"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Το Castellino del Biferno άρχισε να κόβει το δικό του νόμισμα, που ονομάζεται Ducati

"....Το Ducati διανέμεται στους κατοίκους με βάση τις οικονομικές τους ανάγκες και μπορεί να δαπανηθεί για βασικά αγαθά.
Για να ελαχιστοποιηθεί οποιαδήποτε σύγχυση, η αξία του 1 Ducati θα ισούται με 1 ευρώ."
"..Δεν είναι η πρώτη φορά

Η ιδέα ενός πολύ τοπικού νομίσματος έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν στην Ιταλία το 2016.
Η Gioiosa, επίσης στα νότια της Ιταλίας, φιλοξενεί μια ομάδα αιτούντων άσυλο και χρησιμοποιεί ένα τοπικό νόμισμα που είναι αποδεκτό μόνο σε τοπικά καταστήματα.
Αναφερόμενα ως «εισιτήρια», αυτή η προσέγγιση βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι τοπικές επιχειρήσεις επωφελούνται, μειώνοντας κάθε πιθανή ένταση με τις νέες αφίξεις."

Αναγνώσατε ,πατώντας εδώ:

NOMOI THΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού για τον μήνα Μάιο

Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε, σε ολόκληρο τον πλανήτη, μια πρωτόγνωρη κρίση.
Την έκταση και το βάθος της, δεν τα γνωρίζουμε ακόμα.
Τα συστήματα υγείας και οι δομές της οικονομίας υφίστανται μία τεράστια  δοκιμασία. 
Οι συνέπειες είναι δραματικές.
Αυτή η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με την αποτελεσματική παρέμβαση του Κράτους, με την υπεύθυνη και αλληλέγγυα στάση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και με γενναίες αποφάσεις, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
Στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση, η επιστήμη, το κράτος και οι πολίτες δράσαμε, από την πρώτη στιγμή, με προνοητικότητα, μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και συντονισμό.
Στην πρώτη φάση της κρίσης, η Κυβέρνηση και το Κράτος προτεραιοποίησαν και μερίμνησαν για την προστασία της δημόσιας υγείας και αμέσως μετά, για τη στήριξη των εργαζομένων και των εργοδοτών που πλήττονται από την κρίση. 
Παρενέβησαν, ως όφειλαν, έγκαιρα και αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών. 
Ενίσχυσαν τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, περίπου με 275 εκατ. ευρώ.
Σήκωσαν το βάρος της λειτουργίας του συνόλου, σχεδόν, της οικονομίας, όπως είχαν καθήκον μέσα στην πρωτοφανή αυτή κρίση, ενισχύοντας μισθωτούς, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ανέργους.
  • Ήδη έχει καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ σε 800.000 μισθωτούς. 
Ίσο ποσό σε όλους, στηρίζοντας έτσι, κυρίως, τους ασθενέστερους συμπατριώτες μας. 
Την επόμενη εβδομάδα, θα καταβληθεί και σε άλλες, ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας.
  • Σήμερα πιστώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ σε 374.000 ελεύθερους επαγγελματίες. 
Ακολουθεί, τις επόμενες ημέρες, η καταβολή και για τους υπόλοιπους, μετά από έλεγχο των αιτήσεων.
Πιστώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ σε 155.000 επιστήμονες.

Υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τη Δημοσιονομική Πολιτική, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων..


Τοποθέτηση του Υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τη Δημοσιονομική Πολιτική, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού για τον μήνα Μάιο


Α. Επιστρεπτέα προκαταβολή
Όπως γνωρίζετε η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη, δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή. Η πρώτη της φάση, γιατί σχεδιάζουμε να ακολουθήσει και δεύτερη, όταν θα έχουμε καλύτερη εικόνα των επιπτώσεων της κρίσης στην οικονομία, έχει ως συνολική δημόσια δαπάνη ένα δισεκατομμύριο (1.000.000.000) ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Οικονομικών.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Επιχειρήσεις που δικαιούνται στην πρώτη φάση επιστρεπτέα προκαταβολή είναι όσες έχουν καταθέσει σχετική αίτηση με βάση τις πρόνοιες της υφιστάμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης και είτε σταμάτησαν να λειτουργούν με κρατική εντολή ή παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους, ως ακολούθως:
αα)για τις απλογραφικές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασίων κατά 6,7% τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σχέση με την περίοδο αναφοράς, που στην προκειμένη περίπτωση ισοδυναμεί με τον μέσο όρο του πρώτου τριμήνου των τριών προηγούμενων ετών, με βάση τη δήλωσή τους στην πλατφόρμα «myBusinessSupport»,
ββ)για τις διπλογραφικές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση κατά 20% τουλάχιστον του κύκλου εργασιών κατά τον μήνα Μάρτιο του 2020, σε σχέση με τον μηνιαίο μέσο όρο των τριών προηγούμενων ετών.
Πρόνοια έχει ληφθεί για τις επιχειρήσεις που δεν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ, για τις νέες επιχειρήσεις και για τις εποχικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε ο κύκλος εργασιών του Μαρτίου του 2020 ή του πρώτου τριμήνου του 2020 να συγκρίνεται με περιόδους αναφοράς που να προσιδιάζουν στις δικές τους ιδιαιτερότητες.

Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για τα αποτελέσματα του Υπουργικού Συμβουλίου


Συνεδρίασε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε το Υπουργικό Συμβούλιο για τις προσπάθειες όλων για την αντιμετώπιση της α’ φάσης της πανδημίας του κορονοϊού, μιας εξαιρετικά σύνθετης κρίσης που είχε χαρακτηριστικά όχι μόνον ιατρικά, αλλά και οικονομικά και κοινωνικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει απλώσει ένα πλέγμα προστασίας για τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις, κάτι το οποίο θα εξακολουθήσει να είναι πρώτο μέλημα καθώς η οικονομία και η αγορά θα αρχίσουν σιγά-σιγά να βρίσκουν τους ρυθμούς τους.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το «μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης δεν φρενάρει αλλά αντίθετα επιταχύνεται, καθώς μέχρι την 31η Ιουλίου θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή 26 Νομοσχέδια». Ανακοίνωσε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προτείνει την «κανονική συνέχιση των εργασιών της Βουλής και το καλοκαίρι, χωρίς θερινά τμήματα». Η δε εκτεταμένη, λόγω των έκτακτων συνθηκών, «χρήση νομοθέτησης μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου -παρά το γεγονός ότι κυρώθηκαν από τη Βουλή με πολύ μεγάλη ταχύτητα, ασυνήθιστα μεγάλη ταχύτητα σε σχέση με το παρελθόν – φτάνει στο τέλος της».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό σήμερα να κάνουμε τις αναγκαίες εκείνες αλλαγές για να καλύψουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα το χαμένο έδαφος το οποίο προκάλεσε η κρίση της πανδημίας και να βγούμε τελικά και οικονομικά νικητές από αυτήν την πολύ μεγάλη κρίση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Κυβέρνηση απέδειξε αυτούς τους δύο μήνες ότι πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. «Και αυτή την έννοια του επιταχυντή θα πρέπει να την κάνουμε κανόνα, να μην είναι μόνο η εξαίρεση. Και νομίζω ότι αυτό περιμένει από εμάς η ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Ανακοινώσεις του σχεδίου για την σταδιακή επαναλειτουργία των δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,
Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που διανύουμε ανέδειξε τις δυνατότητές μας για συλλογική δράση, αλληλεγγύη και κοινωνική ευθύνη, και στο χώρο της Παιδείας.
Στη βάση όσων εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, προχωρούμε τώρα στο επόμενο βήμα, την αποκλιμάκωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Από την αρχή αυτής της κρίσης, έχουμε τονίσει ότι ακούμε προσεκτικά τους ειδικούς, τους εξαιρετικούς επιστήμονες που έχουμε το προνόμιο να μας συμβουλεύουν και να μας καθοδηγούν. Και το σχέδιο δράσης που θα σας παρουσιάσω σήμερα στηρίζεται και στην ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού.
Έχουμε ως Κυβέρνηση επιλέξει ένα σχέδιο συντηρητικό, πιο μετριοπαθές σε σχέση με κάποιες προτάσεις ειδικών, και ξεκινάμε μία διαδικασία δυναμική: κάθε βήμα θα αξιολογείται, και θα επανεξετάζεται αν χρειαστεί στο πλαίσιο νέων δεδομένων.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:αναγνώσατε την Εισαγωγική Ομιλία,Δευτερολογία,Τριτολογία του Πρωθυπουργού στην Βουλή

ΤΡΙΤΟΛΟΓΙΑ:
Θα είμαι σύντομος κύριε Πρόεδρε. Η φυσική σειρά της κοινοβουλευτικής τάξης με φέρνει να παίρνω το λόγο πάντα μετά τον κύριο Βαρουφάκη και ειλικρινά δεν είχα πρόθεση καθόλου να αναφερθώ σε αυτό το ζήτημα, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω την κυνική ειλικρίνεια με την οποία προσδιορίσατε ποιες ήταν οι επιλογές της χώρας στις αρχές του 2015. Νέο μνημόνιο ή αναδιάρθρωση χρέους.
Γιατί δεν τα είπατε αυτά προεκλογικά; Γιατί εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό τότε λέγοντάς του ότι θα σκίσετε τα μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο; Αυτό το ερώτημα ακόμα δεν έχει απαντηθεί. Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση αποκαθίσταται η τάξη και μαθαίνουμε τι πράγματι συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Για να επιχειρήσω να κλείσω αυτή τη συζήτηση η οποία θεωρώ, κύριε Πρόεδρε, ότι διεξήχθη σε καλό και βασικά σε εποικοδομητικό κλίμα και θέλω να ελπίζω ότι αυτός θα είναι και ο τόνος ο οποίος θα επικρατήσει στο Κοινοβούλιο τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες, καθώς θα έχουμε, όπως σας είπα, ένα πολύ πυκνό νομοθετικό έργο.
Έχουμε μια υποχρέωση να αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες προκλήσεις πάνω απ’ όλα με ειλικρίνεια. Και η Κυβέρνηση, όπως έχω πει επανειλημμένως, είναι εδώ για να λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο. Να λογοδοτεί μέσω του Kοινοβουλευτικού ελέγχου, ο οποίος ουσιαστικά δεν διεκόπη. Προφανώς να λογοδοτεί και σε επίπεδο Υπουργών και Πρωθυπουργού κάθε φορά που δίνεται η σχετική ευκαιρία με βάση τις διατάξεις που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:εισαγωγική τοποθέτηση,δευτερολογία και τριτολογία εν Βουλή της Ελλάδος(βίντεο)

video

Τριτολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής...

Θα είμαι σύντομος κύριε Πρόεδρε. Η φυσική σειρά της κοινοβουλευτικής τάξης με φέρνει να παίρνω το λόγο πάντα μετά τον κύριο Βαρουφάκη και ειλικρινά δεν είχα πρόθεση καθόλου να αναφερθώ σε αυτό το ζήτημα, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω την κ...
video

Δευτερολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικ...

Αν κατάλαβα καλά κύριε Βαρουφάκη, αυτό το οποίο χρεώνετε στον κύριο Τσίπρα, ήταν ότι δεν επέμεινε πλήρως στη στρατηγική της μεγάλης μπλόφας και έκανε μία εντυπωσιακή κωλοτούμπα, η οποία μας φόρτωσε με το 3ο μνημόνιο, χρεοκόπησε τις τράπεζες...
video

Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Καλή σας ημέρα. Εύχομαι από καρδιάς αυτό το Υπουργικό, μέσω τηλεδιάσκεψης, να είναι το τελευταίο το οποίο διεξάγεται με αυτόν τον τρόπο και πια, στα τέλη Μαΐου, να έχουμε επανέλθει σε μία κανονικότητα που μας επιτρέπει να μπορούμε να συνεδρ...















CDC update

This message includes weekly updates on the COVID-19 response from CDC. This is a rapidly evolving situation and information will be updated on the COVID-19 Situation Summary as it becomes available.
April 30, 2020This message includes updates on the COVID-19 response from CDC. The COVID-19 Outbreak is a rapidly evolving situation and information will be updated on the COVID-19 Situation Summary as it becomes available.
Cleaning & Disinfecting for Reopening

This guidance is intended for all Americans, whether you own a business, run a school, or want to ensure the cleanliness and safety of your home. Reopening America requires all of us to move forward together by practicing social distancing and other daily habits to reduce our risk of exposure to the virus that causes COVID-19.



What's New
Resources and Guidance
Resources are also available in SpanishSimplified ChineseVietnamese, and Korean
Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) in the U.S.
As of April 30, 2020
In the United States, there have been 1,031,659 confirmed cases of COVID-19 detected through U.S. public health surveillance systems in 50 states and the District of Columbia, Puerto Rico, Guam, the Northern Marianas Islands, and U.S. Virgin Islands. 
CDC provides updated U.S. case information online daily.
CDC is working across the Department of Health and Human Services and across the U.S. government in the public health response to COVID-19. 

Centers for Disease Control and Prevention
1600 Clifton Rd   Atlanta, GA 30329   1-800-CDC-INFO (800-232-4636)   TTY: 888-232-6348

Συνέντευξη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στον Richard Quest στο CNN

     30.04.2020
  Εισαγωγή Richard Quest:  Η Ελλάδα ελπίζει να καλωσορίσει πάλι τουρίστες αυτό το καλοκαίρι. Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού λέει ότι είναι απολύτως δυνατό. Καθώς το ‘κλείδωμα’ φτάνει στο τέλος, η χώρα μπορεί να αρχίσει να καλωσορίζει πάλι διάφορους επισκέπτες και τουρίστες, κάποια καταστήματα σύντομα θα επαναλειτουργήσουν. Αλλά να έχετε υπόψη ότι ο τουρισμός αντιστοιχεί σε περίπου 20 κάποιοι λένε 25% της Ελληνικής οικονομίας, αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό μέρος του ΑΕΠ και των εσόδων, εξαιτίας του αριθμού των ατόμων που απασχολεί και άτομα από χαμηλότερα οικονομικά στρώματα.
Ο κ. Χάρης Θεοχάρης είναι ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού. Είναι κοντά μας από την Αθήνα. Υπουργέ, είναι ωραίο να σας έχω κοντά μου.
 Λέτε ότι ελπίζετε να ανοίξετε τον τουρισμό με ασφάλεια φέτος το καλοκαίρι. Πως θα το κάνετε αυτό με ασφάλεια;
 Επιδεικνύοντας το είδους της υπευθυνότητας, επιδεικνύοντας το είδους των τεχνικών οικοδόμησης εμπιστοσύνης που χρησιμοποιήσαμε στη διάρκεια της κρίσης. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ελλάδα στη διάρκεια τη κρίσης επέδειξε ηγετική ικανότητα στον τρόπο με το οποίο αντιμετώπισε τόσο αποτελεσματικά και με τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της υπευθυνότητας απέναντι στους πολίτες. Η ίδια λογική θα ισχύσει, καθώς σταδιακά επανεκκινούμε (ανοίγουμε) την οικονομία και θέτουμε πάλι σε λειτουργία (ανοίγουμε) τη σύνδεσή μας με άλλες χώρες

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει την εξαίρεση της Ελλάδας από την Watch List της ετήσιας έκθεσης Special 301 Report



Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει την εξαίρεση της Ελλάδας από την Watch List της ετήσιας έκθεσης  Special 301 Report, έτους 2020


Αθήνα 30.04.2020. Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει την εξαίρεση της Ελλάδας από την Watch List της ετήσιας έκθεσης  Special 301 Report έτους 2020, περί προστασίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

Στην ετήσια έκθεση περιλαμβάνονται οι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ ανά τον κόσμο, οι οποίοι παρουσιάζουν ανεπαρκείς επιδόσεις σε θέματα προστασίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και αναποτελεσματικότητα στην επιβολή της νομοθεσίας. Σημαντικά βήματα για την εξαίρεση της Ελλάδας από την Watch List της ετήσιας έκθεσης  αποτέλεσαν τόσο οι  ενέργειες για την αντιμετώπιση της ευρείας χρήσης λογισμικού χωρίς άδεια όσο και η θέσπιση αυστηρότερης νομοθεσίας για τα παραποιημένα προϊόντα και το παραεμπόριο.

Η θετική αυτή εξέλιξη για τη χώρα μας δικαιώνει τις σημαντικές προσπάθειες του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Intellectual Property Rights (IPR) Επιτροπής του που μέσα από  συνεχείς πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και εκδηλώσεις  όλα αυτά τα χρόνια και ειδικότερα στην διάρκεια του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, αναδείκνυαν  τα θέματα που αφορούν στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, στην καταπολέμηση του παραεμπορίου αλλά και των παραποιημένων προϊόντων και τη σημασία τους στη εικόνα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο συγχαίρει την Ελληνική κυβέρνηση και τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την σπουδαιότητα που επέδειξαν στο θέμα αυτό καθώς και την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και την Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον για την συνεργασία τους σε δράσεις και πρωτοβουλίες πάνω στο ίδιο θέμα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Σπυρτούνιας δήλωσε ότι: «Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει την ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη για την χώρα μας, που αποτελεί και μία αναγνώριση των συνεχών προσπαθειών του φορέα μας πάνω στα θέματα προστασίας της διανοητικής ιδιοκτησίας. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι δεν θα εφησυχάσουμε αλλά θα είμαστε παρόντες στη συνεχή προσπάθεια της Ελλάδας να παραμείνει ενεργή στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας και την βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ,Βουλευτής ΚΙΝ.Α. δελτίον τύπου

Β΄Ανάγνωση του Περιβαλλοντικού Νομοσχεδίου


Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου έγινε η Β΄Ανάγνωση του Περιβαλλοντικού και Ενεργειακού Πολυνομοσχεδίου και η συζήτηση επί των άρθρωνο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης υπογράμμισε τις 4 βασικές ενστάσεις του Κινήματος Αλλαγής στο Νομοσχέδιο που είναι:
  • Η προτίμηση της Κυβέρνησης στους μεγάλους παραγωγούς ενέργειας εις βάρος των μικρών
  • Ο παραγκωνισμός της ΡΑΕ
  • Η διακινδύνευση της προστασίας των περιοχών Natura και
  • Η αλόγιστη συγχώνευση Φορέων χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τοπικές ιδιαιτερότητες και η νησιωτικότητα των περιοχών.
Ο κ. Αρβανιτίδης κατέθεσε αναλυτικό Υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και αλλαγές επί του Νομοσχεδίου και σχολιάζοντας τις κυριότερες διατάξεις του επέμεινε ζητώντας πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς ενέργειας με μικρές ανεμογεννήτριες, μικρά φωτοβολταϊκά και μικρά υδροηλεκτρικά.
Αναφέρθηκε στον ορατό κίνδυνο δημιουργίας τουριστικής "φούσκας" με τις διατάξεις περί αύξησης των ξενοδοχειακών κλινών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έθεσε - ανάμεσα σε άλλα - και το ζήτημα της αύξησης της ανταποδοτικότητας προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις λατομικές δραστηριότητες από 20% σε 30%.
Δείτε εδώ ολόκληρη της τοποθέτηση του κ. Αρβανιτίδη:
Συνεδρίαση Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου - 30.04.2020

T: 210 364 6051 | 2310 570 582
g.arvanitidis@parliament.gr | info@arvanitidis.eu
www.arvanitidis.eu

Prime Minister Justin Trudeau spoke with..


Prime Minister Justin Trudeau speaks with the NATO Secretary General Jens Stoltenberg

April 30, 2020
Ottawa, Ontario

Today, Prime Minister Justin Trudeau spoke with the Secretary General of the North Atlantic Treaty Organization (NATO), Jens Stoltenberg.
The Secretary General expressed his heartfelt condolences and sympathy to Canada and especially to the families of the Canadian Armed Forces members involved in the CH-148 Cyclone helicopter accident. The Prime Minister thanked the Secretary General for his sympathy and solidarity, and expressed his appreciation for the assistance being provided by NATO and Alliance members. The Prime Minister noted that all Canadians stood with the victims of this tragic event, which is also a difficult reminder of the sacrifices that our brave Canadians in uniform make daily. 
The Secretary General thanked the Prime Minister for Canada’s contributions to NATO, and the Prime Minister reiterated Canada’s longstanding support for the Alliance.

Le premier ministre Justin Trudeau s’entretient avec le secrétaire général de l’OTAN, Jens Stoltenberg

Le 30 avril 2020
Ottawa (Ontario)

Aujourd’hui, le premier ministre Justin Trudeau s’est entretenu avec le secrétaire général de l’Organisation du Traité de l'Atlantique Nord (OTAN), Jens Stoltenberg.
Le secrétaire général a transmis ses sincères condoléances et son témoignage de sympathie au Canada, et tout particulièrement aux familles des membres des Forces armées canadiennes présents dans l’accident de l’hélicoptère CH-148 Cyclone. Le premier ministre a remercié le secrétaire général pour sa compassion et sa solidarité et il s’est dit reconnaissant de l’aide apportée par l’OTAN et les membres de l’Alliance. Le premier ministre a souligné que tous les Canadiens sont solidaires des victimes de ce tragique événement, qui nous rappelle tristement les sacrifices que nos courageux Canadiens en uniforme font au quotidien.   
Le secrétaire général a remercié le premier ministre pour les contributions du Canada à l’OTAN, et le premier ministre a réitéré le soutien de longue date du Canada envers l’Alliance.



Prime Minister Justin Trudeau speaks with premiers on continued efforts to address the impacts of COVID-19

April 30, 2020
Ottawa, Ontario
Today, Prime Minister Justin Trudeau and Deputy Prime Minister Chrystia Freeland spoke with premiers to discuss the evolving COVID-19 situation. The leaders began by expressing their sympathies to the loved ones of those involved in the tragic accident of a Canadian Armed Forces helicopter off the coast of Greece. They talked about coordinated actions being taken by federal, provincial, and territorial partners to protect the health and safety of all Canadians, and to support workers and businesses.
The Prime Minister updated premiers on the release of the most recent federal modelling data on the spread of COVID-19. He underscored how the collective measures being taken by Canadians are working, and leaders agreed that continued collaboration is needed to ensure all Canadians are safe and healthy, especially the most vulnerable.
First Ministers reaffirmed their commitment to the joint statement on the shared public health approach to support restarting the economy, released earlier this week. They spoke about the plans they are putting forward in each of their respective jurisdictions to restart the economy. First Ministers acknowledged the importance of doing this through a gradual and phased approach, based on the advice of public health experts.
All First Ministers reiterated the importance of a Team Canada effort in addressing the challenges of COVID-19. The Government of Canada is taking a whole-of-government, comprehensive, and coordinated approach to respond to COVID-19.

Associated links

Le premier ministre Justin Trudeau s’entretient avec les premiers ministres au sujet des efforts constants déployés pour faire face aux conséquences de la COVID-19

Le 30 avril 2020
Ottawa (Ontario)
Aujourd'hui, le premier ministre Justin Trudeau et la vice-première ministre Chrystia Freeland se sont entretenus avec les premiers ministres des provinces et des territoires au sujet de l'évolution de la situation entourant la COVID-19. Les dirigeants ont d’abord offert leurs condoléances aux proches des personnes impliquées dans l’accident tragique d’un hélicoptère des Forces armées canadiennes au large de la Grèce. Les dirigeants ont discuté des efforts coordonnés qui sont déployés par les partenaires fédéraux, provinciaux et territoriaux pour assurer la santé et la sécurité de tous les Canadiens et soutenir les travailleurs et les entreprises.
Le premier ministre a fait le point sur la publication des données de modélisation les plus récentes du gouvernement fédéral concernant la propagation de la COVID-19. Il a souligné que les mesures collectives qui sont prises par les Canadiens fonctionnent, et les dirigeants ont convenu de poursuivre leur collaboration pour assurer la santé et la sécurité de tous les Canadiens, en particulier des plus vulnérables.
Les premiers ministres ont réitéré leur engagement à l’égard de la déclaration qu’ils ont faite plus tôt cette semaine sur leur approche commune en matière de santé publique à l’appui de la relance de l’économie. Ils ont discuté des plans qu'ils mettent en place dans chacune de leurs juridictions respectives pour relancer l'économie. Les premiers ministres ont souligné l’importance de relancer l’économie de manière graduelle, par étape, selon les recommandations des spécialistes de la santé publique.
Les premiers ministres ont tous réitéré qu’il est important que les efforts de lutte contre la COVID-19 soient réalisés par une seule et même équipe pancanadienne. Le gouvernement du Canada adopte une approche pangouvernementale, globale et coordonnée pour répondre à la COVID-19.

Liens connexes


"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022