"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Ουσιαστική και ενδιαφέρουσα ομιλία Υπουργού κ. ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Δήμου Νάουσας



«Τα “ξύλινα τείχη” της εποχής μας είναι ψηφιακά» – Σημεία από την ομιλία του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Δήμου Νάουσας
16 Οκτωβρίου, 2022



Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να έχουμε τα εργαλεία εκείνα τα οποία θα μας επιτρέψουν να είμαστε κοντά ο ένας με τον άλλον, να μοιραζόμαστε σκέψεις, να μοιραζόμαστε ιδέες και να μπορούμε να απευθυνόμαστε όπως τώρα στο Αναπτυξιακό σας Συνέδριο, σε φόρα τα οποία μπορούν πραγματικά να έχουν πολύ θετική συνεισφορά και σε τοπικό και σε περιφερειακό και σε εθνικό επίπεδο.

Τα τελευταία χρόνια με τον Covid-19 συντελέστηκε ένα πάντρεμα, ουσιαστικά, της τεχνολογίας με την κουλτούρα της χρήσης της με το ποια είναι η λογική, ορθολογική, λελογισμένη χρήση και είναι και ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον μάθημα σε σχέση με το πώς κρατάμε κάποια πράγματα ως κληρονομιά από τέτοιου τύπου συνθήκες έκτακτες. Η τεχνολογία και η εκτεταμένη χρήση της είναι, εάν θέλετε, το βασικό εκείνο μάθημα το οποίο κρατάει κανείς και το οποίο θα μείνει ως απότοκος αυτής της περιόδου. Μάθημα το οποίο, βέβαια, μεταβολίστηκε με τελείως διαφορετικό τρόπο από χώρα σε χώρα.

Το μεγάλο κεκτημένο αυτής της τριετίας είναι το ότι στις εκάστοτε κρίσεις τις οποίες κληθήκαμε να διαχειριστούμε καταφέραμε να το πετύχουμε όχι απλώς διαχειριζόμενοι σε πολύ μεγάλο βαθμό τις κρίσεις αυτές, αλλά ταυτόχρονα επιλύοντας και εκκρεμότητες του παρελθόντος οι οποίες έπρεπε να είχαν επιλυθεί πέντε, δέκα, δεκαπέντε και είκοσι χρόνια πριν. Αναδεικνύουμε έτσι έναν διττό ρόλο για το κράτος: ότι από τη μία η Ελλάδα έπρεπε να λύσει θέματα μεταρρυθμίσεων που δεν είχαν γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και από την άλλη έπρεπε να ανταποκριθεί και σε όλες αυτές τις αναδυόμενες προκλήσεις που είχε μπροστά της.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦ.ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: Συνεχίζεται και το 2022 η μεγάλη αύξηση στις ψηφιακές συναλλαγές με το Δημόσιο


17 Οκτωβρίου, 2022



Συνεχίζεται η αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών με το Δημόσιο τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, τα συστήματα του Δημοσίου είτε παρείχαν ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, είτε «μίλησαν μεταξύ τους» αθροιστικά περισσότερες από 665 εκατομμύρια φορές, αποτρέποντας έως και αντίστοιχο αριθμό φυσικών επισκέψεων από πολίτες προς υπηρεσίες.

Οι 665 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2022 ξεπερνούν ήδη τον συνολικό αριθμό ηλεκτρονικών συναλλαγών του 2021, οπότε και καταγράφηκαν αθροιστικά 567 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές. Σημειώνεται ότι οι ίδιοι αριθμοί για το 2020, το 2019 και το 2018 ανήλθαν σε 94, 34 και 8,8 εκατομμύρια αντίστοιχα. Στις ψηφιακές συναλλαγές αθροίζονται:οι ψηφιακές υπηρεσίες, δηλαδή η ταυτοποίηση των πολιτών σε ένα πληροφοριακό σύστημα με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet ή μέσω κωδικών web banking, και
οι διαλειτουργικότητες, η ανταλλαγή, δηλαδή πληροφοριών μεταξύ υπηρεσιών και μητρώων του Δημοσίου χωρίς άλλη ενέργεια από πλευράς του πολίτη πέρα από τη χορήγηση της συγκατάθεσής του.

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά στη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών, ο αριθμός των αυθεντικοποιήσεων προκειμένου οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες με τη χρήση των κωδικών Taxisnet έφτασε κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 τα 282 εκατομμύρια. Αναλογικά, σε όλη τη διάρκεια του 2021 είχαν πραγματοποιηθεί 269 εκατομμύρια κλήσεις για αυθεντικοποίηση και, συνεπώς, στο τέλος του έτους η αύξηση θα είναι της τάξης του 40%, αποτυπώνοντας τη διαρκή αύξηση των διαδικασιών που ψηφιοποιούνται και εντάσσονται στο gov.gr.

Ο αριθμός των κλήσεων διαλειτουργικότητας για αυτοματοποιημένη διαβίβαση στοιχείων μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου ανήλθε σε περίπου 382 εκατομμύρια στους πρώτους εννέα μήνες του 2022, ενώ για όλη την προηγούμενη χρονιά (2021) ήταν 297 εκατομμύρια. Συνεπώς, για το σύνολο του 2022 αναμένεται αύξηση της τάξης του 71% – γεγονός που μαρτυρά την ιδιαίτερη έμφαση που δίδεται στη διασύνδεση των μητρώων και των συστημάτων του Δημοσίου.
 Σύνολο 2018Σύνολο 2019Σύνολο 2020Σύνολο 20212022 (έως 30 Σεπτεμβρίου)
Αυθεντικοποίηση χρηστών (πρότυπο oAuth2.0) 4.494.41329.116.04457.185.731269.631.871282.953.461
Σύνολο WS κλήσεων ανά έτος4.286.5025.572.25637.502.632297.331.109382.653.498
Σύνολο όλων των κλήσεων ανά έτος8.780.91534.688.30094.688.363566.962.980665.606.959


Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Οι ψηφιακές συναλλαγές αποτυπώνουν την προστιθέμενη αξία του ψηφιακού μετασχηματισμού στην καθημερινότητά μας. Κάθε φορά που ο πολίτης εξυπηρετείται ψηφιακά, κάθε φορά που τα συστήματα του Δημοσίου “συνομιλούν” μεταξύ τους, αυτό σημαίνει έως και μια αναμονή στην ουρά λιγότερη. Ήδη, μόλις στα 3/4 του 2022, έχουμε ξεπεράσει τον συνολικό αριθμό των ψηφιακών συναλλαγών του 2021. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος του έτους θα βρισκόμαστε στο φάσμα του ενός δισεκατομμυρίου ψηφιακών συναλλαγών – που μεταφράζεται σε πάνω από 100 ουρές που κατά μέσο όρο γλιτώνει τον χρόνο κάθε ενήλικος πολίτης. Και αυτό οφείλεται τόσο στην ψηφιακή πρόοδο του Δημοσίου, όσο και στην ολοένα αυξανόμενη εμπιστοσύνη των πολιτών στις ψηφιακές υπηρεσίες. Όλοι μαζί – κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις – συνεχίζουμε ψηφιακά, βελτιώνοντας την καθημερινότητα όλων».

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Καθηγητής Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος επισήμανε ότι: «Με το Κέντρο Διαλειτουργικότητας υποστηρίζουμε τη δραστική επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Με τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό κλήσεων τα τελευταία έτη και την αναλογικά μεγαλύτερη αύξηση των κλήσεων διαλειτουργικότητας σε σχέση με τις κλήσεις αυθεντικοποίησης που παρατηρείται τα 2 τελευταία έτη, αναπτύσσουμε και διαθέτουμε στους πολίτες υπηρεσίες που είναι ολοκληρωμένε

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης..








Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Μυτιλήνη, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που επανδρώνουν τα πλωτά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που περιπολούν στην περιοχή ευθύνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, δήλωσε τα εξής :

«Λίγες ημέρες αφ’ ότου τα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών, έστειλαν στο θάνατο συνάνθρωπους μας, είμαστε εδώ για να επαινέσουμε για μια ακόμα φορά τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούν 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, σώζοντας ανθρώπινες ζωές και προστατεύοντας αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα μας.

Η Ελλάδα, είναι αποφασισμένη και έτοιμη, αν χρειαστεί, να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ακριβώς γι’ αυτό η κυβέρνηση μας τα τελευταία 3 χρονιά έχει ενισχύσει με νέα σκάφη και σύγχρονο εξοπλισμό το Λιμενικό Σώμα, έχει αυξήσει κατά 1.500 τις οργανικές θέσεις και προσπαθεί συστηματικά να βελτιώνει τις συνθήκες ζωής των στελεχών του.

Έτσι, με αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες, το Λιμενικό έχει διευρύνει τη δράση του σε όλα τα μήκη και πλάτη των θαλασσών μας.

Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη οφείλει να πιέσει πολύ περισσότερο την Τουρκία, ώστε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Να πάψει να ανέχεται τα κυκλώματα των διακινητών. Να εμποδίσει τη δράση τους. Να τα εξαρθρώσει. Μόνο έτσι θα σταματήσουν να χάνονται ζωές στη θάλασσα».

Κ. Χατζηδάκης: Καθήκον μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την κοινωνική ένταξη και ευημερία των Ρομά

12 Οκτώβριος 2022


Εισαγωγική τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη Συνάντηση Αντιπροσωπειών Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Δικαιώματα και την Ένταξη των Παιδιών Ρομά



Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η αντιμετώπιση των κοινωνικών διακρίσεων και των αποκλεισμών είναι υπόθεση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας. Θέλουμε οι Ρομά να είναι ισότιμοι με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις». Αυτό υπογράμμισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Συνάντηση των Αντιπροσωπειών Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Δικαιώματα και την Ένταξη των Παιδιών Ρομά που συνδιοργανώνει η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας μαζί με την UNICEF.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, «Παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν καταβληθεί έως σήμερα, οι Ρομά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια στην κοινωνικοοικονομική τους ένταξη: Υποβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης, η υψηλή μαθητική διαρροή, ανεπαρκής πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, μειωμένες δυνατότητες για ένταξη στην αγορά εργασίας, αρνητικά κοινωνικά στερεότυπα. Ιδιαίτερα ευαίσθητο δε είναι το θέμα των παιδιών Ρομά –αντικείμενο της σημερινής συνάντησης- και κυρίως των κοριτσιών και των νέων γυναικών που κινδυνεύουν να παγιδευτούν για όλη τους τη ζωή στον φαύλο κύκλο αυτών των εμποδίων. Γι’ αυτό στην ελληνική κυβέρνηση θεωρούμε καθήκον μας να αντιμετωπίσουμε την περιθωριοποίηση και τις διακρίσεις, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος και εντείνοντας τις προσπάθειές μας, σε συνεργασία με τις ίδιες τις κοινότητες των Ρομά. Στόχος μας είναι να αντιμετωπιστούν συνολικά τα προβλήματα και οι διακρίσεις που βιώνουν, σε αρμονία με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων περιέγραψε στη συνέχεια τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται προς την κατεύθυνση αυτή, με «πυξίδα» τη νέα Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2021-2030, και τους τέσσερις πυλώνες του που είναι:Η πρόληψη και καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
Η ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης των Ρομά σε βασικές υπηρεσίες και αγαθά (εκπαίδευση, υγεία, απασχόληση, υγεία, στέγαση)
Η πρόληψη και καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων σε βάρος των Ρομά
Η προώθηση της ενεργού συμμετοχής των Ρομά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.

«Δεν εξαντλούμε φυσικά τις προσπάθειες μας σε προσεγγίσεις θεωρητικού χαρακτήρα, αλλά προχωράμε και σε ουσιαστικές παρεμβάσεις επί του πεδίου. Σε αυτό το πλαίσιο –συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης- ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στα παιδιά που υφίστανται διακρίσεις, τους νέους και τις γυναίκες Ρομά. Συγκεκριμένα, οι δράσεις μας εστιάζουν στην ενδυνάμωση των παιδιών και των νέων Ρομά για την ένταξη και παραμονή τους στην προσχολική αγωγή και εκπαίδευση. Παράλληλα, ενισχύουμε τη συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες όπως παιδικές κατασκηνώσεις. Επίσης, εστιάζουμε στη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης στις κοινότητες με ειδικά προγράμματα, καθώς και στην παροχή ψυχοκοινωνικής και παιδαγωγικής στήριξης των οικογενειών και των παιδιών Ρομά μέσω των 60 Παραρτημάτων Ρομά των Κέντρων Κοινότητας Δήμων με υψηλές συγκεντρώσεις Ρομά. Τέλος, η παροχή σχολικών γευμάτων και η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για οικογένειες που διαβούν σε συνθήκες φτώχειας, είναι δράσεις που αφορούν σε μεγάλο βαθμό και τους Ρομά»

Καταλήγοντας, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «Έχουμε διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικών για την κοινωνική ένταξη των Ρομά που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής. Παράλληλα λοιπόν με τη στρατηγική για τους Ρομά προχωρούν η Εθνική Στρατηγική για η Μείωση της Φτώχειας, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εγγύηση για το Παιδί, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων. Εφαρμόζουμε κοινωνική πολιτική με ουσία, όχι μόνο επειδή είναι υποχρέωσή μας, αλλά επειδή αυτό επιβάλλει η συνείδησή μας. Όταν μιλάμε για σύγχρονες δημοκρατίες και για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, δεν μπορούμε να ξεχνάμε την ανάγκη να εμβαθύνουμε στο θέμα των κοινωνικών δικαιωμάτων. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκύψουμε –μεταξύ άλλων- στα προβλήματα των κοινοτήτων των Ρομά και ιδίως των παιδιών Ρομά που αξίζουν σίγουρα ένα καλύτερο μέλλον».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κ. Χατζηδάκης: Ώρα να δράσει άμεσα η ΕΕ για την ενεργειακή κρίση



Τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εργασίας της ΕΕ στην Πράγα




«Η ενεργειακή κρίση και ο αντίκτυπός της, ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Για αυτό απαιτείται άμεσα συλλογική απάντηση σε επίπεδο ΕΕ που θα πλαισιώσει τα μέτρα που λαμβάνουν όλες οι κυβερνήσεις για να προστατέψουν τους πολίτες τους από την δραματική αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και του ρεύματος». Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εργασίας στην Πράγα (13-14 Οκτωβρίου), με βασικό θέμα στην ατζέντα την αντιμετώπιση των κοινωνικών παρενεργειών της ενεργειακής κρίσης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι κάποιες από τις ιδέες που έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή, όπως η επιβολή πλαφόν στις χονδρεμπορικές τιμές του φυσικού αερίου υποστηρίζονται από την πλειονότητα των χωρών-μελών της ΕΕ. «Σε κάθε περίπτωση, η ανάληψη πανευρωπαϊκής δράσης είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα», είπε.

Ο κ. Χατζηδάκης περιέγραψε στη συνέχεια τη δέσμη των μέτρων που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για να αμβλύνει τις επιπτώσεις της ενεργειακής ακρίβειας. Όπως είπε, «επιδοτούμε τους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών –με έμφαση στα πιο ευάλωτα- και σε έναν βαθμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με πόρους που προέρχονται εν πολλοίς από την ανάκτηση των «ουρανοκατέβατων κερδών» των ενεργειακών ομίλων, τα οποία αναδιανέμονται υπέρ της κοινωνίας και αποτελούν βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας». Την ίδια στιγμή, αυξάνουμε το επίδομα θέρμανσης στο πλαίσιο μέτρων στήριξης που είναι στοχευμένα στους πιο ευάλωτους.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης –που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους- και πώς αυτά συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών, με έμφαση και πάλι στους πιο ευάλωτους. Τέλος, έκανε ειδική μνεία στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελλάδα για την περαιτέρω προώθηση της πράσινης ενέργειας (ούσα ήδη 7η στον κόσμο στη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακή της μείγμα), με δεδομένο ότι η ενέργεια από τον ήλιο και τον άνεμο αποτελεί έναν φθηνό εθνικό πόρο. Όπως μάλιστα υπογράμμισε, «η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής δεν είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους στόχοι, αλλά συμβαδίζουν προάγοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Στο Συμβούλιο συζητήθηκαν επίσης τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες – μέλη για την ενσωμάτωση των προσφύγων από την Ουκρανία –ιδίως των γυναικών-, στην αγορά εργασίας. Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τις δράσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πρόσφυγες υποβάλουν αιτήσεις για να υπαχθούν σε καθεστώς προσωρινής προστασίας και να αποκτήσουν έτσι πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στις σχετικές υπηρεσίες της ΔΥΠΑ και την πρόσβαση των παιδιών από την Ουκρανία στην προσχολική και υποχρεωτική εκπαίδευση, μέτρο το οποίο επιπλέον διευκολύνει ιδιαίτερα τις μητέρες να βρουν εργασία.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληρωμή εξόδων κηδείας εντός 1 μήνα από την υποβολή της αίτησης

 Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2022


Πληρωμή εξόδων κηδείας εντός 1 μήνα από την υποβολή της αίτησης
111.383 πολίτες έλαβαν την παροχή χωρίς ταλαιπωρία εντός του 2021

Σε λιγότερο από μήνα, από την ημερομηνία της αίτησης καταβάλλονται πλέον τα έξοδα κηδείας κλείνοντας οριστικά μία εστία ταλαιπωρίας πολλών ετών. Αναλυτικά, κατά το 2021 καταβλήθηκε για έξοδα κηδείας ποσό συνολικού ύψους 92.993.121,47 € στους λογαριασμούς 111.383 δικαιούχων, με το ποσό της παροχής να ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 834,90 €. 

Η επιτάχυνση του χρόνου που έχει επιτευχθεί στην απόδοση των εξόδων κηδείας οφείλεται στην ψηφιοποίηση της διαδικασίας. Παράλληλα ολοκληρώθηκε και η οριστική εκκαθάριση των δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων που είχαν συσσωρευτεί τα προηγούμενα έτη. Χαρακτηριστικό της καθυστέρησης των πληρωμών κατά το παρελθόν και της γενικότερης ταλαιπωρίας των πολιτών είναι ότι μέχρι την λειτουργία της ηλεκτρονικής υπηρεσίας οι πολίτες ανέμεναν από 8 έως και 12 μήνες για την πίστωση των εξόδων κηδείας στους λογαριασμούς τους. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν από τον υπολογιστή τους να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους εισερχόμενοι στην εθνική δικτυακή πύλη gov.gr (ενότητα «Οικογένεια» υποενότητα «Απώλεια» και στο δικτυακό τόπο e-ΕΦΚΑ ((https://www.efka.gov.gr/), με απλά βήματα και χωρίς φυσική παρουσία σε κατάστημα του e-ΕΦΚΑ.  

                                                                               Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ 

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on..

 Statement by the Prime Minister on the International Day for the Eradication of Poverty


October 17, 2022
Ottawa, Ontario


The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on the International Day for the Eradication of Poverty:

“Ending poverty and making life more affordable for people is a top priority for the Government of Canada. Today, on the International Day for the Eradication of Poverty, we reflect on the progress we have made toward this crucial goal, and the work we still need to do.

“Here in Canada, we have helped lift millions of Canadians out of poverty and given them a real and fair chance at success through initiatives like the Canada Child Benefit, which puts more money in the pockets of nine out of 10 Canadian families, and our Canada-wide Early Learning and Child Care Plan, which is cutting regulated child care fees in half on average this year, and will deliver $10-a-day child care on average in the coming years. These are key drivers toward achieving our goal of reducing poverty in Canada by 50 per cent by 2030, as set out in Canada’s first-ever Poverty Reduction Strategy.

“Right now, the rising cost of living is making it harder for families to make ends meet. That’s why we are making life more affordable for those who need it most this year. Recently, we enhanced the Canada Workers Benefit for low- and modest-income workers to put up to an additional $2,400 in their pockets and we increased Old Age Security for seniors 75 years and older, providing up to $800 this year for full pensioners. We also introduced legislation to provide a one-time top-up of $500 to the Canada Housing Benefit for low-income renters, $1,300 over two years for dental care for children under 12 who do not have access to dental insurance, and up to $467 for families with two children by doubling the Goods and Services Tax Credit for six months. To keep pace with the rising cost of living, the Canada Child Benefit, the Canada Pension Plan, Old Age Security, and the Guaranteed Income Supplement, among other federal support programs, are guaranteed to be indexed to inflation. We are supporting families who need it most, when they need it most.

“Poverty knows no borders, and Canada is committed to ending poverty everywhere, in all its forms, in line with the first United Nations’ Sustainable Development Goal (SDG) – a goal I will continue to drive progress toward as Co-Chair of the UN SDGs Advocates Group. Canada’s Feminist International Assistance Policy ensures our international development efforts focus on advancing gender equality, because when we eliminate barriers and empower women and girls, we drive economic growth that benefits everyone.

“On this day, we recommit to a Canada – and a world – without poverty. Together, we will build a better future for everyone.”


Statement by the Prime Minister on Small Business Week


October 16, 2022
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Small Business Week, which runs from October 16 to 22, 2022:

“Today marks the beginning of Small Business Week, an opportunity for us to celebrate the creativity, dedication, and innovation of Canadian entrepreneurs, and small and medium-sized business owners.

“From your local grocery store you visit every weekend, the coffee shops you pass on your way into work, and the corner store or dépanneur that always seems to be open, small businesses are the heart of our communities and the backbone of our economy. They provide the goods and services we need, and employ over 10 million people across the country.

“Over the past two years, while small business owners have faced many challenges, we have been there to support them – and we will continue working with them to make sure they have what they need to grow and succeed. When small businesses succeed, our economy grows, jobs are created, and communities thrive. That’s why Budget 2022 proposed to cut taxes for growing small businesses. The Digital Adoption Program is helping businesses move their services online and adopt new technologies. And this past July, we also enhanced the Small Business Financing Program so that entrepreneurs can access the funds they need to recover, innovate, and grow as we build a better future for Canadians.

“We are also helping small businesses weather a new wave of challenges: increased inflation, rising labour costs, and a shortage of workers. We proposed new measures to ensure that doing business in Canada is as easy as possible, including building more resilient supply chains and increasing immigration levels to help fill the worker shortage. We will continue to ensure small businesses have money to grow, and access to the materials and workforce they need to do it.

“To Canada’s small and medium-sized business owners and entrepreneurs: thank you for your hard work. This week, and every week, I encourage all Canadians to shop local, and together, we will build a stronger future for everyone.”


Prime Minister Justin Trudeau speaks with President of Suriname Chandrikapersad Santokhi


October 14, 2022
Waterloo Region, Ontario

Today, Prime Minister Justin Trudeau spoke with the President of Suriname and Chair of the Caribbean Community (CARICOM), Chandrikapersad Santokhi.

Prime Minister Trudeau and President Santokhi exchanged views on the evolving situation in Haiti. The Prime Minister commended Suriname and CARICOM leadership on addressing the political, humanitarian, and security crises in the region.

The two leaders expressed their grave concern about the blockades in the Haitian capital, including at the Varreux terminal. They discussed the impacts of the blockades on access to fuel, water, essential goods, and medicine, and the resulting constraints on humanitarian operations and efforts to address the emerging cholera outbreak in the country.

Prime Minister Trudeau conveyed Canada’s ongoing commitment to collaboration with regional partners to support Haiti’s stability and sustainable development.

The two leaders agreed to continue to work together to advance a Haitian-led solution and encourage inclusive political dialogue among Haitian stakeholders.

The Prime Minister and the President agreed to stay in close contact as the situation in Haiti evolves.

Associated Links

Strengthening Canada’s position as a leader in 5G and digital innovation

October 17, 2022
Ottawa, Ontario

Now more than ever, Canadians depend on fast and reliable technology to work, do business, and stay in touch with their families and friends. That’s why the Government of Canada is supporting innovative solutions to strengthen and grow our country’s wireless infrastructure for generations to come. By continuing to invest in digital innovation, we will continue to create good middle-class jobs and new opportunities for Canadians and small businesses across the country to help them succeed in the economy of today and tomorrow.

The Prime Minister, Justin Trudeau, was joined today by the Premier of Ontario, Doug Ford, the President and CEO of Nokia, Pekka Lundmark, and the President of Nokia Canada, Jeffrey Maddox, to announce a new project from global telecommunications company Nokia that would help Canada successfully transition to the next generation of 5G wireless technology.

This transformative $340 million project would expand Nokia’s Ottawa facility and revitalize its laboratories with the goal to further advance wireless technology research and development in Canada. It is expected to create more than 340 good middle-class jobs, and to increase co-op and intern positions for university and college students in Science, Technology, Engineering, and Mathematics (STEM).

This new investment is an important step toward strengthening Canada’s wireless network, paving the way for new opportunities in innovative technology, including in the areas of clean energy, smart cities, precision agriculture, autonomous vehicles, and advanced telemedicine. We will continue to support innovation to grow our economy, connect our communities, and create good middle-class jobs for Canadians from coast to coast to coast.

Quotes

“The project we’re announcing will help connect Canadians to the jobs of today and tomorrow. It will bring economic benefits to the National Capital Region and stimulate Canada’s tech ecosystem. This is about building a strong economy and a better future for everyone.”

The Rt. Hon. Justin Trudeau, Prime Minister of Canada

“This monumental investment from Nokia shows once again that there is no better place for businesses to grow and jobs to be created than here in Ontario. We are proud to work alongside our partners to secure hundreds more in demand, high-skill jobs for the Ottawa region and we welcome this long-term commitment from Nokia to our province, and our workers.”

The Hon. Doug Ford, Premier of Ontario

“Canadians rely on wireless and Internet services for virtually everything: working, school, commuting, as well as staying in touch with loved ones. That is why it’s essential we have access to the most advanced digital telecommunications tools. Today’s announcement will help enable exciting new technologies that will have a transformative effect on Canada’s economy and the day-to-day lives of Canadians. By partnering with Nokia, Canada is strengthening its digital infrastructure and cementing its position at the forefront of the digital technology.”

The Hon. François-Philippe Champagne, Minister of Innovation, Science and Industry

“Nokia is helping to drive Canada’s tech leadership. This world-class, sustainable R&D hub will be one of Nokia’s most dynamic developments – and I’m proud that it will benefit the people of Ottawa also. This is an exciting day. I want to express my appreciation to the local, provincial, and national governments for working with us on this project.”

Pekka Lundmark, President and CEO of Nokia

“Today’s announcement reinforces Nokia’s commitment to the Canadian market, where we have invested $1.2 billion in R&D over the past five years. Nokia’s R&D hub will generate net-new Canadian IP and bring innovative advanced telecommunications and cyber security technologies to market, helping us achieve our goal of improving people’s lives in Canada and across the world.”

Jeffrey Maddox, President of Nokia Canada

Quick Facts

  • The next generation of 5G wireless technology is expected to add $40 billion annually to Canada’s economy in the next four years.
  • Nokia is a global leader in telecom equipment, operating in 130 countries and employing 88,000 people. In 2022, the company had $28 billion in global sales.
  • Over the past five years, Nokia has invested $1.2 billion in research and development in Canada, with innovations being used by communications service providers and web-based companies, such as Amazon and Google.
  • Nokia employs 2,200 people in Canada and Nokia’s research and development operation in Ottawa is the largest single telecom employer in the region.
  • The information and communications technology sector plays an essential role in Canada’s economy and provides Canadians with good middle-class jobs. Each new job created by an investment in this sector creates 2.3 new jobs in the broader Canadian economy. Every dollar spent in this sector adds almost two dollars to our economy.
  • Consultations will first take place between the Government of Canada and Nokia to inform funding decisions in support of this project. If an agreement is finalized, federal funding would be provided through the Strategic Innovation Fund (SIF). Since its creation in 2017, the SIF has helped Canadian companies create and maintain close to 100,000 jobs, and has leveraged $57 billion in additional investments.
  • Through the SIF, the Government of Canada has already committed to invest $5.6 billion in Canadian industries, providing support for innovative projects that help position Canada to prosper in the global economy.

Associated Links



ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ,Γ'ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:αεικίνητος,διορατικός,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ και..πανταχού παρών!!


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Γ΄ Αντιπρόεδρος
Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 17.10.2022
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, παρευρέθηκε σε σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ο κ. Μπούρας παρέστη στην εκδήλωση του Δήμου Ασπροπύργου και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  «Καρκίνος του Μαστού: Μάθε, Πρόλαβε, Αντιμετώπισε» με ομιλήτρια την ειδική Χειρουργό Μαστού κα Νατάσα Παζαϊτη.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπούρας παρακολούθησε το ρεσιτάλ Βιολιού που οργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ανάπηρων Παιδιών και νέων «Ευρυνόμη».

Την επόμενη μέρα, ο Αντιπρόεδρος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής, ενώ την Κυριακή 16 Οκτωβρίου παραβρέθηκε στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ελευσίνας, «Θυσίας Μνήμης» για τους σφαγιασθέντες προσκόπους Αϊδινίου με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έλαβε μέρος στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Φυλής για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του δήμου και της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο «Μετεγκατάσταση Μεταφορικών Επιχειρήσεων Ελαιώνα σε ακίνητο του Δήμου Φυλής».









ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

 


Τελευταίες Ειδήσεις

 Περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο Ε.Ε. - Ρωσικής Ομοσπονδίας/Λευκορωσίας & Ρωσικά αντίμετρα

 «ΙΕΕΣ Newsletter» από το ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ

 ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών, Τεύχος Σεπτεμβρίου 2022

 Enterprise Greece Newsletter | September 2022

 Ελληνικές εξαγωγές: Πάνω από 30 δις ευρώ στο επτάμηνο 2022 και νέο ρεκόρ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

 

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2022

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για κοινωνικούς λαχανόκηπους στο Ελληνικό, λες και οι πολίτες έχουν ξεχάσει, έφθασε σήμερα να καταγγέλλει καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου! Η Κυβέρνηση έκανε πράξη τις υποσχέσεις της. Με μέθοδο και αποφασιστικότητα αντιμετώπισε όλα τα εμπόδια ώστε να ξεκινήσει στο Ελληνικό, η μεγαλύτερη πολεοδομική παρέμβαση στην Ευρώπη, προς όφελος όλων των πολιτών».

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό


Μακαριότατε, κυρίες και κύριοι,

Σήμερα, ουσιαστικά γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής συνολικά, καθώς ξεκινά και τυπικά το κύριο μέρος της ανάπλασης του Ελληνικού. Μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερη- πολεοδομική παρέμβαση στην Ευρώπη, σίγουρα ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας.

Είκοσι-επτά μήνες από την έναρξη των πρόδρομων εργασιών, όταν και πάλι βρέθηκα εδώ, διαπιστώνω με χαρά ότι ήδη το χρονοδιάγραμμα τηρείται, αλλά και ότι οι αλλαγές γύρω μας είναι εμφανείς. Και είμαι σίγουρος ότι η σημερινή εκδήλωση θα δώσει μία νέα ώθηση στην πρόοδο αυτού του σπουδαίου έργου.

Είναι αλήθεια πως το περίφημο σύνθημα για τις μπουλντόζες του Ελληνικού έχει ακουστεί πολλές φορές ως τώρα. Αλλοτε για να κρύψει καθυστερήσεις και εμπόδια, που μάλιστα συχνά τροφοδοτούσαν και οι αντίπαλοι του έργου, και άλλοτε σηματοδοτώντας την αγωνία να γίνει γνωστό κάθε βήμα του ώστε επιτέλους να προχωρήσει.

Ανάρτηση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τις επενδύσεις έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

 

«Η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη και να διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και όχι πελατειακές νοοτροπίες να τη μεταβάλουν σε ευκαιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων»

Από Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής 
17/10/2022


Ανάρτηση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τις επενδύσεις έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Από τον Αύγουστο επισημάναμε ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ότι η Υπουργική Απόφαση του κ.Σκρέκα, που πέρασε βιαστικά παραμονή Δεκαπενταύγουστου, αντιμετωπίζει με όρους πελατειακούς τις επενδύσεις σε ΑΠΕ για τα επόμενα χρόνια, υποθηκεύοντας το ενεργειακό μέλλον της χώρας.

Η πρόσβαση στα δίκτυα ηλεκτρισμού πρέπει να είναι ισότιμη και με διαφάνεια. Όχι να αντιμετωπίζεται ως ιδιωτική περιουσία της Κυβέρνησης προς διάθεση στα μεγάλα συμφέροντα, που θέλει κάθε φορά να εξυπηρετήσει. Στερεί τον ελάχιστο εναπομείναντα χώρο ΑΠΕ στο δίκτυο από τις ενεργειακές κοινότητες αγροτών, κτηνοτρόφων και μεταποιητών, το μοναδικό τους «όπλο» να σταθούν όρθιοι μέσα στην ενεργειακή κρίση. Ακυρώνει στην πράξη και τα οικιακά φωτοβολταϊκά στις στέγες, ένα απαραίτητο μέτρο για την προστασία των πιο ευάλωτων.

Η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη και να διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και όχι πελατειακές νοοτροπίες να τη μεταβάλουν σε ευκαιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων, όπως πράττει η Κυβέρνηση της ΝΔ.



US Commercial Service Aerospace Team:Aeromart Montréal 2023, Meet Manufacturers, Equipment Manufacturers and Suppliers

 

Aeromart Montreal

SUPPLIERS FORUM FOR THE AEROSPACE INDUSTRY, 8th Edition

  • AEROMART aims to bring together the entire supply chain and all of its key players through a series of individually tailored, B2B meetings.
  • Including manufacturers, equipment manufacturers and suppliers who come together through pre-arranged meetings.
  • Greater Montréal is recognized globally as one of the world’s most important aerospace centers.
  • Bombardier, Airbus, Bell Helicopter Textron, CAE, Pratt & Whitney, along with more than 200 other specialized companies make up a significant industrial cluster.

Join this informative webinar on Nov. 9 at 11:00AM EST to learn more about Aeromart Montréal and how you can participate.

REGISTER NOW: https://trade.webex.com/trade/j.php?RGID=r203c0aaa191dd33bd52f8973983196db

 

Join this free webinar to find out more about Aeromart Montréal 2023

Register Now

Webinar Date & Time:

Nov. 9, 2022
11:00 AM Eastern
08:00 AM Pacific

Speakers:

Canada Aerospace Market Briefing
Mr. Pavel Sevastian
U.S. Consulate – Montréal

Aeromart Toulouse overview (format and benefits to US exporters)
Mr. Alain Ngoie
Events director

Return on experience from a past U.S. Company

Q&As

Questions:

Aeromart Montréal 2023
Alain Ngoie

Webinar
Jason Sproule

Νέα από το «Ξεκίνημα»

 

Νέα από το «Ξεκίνημα»

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι σας στέλνουμε μερικά από τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί τις προηγούμενες μέρες στο site μας.

Πόσα ακόμα παιδιά πρέπει να πέσουν στα νύχια βιαστών και κυκλωμάτων; Μέτρα προστασίας τώρα!

Διαβάστε περισσότερα

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: η πολιτική αστάθεια μεγαλώνει, οι εθνικιστικοί κίνδυνοι καραδοκούν

Διαβάστε περισσότερα

Η δολοφονία του Τομά Σανκαρά – Μπουρκίνα Φάσο, 15 Οκτωβρίου 1987

Διαβάστε περισσότερα

Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να  παρακολουθείτε τις νέες μας αναρτήσεις σε τακτική βάση κάνοντας like στην σελίδα μας στο facebook (facebook.com/xekinima) ή ακολουθώντας μας στο twitter (twitter.com/xekinima).
Μπορείτε επίσης να γίνετε συνδρομητής/τρια στο «Ξεκίνημα» το οποίο να παραλαμβάνετε στο σπίτι σας κάθε δεύτερη βδομάδα, με 25 ευρώ για ένα χρόνο (πληρώνοντας το ποσό τμηματικά αν σας διευκολύνει).
Μπορείτε να «μοιραστείτε» με τους φίλους σας όποιο από τα άρθρα του site μας σας ενδιαφέρει χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους που θα βρείτε στο τέλος κάθε άρθρου.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022