"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ...(ολόκληρο το κείμενο και το βίντεο)

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Κυρίες και κύριοι,

Πριν από 100 χρόνια, Σεπτέμβριο πάλι, ο εθνικός μας κορμός έχανε στη Μικρά Ασία ένα πολύτιμο κομμάτι του, βιώνοντας, μία ανείπωτη τραγωδία.

Όμως, ταυτόχρονα, κέρδιζε την αναγεννητική δύναμη περίπου δύο εκατομμυρίων προσφύγων, που θα έχτιζαν την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών. Το αίμα και ο πόνος τους θα γινόταν λίπασμα προόδου και πείσμα δημιουργίας. Κι έτσι η πατρίδα μας θα έμενε σταθερή στην ιστορική της τροχιά που τη θέλει να μετατρέπει τις καταστροφές σε θριάμβους. Σήμερα στεκόμαστε με σεβασμό, τιμώντας όλους αυτούς που μέσα από εκείνη την τρομερή δοκιμασία έβαλαν τα θεμέλια για μία πιο ισχυρή Ελλάδα.

Έναν αιώνα μετά, όλα είναι διαφορετικά στον κόσμο και στη χώρα. Η πατρίδα μας πήγε μπροστά. Οι κίνδυνοι, ωστόσο, άλλαξαν μόνο το όνομά τους. Και οι προκλήσεις, το περιεχόμενό τους.

Γιατί το εθνικό στοίχημα συνεχίζει να διαπερνά τον χρόνο παραμένοντας ένα: μέσα απ’ τις μεταβαλλόμενες συνθήκες ο τόπος να είναι ελεύθερος, κυρίαρχος και ανεξάρτητος. Και οι πολίτες του να ευημερούν. Αναπνέοντας τον αέρα μιας Δημοκρατίας που τους προστατεύει και τους παρέχει ευκαιρίες να δημιουργούν γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Αλλά το ίδιο ανθεκτικό προβάλλει και το διπλό δίδαγμα της εμπειρίας. Αυτό που δηλώνει ότι οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός και η δημαγωγία. Ενώ η ενότητα και η αλήθεια οδηγούν μόνο σε νίκες.

Ενημερωτικό σημείωμα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα περίπτερα της 86ης ΔΕΘ


10 Σεπτεμβρίου 2022
(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister's Office)

Τα περίπτερα της 86ης ΔΕΘ επισκέφθηκε, το πρωί, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησης, στάθηκε σε σειρά περιπτέρων που έχουν ιδιαίτερο αναπτυξιακό και κοινωνικό ενδιαφέρον, αλλά και στο περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος

Στο περίπτερο της Πυροσβεστικής ο Πρωθυπουργός εξήρε το έργο των ανθρώπων που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών, ευχαριστώντας το Πυροσβεστικό Σώμα για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει, καθημερινά, στους πολίτες.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και σε όλους τους κρατικούς φορείς οι οποίοι -πιστεύω για πρώτη φορά- συνεργάστηκαν μαζί με την κοινωνία των πολιτών σε αυτό το επίπεδο για να έχουμε πραγματικά ένα καλό καλοκαίρι.
Πέρυσι όταν η χώρα χτυπήθηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, είχα αναλάβει μία δέσμευση ότι θα κάνουμε μία σκληρή αξιολόγηση των αδυναμιών μας και θα προχωρήσουμε σε μία ουσιαστική αναδιάταξη των δυνάμεων. Επιστρατεύσαμε τον κύριο Υπουργό, τον κύριο Υφυπουργό για να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης. Και πιστεύω ότι σε όλους τους καλοπροαίρετους Έλληνες πολίτες, τα αποτελέσματα από αυτή τη δουλειά είναι ήδη ορατά. Ως προς το επίπεδο της προετοιμασίας, ως προς τη δουλειά που έγινε στα δάση, πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, ως προς τις νέες μονάδες τις οποίες έχουμε συγκροτήσει, οι οποίες πια μπορούν υπηρεσιακά και εισέρχονται μέσα στα δάση για να αντιμετωπίζουν τη φωτιά πραγματικά στον πυρήνα της, το γεγονός ότι είχαμε πολλά περισσότερα εναέρια μέσα και δεν ακούσαμε ποτέ και από κανέναν παράπονο φέτος που είναι τα αεροπλάνα, πού είναι τα ελικόπτερα. Όλα αυτά τα οφείλουμε στη σκληρή δουλειά την οποία κάνατε. Και φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Η περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, παραμένουμε σε εγρήγορση. Όμως είναι μία πάρα πολύ καλή απόδειξη ότι είμαστε σε θέση, ως Πολιτεία, να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Να αναγνωρίζουμε με θάρρος, με ειλικρίνεια τα λάθη μας και να προχωράμε μπροστά.

ECOFIN: Ministers agree on €5 billion loan for Ukraine, discuss solutions to high energy prices

09/09/2022 17:00 | Press release

ECOFIN: Ministers agree on €5 billion loan for Ukraine, discuss solutions to high energy prices

EU finance ministers and Central Bank governors, headed by Zbyněk Stanjura and Aleš Michl, met with representatives of the European Commission and the ECB at the informal Ecofin Council meeting in Prague today. The finance ministers discussed the impact of the Russian aggression in Ukraine on the European economies and supported the swift adoption of additional financial assistance to Ukraine amounting to EUR 5 billion. In parallel to the meeting of the energy ministers, they also discussed how to tackle high energy prices and their financial impact on state budgets.


Press release

9 September 202217:00

ECOFIN: Ministers agree on €5 billion loan for Ukraine, discuss solutions to high energy prices





EU finance ministers and Central Bank governors, headed by Zbyněk Stanjura and Aleš Michl, met with representatives of the European Commission and the ECB at the informal Ecofin Council meeting in Prague today. The finance ministers discussed the impact of the Russian aggression in Ukraine on the European economies and supported the swift adoption of additional financial assistance to Ukraine amounting to EUR 5 billion. In parallel to the meeting of the energy ministers, they also discussed how to tackle high energy prices and their financial impact on state budgets.

APEC:Deputy Prime Minister Supattanapong Punmeechaow's Statement on the APEC...

 

d3b33a20-79cf-4f48-bacb-c4b7acf630b0.jpgdc1a8994-456c-4d70-aca3-3550c3f1c50a.png

Deputy Prime Minister Supattanapong Punmeechaow's Statement on the APEC Small and Medium Enterprises Ministerial Meeting

Issued by the APEC Small and Medium Enterprises Ministerial Meeting
Phuket, Thailand, 10 September 2022

This morning, Supattanapong Punmeechaow, Thailand Deputy Prime Minister and Vice Chairman of the Thailand Board of SME Promotion, shared with ministers and high-level representatives from APEC’s 21 member economies a statement that reflects the outcomes of the 28th Meeting of APEC Small and Medium Enterprises, which he chaired on 9-10 September 2022.

The statement mapped the wide range of issues faced by startups and micro, small and medium enterprises (MSMEs) in the APEC region, and elaborated some solutions which were discussed by the ministers. These are encapsulated in the meeting’s theme—“Inclusive Recovery of APEC MSMEs through the Bio-Circular-Green Economy Model and a High Impact Ecosystem.”

Read the 2022 APEC Small and Medium Enterprises Ministerial Meeting Chair’s Statement

«Αγροτική φορολογική μεταρρύθμιση για την ισχυροποίηση της εθνικής αγροτικής οικονομίας»





Εκδήλωση Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, στα πλαίσια της 86ης Δ.Ε.Θ.: «Αγροτική φορολογική μεταρρύθμιση για την ισχυροποίηση της εθνικής αγροτικής οικονομίας»
 


Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στα πλαίσια της 86ης Δ.Ε.Θ. από το γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, με ομιλητές τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κ. Χρήστο Γιαννακάκη και τον Πρόεδρο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος (Δ.Ο.Β.), κ. Ευθύμιο Φωτεινό και συντονίστρια την Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Φορολογικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κα Ελένη Βρέντζου, παρουσιάστηκε η πρόσφατη κορυφαία αγροτική φορολογική μεταρρύθμιση, του νόμου 4935/2022.

«Αποδεικνύουμε σε διαρκή βάση ότι η φορολογική πολιτική μπορεί και οφείλει να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα για τον πρωτογενή τομέα. Όχι μόνο μέσω της μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων, αλλά και με τη θεσμοθέτηση γενναίων φορολογικών κινήτρων για την ανάπτυξη συνεργασιών στον αγροτικό τομέα.
Η θεσμοθέτηση αυτών των κινήτρων έχει ως στόχο τη συνένωση δυνάμεων, τη δημιουργία νέων καινοτόμων συνεργασιών στον αγροτικό τομέα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Αναφέρομαι στον νόμο 4935/2022, με τον οποίο η Κυβέρνησή μας προχώρησε σε μια κορυφαία αγροτική φορολογική μεταρρύθμιση που θέτει τις βάσεις για τον μετασχηματισμό της αγροτικής οικονομίας και μάλιστα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία», τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά την ομιλία του στα πλαίσια της εκδήλωσης.

Στα γενναία αυτά φορολογικά κίνητρα περιλαμβάνεται η απαλλαγή για πρώτη φορά από την καταβολή του φόρου εισοδήματος κατά 50% επί των φορολογητέων κερδών από την άσκηση αγροτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το συγκεκριμένο κίνητρο έχει ένα ευρύ πεδίο εφαρμογής και αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, είτε αυτοί δραστηριοποιούνται μεμονωμένα εφόσον συνάπτουν έγγραφη σύμβαση συμβολαιακής γεωργίας είτε είναι μέλη συλλογικών αγροτικών σχημάτων.

Το γενναίο αυτό φορολογικό κίνητρο της μείωσης του φόρου κατά 50%, που έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και θα ισχύει και για τα επόμενα έτη, θεσμοθετείται για πρώτη φορά και στοχεύει στη δημιουργία νέων και ισχυρών επιχειρηματικών σχημάτων στον πρωτογενή τομέα, στα οποία θα μετέχει ο αγρότης και θα του εξασφαλίζουν, πέρα από τη μείωση φόρου, και ένα αξιοπρεπές και καλύτερο εισόδημα.

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί από την Κυβέρνηση προς όφελος των αγροτών.

Στα προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε ο αγροτικός κόσμος και τα οποία έλυσε ο νέος νόμος 4935/2022 αναφέρθηκαν εκτενώς ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κ. Χρήστος Γιαννακάκης και ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος (Δ.Ο.Β.), κ. Ευθύμιος Φωτεινός.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε παράλληλα σε σειρά ευνοϊκών παρεμβάσεων και μέτρων που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προς όφελος των αγροτών από τον Ιούλιο του 2019, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1ον. Η θέσπιση, από την 1η Ιανουαρίου 2022, μηδενικού συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιείται στη γεωργία.
Ήδη στις 31 Αυγούστου 2022, αντί του Νοεμβρίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών η επιστροφή του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης για αγροτική χρήση.

2ον. Η εισαγωγή νέας φορολογικής κλίμακας για τα φυσικά πρόσωπα και τους αγρότες, η οποία τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή το 2021, με συντελεστές που ξεκινούν από το 9% για τα πρώτα 10.000,00 €.

3ον. Η επαναφορά στο 55%, από το 100%, της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, για τα φυσικά πρόσωπα, σε μόνιμη βάση από το φορολογικό έτος 2020.

4ον. Η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα από το 13% στο 10%.

5ον. Η μείωση, και μάλιστα σε μόνιμη βάση, του ΦΠΑ για τις ζωοτροφές και τα λιπάσματα από το 13% στο 6%.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών ολοκλήρωσε την ομιλία του, αναφέροντας: «Η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή Κυβέρνηση, έναν ικανό και αξιόπιστο Πρωθυπουργό, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Και αυτή είναι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε θεσμικές παρεμβάσεις για τη στήριξη του αγροτικού τομέα, οδηγώντας τη χώρα σε νέα αναπτυξιακή τροχιά».

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:"Σήμα ισχυρής δυναμικής, εξωστρέφειας και ευοίωνων προοπτικών για την ελληνική οικονομία..





"Σήμα ισχυρής δυναμικής, εξωστρέφειας και ευοίωνων προοπτικών για την ελληνική οικονομία στέλνει η 86η ΔΕΘ" άρθρο του Υπ. Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, στην εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ

"Η εφετινή, 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει αυξημένη βαρύτητα. Πέρα από το γεγονός ότι σηματοδοτεί την επιστροφή της ΔΕΘ στην κανονικότητα μετά τη δοκιμασία της πανδημίας, καθρεφτίζει τις ισχυρές αντοχές και τις ευοίωνες προοπτικές που έχει κατορθώσει – παρά τις πρωτόγνωρες, πολυ-επίπεδες κρίσεις – να αναπτύξει η ελληνική οικονομία και εκπέμπει ισχυρό σήμα εξωστρέφειας. Επιπροσθέτως, δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι καρποί της σκληρής, μεθοδικής δουλειάς πολιτών και Κυβέρνησης την τελευταία τριετία.

Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, μολονότι διαδοχικές και επάλληλες δοκιμασίες εξωγενούς προέλευσης προκάλεσαν μεγάλες – διεθνείς – αναταράξεις, η Ελλάδα, στο πεδίο της οικονομίας, έκλεισε οριστικά το επώδυνο κεφάλαιο της πολυετούς οικονομικής κρίσης, ενδυναμώθηκε, αναβαθμίστηκε, διεύρυνε το κύρος και την αξιοπιστία της και σημείωσε σημαντικές επιτυχίες:Διακρίνεται ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρωζώνης, με ισχυρή ανάκαμψη το 2021 και αναθεωρημένες – επί τα βελτίω – εκτιμήσεις για την πορεία του ΑΕΠ το τρέχον έτος.
Βασίζει την ανάπτυξή της κυρίως στις επενδύσεις και στις εξαγωγές, καταγράφοντας αύξηση των επενδύσεων κατά 19,6% πέρυσι και ρεκόρ στις άμεσες ξένες επενδύσεις, προσελκύοντας το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτικών κολοσσών (π.χ. Microsoft, Pfizer, Cisco, Digital Realty, Deloitte, Volkswagen, JP Morgan κ.ά.), εκτοξεύοντας τις ελληνικές εξαγωγές στο 41% του ΑΕΠ πέρυσι και βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Μειώνει διαρκώς την ανεργία, που διαμορφώνεται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 12ετίας, ενώ εξόχως σημαντικό είναι ότι δημιουργούνται νέες και καλές θέσεις απασχόλησης και ενισχύεται η απασχόληση των νέων και των γυναικών.
Στηρίζει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών – όπως αντανακλάται στην αύξηση των καταθέσεων κατά περίπου 46 δισ. ευρώ από το καλοκαίρι του 2019 – με στοχευμένα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων των πολυδιάστατων κρίσεων, αλλά και με δεκάδες μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Η Κυβέρνηση άπλωσε άμεσα και αποτελεσματικά – όπως αναγνωρίστηκε επανειλημμένα, εντός και εκτός συνόρων – ένα ισχυρό «δίχτυ» προστασίας πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την υπέρβαση των πολλαπλών κρίσεων, με μέτρα που ξεπερνούν τα 50 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας σε ύψος και εύρος τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Μάλιστα, ειδικά στον τομέα της ενέργειας, η χώρα μας έχει διαθέσει το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης στην Ευρώπη, ως ποσοστό του ΑΕΠ, καθώς η Κυβέρνηση αξιοποιεί στον μέγιστο εφικτό βαθμό τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο για να ανακουφίσει τους πολίτες – και ιδίως τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους –, ενώ έχει πρωτοπορήσει στην αξιοποίηση των υπερκερδών των ενεργειακών εταιρειών και στην ανάδειξη της ανάγκης να δοθούν ευρωπαϊκές λύσεις στην ενεργειακή κρίση.
Περιορίζει δραστικά το ποσοστό των «κόκκινων» δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και ενισχύει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Έχει επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα από τις 20 Αυγούστου, με την έξοδό της από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας.
Έχει κερδίσει 11 αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής αξιολόγησής της την τελευταία τριετία και βρίσκεται, πλέον, ένα σκαλοπάτι πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.
Το «κλειδί» για τα παραπάνω επιτεύγματα ήταν η εφαρμογή μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής με μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η προώθηση αποκρατικοποιήσεων, η τόνωση των επενδύσεων, η υλοποίηση μιας διορατικής εκδοτικής στρατηγικής και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Με οδηγό όσα πετύχαμε μαζί – κοινωνία και πολιτεία –, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις δυνατότητες του τόπου, αλλά και με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και των νέων προκλήσεων που καλούμαστε να διαχειριστούμε στο σημερινό, γεμάτο αβεβαιότητες, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στον δρόμο της υψηλής και βιώσιμης ανάπτυξης, της περαιτέρω τόνωσης της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής και της ολόπλευρης ενδυνάμωσης της χώρας."

Czech Presidency of the Council of the European Union:Energy ministers meet in Brussels

 

The Czech Presidency of the EU Council has convened an extraordinary Energy Council on Friday 9 September 2022. Under the chairmanship of the Ministe…

09/09/2022 21:45 | Article

Energy ministers meet in Brussels. European Commission to prepare proposals for solutions within days

The Czech Presidency of the EU Council has convened an extraordinary Energy Council on Friday 9 September 2022. Under the chairmanship of the Minister of Industry and Trade, Jozef Síkela, the ministers discussed the various options for a Europe-wide solution to the problem of high energy prices. The Council agreed on a task for the European Commission to issue legal proposals within days, which will then be approved by the Member States. The aim is to complete the whole legislative process as soon as possible. The ministers also agreed that one of the main measures to reduce pressure on energy prices is to reduce the demand for electricity.


Article

9 September 202221:45

Energy ministers meet in Brussels. European Commission to prepare proposals for solutions within days


© EU


The Czech Presidency of the EU Council has convened an extraordinary Energy Council on Friday 9 September 2022. Under the chairmanship of the Minister of Industry and Trade, Jozef Síkela, the ministers discussed the various options for a Europe-wide solution to the problem of high energy prices. The Council agreed on a task for the European Commission to issue legal proposals within days, which will then be approved by the Member States. The aim is to complete the whole legislative process as soon as possible. The ministers also agreed that one of the main measures to reduce pressure on energy prices is to reduce the demand for electricity.

ΜΑΡΙΑΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA..

*ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ:"ΜΙΣΟΣ".
Μισούν αδιακρίτως, γνωστούς, άγνωστους, όμορφους,επιτυχημένους, επιφανείς, χορτάτους, καλύτερους, δημοφιλείς, προβεβλημένους, μορφωμένους, γιατρούς, επιστήμονες,γυναίκες,άνδρες,επαγγέλματα και γενικώς κάθε τι που πετάει, κολυμπάει, περπατάει, διακρίνεται, ξεχωρίζει...
ΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑ..πάνω και υπέρ όλων αυτών..ΜΙΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ, ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ, ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ....ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. 
Οι πλούσιοι άνθρωποι είναι το "αντικείμενο" που θα ήθελαν να εξαφανίσουν απο το πρόσωπο της Γης. να τους σκοτώσουν και να τους φάνε την καρδιά ωμή, να τους δούν να υποφέρουν, να πονάνε....
Θα τους βρείτε ΜΟΝΟΝ στην αριστερά και στις "τρύπες" που κρυβόντουσαν χρόνια ολόκληρα, μέχρι να τους πάρουμε χαμπάρι...και είναι γεμάτο το ώδε Μέσο απο αυτούς. 
Σε αυτό έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, να εντοπίζουν τους ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και να τους επιτίθενται ως Ανακόντα!!
ΟΜΩΣ...όπως όλα έχουν και την "άλλη πλευρά ή όψη" μας έδωσαν την ευκαιρία να τους ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ...να δούμε ποιοί είναι,τι κάνουν και πως, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ

 ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ. Γιατί...άμεση σχέση, έχουν μόνο με αυτόν. Είναι παραφυάδες του, πλόκαμοί του, ΓΝΗΣΙΑ τέκνα του. 

Αυτό...(φωτο διαδικτύου)

*ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ... Π Ο Τ Ε !!!



*Δεν αντέχω τις μεταθανάτιες "θεοποιήσεις". Δεν αντέχω τις μεταθανάτιες ανθρώπινες κακίες "πεινασμένων"ψυχών. Οι τελευταίες.. είναι η χειρότερη μορφή της Κόλασης που κάποιοι πιστεύουν πως βρίσκεται...στον Ουρανό!!!
ΆΝΘΡΩΠΟΣ..ΤΟ ΑΙΗΤΖ ΤΗΣ ΓΗΣ....


*ENHMEΡΩΣΗ-απάντηση σε ερωτήματα: τόσο στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ όσο και στις ΑΘΥΒΟΛΕΣ, πρέπει να στείλλετε δελτίο τύπου για να δημοσιευθεί κάτι. Οι δύο εφημερίδες, πολύχρονες και ηλεκτρονικές, ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ εδώ και πολύ καιρό παρά μόνο σε περιπτώσεις που αυτό κριθεί απο τις ίδιες πρόσφορο, σκόπιμο και χρήσιμο. Μόνο λοιπόν αν στείλλετε δελτία και εγκριθεί η δημοσίευσή τους, θα έχετε αποτέλεσμα. Λυπούμεθα αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος συνεργασίας και έχει επανειλλημένα ανακοινωθεί στα social media.Eίναι γνωστό..

*Θα γράψει κανείς οτι ο Κάρολος της Αγγλίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ ή "απορία ψάλτου,βηξ";;;(τι γράφω όμως..)

*"Η Ελλάδα αποπληρώνει, για πρώτη φορά νωρίτερα, δάνεια ύψους 2,7 δισ. προς χώρες της ευρωζώνης "...κανα ΕΥΓΕ παίζει ή έχετε να ασχοληθείτε μόνο με τις ...παρακολουθήσεις (στις οποίες έχετε ΔΙΑΠΡΕΨΕΙ όλα τα κόμματα)..Για την ΠΡΟΚΟΠΗ...ΚΟΥΒΕΝΤΑ;;;Ζαγάρια....ε!ζαγάρια!!

*"ΠΛΕΚΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ"!!Τι όμορφο,τι παρήγορο,τι ελπιδοφόρο να διαβάζουμε την επαναφορά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ,ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ.ΠΟΛΥΠΑΘΗ, ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕ ΠΟΛΥ...Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ υπήρξε ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ της Ελληνικής Οικονομίας κάποτε και έδινε δουλειά σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.Τι θυμάμαι όμως...

*Μια ευγενική ενημέρωση: η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" δημοσιεύει άρθρα αναγνωστών της πολύ προσεκτικά επιλεγμένα που προσφέρουν ΓΝΩΣΗ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στους οξύνοες αναγνώστες της. Δεν δημοσιεύει άρθρα υποψηφίων των επερχόμενων εκλογών που εμφανίζονται για πρώτη φορά και χρειάζονται δωρεάν διαφήμιση, χρησιμοποιούν δε γι αυτό την όχι και τόσο ευθεία και ειλικρινή στόχευση προβολής και μάλιστα...αχρεωστήτως! Μην αποστέλλετε παρακαλώ τέτοια άρθρα, γιατί δεν υπάρχει πιθανότητα δημοσίευσης. Ευχαριστώ.

*Για όσους βρίζουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ.:Μη το κάνετε.Να θυμάστε οτι ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ υπάρχουν πολύ σημαντικοί Πολιτικοί.Τενεκέδες υπάρχουν ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.Και σωστοί Πολιτικοί....σε δυο ΜΟΝΟ.Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

*Καλημέρα Αγαπημένοι μου Αναγνώστες,Φίλοι του ώδε Μέσου και ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΙ.Ευγνώμων για τα μηνύματα για άλλη μια φορά.Για το άρθρο που μου ζητήθηκε, υπόσχομαι να ανταποκριθώ.Με την αγάπη της ψυχής μου σε όλους Σας.Μ.

*Aπάντηση:ΠΟΥ πιστεύω;;Μα είναι να με ρωτάς,αφού όπως λές με διαβάζεις;Πιστεύω ακράδαντα, εμπιστεύομαι ΑΠΟΛΥΤΑ, περιμένω τα πάντα...ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ...Δεν φαίνεται;;


😃
*Σας παρακαλώ..επιτρέψτε μου μια απρέπεια ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...
"Σία Αναγνωστοπούλου: «Μπίζνα αρχαιοκαπηλίας με θύμα τον ελληνικό λαό ο δήθεν επαναπατρισμός των 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων"
Τι λες ρε πανασχημο, ξεμαλλιάρικο, άπλυτο ΤΑΓΑΡΙ..
Που έμαθες τι είναι αρχαιοκαπηλεία και που τι σημαίνει η λέξη επαναπατρισμός. Πανούκλες του αιώνα που ξεφτιλίσατε κάθε έννοια ΠΑΤΡΙΔΑΣ,ΕΘΝΟΥΣ,ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ....αγράμματα υπολείμματα ανθρώπινου είδους,σκουπίδια, που να πέσει στο κεφάλι σας κεραυνός να γλυτώσει η Πατρίδα απο σας...ΤΑΓΑΡΙΑ!!!🤬🤬
*

*Τι να γράψω ρε παιδιά;ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ μερίδος του Λαού;ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ .,..ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ...Το τερματίσαμε...ΠΑΣΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ...

*Μια ΕΞΥΠΝΗ κίνηση:μην προβάλλετε ΚΑΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...π ο υ θ ε ν ά !!ΠΟΥΘΕΝΑ όμως...


6 Σεπτεμβρίου 2020 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια
η αφεντιά μου..ως εκδότις Εφημερίδων το πάλαι ποτέ..(το πάλαι ποτέ είπαμε..)..και τώρα...http://politikinewsaaa.blogspot.com




*Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ δεν "απογειώθηκε" με το eurobasket....AΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ,το φιλότιμο και την ποιότητα των προβολών της...γενικά...ΞΕΥΤΙΛΙΣΕ ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ "ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ".ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΩ,την παρακολουθώ και ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!

*ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ..τον θυμάμαι ως ένα σεμνό πολιτικό,χωρίς αυτάρεσκη δημόσια έκθεση όπως οι σύντροφοί του,λιγόλογο και άνθρωπο που ΠΟΤΕ δεν προκάλεσε με δηλώσεις.Τώρα που ρωτά δικαίως ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ Η ΠΑΝΟΥΚΛΑ..δεν θα του απαντήσει;

*"Κοινή Λογική ||
🇬🇷@commonsense491
15 Αυγ
Η πλατφόρμα Alarm Phone που σήκωσε πρώτη το θέμα για τους λαθρομετανάστες στον Έβρο χρησιμοποιείται από 4 ΜΚΟ, για τις οποίες έχει σχηματισθεί δικογραφία για κατασκοπεία από τις ελληνικές αρχές το 2020 καθώς κατηγορούνται μέχρι και για συνεργασία με τις τουρκικές αρχές!

*Εξευτελισμός .ΑΠΟΛΥΤΟΣ. Αναγνώσατε: Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μπαράν, δήλωσε ότι συμμετέχει στ «ΣυμβούλιοΤουρκικήςΜειονότηταςΔυτικής Θράκης».ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ;;Καλέ το παιδί ζήτηξε συγγνώμη!!ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΖΗΤΗΞΕ...το χαϊδεύουμε πάλι.."οικογένεια"είναι. Και πίστευα οτι το ΠΑΣΟΚ ειχε ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΘΕΙ.Αμ! δε!!

*Υπάρχει κανείς που ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ οτι η Ε.Ε. ...ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για χειρισμούς περί ενέργειας; Αυτός ο Κυβερνήτης λέγεται ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ μου φαίνεται...σωστό;;

*πιτμπουλ:τα σκυλιά-αθώα θύματα επηρμένων "ιδιοκτητών" που με εκπαίδευση ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΑΘΩΑ ΖΩΑ σε εν δυνάμει δολοφόνους.Οι ιδιοκτήτες εκπαιδευμένων σκύλων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ για αυτό τους το ΕΓΚΛΗΜΑ.


*Πλατεία Βάθης και Λεωφόρος Αλεξάνδρας:δύο τραυματίες απο σφαίρες,καταμεσίς του δρόμου.Μην ρωτήσετε ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ.Θα ανακοινωθεί ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.Αν ΔΕΝ είναι Ελληνες..."ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ"!!!Ζούμε σε ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εμείς..οχι παίξε-γέλασε!!!🤬


*Τους καλύτερους Ανθρώπους,τους έχω συναντήσει ως Πιστούς στην εκκλησία.ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ ΤΑ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΩΣ "ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ".Αυτό...

*Τα πάω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ με ό,τι με δίδαξε ο Χριστός και η Αγάπη του.ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ με την συντριπτική πλειονότητα των παπάδων.ΕΣΑΕΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ.

*Δεν υπάρχει πιο ΓΕΝΝΑΙΟ πράγμα απο το να λές "έκανα λάθος,ΣΥΓΓΝΩΜΗ".Δεν υπάρχει πιο σιχαμένο πράγμα απο το να λές "το είπα..αλλά δεν το είπα ακριβώς έτσι...ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ"

*ουδεν περαιτέρω σχόλιον!


*
31 Αυγούστου στις 1:22 μ.μ. 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ":
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ γράφει εν Αχαρνές:
Mε αφορμή ένα σημερινό επισυναπτόμενο δημοσίευμα του τ. Αντινομάρχου κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ και Αρχηγού Παράταξης «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ»
Και σήμερα, μια γενναία φωνή, διατράνωσε την Αλήθεια. Για άλλη μια φορά. Για ΕΚΑΤΟΣΤΗ, ΔΙΑΚΟΣΙΟΣΤΗ, ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΣΤΗ φορά από όσες η Αλήθεια επισημάνθηκε, διατρανώθηκε, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΥΓΙΗ ΤΥΠΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ.
Δύο είναι οι γενναίες φωνές Τύπου στις Αχαρνές, που μπόρεσαν να αντέξουν τον σκληρότατο, πρόστυχο, ανήκειο πόλεμο των Ιαβέρηδων του τόπου:
1)Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»:
..και η έντυπη έκδοσή της από το έτος 2000 ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΥΠΟΥ
2)TO “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ» του Επίκουρου Καθηγητή ΤΕΙ κ. ΚΩΣΤΑ ΖΙΓΚΗΡΗ
https://eleftherovima. wordpress.com/
Σε αυτά τα δύο ΕΝΤΙΜΑ, ΘΑΡΡΑΛΕΑ Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι καταγεγραμμένη ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, έτοιμη, παραδοτέα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΨΕΥΘΕΙΣΑ από κανέναν απολύτως και ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ από οποιαδήποτε ΝΟΜΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΘΕΛΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ.
Πλην όμως….ΦΕΥ!!
Για μία ακόμα φορά, αναγνώσατε ώδε, τις ΕΠΤΑ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ που απομυζούν το αίμα της πόλης και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ «ΥΨΗΛΑ ΚΑΠΕΛΛΑ» ιδιαζόντως ωφελημένα ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΕΣΑΕΙ με την τοπική αρχή:
1) η πλήρης άγνοια διοίκησης, διαχείρησης ανθρώπινου δυναμικού, παραγωγικής διαδικασίας, η πλήρης ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ δηλαδή σχεδόν όποιου συμμετέχει, ή συμμετείχε σε αυτήν την ..ιδιόμορφη «διαχείρηση και εξαφάνιση» ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ του Δημοσίου χρήματος.
2)η επι σειράν δεκαετιών δημιουργία, οργάνωση, συντονισμός και διαχείρηση ενός απίστευτα πολυπλόκαμου συστήματος απάτης και διαφθοράς . Ιθύνοντες ;;; Μπαμπάδες, πεθερές, ερωμένες, σύζυγοι και κάθε είδους αδελφοξάδελφα, μπατζανάκια, δικηγόροι, τέκνα, μεσίτες, γύπες αχαρναϊκής γής, κάθε είδους «δορυφόροι», εργολάμποι και πάει λέγοντας. Οργάνωση ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ στην εξαφάνιση εγγράφων, Βιβλίων Μητρώου, Επιστολών, υπεξαίρεση σκληρών δίσκων Η/Υ μετά το χάσιμο εκλογών, παραποίηση πρακτικών…θα μπορούσα να γράφω μήνες…ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ!!
3)Μία ικανή μερίδα-γιατί υπάρχουν και ΕΞΑΙΡΕΤΟΙ Υπάλληλοι- υπαλλήλων –μισθοφόρων, που θα έπρεπε να έχουν καθαριστεί εδώ και χρόνια, αλλά είναι ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ με ευνόητα «κατασκοπευτικά» «καθήκοντα». Βρώμικοι έως το κόκκαλο, μεταξύ αυτών και π. ερωμένες που κάνουν «εξαιρετική» εργασία ως τρωκτικά κάθε σωστής δουλειάς που ενδεχομένως κάνουν κάποιοι αλλά….δεν βολεύουν τον πάτρωνά τους.
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Ενας από τους κυριότερους ανασταλτικούς παράγοντες κάθε προκοπής και εξέλιξης. Κανείς δεν τολμά να τους πειράξει, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ…
4)Η ΑΛΛΗΛΟΕΝΟΧΗ: Με κορυφή του παγόβουνου τις «απαλλοτριώσεις» τεραστίων-ΔΥΣΘΕΩΡΑΤΩΝ ποσών «απαλλοτριώσεων» που έχουν ΑΛΛΗΛΟΙΣ καρπωθεί (και οι μεν και οι δε) και η ομερτά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. Οι μεν της δημαρχίας ωφελημένοι, κρατούν από τα …γόνατα, τους δε των ιδιοκτητών των απαλλοτριωμένων εκτάσεων ..και Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!!
5)Το «χτίσιμο» πελατείας, με τις ως άνω «απαλλοτριώσεις», «προσλήψεις», κατ’ ευθείαν αναθέσεις, πλάγιες «εισπράξεις», διαγραφές ..οφειλών (!!) με κάθε ευθύ ή πλάγιο τρόπο και λοιπά και λοιπά και λοιπά…
6)το ανελέητο διεφθαρμένο και άρρωστο –στην κυριολεξία – κυνηγητό, όποιου τολμάει να εκφραστεί, αναφέρει, καταγγείλει, καταγράψει στα SOCIAL MEDIA ό,τι γίνεται στο άντρο του Αυγεία της οδού ΦΙλαδελφείας. «Οπλα», η δηλητηριώδης γλώσσα και το απύθμενο θράσος μισθοφόρων της κεντρικής πλατείας που ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΔΡΑ, ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ «ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΓΙΟ ΤΡΟΠΟ» για τις βρώμικες ελεεινές και πρόστυχες υπηρεσίες συκοφαντιών και πισώπλατων μαχαιρωμάτων κάθε ενός που θα «μιλήσει». Ο ΤΡΟΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ Ή ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΝΑ «ΜΙΛΗΣΕΙ».
7)Το χαμηλότατο επίπεδο μεγάλου μέρους κατοίκων της πόλης. Αυτή, Η ΠΟΛΗ, διακρίνεται για τους εξαίρετους δημότες της, Επιστήμονες, Ξεχωριστούς, Άρχοντες και Διακεκριμένες Προσωπικότητες. Με την ίδια «δύναμη» περιλαμβάνει ένα μεγάλο, ΜΕΓΙΣΤΟ αριθμό κατοίκων «underground» πολιτών. Ποιος αλήθεια περιμένετε να το αναφέρει;
8)ο διορισμός ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ –πλην των …Τραπεζών,βεβαίως-βεβαίως- ημετέρων του δήμου εξασφαλίζει εκτός της επαγγελματικής εξασφάλισης ψηφοφόρου και συγγενικής πελατείας και ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝOI ΣΕ ΑΥΤΟΝ, με ευνόητες επιπτώσεις στην ζωή «αντιφρονούντων» δημοτών…
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
1)ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ….ειναι ΜΟΝΟΝ η πελατεία του Δήμου και ψηφίζει …ευνοήτως!!
2)οι υπόλοιποι ΜΗ πελάτες..ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ για τα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ τεκταινόμενα στην πόλη και της ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΗΣ πεποίθησης ότι «τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει σε αυτό τον τόπο..ΌΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ».
Ετσι, οι «ίδιοι»..έχουν ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΔΙΚΟ ΤΟΥΣ «ΓΗΠΕΔΟ»!!
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ…ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ…Ψηφίζουν οι έχοντες άμεση πρόσβαση..ΣΤΟΝ ΚΟΡΒΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ προσβλέποντας στο επόμενο…ταμείο!
ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ:Πιστεύετε ότι αυτή η κατάσταση ….ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ χωρίς ΚΑΙΡΙΑ επέμβαση;;;
Κοινοποιήσεις: ΑΡΚΕΤΕΣ..ΠΛΗΝ ΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΕΣ
Δια την γραφήν και την ευθύνην της, η στην διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
Εκδότις Περιφερειακού Τύπου

*Aν όλοι όσοι δηλώνουν "δημοσιογράφοι" ΉΤΑΝ κιόλας...ίσως η Κοινωνία να ήταν λίγο καλύτερη. Αλλά...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ είναι ΛΙΓΟΙ, ΕΚΛΕΚΤΟΙ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ και ...ΆΠΙΑΣΤΟΙ!!!Αυτό..

*Η πίεση που μας ασκείται δεν αντέχεται άλλο. Εχουμε ξεπεράσει τα όριά μας εδώ και καιρό.
Κάθε φορά που κλείνετε φυλακή ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΑΜΥΝΑ μας "βγάζετε απο τα ρούχα μας". Κόφτε το..γιατί η έλλειψη δυνατότητας αυτοάμυνας των Ελλήνων ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΌ. Που σας πιάνει η ψυχοπόνια για αλητάμπουρες..Δημοσιογραφία του κ...λου!!

*Θα μάθουμε καμιά φορά ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ "κάποιοι"σωστά;
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ;;
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ;
Δεν πάτε στο διάβολο όλοι σας..που θα μας απαγορεύσετε και την αυτοάμυνα;;
17 χρονών και "πήδηξαν μάντρα 2 μέτρων" για να μπουν στο ξένο σπίτι!!!Νυχτερινό περίπατο μετά τα μεσάνυχτα ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΣΠΙΤΙ....ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ,ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;;;;άειντε!!

*Ετσι νοιώθω: ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ κατέστησε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Ε Ν Ο Χ Ο Υ Σ !Εμφύλιος, να σκοτώνει ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΛΛΗΝΑ δεν χωράει συγγνώμη, αθωότητα, για ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ.
Σταματήστε λοιπόν Αδέλφια τα μνημόσυνα...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
Ο δρόμος μας είναι ΕΝΑΣ κ ειναι μπροστά.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !

*Να γράψω ΚΑΙ εγώ,τι;;;Η "παρέα" μου αποτελείται απο ΝΟΗΜΟΝΕΣ,ΕΥΣΤΡΟΦΟΥΣ,με κρίση "κοπίδι".Οσα περισσότερα λέμε,τόσο λιγότερα κερδίζουμε.Και εγώ γράφω όταν έχω κάτι ΣΟΒΑΡΟ να πω.Αν δεν έχω..τιμώ την ΣΙΩΠΗ.Τα γεγονότα..ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ...

*Κόφτε ΜΑΧΑΙΡΙ τις παροχές στους λαθρο..ΜΑΧΑΙΡΙ όμως.Και αν η τσουράπω στην Ε.Ε. ξανακάνει ντόρο...δώστε της να πιει ξύδι.ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ..."ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ"!(Ετσι λέγονται τώρα οι εισροές).ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ασχολείστε;

*Με Πίστη και Αγάπη:Οσοι Συν-Ανθρωποί μου γλυτώνουν απο την κατάρα του καρκίνου...είναι λατρεμένοι μου.ΟΜΩΣ...μήπως ΕΚΤΟΣ απο τον Θεό,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ;Αυτό...

*"Τσιπρας σε Μητσοτάκη «Εκμεταλλεύεστε την κοινοβουλευτική μου ευπρέπεια»"..ΕΙΠΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!!!Και όμως...ΤΟ ΕΙΠΕ...!!!

*Ρε τσογλάνια...Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, υπήρξε Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ Κ Α Θ Η Κ Ο Ν Τ Ο Σ...και ΜΟΝΟ αυτό...απαιτεί ΣΕΒΑΣΜΟ...

*Με τις Κυρίες ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΗΡ ή τα έχετε παίξει τελείως..ή το χαρτζιλίκι είναι ΜΕΓΑ...Δεν εξηγείται...

*Συλλαμβάνονται ΕΠ ΑΥΤΟΦΩΡΩ ή ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΦΟΝΟΥΣ,ΒΙΑΣΜΟΥΣ ..τα πάντα.Βάζουν φωτιές και καίνε το Σύμπαν.Και στα σκατοΜέσα...θολώνουν την εικόνα των κτηνών..λόγω .."προσωπικών δεδομένων".Εχει πάτο το βαρέλι της οργής των Ελλήνων;Δεν το ξέρω...










"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022