Καλό μεσημέρι.

Το όραμά μας για την Ελλάδα του 2030

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ομιλία του το Σάββατο στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., αλλά και με τη χθεσινή  συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε τον οδικό χάρτη και το πολιτικό πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθεί η Κυβέρνηση κατά το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές. Προέβη στον απολογισμό του πλούσιου κυβερνητικού έργου και εξήγησε στους πολίτες πώς η Ελλάδα θα περάσει μέσα από την τρικυμία των μεγάλων παγκόσμιων κρίσεων.

Ξεκαθάρισε, ταυτόχρονα, ότι δεν είναι στις προθέσεις του καμιά αλλαγή του εκλογικού νόμου, παρά μόνο εάν συμφωνούσε σε αυτό και ο κ. Τσίπρας, αναγνωρίζοντας την ακαταλληλότητα της απλής αναλογικής ιδίως στην παρούσα συγκυρία, που το μεγάλο ζητούμενο είναι η σταθερότητα και η σιγουριά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά.

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το τρίπτυχο που διασφαλίζει την κοινωνία και την Πατρίδα: συνέπεια – συνέχεια – σταθερότητα. Απέδειξε πως ό,τι είπαμε,  το κάναμε, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε το 2019 και αναφέροντας βασικά στοιχεία του έργου μας που έγιναν σε όλους τους τομείς.  Επισήμανε τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας στους δύσκολους καιρούς που διανύει ολόκληρη η Ευρώπη. Και υπογράμμισε ότι η σταθερότητα είναι εθνική αναγκαιότητα.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο βασικό δίλημμα των εκλογών που θα γίνουν το 2023, ένα δίλημμα που συνοψίζεται στη φράση: «Συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω. Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια μιας Ελλάδας – πρωταγωνιστή στην Ευρώπη, με σταθερούς φίλους, ή αφήνουμε την τύχη μας στο άγνωστο και τη χώρα έρμαιο στις θύελλες των παγκόσμιων ανταγωνισμών». Τόνισε, ταυτόχρονα, πως τίποτα από όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Ότι με λάθος αποφάσεις, όλα μπορεί να γκρεμιστούν. Κάτι που στην Ελλάδα μάθαμε με δυσάρεστο τρόπο πριν από λίγα χρόνια.