"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών


Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών
15 Ιουνίου 2020
https://youtu.be/wqHpwuMN_8g

«Θεμελιώδης αρχή μας είναι ο δίκαιος επιμερισμός των βαρών από την πρόσφατη θύελλα. Όπως εξήγησα και προ ημερών στην Βουλή, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία των θέσεων εργασίας και η διευκόλυνση του ιδιωτικού τομέα ώστε να παραμείνει ενεργός», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

«Σύνθημά μας είναι “Η Ελλάδα που παράγει και εξάγει”. Κάτω απ’ αυτό καλούμαστε τώρα να συνταχθούμε όλοι, κράτος, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι» υπογράμμισε, και αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η βιομηχανία στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.

συνέντευξη – ενημέρωση της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη


Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνέντευξη – ενημέρωση της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε το Bloomberg
17 Ιουνίου 2020


Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα, μετά την επιτυχημένη διαχείριση του κορωνοϊού, μπορεί να πετύχει μια «εξαιρετικά ισχυρή ανάκαμψη το 2021» εξέφρασε σε διεθνές ακροατήριο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο ενημέρωσης της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας -μέσω τηλεδιάσκεψης- που οργάνωσε το Bloomberg. Τον Πρωθυπουργό προλόγισε με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο ιδρυτής του Bloomberg (και πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης) Michael Bloomberg.

Η εισαγωγή του Michael Bloomberg

«Επιτρέψτε μου να καλωσορίσω τον προσκεκλημένο μας, τον διακεκριμένο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει δεχθεί πολλούς επαίνους διεθνώς για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την κρίση του κορωνοϊού, και δικαίως» ανέφερε ο κ. Bloomberg για να προσθέσει αμέσως μετά: «Υπό την ηγεσία του, η Ελλάδα έλαβε έγκαιρα μέτρα περιορισμού του ιού και ο αριθμός κρουσμάτων θανάτων στη χώρα συγκαταλέγεται στους χαμηλότερους σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που είχε εφαρμόσει ο Πρωθυπουργός πριν από την πανδημία, καθώς και το πακέτο κινήτρων που θεσμοθέτησε για την αντιμετώπιση της κρίσης, βοηθούν την Ελλάδα να ξεπεράσει αυτή την καταιγίδα. Επιπλέον, οι παρεμβάσεις αυτές συμβάλλουν στη βελτίωση της εμπιστοσύνης που έχουν οι επενδυτές για την Ελλάδα. Αυτά τα οικονομικά μέτρα περιλαμβάνουν και φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους, γεγονός που αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση από άλλες χώρες. Για την Ελλάδα, όπως και για όλες τις χώρες, εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ μεγάλες προκλήσεις στο μέλλον, όπως οι βαθύτατοι οικονομικοί κλυδωνισμοί που συμβαίνουν ανά τον κόσμο. Η ηγετική όμως στάση του Πρωθυπουργού βοήθησε ώστε η Ελλάδα να βρεθεί σε μια ισχυρή θέση για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτές. Συνεπώς, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσουμε περισσότερα για τα σχέδιά του».

Κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Πράγματι, οι τρεις τελευταίοι μήνες αποτέλεσαν μια τεράστια πρόκληση για εμάς όπως και για κάθε χώρα, και με χαροποιεί το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε σχετικά καλές επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας. Όπως σημείωσε και ο κ. Bloomberg, λάβαμε μέτρα πολύ νωρίς, ακούσαμε τους ειδικούς στους οποίους δώσαμε τον λόγο, και καταφέραμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι ήταν προς το συμφέρον τους να ακολουθήσουν τους αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που θέσαμε σε ισχύ. Τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά, ο αριθμός νεκρών ανά εκατομμύριο κατοίκους είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη, και αυτό που είναι πιο ενθαρρυντικό είναι ότι δεν έχουμε δει κάποια σημαντική έξαρση κρουσμάτων από τη στιγμή που αρχίσαμε να ανοίγουμε και πάλι την οικονομία, κάτι που έγινε πριν από ουσιαστικά έναν μήνα περίπου. Πλέον, η επόμενη μεγάλη πρόκληση για εμάς είναι να ξεπεράσουμε την οικονομική καταιγίδα που έρχεται. Προς το παρόν, το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν δύσκολο, όχι όμως καταστροφικό, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,9% όταν ο μέσος όρος συρρίκνωσης στην ευρωζώνη ήταν 3,6%. Η εξήγηση που δίνω γι’ αυτό είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε από την ανάληψη της διακυβέρνησης είχαν ήδη αρχίσει να αποδίδουν, και, ως εκ τούτου, οι δύο πρώτοι μήνες του έτους ήταν εξαιρετικά καλοί, κάτι το οποίο μας επέτρεψε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με θετική κεκτημένη ταχύτητα. Προφανώς η επόμενη πρόκληση για εμάς είναι εποχική και αφορά στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε να ανοίξουμε τη χώρα για να υποδεχθούμε τουρίστες. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, ελπίζουμε να διαφυλάξουμε όσα μπορούμε από μια χαμένη, για πολλούς, τουριστική περίοδο. Ωστόσο, έχουμε αναπτύξει πολύ λεπτομερή πρωτόκολλα με συγκεκριμένους κανόνες αναφορικά με το πώς σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουριστικό κλάδο και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να υποδεχόμαστε επισκέπτες από την 1η Ιουλίου. Έχουμε τη σχετική βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη έξαρση στη διάρκεια του καλοκαιριού. Προφανώς, η αμέσως επόμενη πρόκληση αφορά την ανάκαμψη και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες ερωτήσεις για το πώς σκοπεύουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση αυτή. Για να κλείσω τα εισαγωγικά μου σχόλια, θα ήθελα να αναφέρω ότι η κυβέρνηση αυτή εξελέγη πριν από ένα χρόνο με ένα φιλόδοξο σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Κατά τη δική μου άποψη, ο κορωνοϊός επιτάχυνε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις».

Στο διάλογο που είχε με τη δημοσιογράφο Francine Lacqua, η οποίο μετέφερε τα ερωτήματα που έθεσαν τα μέλη της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως αν όλα κυλήσουν βάσει σχεδίου, και ως το φθινόπωρο ή το χειμώνα υπάρξει εμβόλιο ή φάρμακο για τον κορωνοϊό, το 2021 μπορεί να είναι μια χρονιά ισχυρής ανάκαμψης για την Ελλάδα.

«Στην Ελλάδα, συγκεκριμένα, επειδή έχουμε θέσει τα θεμέλια για μια ταχεία ανάπτυξη, πιστεύω ότι η ανάκαμψη θα είναι πολύ ισχυρή. Έχουμε τη δυνατότητα το έτος 2021, το οποίο είναι ένα σημαντικό έτος καθώς γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, να είναι ένα έτος εξαιρετικά ισχυρής ανάπτυξης για την Ελλάδα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες διότι παρέχει ένα πολιτικό πλαίσιο που διακρίνεται από σταθερότητα, με την κυβέρνηση να εργάζεται με ορίζοντα τετραετίας. «Η Ελλάδα έχει μία σταθερή κυβέρνηση, προσανατολισμένη σε μεταρρυθμίσεις, με απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή και τρία χρόνια έως τις επόμενες εκλογές, δεν μεσολαβούν άλλες εκλογές. Άρα, έχουμε ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων».

«Δεν είμαστε πια χώρα υψηλού πολιτικού ρίσκου, θα έλεγα ότι είμαστε χώρα χαμηλού ρίσκου», προσέθεσε.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι η χώρα μας διαθέτει και εκπαιδεύει υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για επενδυτές. «Ένας από τους λόγους για τον οποίο πολλές εταιρείες έρχονται στην Ελλάδα είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, ειδικά επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας που εστιάζουν στην έρευνα και την ανάπτυξη», είπε. «Δεν έχει να κάνει μόνο με τις παραλίες, τον υπέροχο καιρό και το όμορφο περιβάλλον, αλλά και με το ταλέντο, το ανθρώπινο κεφάλαιο».

Επένδυση στο σύστημα υγείας

«Προσλάβαμε περισσότερους από 4.000 γιατρούς και νοσοκόμους κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Ουσιαστικά κάναμε μία σημαντική επένδυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πρόκειται για επένδυση που έγινε για να μείνει, δεν φροντίζουμε μόνον ασθενείς του Covid», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε πως οι κλίνες εντατικής θεραπείας διπλασιάστηκαν και ότι το ευρύτερο σχέδιο για μόνιμη ενίσχυση των ΜΕΘ θα αυξήσει τις δυνατότητες των νοσοκομείων και μετά το πέρας της πανδημίας.

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»


Στις περίπου 5.000 δράσεις ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που θα δημιουργήσουν 40.000 θέσεις εργασίας, και στη συμβολή του προγράμματος στη διαμόρφωση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης σήμερα των αξόνων της πρωτοβουλίας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
«Το εμβληματικό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είναι ένας οδικός χάρτης Ανάπτυξης, αλλά και ταυτόχρονα ένας οδικός χάρτης Κοινωνικής Φροντίδας. Είναι η πυξίδα που ορίζει τους δρόμους, ώστε η Αυτοδιοίκηση να γίνει μοχλός επανεκκίνησης της οικονομίας μας. Αλλά, ταυτόχρονα, είναι και πυλώνας του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Ελλάδα του 21ου αιώνα», τόνισε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

31 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας


EPIKEFALIDA2020

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2020
YπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης: Δεσμεύουμε 31 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση
της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της στοχευμένης και ουσιαστικής στήριξης που παρέχει το Υπουργείο στους πληττόμενους κλάδους του πρωτογενούς τομέα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, προχώρησε στη δέσμευση ποσού ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας.
Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 4 ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα και δικαιούχοι της ενίσχυσης καθορίζονται οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν μονάδα της οποίας το κοπάδι παραδίδει τουλάχιστον 100 κιλά γάλα.
Διευκρινίζεται ότι για τα νησιά στα οποία δεν λειτουργεί τυροκομική μονάδα, αίρεται η υποχρέωση παράδοσης γάλακτος.
Σε δήλωση του ο Υπουργός επισημαίνει τα εξής:
«Έπειτα από ενδελεχή έλεγχο και προκειμένου να εμπεριστατωθεί πλήρως το μέγεθος της ζημίας που έχει υποστεί ο πληγείς κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας από τον κορωνοϊό, δεσμεύσαμε ένα ιδιαιτέρως σημαντικό ποσό το οποίο πρόκειται να κατανείμουμε με δίκαιο τρόπο στους κτηνοτρόφους μας για τη στήριξη τους. Το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει σταδιακά όλους τους κλάδους που έχουν πληγεί και να δημιουργεί τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το άκρως σημαντικό για την ελληνική οικονομία παραγωγικό τους έργο».
Η πρόταση αυτή θα διαβιβαστεί άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου και αναμένεται η έγκριση της.

ΥΠΑΑΤ για την Ελληνική Πτηνοτροφία





Αθήνα, 12 Ιουνίου 2020

Ο ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης στο πλευρό της Ελληνικής πτηνοτροφίας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής που επιδιώκει με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα και της στενής παρακολούθησης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Ιουνίου συνάντηση με τη νεοσύστατη Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πτηνοτροφίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενδελεχής αναφορά στα προβλήματα που έχουν ενσκήψει στον κλάδο της Ελληνικής πτηνοτροφίας, εξαιτίας των οποίων επηρεάστηκε η κατανάλωση πουλερικών στην χώρα μας και συζητήθηκε η εν γένει εμπορική διάσταση των επιπτώσεων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του κλάδου ανέπτυξαν και υποστήριξαν τις θέσεις τους σχετικά με την αναγκαιότητα στήριξης της πτηνοτροφίας, τις οποίες ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη στον τρόπο λήψης της τελικής απόφασης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στο κλάδο της Ελληνικής πτηνοτροφίας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας που αποτελείται από τους: Θάνο Αγγελάκη, Κώστα Νιτσιάκο, Μαριλένα Νιτσιάκου, Ανδρέα Δημητρίου, Θέμη Αμβροσιάδη, Ευάγγελο Μανολόπουλο και Δημήτρη Πετανίδη.


Η προάσπιση και η ανάδειξη του ελληνικού ελαιολάδου




Αθήνα, 16 Ιουνίου 2020

Η προάσπιση και η ανάδειξη του ελληνικού ελαιολάδου
στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥπΑΑΤ, Μάκη Βορίδη
με τη Διεπαγγελματική Ελαιολάδου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο του εποικοδομητικού διαλόγου που επιδιώκει με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα και στη συνεχή παρακολούθηση αντιμετώπισης των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, πραγματοποίησε την Δευτέρα 15 Ιουνίου συνάντηση με την Εθνική Διεπαγγελματική Ελαιολάδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενδελεχής αναφορά στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο του Ελαιολάδου και αποφασίστηκε η δημιουργία συμβουλευτικής ομάδας για χάραξη στρατηγικής σε θέματα ελαιοκομίας.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η από κοινού διοργάνωση ημερίδων ανά περιφερειακή ενότητα, με τη Διεπαγγελματική Ελαιολάδου και τοπικούς φορείς για τη διαχείριση της πληροφορίας που σχετίζεται με τις καλλιεργητικές φροντίδες, τους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς έως την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων. Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα αναμόρφωσης του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Βορίδης τόνισε από την πλευρά του ότι το Υπουργείο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να αξιολογεί τα προβλήματα που εντοπίζονται στον πρωτογενή τομέα και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει καίρια και ουσιαστικά, προκειμένου να προασπίσει και να αναδείξει το άκρως ποιοτικό ελληνικό προϊόν.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, και οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου, Παναγιώτης Καραγιάννης, Μανώλης Γιαννούλης, Διονύσης Καραπάνος, Ανανίας Καραχανίδης και Γιώργος Οικονόμου.



Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης ενεργοποιεί τη νομική διαδικασία για τη διεθνή προστασία της Φέτας


EPIKEFALIDA2020

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2020
Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης ενεργοποιεί τη νομική διαδικασία
για τη διεθνή προστασία της Φέτας
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με γνώμονα την προστασία του εμβληματικού προϊόντος της πατρίδας μας, της Φέτας και τη θωράκιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ελλήνων παραγωγών σε διεθνές επίπεδο, προχώρησε στην υπογραφή του πληρεξούσιου προκειμένου να ενεργοποιηθεί η προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Δανίας για παραβίαση του κανονισμού ΠΟΠ στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημειώνεται ότι η Δανία αρνείται να συμμορφωθεί με την υφιστάμενη νομοθεσία της Ένωσης και παραβιάζει μία σειρά άρθρων του ενωσιακού δικαίου, καθώς επιτρέπει σε Δανούς παραγωγούς να παράγουν και να πωλούν απομιμήσεις «φέτας», καθώς και τη χρήση της ονομασίας «φέτα» ενάντια στον Κανονισμό και παραλείπει να αποτρέψει την εξαγωγή απομιμήσεων τυριών από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε τρίτες χώρες.
Με την ενέργεια αυτή του Υπουργού ορίζονται οι πληρεξούσιες της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ για την άσκηση παρέμβασης υπέρ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προσφυγή της κατά του Βασίλειου της Δανίας.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες μόλις ημέρες από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα όπου περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο αυστηροποιείται το κυρωτικό πλαίσιο κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων και των φαινομένων του μιμητισμού.
Ο κ. Βορίδης σε σχετική δήλωση του αναφέρει τα εξής: «Η προστασία των ΠΟΠ προϊόντων της πατρίδας μας αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση της Κυβέρνησης μας και θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων παραγωγών τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα σφετερίζεται την ονομασία ενός εκ των πλέον εμβληματικών προϊόντων μας, της Φέτας, αλλά και των ελληνικών προϊόντων εν γένει».

Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου




Video: https://vimeo.com/429510059

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «10» με τους δημοσιογράφους Φάνη Παπαθανασίου και Νικόλ Λειβαδάρη
Φ. Παπαθανασίου: Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή την παρέμβασή σας στην εκπομπή μας. Να ξεκινήσουμε με τη συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την ΑΟΖ. Τι δεδομένα δημιουργεί πρακτικά κι αν μπορεί να σηματοδοτήσει κάτι σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που η Ελλάδα θα επιδιώξει με την Αίγυπτο.

Ευ. Βενιζέλος: Με την Ιταλία, η Ελλάδα είχε ήδη από το 1977, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή, μία σύμβαση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας των δύο χωρών. Τότε μάλιστα, δεν είχε ακόμη τεθεί σε ισχύ το σημερινό Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, η Συνθήκη του Montego Bay, που είναι του 1982. Βρισκόμασταν στο πλαίσιο της Συνθήκης της Γενεύης, της προηγούμενης συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Όπως πρέπει να θυμόμαστε, το 1977, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επεδίωξε να γίνει αυτή η οριοθέτηση και η Ιταλία τότε, το ήθελε αυτό γιατί έκανε οριοθετήσεις με όλες τις γειτονικές της χώρες, για να δώσει ένα παράδειγμα ειρηνικής, ευρωπαϊκής και πολιτισμένης οριοθέτησης, γιατί είχε προηγηθεί η πρώτη μεταπολιτευτική σύγκρουση με την Τουρκία, του 1976. Η προσφυγή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η προσφυγή μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, χωρίς αποτέλεσμα, και βέβαια το moratorium που είχαμε υπογράψει με το Πρωτόκολλο της Βέρνης για τις έρευνες των δύο χωρών στο Αιγαίο. Άρα, λοιπόν, η Ελλάδα έκανε κάποιες παραχωρήσεις και κάποιους συμβιβασμούς το 1977.

Δεκαοκτώ μη κυβερνητικές οργανώσεις διατηρούν το δικαίωμα εισόδου σε κέντρα υποδοχής


New post on Hellasjournal.com
ΜΚΟ – σφραγίδες έβγαλε το κόσκινο: Μόνο 18 από τις 137 θα λειτουργούν στα KYT προσφύγωνby giannisd

Δεκαοκτώ μη κυβερνητικές οργανώσεις διατηρούν το δικαίωμα εισόδου σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας, όπως προκύπτει από την εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης για εγγραφή στο Μητρώο ΜΚΟ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μετά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας εγγραφής στις 14 Ιουνίου, μόλις οι 18 από τις […]

Read more of this post

giannisd | June 17, 2020 at 11:26 am

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ενημέρωση



Δελτίο Ενημέρωσης

Η ΚΥΑ για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις

Προβλέπεται ότι οι σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport, μέχρι και τις 25/6/2020.
Περισσότερα

ΕΕΑ: Διανομή υγειονομικού υλικού σε Αρτέμιδα – Μάτι. Τα προβλήματα των επαγγελματιών της περιοχής

Στον Δήμο Αρτέμιδος και στο πολύπαθο Μάτι βρέθηκε στις 16 Ιουνίου 2020, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, μοιράζοντας δωρεάν...
Περισσότερα

Μηχανισμός ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Τι προβλέπεται, ποιους εργοδότες αφορά, από πότε μπορεί να εφαρμοσθεί
Γράφει η Σουζάνα Κλημεντίδη Νομική συνεργάτης του ΕΕΑ και η Δήμητρα Καραδήμα εργατολόγος Ι. Προσφάτως, με το...
Περισσότερα


Επιτροπή ΟΤΑ Ε.Ε.Α.: Συνεργασία και με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού
Συνεχίζεται και ενισχύεται η συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τους Δήμους της Αττικής για την υλοποίηση δράσεων στήριξης...
Περισσότερα


Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Στο ναδίρ ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων τουριστικού ενδιαφέροντος-Να ενταχθούν στα μέτρα για τον τουρισμό
Τη δραματική πτώση τζίρου για τα εμπορικά καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος, στην αγορά Πλάκας – Μοναστηρακίου, υπογράμμισε ο Β’ Αντιπρόεδρος...
Περισσότερα


-ZΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ-Νέα τηλεδιάσκεψη του Ε.Ε.Α. με την συμμετοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Παπαθανάση την Τετάρτη 17/6/2020 στις 17:00
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, συνεχίζοντας τις ενημερωτικές του δράσεις με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης αλλά και πολιτικών...
Περισσότερα

ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤίτλοςΤαξινομήστε βάσει ΤύποςΤαξινομήστε βάσει Ημερομηνίαφθήνουσας  Ταξινομήστε βάσει Φάση ΕπεξεργασίαςΤαξινομήστε βάσει
Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξειςΣχέδιο νόμου17/06/2020Επεξεργασία στις Επιτροπές
Ενιαίο κείμενο Δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο, ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τον...Σχέδιο νόμου17/06/2020Κατατεθέντα
Κύρωση της Συμφωνίας για την έδρα μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας...Διεθνής Σύμβαση16/06/2020Ψηφισθέντα Νομοσχέδια
Κύρωση τη Συμφωνίας Κοινωνικής Ασφάλισης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αραβικής...Διεθνής Σύμβαση16/06/2020Έτοιμα για συζήτηση στη Βουλή
Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου του...Διεθνής Σύμβαση15/06/2020Έτοιμα για συζήτηση στη Βουλή
Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και ανθυγιεινό επίδομα σε νοσοκομειακό προσωπικό και...Πρόταση νόμου15/06/2020Κατατεθέντα
Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξειςΝόμος12/06/2020Ολοκλήρωση
Κύρωση της από 21.5.2020 τροποποίησης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το έργο V...Σχέδιο νόμου11/06/2020Ψηφισθέντα Νομοσχέδια
Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Περού για την...Διεθνής Σύμβαση11/06/2020Ψηφισθέντα Νομοσχέδια
Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής...Διεθνής Σύμβαση11/06/2020Ψηφισθέντα Νομοσχέδια

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Τίτλος
Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις
Τύπος
Σχέδιο νόμου
Υπουργείο
Οικονομικών
Επιτροπή
Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
Φάση Επεξεργασίας
Επεξεργασία στις Επιτροπές
Ημερ/νια Φάσης επεξεργασίας
17/06/2020
Το φωτοτυπημένο σ/ν ή π/ν
δεν αποτελεί το τελικό κείμενο διότι εκκρεμούν
ορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις
Αιτιολογική-Εισηγητική Έκθεση  Τροποποιούμενες ή καταργούμενες διατάξεις  Διατάξεις Σχεδίου ή Πρότασης Νόμου  Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους  Ειδική Έκθεση (άρθρο 75 παρ 3 του Σ)  Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών της Ρύθμισης  Έκθεση Δημόσιας Διαβούλευσης  
Ημ. Κατάθεσης
12/06/2020
Εισηγητές
Σχετικές Συνεδριάσεις Επιτροπής

U.S.A.'s interesting latest news

USCIS announced today that it will automatically extend parole, and employment authorization if applicable, for certain aliens present in the Commonwealth of the Northern Mariana Islands (CNMI). This specific extension of parole will apply only to current parolees whose parole status will expire on June 29, 2020. To ensure that all eligible aliens, including parolees, will have the full opportunity to apply for CNMI long-term resident status without interruption to their parole status, USCIS will automatically extend parole (and employment authorization, if applicable) for these aliens without interruption through Aug. 17, 2020.
The CNMI long-term resident status was created by the Northern Mariana Islands Long-Term Legal Residents Relief Act (Public Law 116-24), signed into law on June 25, 2019. The new law specifically gave the Department of Homeland Security the discretion to authorize parole, with work authorization, for these aliens during the time period needed to implement the new law.
On Feb. 19, USCIS announced the procedures to apply for CNMI long-term resident status. The 180-day application period for this status will end on Aug. 17.
For parolees with an Employment Authorization Document (EAD) expiring on or before June 29, 2020, the following documentation will serve as evidence of identity and work authorization for Form I-9, Employment Eligibility Verification, purposes until Aug. 17:
  • A copy of this web alert; and
  • Form I-766, Employment Authorization Document, bearing category code “C-11” with an expiration date on or before June 29, 2020.
The purpose of this temporary extension of parole and employment authorization is to encourage all eligible parolees to apply for CNMI long-term resident status within the application period. For parolees who file Form I-955, Application for Commonwealth of the Northern Mariana Islands (CNMI) Long-Term Resident Status, and Form I-765, Application for Employment Authorization, by Aug. 17, USCIS will separately announce additional relief while their applications for CNMI long-term resident status remain pending.
If a parolee does not file Form I-955 and Form I-765 by Aug. 17, their parole status (and employment authorization, if applicable) will end, and they should depart the CNMI or seek another lawful status before Aug. 17.

As of June 17, 2020, we will no longer send Federal Register announcements to our subscriber list. The Federal Register has added email notifications to their own tools for sharing documents. The Federal Register’s notification tools include: email subscription, RSS feeds, Twitter, and Facebook. The Federal Register webpage Reader Aids: Email Notifications Now Available explains how to subscribe to notifications quickly and easily. You can create your own custom notifications by subscribing to specific search results, including USCIS or immigration.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το σεμινάριο της Αναγκαίας Εκπαίδευσης των λογιστών - φοροτεχνικών, με θέμα «Φορολογικές Διαδικασίες- Φορολογικό Ποινολόγιο», το οποίο είχε προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, αναβάλλεται.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 και ώρα 17:00 με 22:00.

Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση.

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών κ.Νίκου Δένδια





Αθήνα, 17 Ιουνίου 2020

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο iEidiseis.gr
Η γεωγραφία έχει «καταδικάσει» την Ελλάδα και την Τουρκία να συνυπάρχουν στην κοινή γειτονιά της Ανατολικής Μεσογείου.
Η Ελλάδα, χώρα διαχρονικά φιλειρηνική και με μία σταθερή εξωτερική πολιτική που δεν διαπνέεται από τάσεις αναθεωρητισμού, θα επιθυμούσε να γειτνιάζει με χώρες ευημερούσες που μοιράζονται τις ίδιες ευρωπαϊκές και πανανθρώπινες αξίες στις διεθνείς τους σχέσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών καλής γειτονίας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυο χώρες μας θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπο ειρηνικής συνύπαρξης δύο διαφορετικών πολιτιστικών παραδόσεων, λειτουργώντας ως πρωτοπόροι στην διαχρονικά ταραγμένη περιοχή μας. Σήμερα, ωστόσο, η Τουρκία επιμένει να προκαλεί, αμφισβητώντας, λόγω και έργω, την εδαφική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παραβατική της συμπεριφορά την φέρνει, κατ’ επέκταση, αντιμέτωπη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, επιθυμεί ακόμη να ενταχθεί. Ελπίζω ότι σύντομα η Τουρκία θα αποδεχθεί τη σύγχρονη πραγματικότητα που το Διεθνές Δίκαιο επιτάσσει και θα αντιληφθεί ότι οι παραβατικές συμπεριφορές την απομακρύνουν και την αποκλείουν από τις επωφελείς συνεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας. Συνεργασίες οι οποίες προάγουν την σταθερότητα και την ευημερία, αντί του αναθεωρητισμού και της διπλωματίας των κανονιοφόρων

AHEPA E-News

Vol. 14 Issue 24 | Wednesday, June 17, 2020
AHEPA E-News
Our weekly #AHEPACares round-up...
Yankee District 7 AHEPA family steps-up to help seniors, hospital systems
Ahepans from New London, Connecticut, donated and delivered pizza to the residents of the chapter's five affordable elderly housing communities. Oakdale Pizza Restaurant, owned by Brother Simos Fotiadis and his wife, Annie, donated more than 55 pizzas. Brother Jim Maistros delivered the pizzas to each of the communities.

In addition, Rose of New England Chapter 110, Norwich, provided much needed support to increase community access to medical care on May 15. Chapter President George Grossomanides presented a $1,000 grant to W.W. Backus CEO Donna Handley and Philanthropy and Development Program Manager Gen Schies to fund the Backus Hospital's mobile outreach van which serves the community. 

Individual AHEPA family members of District 7 are doing their share too. DOP District 7 Governor Marianne Boutsioulis (pictured right) sewed more than 400 masks for emergency room personnel at Yale New Haven Hospital at the request of her daughter, Emilia, who is an emergency room RN at the hospital. Also, DOP Lysandros Chapter 181 President Maria Valkanos sewed masks for her local hospital.
AHEPA, DOP distribute 14,000 euros in aid to Leros, surrounding islands
AHEPA Aristotle of Attica Chapter HJ-43 Nea Smyrni, Greece, and Daughters of Penelope Chapter 443, working in cooperation with the Hellenic Ministry of Shipping and Island Policy, secured and distributed hygienic and medical supplies for the people of Leros and the surrounding islands valued at 14,000.

Chapter HJ-43 President Pandelis Maravellias delivered large quantities of sanitizer and antiseptic gel to the Hospital of Leros, where he met with the hospital's director, Vassilios Stasinopoulos, and delivered supplies to His Eminence Paisios, Metropolitan of Leros, Kalymnos, and Astypalia.

Brother Maravellias also visited the 588th TECH group of the Coast Guard where he had a meeting with Commander George Giannopoulos and delivered medical supplies on behalf of AHEPA.
AHEPA Cares and it shows: A note of gratitude for your philanthropy
AHEPA prides itself on the strength of its chapters and members. With more than 400 chapters worldwide, AHEPA provides community service at the grassroots. In fact, AHEPA has been described as providing “boots on the ground” - a reference to our members and their valuable work in the communities. Working hand-in-hand with local and state community service groups, AHEPA excels at providing relief when times get tough.

During this unprecedented time, the COVID-19 pandemic has AHEPA mobilized once again. Our support for the health care heroes on the front lines who are making sacrifices to attend to those infected by coronavirus is resolute.

Supreme President George G. Horiates has been spearheading efforts to encourage our chapters to donate or volunteer time and energy to provide assistance. With the spirit of community service at the core of their mission, we are proud our chapters have responded superbly with safety as a priority. Ahepans are going to supermarkets (with appreciation to our grocery workers too) to buy food for those in need. They are visiting area hospitals and delivering food to the doctors and nurses who are in harm's way and to the elderly and the homeless. Ahepans are also donating blood. The AHEPA family is working together to provide assistance around the world.

#AHEPACares and it shows.

We salute our members for their outreach. We can take pride we are fulfilling our founding fathers' vision of a community service fraternity. Supreme President Horiates thanks the AHEPA chapters that are practicing philanthropy and for sending us inspirational photos and stories. We applaud look forward to seeing more of our Order's great works!

We encourage districts and chapters to engage in philanthropic and community service acts and please submit your good works to AHEPA Global Headquarters.

Please remember to do so responsibly, according to government guidance, and above all else--safely!

The list (at right) is what we know at the time of distributing this edition of AHEPA e-news.

AHEPA’s list of chapters that are playing a significant part in the communities they serve worldwide is unmatched…and will go on…
THANK YOU!
Chapter 1 Atlanta, Ga. - Donated lunches to the first responders of Emory Decatur Hospital
Chapter 3 Birmingham, Ala. – 100 meals donated to Children’s Hospital of Alabama
Chapter 25 Manhattan, N.Y. – Meals donated and funds raised for ventilators
Chapter 26 Philadelphia – Brother Dr. Theoklis Zaoutis is actively advising Greece's Ministry of Health on COVID-19
Chapter 40 Detroit/District 10, Michigan – $15,000 donated to Detroit-area churches
Chapter 64 Harrisburg, Pa. – Brother Dr. Chronis providing medical analysis for COVID-19 and the chapter donated $1,750 to four central PA food banks to feed families in need
Chapter 69 Cherry Hill, N.J. – 200 meals donated to Virtua Hospital and other area hospitals
Chapter 72 Trenton, N.J. – 280-plus meals an 80 face masks delivered to three major hospitals in Central N.J.
Chapter 78, Merrillville, Ind. – Donated $17,000 to charities that assist and provide relief to victims of COViD-19, including Meals on Wheels
Chapter 110, Norwich, Conn. – Presented a $1,000 grant to fund the Backus Hospital's Mobile Outreach Van which serves the community. 
Chapter 145 Denver – Donated and served meals to hundreds of first responders and homeless. Delivered thousands of face masks to the city and county of Denver
Chapter 156 Canonsburg, Pa. – Donated $2,000 to feed 400 area families
Chapter 157 Calumet, Ind. – Meals, masks, gloves and hand sanitizer donated to the community's front line heroes
Chapter 158, Poughkeepsie, N.Y. – Provided lunch to first responders upon city's reopening
Chapter 186 Astoria, N.Y. - Served 150 meals and delivered another 35 meals to the community at-large
Chapter 219 Phoenix – Donated N95 face masks to essential workers
Chapter 250, New London, Conn.  Ahepans donated and delivered meals to residents of five elderly housing communities
Chapter 319 Port Jefferson, N.Y. – Donated face masks to emergency responders. Secured 1,000 masks and 3,000 pairs of gloves for the community
Chapter 326, Flushing, N.Y. – Presented scholarship grants to 3 students while adhering to social distancing and guidance
Chapter 408 Wilmington, N.C. – The board of AHEPA 408 Senior Apartments donated "Care Bags" with essential items to the residents. Face masks and thermometers donated to St. Nicholas.
Chapter 445 & Sons of Pericles 290 Upper Darby, Pa. – Delivered food to the ER department at Jeanes Campus – Temple University Hospital
Chapter 489 New Port Richey, Fla. – Donated meals to elderly residents at AHEPA 489 Apartments
Chapter 500 Greenlawn, N.Y. – Held a food drive that amassed 400 lbs of goods to benefit the area shelters
Chapter 515 Radnor, Pa. – Donated and delivered hundreds of meals for the health care and emergency response professionals and administrative staff at Inova Alexandria Hospital
Chapter 545, Middletown, N.Y. – Raised $2,000 to provide financial aid to families recovering from illness, donated 500 "Gyros for Heroes," and is undertaking a goods collection drive
Chapter CJ-1 Toronto – Implemented the Greek Easter Relief Food program, providing low-income families with a voucher to ensure everyone had access to an Easter meal
Chapter 601 Constantinople (Istanbul), Turkey – Donated food to Orthodox churches for Easter
Chapter HJ-1 Athens, Greece – Ahepans provide support to Evangelismos Hospital
Chapter HJ-3 Thessaloniki, Greece – AHEPA Hospital is treating COVID-19 patients
Chapter HJ-26 Peter Baltis Chapter Larissa, Greece – Coordinated blood donor drive with several Ahepans donating
Chapter HJ-34 Corfu, Greece – Coordinated blood donor drive, donated face masks and health supplies to Corfu General Hospital and vulnerable populations
Chapter HJ-38 Palio Faliro, Greece – Donated and delivered meals and necessities to a local food bank for the municipality's elderly and vulnerable
Chapter HJ-41 Kalamaria, Greece – Delivered care packages of food and water to the elderly
Chapter HJ-43, Nea Smyrni, Greece  Donated and delivered hygeinic supplies valued at 14,000 to Leros and surrounding islands
Chapter CY-1 Nicosia, Cyprus – Contributed to District 27's countrywide blood drive with hundreds of units of blood collected
Chapter CY-4, Idalion, Cyprus – Donated financial aid to assist five families in need
Nikolaus Dumba Chapter & DOP Princess Sissi Chapter Vienna, Austria - Delivered meals to the needy
District 10, Michigan - Donated $23,300 to 11 Michigan-area Greek Orthodox churches
Supreme President Delivers Address at
OCS Graduation Ceremony
Supreme President George G. Horiates served as a commencement speaker for the inaugural graduation ceremony of Odyssey Charter School, Wilmington, Delaware, June 13, 2020. In a socially-distanced ceremony, 61 students received their diplomas.

Each graduate received an AHEPA Medal for Scholastic Excellence and a certificate.

AHEPA Chapter 95, Wilmington, is a sponsor of the school. The mission of OCS is to prepare students for a lifelong enthusiasm for learning, develop a keen awareness of world citizenship and culture, and establish critical thinking and problem-solving proficiency through the added learning of the Modern Greek language and Mathematics focus.

Odyssey Charter School Graduates Thank AHEPA
Ensure your ancestry is counted!

61.4% of all households have responded to the 2020 U.S. Census
90.8 million Census responses have been received -- that's more than half of all the households in the country!

AHEPA encourages your participation in the 2020 U.S. Census to ensure the Greek American community is accounted, announced Supreme President George G. Horiates.
 
It is part of our civic duty to participate in the U.S. Census. It is important to do so for a couple of reasons.
 
First, community-based organizations such as AHEPA, rely on accurate census data to ensure that its constituency is represented properly. On a larger scale, census results will help communities receive federal funding for hospitals, schools, and emergency services. (Pictured: Thanks to our friends at the New Jersey Hellenic American Heritage Commission for providing this flyer. Share it widely!)

Question 9 about Race: When asked on the Census form to indicate your race, you can mark or check "White," and under the designation, write-in "Greek" or "Cypriot" to indicate your ethnicity/ancestry. 
 
Census documents have arrived in the mail. People will be able to respond to the census online, by phone, or by mail. You can choose the option that works best for you.
 
Personal information provided on the census is kept confidential by law.

Share:
The Senate Must Act!
Contact Senators and urge them to:
  • Uphold American values and security interests. 
  • Hold Turkey responsible for its actions.
  • Urge Majority Leader Mitch McConnell to bring sanctions legislation to the Senate Floor.

The House acted. Now the Senate must.
Make sure you follow us on Social Media for updates!
Facebook ‌ Twitter ‌ Instagram ‌ YouTube ‌
Join AHEPA Today!
AHEPA 2017
In our own words. What AHEPA means to us.
Calendar of Events & Deadlines
August
20 Deadline: Fall 2020 The Ahepan magazine
Greek American News Digest

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022