"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
18/4/2024
Χθες 2327  Αυτόν τον μήνα 38947  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: European Council conclusions, 17 and 18 April 2024..-Σε ισχύ από τις 22 Απριλίου το «Καλάθι των Νονών».....-European Council conclusions on Ukraine, the Middle East and Türkiye..-Eurogroup President Paschal Donohoe will represent the Eurogroup at the Spring Meetings of the IMF and World Bank Group in Washington, DC..-CDU latest..- SPD latest..- Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη .....- Ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη..-Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού,ενημέρωση..-Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική Σημαία, τα οποία ναυλοχούν σε Ελληνικά λιμάνια.....-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,πρόσφατο αξιόλογο έργο.....-Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας-κ. Χαρδαλιάς....ενημέρωση

Eνημέρωση διαπιστευμένων συντακτών υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα (14/5/2020)14/05/2020
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Καλησπέρα σας από το Υπουργείο Υγείας. Ξεκινά η ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έχει το λόγο.
Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Καλησπέρα σας. Έως σήμερα, περισσότερα από 4.466.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Περισσότεροι από 1.678.000 συνάνθρωποί που ενώ μολύνθηκαν από τον ιό, ανέρρωσαν και έγιναν καλά. Παγκόσμια έχουν καταγραφεί 299.483 θάνατοι και στην Ευρώπη έχουμε ξεπεράσει πλέον, τα 1.623.000 καταγραμμένα κρούσματα.

Συνέντευξη Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια


Συνέντευξη Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα

15/05/2020


Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Στο σημείο αυτό θα καλωσορίσουμε τον Υπουργό Υγείας, κύριο Βασίλη Κικίλια. Κύριε Υπουργέ, καλησπέρα σας.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Κυρία Ζαχαρέα, καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με το θέμα του τουρισμού. Είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Αυτές τις μέρες γίνεται συζήτηση για τα πρωτόκολλά που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Και το ερώτημα είναι, αν οι επισκέπτες και στον εσωτερικό τουρισμό, αλλά και όσοι ξένοι έρθουν, θα μπορούν να νοιώθουν στα νησιά μας ή σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς της ενδοχώρας, ασφαλείς.

Prime Minister Justin Trudeau...

    Prime Minister Justin Trudeau speaks with Managing Director of the International Monetary Fund Kristalina Georgieva
    May 14, 2020
    Ottawa, Ontario



    Today, Prime Minister Justin Trudeau spoke with Managing Director of the International Monetary Fund, Kristalina Georgieva, to discuss the COVID-19 crisis.

    The Prime Minister and Managing Director recognized the global scale of the crisis. They reaffirmed the importance of taking strong and coordinated action to address the economic impact of the pandemic, and to support a rapid, sustainable, and inclusive economic recovery.

    Prime Minister Trudeau commended Managing Director Georgieva for her strong leadership during the crisis. The leaders discussed continued cooperation with respect to current economic challenges, including support for the most vulnerable countries. They also considered the specific issues facing the Caribbean and small island states.

    COVID-19 is a rapidly evolving global challenge. The Government of Canada is working closely with local, provincial, and international partners to minimize its health, economic, and social impacts in Canada and around the world.
    Associated Links
    Canada and the International Monetary Fund
    Canada and international partners launch the Coronavirus Global Response
    Canada’s support for international efforts to fight the COVID-19 pandemic


    Le premier ministre Justin Trudeau s’entretient avec la directrice générale du Fonds monétaire international, Kristalina Georgieva
    Le 14 mai 2020
    Ottawa (Ontario)

Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών





Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών

Από τον Μάρτιο του 2020 το Κίνημα Αλλαγής έχει αναρτήσει τις προτάσεις του για μια βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών της χώρας. Η θέση μας για υιοθέτηση Ρήτρας Βιώσιμης Μετάβασης των περιοχών αυτών αποκτά πρόσθετη σημασία μετά την υγειονομική κρίση του Κορωνοϊού.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρώτο από όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, μίλησε με τόλμη, θάρρος κι επιστημονική τεκμηρίωση για την απανθρακοποίηση της ενέργειας και πρότεινε πολύ καθαρά η χώρα μας να τεθεί στην πρωτοπορία των προσπαθειών για την προστασία του κλίματος. Με την ίδια οπτική, δηλαδή με βάση αρχές και αξίες και το βλέμμα στο μέλλον στεκόμαστε σήμερα στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης και συνακόλουθα στην ενεργειακή μετάβαση των λιγνιτών περιοχών που πρέπει να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα και με βάση πέντε συγκεκριμένες αρχές έτσι ώστε η διαδικασία μετάβασης :

–Να είναι ομαλή και βιώσιμη χωρίς παρεκκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα που ορίζει η Ευρωπαϊκή Συνθήκη για το κλίμα.

-Να διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και την προσιτή τιμή ρεύματος για τους πολίτες.

-Να αποκαθιστά και να επαναποδίδει τη γη στους κατοίκους των λιγνιτικών περιοχών που πλήττονται για να στηρίξουν πάνω της τη νέα οικονομία των περιοχών τους.

-Να στηρίζει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που δημιουργεί θέσεις εργασίας αντίστοιχες με αυτές που χάνονται.

-Να εγγυάται την συνέχιση λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων διατηρώντας και διευρύνοντας τα υφιστάμενα ανταποδοτικά εργαλεία (Τοπικός Πόρος, Πράσινο Ταμείο, Ρήτρα Ανάπτυξης).

Μιλήσαμε πάντα τη γλώσσα της αλήθειας και του μέλλοντος και με αυτήν απευθυνόμαστε πάλι στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, του Αμυνταίου, της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης, περιοχών που στήριξαν επί δεκαετίες την ανάπτυξη και την ευημερία όλης της Ελλάδας. Θέλουμε να μας ακούσουν προσεκτικά για να διαπιστώσουν ότι υπάρχουν εφικτά εναλλακτικά σενάρια και ρεαλιστικές προτάσεις που αποδεικνύουν ότι η βίαιη απολιγνιτοποίηση της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι αναπόφευκτη, όπως δεν ήταν και η πλήρης αδιαφορία των προηγούμενων για την επόμενη μέρα.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι πολύ χρήσιμο να θυμηθούμε όλοι μας τέσσερα βασικά στοιχεία:

Στοιχείο πρώτο:

Το ΠΑΣΟΚ, 10 χρόνια πριν, ήταν το πρώτο κόμμα που μίλησε με τόλμη και θάρρος για πράσινη ανάπτυξη και θέλησε να συνδέσει αυτή την προοπτική με την ενεργειακή μετάβαση της χώρας σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας με πλήθος πρωτοβουλιών από τη διασύνδεση των νησιών μέχρι το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ». Λέγαμε και λέμε ότι πρέπει να αλλάξουμε ενεργειακό μοντέλο και η Ελλάδα να καταστεί χώρα εξαγωγής φθηνής και καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Και μάλιστα από τότε αναδείξαμε την κρισιμότητα της κατασκευής, κυρίως με κονδύλια από τα ευρωπαϊκά ταμεία, μιας μεγάλης ηλεκτρικής γραμμής – μιας ηλεκτρικής λεωφόρου – από την Ελλάδα προς την Κεντρική Ευρώπη, ώστε να είναι δυνατή η εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας.

Στοιχείο δεύτερο:

Δυο φορές τους τελευταίους 6 μήνες έχουμε καταθέσει τροπολογία σε νομοσχέδια για την ενίσχυση των λιγνιτικών περιοχών από τα έσοδα των εξορύξεων Υδρογονανθράκων καθώς και τη χρηματοδότηση περιβαλλοντικών μεταπτυχιακών και ερευνητικών προγραμμάτων στην νέα ενεργειακή οικονομία. Συγκεκριμένα, έχουμε προτείνει την απόδοση ποσοστού 3,5% από τα έσοδα του Δημοσίου (μισθωμάτων και μεριδίων παραγωγής) στο Εθνικό Ταμείο για τη Δίκαιη Μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών της χώρας και την στήριξη της αναπτυξιακής τους προοπτικής στην πορεία απολιγνιτοποίησής τους. Καταθέσαμε αυτή την Τροπολογία πέρσι στο Νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ αλλά και στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση λέει ότι θα παρουσιάσει master plan το καλοκαίρι του 2020 άλλα μέχρι τότε (ή και αργότερα…) θα βαδίζουμε στα τυφλά.

Στοιχείο τρίτο:

Στο Κίνημα Αλλαγής, ήμασταν οι πρώτοι που πριν από ενάμισι χρόνο προσδιορίσαμε τη μετάβαση, με περισσότερο ήπιο και σταδιακό τρόπο. Και όσα λέγαμε τότε ισχύουν και σήμερα. Εμείς δεν βλέπουμε για ποιο λόγο θα πρέπει να κλείσουν όλοι οι σταθμοί μέχρι το 2023. Το δικό μας χρονοδιάγραμμα οδηγούσε σε σταδιακή απολιγνιτοποίηση εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου με βιώσιμο τρόπο. Ναι βέβαια, οι περισσότεροι λιγνιτικοί σταθμοί θα κλείσουν τα προσεχή χρόνια αλλά κάποιοι – οι πιο ανταγωνιστικοί από αυτούς – μπορούν να παραμείνουν σε λειτουργία πολύ περισσότερο εφόσον παραμένουν κερδοφόροι όπως δείχνουν όλες οι σοβαρές προσεγγίσεις. Είμασταν οι πρώτοι, και οι μόνοι, που από το 2018 τονίσαμε την ανάγκη να διαμορφωθεί μια οικονομική πολιτική για την επόμενη δεκαπενταετία, που θα ενισχύει σημαντικά (με εθνικούς και με ευρωπαϊκούς πόρους) τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης. Στο «Ενεργειακό Διαβατήριο για το Μέλλον», όπως είχαμε ονομάσει τότε το σχέδιο μας, είμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε με συγκεκριμένους αριθμούς και λόγο επιστημονικά τεκμηριωμένο. Εκτιμώντας ότι θα χρειαστούν περίπου 200-300 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση για τα επόμενα 15 χρόνια, με έμφαση στην Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη, τη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη. Έτσι ώστε να είναι δυνατή η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, η αλλαγή της οικονομικής δραστηριότητας με διατήρηση και του ενεργειακού χαρακτήρα των περιοχών αυτών και βέβαια η περιβαλλοντική αποκατάσταση των τοπίων και των ορυχείων.

Στοιχείο τέταρτο:

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε το 2015 ένα επενδυτικό σχέδιο 5 δις ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία (Μικρή ΔΕΗ) και την ίδια ώρα προχώρησε στη μείωση κατά 50% της λιγνιτικής παραγωγής προκαλώντας βαθιά ύφεση στις λιγνιτικές περιοχές που συνεχίζεται αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη χώρα. Πάρα τα προφανή αποτελέσματα των επιλογών της, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν άφησε πίσω της ούτε καν υποψία προετοιμασίας για την επόμενη μέρα των λιγνιτικών περιοχών. Δεδομένου ότι οποιοδήποτε σχέδιο μετάβασης απαιτεί και προϋποθέτει, όπως έχουμε έγκαιρα επισημάνει, ένα ελάχιστο χρόνο περίπου 15 ετών είναι καθαρό ότι σπαταλήθηκε το 1/3 του διαθέσιμου χρόνου. Είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοείται από κανέναν και κυρίως από τη σημερινή κυβέρνηση που στερεί με τις αποφάσεις της και τον ελάχιστο χρόνο για την επόμενη μέρα των λιγνιτών περιοχών.

Επειδή η απολιγνιτοποίηση έχει έτσι κι αλλιώς ξεκινήσει από το 2015 και επειδή τα δεδομένα αλλάζουν με ταχύτητα, θέλουμε να συμπληρώσουμε την έως τώρα πρότασή μας για αυτές τις περιοχές και να καταθέσουμε οκτώ σημεία για τη δίκαιη, ισόρροπη και ισχυρή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών της πατρίδας μας στη νέα εποχή.
Μια μεγάλη βιομηχανική επένδυση: Όσο και να ενισχυθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, στη Δυτική Μακεδονία θα παραμείνει ένα σημαντικό κενό όσον αφορά στις θέσεις εργασίας που θα χαθούν από την απολιγνιτοποίηση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ξεκάθαρη σε αυτό στο σχετικό παράρτημα της εξαμηνιαίας εξέτασης κάθε κράτους μέλους της ΕΕ. Επομένως το στοίχημα είναι να σχεδιασθεί και να υλοποιηθεί μια μεγάλης κλίμακας βιομηχανική επένδυση στον νομό Κοζάνης. Για να είναι εφικτό αυτό μέσα στα επόμενα χρόνια θα πρέπει να δοθούν ικανά κίνητρα τόσο οικονομικά όσο και αδειοδοτικά. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι σημαντικό μέρος του κόστους ίδρυσης της νέας βιομηχανικής μονάδας θα πρέπει να αναληφθεί από το ειδικό Ευρωπαϊκό Ταμείο, κατά αναλογία με την οικονομική ενίσχυση της οποίας τυγχάνουν τα ενεργειακά Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος από το Connecting Europe Facility. Σε συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει επίσης να σχεδιασθούν και κατάλληλα κίνητρα π.χ. φορολογικά, ασφαλιστικές εισφορές, που θα εφαρμοσθούν κατά τη λειτουργία της μονάδας. Κύρια ευθύνη της Κυβέρνησης (κεντρικής και τοπικής) είναι να εκκαθαρισθεί τάχιστα αδειοδοτικά, με διαδικασίες ανάλογες αυτών που εφαρμόσθηκαν για τα Ολυμπιακά Έργα, η περιοχή όπου θα εγκατασταθεί και θα κατασκευασθεί η νέα επένδυση. Η προσέλκυση αυτή κάθε αυτή της νέας επένδυσης πρέπει να γίνει βασικό αντικείμενο στην ατζέντα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε συνεργασία βέβαια με τον επικεφαλής της Οικονομικής Διπλωματίας. Είναι ξεκάθαρο για μας ότι η επένδυση στην οποία αναφερόμαστε θα εξασφαλίζει απασχόληση όχι μόνο στην περίοδο κατασκευής της αλλά κυρίως στη λειτουργία της.
Υποδομές μεταφορών: Τα μεγάλα έργα μεταφορών (δρόμοι-σιδηρόδρομος) που βελτιώνουν ριζικά την προσπελασιμότητα της Δυτικής Μακεδονίας και την καθιστούν ελκυστική για επενδύσεις προηγούνται κάθε συζήτησης για μεγάλες ή μικρές επενδύσεις γιατί αποτελούν προϋπόθεση. Με αυτή την οπτική είναι για μας ξεκάθαρο ότι η ωρίμανση συγκεκριμένων μεγάλων έργων μεταφορών δεν μπορεί να περιμένει ούτε την οριστικοποίηση των πόρων του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης ούτε την Παγκόσμια Τράπεζα να εκπονήσει την πρόταση της. Τα μεγάλα έργα μεταφορών στη Δυτική Μακεδονία αποτελούν ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.
Ρήτρα Βιώσιμης Ανάπτυξης: Για κάθε λιγνιτική μονάδα και σταθμό που θα αποσύρεται θα πρέπει πρώτα να υπολογίζεται η οικονομική, η κοινωνική και η περιβαλλοντική επίπτωση αυτής της κίνησης για την περιοχή. Προτείνουμε δηλαδή, την αξιολόγηση κάθε απόσυρσης με βάση το συνολικό κόστος και όφελος για την οικονομία, την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Με βάση αυτή τη Ρήτρα λοιπόν και με την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την γρήγορη ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μπορεί να σχεδιαστεί ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα σταδιακής απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων και ομαλής μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Χωρίς κραδασμούς, χωρίς προχειρότητες, χωρίς βιασύνες και με ουσιαστική περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών αυτών. Με την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς να συνδιαμορφώνουν αυτό το χρονοδιάγραμμα στην ομαλή μετάβαση και όχι με λύσεις που έρχονται «απέξω» και «από πάνω».
Ενεργειακός Χαρακτήρας: Οι λιγνιτικές περιοχές πρέπει να διατηρήσουν το ενεργειακό Brand Name, το οποίο έχουν εδώ και δεκαετίες – με κόστος – κατοχυρώσει σε διεθνές επίπεδο. Ο μελλοντικός ενεργειακός χαρακτήρας τους όμως θα έχει νέο περιεχόμενο και σκοπό. Είτε ενεργειακό hub λέγεται αυτό, είτε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και μονάδες παραγωγής σχετικών υλικών, είτε αποθήκευση ενέργειας, είτε παραγωγή πράσινου υδρογόνου που θα παράγεται από έργα ΑΠΕ, είτε έρευνα και ανάπτυξη νέων ενεργειακών τεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η κύρια δράση που ανταποκρίνεται σε αυτή την προτεραιότητα είναι να καταστούν σε μια δεκαετία όλες ανεξαίρετα οι οικίες σε παραγωγούς ενέργειας οδηγώντας τη χώρα στη νέα εποχή.
Τηλεθέρμανση: Απαιτείται σωστός σχεδιασμός, ακριβές χρονοδιάγραμμα και στιβαρή διοίκηση ώστε σε κανένα χρονικό σημείο της ενεργειακής μετάβασης να μην μείνει καμία πόλη εκτός τηλεθέρμανσης. Όλες οι εναλλακτικές πρέπει να διερευνηθούν, οι αποφάσεις να παρθούν έγκαιρα από τους Δήμους και την Κυβέρνηση και τα νέα έργα τηλεθέρμανσης να τεθούν έγκαιρα σε λειτουργία. Για κάθε λιγνιτική μονάδα που συνδέεται σήμερα με τηλεθέρμανση, το χρονοδιάγραμμα απόσυρσής της πρέπει να είναι σφιχτά συνδεδεμένο με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του αντίστοιχου νέου έργου τηλεθέρμανσης. Η περίπτωση του Αμυνταίου, ως η εγγύτερη χρονικά, θα είναι η πρώτη όπου αυτή η πολιτική θέση θα πρέπει να υλοποιηθεί.
Ανάπλαση εδαφών και αποκατάσταση τοπίων: Πρέπει να αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς, έτσι ώστε να είναι δυνατή η χωρική ανάπτυξη των νέων οικονομικών δραστηριοτήτων στις λιγνιτικές περιοχές. Για μας είναι προφανές ότι η αποκατάσταση δεν αποτελεί χάρη της ΔΕΗ και του Δημοσίου εν γένει προς τις τοπικές κοινωνίες αλλά περιβαλλοντική υποχρέωση που οφείλει να εκτελεστεί σύμφωνα με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους. Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για όλες τις ειλημμένες και νομοθετημένες υποχρεώσεις της πολιτείας και της ΔΕΗ όπως οι μετεγκαταστάσεις.
Ανθρώπινο Δυναμικό: Το ανθρώπινο κεφάλαιο των τοπικών κοινωνιών πρέπει να αξιοποιηθεί και να μετεκπαιδευτεί στις κατάλληλες δραστηριότητες, έτσι ώστε να υλοποιηθεί ο νέος Ενεργειακός Χαρακτήρας αυτών των περιοχών. Η ενεργειακή μετάβαση δεν θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα τη βίαιη απόσυρση ανθρώπων στο περιθώριο της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να οργανωθούν με τα κατάλληλα κίνητρα ακόμα και σε Ενεργειακές Κοινότητες εκμεταλλευόμενοι την γνώση και την εμπειρία τους. Στη Γερμανία για παράδειγμα, το 42% της εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ ανήκει σε νοικοκυριά και αγρότες, ενώ μόνο το 5,4% ανήκει στις 4 μεγάλες ενεργειακές επιχειρήσεις της χώρας.

Μονάδα Πτολεμαΐδα 5: Αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο ανοιχτό οικονομικό θέμα στην πορεία της ενεργειακής μετάβασης. Το είχαμε τονίσει και στο Ενεργειακό Διαβατήριο, το λέμε ξανά και τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι να μελετηθούν και να παρουσιαστούν δημόσια, όλα τα σενάρια στην βάση κόστους/οφέλους για κάθε επιλογή. Σχετικά με το μέλλον αυτής της μονάδας, αυτό που δεν μπαίνει σε καμία συζήτηση είναι το κλείσιμο της μονάδας το 2028.
Δείτε εδώ την ανάρτηση του Κινήματος Αλλαγής από 31.03.2020: https://bit.ly/2yRH7Lk




T: 210 364 6051 | 2310 570 582
g.arvanitidis@parliament.gr | info@arvanitidis.eu
www.arvanitidis.eu

INTERNATIONAL MONETARY FUND updates

The latest IMF analysis of global economics, finance and policy issues shaping the world //

Logo and Name
Dear maria,
 I am writing to share with you some of our most recent content for weekend reading, listening and watching.
The Most Vulnerable
“With the crisis still spreading, the outlook is worse than our already pessimistic projection. Without medical solutions on a global scale, for many economies a more adverse development is likely,” said IMF Managing Director Kristalina Georgieva in a new interview with the FT on how the IMF is supporting emerging and developing countries during the pandemic. Learn more here.
Indeed, new IMF staff research finds that major epidemics in this century have raised income inequality and hurt employment prospects of those with only a basic education while scarcely affecting employment of people with advanced degrees. 
What can be done?
Access to sick leave, unemployment benefits, and health benefits are useful for all in dealing with the effects of the pandemic, but particularly so for poorer segments of society who lack a savings cushion and are thus living hand-to-mouth. Such a “New Deal”, write authors Davide Furceri, Prakash Loungani, and Jonathan D. Ostry, is important in sectors of the economy, and in regions, where informal work and self-employment are pervasive and where social protection systems are scant.
Aligned with these insights, Jan Kees Martijn of the IMF’s European Department recently discussed how emerging economies of southeastern Europe that are not part of the European Union, where incomes are lower, and social safety nets less developed, are particularly vulnerable to the economic and social impact of COVID-19.
For example in Moldova, the impact of the pandemic is compounded by the economy’s particularly high reliance on remittances, which amounted to nearly 16 percent of GDP last year. Moreover, a third of Moldovans working abroad are temporary migrants, who are often the most vulnerable, also jobwise, in their destination countries. The return of some of those overseas workers further complicated containment efforts.
COVID-19 and Conflict
The pandemic will trigger a sharp drop in household incomes in Middle East and North African (MENA) countries that are fragile and in conflict situations, such as Afghanistan, Djibouti, Iraq, Lebanon, Sudan, and Somalia. As export earnings suffer and social distancing reduces domestic activity, incomes will decline—especially for informal and low-skilled workers, including within large internally displaced populations and refugees.
Remittances—which represent 14 percent of GDP in fragile countries across MENA and serve as a lifeline for many households—are also expected to tumble by 20 percent as global incomes fall. Learn more here.
Standstill in Asia
During a keynote speech last week at the Boao Forum, IMF Deputy Managing Director Tao Zhang focused on the Asian economic outlook: "The impact of the coronavirus on the region will be severe, across the board, and unprecedented. Indeed, we are forecasting that Asia’s economic growth will come to a standstill in 2020. This is worse than the Global Financial Crisis, when growth slowed to 4.7 percent. It is even worse than the Asian Financial Crisis, when growth slowed to 1.3 percent. In fact, Asia has not experienced zero growth in the last 60 years." Read DMD Zhang's full speech.
Losses of $200 billion
Sub-Saharan Africa is facing an unprecedented health and economic crisis that threatens to reverse much of the development progress it's made in recent years. The latest Regional Economic Outlook shows the economy will contract by 1.6 percent this year; the worst reading on record. Papa N'Diaye, Head of Research in the IMF’s African Department, says that by the end of 2020, the region will face income losses of about $200 billion relative to what they were expecting 6 months ago. Listen to the podcast in English and French.
If you have 5 minutes, watch Abebe Aemro Selassie, director of the IMF's Africa department, be interviewed by the BBC on the heavy toll that the pandemic will exact on African nations more broadly.
Tracking Trade
With the current fast-changing developments, policy makers need to know what is happening to the economy in real time, but they often must settle for data telling them what happened many weeks ago. International trade, which links countries through a complex web of supply chains, is an area where timely information is especially valuable from a global perspective.
Most trade takes place by sea, and—for navigational safety purposes—virtually all cargo ships report their position, speed, and other information many times a day. A new IMF methodology using these data can help better inform us how international trade is affected by the COVID-19 pandemic.
Building on machine-learning techniques, we can provide better answers to simple questions such as: How big is the drop in trade activity? Should it be attributed mostly to exports or to imports?
Emerging from the Great Lockdown
As containment measures proved effective in curbing the epidemic, a few Asian countries are already well down the path to reopening. In China, the number of reported new infections has stabilized at very low levels. Since mid-February, the government has been reopening the economy in a gradual, sequenced manner. It has prioritized essential sectors, specific industries, regions, and population groups based on continuous risk assessments. Meanwhile it has also been leveraging digitalization, big data and technology to support contact tracing.
Several European countries have announced plans to gradually reopen their economies and some have already begun the process. The timing, sequencing, and pace of the planned exits differ across countries, reflecting differences in the progress of the epidemic but also national preferences. For example, Denmark and Norway have started by reopening lower schools and services, while Spain has lifted restrictions in manufacturing and construction, as well as for some small businesses, including retail, with safety measures. Germany has lifted restrictions on retail shops and is gradually re-opening schools, with the relaxation subject to a break mechanism allowing for re-tightening if needed.
How do unlocking strategies compare across Asia and Europe? Learn more here.
Interested in Negative Rates?
Our most-read blog of 2019, by far, was on how to make negative interest rates work. With this topic firmly in the news today, I thought it would make for useful re-reading. If you're wondering how interest rates can be negative at all, read our Back to Basics article in F&D magazine.
What do you think of negative interest rates given this time of crisis? Tell us.
IMF and COVID-19
Finally, as a reminder, we regularly update our global policy tracker to help our member countries be more aware of the experiences of others in combating COVID-19. The tracker covers 193 economies and summarizes key economic responses governments are taking to limit the impact of the pandemic. We are also regularly updating our new lending tracker, which visualizes the latest emergency financial assistance and debt relief to member countries approved by the IMF’s Executive Board. Still looking for more? Visit our COVID-19 hub for the latest news and updates.
Also, if you're wondering how the IMF is helping ensure transparent and accountable use of COVID-19 financial assistance, read our latest fact sheet on the issue.
Thank you again very much for your interest in our newsletters. We really appreciate your time. If you have any questions, comments or feedback of any kind, please do write me a note.
Stay healthy,
Rahim Kanani

Rahim Kanani
International Monetary Fund
rkanani@imf.org

WORLD TRADE ORGANIZATION:DG Azevêdo announces he will step down on 31 August

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου14 Μαΐου 2020
Τελευταία νέα
DG Azevêdo announces he will step down on 31 August

At a virtual meeting of all WTO members on 14 May, WTO Director-General Roberto Azevêdo announced that he would step down on 31 August, cutting his second term short by exactly one year. He said that bringing forward his departure would allow members to select his successor in the coming months, without diverting political energy and attention from preparations for the Twelfth Ministerial Conference, which is set to be held in 2021. “We must give my successor sufficient time to plan, together with you, the path not only for MC12, but for how that Conference fits into your plans for the future of the Organization,” he told members. “The earlier the new DG takes office the better.” His full statement is below:

Statement by DG Azevêdo

 Good afternoon, everybody.
Thank you for joining this meeting on short notice, ahead of tomorrow’s special virtual General Council.
This session is about one very specific administrative arrangement. I have an announcement to make. This August, I will complete 7 years as WTO Director General. And I have decided that I will step down from my current position on 31 August 2020, cutting short my second term in office by exactly one year.
Many of you will have seen the news reports about my decision. It was not my intention for you to hear it from the press before you heard it from me — but unfortunately it has worked out that way.
This is a decision that I do not take lightly. Between the lockdown and my recent knee surgery, I have had more time than usual for reflection. And I reached this decision only after long discussions with my family — my wife here in Geneva, and my daughters and my mother in Brasilia. It is a personal decision — a family decision — and I am convinced that this decision serves the best interests of this Organization.

AmChamGR Digital Talks & Events





AmChamGR Digital Talks & Events

Αθήνα 14.05.2020. Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προσαρμοζόμενο στη νέα πραγματικότητα και ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις της εποχής μας, προγραμματίζει σε ένα διαδραστικό ψηφιακό περιβάλλον μια σειρά από στοχευμένες εκδηλώσεις ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας (συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, παρουσιάσεις - ομιλίες και σεμινάρια) οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουλίου.

Οι εκδηλώσεις αυτές με γενικό τίτλο AmChamGR Digital Talks & Events καλύπτουν μια ευρεία θεματολογία από πολύ επίκαιρα και σημαντικά για την οικονομία και επιχειρηματικότητα θέματα. Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι να αξιολογηθεί η κατάσταση σε διάφορους τομείς της οικονομίας, η ανάδειξη προτάσεων και καλών πρακτικών και η παρουσίαση λύσεων με τρόπο ουσιαστικό και στοχευμένο.

Ο κύκλος των ψηφιακών εκδηλώσεων ανοίγει με τον τομέα της Υγείας πάνω σε μία ειδική θεματολογία που έχει αναπτυχθεί. Στην πρώτη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 στις 16.00-18.00 μ.μ. με θέμα «Αναδιάρθρωση Εθνικού Συστήματος Υγείας: Βιωσιμότητα και Μεταρρυθμίσεις» θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Βουλευτής, Τομεάρχης Υγείας, Σύριζα Ανδρέας Ξανθός, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Mάκης Παπαταξιάρχης, ο Γενικός Ιατρός, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Μάνης, Υπεύθυνος Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, Ανάργυρος Μαριόλης και ο πρ. Διευθυντής Πολιτικής Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία στον ΠΟΥ Ευρώπης - Επισκέπτης καθηγητής, Imperial College, London., Άγης Τσουρός. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής παθολογίας – νεφρολογίας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Ιωάννης Μπολέτης.

Τη Δευτέρα 25 Μαίου 2020 στις 17.00-18.30 μ.μ. θα ακολουθήσει online συζήτηση με τον Dr. GeorgePavlakis, Chief, HumanRetrovirusSection, Vaccine Branch, CenterforCancerResearchNationalCancerInstitute, ΗΠΑ και τον Καθηγητή κ. Αθανάσιο Σκουτέλη, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Β’ Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Υγεία, για την πρόοδο των τεχνολογιών εμβολιασμού αλλά και την επιστημονική αντίδραση σχετικά με την πανδημία τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ.

Ηλίας Σπυρτούνιας δήλωσε για την πρωτοβουλία των AmchamGR Digital Talks & Events: "Σε μια χρονική συγκυρία όπου υπάρχει η ανάγκη να προτάσσονται ουσιαστικές και εποικοδομητικές προτάσεις ώστε η κατάλληλη διαχείριση και αξιολόγηση των μέχρι σήμερα δεδομένων και η αξιοποίηση όλων των δυνατών επιλογών την επόμενη ημέρα, να επαναφέρει την ελληνική κοινωνία και οικονομία μας άμεσα σε μια τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο επιλέγει να αξιοποιήσει τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα διαλόγου με μία ποικίλη θεματολογία ουσιαστικής στόχευσης και με τη συμμετοχή έγκριτων συνομιλητών".

Πληροφορίες για τις αρχικές δράσεις του Healthworld 2020 series στο πλαίσιο των AmchamGR Digital Talks & Events μπορείτε να αντλήσετε απο:

HEALTHWORLD 2020 Rοundtable I: https://bit.ly/3cy8ys2

HEALTHWORLD 2020 1st one-to-one Discussion: https://bit.ly/35XaJ65

Roundtable I Sponsors: Genesis Pharma, Johnson & Johnson Medical Devices Companies

MEDIA PARTNERS: CNN, ONMED


CDC update

This message includes weekly updates on the COVID-19 response from CDC. This is a rapidly evolving situation and information will be updated on the COVID-19 Situation Summary as it becomes available.
May 14, 2020This message includes updates on the COVID-19 response from CDC. The COVID-19 Outbreak is a rapidly evolving situation and information will be updated on the COVID-19 Situation Summary as it becomes available.
Cruise Ship Crew Member Disembarkations

CDC is working with cruise lines to help crew members safely disembark and return home. Crew members may disembark from cruise ships in U.S. waters and return home if cruise lines verify that they have complied with CDC requirements.


What's New
FAQs for Wildland Firefighters
WEDNESDAY, MAY 13, 2020 (NEW)
Cruise Ship Crew Member DisembarkationsWEDNESDAY, MAY 13, 2020 (NEW)
Responder StoriesWEDNESDAY, MAY 13, 2020 (UPDATED)
Meat and Poultry Processing WorkersWEDNESDAY, MAY 13, 2020 (UPDATED)
Downloadable VideosWEDNESDAY, MAY 13, 2020 (UPDATED)
Resources and Guidance
Resources are also available in SpanishSimplified ChineseVietnamese, and Korean
Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) in the U.S.
As of May 14, 2020
In the United States, there have been 1,384,930 confirmed cases of COVID-19 detected through U.S. public health surveillance systems in 50 states and the District of Columbia, Puerto Rico, Guam, the Northern Marianas Islands, and U.S. Virgin Islands. 
CDC provides updated U.S. case information online daily.
CDC is working across the Department of Health and Human Services and across the U.S. government in the public health response to COVID-19. 

Centers for Disease Control and Prevention
1600 Clifton Rd   Atlanta, GA 30329   1-800-CDC-INFO (800-232-4636)   TTY: 888-232-6348

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022