"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: "Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Fashion Revolution Greece: Fashion Revolution Greece .....-OKE δελτίον τύπου..-ΓΣΕΕ:ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024..-ΑΑΔΕ: Δυνατότητα τακτοποίησης ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις – ενημέρωση μέσω ειδικής εφαρμογής..-ΑΑΔΕ:Το Φορολογικό Μοντέλο 3.0 στο επίκεντρο της συνάντησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή με την Αν. Γενική Γραμματέα του ΟΟΣΑ F. Lapecorella..-ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων: α΄ τρίμηνο 2024..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

"ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ":ζητείται περίσσευμα ψυχής..



Eχετε περίσσευμα ψυχής,κουράγιο κ δύναμη; Ενας αληθινός Αγγελος Κυρίου,ζητά την βοήθειά σας: H Κιβωτός του Κόσμου, αναζητά συζύγους ή μεμονωμένα άτομα, με ή χωρίς παιδιά,30-55 ετών, που μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός παιδιού,σχολικής ή προσχολικής ηλικίας.

Για τους ενδιαφερόμενους,υπάρχει ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία της, Ζηνοδώρου 3 και Καλλικλέους,Αθήνα.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην επόμενη συνάντηση, επικοινωνήστε με την Κιβωτό στα τηλέφωνα 2105141935 ή 2105141953 (από Δευτ. έως Παρ. 9.30 π.μ. έως 4.30 μ.μ.).

«Φωτογραφίζοντας τον τόπο μου» 1ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας Κυπαρισσίας

 «Φωτογραφίζοντας τον τόπο μου»
 1ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας Κυπαρισσίας


·         Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας διοργανώνει τον πρώτο διαγωνισμό φωτογραφίας Κυπαρισσίας, με τίτλο «Φωτογραφίζοντας τον Τόπο μου».

·         Φωτογράφοι και φίλοι της φωτογραφίας καλούνται να αποτυπώσουν τον κόσμο όπως τον βλέπουν και να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους στο διαγωνισμό, διεκδικώντας σημαντικά βραβεία.

·         Αντικείμενο του Διαγωνισμού αποτελεί μια φωτογραφία με θέμα:
          «Η Εμπορική Δραστηριότητα στην πόλη της Κυπαρισσίας».

·         Στο Διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο το επιθυμεί ανεξάρτητου ηλικίας και τόπου διαμονής. Τον διαγωνισμό θα κερδίσουν οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες, σύμφωνα με την γνώμη της κριτικής επιτροπής, ενώ θα βραβευθεί και η καλύτερη φωτογραφία μαθητή με ηλικιακό κριτήριο ο συμμετέχων μικρός φωτογράφος να είναι κάτω από τα δεκαεπτά έτη (με συγκατάθεση γονέα).

·         Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού θα αποτελείται από τρία μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, δυο φωτογράφους της πόλης μας καθώς και έναν εξειδικευμένο φωτογράφο. Η Κριτική Επιτροπή θα εξετάσει τιςέγκυρος υποβληθείσες φωτογραφίες ως προς την πρωτοτυπία τους, την τεχνική αρτιότητα, την ποιότητα τους, την αποτελεσματική σύνδεσή τους με το θέμα του διαγωνισμού και την αισθητικά δόκιμη απεικόνισή τους.

·         Στην καλύτερη φωτογραφία θα δοθεί ως έπαθλο επιταγή αγορών του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για ψώνια στην πόλη της Κυπαρισσίας άξιας εκατόν πενήντα ευρώ, ενώ στην δεύτερη και τρίτη φωτογραφία θα δοθούν εκατό και πενήντα ευρώ σε επιταγές αγορών αντίστοιχα. Στον μαθητή του οποίου η φωτογραφία θα ξεχωρίσει θα απονεμηθεί ένα ταμπλετ.

·         Ως έγκυρη θα θεωρείται η φωτογραφία που θα αποσταλεί συνημμένα με ηλεκτρονική αλληλογραφία με θέμα μηνύματος «Διαγωνισμός φωτογραφίας», στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@eskyparissias.gr όπου ο συμμετέχων θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του, την ημερομηνία γέννησης του και το τηλέφωνο επικοινωνίας του. Ο κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει με μια και μόνο φωτογραφία και μόνο μια φορά στον διαγωνισμό.Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής θεωρείται το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018.

·         Με την αποστολή των φωτογραφιών στο emailinfo@eskyparissias.gr, οι δημιουργοί τους αποδέχονται πλήρως και ανεπιφυλάκτως τους ανωτέρω κανόνες και όρους του Διαγωνισμού. Όσες φωτογραφίες επιλεγούν σύμφωνα με την απόφαση της Κριτικής Επιτροπής ή του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, παραχωρούνται με δήλωσή των δημιουργών τους, άνευ αμοιβής ή άλλης αξίωσης, κατά αποκλειστικότητα στον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας , ο οποίος έχει το δικαίωμα έκδοσης, εκτύπωσης και έκθεσης αυτών, αλλιώς αποκλείονται. Οι δημιουργοί των επιλεγμένων φωτογραφιών ευθύνονται για κάθε προκληθείσα περιουσιακή ζημία ή ηθική βλάβη σε τρίτους.

·         Οι φωτογραφίες δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν υπογραφές, υδατογραφήματα, στοιχεία επικοινωνίας και περιθώρια, όπως  και να μην έχουν εκδοθεί, τυπωθεί ή εκτεθεί μέχρι την λήξη του διαγωνισμού.

·         Το πρώτο βραβείο θα αποτελούν τρεις επιταγές αγορών άξιας πενήντα ευρώ έκαστος που θα μπορούν να καταναλωθούν σε αγορές στην πόλη της Κυπαρισσίας. Το δεύτερο βραβείο θα αποτελείται από  δυο επιταγές αγορών άξιας πενήντα ευρώ και μια επιταγή αγορών πενήντα ευρώ για το τρίτο δώρο. Οι νικητές υποχρεούνται να ενημερώσουν το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου πριν τις αγορές τους.  Οι επιταγές θα είναι σε ισχύ μέχρι της 28 Φεβρουαρίου 2018 και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε επιχείρηση της Κυπαρισσίας.

·         Η κριτική επιτροπή υποχρεούται να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των νικητών μέχρι της 07 Ιανουαρίου 2019. Ωςημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού λογίζεται η 14 Νοέμβριου 2018.

"ΑΡΔΗΝ":«Έθνος, Κράτος και Εκκλησία»

14/11/18 | Αθήνα | Εκδήλωση: «Έθνος, Κράτος και Εκκλησία»


Το Άρδην με αφορμή την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για την περιουσία της Εκκλησίας διοργανώνει την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στις 19.00 εκδήλωση με θέμα:
«Έθνος, Κράτος και Εκκλησία»
Θα μιλήσουν:
Παναγιώτης Καρκατσούλης, καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, πρ. βουλευτής
π. Γεώργιος Μεταλληνός, ομότιμος καθηγητής θεολογίας και συγγραφέας
Γιώργος Παπαθανασόπουλος, δημοσιογράφος – συγγραφέας
Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Χριστοδούλου, μέλος ΙΣΚΕ (Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος)
Συντονιστής: Γιώργος Καραμπελιάς, Άρδην
στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού, Ρήγας Βελεστινλής, Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα

-- 
Περιοδικό Άρδην
Διευθ.: Ξενοφώντος 4, Αθήνα, 10557
Τηλ.: 2103826319, 2103802644
Ιστότοπος: www.ardin-rixi.gr

"ΔΡΑΣΗ":Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της στην Ευρώπη σήμερα

12.11.2018
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Σε μια περίοδο που η Ευρώπη αλλάζει δραματικά, με την ανάδειξη νέων πολιτικών πρωταγωνιστών (Weber στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Σαλβίνι στην Ιταλία, AFD και Πράσινοι στη Γερμανία κ.λπ.), νέων συμμαχιών (συμμαχία Μακρόν με Φιλελεύθερους του ALDE, φλερτ Τσίπρα με τους Σοσιαλδημοκράτες κ.α.) και την αποχώρηση ισχυρών προσωπικοτήτων όπως η Άγκελα Μέρκελ, η κατανόηση του τι συμβαινει στην Ευρώπη και πως θα υπερασπιστούμε τα κεκτημένα της Ανοικτής Κοινωνίας, αλλά καιτην οικονομική και πολιτική θέση της -βαρύτατα εξαρτημένης από την Ευρώπη- Ελλάδαςέχουν τεράστια σημασία για το μέλλον όλων μας. Σημασία όχι θεωρητική, αλλά πρακτική που αγγίζει με αναρίθμητους τρόπους τη ζωή και την καθημερινότητά μας.

Για να τα συζητήσουμε όλα αυτά σας υπενθυμίζω την πρόσκληση για την εκδήλωση στην οποία συμμετέχω ως ομιλητής, την οποία οργανώνουν μεθαύριο Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, το απόγευμα, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών - Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ), σε συνεργασία με το ΑνΕυρωπαϊκό Ινστιτούτο Κοινωνικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΕΙΝΚΑΜ) και με την υποστήριξη του Friedrich Naumann Foundation (FNF). Η εκδήλωση θα κρατήσει από τις 7:00 εως τις 9:00 μμ, και θα γίνει στηνΑίθουσα του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα «Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της στην Ευρώπη σήμερα».

Ομιλητές εκτός από εμένα θα είναι οι Αλέξανδρος Σκούρας (Πρόεδρος του ΚΕΦίΜ) και Γιώργος Παπούλιας (Πολιτικός Επιστήμονας, Συνεργάτης του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη), ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Θόδωρος Σκυλακάκης
Πρόεδρος της Δράσης


Εξασφαλίστε τη θέση σας εδώ
Οδηγίες προσέλευσης:
  • Η είσοδος του κτιρίου που στεγάζει την Αίθουσα του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου του Μεγάρου Μουσικής.
  • Οι παρευρισκόμενοι που θα έρθουν οδικώς και επιθυμούν να αφήσουν το όχημά τους στο parking του Μεγάρου, θα πρέπει να κατευθυνθούν με τον ανελκυστήρα προς το επίπεδο «Αλεξάνδρα Τριάντη».

U.S.A: GSA VACANCIES OPEN TO FEDERAL EMPLOYEES

vacancies open to federal employees


Open 11/05/2018 to 11/14/2018 Department: Public Buildings Service Job Location: San Jose, California

Open 11/05/2018 to 11/14/2018 Department: Public Buildings Service Job Location: San Jose, California

Open 11/02/2018 to 11/19/2018 Department: Federal Acquisition Service Job Location: Kansas City, Missouri

Open 11/02/2018 to 11/19/2018 Department: Federal Acquisition Service Job Location: Atlanta, Georgia

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" δελτίον τύπου


kinsin-logo

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συνταξιούχων την Τρίτη 13 Νοέμβρη

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συνταξιούχων  την Τρίτη 13 Νοέμβρη
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι Την Τρίτη 10.30 το πρωί, έξω απ' το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση σωματείων για να διεκδικήσουμε τα αναδρομικά. Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι, όπου γίνονται κινητοποιήσεις που αφορούν τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, είμαστε παρόντες. Είναι θετικό - έστω κι έτσι - ότι κάποια σωματεία που για 8 ολόκληρα …
Διαβάστε το άρθρο

AHEPA latest

AMERICAN HELLENIC EDUCATIONAL 
PROGRESSIVE ASSOCIATION
A message from the desk of: 
Supreme President George E. Loucas
November 11, 2018

 
Thank You, Veterans!

Today is Veterans Day 2018! The Order of AHEPA is grateful to our veterans who have served to protect our freedom and to keep peace.  We ask the community, including all of our chapters, to take a moment to observe this very special day.  It is a day to express appreciation and gratitude to all those individuals who served in the United States Armed Forces to keep our nation safe and free.  

This Veterans Day also marks the 100th anniversary of the Armistice of World War I. Did you know about the courageous story of U.S. Army Private First Class George Dilboy, the first Greek American to receive the Medal of Honor? Dilboy was mortally wounded in battle at Belleau, France, during World War I, July 18, 1918 (read Dilboy's Medal of Honor citation). General John J. Pershing, commander-in-chief of the American Expeditionary Force, who would be promoted to General of the Armies in 1919, called Dilboy one of the "ten great heroes" of the war. 
AHEPA is comprised of many members who served in our Armed Forces.  The Order offers its profound and sincere thanks to them for their service to our country.  AHEPA's Veterans Committee, chaired by retired U.S. Army Colonel Nicholas P. Vamvakias, is committed to helping AHEPA chapters recognize veterans and active-duty service members. Please visit ahepaveterans.org to register veterans from your community and to order the AHEPA Medal for Military Service. The committee also encourages chapters to submit photographs from events honoring veterans via webmaster@ahepaveterans.org.  

Moreover, through the "AHEPA Service Dogs for Warriors National Project," AHEPA continues to raise awareness about the consequences of PTSD (post-traumatic stress disorder) and the extraordinary efforts to improve the quality of life of veterans made possible through service dogs.
  • To date, AHEPA has raised $240,000 for 16 service dogs
We encourage you to support this worthy program which provides service dogs to military veterans suffering from PTSD. The U.S. Department of Veterans Affairs (VA) estimates about eight out of 100 veterans have PTSD.

Finally, to our active duty military personnel, or to those serving in harm's way, AHEPA salutes you!

Fraternally,






George E. Loucas
Supreme President
# # #  
 
Founded in 1922 in Atlanta, Georgia, on the principles that undergirded its fight for civil rights and against discrimination, bigotry, and hatred felt at the hands of the Ku Klux Klan, AHEPA is the largest and oldest grassroots association of American citizens of Greek heritage and Philhellenes with more than 400 chapters across the United States, Canada, and Europe.  
 
AHEPA's mission is to promote the ancient Greek ideals of Education, Philanthropy, Civic Responsibility, and Family and Individual Excellence through community service and volunteerism. 
 
For more information, please visit www.ahepa.org

NORWAY latest


11 Νοε στις 9:06 μ.μ.

Week 45

Opening statement at conference on fragility, taxation and state building

Tale/innlegg | 08.11.2018
Minister of International Development Nikolai Astrup's opening statement at the conference "The New Politics of Development: Fragility, Taxation and State Building"  - by Christian Michelsen Institute, Nupi and Tax Justice Network.
News alert about: Foreign affairs

Foreign Minister Eriksen Søreide visits South Sudan

Pressemelding | 06.11.2018
‘I am in Juba to show my support for the new peace agreement and the vital humanitarian efforts in South Sudan. A great responsibility now lies with the parties to comply with the agreement and build peace. Norway is increasing its support for education, health and food security in South Sudan by NOK 145 million,’ Ms Eriksen Søreide said.
News alert about: Foreign affairs

World leaders pledge US$1 billion to transform health and nutrition of world’s poorest women, children and adolescents

Pressemelding | 06.11.2018
The Global Financing Facility (GFF) in Support of Every Woman Every Child today announced US$1.005 billion in contributions from the Bill & Melinda Gates Foundation, Burkina Faso, Canada, Côte d'Ivoire the European Commission, Denmark, Germany, Japan, Laerdal Global Health, the Netherlands, Norway, Qatar and the United Kingdom.
News alert about: Foreign affairs

The Global Financing Facility (GFF)

Tale/innlegg | 06.11.2018
Statement by Prime Minister Erna Solberg at the first replenishment event of the Global Financing Facility (GFF), Oslo 6 November 2018.
News alert about: Foreign affairs

Statement at Dakar International Forum

Tale/innlegg | 05.11.2018
State Secretary Marianne Hagen's statement at the Dakar International Forum on Peace and Security in Senegal.
News alert about: Foreign affairs

CANADA latest news

Prime Minister Justin Trudeau meets with President Nicos Anastasiades from the Republic of Cyprus

November 12, 2018
Larnaca, Cyprus

Landing in Cyprus en route to Singapore for the ASEAN Summit, Prime Minister Trudeau took the opportunity to meet with President Anastasiades of Cyprus.
The prime minister and the president remarked on the significance of the 100th anniversary of Armistice ceremonies in Paris, which they both attended. They also recalled the deep history of Canadian peacekeeping in Cyprus.
The two leaders further exchanged views on the mutual economic benefits of the Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA).
The leaders reaffirmed their mutual interest to continue strengthening bilateral relations.
Statement by the Prime Minister on Global Entrepreneurship Week

November 12, 2018
Ottawa, Ontario
The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement marking Global Entrepreneurship Week, which runs from November 12 to 18:
“Entrepreneurs drive Canada’s economy forward. Through their ingenuity and hard work, they create millions of jobs, help strengthen the middle class, and generate economic growth that improves our lives and keeps our communities strong, competitive, and prosperous.
“During Global Entrepreneurship Week, we celebrate entrepreneurs in Canada and around the world and thank them for the important contributions they make to our communities and economy. This week is also an opportunity for people to connect with potential collaborators, mentors, and investors to help them take their ideas and businesses to the next level.
“This year’s celebration focuses on empowering women entrepreneurs and young graduates to start and build new businesses, and creating a more inclusive and collaborative community of entrepreneurs.
“The Government of Canada has taken several steps to help Canadian entrepreneurs successfully start, manage, and grow their businesses. Over the last three years, we have opened the door to new markets – securing free trade agreements with the European Union and the growing markets of Asia – and kept the door open to our largest market through a modernized North American trade agreement. Thanks to these agreements, Canadian businesses now have preferential access to 1.5 billion customers around the world.
“Earlier this year, we lowered the small business tax rate to 10 per cent, and we will lower it again next year to 9 per cent. We also reached a deal with major credit card companies to lower the fees they charge to Canadian businesses. Reduced fees will encourage business owners to invest, expand, and create jobs, while keeping prices lower for Canadians.
“We also launched Innovation Canada, a one-stop shop guiding entrepreneurs to government programs and services that help businesses innovate, create jobs, and grow our economy. We also launched a new Intellectual Property Strategy, which will help Canadian entrepreneurs better protect their creative ideas and inventions, give Canadian businesses more tools to deal with intellectual property issues, and position Canada as a leader in the global knowledge economy.
“More and more young Canadians are embracing start-up culture. This year, we hosted Youth Can Do It!, a national event that brought together 25 young Canadian entrepreneurs with business experts so they could gain the connections, information, and resources they need for their next venture. We are also supporting Futurpreneur Canada to help young people across the country launch and grow successful businesses.  

[ IHA Greece ] Αφωνότεροι των ιχθύων




Αφωνότεροι των ιχθύων και απραγέστεροι των βατράχων

«Κάθε τόπος έχει την πληγή του και η Ελλάς τους Έλληνες (πολιτικούς)»
Εμ. Ροϊδης

«Γαλή εισελθούσα εις χαλκέως εργαστήριον την εκεί κειμένην ρίνην περιέλειχε. Συνέβη δε, εκτριβομένης της γλώττης, πολύ αίμα φέρεσθαι. Η δε ετέρπετο υπονοούσα τι του σιδήρου αφαιρείσθαι μέχρι παντελώς απέβαλε την γλώτταν».

Και σε νεοελληνική απόδοση:

«Μια γάτα μπήκε στο εργαστήριο ενός σιδηρουργού και άρχισε να γλείφει μια λίμα. Η γλώσσα της όμως τρίφτηκε κι άρχισε να τρέχει πολύ αίμα. Αυτή ευχαριστιόταν, νομίζοντας ότι κάτι βγαίνει από το σίδερο, ώσπου έχασε την γλώσσα της». (Αισώπου μύθοι, εκδ. «ΕΞΑΝΤΑΣ», σελ.96). Μπήκε και η πατρίδα μας – η γάτα – κάποτε στο εργαστήριο της Ευρώπης με τα σίδερα, τα σφυριά και τα αμόνια, στο εργοτάξιο της ανθρώπινης αλαζονείας. Της πέταξαν μια λίμα-προγράμματα, επιδοτήσεις και τον βρόχο των δανείων. Και άρχισε να την γλείφει. Και ετέρπετο, ηδονιζόταν. Νόμιζε ότι ήταν αλλότρια, ξένα, πλούσια περισσεύματα των Φραγκογερμανών. Έπινε όμως το αίμα της, το αίμα των αγέννητων, το αίμα των νεκρών. Και έχασε την μιλιά της, την γλώσσα της, τα τζιβαϊρικά της. Έμεινε άλαλη, αναξιοπρεπή,ς άλογη και παράλογη.

COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION latest news

ΑΧΑΡΝΕΣ-Προεκλογικές….σκιαγραφήσεις!(3):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ



Εξαιρετικά μαχητική.

Πανέξυπνη.

Άνθρωπος της δουλειάς, χωρίς αναστολές για σκληρές εργασίες.
Φιλότιμη και ανοικτόκαρδη.

Δεν έχει δοκιμάσει ποτέ να κατέβει στην αυτοδιοίκηση.Η τελευταία, την έχει πολεμήσει και της κατέστρεψε την δουλειά της.

Έχει ενδιαφερθεί για τον συνδικαλισμό του κλάδου που υπηρετεί-την κτηνοτροφία- και πάει μια χαρά.

Δεν είναι κουτοπόνηρη, αεριτζού, τεμπέλα και καιροσκόπος.

Δεν ανήκει σε ντόπια κυκλώματα,δεν είναι ραδιούργα και μονοσήμαντη. Είναι πεντακάθαρη,σαν γάργαρο νερό.

Αν έβαζε υποψηφιότητα και έβγαινε, θα δούλευε σκληρά, με φιλότιμο και μπέσα.Για ΟΛΟΥΣ.

Σας βάζω δύσκολα; Είναι επειδή σας αγαπώ...
Μ.Χ.Β

ΑΧΑΡΝΕΣ:"ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝ ΑΧΑΡΝΕΣ-Σκέψεις (1) γράφει η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝ ΑΧΑΡΝΕΣ(Σκέψεις(1))..
v.ch.maria@gmail.com


..και να’μας ξανά σε προεκλογική περίοδο.Που θα καθορίσει τις τύχες τις δικές μας και της πόλης μας-αυτές οι δύο συγκλίνουν και συναντώνται-για την επόμενη 4ετία.

Άρα το αποτέλεσμα μας ενδιαφέρει. Μας νοιάζει ΠΟΙΟΙ είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι, ΠΟΙΟΙ δηλώνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι,ΠΟΙΕΣ είναι οι προτάσεις τους και το πρόγραμμά τους.

Θα ήταν εύκολο να αποφασίσουμε τι θέλουμε και τι εξυπηρετεί ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, άρα και τα δικά μας.Τα πρώτα, συγκλίνουν και συναντώνται με τα δεύτερα.

Ετσι θα ήταν το σωστό. Είναι έτσι;

Πρώτη διαπίστωση έως σήμερα,είναι ότι σε κάποιες  υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις –αν και οι περισσότερες δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα- έχουν προσέλθει και έχουν εκδηλώσει «συμμετοχή» κάθε άλλο παρά κατάλληλοι υποψήφιοι. Ανησυχητικό, αν και όταν θα παρουσιάσουν πρόγραμμα και υποψήφιους οι παρατάξεις που επιφυλάσσονται ακόμα να το κάνουν,θα μπορούν να βγούν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Είναι όμως ανησυχητικό, ότι κάποιοι επικεφαλείς, δεν αλλάζουν νοοτροπία. 
Συλλέγουν «ό,τι πέφτει κάτω από το δέντρο»,χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τους δημότες που γνωρίζουν με ακρίβεια και λεπτομέρειες «ποιος είναι ποιος» και την πορεία του καθ’ ενός.
Μαζεύουν «υποψήφιους» με κριτήρια πόσες ψήφους έχουν και βεβαίως ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΛΙΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΚΛΕΓΕΙ. Γνωστά πράγματα, δεν λέω τίποτε καινούριο. Και βεβαίως, αφού τους δεχτούν έχουν ΗΔΗ δεσμευτεί και είναι υποχείρια υποσχέσεων. Και αυτά γνωστά.

Ας αναρωτηθούμε όμως: είναι τόσο χαζοί κάποιοι, που τα καταλαβαίνουμε εμείς οι απέξω,αλλά δεν τα αντιλαμβάνονται οι ίδιοι; Όχι βεβαίως…ΚΑΙ τα ξέρουν, ΚΑΙ τα αντιλαμβάνονται. 
Τότε;

Αν σκεφτείτε πόσες παρατάξεις είναι ήδη υποψήφιες, και πολλαπλασιάσετε επι τον αριθμό των απαιτουμένων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για να εξασφαλιστεί η νομιμότητα της δημοτικής παρουσίας,θα διαπιστώσετε ότι αυτός-ο αριθμός- υπολείπεται τα μάλα από τον ζητούμενο.Γιατί;
Γιατί οι σοβαροί δημότες, με εργασία, γνώσεις και ικανότητες, που έχουν δική τους δουλειά,απασχόληση και ενδιαφέροντα δεν «κατεβαίνουν» για να διακινδυνεύσουν όσα έχουν χάριν μιας δημαρχίας-κλάμπ. Ο πρώτος δήμαρχος που αποδείχτηκε δήμαρχος όλων, είναι ο κ. Κασσαβός και το τι τράβηξε –και τραβάει- το είδαμε. Βρέθηκε «απέναντι» από το παντοδύναμο διεφθαρμένο ντόπιο σύστημα και τις μέθοδές του. Γνωστό …

Κάποιοι που διαχρονικά  «πλησίασαν» και εμπιστεύθηκαν παρατάξεις με ανοιχτή καρδιά και απόφαση να δουλέψουν για την πόλη και όχι για τον εαυτό τους, διαπίστωσαν τι γίνεται και έφυγαν τρέχοντας.

Κάποιοι άλλοι, την «έφαγαν»,αφού επένδυσαν σε αρχηγούς χωρίς πολιτικό υπόβαθρο και δυνατότητες. Σε καμία περίπτωση δεν θα εμπλακούν ξανά σε μια απολύτως διεφθαρμένη κατάσταση και φυσικά εξαιρετικά προβληματική οικονομικώς, με το ντόπιο διεφθαρμένο σύστημα να έχει μετατραπεί σε αληθινή Λερναία ‘Υδρα.

Και πολλοί άλλοι, έφυγαν γι άλλες πολιτείες,αφού αντελήφθησαν ότι γιατρειά δεν υπάρχει.

Tέλος βέβαια..η αποχή (θα την έλεγες και αποστροφή) των Ελλήνων από την πολιτική γενικότερα,ψυχική και έμπρακτη, δεν ευνοεί ουδόλως την «κάθοδο» σκεπτόμενων και ικανών δημοτών που θα μπορούσαν  να αλλάξουν την κακή της μοίρα.

Αρα; Που θα βρεθούν οι υποψήφιοι που απαιτούνται;

Ετσι λοιπόν,ελλείψει άξιων και «καθαρών», κάθε αποτυχημένος/η, άνεργος/η, ανάξιος/α, τεμπέλης/α, καιροσκόπος, αδαής και σε κάποιες περιπτώσεις και αγράμματος/η, προσέρχεται στους επικεφαλείς και ζητάει «να αγωνιστεί για την πόλη»! Ο επικεφαλής, τον δέχεται,ουσιαστικά χωρίς κανένα έλεγχο, αφού έχει ανάγκη μεγάλη από υποψηφίους!Και το χειρότερο; Δέχεται και ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ, παντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ που έχουν πολλαπλώς δοκιμαστεί στο παρελθόν, και δεν θα έπρεπε ούτε καν "να τους ξέρει"!!

Έχει πέσει στην αντίληψή μου, ότι διαχρονικά, κάποιοι υποψήφιοι που πέτυχαν να εκλεγούν,υποστηρίχθηκαν από την εκκλησία. Εξελέγησαν λοιπόν, και όταν στράβωσε το κλίμα στην πορεία-όπως ήταν φυσικό- έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, το οποίο τα μάλα απείχε από την «καλωσυνάτη» και … «αλτρουϊστική» τους χριστιανική δράση. Γι αυτό-ταπεινά και με σεβασμό το αναφέρω- καλό θα είναι οι Ιερείς του τόπου μας με την καλή τους διάθεση και την αγαθότητα που τους χαρίζει Εκείνος τον οποίο υπηρετούν,να είναι πιο προσεκτικοί σε όσους τους..αγκαλιάζουν και τους συγχαίρουν (και μάλιστα δημοσίως) ζητώντας τους να τους «στηρίξουν να εκλεγούν»!Ας είναι προσεκτικοί ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΟΣΩΝ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ. Γιατί το να σε συγχαίρει απατεώνας, δεν είναι και το καλύτερο…Και φυσικά, ο έλεγχος δεν γίνεται με όσα..αναφέρει αυτός που επιθυμεί να εκλεγεί και απευθύνεται στον ιερέα που γνωρίζει!

Διαπίστωσα από τις παρατάξεις που έχουν ανακοινώσει υποψηφίους, ότι ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ περιλαμβάνει ΜΟΝΟ νέους προτεινόμενους δημοτικούς συμβούλους που φαίνονται –σε πρώτη ματιά- αξιόλογοι και «φρέσκοι», με μόρφωση και γνώσεις.Δείχνει οτι πίσω απο αυτό, κρύβεται πολύ δουλειά και σκέψη. Η αλήθεια να λέγεται.
Μόνο μία. 
Βέβαια, αναμένονται και όλες οι υπόλοιπες και σίγουρα,ανάμεσά τους θα υπάρχουν και αξιόλογοι. Δεν το αρνούμαι φυσικά, απλά η αναλογία καθαρών και ικανών και σαθρών,είναι δυσανάλογα αρνητική..
Και πολλοί αναμένουν με ενδιαφέρον τον ‘πάγκο’ του νυν δημάρχου. Με ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον…


Το άρθρο θα έχει και δεύτερο μέρος.Να μην σας κουράσω  για σήμερα,έως εδώ…
Θα επανέλθω για την συνέχεια και το τέλος…

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022