"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Fashion Revolution Greece: Fashion Revolution Greece .....-OKE δελτίον τύπου..-ΓΣΕΕ:ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024..-ΑΑΔΕ: Δυνατότητα τακτοποίησης ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις – ενημέρωση μέσω ειδικής εφαρμογής..-ΑΑΔΕ:Το Φορολογικό Μοντέλο 3.0 στο επίκεντρο της συνάντησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή με την Αν. Γενική Γραμματέα του ΟΟΣΑ F. Lapecorella..-ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων: α΄ τρίμηνο 2024..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

tweet της Μαρίας...

v.ch.maria@gmail.com

Καλά.."καινούριο συκώτι" έκανα σήμερα!Κλέφτης,απατεώνας,με πλαστό φτυχίο,κακός στο έπακρο,τεμπέλης,αποφάσισε να "κοσμίσει" παράταξη!Κοίτα "γυρίσματα που έχει ο καιρός"!Το ψέμα,έχει κοντά ποδάρια μάγκα μου..Κ τι θα πείς στον αρχηγό τώρα που θα μάθει ΑΛΗΘΕΙΕΣ!lol lol lol lol lol

..και δεν πιστεύω να πιστεύετε στο "διαζύγιο" συριζα-ανελ. ΔΕΝ πιστεύω!

Αν αγωνιάτε για το Σκοπιανό,να θυμάστε:έχετε "απέναντι" συμφέροντα που δεν χάνουν ΠΟΤΕ το παιχνίδι,δλδ usa,eu,nato,κ.λ.π-κ.λ.π

Οι- κατά χιλιάδες- είσοδος στο δημόσιο ψηφοφόρων,μειώνουν έτι περαιτέρω την δύναμη του γκουβέρνου.Ολοι οι υπόλοιποι,αντιδρούνε με την ...παλάμη τους ανοιχτή!ΟΥΔΕΙΣ το καταλαβαίνει όμως.Τι διάολο..

Η Ε.Ε.κόπτεται για την περαιτέρω -υπογραφείσα- περικοπή των ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ συντάξεων.Παρακολουθούμε στον αντίποδα, ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ για την μείωση του δημόσιου τομέα που αυξάνεται τελευταίως ως ..αστροπελέκι!Οποία έκπληξις!!!

Οι πολίτες ιδιωτικού τομέα,οι άνεργοι,οι κατεστραμμένοι,παρακολουθούν ΑΘΡΟΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ψηφοφόρων.Και Ο Λ Ο Ι,"παίρνουν δρόμο βρίζοντας"..ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΥΣ...

"..τι θα γίνει με τις συντάξεις..": ..τις ΠΟΙΕΣ;;;;

Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε,θα ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητος...να μου το θυμηθείτε!

Koριτσάρα μου,να θυμάσαι:άμα ο έρμος ήθελε ΛΟΧΙΑ,είχε και στον Στρατό!ΓΥΝΑΙΚΑ θέλει αγάπη μου...

ΔΟΥΛΟΙ.Του κόκκινου χαλιού,τ δερμάτινου θώκου.ΔΟΥΛΟΙ τ "φλάπ-φλάπ"στην πλάτη. ΔΟΥΛΟΙ.Τ ψεύτικου χαμόγελου σετάκι με την πολύ καλά κρυμμένη αηδία του δια-χειριστή τους.Δούλοι,γεννημένοι στην αληθινή φτώχεια,αυτής της ξερής,στέρφας ψυχής κ του φτενού εγκέφαλου.Πατρίδα..που κλαίς;;

Γνώμη μου:η σύνταξη είναι πλέον ένα ατέλειωτο ΤΙΠΟΤΑ.Είναι νεκρή προ πολλού.Αυτό που πρέπει να κάνουμε,είναι ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ και να φροντίζουμε μόνοι τον εαυτό μας.ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΜΕ,ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ πατριώτες.ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΜΕ..

Mr.TOMSEN:πολλοί τον μισούν.ΕΓΩ ΟΧΙ.Γιατί έβλεπα σ' εκείνον,"τον μισητό εκπρόσωπο που έλεγε πάντα ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ".Γνώμη μου..

ΑΚΟΜΑ συζητάτε για την"μείωση των συντάξεων";Πάρτε να'χετε:η αναπηρική σύνταξη,ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑ 75% ΑΝΑΠΗΡΟΣ,είναι το 75% της Εθνικής Σύνταξης.Δηλαδή σκάρτα...240€ περίπου,ή λανθάνω;ΓΙΑ ΠΟΙΑ "ΣΥΝΤΑΞΗ" μιλάμε αλήθεια;Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ κατ' ουσίαν,ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ!

Παρακολουθώντας ως άτομα που υπέστησαν λοβοτομή,να ρημάζουν και να γκρεμίζονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ,απο κάθε λογής "επιλεγμένους"της ΑΠΟΛΥΤΗΣ μειοψηφίας.Ως θύματα λοβοτομής,που απλά..βρίζουν στο διαδίκτυο,έχοντας την ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ εντύπωση πως...ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ!!Απίστευτο!!!

Γιατί αναρωτιόμαστε "αν υπάρχουν Αγγελοι";Ιδού ΕΝΑΣ, αγκαλιά με παιδάκια.Λοιπόν..ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ζουν ανάμεσά μας.Σ'ευχαριστώ Κύριε που με αξίωσες να δω έναν απεσταλμένο σου σε αυτή την Γήϊνη Κόλαση..

Ενας άχρηστος,δημιουργεί ένα "νόμο".Ο άχρηστος,παραμένει ΑΧΡΗΣΤΟΣ,βλάξ,μειωμένης αντίληψης.ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ,τι στο διάβολο κάνετε;Κάπου πάσχουν οι Νόμοι σας Νομοθέτες μου.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΛΕΙΔΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ,έ χ ε τ ε π ρ ο β λ έ ψ ε ι;;;;

Ρε συμπατριώτες Ναξιώτες..καταδέχεστε να ΦΟΒΑΣΤΕ τρείς πανηλίθιους Αυστριακούς και ζητάτε βοήθεια απο το Κράτος;Αλήθεια τώρα;;;"Συν Αθηνά....ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ!!" Και όποιος κατάλαβε...ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ:Ηθοποιός-ΦΩΣ.Άνθρωπος που αποπνέει ΕΥΓΕΝΕΙΑ και ΗΘΟΣ.Στο τημ των ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ "με το σπαθί του"...

..καμία αντίρρηση για παραχώρηση βάσεων.Το Α Ν Τ Ι Τ Ι Μ Ο ποιο ακριβώς θα είναι;π.χ. ποία η συμφωνηθείσα(;) συμπεριφορά των συμμάχων Αμερικανών σε περίπτωση "αναγκών" της χώρας μας;

Προς γνώσιν φίλτατοι για τους διορισμούς που διαβάζω:"Κάθε φορά που διορίζω κάποιον σε μια θέση, δημιουργώ εκατό δυσαρεστημένους και έναν αγνώμονα".Και βεβαίως,δεν το λέω εγώ η αγράμματη κ ασήμαντη,αλλά ο Λουδοβίκος 14ος!!Δεν είναι κακό να το έχετε υπ'όψιν!!

AXAΡΝΕΣ:Αυτό με την "Λεωφόρο Ιωνίας και τις ..ημιτελείς διορθώσεις" δεν το "κόβετε" γιατί το παραχ...τε;;Τόσα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ έχει ο τόπος να ασχοληθείτε ΑΧΡΗΣΤΟΙ κ ΑΘΛΙΟΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ κ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ!

Η ζωή σου κορίτσι μου,ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ,ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙ ΑΥΤΗ!!Οταν αποφασίζουν ΑΛΛΟΙ,είσαι απλά ΣΚΛΑΒΑ που το παίζει "ελεύθερη σε δημοκρατική χώρα".(Αυτά γράφω τόσα χρόνια,κ με θέλουν κάποιοι "ψητή στο φούρνο με πατάτες"..

..άντε ν'απαντήσω πάλι:ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.Τελεία κ παύλα!ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ μας βάφτισε ΝΟΜΟΣ(τα καντήλια σας μέσα) ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.Να μεροληπτείτε,αλλά η επιλεκτική μνήμη δεν είναι το φόρτε μου..Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να το παραξήλωσε,ΑΛΛΑ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ..

Οσοι βρίζετε χυδαία τον Τσίπρα στο φατσαμπουκ,καλά θα κάνετε να θυμάστε ΔΥΟ πράγματα:1)οι βρισιές στον Πρθ μιας χώρας ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ των πολιτών της και 2)με την δική σας ψήφο,αυτός είναι Πρθ και εσείς μλκς.ΑΥΤΌ..(τα του Καίσαρος..τω Καίσαρι...ξαναυτό..)

Σε απάντηση:το να απαντάς,να σχολιάζεις,να ασχολείσαι με δημοσιογραφικούς μισθοφόρους,με τα έμμισθα-δήθεν πολιτικά- σχόλια ή με κάθε κολλημένο με στόκο εγκέφαλο,είναι η χειρότερη κατάντια ενός πολίτη.ΒΕΒΑΙΩΣ και δεν το κάνω..

Η μεγαλύτερη πολιτικάντικη μάπα των τελευταίων χρόνων:Θα έβαζε ο Κυριάκος την Σπυράκη να του κάνει..εξωτερική πολιτική(!!!) και ο Τσίπρας ΔΕΝ ΘΑ ΡΩΤΑΓΕ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ "τι διάολο σου είπε αυτή".Τόσο ΗΛΙΘΙΟΥΣ μας θεωρείτε..."μήπως είμαστε;;;;μήπως είμαστε;;;;ΜΗΠΩΣ.."

Έχω μια απορία:το brand name του καναλιού ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ,ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ,θα μεταβιβαστεί στους άνεργους η αξία τους,ή..θα βρεθεί στα χέρια επιχειρηματιών ΜΕΤΑ ..Χαζή είμαι,ρωτάω..Δεν περιμένω βέβαια απάντηση..αυτό έλειπε!!

Tέτοιο μίσος,με κάνει "παπόρι":τι σας νοιάζει ρε άθλιοι πόσα έπαιρναν στο mega;Ήταν ή όχι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ;Από την τσέπη σας πληρωνόντουσαν;Δικαιολογεί το μίσος σας για 600 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ανθρώπους που θα βρεθούν στο δρόμο;'Αθλιοι...(έτσι είμασταν πάντα Ή ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΜΕ;Θ ε έ μου!!

MEGA:..και μία απορία:απο τα λίγα που κατέχω,το κανάλι "τα φέρνει".ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;Επιχειρηματικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ.Τι ΑΛΗΘΕΙΑ συμβαίνει;

Έστω και ΕΝΑΣ ανθρωπος να μου πει πως έχασε την δουλειά του, μου προκαλεί πόνο.Πόσο μάλλον...εκατοντάδες.

ΜΕGA: 600 άνθρωποι,προσπάθησαν με νύχια και με δόντια ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ κοντά δύο(;) χρόνια!!Αγώνας ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ..(τι γράφω,και σε ποιούς καιρούς κι εγώ,έ;;;)

MEGA:δεν ξέρω ΤΙ βλέπουν κάποιοι.ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ 600 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ...Α Υ Τ Ο έχει σημασία..(τι γράφω τώρα...)

ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟΙ Έλληνες:"η καλλιτέχνις που με σημάδεψε""η δημοσιογράφα που έχει άποψη επι παντός επιστητού","το σημάδι στο πόδι τηλεπερσόνας""το τουρλωτό boops άλλης""ο πισινός που έριξε το insta"..ζούμε σε χρόνο ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ των πάντων με "πρότυπα" σιχαμένα όπως και το σύστημα..

ΛΥΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!Βάλτε μπρος τις μηχανές!Στα εργοστάσια,τις βιοτεχνίες,τις παραγωγικές εν γένει μονάδες!Δηλαδή,ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ ΩΣ ΤΩΡΑ!"ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" δεν υπάρχουν!Ξυπνήστε να σωθούμε όλοι...Ξ υ π ν ή σ τ ε την τύχη μας μέσα!!

Με παρακολουθεί-λέει- "άγνωστη περιοχή"!!!Ρε κορόϊδα,εγώ και το ιντερνετ,είμαστε δυάδα αχώριστη απο τότε που "ήρθε" στην Ελλάδα.Ήμανε νια και γέρασα στο πληκτρολόγιο..ΣΙΓΑ ΜΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΗΡΑ ΠΡΕΦΑ!!Ευχαριστώ για την τιμή πάντως..LOL LOL LOL LOL LOL

Ξέρω πως ανίκητη επανάσταση,είναι αυτή που κάνουν οι αδικημένοι της Γης.Το ξέρω.Το περιμένω.Ελπίζω.Πιστεύω οχι μόνο στον Δημιουργό μου αλλά και στην δύναμη Λαών ΟΤΑΝ "ΞΥΠΝΑΝΕ".Αυτή η Δύναμη,η ανίκητη,η τρομερή,η προσωποποίηση της ΝΕΜΕΣΙΣ θα επιφέρει και την Τιμωρία,όπου αξίζει.

Οι δυνατοί της Γης κ η πλέμπα:ο πλανήτης ΒΟΑ οτι τα Σκόπια είναι..Σκόπια,αλλά:δημοψηφίσματα καταπίνονται,το "κορόϊδο" περί της Ιστορίας,ΝΑΤΟ,ΗΠΑ,ΕΕ,κάνουν οτι δεν ξέρουν τίποτα,κ μισητοί πολιτικοί παίρνουνΝΟΜΠΕΛ επειδή...Ελπίδα;;;ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;

Ελπίζω να είδατε στο βίντεο,την φώκια που ράπισε τον ψαρά(!) με ένα χταπόδι!!Εκτός απο το γέλιο,άλλα συναισθήματα με διακατείχαν εκ των υστέρων:θαυμασμό,απορία για το ύψος της νοημοσύνης της φώκιας..ΚΑΙ ΕΝΑ "ΖΟΡΙΚΟ":μην ξαναπείτε "φώκια" την πεθερά σας ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΕΛΩ!

ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ που θηλάζει δημοσίως, δεν το κάνει για να προκαλέσει.Καμία.ΚΑΜΙΑ.Και αντί να ΣΕΒΕΣΤΕ την ίδια την Ζωή,ενοχλείστε.Κ ά α α α α φ ρ ο ι !!!

"fake"ήρωες,"fake" σπουδαίοι,"fake" ειδήσεις,"fake" ωραίες,"fake" Μάγκες,"fake" πρότυπα,κ τελικώς..."fake" ζωές.

ΣΚΟΠΙΑ είναι και ΣΚΟΠΙΑ θα παραμείνουν,"αγαπητέ".Γιατί "αν ντύσεις τον γύφτο με φουστανέλα,ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ"!Γκέγκε;(1-εννοώ Σκόπια και όχι ..Σκοπιά,κ 2-την αλληγορία την αντέγραψα, δεν είναι δική μου)Αυτά..

Δεν έχετε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να ακουμπάτε τις συντάξεις και να εξαθλιώνετε τους γέρους.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ ρε άχρηστοι για να τα διαχειρίζεστε.ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ..Δ Ι Κ Α Μ Α Σ!!

Ο κ. Ερντογάν κάνει την δουλειά του,ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ.Απέναντί του,ξέρει πως έχει παντελώς ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ.Τι Κυβερνήτης θα ήταν αν δεν φρόντιζε τα συμφέροντα της χώρας του;

ΠΡΟΤΑΣΗ:επιστρέψτε στους Πολίτες που δούλεψαν σκληρότατα ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ τα τελευταία 35 χρόνια (και ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΔΡΑΧΜΗΣ-ΕΥΡΩ,αλλά σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ),και μετά καταργήστε εντελώς τις συντάξεις.Έτσι,για να ξέρουμε για τι μιλάμε..

Oι τραγικότητες της ζωής των Ελλήνων σήμερα:1)να..προσπαθούμε να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ πως η Μακεδονία είναι...Ελληνική!!!! 2)να προσπαθεί να μας πείσει ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ο μέγιστος ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΑΡΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ:το Κράτος!!

Αυτό,να κατηγορείτε ο ένας τον άλλο για το πόσα παίρνει το σόϊ σας που διορίσατε..με ξεπερνάει!!ΟΛΟΙ...ένθεν κακείθεν..ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΙΔΩΣ..

Πλακίτσες,πλακίτσες;Στο..19,1 η ανεργία;Να γελάσω,να κλάψω,να σας τα ψάλλω...ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ γμ την ατυχία μας;

Η Φύση είναι ΣΟΦΗ κ έχει προβλέψει χρωματικούς "συνδυασμούς" καστανών κ φυσικών ξανθών,ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.Το σκάλπ με την "καμμένη" τζίβα κ με τ τρία δάχτυλα καστανή "ρίζα" είναι το άκρον άωτον της κακογουστιάς.

Η αλήθεια πρέπει να λέγεται:μπράβο που απο τα καλλιστεία έλειψαν τα απαίσια "ξανθά" μαλλιά,της "καθαρομελάχροινης που επιμένει να είναι ξανθιά"(!!) κ έχει ένα κεφάλι σαν το δεμάτι του άχυρου που έδενα μικρή στο χωράφι.Θλίψη ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ!

Υπάρχουν κάτι ΕΛΛΗΝΙΔΑΡΕΣ,κάτι ΚΟΡΙΤΣΑΡΟΙ στις γειτονιές...να κοιτάς και να "κόβεις φλέβες".Οι Ελληνίδες είναι απο τις ωραιότερες γυναίκες της Γης.Κάποτε ατζέντηδες, τις αναζητούσαν εκείνοι..ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΒΡΙΣΚΑΝ (..εντάξει...στον αιώνα μου εννοώ...ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΓΕΛΩΤΕΣ!!)

Θα επιμένω,μέχρι να με σιχαθείτε:ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΒΙΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑ;Που βρίσκονται;Πως προστατεύονται;Τι κάνετε γι αυτό;;;ΠΑΙΔΙΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ "ΓΕΙΤΟΝΙΑ"ΜΑΣ,ΣΤΗΝ "ΑΥΛΗ" ΜΑΣ και εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!παιδιά βιάζονται!!παιδιά βιάζονται!!!ΠΑΙΔΙΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!

Χρόνια πριν,το είχα ξαναγράψει:Περιμένω έναν ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ "με ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ",να βγάλει μια εγκύκλιο ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ σε ανάρτηση αφισών ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ '21.Θαρρώ όμως πως δεν θα προκάνω να το δω...και θα μου μείνει ο πόνος..

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΖΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ...είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

Για ν ακριβολογούμε:άλλο να λέμε οτι μια χώρα ΠΑΡΑΓΕΙ πολεμικό υλικό,κ άλλο η χώρα αυτή ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ SPARE PARTS κ να τα συναρμολογεί.Κ όσον αφορά τη χώρα μας,ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,καλύτερα ν μη μιλήσω..γιατί θα με πιάσει το Ρεθυμνοαρβανίτικο κ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΣΜΙΑ

O κ. Ερντογάν,είπε σε συνέντευξη στην Γερμανία από το επίσημο κείμενο του, το οποίο έκλεινε με μια φράση του Μπίσμαρκ, στα γερμανικά: «Οι Γερμανοτουρκικές σχέσεις είναι τόσο παλιές που δεν πρόκειται ποτέ να διαρραγούν».Αυτό...

ΔΟΥΡΟΥ:Τι εννοείται "καλείται ως..ύποπτη για τις πλημμύρες";Τα είχε βρεί με τον Καιρό;Συμφώνησε με την Μοίρα να πνίξει μια πόλη;Εκανε..wo doo με την βροχή;Άλλο ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,άλλο ολιγώρησε,και ΑΛΛΟ "ύποπτη...".Τι διαβάζω η γυναίκα...

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ:κατάρτιση,υψηλότατο iq,ευελιξία,γνώσεις ψυχολογίας,ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ψυχική δύναμη,υπομονή,αντοχή,ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ,αποφασιστικότητα,δυνατότητες αναγνώρισης/διαχείρισης..μπλόφας(!),ΕΠΙΓΝΩΣΗ δύναμης "δικών σου χαρτιών",επίγνωση ορίων διαπραγμάτευσης..ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΙΧΕ;ΒΡΕΙΤΕ Ε Ν Α Ν!

"δημόσιες ερωτικές εξομολογήσεις-προτάσεις γάμου":η πιο σιχαμένη απαξίωση του Ερωτα και της Αγάπης

ΑΧΑΡΝΕΣ:χωρίς να υπολογίσετε 170000 ψυχές,"κλείνετε Υπηρεσίες"(ΔΕΗ-ΕΦΟΡΙΑ)επειδή έτσι σας αρέσει".Τι να σας κάνω που δεν βρέθηκε κανείς ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ και να σας κάνει να παραμιλάτε...ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ!!!

ΑΧΑΡΝΕΣ-ερώτηση προς αρμόδια ώτα:Οταν καταργείτε ΔΕΗ κ ΕΦΟΡΙΑ σε πόλη 170000 κατοίκων ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙΤΕ;Συστηματικά την απαξιώνετε κ δεν "δίνετε μία" για τις ανάγκες δημοτών.Σας αξίζει ν μην βρείτε ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ..σπεύστε να διορθώσετε ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!

Τα "αντιφασιστικά μέτωπα" καλό θα ήταν να ασχολούνται εκτός του μαύρου τοιούτου,ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ τέτοιο..

Υπάρχει ένας τρόπος,να αποτύχει το πελατειακό ΚΑΘΕ γκουβέρνου.Ν υπόσχεται Κ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ κάθε"επόμενο"γκουβέρνο:"όποιος εισαχθεί στο δημόσιο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΣ θα απολύεται ΑΜΕΣΩΣ με την αλλαγή"!Ξέρω..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑ!

Aριστα-δυστυχώς-γνωρίζω εδώ και 20 περίπου έτη- τι ΑΚΡΙΒΩΣ σημαίνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΣ(πλήν απειροελαχίστων περιπτώσεων):πολιτικάτζα-πατσαβούρα του ΚΕΡΑΤΑ που δεν αξίζει ΟΥΤΕ ΜΙΑΣ ΨΗΦΟΥ!Είς ΟΛΑ τα "επίπεδα"!

..το Ελληνικό "σήμερα" είναι ένας τραγέλαφως,μια κακοπαιγμένη ψευδοπαράσταση που πρωταγωνιστούν ξεπεσμένοι "πολιτικοί".Ξ Ε Π Ε Σ Μ Ε Ν Ο Ι..

Η συστηματική προσπάθεια ΔΙΧΑΣΜΟΥ και ΠΟΛΩΣΗΣ,να ξέρετε πως ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ πλην αυτών που ο εγκέφαλος τους είναι στοκαρισμένος ή τσιμεντομένος.Ευτυχώς,είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ.Συνεχίστε φίλοι...κάπως πρέπει να ζήσετε κι εσεις.Καταλαβαίνουμε..κάντε την δουλειά σας..

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΩΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ τελευταία νέα

κ. Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς: Πατρίδα είναι ο Παύλος Μελάς


Πατρίδα είναι ο Παύλος Μελάς




Νυχτώνοντας ακούστηκε ένας πυροβολισμός και η φωνή του Παύλου: «στη μέση με πήρε παιδιά». Μπήκε στο σπίτι και φώναξε τον καπετάν Πύρζα. Ο Νίκος Πύρζας έτρεξε κοντά του. Ο Παύλος έβγαλε από το λαιμό του τον σταυρό που φορούσε πάντοτε και του λέει: «το σταυρό να τον δώσεις στη γυναίκα μου. Και το ντουφέκι του Μίκη. Και να τους πείς ότι έκαμα το καθήκον μου…». Και ζήτησε να τον σκοτώσουν τα παλικάρια του για να μην τον βρούνε οι Τούρκοι ζωντανό. Σε λίγο όμως ξεψύχησε. Ήταν Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 1904.
«Και οι Έλληνες ξύπνησαν», γράφει ο Ίων Δραγούμης, «γιατί ξύπνησαν τώρα μόνο; Επειδή είναι τυφλοί οι άνθρωποι. Και οι περισσότεροι γεννήθηκαν για να είναι μικροί. Σπίθες κοντές είναι οι στιγμές που ξυπνούν και νιώθουν τη μετριότητα που βαραίνει επάνω τους… Τέτοια σπίθα τούς άναψε ο Παύλος Μελάς. Όσοι συνηθίζουν να συλλογίζονται, ας στοχασθούν πόσο μεγαλύτερος από τους άλλους Έλληνες έπρεπε να είναι ο Παύλος Μελάς, για να καταφέρει να την ανάψει. Και με την σπίθα που άναψε στον καθένα, πολλοί ήταν τυφλοί, ως τον είδαν. Έτριψαν τα μάτια τους κάπως ξιππασμένοι και είπαν μέσα τους, γιατί ντρέπονταν να το διαλαλήσουν: Ώστε υπάρχει Μακεδονία, αφού πήγε ο Παύλος Μελάς και σκοτώθηκε γι’ αυτή! Και άλλοι συμπέραναν: Ώστε βρίσκονται ακόμα, μετά το 1897, αξιωματικοί στο στρατό και ζωή στο Έθνος!».
Σε καιρούς σακάτικους σαν τους τωρινούς, που μας περιζώνει η χαμέρπεια και πιάνουμε τις μύτες μας από τις παντοειδείς αναθυμιάσεις, παρηγοριά μονάχη κάτι σαν υποσυνείδητη ώθηση, είναι η ενασχόληση με την εθνική μας ιστορία. Όπως έλεγε θυμόσοφα κάποιος καθηγητής μου στο πανεπιστήμιο «αφήστε τα υποκείμενα και καταπιαστείτε με τα κείμενα», εννοώντας πως η εντρύφηση με την ιστορία προσφέρει τον αναζητούμενο ανασασμό. Ας μην λησμονούμε και την πασίγνωστη προγονική ρήση «όλβιος όστις της ιστορίας έσχεν μάθησιν», ευτυχής ο γνώστης της ιστορίας. Η ιστορία δίνει στον άνθρωπο, που συνηθίζει να σκέφτεται και όχι να σκέφτονται άλλοι γι’ αυτόν, όπως συμβαίνει στα κομματικά ποιμνιοστάσια, πολύ πιο βαθύτερη και πλούσια εμπειρία, ώστε να τον προετοιμάζει για κάθε γεγονός ατομικό ή και γενικό (του έθνους, της ανθρωπότητας) και να μην καταπλήσσεται για όσα συμβαίνουν. Ο ανιστόρητος, ο αμύητος παρουσιάζει αντιδράσεις πρωτόγονου στα διάφορα γεγονότα της ζωής και «πέφτει», όπως κοινότοπα λέγεται, «από τα σύννεφα». Ο ιστορικά μορφωμένος, κατά το δυνατόν, δεν χάσκει ενώπιον των «ραγδαίων εξελίξεων», όπως κάθε βράδυ «τσιρίζουν και κοάζουν» οι όλο κόρδωμα και έπαρση επιβήτορες της εξουσίας.
Αφιέρωμα, λοιπόν το σημερινό σημείωμα. Όχι, απλώς και μόνον, επετειακό. Δεν είναι χρέος μνήμης. Είναι εξαναγκασμός μνήμης. Αφιέρωμα στον αητό της Μακεδονίας, που έφτασε στα «κρημνά της αρετής» (Κάλβος). Αρχοντόπουλο ήταν, με γυναίκα σπουδαία, κόρη του Δραγούμη, μετέπειτα πρωθυπουργού, με παιδιά μικρά, μπροστά του καριέρα και μεγαλεία, όμως τάραζε τα σπλάχνα του η σωτηρία της Μακεδονίας.
«Ως από ένα βουνόν
ο αετός εις άλλο
πετάει, κι εγώ τα δύσκολα
κρημνά της αρετής
ούτω επιβαίνω»,
γράφει στις «Ωδές» του ο υπέροχος εθνικός ποιητής Κάλβος. Αυτός ήταν ο Παύλος, «αετός», που άφησε τις αθηναϊκές δυσωδίες και τις «άψογες στάσεις» του παλαιοκοματισμού και θυσιάστηκε. Θυσία και όχι λόγια. Αυτό είναι Ορθόδοξος Έλληνας. Έλεγαν την περίοδο της Τουρκοκρατίας όταν μια μάνα Ρωμηά γεννούσε αγόρι: «Να σου ζήσει, να γίνει καπετάνιος, να του γράψουν και τραγούδι». «Μακαρία» η μάνα του, τέτοιος ήταν ο βλαστός της. Καπετάνιος, ο Μίκης Ζέζας και του έγραψαν και τραγούδια, ο λαός τον έκλαψε, «πάντα χλωρό να σειέται το χορτάρι». (Παλαμάς).
«Ένα πουλάκι ξέβγαινε απ’ τη Μακεδονία./ Για την Αθήνα διάβαινε για του Μελά τα σπίτια./ Δεν ελαλούσε σαν πουλί ουδέ σαν αηδόνι,/ παρά λαλούσε και έλεγε ανθρώπινη κουβέντα:
– Τον Παύλο τον εβάρεσαν».
Και λαβωμένος «κράζει παλληκάρια» του και τα γλυκομιλάει:/ Παιδιά μου, μη τρομάζετε, το χάρο μη φοβάσθε/ τα παλληκάρια τα καλά /μον’ τον Θεό φοβούνται».
Το ίδιο έλεγε και ο Κανάρης: «μόνο τον Θεό φοβάμαι»! (Όποιο νεοπαγανιστικό απολειφάδι δεν κατανοεί τι σημαίνει «φόβος Θεού», ας μελετήσει κάποιον από τους Πατέρες της Εκκλησίας. Τους αθεόφοβους και ο λαός μας τους… φοβάται). Τούτος τις σάπιες, των σάπιων, ημέρες, η Μακεδονία, το όνομά της, πάλι ξεβράζεται στα χείλη άνομων, παχυλών μετριοτήτων που –κακή τη ώρα-κατέχουν τρανά πόστα. Πολύ φοβάμαι, μήπως τώρα που ο λαός έχει πλήρης αποπροσανατολιστεί και αποσβολωθεί με την φρικώδη κρίση και τα συμπαρομαρτούντα της, «περάσει στα μουλωχτά» και κάποιο μνημόνιο προδοσίας, ο δυσώνυμος συμβιβασμός.
Η ένδεια και ο συνοδός πανικός αφοπλίζουν, καθηλώνουν αντανακλαστικά, οδηγούν σε παραίτηση και αδιαφορία. Οι μεγάλες τραγωδίες της ιστορίας τότε συμβαίνουν: όταν ταυτίζεται το κράτος με την πατρίδα. Κράτος είναι οι μνημονιακοί λακέδες και οι ζητωκραυγαστές τους. Πατρίδα είναι ο Παύλος Μελάς και όσοι αντρειωμένοι κοσμούν το Συναξάρι του Γένους μας. Μας εξευτελίζουν, μας ποδοπατούν, έβαλαν νεοταξικά καθάρματα-τρόικες-να μας διαφεντεύουν και ημέτερους προσκυνημένους να τους δορυφορούν. Μην χάσουμε όμως τη γη μας. Ό,τι κερδήθηκε με αίμα δεν μπορεί να ξεπουληθεί με το μελάνι μιας υπογραφής. Στην Μακεδονία μας, είναι θαμμένα, τα κόκαλα τα ιερά του Παύλου Μελά, θησαυρός πολυτίμητος. Ήρθε η ώρα να τον προδώσουμε; Έλληνες είμαστε! Να πάρει η ευχή! ( Το άρθρο γράφτηκε πριν από δύο χρόνια και οι χειρότεροι φόβοι μας ή, καλύτερα εφιάλτες μας, επιβεβαιώθηκαν).
«Κάποτε», γράφει ο Στρατής Μυριβήλης, «μια μέρα που συζητούσαν δυο απλοί άνθρωποι-δυο ψαράδες ήταν-για την πίεση που ασκούν οι μεγάλες δεξιές και αριστερές δυνάμεις πάνω στην ζωή του τόπου για τα συμφέροντά τους, ο ένας ξεστόμισε μια φράση που με ξάφνιασε. Είπε οργισμένος: -Αν μας πιάσει καμμιά μέρα το ελληνικό μας!». (περ. «Γνώσεις», Φεβρουάριος 1959, τεύχος 14, σελ. 4).
Αυτή είναι η μόνη «ιδεολογία» που μας αξίζει: το ελληνικό μας! Και αυτή δεν περιέχει λόγια, μόνο θυσίες, και ονομάζεται Μάρκος Μπότσαρης και Παύλος Μελάς και Γρηγόρης Αυξεντίου. Αυτό το «ελληνικό» μας είναι το μόνο που δεν φροντίζει να καλλιεργήσει συστηματικά το κράτος στην ψυχή της νέας γενιάς, γιατί αυτό είναι που φοβούνται οι εχθροί της πατρίδας και αυτό βάλθηκαν να υπονομεύσουν με χίλιους τρόπους. Ούτε μια αναφορά στα βιβλία Γλώσσας Δημοτικού και Γυμνασίου στον Παύλο Μελά. Ένα ποίημα, ένα δημοτικό… τίποτε. Θα βρεις τον Λεφάκη, τον αστρολόγο, θα βρεις 35 συνταγές μαγειρικής, σκύβαλα και περιτρίμματα, αλλά τον Παύλο «πούχε ταράξει την Τουρκιά», δεν θα τον βρείς. Στην «σάπια πολιτεία» έχουν τα πρωτεία, οι…σκυφτοί, οι τετραποδίζοντες, κατά το ωραίο το ποίημα του Βάρναλη.
«Πέτα την ανθρωπιά σου
Κι απ’ τον αφέντη πιάσου
Κι άμα σε φτύσει αυτός
να κάθεσαι σκυφτός
Και θα έχεις τα πρωτεία
στη σάπια πολιτεία». 
 
Ζητείται Παύλος Μελάς και σήμερα. Να μας αφυπνίσει, να μας συγκλονίσει, να διαλύσει τα σάβανα που μας καταπλακώνουν.

Δημήτρης Νατσιός δάσκαλος-Κιλκίς



INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION INTERNATIONAL



--
"Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ"

Capt.Evangelos N.M. Rigos
IHA Director www.professors-PhDs.com
HEC Life Director www.greece.org

κ. ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ δελτίον τύπου

Μεγάλη κατάκτηση για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, για την εμπέδωση της δημοκρατίας αλλά και τον σεβασμό εργασιακών και πνευματικών δικαιωμάτων αποτελεί η υιοθέτηση από το...
Του Πάνου Σκουρολιάκου*

Μεγάλη κατάκτηση για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, για την εμπέδωση της δημοκρατίας αλλά και τον σεβασμό εργασιακών και πνευματικών δικαιωμάτων αποτελεί η υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίσματος για την καταπολέμηση της ψηφιακής πειρατείας και την μη απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων από τις μεγάλες εταιρείες κινητών αλλά και εφαρμογών (Google, Amazon, Facebook, Apple κ.λπ.) προς τους δικαιούχους πνευματικούς δημιουργούς. Η μεταρρύθμιση αυτή στόχο έχει να υποχρεώσει τους κολοσσούς του Διαδικτύου να μοιράζονται πιο δίκαια τα έσοδα με τους δημιουργούς στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένα «συγγενικό δικαίωμα» που επιτρέπει στις εφημερίδες ή στα ειδησεογραφικά πρακτορεία να αποζημιώνονται όταν η παραγωγή τους αναπαράγεται στο Διαδίκτυο.

Η παρούσα κυβέρνηση της χώρας μας έχει ήδη ενσωματώσει την Κοινοτική Οδηγία του 2014 στο ελληνικό δίκαιο. Κάτι που ήταν ζητούμενο από τους πνευματικούς - καλλιτεχνικούς δημιουργούς και όχι μόνο. Με τον νόμο αυτό μπήκε οριστικό τέλος στις παρανομίες και αυθαιρεσίες ετών εκ μέρους εταιρειών μονοπωλιακών χαρακτηριστικών, όπως η ΑΕΠΙ. Όταν λοιπόν το πρόσφατο ψήφισμα μετατραπεί σε Κοινοτική Οδηγία, πρέπει το ελληνικό κοινοβούλιο να αποφασίσει για την εκ νέου εναρμόνιση της νομοθεσίας μας με τη νεότερη Οδηγία.

Για να επανέλθουμε στα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι από μέρους της τίθεται θέμα ανισοτιμίας των σχέσεων αυτών των πλατφορμών με το δημοκρατικό σύστημα. Εμφανέστατο είναι ότι όλες αυτές οι πλατφόρμες πλεονεκτούν έναντι της δημοκρατικής διαδικασίας και της ομαλής εξέλιξης του δημόσιου βίου. Να θυμηθούμε το σκάνδαλο της Cambridge Analytika όπου το Facebook παρέδωσε το κλειδί για τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Ακόμα, πρέπει να πούμε ότι αυτοί οι οικονομικοί κολοσσοί αναπτύσσουν συμμαχίες μεταξύ τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή δικαιωμάτων σε ΜΜΕ και δημιουργούς. Με την ίδια επιμονή πιέζουν ώστε να απολαμβάνουν φορολογικά πλεονεκτήματα με τη μορφή της επιστροφής φόρων.

Όλα τα πιο πάνω, εκτός του ότι επιμολύνουν την πολιτική διαδικασία, δυσκολεύουν και τον ανταγωνισμό. Εδώ έχουν βρει ισχυρή αντίσταση στο πρόσωπο της Δανής επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκερέτε Βεστάγκερ. Πρόσφατα, η Κομισιόν επέβαλε στην Apple πρόστιμο 14,5 δισ. δολαρίων. Το ίδιο και στις Facebook και Qalccom.

Το ψήφισμα αυτό, το οποίο όπως είπαμε στη συνέχεια θα πάρει τη μορφή Οδηγίας προς όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε., συνάντησε κατά την επεξεργασία του τη σφοδρή αντίδραση των συντηρητικών και ακροδεξιών δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Σημαιοφόρος» σε αυτόν τον αγώνα, ο Ιταλός υπουργός Ντι Μάιο, αρχηγός του κόμματος των Πέντε Αστέρων. Υποστήριξε εξαιρετικά ακραίες θέσεις προκειμένου να μην ισχύει κανένας έλεγχος, να καταστρατηγούνται εργασιακά και πνευματικά δικαιώματα και να υπάρχει περιβάλλον ζούγκλας σε βάρος των εργαζομένων και των πνευματικών δημιουργών προς όφελος των μεγάλων εταιρειών - πλατφορμών και, τελικά, σε βάρος της δημοκρατίας και των πολιτών. Ο Ντι Μάιο επιτέθηκε ακόμη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς προσπαθώντας να επηρεάσει το εκλογικό σώμα προς όφελος της Ακροδεξιάς και του άκρατου οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, ευχόμενος μετά τις προσεχείς ευρωεκλογές να υπάρξει «μια εντελώς ανανεωμένη κοινοτική ηγεσία που ούτε καν θα της περνάει από το μυαλό να εισάγει παρόμοια σκουπίδια». Πράγμα που ανάγκασε τον πρόεδρο του Ε.Κ. Αντόνιο Ταγιάνι να καλέσει τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε «να πάρει αμέσως αποστάσεις» από τις δηλώσεις Ντι Μάιο. «Το να απειλείς τον μοναδικό ευρωπαϊκό θεσμό που εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες είναι έργο των δημοκρατικά αναλφάβητων» κατέληξε.

Η προάσπιση των δικαιωμάτων των πνευματικών δημιουργών, μουσικών, συγγραφέων, δημοσιογράφων και άλλων πολλών, δεν είναι θέμα κάποιας συντεχνίας. Δεν είναι μόνο οικονομικό θέμα. Είναι, κυρίως, θέμα ελευθερίας και δημοκρατίας.



* Ο Πάνος Σκουρολιάκος είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

NORWAY's interesting latest news


14 Οκτ στις 9:07 μ.μ.
  Government.no

Week 41

Norway to provide NOK 450 million for development in Somalia

Pressemelding | 12.10.2018
During the World Bank’s annual meeting in Bali, Minister of International Development Nikolai Astrup signed an agreement committing Norway to contribute NOK 450 million to Somalia through the World Bank’s Multi Partner Fund for Somalia for the next three-year period.
News alert about: Foreign affairs

Opening statement at the Frankfurt Book Fair

Tale/innlegg | 11.10.2018
The literary programme is the beating heart of the Norwegian Guest of Honour project.
News alert about: Foreign affairs

The National Budget 2019: Continued focus on transport and communications

Pressemelding | 09.10.2018
“The government’s focus on transport and communications links the nation ever closer together. We are building roads and railways at a pace never before seen, with particular focus on technology. In pursuing our objectives in this sector we are making life easier for the majority of citizens, supporting the competitiveness of our trade, industry and commerce, and developing and expanding population and commercial regions. The government proposes an investment of 73.1 billion kroner in transport and communications. This is an increase of 5.4 billion kroner or 7.9 percent compared to the balanced budget for 2018. This proposal results in an impressive 75 percent increase in the transport and communications budget since 2013”.
News alert about: The economy

Prop. 1 LS (2018 – 2019) Taxes 2019

Artikkel | 08.10.2018
Proposition to the Storting (bill and draft resolution) for the fiscal year 2019
News alert about: The economy

National budget 2019: Increased efforts on carbon capture and storage

Pressemelding | 08.10.2018
In the national budget for 2019, the Norwegian government proposes to allocate about NOK 670 million to work on carbon capture and storage (CCS). This is an increase of more than NOK 160 million compared to the final budget for 2018.
News alert about: The economy

National Budget 2019: Mapping of petroleum resources in the Northern parts of the Barents Sea

Pressemelding | 08.10.2018
The government proposes to increase funding to geological surveying with NOK 50 million, to continue the acquisition of knowledge through mapping of the petroleum resources in the Northern parts of the Barents Sea.
News alert about: The economy

National budget 2019: NOK 286 billion in net revenue from the petroleum industry in 2019

Pressemelding | 08.10.2018
The State’s net cash flow from the petroleum industry in 2019 is estimated to about NOK 286 billion.
News alert about: The economy

Climate-resilient agriculture key to combating undernourishment

Nyhet | 08.10.2018
‘It is the world’s poorest and most vulnerable people who are being hardest hit by climate change. Increasingly, a lack of food and failing harvests are causing instability and conflict. Climate change adaptation is essential for achieving the SDGs. We therefore intend to increase Norway’s funding for promoting food security and climate-resilient agriculture by NOK 60 million in next year’s budget,’ said Minister of International Development Nikolai Astrup.
News alert about: Climate and environment and Foreign affairs and The economy

Priority given to countries affected by conflict and fragility, humanitarian assistance, and human rights

Nyhet | 08.10.2018
‘International institutions and joint solutions are under pressure. At the same time, global security challenges are becoming more complex. In the 2019 budget, the Government has therefore proposed to increase the allocation to countries affected by conflict and fragility and to people in need, and to step up efforts to promote human rights,’ said Minister of Foreign Affairs Ine Eriksen Søreide.
News alert about: Foreign affairs and The economy

Increase of NOK 250 million to humanitarian crises

Pressemelding | 08.10.2018
The Government proposes to increase the humanitarian budget by about NOK 250 million in 2019.
News alert about: Foreign affairs and The economy

Increased support for the Western Balkans

Pressemelding | 08.10.2018
‘We cannot take stability in the Western Balkans for granted. Developments this summer and early autumn have shown that there is still a need for international support and engagement in the region. The Government is therefore proposing an increase of around NOK 55 million in the allocations to the Western Balkan countries, bringing our support for the region to just over NOK 374 million,’ said Minister of Foreign Affairs Ine Eriksen Søreide.
News alert about: The economy

Restructured budget proposal for 2019 from the Ministry of Foreign Affairs

Nyhet | 08.10.2018
The Ministry of Foreign Affairs has restructured its budget. The Ministry’s budget proposal for 2019 is shorter and more concise than previously, and many allocations have been consolidated thematically.
News alert about: The economy

Norway to increase funding for human rights

Pressemelding | 08.10.2018
‘Human rights are coming under increasing pressure in various parts of the world. This is why the Government has proposed an increase of NOK 88 million in its support for promoting human rights in next year’s budget, to a total of NOK 680 million,’ said Minister of Foreign Affairs Ine Eriksen Søreide.
News alert about: Foreign affairs and The economy

Increased funding for technical cooperation in development policy

Pressemelding | 08.10.2018
News alert about: Foreign affairs and The economy

National Budget 2019: Tackling base erosion and profit shifting

Pressemelding | 08.10.2018
The Norwegian Government proposes changes to the rules on interest limitation and corporate tax residency. The proposals will curb profit shifting and base erosion and level the playing field for national and multinational businesses.
News alert about: The economy

Increased funding for Europe’s southern and eastern neighbourhood

Pressemelding | 08.10.2018
‘Parts of Europe’s southern and eastern neighbourhood are still severely affected by fragility and conflict . Much of the Sahel region, for example, remains unstable and provides a breeding ground for a variety of threats ranging from extremism to state collapse. The Government has therefore proposed a substantial increase in funding for these areas,’ said Minister of Foreign Affairs Ine Eriksen Søreide.
News alert about: Foreign affairs and The economy

National Budget 2019: A budget to promote employment, welfare and security

Pressemelding | 08.10.2018
"The Norwegian economy is doing well. Businesses are investing more and employment is rising throughout the country. We are using the good times to secure a sustainable welfare state and a safer Norway", says Minister of Finance Siv Jensen.
News alert about: The economy

National Budget 2019: New reporting requirements for tip income

Pressemelding | 08.10.2018
An employee receiving tip income is liable to pay income tax on this payment. However, contrary to the general rules, the employer is not liable to report such income to the Tax Authorities. Tip income is therefore rarely taxed in practise. In the budget proposal for 2019, the Government proposes to make tip income subject to the general reporting requirements.
News alert about: The economy

Dramatic increase in funding for efforts to combat marine litter

Pressemelding | 08.10.2018
‘Norway is playing a leading role in the global efforts to promote clean and healthy oceans. The oceans are being filled with waste, and we must put a stop to this before it is too late. That is why we have launched a development programme to combat marine litter, and in the budget for 2019 we have proposed an increase of NOK 400 million for efforts in this area, an increase of NOK 250 million from the 2018 budget,’ said Minister of Development Nikolai Astrup.
News alert about: Foreign affairs and The economy

A ‘women’s billion’ in support for women’s rights and gender equality

Pressemelding | 08.10.2018
The Norwegian Government is proposing to allocate at least NOK 1 billion in support for women’s rights and gender equality as part of the 2019 aid budget. This is an increase of more than NOK 68 million. In addition to this ‘women’s billion’, Norway is funding measures to improve women’s and maternal health as part of its global health efforts, and promoting women’s rights in other areas of development policy.
News alert about: Foreign affairs and The economy

More than a billion kroner for renewable energy

Pressemelding | 08.10.2018
News alert about: Foreign affairs and The economy

National Budget 2019: Outline of economic developments and fiscal policy

Pressemelding | 08.10.2018
The Ministry of Finance unveils selected key figures prior to the budget release, which takes place at 10:00, to ensure simultaneous access to potentially market sensitive information. A table with more detailed projections will be released together with the budget.
News alert about: The economy

Strategy for Norway’s efforts in the Sahel region 2018-2020

Plan/strategi | 10.09.2018
The Ministry of Foreign Affairs launched its strategy for the Sahel region 10 September.
News alert about: Foreign affairs

"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενημέρωση



Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2018


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Άλλη μία σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση κατέρρευσε. Ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Παπαθανάσης τον οποίον είχε στοχοποιήσει ο κ. Χρήστος Σπίρτζης για να αποκρύψει την παταγώδη αποτυχία του στα οικονομικά αποτελέσματα της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Μετρό, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ) αθωώθηκε ομοφώνως από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για το τάχα αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που του είχε καταλογιστεί. Κάτι που αναμενόταν, βέβαια, από όσους γνωρίζουν τα οικονομικά των δημοσίων συγκοινωνιών, καθώς επί των ημερών του κ. Παπαθανάση, η ΣΤΑΣΥ, από μια ζημιογόνος εταιρεία, μετεβλήθη σε ελάχιστο χρόνο σε μια επιχείρηση με λειτουργική κερδοφορία που έγινε παράδειγμα εξυγίανσης ακόμη και για τις ευρωπαϊκές συγκοινωνίες. 

Κατόπιν τούτου, ο κ. Σπίρτζης είναι που θα πρέπει να απαντήσει στα εξής καίρια ερωτήματα: 
 
  • Γιατί σήμερα η ΣΤΑΣΥ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας η εταιρεία δεν λάμβανε καμία κρατική επιδότηση και δεν επιβάρυνε ούτε με ένα ευρώ τον Έλληνα φορολογούμενο;
  • Γιατί σήμερα η ΣΤΑΣΥ πνίγεται στα ελλείμματα και έχει αυξήσει παράλληλα όλα τα εισιτήρια, ενώ επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το εισιτήριο είχε μειωθεί από 1,40 σε 1,20 ευρώ και παρ’ όλα αυτά είχε και λειτουργική κερδοφορία;
  • Πώς εξηγείται ότι ακόμη και μετά τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου το 2017, η εταιρεία έχει μειωμένα έσοδα κατά 30,5% σε σχέση με το 2014;

Τις απαντήσεις αυτές οφείλει να τις δώσει ο κ. Σπίρτζης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι είναι πρωτοφανές μια κυβέρνηση να παραλαμβάνει μια εταιρεία με λειτουργική κερδοφορία 2,7 εκατ. ευρώ (2014) και να την καταδικάζει μέσα σε μόλις ένα χρόνο σε λειτουργικό έλλειμμα 21,5 εκατ. ευρώ επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει κυβερνητική πολιτική το “δεν πληρώνω”. Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι η κατρακύλα της ΣΤΑΣΥ συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια καθώς το 2016 εμφάνισε λειτουργικό έλλειμμα 25,5 εκατ. ευρώ και το 2017 32,7 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται, τέλος, ότι το πόρισμα βάσει του οποίου ο κ. Παπαθανάσης ταλαιπωρήθηκε στα δικαστήρια την τελευταία διετία, το συνέταξε η Γενική Επιθεωρήτρια κ. Μαρία Παπασπύρου  που διατηρεί, ως γνωστόν, σχέσεις στενής πολιτικής συγγένειας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε αν με τα στοιχεία που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, η εν λόγω επιθεωρήτρια θα εκπονήσει ένα νέο πόρισμα για να δώσει απαντήσεις ο αρμόδιος υπουργός. 

Κατά τα λοιπά, επειδή η κυβέρνηση αρέσκεται να χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, η σημερινή απόφαση είναι και μια απάντηση για την αμεροληψία και την ανεξαρτησία της. 

Ας το λάβει αυτό υπόψιν του προσωπικά ο κ. Τσίπρας που παρακολούθησε χθες άφωνος τον ανεκδιήγητο κ. Πολάκη να προαναγγέλλει φυλακίσεις πολιτικών του αντιπάλων χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες πρακτικές απαντώνται μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα». 

«Η χώρα πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει. Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί μια ισχυρή λαϊκή εντολή, για να δώσει ένα τέρμα σε αυτήν την άκρως τραυματική περίοδο των τελευταίων τεσσάρων ετών»

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2018

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί περιοδεία στο Νομό Κορινθίας. Ύστερα από επίσκεψή του στο Κιάτο, και αφού είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στον Νομό, έκανε τις εξής δηλώσεις:

Δημοσιογράφος: Τι εικόνα πήρατε, λοιπόν, κ. Πρόεδρε από τις καταστροφές στην Κορινθία;

Κ. Μητσοτάκης: Είναι μεγάλες οι καταστροφές στην Κορινθία, ως αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν τη χώρα πριν από 2 εβδομάδες. Μόνο που αυτό δεν μπορεί πια να αποτελεί δικαιολογία. Διότι γνωρίζουμε ότι ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής θα έχουμε περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, περισσότερες πλημμύρες. Και δεν αρκεί μόνο εκ των υστέρων να ερχόμαστε να διορθώνουμε τις ζημιές. Θα πρέπει να σχεδιάζουμε και να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί ως προς την πρόληψη και την προστασία της περιουσίας, αλλά και των ζωών των συμπολιτών μας απέναντι σε τέτοιου είδους ακραία καιρικά φαινόμενα. Όπως ξέρετε -και με αφορμή την πολύ μεγάλη εθνική καταστροφή που χτύπησε το Μάτι πριν από 3 μήνες- η Ν.Δ. έχει καταθέσει ένα συγκροτημένο συνολικό σχέδιο για το πώς πρέπει να αναμορφωθεί η πολιτική προστασία στη χώρα μας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις φυσικές καταστροφές που ξέρουμε ότι θα βρούμε απέναντί μας. Και βέβαια ανάμεσα σε αυτές είναι και τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα. Ακραία πλημμυρικά φαινόμενα απέναντι στα οποία η Κορινθία και ειδικά οι παραθαλάσσιες πόλεις της Κορινθίας είναι απολύτως εκτεθειμένες.

Δημοσιογράφος: Δυο λόγια σχετικά με τη στήριξη προς το πρόσωπο του νυν δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα;

Κ. Μητσοτάκης: Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που έχουμε σήμερα μαζί τον Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος και θα έχει τη στήριξή μας για να διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Παναγιώτης είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος, ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην Καλαμάτα. Και επειδή εμείς πιστεύουμε πραγματικά ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετείται από στελέχη τα οποία έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον κ. Νίκα για να μπορέσει να διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή την οποία μπορούσαμε να κάνουμε. Και είμαι επίσης απολύτως σίγουρος ότι και οι κάτοικοι της Πελοποννήσου θα εμπιστευτούν αυτόν και την ομάδα του, ώστε η επόμενη μέρα για την Πελοπόννησο να είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη και πιο χαμογελαστή.

Δημοσιογράφος: Πολλά στελέχη της Ν.Δ. δεν είναι σήμερα εδώ, που είναι με τον κ. Τατούλη.

Κ. Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, όλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα παρέχουμε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2ου βαθμού. Άρα, οι περιφερειακές εκλογές είναι εκλογές που έχουν μια έντονη πολιτική διάσταση για τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό συμβαίνει διότι οι περιφέρειες σε μεγάλο βαθμό είναι αναπτυξιακός βραχίονας και θα πρέπει οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν την επόμενη μέρα, να μπορούν να συμμερίζονται το δικό μας συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα. Από εκεί και πέρα, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν επί μέρους διαφοροποιήσεις. Εμείς έχουμε κάνει την επιλογή μας. Θα τη στηρίξουμε και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι θα είναι, όχι απλά η σωστή επιλογή, αλλά θα είναι και η νικηφόρα επιλογή.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, για τους δήμους θα υπάρξει κάποια αντίστοιχη στήριξη;

Κ. Μητσοτάκης: Έχουμε πει ότι ως προς την αυτοδιοίκηση του 1ου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού. Θα περιοριστούμε στη στήριξη την οποία έχουμε δώσει στις περιφέρειες. Θα ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, όσο απομακρυνόμαστε από την κεντρική εξουσία, τόσο οι δημότες πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τους δήμους τους.

Δημοσιογράφος: Ακόμα και για τις πρωτεύουσες των νομών;

Κ. Μητσοτάκης: Κάντε λίγο υπομονή.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, το πρωί σήμερα στην Ε.Ρ.Τ. ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος επέμεινε στη θέση του πως αν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από τη σκοπιανή βουλή θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Το σχόλιό σας θα ήθελα.

Κ. Μητσοτάκης: Ο κ. Καμμένος είχε την ευκαιρία να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, όταν καταθέσαμε τον Ιούνιο πρόταση δυσπιστίας με αφορμή την άκρως προβληματική συμφωνία των Πρεσπών. Από κει και πέρα νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Με ένα ετερόκλητο δίδυμο, που το μόνο που το ενδιαφέρει, είναι να παραμείνει λίγους μήνες ακόμα στις καρέκλες της εξουσίας. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι παραπάνω γι’ αυτό, θα πω μόνο ότι όσο παρατείνεται αυτή η άτυπη προεκλογική περίοδος, και όσο η χώρα είναι εγκλωβισμένη, στις αντιφάσεις των κυβερνητικών εταίρων, τόση μεγαλύτερη ζημιά θα γίνεται στα εθνικά συμφέροντα. Κατά συνέπεια, όσο νωρίτερα γίνουν εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η χώρα πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει. Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί μια ισχυρή λαϊκή εντολή, για να δώσει ένα τέρμα σε αυτήν την άκρως τραυματική περίοδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών. Για να μπορέσουμε, επιτέλους, ενωμένοι, να  φύγουμε μπροστά, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην ανάπτυξη και να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες ένα καλύτερο αύριο.








"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022