"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

ΣΙΤΙΣΤΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ...ή άλλως πως...dog/cat feeder:..μία αδιαπραγμάτευτη,ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ πράξη Αγάπης..


Το βίντεο ανήκει στην MEΡΙΜΝΑ Θρακομακεδόνων.Το αναρτώ με συγκίνηση και με μια ευχή:να βρεθεί στην Πόλη περίσσευμα ψυχής για την φιλοξενία των κουταβιών....
Μ.Χ.Β

ΚΩΣΤΑΣ ΖΙΓΚΗΡΗΣ/ΑΧΑΡΝΕΣ:Δημοσιογράφος/ερευνητής εν Αχαρναίς,εύστοχος,αντικειμενικός,γράφει:"Εξι μήνες πέρασαν..'

Έξη μήνες πέρασαν – 1

Posted by koszig στο 30 Δεκεμβρίου 2019
Έξη μήνες πέρασαν από τότε που αποφάσισαν οι δημότες των Αχαρνών να αλλάξουν όλα!!, (κλικ εδώ).

Από αύριο πιάνουμε δουλειά.  Έπιασαν;

«Το 2023 δεν θα μιλάμε εμείς, αλλά το έργο μας. Εμπρός, όλοι μαζί, να τα αλλάξουμε όλα και να πάμε την πόλη μπροστά» ήταν τα πρώτα λόγια του Σπύρου Βρεττού.
Από την ημέρα αυτή πέρασαν τρεις μήνες. Από τους εκλεγέντες 10 δημοτικούς συμβούλους οι 4 εκλέγονται για πρώτη φορά,
Αυτή είναι η δημοτική παρουσία των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης «Υπερήφανος Δήμος».
Αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο είχαν όλο τον καιρό να προετοιμάσουν το σχεδιασμό του νέου δήμου με βάση τη «συμφωνία» που είχαν κάνει με του δημότες των Αχαρνών, όπως είχε διατυπωθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής τους.
Ήταν η εποχή που η κυβέρνηση προσπαθούσε να αλλάξει το νόμο της απλής αναλογικής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορούσαν οι δήμοι να λειτουργήσουν, και να κάνει τροποποιήσεις για την «κυβερνησιμότητα» των δήμων.
Το πρώτο άρθρο του νόμου 4623 ήταν για Σύμπραξη δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων
Επειδή η παράταξη του δημάρχου είχε 10 συμβούλους σε σύνολο 45 και η απόλυτη πλειοψηφία, αναγκαία για να λειτουργήσεις ο δήμος είναι 23 υπήρχε η δυνατότητα σύμπραξης δύο η περισσοτέρων παρατάξεων με την παράταξη του δημάρχου.
Η διαδικασία ήταν να γίνει καταστατικό σύμπραξης, που θα δέσμευε τους υπογράφοντες δημοτικούς συμβούλους για όλο την τετραετία. Αυτή την κίνηση φαίνεται ότι δε θέλησε να ,άνει  η παράταξη του δημάρχου, γιατί θα έπρεπε να μοιραστούν οι αμειβόμενες θέσεις των αντιδημάρχων και των αμειβομένων προέδρων των Νομικών Προσώπων.
Έτσι πέρασαν οι πρώτοι κρίσιμοι μήνες της δημοτικής παράταξης, πριν αναλάβει ουσιαστικά τη διοίκηση του δήμου.
Την 1η Σεπτεμβρίου 2019, μετά την ορκωμοσία των δημοτικών συμβούλων, άρχισε η κατανομή των θέσεων. Οι σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου ήταν 10, οι θέσεις των αντιδημάρχων με αντιμισθία 8 , μία η έμμισθη θέση προέδρου στη ΔΗ.Φ.Α και μία του/της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Η κατανομή των θέσεων:
Κατσανδρή Χρηστίνα
Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου
Δαμάσκος Νικόλαος
Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εξυπηρέτησης του Πολίτη
Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αχαρνών
Βρεττός Μιχαήλ
Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προγραμματισμού Πολιτικού Σχεδιασμού, Δημοτικής Αστυνομίας & Πολεοδομίας
Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Θρακομακεδόνων
Σιδηρόπουλος Γεώργιος
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων & Υποδομών
Ξαγοράρης Νικόλαος
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αστικής Ανάπτυξης
Πετάκος Γεώργιος
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων
Κοσμίδου Λουίζα
Αντιδήμαρχος Παιδείας , Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς
 Αραμπατζής Ευάγγελος
Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας
 Σαχσανίδη Ελένη
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας, Ισότητας & Δημόσιας Υγείας
Τοπαλίδης Ευστάθιος
Πρόεδρος Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών
Έτσι κάθε δημοτικός σύμβουλος πήρε μια έμμισθη θέση.  Αντιδήμαρχοι 2.137,50 €. Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου 897,75 €
Με αυτά τα πρόσωπα ξεκίνησε η νέα δημοτική περίοδος  2019-2023.

Να δούμε τι υποσχέθηκαν και τι έκαναν

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΟΣ,Διδάκτωρ της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Freie Universitat BERLIN, ευχές



Πρωτοβουλία Διαλόγου για την Άμεση Δημοκρατία και τον Ουμανισμό

*2020:

1. Υγεία, για να είναι αχρείαστοι οι γιατροί και οι φαρμακοβιομηχανίες,
2. Λογική για να αχρηστευτούν οι σκοταδιστικοί μύθοι και οι εξουσιαστικές ιδεολογίες και οι μηχανισμοί της βίας, της αδικίας και των κοινωνικών ανισοτήτων &
3. Αγώνας για να σταματήσουν οι ανταγωνισμοί και οι πόλεμοι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

31.12.2019

U.S.A.'s interesting latest news

SBA Logo
New Year, New Business 2020
We are just a few days away from 2020! If you are ready to start your small business, the SBA has your back. As the nation's only go-to resource and voice for small businesses, the SBA provides counseling, capital and contracting expertise so you can confidently start, grow, expand or recover. 

Casey Wright, CEO of  Wright Gymnastics

Get Inspired: Small Business Success Story

Wright Gymnastics was faced with a problem many small businesses have. It was growing fast, attracting a lot of clients and adding new classes. CEO Casey Wright turned to the SBA to help finance her expansion. With help from SBA-backed loans, Wright grew to multiple locations and created her own physical education curriculum. 

National Small Business Week Awards. Hashtag #SmallBusinessWeek

We Want to Hear Your Story

The clock is ticking! National Small Business Week Awards are due no later than 3:00 p.m. ET on January 7, 2020. Winners will be announced during National Small Business Week, May 3-9, 2020. Submit your nomination for a chance to receive one of the nation’s highest honors for small business achievement.

pen and paper

The 8 Rules Franchisees Must Follow

In franchising it’s all about the rules. That’s how the business model was setup. And because of that, it works. To that end, it’s fair to say that if you become the owner of a franchise, it would behoove you to follow the rules. Because doing so is a proven way to increase your chances of success.

Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε σε διανομή γεύματος ...

Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2019

Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε σε διανομή γεύματος
του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος κ. Γιάννης Μπρατάκος, ο Γραμματέας Προγράμματος κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκαν νωρίτερα το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.). Συμμετείχαν στη σημερινή διανομή γεύματος σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου κ. Γρηγόρη Λέων για τη σημαντική προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα. Η τοπική αυτοδιοίκηση με τις δικές της δομές και πρωτοβουλίες αποδεικνύει καθημερινά τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει στην αντιμετώπιση της φτώχειας και της κοινωνικής απομόνωσης, ο οποίος ενισχύεται από την ατομική προσφορά, την κοινωνία των πολιτών και τις χορηγίες του ιδιωτικού τομέα.

CANADA latest...and Prime Minister wishes..

Statement by the Prime Minister on Haiti’s Independence Day

January 1, 2020
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement to mark Haiti’s Independence Day:
“Today, we join Haitian communities in Canada and around the world to celebrate Haiti’s Independence Day.
“The strong relationship between Canada and Haiti has deep roots, whether thanks to our close people-to-people ties or our shared language. Today, more than 165,000 Canadians of Haitian origin call Canada home, making our neighbourhoods more vibrant and our communities more prosperous.
“On the world stage, our two countries work together toward shared goals, including through the United Nations, the Organization of American States, and the Organisation internationale de la Francophonie. Canada has a longstanding commitment to Haiti, and we will continue to provide support so that all Haitians have the opportunities they need to thrive.
“Today, I invite all Canadians to celebrate the important contributions the Haitian-Canadian community makes to our country. On behalf of the Government of Canada, I extend my best wishes to everyone celebrating the 216th anniversary of Haiti’s independence.”

Déclaration du premier ministre à l’occasion du Jour de l’indépendance de la République d’Haïti

Le 1 janvier 2020
Ottawa (Ontario)
Le premier ministre Justin Trudeau a fait aujourd’hui la déclaration suivante à l’occasion du Jour de l’indépendance de la République d’Haïti :
« Aujourd’hui, nous nous joignons aux membres de la communauté haïtienne au Canada et à travers le monde pour célébrer le Jour de l’indépendance de la République d’Haïti.
« La relation solide entre le Canada et Haïti est ancrée notamment dans une langue commune et des liens étroits qui unissent nos populations. Aujourd'hui, plus de 165 000 Canadiens d'origine haïtienne sont chez eux au Canada. Ils contribuent à rendre nos quartiers plus dynamiques et nos communautés plus prospères.
« Sur la scène internationale, nos deux pays travaillent ensemble pour atteindre des objectifs communs, notamment au sein des Nations Unies, de l’Organisation des États américains et de l’Organisation internationale de la Francophonie. Le Canada a un engagement de longue date envers Haïti, et nous continuerons de lui apporter notre soutien pour faire en sorte que tous les Haïtiens aient accès aux opportunités dont ils ont besoin pour prospérer.
« En cette occasion, j’invite tous les Canadiens à célébrer les contributions importantes qu’apporte la communauté haïtienne à notre pays. Au nom du gouvernement du Canada, j’offre mes meilleurs vœux à tous ceux qui célèbrent le 216e anniversaire de l’indépendance de la République d’Haïti. »

Statement by the Prime Minister to mark the New Year

December 31, 2019
Ottawa, Ontario
The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement to mark the New Year:
“Happy New Year, Canada!
“Tonight, from coast to coast to coast, Canadians will gather with family and friends to celebrate the holidays and reflect on the accomplishments of 2019. While we count down to midnight, we look forward to a new year—and a new decade—full of promise and hope.
“The new year brings fresh opportunities, and making the most of them means finding common ground and shared purpose. In 2019, together, we made important progress for all Canadians, from lifting 900,000 people out of poverty to moving forward with trade and investment deals like the new NAFTA that work for the middle class. This year we announced that we are protecting our planet by taking action to ban harmful single-use plastics where science warrants it, and reaching for the stars by joining the mission to the Moon. As we ring in 2020, let’s remember that this spirit of teamwork is what got us here today, and that it remains our path forward.
“In the coming year, our government will continue to focus on the issues that matter most to Canadians across the country, from fighting climate change and strengthening the middle class, to walking the road of reconciliation, keeping people safe and healthy, and positioning Canada for success in an uncertain world.
“Let’s begin this next decade by recommitting ourselves to the values of respect, openness, and compassion that define us as Canadians. By coming together as neighbours and putting community first, we will build a brighter tomorrow for everyone.
“On behalf of the Government of Canada, Sophie and I wish you and your loved ones a wonderful night and all the very best in 2020.”
Déclaration du premier ministre à l’occasion du Nouvel An

Le 31 décembre 2019
Ottawa (Ontario)

Le premier ministre Justin Trudeau a fait aujourd'hui la déclaration suivante à l’occasion du Nouvel An :
« Bonne année à tous!
« Ce soir, d’un océan à l’autre, les Canadiens se réuniront en famille et entre amis pour célébrer le temps des fêtes et réfléchir aux réalisations de l’année 2019. Alors qu’approche minuit, nous attendons avec impatience une nouvelle année et une nouvelle décennie remplies de promesses et d’espoir.
« Pour tirer le meilleur parti possible des opportunités que nous réserve la nouvelle année, nous devons trouver un terrain d’entente et nous concentrer sur l’atteinte d’objectifs communs. En 2019, nous avons réalisé ensemble des progrès importants pour tous les Canadiens. Nous avons notamment sorti 900 000 personnes de la pauvreté et fait avancer des accords de commerce et d’investissement comme le nouvel ALENA qui profitent à la classe moyenne. Pour protéger notre planète, nous avons annoncé cette année que nous prendrons des mesures pour interdire les plastiques à usage unique qui nuisent à l’environnement lorsque les données scientifiques le justifient. Nous avons également annoncé notre intention de nous joindre à la mission du « Gateway » lunaire. Alors que nous entamons 2020, rappelons-nous que cet esprit d'équipe a fait de notre pays ce qu'il est aujourd'hui, et que nous devons demeurer sur cette voie pour aller de l’avant.
« Au cours de la prochaine année, notre gouvernement continuera de se concentrer sur ce qui compte le plus pour les Canadiens à travers le pays, qu’il s’agisse de lutter contre les changements climatiques, de renforcer la classe moyenne, d’avancer sur le chemin de la réconciliation, d’assurer la santé et la sécurité des Canadiens ou de positionner le Canada pour assurer sa réussite dans un contexte mondial incertain.
« Commençons cette nouvelle décennie en nous engageant de nouveau à défendre les valeurs de respect, d’ouverture et de compassion qui nous définissent en tant que Canadiens. En unissant nos forces en tant que voisins et en faisant passer notre communauté en premier, nous bâtirons un avenir meilleur pour tout le monde.
« Au nom du gouvernement du Canada, Sophie et moi vous souhaitons ainsi qu’à vos proches une nuit merveilleuse et une excellente année 2020. »

BARACK OBAMA said:"Thank you for an incredible 2019"

Obama Foundation
Obama.org

Hi there,

There’s something invigorating about the new year—the fresh start, the opportunity to take up something new, the possibility of what’s ahead.

As Michelle and I reflect on the last year and look toward the next one, we’re encouraged by the stories of progress that came from 2019.

If you haven’t already, I encourage you to take a look at the work of the Foundation over the past year. The stories of compassion, resilience, and connection couldn’t be more energizing.

Start with our Year in Photos—a collection of images from 2019 that showcase the incredible work that your support has made possible.
.

It’s because of your commitment that we can invest in emerging leaders and amplify the impact they’re already making. It’s because of you that we can highlight and support the community leaders of today—and help them become the global leaders of tomorrow. And it’s because of you that we’re bringing the Obama Presidential Center to life.

I want to thank you for every ounce of energy, passion, and guidance you bring to our mission. Thank you for sharing our voice and vision for a better tomorrow. And thank you for making 2019 an incredible year.

But I have one more ask of you.

On a day of fresh starts and new beginnings, I challenge you to take a step toward change in your community. If everyone reading this can commit to one positive change for their neighborhood in 2020, our collective impact will be extraordinary. Even if we don’t always feel it ourselves, I know that we’ll keep making the world a little bit better in the next year and in the many, many years to come.

Here’s to another year full of hope,

—Barack


Donate to empower rising leaders bringing hope to their communities.
DONATE

Obama Foundation
Obama.org


Hi there,
 

One of our highlights of the year was launching our Community Collections Gathering events, with a kick-off event here on the South Side of Chicago. We followed this with a road trip to Iowa, connecting with dedicated Obama campaign alumni in North Liberty, Mason City, and Des Moines. In each location, we saw hope undiminished—volunteers who drove from two hours away to share their #ObamaKeepsakes and supporters who still teared up thinking about the President. Many of the stories and artifacts they shared will become part of our founding museum collection—and they’re empowering and uplifting in equal measure.
 
Take a closer look at this remarkable photo—and check out the other beautiful moments that make up the Obama Foundation's Year in 44 Photos.

Scroll through these photos and you’ll see changemakers join hands in the warm glow of the setting Honolulu sun. You’ll come back to Chicago and see communities cleaning up beaches and reclaiming their neighborhoods. And all along the way, you’ll nearly be able to feel every hug and hear every laugh from people meeting, listening, and working alongside President and Mrs. Obama.

Thank you for making all of these moments possible. It’s your support that powers our work with the community leaders of today—and helps us build new spaces to connect them, like the Obama Presidential Center.

And if you’d like to hear more about our time in Iowa, please read this post chronicling our inspiring visit.
​​​​​​
We couldn’t do it without you,

Thanks,

—Louise
 
 
Your tax-deductible contribution makes this work possible.
DONATE

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022