"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ...

..και ήρθε το Υπουργείο και πολύ σωστά έβαλε νέες προδιαγραφές στα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας,με κυριότερο αυτό των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων.

Και μου γράφει τώρα ο παραγωγός αγροτικών προϊόντων διπλανών αγορών, τα εξής: 

-«..δεν θα γνωρίζετε ότι οι θέσεις μας στις λαϊκές είναι ζωτικής σημασίας για την πώληση.Υπάρχουν πελάτες που μας αναζητούν πάντα στην ίδια θέση.
Επίσης αν μας μετακινήσεις και μας πας σε άλλο σημείο που δεν έχει «πέρασμα» θα γυρίσουμε στα σπίτια μας χωρίς μεροκάματο.
Και την πάθαμε με τραγικό τρόπο αφού όσοι έχουν «δακτυλίδι» όπως πρόεδροι, μέλη σωματείων και λοιποί, διάλεξαν ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ενώ όσοι δεν έχουμε «δακτυλίδι» (εννοεί βεβαίως συνδικαλιστική θέση) φτάσαμε να απλώσουμε τον πάγκο σε κάτι στενάκια που δεν παίρναγε ούτε γάτος…
Αποτέλεσμα;
ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ!!
Αν θελήσετε να κάνετε έρευνα με αυτό το θέμα που κανείς δεν θα αναδείξει αν όχι εσείς,θα δείτε ότι αυτό έγινε σε πάρα πολλές λαϊκές.
Δεν κινήθηκαν εκατοστό πρόεδροι και στελέχη και οι υπόλοιποι χάσαμε τελικά ΚΑΙ την θέση μας….

Σας παρακαλούμε,βάλτε το στην Εφημερίδα μήπως το διαβάσει κανείς φιλότιμος ..»

Διαβάζει κανένας ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ;;;


Eνημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα


Eνημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα (27/4/2020)

27/04/2020


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Καλησπέρα σας από το Υπουργείο Υγείας. Ξεκινά η καθημερινή ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.
Πριν δώσουμε το λόγο στον κύριο Τσιόδρα, να σας ενημερώσουμε ότι αύριο στις 18:00 θα μεταδοθεί το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η ενημέρωση από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, για το τι συγκεκριμένα θα ισχύει από εδώ και στο εξής, ξεκινώντας από την 4η Μαΐου. Κύριε Καθηγητά, έχετε το λόγο.
Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Καλησπέρα σας. Έως σήμερα, περισσότερα από 3.000.000 καταγεγραμμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Περισσότεροι από 888.000 συνάνθρωποί μας, ενώ μολύνθηκαν από τον ιό, ανέρρωσαν και έγιναν καλά, ενώ έχουν καταγραφεί 208.361 θάνατοι.
Στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.220.000 περιπτώσεις, με τα περισσότερα κρούσματα και θανάτους να καταγράφονται σε 5 ευρωπαϊκές χώρες. Κατά σειρά αριθμού κρουσμάτων, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία και κατά σειρά αριθμού θανάτων, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο.
Εμείς σήμερα ανακοινώνουμε 17 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας. 12 από τα 17 σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.534, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες. 580 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.228, το 49%, είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
43 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 89% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνέντευξη της Υπουργού, Νίκης Κεραμέως: "Το νέο νομοσχέδιο επιβάλλεται από τις σύγχρονες απαιτήσεις στην Εκπαίδευση"






Συνέντευξη της Υπουργού, Νίκης Κεραμέως στο ΑΠΕ: "Το νέο νομοσχέδιο επιβάλλεται από τις σύγχρονες απαιτήσεις στην Εκπαίδευση"

Επιβεβλημένο από τις σύγχρονες απαιτήσεις στην Εκπαίδευση χαρακτηρίζει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν καλύτερα, γιατί οι εκπαιδευτικοί μας αξίζουν καλύτερα και γιατί ο πήχης για το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι υψηλός», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Περισσότερα εφόδια, νέες δεξιότητες, αποτελεσματικότερα εργαλεία και διαδικασίες, ίσες ευκαιρίες - σε κοινό βηματισμό με τις διεθνείς εκπαιδευτικές τάσεις - προς όφελος όλων»



Επιβεβλημένο από τις σύγχρονες απαιτήσεις στην Εκπαίδευση χαρακτηρίζει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν καλύτερα, γιατί οι εκπαιδευτικοί μας αξίζουν καλύτερα και γιατί ο πήχης για το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι υψηλός», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Περισσότερα εφόδια, νέες δεξιότητες, αποτελεσματικότερα εργαλεία και διαδικασίες, ίσες ευκαιρίες - σε κοινό βηματισμό με τις διεθνείς εκπαιδευτικές τάσεις - προς όφελος όλων», τονίζει.

Στις επικρίσεις αντιπολίτευσης και φορέων για τη χρονική στιγμή που τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, η κ. Κεραμέως απαντά ότι «ο χρονισμός του νομοσχεδίου υπαγορεύεται, μεταξύ άλλων, από την ανάγκη οργάνωσης και εύρυθμης λειτουργίας της επόμενης σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς».

Επιπλέον, χαρακτηρίζει «αδόκιμη» την κριτική περί επαναφοράς ενός εξεταστικοκεντρικού συστήματος. Ειδικότερα για την αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο γυμνάσιο επισημαίνει ότι «η εξέταση ορισμένων βασικών μαθημάτων, συνολικά 7 εν προκειμένω, είναι ενδεδειγμένη για την υποβοήθηση της μαθησιακής διαδικασίας, αλλά και ισορροπημένη».

WORLD TRADE ORGANIZATION updates

World Trade Organization27 Apr 2020
Latest news
alt text
 
NEWS ITEM
WTO issues new report on treatment of medical products in regional trade agreements
The WTO Secretariat has published a new report on the treatment of medical products in regional trade agreements (RTAs) amid current supply shortages caused by the COVID-19 pandemic. The report examines the extent medical products are traded among preferential partners and the difference in liberalization rates within and outside these trade agreements.
News item   ⟶
alt text
 
NEWS ITEM
Canada gives CAD 450,000 to help developing countries take part in farm trade
The government of Canada contributed CAD 450,000 (just over CHF 300,000) in 2020 to help developing countries and least-developed countries (LDCs) comply with international food safety, animal and plant health standards, with the aim of increasing their access to agricultural markets.
Press release   ⟶

CDC updates

This message includes weekly updates on the COVID-19 response from CDC. This is a rapidly evolving situation and information will be updated on the COVID-19 Situation Summary as it becomes available.
April 27, 2020This message includes updates on the COVID-19 response from CDC. The COVID-19 Outbreak is a rapidly evolving situation and information will be updated on the COVID-19 Situation Summary as it becomes available.
Meat and Poultry Processing Workers and Employers

Meat and poultry processing facilities are a component of the critical infrastructure within the Food and Agriculture Sector. Workers may be permitted to continue work following potential exposure to COVID-19, provided they remain asymptomatic and additional precautions are implemented to protect them and the community. 



What's New
Resources and Guidance
Resources are also available in SpanishSimplified ChineseVietnamese, and Korean
Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) in the U.S.
As of April 26, 2020
In the United States, there have been 957,875 confirmed cases of COVID-19 detected through U.S. public health surveillance systems in 50 states and the District of Columbia, Puerto Rico, Guam, the Northern Marianas Islands, and U.S. Virgin Islands. 
CDC provides updated U.S. case information online daily.
CDC is working across the Department of Health and Human Services and across the U.S. government in the public health response to COVID-19. 

Centers for Disease Control and Prevention
1600 Clifton Rd   Atlanta, GA 30329   1-800-CDC-INFO (800-232-4636)   TTY: 888-232-6348

Συνέντευξη Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια







Αθήνα, 27 Απριλίου 2020

Συνέντευξη Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Star και στη δημοσιογράφο Μ. Ζαχαρέα

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Καλησπερίζουμε τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια, στην πρώτη του συνέντευξη μετά από πολύ καιρό. Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό κ. Υπουργέ, καλησπέρα σας.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καλησπέρα στους θεατές σας, ελπίζω να είναι όλοι καλά.
Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Θα ξεκινήσω από την αντίδραση Cavusoglu. Είναι σα να ψάχνει η Άγκυρα μονίμως να πει κάτι αρνητικό για την Ελλάδα, ακόμη κι επάνω σ’ ένα ανθρώπινο θέμα. Γιατί;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν μπορώ απολύτως να το ερμηνεύσω, νομίζω ότι, όπως κι εσείς είπατε, οφείλεται στην παρούσα συγκυρία και στην προσπάθεια της Τουρκίας να διατηρήσει ένα κλίμα έντασης στη σχέση με την Ελλάδα, ακόμα και σ’ ένα θέμα, ειδικά εδώ, την επιστροφή των τριών Ελλήνων ναυτικών, που με κανένα τρόπο δεν προσφέρεται για μια τέτοια εκμετάλλευση από την τουρκική πλευρά. Εν πάση περιπτώσει, εμείς κάναμε αυτό που είχαμε καθήκον να κάνουμε, ευχαριστήσαμε την Τουρκία για τη βοήθεια που προσέφερε στην ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή των Ελλήνων ναυτικών. Τώρα, το πώς η Τουρκία προσλαμβάνει τις ευχαριστίες μας, αυτό αφορά την Τουρκία.
Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Η Τουρκία είναι μια χώρα που δοκιμάστηκε και εκείνη από τον κορονοϊό, εξακολουθεί να δοκιμάζεται και σ’ επίπεδο υγείας, αλλά βεβαίως και σε επίπεδο οικονομίας. Βλέπουμε όμως ότι, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να έχει μια επιθετική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα, βλέπουμε ότι εξακολουθούν οι προκλητικές ενέργειες πάνω από το Αιγαίο και ακούμε ότι σκέφτεται να επαναφέρει την πίεση μέσω μεταναστευτικών ροών στον Έβρο. Ποια είναι η δική σας εικόνα για όλα αυτά;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Είναι βέβαιο ότι η τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο και γενικά στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι η συμπεριφορά η οποία προσιδιάζει σ’ ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο μάλιστα έχει την πρόθεση να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, να σεβαστεί, δηλαδή, το συνολικό πλαίσιο των αξιών που η Ευρωπαϊκή Ένωση προσυπογράφει.
Θέλετε να μιλήσουμε για παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά δυστυχώς και της ελληνικής κυριαρχίας με υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά; Θέλετε να μιλήσουμε για τις έρευνες στην Κυπριακή Αποκλειστική Ζώνη, αλλά και στα κυπριακά χωρικά ύδατα; Θέλετε να μιλήσουμε για μια λεκτική προκλητικότητα πέραν αυτών που σας είπα προηγουμένως; Όλα αυτά δεν βοηθούν τη σχέση μας με την Τουρκία, αλλά εγώ λέω πάντα, δεν βοηθούν και την ίδια την Τουρκία. Πάντως, εμείς είμαστε μια χώρα η οποία δεν διολισθαίνει επειδή η άλλη πλευρά οξύνει είτε το λεξιλόγιό της είτε τη συμπεριφορά της. Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και λειτουργεί επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου αλλά επίσης -αυτό είναι αυτονόητο, δεν χρειάζεται να το πω- προστατεύει και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως έχει υποχρέωση σαν ευρωπαϊκή χώρα και σαν χώρα μέλος των Ηνωμένων Εθνών.
Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Πληροφορίες που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα ότι ο Erdogan συσσωρεύει μετανάστες με Covid-19 στα τουρκικά παράλια με στόχο να περάσουν κάποια στιγμή, μόλις μπορέσουν, όποτε μπορέσουν στη δική μας χώρα και από κει στην Ευρώπη, έχουν κάποια βάση οι φήμες και οι πληροφορίες αυτές;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν είμαι έτοιμος να πιστέψω ότι η Τουρκία έχει ένα μηχανισμό ο οποίος ξεχωρίζει τους μετανάστες σε αυτούς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και σ’ αυτούς που δεν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και επιλέγει αυτούς που έχουν προσβληθεί για να τους εξωθήσει να έρθουν στην Ελλάδα. Δεν είμαι έτοιμος να το προσυπογράψω αυτό. Από κει και πέρα όμως, ότι υπάρχουν συγκεντρώσεις μεταναστών στα τουρκικά παράλια αυτό είναι κάτι το γνωστό. Η συμπεριφορά της Τουρκίας το αμέσως προηγούμενο διάστημα και η προσπάθεια να δημιουργηθούν μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι επίσης γνωστές. Τις αντιμετωπίσαμε σαν ευρωπαϊκή χώρα μ’ επιτυχία, με σεβασμό στο Δίκαιο και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ελπίζω ότι από αυτό το συμβάν η Τουρκία έχει αντλήσει τα συμπεράσματα που έπρεπε ν’ αντλήσει και δεν θα επαναλάβει το εγχείρημα.
Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Οι δικές μας συνομιλίες με Ιταλία και Αίγυπτο για τη συγκρότηση ΑΟΖ πού βρίσκονται;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κατ' αρχάς δεν είναι σωστό, για συνομιλίες οι οποίες είναι εν εξελίξει να κάνω λεπτομερή αναφορά δημοσίως...
Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Κάτι λίγο θα μας πείτε.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα σας πω, βεβαίως. Είναι ξεκάθαρο, είναι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εάν θέλετε, η χώρα έχει καθυστερήσει να ρυθμίσει αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι είναι ο καιρός τώρα να βρούμε λύσεις με τις όμορες χώρες μας, ιδίως με τις όμορες φιλικές χώρες μας.
Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Είμαστε κοντά σ’ αυτό;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κοιτάξτε, με χώρες με τις οποίες συνομιλούμε ειλικρινά ελπίζουμε πράγματι ότι είμαστε κοντά. Όμως, μια διαπραγμάτευση δεν είμαι έτοιμος να σας πω πότε και πώς θα καταλήξει, διότι υπάρχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες. Εύχομαι πάντως στο μέλλον και η Τουρκία ν’ αντιληφθεί ότι η οδός επίλυσης των προβλημάτων του όποιου προβλήματος, είναι η συζήτηση επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου και όχι οι υπερπτήσεις ή η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Τα ταξίδια με το αεροπλάνο πότε θα τ’ αρχίσετε; Για να ξέρουμε πότε και οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αυτό είναι κάτι το οποίο δυστυχώς έχει μείνει πίσω. Υπήρχε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα συνέχισης των διμερών επαφών, πρέπει να πάω σε όλες τις χώρες που είναι μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να δω τους Υπουργούς τους, και επίσης να εμβαθύνουμε τις διμερείς μας σχέσεις μέσα στο πλαίσιο της οικογένειάς μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ελπίζω, μόλις η κατάσταση βελτιωθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, που δόξα τω θεώ, τα πήγαμε καλά, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και στον κόσμο, θα δοθεί η ευκαιρία και στην ελληνική διπλωματία ν’ αναπτύξει πάλι το βηματισμό της.
Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Σας ευχαριστώ πολύ κ. Υπουργέ για τη συνομιλία.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ σας ευχαριστώ θερμά, να είστε καλά.




"NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ":Παρατηρητήριο Fake News..."Σκάνδαλο με την απολύμανση των φυλακών"


"

Αθήνα 28.4.2020
 

(Πηγές: αναρτήσεις Πολάκη, ΜΜΕ & social media)

Προς τον σκοπό της αποφυγής εμφάνισης κρουσμάτων και διασποράς του κορονοϊού (COVID-19) εντός των Καταστημάτων Κράτησης και στο πλαίσιο εφαρμογής των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ., η αρμόδια οικονομική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής διενήργησε σχετική έρευνα αγοράς για την προμήθεια του αναγκαίου υλικού και των απολυμάνσεων και απεντομώσεων στα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας και έλαβε συνολικά 18 προσφορές βάσει των οποίων επελέγησαν 8 εταιρείες.

Οι εταιρείες που επελέγησαν προσέφεραν τις οικονομικότερες τιμές, ενώ για τις απολυμάνσεις και απεντομώσεις-μυοκτονίες, παρά το ότι δεν προβλεπόταν από την Π.Ν.Π., ζητήθηκαν και ελήφθησαν εγγυητικές επιστολές. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την απολύμανση των 235.000 τετραγωνικών μέτρων των 34 Καταστημάτων Κράτησης της χώρας, του Ι.Α.Α.Α. Βόλου και 120 υπηρεσιακών οχημάτων το κόστος της σύμβασης που υπεγράφη ήταν 140.000 €, όταν η αμέσως επόμενη προσφορά ήταν στις 390.000 €. Άλλωστε, για όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η Γεν. Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής υπάρχουν πρωτόκολλα ορθής εκτέλεσης του έργου.

Μοναδική στόχευση αποτέλεσε αφενός η τήρηση των διατάξεων της από 14-3-2020 ΠΝΠ και αφετέρου ο συνδυασμός ταχύτητας, αποτελεσματικότητας και επίτευξης της οικονομικότερης προσφοράς ανά περίπτωση σχετικά με την προμήθεια και παράδοση του απαραίτητου υλικού και υπηρεσιών σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας. Αποτέλεσμα των ανωτέρω έγκαιρων, σύννομων και συντονισμένων ενεργειών είναι ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα COVID-19 εντός των Καταστημάτων Κράτησης.

Εκείνοι που έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο δημιουργώντας fake news, ελλείψει αντιπολιτευτικού αφηγήματος, είναι οι ίδιοι που άφησαν τα καταστήματα κράτησης 4 χρόνια χωρίς απολύμανση και με εκκρεμή αιτήματα για έγκριση συνολικού ποσού 4.900.000 ευρώ.

Στα ανωτέρω αιτήματα εμπεριέχονται και είδη ατομικής υγιεινής κρατουμένων, απολυμαντικών, υπηρεσιών απολυμάνσεων και μυοκτονιών, συντήρησης συστημάτων ασφαλείας και εγκαταστάσεων, πυρόσβεσης, συντήρησης οχημάτων κ.λ.π., δηλαδή σχεδόν το σύνολο των απαραίτητων ειδών λειτουργίας για κάθε Κατάστημα Κράτησης, καθώς και για την ασφαλή και υγιεινή διαβίωση των κρατουμένων.

Τέλος, υπάρχουν οφειλές συνολικού ύψους περίπου 5.000.000 ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό (έτη 2016, 2017, 2018, Ιούνιος 2019) που αφορούν σε φάρμακα, αρτοτροφοδοσίες, καθαριότητες, πετρέλαιο κ.λ.π., οι οποίες δεν έχουν ενταλματοποιηθεί λόγω μη πληρότητας των απαραίτητων δικαιολογητικών και ως εκ τούτου οι προμηθευτές δεν έχουν πληρωθεί ακόμη.

Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων - ευρωπαϊκό πρότυπο από τον Δήμο Κώστας Μπακογιάννης


Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων - ευρωπαϊκό πρότυπο από τον Δήμο Κώστας Μπακογιάννης: Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των συνανθρώπων μας τώρα αλλά και μετά την κρίση


http://www.cityofathens.gr/


Το Πολυδύναμο Κέντρο Άστεγων του Δήμου Αθηναίων είναι από σήμερα πραγματικότητα. Μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες δομές, με εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να φιλοξενήσει ως και 400 αστέγους ήρθε για να μείνει. Δεν είναι απάντηση μόνο στην κρίση, είναι λύση για το σήμερα και το αύριο της πόλης.

Η πλήρως ανακαινισμένη νέα δομή, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λιοσίων, δέχεται ήδη τους πρώτους της φιλοξενούμενους που μέχρι χθες ζούσαν στον δρόμο. Ήδη, χάρη στις συστηματικές και άοκνες προσπάθειες των ομάδων του streetwork, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 100 συνάνθρωποι μας έτοιμοι να ενταχθούν στη νέα δομή. Τη σημαντική αυτή προσπάθεια συνδράμουν με την εμπειρία και τις γνώσεις των ανθρώπων τους οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην προστασία των αστέγων, όπως o Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Αποστολή, η Praksis, οι Γιατροί του Κόσμου, η Equal Society κ.ά.

Κινητές μονάδες του Δήμου Αθηναίων αλλά και των συνεργαζόμενων φορέων βρίσκονται από σήμερα στη νέα δομή, ώστε να πραγματοποιηθεί κοινωνική εκτίμηση κάθε ενδιαφερομένου και στη συνέχεια να υποβληθεί σε κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας πραγματοποιεί τεστ για τον κορωνοϊό. Σε περίπτωση κρούσματος, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον ΕΟΔΥ διαδικασία καραντίνας / απομόνωσης σε ειδικούς χώρους εντός της δομής.

Η νέα δομή αποτελείται από τρεις πολυκατοικίες στις οποίες λειτουργούν Κέντρο Ημέρας, Υπνωτήριο και Ξενώνας. Στο Κέντρο Ημέρας που διαθέτει λουτρά και πλυντήρια οι άστεγοι μπορούν να πλύνουν τα ρούχα τους και να κάνουν ατομικό λουτρό. Υπάρχουν χώροι φύλαξης των προσωπικών τους αντικειμένων και χώροι όπου οι άστεγοι μπορούν να μπουν στο διαδίκτυο, να παρακολουθήσουν τηλεόραση αλλά και δυνατότητα σίτισης. Στο Υπνωτήριο ο άστεγος μπορεί να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο για να κοιμηθεί, χωρίς ιδιαίτερες γραφειοκρατικές διαδικασίες ενώ στον Ξενώνα μπορεί να μένει για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για να επαναταχτεί στην κοινωνία.

Η σίτιση των ωφελουμένων, που θα περιλαμβάνει τρία γεύματα ημερησίως (πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο), θα πραγματοποιείται στη δομή ενώ θα υπάρχει φύλαξη και σχολαστική καθημερινή καθαριότητα όλων των χώρων του κτιρίου.

Κάθε διαμέρισμα της νέας δομής διαθέτει το δικό του μπάνιο, κουζίνα με ψυγείο και τηλεόραση. Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν διπλά τζάμια, θέρμανση με φυσικό αέριο και πυρασφάλεια.

Στις δομές, που είναι 24ωρης λειτουργίας και στελεχώνονται από ιατρούς, φροντιστές, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, οι ωφελούμενοι εκτός από σίτιση και στέγη, θα λαμβάνουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Τις επόμενες εβδομάδες θα μεταφερθούν στη δομή οι ωφελούμενοι του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων που σήμερα φιλοξενούνται στο λεγόμενο «ξενοδοχείο των αστέγων».

Στόχος η επανένταξη των αστέγων

Στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι οι άνθρωποι που θα ενταχθούν στις δομές, με την κατάλληλη υποστήριξη και τη βοήθεια ειδικών προγραμμάτων, να ισορροπήσουν, ψυχολογικά, σωματικά και κοινωνικά, ώστε να “επιστρέψουν” στην κοινωνία.

Επισημαίνεται ότι με αυτή τη δομή ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να καλύψει πλήρως τις στεγαστικές ανάγκες του άστεγου πληθυσμού της πόλης, όπως αυτός έχει καταγραφεί από τις επίσημες έρευνες των τελευταίων ετών.

«Μία από τις μεγάλες μάχες που δίνει ο δήμος μας αυτήν την περίοδο, είναι η μάχη με το χρόνο. Να ανασυνταχθούμε και να ανατάξουμε τις δυνάμεις μας για να προστατέψουμε κυρίως τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας. Μία τέτοια μάχη δώσαμε για την δημιουργία της νέας δομής που θα φιλοξενήσει τους άστεγους της Αθήνας. Την κερδίσαμε έχοντας πάρει μία ανάσα για το γεγονός ότι μπορούμε να τους προσφέρουμε ασφάλεια από την πανδημία αλλά και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, για τώρα και για πάντα. Γιατί πρόκειται για μία δομή που ολοκληρώθηκε με όλες τις προδιαγραφές για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης και μετά την κρίση. Ανήκει στα έργα εκείνα που κάνουμε τώρα, αξιοποιώντας δημιουργικά την πίεση της περιόδου αυτής. Μπορεί να κερδίσαμε σε αυτόν τον αγώνα ταχύτητας αλλά η αλληλεγγύη και η πρόνοια, παραμένει για τον Δήμο των Αθηναίων, ένας αγώνας αντοχής. Μαραθώνιος" τονίζει με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας της νέας δομής ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε το βίντεο από την ανάρτηση του Δημάρχου Αθηναίων ΕΔΩ
Ημερομηνία: Τετ, 08/04/2020 - 13:50

http://www.cityofathens.gr/

ΤΟ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ...και οι ΜΗ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ...ΝΟΜΟΙ

γράφει η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη

     Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια,κομμώτρια-δημοτική σύμβουλο,ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ...αλλά να αναφέρεται ως παρούσα..Αιτία;πρώτον,οτι η εν λόγω είχε "εκλεγεί" επειδή συν-υποψήφιοί της την ...λάτρευαν λόγω ..καλών κουρεμάτων και την ενίσχυσαν προεκλογικώς αναλόγως...και δεύτερον,δεν είχε να προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως ως σύμβουλος ΑΛΛΑ εάν αποπέμπετο,ο επόμενος στην λίστα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.Την παρακολουθούσα να προσέρχεται μόνον κατόπιν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ και αυτό επειδή  το να σηκώσει το ρημαδάκι της και να ψηφίσει ΝΑΙ σε αποφάσεις,ήτο απαραίτητο!!
Επίσης υπήρχαν και άλλοι,που έκαναν το εξής κολπάκι,αφού ο Κανονισμός όριζε ως αιτία ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ του αξιώματος του Δημοτικού Συμβούλου την απουσία του σε τρείς ΣΥΝΕΧΕΙΣ συνεδριάσεις.Ετσι,ερχόντουσαν τις...δυο,προσήρχοντο την τρίτη...και έτσι έγραφαν στα παλιά τους υποδήματα τον Κανονισμό!!!Καλό;;;;

Παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό,τις παρουσοαπουσίες δημοτικών συμβούλων και απλά...δεν έγραψα ποτέ τίποτα ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΤΤΟ...
Εδώ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ,Κανονισμοί,Εγκύκλιοι που να εφαρμόζονται σε τέτοια θέματα. 
Για τον λόγο αυτό όμως,αυτή την φορά  θα ρωτήσω:
ΙΣΧΎΕΙ Ή ΟΧΙ οτι δημοτικός σύμβουλος που ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ...."καθαιρείται"  της θέσεώς του;
     Δεν θα μακρυγορήσω,απλά παραθέτω τον ΣΥΝΤΟΜΟ ΟΔΗΓΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ που κοινοποίησε το Υπουργείο,χωρίς άλλα σχόλια...εκτός μιας σημαντικότατης επισήμανσης..

«…η μη εκτέλεση των υποχρεώσεων  του εκ μέρους του δημοτικού συμβούλου, μπορεί να του επιφέρει την ποινή της αργίας ή ακόμα και της έκπτωσης. Έτσι,ενδεικτικά ένας δημοτικός σύμβουλος: Δεν μπορεί να απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις  συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις  συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του Συμβουλίου"











B&W CERTIFICATION στα πλαίσια λειτουργίας Μονάδων Φιλοξενίας εν μέσω Πανδημίας





Νέο Πρότυπο Πιστοποίησης Ξενοδοχείων και καταλυμάτων με αντικείμενο την Ασφάλεια και Υγεία των επισκεπτών σε θέματα επείγουσας ιατρικής φροντίδας και προφύλαξης λοιμώξεων από την Swiss Approval International.
Οι νέες απαιτήσεις που διαμορφώνονται Διεθνώς λόγω της Πανδημίας του CONVID19, στην Τουριστική Βιομηχανία, είναι ριζικά διαφορετικές από τις γνωστές σήμερα. Η ασφάλεια των επισκεπτών από την στιγμή που θα περάσουν την πόρτα ενός τουριστικού καταλύματος, έχει πλέον αποκτήσει νέες διαστάσεις, σε επίπεδο διαχείρισης του επισκέπτη εντός του τουριστικού καταλύματος, και διασφάλισης κατά το μέγιστο δυνατόν της Δημόσια Υγείας.

Η ριζική αναδιοργάνωση της λειτουργίας μιας μονάδας φιλοξενίας,  Ξενοδοχείου ή Καμπινγκ, στα πλαίσια των τρεχουσών συνθηκών, είναι επιβεβλημένη πρόκληση, και η Swiss Approval μέσω μιας Διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων, προσφέρει στην Διεθνή αγορά ένα εξαιρετικό εργαλείο οργάνωσης των υπηρεσιών των Ξενοδοχείων, που απαντάει σε αυτή την πρόκληση.
Οι βασικές προϋποθέσεις που περιγράφει το νέο πρότυπο B&W CERT της Swiss Approval για την οργάνωση και διοίκηση των υπηρεσιών φιλοξενίας, μεταξύ άλλων πιο εξειδικευμένων είναι:

Η δημιουργία μιας νέας Διεύθυνσης υπηρεσιών, του λεγόμενου B&W department, που θα λειτουργεί παράλληλα με τις υφιστάμενες (Reception, εστίαση, υπηρεσίες δωματίων, κλπ..) και θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο 2 βασικές κατηγορίες:
-          Μη Μεταδιδόμενα νοσήματα και πρώτες βοήθειες (Blue Office). Διασφάλιση αποτελεσματικότερης επείγουσας ιατρικής φροντίδας και βασικών πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας για τους επισκέπτες της μονάδας φιλοξενίας που τυχόν αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
-          Μεταδιδόμενα νοσήματα και επιδημιολογική επιτήρηση (White office). Οργάνωση και εφαρμογή κανόνων υγιεινής, πρόληψης, επαγρύπνησης και επιδημιολογικής επιτήρησης, για την αποφυγή πιθανής μετάδοσης λοιμώδους νοσήματος όπως ο COVID-19, ή για τον περιορισμό της μετάδοσής του, αναφορικά με τους επισκέπτες της μονάδας φιλοξενίας.

Το ξενοδοχείο δεν θα μπορεί να υπερβεί σε καμία περίπτωση πληρότητα πλέον του 85%, εκτός αν οι οδηγίες των Εθνικών αρχών μιας Χώρας ορίζουν διαφορετικά. Το 15% των ελεύθερων δωματίων θα χρησιμοποιείται για τυχόν καραντίνα επισκεπτών που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο αριθμός των υποχρεωτικά ελεύθερων δωματίων υπολογίζεται βάσει αλγορίθμου που λαμβάνει υπόψη την επιφάνεια των κοινόχρηστων χώρων σε σχέση με τον αριθμό των επισκεπτών και την κοινωνική αποστασιοποίηση που ορίζεται.

Τέλος, εκτίμηση της ομάδας εργασίας είναι επίσης ότι το κόστος λειτουργίας των μονάδων φιλοξενίας θα υποστεί σημαντική αύξηση. Θα απαιτηθούν επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και νέες outsourcing υπηρεσίες, καθώς επίσης θα είναι αδύνατη η ταυτόχρονη αξιοποίηση όλης της υποδομής, λόγω υποχρεωτικής ποσόστωσης  ελεύθερων δωματίων, είτε περιορισμών στην χρήση τους μετά την αποχώρηση των επισκεπτών.



Για την Ελλάδα, Swiss Approval Technische Bewertung AE, info@swissapproval.gr
Πληροφορίεςwww.swissapproval.ch 

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022