"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ,Γραμματέα ΠΕ Ν.Δ.,ενημέρωση

Αθήνα, 31-01-2019

«Η ριζική ανανέωση -που σπάει στεγανά και προκαταλήψεις- γίνεται πράξη στη Νέα Δημοκρατία.
Μια φρέσκια, ισχυρή και με προσόντα ομάδα, είναι έτοιμη να αγωνιστεί δίπλα στον Πρόεδρό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τα στελέχη του Κόμματος.Οι νέοι Γραμματείς και οι αναπληρωτές τους θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες που έρχονται.
Η παράταξή μας επιτυγχάνει υψηλό βαθμό ανανέωσης του οργανωτικού ιστού της. Στο επίκεντρο του νέου σχήματοςβρίσκεται ο άνθρωπος, συστήνοντας τη Γραμματεία Ποιότητας Ζωής, τη Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑΜΕΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Παράλληλα, αναβαθμίζονται οι Γραμματείες Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Προγράμματος, Επιστημονικών Φορέων, Παραγωγικών Τομέων, Οικουμενικού Ελληνισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε., Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων, Αγροτικών Φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Οργανωτικού, Τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών – Πολιτευτών.
Εύχομαι καλή επιτυχία, καλή και αποτελεσματική συνεργασία στα νέα στελέχη του Κόμματός μας που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.
Ευχαριστώ θερμά για την εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα.
Εύχομαι από καρδιάς, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα απερχόμενα στελέχη καιυποψήφιους -από εχθές- Βουλευτές του Κόμματός μας!»


Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 04-02-2019


«Χωρίς επαρκή θέρμανση 1 στα 4 σπίτια»

«Το «κυβερνητικό αφήγημα» για την έξοδο από τα μνημόνια και την ανάκαμψη της οικονομίας απέχει έτη φωτός από την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες.
Η Eurostat, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, σε πρόσφατη έκθεσή της καταδεικνύει την δραματική εικόνα που επικρατεί στη χώρα μας: το 25,7 των ελληνικών νοικοκυριών δυσκολεύεται να έχει επαρκή θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες! Μάλιστα, η χώρα μας κατατάσσεται τρίτη από το τέλος, μετά τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία.
Αξίζει να θυμίσουμε πως τα τελευταία 4 χρόνια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εφάρμοσε αντιλαϊκές πολιτικές:
·         Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 22%
·         Αύξηση του ΦΠΑ στο 24% εκτοξεύοντας την τιμή του πετρελαίου
·         Μείωση, πολλαπλώς, του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης
·         Μείωση στο μισό του αριθμού των δικαιούχων του εν λόγω επιδόματος.

Άλλη μια «επιτυχία» του «ηθικού πλεονεκτήματος» και του «κοινωνικού πρόσημου» της αριστερής διακυβέρνησης. 1 στα 4 νοικοκυριά στη χώρα μας δεν έχει επαρκή θέρμανση, σε μια χρονιά, μάλιστα, με βαρυχειμωνιά!».

Π.Ε.Π.Τε.Γ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ καθώς και επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Αναπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2019



Βεραντζέρου 15, Αθήνα
info@pepteg.gr
www.pepteg.gr

Ανακοίνωση των Πτυχιούχων Γεωπόνων ΤΕ της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. για την κατάργηση της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
Φεβρουάριος 6, 2019



Η Επιστημονική μας Ένωση, όπως γνωρίζεται από την κατά το παρελθόν επικοινωνία μας, εκπροσωπεί τους Πτυχιούχους των Τμημάτων της Σ.ΤΕ.Γ. και όπως αυτή μετεξελίχθηκε μετά τα σχέδια Αθηνά και τις συγχωνεύσεις και μετονομασίες, που συνέβησαν μετά το 2010.

Σαφώς η κατάργηση του Τεχνολογικού Τομέα των Α.Ε.Ι., δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν κατά τα προηγούμενα χρόνια, είναι ένα δυσάρεστο γεγονός. Τα αποτελέσματα θεωρούμε ότι θα φανούν άμεσα στην ελληνική κοινωνία, στο προσεχές μέλλον, όπως και ο απολογισμός του καθ’ ενός θα γίνει είτε σιωπηλά είτε ανοιχτά προς το κοινωνικό σύνολο.

Όπως γνωρίζετε πολλοί από εσάς, η Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. είχε εγκαίρως επισημάνει το κίνδυνο που ερχόταν μετά την εμφάνιση του Ν 4521 για την ίδρυση του ΠΑΝ.Δ.Α. και δική μας εκτίμηση ήταν από τότε, ότι δεν πρόκειται για μία διαδικασία αναβάθμισης ή «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά, αλλά επρόκειτο για την έναρξη κατάργησης των Ανώτατων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Η Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ., όσες φορές προσκλήθηκε ως Ένωση Αποφοίτων, να συμμετάσχει στις εργασίες Συνόδων Προέδρων και Αντιπροέδρων Τ.Ε.Ι., δια του Προέδρου της και εντεταλμένων μελών της, επεσήμανε τα προβλήματα που συνεχίζουν να υφίστανται οι απόφοιτοι των Γεωπονικών Τμημάτων των ιδρυμάτων μέχρι σήμερα και ζήτησε την συνδρομή τους για την επίλυσή των. Ζήτησε να υπάρχει η αυτονόητη συνεργασία μεταξύ Ιδρυμάτων προέλευσης και Ενώσεων Αποφοίτων, όχι μόνο για την επίλυση προβλημάτων αλλά και για τον εκσυγχρονισμό της ποιότητας σπουδών, όπως ακριβώς συμβαίνει μεταξύ αποφοίτων του Πανεπιστημιακού Τομέα και των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Δυστυχώς αυτή η έκκληση και συνεργασία σε όσες φορές υπήρξε, δεν καρποφόρησε, επομένως με την κατάργηση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα εποχή, που σε συνδυασμό με τις νέες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, έχουν προστεθεί και νέα προβλήματα σε βάρος των Αποφοίτων

Σημειώνουμε επιγραμματικά τα σημαντικότερα :

1. Από την ίδρυση μέχρι την κατάργηση των ΤΕΙ, οι τίτλοι σπουδών των Πτυχιούχων των Τμημάτων της ΣΤΕΓ, έχουν παραμείνει ασαφείς προς την Ελληνική Πολιτεία. Δυστυχώς, το Ελληνικό Κράτος, καταγράφει τους Πτυχιούχους μας ως «τεχνολόγους γεωπονίας», τίτλος που ανήκει στα Καταργηθέντα το 1983 ΚΑΤΕΕ. Ακόμη και στο ΠΔ 50/2001 (Κλαδολόγιο) αυτός ο λάθος τίτλος δεν άλλαξε, παρά τις τότε και μετέπειτα επίμονες προσπάθειες μας να ενημερώσουμε την Ελληνική Πολιτεία και τα Τ.Ε.Ι. για το πρόβλημα. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να καταγραφούν πλέον οι Απόφοιτοι ΤΕΙ με τον αυτονόητο επαγγελματικό τίτλο «Γεωπόνοι ΤΕ».

2. Παρά το γεγονός ότι τα Τ.Ε.Ι. ήταν Α.Ε.Ι. τετραετούς φοιτήσεως, αναγνωρισμένα και αποκατεστημένα προς κάθε διαστρέβλωση και παρερμηνεία μετά την ψήφιση και του Ν. 2916, και των μετέπειτα, ισότιμα ως προς τα Ιδρύματα του Πανεπιστημιακού Τομέα, οι Απόφοιτοι που εργάζονται στον Δημόσιο Τομέα, δεν αμείβονται ισότιμα ως προς τους αντίστοιχης χρονικής φοίτησης Αποφοίτους Πανεπιστημιακού Τομέα. Και σαφώς αυτό αποτελεί διαχρονικά αίτημα των Αποφοίτων συνολικά και της ΠΕΠΤΕΓ αλλά και των άλλων Ενώσεων Αποφοίτων. Ευελπιστούμε ότι και σε αυτό το αίτημα θα συνδράμετε για την αποδοχή του από την Ελληνική Πολιτεία. Το ίδιο αναμένουμε να υποστηρίξετε ενισχύοντας τις προσπάθειας μας, για τους Αποφοίτους που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και αξίζουν να αμείβονται ως πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. και όχι ΚΑΤΕΕ.

3. Η αναγνώριση των πενταετούς φοίτησης σχολών ως επιπέδου master, προσθέτει νέα προβλήματα στους αποφοίτους ΤΕΙ. Διότι, η αποδοχή των πτυχίων αυτών ως «μεταπτυχιακού επιπέδου», πέραν του ότι απαξιώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και δίνει αλγεινή εικόνα για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας στο εξωτερικό. Παράλληλα, δημιουργεί και σύγχυση για το εύρος και βάθος των αναγκαίων σπουδών στην βασική επιστήμη στην Ελλάδα σε σχέση με το μεταπτυχιακό επίπεδο, προκαλεί de facto μία κατάσταση αναξιοκρατίας σε βάρος των ΤΕ πτυχιούχων, που διαθέτουν γνήσιο μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό τίτλο με ορθή απόδοση ειδικότητας σε τομέα της επιστήμης και αλλάζει πολλά δεδομένα που δικαίωναν τους ΤΕ Πτυχιούχους Γεωπόνους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα . Καθώς διαπιστώθηκε ότι η Ελληνική Πολιτεία, συνεργάσθηκε με τα Επιμελητήρια ΤΕΕ και ΓΕΩΤΕΕ για την τροποποίηση της Συνθήκης της Μπολόνια για τα πενταετή πτυχία, αναγνωρίζοντας τα 4+1 έτη σπουδών ως «επιπέδου 7, ενιαίου και αδιάσπαστου μεταπτυχιακού τίτλου», αναρωτιόμαστε γιατί οι τετραετείς σπουδές, δεν θεωρούνται ομοίως επιπέδου 7, αφού η εν λόγω Συνθήκη αναγνωρίζει τρία βασικά έτη σπουδών στην Επιστήμη και ένα τουλάχιστον σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

4. Η αναγνώριση των πενταετών πτυχίων ως επιπέδου master, εν δυνάμει ενισχύει τους πτυχιούχους πενταετών σχολών στο δημόσιο, με μόρια μεταπτυχιακών σπουδών που δεν έχουν παρακολουθήσει σε μετά την λήψη του πτυχίου τους. Το γεγονός αυτό, δημιουργεί προβλήματα όσον αφορά την ληφθείσα ειδίκευση σε τομέα της επιστήμης για θέσεις που πιθανός θα κληθούν να υπηρετήσουν. Και επομένως, η αποδοχή των im είναι σαν να αναγνωρίζει η Ελληνική Πολιτεία μια κατηγορία υπερπτυχιούχων που καλύπτουν με προπτυχιακές σπουδές ένα μεγάλο σύνολο επιστημονικών γνώσεων και εξειδικεύσεων. Σε αυτό το σημείο σημειώνουμε ότι λυπούμαστε που η ακαδημαϊκή κοινότητα των Τ.Ε.Ι. συνέβαλε στην λήψη αυτής της απόφασης. Επισημαίνουμε εδώ ότι η Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. είχε σχολιάσει και κατά την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης του Ν 4521 αλλά και σε μεταγενέστερο χρόνο, ότι η διάταξη αναγνώρισης των πενταετών πτυχίων, στοχεύει μόνο στο να δυσκολέψει τους ΤΕ Πτυχιούχους κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτοριών τίτλων, από την διεκδίκηση θέσεων ευθύνης στον δημόσιο τομέα και de facto να υποβαθμίσει τα πτυχία τους και αντίστροφα να ωφελήσει πτυχιούχους πενταετών σχολών που δεν έχουν μεταπτυχιακό τίτλο. Εμείς θεωρούμε ότι η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να δεχτεί την ύπαρξη πραγματικού μεταπτυχιακού τίτλου με μεγαλύτερο ποσοστό μοριοδότησης, και με βάση την συνολική διάρκεια σπουδών, (4+2 = 6 έτη).

Δυστυχώς, η κατάργηση των Τ.Ε.Ι., που επιτεύχθηκε μετά από 35 χρόνια λειτουργίας, με τις πιέσεις των επιμελητηρίων, κληρονομεί στους Αποφοίτους των Τμημάτων της Σ.ΤΕ.Γ . πολλά περισσότερα προβλήματα απ’ όσα υπήρχαν μετά την κατάργηση των ΚΑΤΕΕ και συνεπώς οι χιλιάδες των αποφοίτων χρειάζονται άμεση αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ.

Επισυνάπτουμε την επιστολή των Γεωπόνων ΤΕ της Π.Ε.Π.Τε.Γ. προς τον υπουργό Αγροτικής Αναπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2019. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται η απόφαση του υπουργού.-

ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 33/2019
Ημερομηνία: 18/01/2019

Προς τον Αξιότιμο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη

Θέμα: Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2019
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ενόψει του προγραμματισμού ενεργειών για την εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας του τρέχοντος έτους 2019, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων , θεωρεί δεδομένο ότι θα διατηρηθεί και θα επανεκδοθεί αυτούσια και χωρίς καμία αλλαγή η απόφαση για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς του έτους 2019 , βάση της περυσινής απόφασης (υπ’ αριθ. πρωτ. 5303/07-06-2018).
Είναι αυτονόητη η ισότιμη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα δακοκτονίας καθώς οι Γεωπόνοι του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τις επιστημονικές μας γνώσεις σε όλα τα προγράμματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Παράλληλα θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι :
1. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την επιστημονική μας επάρκεια στη διαχείριση του προγράμματος Δακοκτονίας,
2. Δεν θα διαπραγματευτούμε με κανένα το αναφαίρετο δικαίωμα μας να ασκήσουμε τα κατοχυρωμένα με Π.Δ. επαγγελματικά μας δικαιώματα.
3. Δεν θα ανεχθούμε εκ νέου υπαναχωρήσεις στην εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων που δεν έχουν σχέση με την Αγροτική Ανάπτυξη.
Aξιότιμε κ. Υπουργέ θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:
  • οι Γεωπόνοι του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με πτυχία Φυτικής Παραγωγής, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και ανθοκομίας και Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, έχουν σύμφωνα με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα Π.Δ. 109/89, του Π.Δ. 159/2013 και του Ν. 4235/2014 δικαίωμα ως υπεύθυνοι επιστήμονες, στην εμπορία και συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων.
  • έχουν σταθεί αρωγοί στην καθημερινή αγωνία και προσπάθεια του Έλληνα αγρότη, έχουν αποκτήσει την εμπιστοσύνη του και έχουν συνεισφέρει πολλά προς την κατεύθυνση της ποιοτικής ανάπτυξης της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής
Η Δακοκτονία δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο φθηνής συντεχνιακής αντιπαράθεσης, και είναι υποχρέωση όλων μας να τηρούμε την ισονομία . Η ισότιμη αντιμετώπιση των ΠΕ και ΤΕ Γεωπόνων βάσει των ουσιαστικών και τυπικών προσόντων, δεν πρέπει να παραβλέπεται εξαιτίας κάποιων συντεχνιακών επιδιώξεων.

Εκ του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της
Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (Π.Ε.Π.Τε.Γ.)

κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ,άρθρο:"Μπάχαλο"..

Feb 04, 2019 02:42 pm | admin2



Στο βιβλίο μου «Το γλωσσάριο της κωλοτούμπας», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη το 2017, το πρώτο κείμενο είχε τίτλο «Αμερικάνοι». Οραματίζομαι στο τέλος του άρθρου μια διαδήλωση μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα, που θα κραυγάζει τα συνθήματα: «Ζήτω οι βάσεις του θανάτου» και «Αμερικάνοι, γερά με τσαμπουκά, δώστε μας και εμάς λεφτά». Στη σελίδα 31 του ιδίου πονήματος στο λήμμα που έχει τίτλο «Αξιοπρέπεια» σχολιάζεται το σύνθημα «Στα Τέσσερα» που εξεστόμισε μέσα στη Βουλή προς την Αντιπολίτευση ο κυβερνητικός εταίρος. Στη σελίδα 58 υπό τον τίτλο «Βάσεις» σχολιάζεται το σύνθημα «Έξω οι βάσεις του θανάτου» και «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο».

Αυτό είναι το παρελθόν της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, θα μου επιστρέψετε να προσθέσω εγώ. Έχει δίκιο λοιπόν ο κ. Καμμένος, που αναρμοδίως, γιατί τέτοιες προτάσεις γίνονται συνήθως από το Υπουργείο Εξωτερικών και χωρίς να συνεννοηθεί, όπως φαίνεται, ούτε καν με τον Πρωθυπουργό του, νέες βάσεις στη Λάρισα, στον Βόλο, στην Αλεξανδρούπολη και γιατί όχι στην Κάρπαθο (Ότι η τελευταία είναι αποστρατιωτικοποιημένο έδαφος με βάση τη συνθήκη εκχώρησης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, που βεβαίως έχει προσυπογράψει και η πατρίδα μας, δεν φαίνεται να απασχολεί τον Αρχιστράτηγο, Παναγιώτη Καμμένο).

Μικρά ζητήματα δείχνουν τι είδους κυβέρνηση έχουμε, ποιες ανοχές μπορεί να υπάρξουν απέναντι στη συμπεριφορά της και ποιο είναι το διεθνές κύρος της; Υπήρχε τρόπος θεσμοθετημένος και δοκιμασμένος να αποφευχθούν όλα αυτά. Να ακούσει με ηρεμία ο εκπρόσωπος της χώρας Υπουργός Εθνικής Αμύνης τα αμερικανικά αιτήματα, να παζαρέψει τα ανταλλάγματα, που προφανώς θα έπρεπε να καταβληθούν ή να γίνουν τουλάχιστον γνωστά και να επακολουθήσει μια περίοδος διαπραγματεύσεων, που θα περιλάμβανε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της Βουλής, χωρίς καμία εξαίρεση. Αν εξαιρέσει κανείς το ΚΚΕ, που με βάση το παρελθόν του θα ήταν εναντίον κάθε βελτίωση της σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ, βλέπουμε τέτοιου είδους προτάσεις να έχουν εξασφαλίσει ένα ζωηρό ενδιαφέρον και την αποδοχή σημαντικού τμήματος της Εθνοσυνέλευσης.

Γιατί λοιπόν δεν συν εκλήθη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής με την ευρύτερη δυνατή σύνθεσή του; Ένας λόγος είναι ο συσχετισμός δυνάμεων. Σε ένα τέτοιο συμβούλιο θα παρίσταντο γνωστοί και ψηφισμένοι με μεγάλες πλειοψηφίες Πρωθυπουργοί όπως ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς. Στο επίπεδο των Υπουργών Εξωτερικών η κατάσταση θα ήταν ακόμα καλύτερη: Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς, Κάρολος Παπούλιας, ο γράφων, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Πέτρος Μολυβιάτης θα άκουγαν κατανυκτικά την εισήγηση και τα επιχειρήματα του νυν ΥΠΕΞ. Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών προτίμησαν να μη χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα στρατολόγησης ενός ακροατηρίου εκλεκτού. Προφανώς τους πλάκωσε το πάπλωμα ή αν θέλετε μια λιγότερο λαϊκή έκφραση, το πλέγμα κατωτερότητας.

Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι μονάχα να υπογραμμίζει τη σημασία διαφόρων τελετών και να σταματάει σε κάθε χωριουδάκι της Ελλάδας. Ας του πει κάποιος στο αυτί ότι έχει σύμφωνα με το πνεύμα του Συντάγματος τη δυνατότητα επέμβασης όταν επίκεινται εθνικές καταστροφές. Είχαμε πάρε την απόφαση να σφίξουμε το ζωνάρι μέχρι εκεί που δεν παίρνει, ενώ γύρω μας θα ολοκλήρωνε το καταστροφικό του έργο ο Τσιπρανέλ στην οικονομία. Δεν είμαστε έτοιμοι όμως να κρατήσουμε στην εξουσία το σημερινό συνονθύλευμα ενώ θα επέρχονται εθνικές καταστροφές.

Ας πει κάποιος στον κ. Παυλόπουλο ότι ενός ορισμένου τύπου ανοχή είναι δυνατόν να θεωρηθεί συνενοχή.

"ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ:Παρουσίαση Βιβλίου

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 6.30μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων για την παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου " ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝΤΙΚΡΥ".  Ενός βιβλίου που σαν κινηματογραφική ταινία , διδάσκει ιστορία. Ο συγγραφέας με απλή γραφή, άμεση και μεστή, γεμάτη εικόνες και εναλλασσόμενα συναισθήματα χαράς και πόνου, περιγράφει εικόνες άγνωστες στον Ελληνισμό μέχρι σήμερα. Μια παρουσίαση που δεν πρέπει να χάσετε!. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
ΑΡΓΥΡΩ  ΖΗΣΙΜΟΥ 

Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ): Ανακοίνωση νέας θέσης εργασίας

Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ)
Ανακοίνωση νέας θέσης εργασίας
Γεωπόνου – Ειδικού συνεργάτη/Συμβούλου Προγράμματος

Τόπος εργασίας: Δήμος Πρεσπών
Καθεστώς απασχόλησης: Σύμβαση έργου (για την ολοκλήρωση του αντικειμένου απαιτείται η παρουσία του υποψηφίου στην Πρέσπα τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα)
Διάρκεια σύμβασης: 2 έτη


Σύντομη περιγραφή προγράμματος:

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών αναζητά Γεωπόνο-Συντονιστή για το πρόγραμμα με τίτλο «Οι Προστατευόμενες Περιοχές όχημα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου: Η περίπτωση του Πάρκου Πρεσπών». Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός  μοντέλου βιώσιμου ανάπτυξης Προστατευόμενων Περιοχών, που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα διασφαλίζοντας παράλληλα κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική ευημερία. Το πρόγραμμα αφορά στην εφαρμογή ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης που θα ενσωματώνει τις αξίες της φύσης στην οικονομία και στην κοινωνία και προβλέπει παρεμβάσεις και στους τρεις παραπάνω τομείς με σκοπό την προώθηση αναπτυξιακών έργων, τη δημιουργία νέων οικονομικών δραστηριοτήτων, την ενίσχυση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών  δομών και την ενδυνάμωση της κοινωνίας.
Ειδικότερα η πρόταση περιλαμβάνει μία σύνθεση ταυτόχρονων δράσεων σε επίπεδο ενίσχυσης υποδομών και δραστηριοτήτων στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της αγροτικής ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής διαχείρισης. Η υποστήριξη των τοπικών σχολείων, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, και του μοναδικού αθλητικού κέντρου της περιοχής θα συμβάλουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στις ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών. Παράλληλα με τις παρεμβάσεις στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό, οι πιλοτικές «πράσινες» δράσεις σε τομείς που έχει γίνει προεργασία και έχει ήδη αποδειχθεί η ωριμότητα τους, όπως τα φαρμακευτικά-καλλωπιστικά φυτά, τα βιολογικά φασόλια και η μελισσοκομία θα συμβάλουν στην ποικιλοποίηση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα.  Ο οικοτουρισμός αποτελεί έναν επιπλέον πυλώνα που θα ασχοληθεί το πρόγραμμα, προωθώντας την εσωτερική οργάνωση του τομέα και τη συστηματική προβολή του σε εξειδικευμένα κοινά τουριστών, όπως οι φυσιολάτρες και ορνιθο-παρατηρητές. Παράλληλα με τις πράσινες δράσεις στην οικονομία το πρόγραμμα θα υποστηρίξει τις δράσεις προστασίας του υγροτόπου που έχουν ως επίκεντρο τη διαχείριση του υγροτόπου και την προστασία της βιοποικιλότητας σε άμεση σύνδεση με την ανθρώπινη δραστηριότητα και την προώθηση της ισορροπίας Άνθρωπος & Φύση. Η πιο σημαντική δομή όμως που θα συμβάλει το πρόγραμμα είναι η δημιουργία της Τοπικής Ομάδας Δράσης η οποία είναι κομβικής σημασίας τόσο για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος όσο και για τη βιωσιμότητα του. Πρόκειται για τον συνδετικό κρίκο και σημείο αναφοράς των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν στους τομείς του περιβάλλοντος, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Το πρόγραμμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιοχής και υλοποιούν η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (κεντρικός φορέας υλοποίησης), ο Δήμος Πρεσπών (εταίρος), η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πρεσπών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών Ε.Δ. Πρεσπών «Πελεκάνος» (εταίρος), οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι (εταίροι) και άλλοι τοπικοί φορείς, με τη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Κύριες αρμοδιότητες:
Ο Γεωπόνος υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών θα κατέχει κομβικό συντονιστικό ρόλο μεταξύ των εταίρων του προγράμματος, της τοπικής κοινωνίας και των δωρητών, με κύριες αρμοδιότητες:
Ø  Τον συντονισμό, την οργάνωση υλοποίησης, την επίβλεψη και την αξιολόγηση των προβλεπόμενων δράσεων που αφορούν την αγροτική οικονομία, βάσει του εγκεκριμένου προγραμματισμού, του προϋπολογισμού και του χρονοδιαγράμματος.
Ø  Τον συντονισμό και την υποστήριξη της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς (εταίρους, τοπικές/περιφερειακές αρχές, δωρητές) για την υλοποίηση των δράσεων που αφορούν την αγροτική οικονομία, και τη διατήρηση σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας με την Τοπική Κοινωνία.
Ø  Επικοινωνία και εξασφάλιση υποστήριξης των δράσεων του προγράμματος από θεσμικούς φορείς και ενδιαφερόμενους αγρότες, ως προϋπόθεση που έχει τεθεί από τους όρους υλοποίησης του προγράμματος
Ø  Τη σύνταξη αναφορών για την εξέλιξη των αγροτικών δράσεων του προγράμματος.
Ø  Την χρηματοοικονομική παρακολούθηση των αγροτικών δράσεων του προγράμματος σε συνεργασία με το Οικονομικό Τμήμα της ΕΠΠ
Ø  Τη δημιουργία επικοινωνιακού υλικού για την προώθηση των αγροτικών δράσεων και των αποτελεσμάτων του προγράμματος σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας της ΕΠΠ και τους συμμετέχοντες φορείς.
Απαραίτητα Προσόντα
Ø  Σπουδές (πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό) στους τομείς της Γεωπονίας ή/και σχετικές με την Ανάπτυξη αγροτικού χώρου, Διοίκηση Επιχειρήσεων ή Δημόσια Διοίκηση ή  Περιφερειακή Ανάπτυξη ή Διαχείριση  Έργων με εξειδίκευση την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.
Ø  Γνώσεις και εμπειρία  σε θέματα ανάπτυξης της υπαίθρου, στον αγροτικό και περιβαλλοντικό χώρο
Ø  Επαγγελματική εμπειρία 3 τουλάχιστον ετών σε υλοποίηση Προγραμμάτων και στον συντονισμό σύνθετων και πολύ-συμμετοχικών προγραμμάτων με άμεσο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες
Ø  Ικανότητα ανάλυσης και στρατηγικής διαχείρισης σύνθετων ζητημάτων και επίλυσης αντιθέσεων
Ø   Μεγάλες δεξιότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας
Ø  Πολύ καλή και αποδεδειγμένη γνώση αγγλικών

Επιθυμητά Προσόντα
Ø  Γνώση ή/και εμπειρία διαδικασιών και νομοθεσίας δημοσίων φορέων
Ø  Γνώση επιπλέον ξένων γλωσσών
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω αίτηση και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση spp@line.gr έως και τις 14/2/2019.

Δεν είναι απαραίτητη η κατάθεση βιογραφικού σημειώματος. Βιογραφικά σημειώματα που δεν συνοδεύονται από την αίτηση δεν θα γίνονται δεκτά.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επιβεβαιώσουν την παραλαβή της αίτησης στο τηλ. 23850 51211.



Το Δ.Σ του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων..


ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ.από sasmyngr


Αγαπητά τακτικά μέλη,
Το Δ.Σ του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων επιθυμεί να σας κάνει έγκαιρα γνωστό ότι, η προβλεπόμενη από το καταστατικό (άρθρα 10 και 11) Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Σε περίπτωση μη απαρτίας θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 3 Μαρτίου την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος. Τα θέματα ημερησίας διάταξης είναι τα κάτωθι:

--Πεπραγμένα 2018.
--Οικονομικός απολογισμός 2018.
--Προτάσεις τροποποίησης καταστατικού του ----Συνδέσμου προς έγκριση.
--Στοχοθεσία.
--Ενημέρωση για την κατασκευή του ηρώου απωλεσθέντων Υ/Β ΤΡΙΤΩΝ Υ-5 στην Κάρυστο.
--Ενημέρωση για το Παγκόσμιο Συνέδριο στην Πολωνία.

Σας περιμένουμε όλους.

Kαταργείται το Google+ μετά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Σύμφωνα με πληροφορίες Ημερήσιου Τύπου,περίπου 500.000 λογαριασμοί χρηστών του Google+ επηρεάστηκαν από έναν ιό που ίσως  εξέθεσε δεδομένα τους σε εξωτερικούς προγραμματιστές

Η Google καταργεί το κοινωνικό δίκτυο του Google+ μετά τη διαπίστωση αυτού του προβλήματος ασφαλείας του δικτύου

http://www.kathimerini.gr/988919/article/texnologia/diadiktyo/katargeitai-to-google-meta-th-diarroh-proswpikwn-dedomenwn-twn-xrhstwn-toy

https://www.eleftherostypos.gr/tech/304206-tha-katargithei-to-google-meta-ti-diarroi-prosopikon-dedomenon/

www.websiteplanet.com:Over 96% of Government Websites Hide Disabled Men and Women on Their Site:by Sarah Turner

TLDR: Disabled people are almost non-existent on government and stock-photos websites, and when they are represented, they are not represented as whole individuals, but are only showed for their disability.
We crawled the internet and looked at more than 500 government websites from around the globe and what we found was shocking! While around 50% do show physically disabled people in images, only less than 4% have them on non-health and wellness related pages. Governments aren’t the only ones at fault here. Stock photo websites, like Shutterstock, do not tag disabled people as actual people, but only for their disability.
We call on governmental and stock photos websites to include disabled people and start treating as whole individuals, with varied lives and interests, and no to focus only on their disability.
* * * *
Disability is far from the taboo it was in previous centuries. Today, this valued section of society is afforded the same rights and concern as those who are physically able. However, when it comes to representation, the disabled community is still severely overlooked, and more often than not, all that is focused on is their disability. While they are “valued,” by focusing only on their disability, we hinder their full integration into society. Nowhere is this more prevalent than online; even on government websites – organizations responsible for ensuring equality – there is a significant lack of disabled people.

Γραφείο Τουρισμού-Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνης:Τρεις ημέρες με κρητικό κρασί στην οινική έκθεση «Wine is Fun», από την κάβα Οινοχόος

Γραφείο Τουρισμού-Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνης
Τηλέφωνο: 28310 21459





Τρεις ημέρες με κρητικό κρασί στην οινική έκθεση «Wine is Fun»,
από την κάβα Οινοχόος

Το κρασί είναι χαρά, έρχεται να μας υπενθυμίσει το πρώτο οινικό γεγονός, το οποίο πραγματοποιείται το 2019 και αφορά το κρητικό κρασί!
Για τρεις μέρες, την επόμενη εβδομάδα, στον όμορφο χώρο της κάβας Οινοχόος, παρουσιάζεται η παραγωγή 16 διακεκριμένων κρητικών οινοποιείων. Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2019, από τις 19:00 έως τις 23:00, οινόφιλοι της πόλης, ερασιτέχνες και επαγγελματίες του κρασιού, καλούνται να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν, εντελώς δωρεάν, εμφιαλωμένο, ποιοτικό, κρητικό κρασί. Παράλληλα, τις ίδιες ημέρες, μετά  τις οινικές δοκιμές, εξελίσσονται τρεις θεματικές που αφορούν την τέχνη, τη μουσική και τη μαγεία του κρασιού (21:00-23:00).   
Η ομάδα RECEVIN Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των δράσεων για τη διάκριση του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινικών Πόλεων RECEVIN, στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις, οι οποίες προβάλλουν τον Κρητικό Αμπελώνα.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα:

  • Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, τα Οινοποιεία: Αλεξάκης, Δουλουφάκης, Μηλιαράκης, Ντουράκης, Κτήμα Τοπλού. Θεματική: Wine is Art
  • Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, τα Οινοποιεία: Διαμαντάκης, Ευφροσύνη, Ιδαία, Μαραγκάκης, Στραταριδάκης Πατεριανάκη. Θεματική: Wine is music.
  • Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2019, τα Οινοποιεία: Γαβαλάς, Silva-Δασκαλάκη, Διγενάκης, Καραβιτάκης, Κλάδος.  Θεματική: Wine is magic.

Ωράριο: 19:00-23:00. Είσοδος δωρεάν.
Τοποθεσία: 3οχλμ Εθνικής Οδού Ρεθύμνου-Χανίων (Ισόγειο Κέντρου Μέγαρο)  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 28310 51514, 6972 575 202

           

Δήμος Ρεθύμνης
Γραφείο Τουρισμού-Πολιτισμού

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:ενημέρωση

Δελτίο Ενημέρωσης
Νο. 767

Πάνω από τα 2 δισ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου

Πέρασε η 21η Αυγούστου, που ήταν η πρώτη καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, πέρασε...
Περισσότερα

Νέες ημερομηνίες υποβολών για δύο Δράσεις του ΕΠΑνΕΚ

Το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης ανακοίνωσε την τροποποίηση, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων, των ημερομηνιών έναρξης και λήξης ηλεκτρονικής υποβολής των...
Περισσότερα

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη: Δικαιώματα ανέργων και ανασφάλιστων

Γράφει η Λογίστρια- Φοροτεχνικός-Εργασιακός Σύμβουλος Χριστίνα Ψυχογυιού, Συνεργάτης Ε.Ε.Α. Η πολυετής οικονομική κρίση έχει φέρει πολλούς από εμάς αντιμέτωπους...
Περισσότερα

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ στον ΣΚΑΙ

Για τη δράση της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της οποίας προΐσταται, μίλησε η κα. Χρίστινα Φυτέα,...
Περισσότερα








Αξιότιμες κυρίες, κύριοι,

Το πρόγραμμα για την ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών έχει εξελιχθεί σε σανίδα σωτηρίας για εκατοντάδες επαγγελματίες & επιχειρηματίες έως σήμερα, γιατί τους δίνει τη δυνατότητα να δουν με καθαρό «μάτι» τα προβλήματά τους και τους βοηθά για να τα ξεπεράσουν.

Για την άμεση ενημέρωσή σας για το Πρόγραμμα ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και τους όρους συμμετοχής, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ απευθείας με τη Γραμμή Υποστήριξης Επιχειρήσεων (Helpline EARLY WARNING) 6945828827. Θα είμαι προσωπικά στη διάθεσή σας στην Γραμμή Υποστήριξης για να σας δώσω τις απαραίτητες πληροφορίες για το Πρόγραμμα ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, καθημερινά, Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 15:00-18:00 το απόγευμα. Στην περίπτωση που το τηλέφωνο είναι απασχολημένο (λόγω συνομιλίας με άλλο συνάδελφο) θα σας καλέσω πίσω άμεσα, στην πρώτη ευκαιρία.

Η γραμμή αυτή θα είναι διαθέσιμη έως τις 28 Φεβρουαρίου 2018.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαπιστώνοντας το μεγάλο κενό στην πληροφόρηση και μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του ΕΕΑ και της ΟΜΑΔΑΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΕΑ δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον συνεργάτη μας, δικηγόρο κ. Δημήτρη Αναστασόπουλο, τον ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, αξιοποιώντας την εμπειρία από την υποστήριξη των επιχειρήσεων για την εύρεση των βέλτιστων λύσεων για την ρύθμιση των οφειλών τους. Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ θα είναι διαθέσιμος από τις 30 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδαwww.earlywarning.eea.gr .

Ο Οδικός Χάρτης συγκεντρώνει σε ένα σημείο όλες τις δυνατές επιλογές των οφειλετών ( επαγγελματιών & επιχειρηματιών) για να επιλέξουν την καλύτερη σε κάθε περίπτωση λύση, σε συνεργασία με τον συνεργάτη μας, δικηγόρο κ. Δημήτρη Αναστασόπουλο ή /και με την συνδρομή εξειδικευμένων Μεντόρων (συνταξιούχων πρώην τραπεζικών υπαλλήλων).

Παράλληλα όλα τα στελέχη της ΟΜΑΔΑΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΕΑ είναι στη διάθεσή σας, για να εξετάσει εξατομικευμένα κάθε περίπτωση και να σας δώσει τις σωστές συμβουλές, ΔΩΡΕΑΝ και με απόλυτη ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ.

Κάντε ΤΩΡΑ ΑΙΤΗΣΗ στο Μηχανισμό Έγκαιρης Προειδοποίησης του ΕΕΑ. Κάθε μικρομεσαία επιχείρηση που απασχολεί έως 50 άτομα ή ελεύθερος επαγγελματίας (με εξαίρεση όσους βρίσκονται εντός δικτύων franchise), η οποία λειτουργεί τουλάχιστον 3 έτη, ανεξαρτήτως τομέα δραστηριότητας και νομικής μορφής, μπορεί να επωφεληθεί.

Μετά τη Διάγνωση των προβλημάτων από τους επαγγελματίες συμβούλους (ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΣ), θα ακολουθήσει η υποστήριξη από τους ειδικούς ΜΕΝΤΟΡΕΣ για την αναζήτηση των λύσεων στα προβλήματά σας.

Και όλα αυτά χωρίς να πρέπει να δώσετε ούτε ένα ευρώ. Το μόνο σας κόστος είναι ο δικός σας χρόνος που θα αφιερώσετε, για να συνεργαστείτε με τον διαγνώστη και τον μέντορα για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Δείτε τα ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Έγκαιρης Προειδοποίησης
Δείτε όλες τις ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το πρόγραμμα και συμπληρώστε τοΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ .

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Με εκτίμηση

Φλωράς Γιώργος

Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EARLY WARNING EUROPE (ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ) του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ & ΦΥΛΗΣ: δελτίον τύπου


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ



Οι φετινές εκδηλώσεις του Παραρτήματος Αχαρνών και Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 3-2-2018 με ποδηλατάδα από το Δήμο Φυλής ,η οποία κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Δήμου Αχαρνών.
Η δράση αυτή είχε καθαρά συμβολικό χαραχτήρα διότι προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τα οφέλη της άσκησης στην υγεία και παράλληλα να αναδείξει την ενιαία υπόσταση του Παραρτήματος στους Δήμους Αχαρνών και Φυλής. Ευχαριστούμε τις ομάδες Νυχτοπεταλιές Αχαρνών και Λαμπρινάκια Γαλατσίου για τη συμμετοχή τους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών, μια άκρως ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση, σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς που πάσχει από καρκίνο και του περιβάλλοντός του, με εισηγητές τον κ. Ιωάννη Ντίνο, κλινικό ψυχολόγο ,την κ. Εύη Ντάλη, στρατιωτικό ψυχολόγο και την κ. Εύα Γρηγοριάδου, ψυχοθεραπεύτρια, εθελόντρια του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με έκθεση ζωγραφικής όπου εκτέθηκαν έργα των Δημήτρη Σπυρόπουλου, Γιολάντας Μαντζάνα και Χριστίνας Σπυροπούλου και έκλεισε με ισπανική χορευτική μουσική φλαμένκο, με τις Νίκη Μανδελά και Θέτιδα Μισίου.

Ευχαριστούμε θερμά όσους υποστήριξαν ενεργά τις παραπάνω εκδηλώσεις και συνέβαλαν αποτελεσματικά στην ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος και κυρίως την pro- Party για την ηχοφωτιστική κάλυψη και τον κ. Κώστα Δαμάσκο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ εδώ: 

ΟΠΑ:διακρίσεις και βραβεία για επιχειρηματικές και ερευνητικές ομάδες-Βραβεία Εξαιρετικής Επίδοσης στη Διδασκαλία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ / PUBLIC RELATIONS OFFICE
OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ / ATHENS UNIVERSITY OF ECONOMICS AND BUSINESS
Πατησίων 76, 104 34, Αθήνα / 76, Patission Street, Athens, 104 34, Greece
Τηλ./Tel. : +30 210 8203216, +30 210 8203218
Φαξ / Fax : +30 210 8214081
Σημαντικές διακρίσεις και βραβεία για επιχειρηματικές και ερευνητικές ομάδες του11ουΔια-Πανεπιστημιακού ΔιαγωνισμούΕπιχειρηματικότητας και ΚαινοτομίαςEnnovation 2018

ΤηνΤετάρτη 30 Ιανουαρίουδιοργανώθηκε ο τελικός και η βράβευση του11ουΔια-Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ennovation 2018(www.ennovation.gr)στο Κέντρο ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που υποστηρίζεται από 20 Πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι17 ομάδες του Entrepreneurship και Research Stream,που προκρίθηκαν στον τελικό παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε μία 17μελή επιτροπή ειδικών και επενδυτών.Μεταξύ των μελών της επιτροπής ήταν εκπρόσωποι των τεσσάρωνfunds του InnovationWindow, BigPi, MetavallonVC, Uni.Fund και VelocityPartners, εκπρόσωποι της επιστημονικής επιτροπής από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο.Έξι (6) από τις ομάδες βραβεύθηκαν με χρηματικά βραβεία ύψους 11.000 ευρώ που θα τους δώσουν το έναυσμα να προχωρήσουν περαιτέρω στην υλοποίηση της ιδέας τους.Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν στις παρακάτω ομάδες:

TheTechnologyInnovationAwards
1ο βραβείο στην ομάδαCor-IS: Αφορά μια καινοτόμα, μη-επεμβατική συσκευή για την έγκαιρη διάγνωση της Στεφανιαίας Νόσου, μέσω της αποτίμησης της λειτουργικότητας του ενδοθηλίου.
2ο βραβείο στις ομάδες:
- iCry2Talk:Αφορά μια έξυπνη διεπαφή ανάμεσα στο γονέα και το μωρό με τη μορφή ενός mobileapp, που μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο το κλάμα του μωρού αντιστοιχίζοντάς το με τις ανάγκες του.
- TremorFreeMe: Αφορά μια διακριτική συσκευή που φοριέται στο χέρι σαν ρολόι, η οποία σταματάει το τρέμουλοκαι βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών που πάσχουν από ανεξέλεγκτο τρέμουλο στο χέρι.

TheEntrepreneurialImpactAwards
1ο βραβείο στην ομάδαSEAMX: Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης αθλητικών γεγονότων με σκοπό να βοηθήσει τους διοργανωτές να σχεδιάσουν αδιάλειπτες αθλητικές εμπειρίες.
2ο βραβείο στην ομάδαWeddin: Πρόκειται για ένα application οργάνωσης γάμου που δίνει λύσεις στα προβλήματα των μελλόνυμφων.

TheYoungEntrepreneurshipAward
Aidplex: Αφορά μια HealthTech καινοτομία, η οποία στοχεύει να εξελίξει τα ορθοπεδικά προϊόντα. Το πρώτο προϊόν της AidPlex, είναι οι έτοιμοι για χρήση νάρθηκες, με εφαρμογή τόσο σε κατάγματα, όσο και σε άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2019

Θέμα: Βραβεία Εξαιρετικής Επίδοσης στη Διδασκαλία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Tο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών απένειμε σήμερα τα Βραβεία Εξαιρετικής Επίδοσης στη Διδασκαλία για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018. Τα βραβεία απονέμονται στους καθηγητές οι οποίοι, μεταξύ των συναδέλφων τους στο Τμήμα που υπηρετούν, έλαβαν, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, τον υψηλότερο βαθμό αξιολόγησης από τους προπτυχιακούς φοιτητές.
«Η αξιολόγηση των καθηγητών από τους ίδιους τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας εφαρμόζεται στο Πανεπιστήμιό μας εδώ και επτά χρόνια. Αποφασίσαμε να εισάγουμε ένα νέο θεσμό, αυτόν της χορήγησης βραβείου διδασκαλίας, θέλοντας να αναδείξουμε μία από τις στρατηγικές προτεραιότητές μας, την αριστεία στην εκπαίδευση. Με την απονομή αυτών των βραβείων αναγνωρίζουμετη συμβολή των καθηγητών μας στη διαρκή προσπάθεια του Ιδρύματος ώστε οι απόφοιτοί του να διακρίνονται για την επιστημονική τους κατάρτιση και τα πτυχία τους να χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης.», δήλωσε ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης.
Οι Καθηγητές που διακρίθηκαν με το Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης στη Διδασκαλία για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018 είναι οι:
-      Καθηγητής Απόστολος Φιλιππόπουλος, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
-      Καθηγητής Γεώργιος Ζανιάς, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών
-      Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΣάνδραΚοέν, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
-      Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
-      Καθηγητής Σπυρίδων Σπύρου, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
-      Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Λουρίδας, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
-      Αναπληρωτής Καθηγητής Ίων Ανδρουτσόπουλος, Τμήμα Πληροφορικής
-      Καθηγητής Ιωάννης Ντζούφρας, Τμήμα Στατιστικής


Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ



"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022