"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: TTB Establishes the Yucaipa Valley American Viticultural Area..-CDU latest ..- Ίδρυμα Ευγενίδου:ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη..-Council of the EU:Forward look..-IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ:"Χαλεπόν άρχεσθαι υπό χερείονος."

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ:"Σκληρόν είναι να σε εξουσιάζει κάποιος κατώτερος".. 

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

     


     Είναι γεγονός οτι σχεδόν απο πάντα, στον Δήμο Αχαρνών εγκαθιδρύθηκε μια άρρωστη νοοτροπία των ντόπιων αιρετών (και μη):η δραστηριότητα, η οικονομική διαχείρηση, η σχέση με επιχειρηματίες και γενικά όλες οι πλευρές δραστηριότητας ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ.

Υπήρχαν και υπάρχουν, μόνον εκεί που ανοίγει η κεντρική είσοδος του κτιρίου της Οδού Φιλαδελφείας και μέχρι εκεί που τελειώνει ο "δρόμος" της, στα ντουλάπια των γραφείων.Τα τελευταία, ανοίγουν όταν χρειάζεται, απο υπαλλήλους προσληφθέντες απο τους δημάρχους.

     Ισως είναι ο μοναδικός Δήμος στην  Επικράτεια, που με την πάροδο των χρόνων στην διάρκεια των οποίων διοίκησαν και διοικούν ουσιαστικά οι ίδιες απολύτως οικογενειακές συντροφιές μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. ο πως το κατάφεραν το έχω καταγράψει και στην έντυπη και στην διαδικτυακή "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022" πάρα πολλές φορές στα 22 χρόνια των εκδόσεων.

     Στην χρονική αυτή "διαδρομή", αποφασίστηκε και εξετελέσθη με απόλυτη συνέπεια η τραγική για τον τόπο και τους δημότες απόφαση ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Χιλιάδες ερωτήσεις και διαμαρτυρίες δημοτών στα Μέσα Ενημέρωσης για τρομερής σημασίας θέματα, που ουδέποτε απαντήθηκαν ως να μην είχαν γίνει. Μέγας κίνδυνος που μπορούσε να αντιστρέψει την επίτευξη αυτού του στόχου..ποιός άλλος;Ο Τοπικός Τύπος που ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ.

Η ύπαρξη παλαιότερα τοπικού τύπου που ηρκείτο στην καταχώρηση των δελτίων τύπου του Δήμου,στα μνημόσυνα και τις κοινωνικές εκδηλώσεις των "προυχόντων" της εξουσίας προς εντυπωσιασμόν των φτωχότερων δημοτών των οποίων η χρησιμότητα τελείωνε την ημέρα που ψήφιζαν, πέρασε ανεπιστρεπτί με την έλευση της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022" και έφερε κοσμογονία.

Μέρος του -βολικού για την διοίκηση -τότε τοπικού τύπου απεφάσισε να σιωπήσει και ο υπόλοιπος, καταργήθηκε με απόφαση του "Ιαβέρη" του, ΦΩΤΙΑΔΗ και η ανυπαρξία του συνεχίστηκε σιωπηλά επι ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΩΤΗΡΗ (αυτός ξεπέρασε κάθε όριο για να εξαφανίσει τον Τοπικό Τύπο) και δεν άλλαξε τίποτε επ' αυτού, ούτε στην δημαρχία του πολύ καλύτερου των δύο , κ. Γιάννη Κασσαβού.

ΚΑΙ εκείνος δεν παρέβει την άτυπη συμφωνία των δύο προηγούμενών του Ιαβέρηδων να ΜΗΝ στηρίξει κανείς τον Τοπικό Τύπο ο οποίος υπέστη τρομακτική εκστρατεία λάσπης και βρωμιάς που παρόμοια δεν είχε ζήσει Τύπος πουθενά στην χώρα.Η...επιστήμη της λάσπης και συκοφαντίας στον δήμο Αχαρνών, είναι επιπέδου ....μάστερ για τους "ειδικούς" του δήμου, οι οποίοι αμείβονται αδρά για τις υψηλές τους..."υπηρεσίες".Τα τέκνα τους είναι υπάλληλοι στο δήμο, απολαμβάνουν χρηματοδοτήσεις απο γαίες,ποτέ δουλειά, καφέ και ουϊσκάκια στο καφενείο όπου είχαν άμεση και εύκολη επαφή με δημότες πρόθυμους να "ακούσουν" και βεβαίως να πειστούν....

Σχεδόν χωρίς Τοπικό Τύπο, χωρίς γραφείο δημοσίων σχέσεων, χωρίς εντεταλμένο υπεύθυνο Τύπου...ήταν πολύ εύκολο η ΟΜΕΡΤΑ να επιτύχει πλήρως τον σκοπό της: Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΌΤΑ,ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕι,ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Π Ο Τ Ε, δεν έχει ιδέα τι έγιναν τα χρήματά του επι τόσα χρόνια και σε τίνων χέρια κατέληξαν !!!

     Κάπως έτσι κατορθώθηκε το αδύνατο:να υπάρχουν πάμπλουτοι αυτοδιοικητικοί (μερικοί χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ) χωρίς άλλη εργασία, ή εργασία με ένα συνήθη μισθό αλλά με αυτόν να έχουν καταστήματα σε όλη την Αττική και περιουσία δις, να διάγουν βίον κοσμικότατον και προκλητικόν, να αποκτούν τεράστιες περιουσίες ακινήτων, καταστημάτων, πολυτελέστατων αυτοκινήτων κ.λ.π. ενώ την ίδια στιγμή η πόλη ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΗ ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Χρήματα...ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ!!!

      Και αυτό το "αριστούργημα" έλαβε μια πιο ενδιαφέρουσα τροπή όταν γιγαντώθηκαν τα social media...Κυριολεκτικά το facebook, θεωρήθηκε ώς...άμμισθος και χωρίς απαιτήσεις αντικαταστάτης του ανύπαρκτου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ με κάποιες ανακοινώσεις που καταχωρούνται δωρεάν εκεί.

     Εκεί όμως, γίνεται και κάτι άλλο: ο δημότης...απέκτησε φωνή και άρχισε να διαμαρτύρεται. Αρχισε να ρωτά, να απορεί, να διαπιστώνει, να "βλέπει καθαρά" τι ακριβώς του συμβαίνει. Μεγάλη η...ζημιά(!) για τα μυστικά των ντουλαπιών του δήμου Αχαρνών και έπρεπε να επιστρατευθούν τα δημοτικά τρόλς, αυτοί που υπηρετούν στο  σκοτάδι, ωφελούνται στο ημίφως και έχουν μεγάλη γλώσσα και ακόμα μεγαλύτερο θράσος. ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΤΟ....ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!! Βρίζουν με τα χειρότερα λόγια τους δημότες που διαμαρτύρονται, υπερασπίζοντας έτσι  έως θανάτου το παντεσπάνι τους στο οποίο συνήθισαν και δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν.

Να διευκρινίσω κάτι:
Το κείμενο αυτό, είναι μια απλή εισαγωγή όσων τόσο εγώ όσο όσο και ο Γιάννης απο τώρα μέχρι τις εκλογές θα ενημερώνουμε για τα τεκταινόμενα αδιάκοπα και με συνέπεια.

Για αρχή  λοιπόν, ας δούμε τι συνέβη σήμερα και πως ο δήμος Αχαρνών αντιμετωπίζει όχι μόνον τους δημότες, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους που δεν διαθέτουν ευλύγιστη μέση.

Δημοτικό συμβούλιο με ....ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΠΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, πλείστα όσα με θέμα την -κατά την γνώμη μου- ελέγξιμη "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ", ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.
Πρακτική που εδραιώθηκε κατά την διάρκεια  της πανδημίας και επιτέλους...καταργήθηκε με την ύφεσή της.

Η "συνεδρίαση δια τηλεδιάσκεψης" ΔΕΝ είναι συνεδρίαση.
Είναι συνεδρίαση που ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ. 
Δηλαδή με λίγα λόγια, η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη βολεύει πάρα πολύ ΜΟΝΟ "ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ" και στον δήμο Αχαρνών ο αριθμός τους είναι μεγάλος!!

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, οι κ. κ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΤΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. Σε λίγο,ακολουθεί  στα social και ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ.










Σήμερα το πρωί και λόγω των καιρικών συνθηκών,έστειλα email στο Δημοτικό Συμβούλιο,ζητώντας να αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση.
Σωστα αναβλήθηκε για την Πέμπτη,αλλά πολύ λανθασμένα(😉 αποφασίστηκε να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτή την λογική.
Ποιός ο λόγος να μην γίνει την Πέμπτη, δια ζώσης η συνεδρίαση κυριοι της Δημοτικής αρχής;
Τα θέματα είναι σοβαρά και άπτονται συζήτησης.
Η εξυπηρέτηση που σας παρείχε η εποχή covid, έχει παρέλθει!"

Εγώ, δηλώνω οτι θα πάμε στο δημοτικό συμβούλιο ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για να στηρίξουμε τους διαμαρτυρόμενους δίκαια δημοτικούς συμβούλους και αν κανείς δεν είναι εκεί,θα ενημερώσουμε τους δημότες.

Και πήγαμε...

Στις φωτογραφίες βλέπετε τους δημοτικούς  συμβούλους που ήταν εκεί όπως και ο κ. Δημήτρης Μανιδάκης, ο κ. Παναγιώτης Πολυμενέας αλλά και ο κ. Κώστας Καρυδάκης .
Δηλαδή,οι Δημοτικοί (ή μέλλοντες) Σύμβουλοι που πιστεύουν οτι ο χώρος κατοικίας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι στο Δημαρχείο κάθε πόλης και όχι στο σπίτι του καθ' ενός.







ΟΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.
ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ...

Θα γράψω κάτι που όσοι με ξέρουν, ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ..

ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.

Αυτή η κομπανία που αποφασίζει στο σκοτάδι για ό,τι μας αφορά...που δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα, που αγνοεί τους Νόμους και τους Κανονισμούς...ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ....
Αν θέλει, ας το μετρήσει σοβαρά...

ΑΝ θέλει...

Εις το επανιδείν...

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Υ.Γ.Σχετικές, μη ανακοινώσιμες ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ





Συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη



Συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη 

5 Φεβρουαρίου, 2023



Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έδωσε στις 05-02-2023 συνέντευξη στην εφημερίδα «Απογευματινή».

Κύριε Υπουργέ, πριν από λίγες ημέρες επισκεφτήκατε την Ιαπωνία συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό. Ποια είναι η αποτίμηση αυτού του ταξιδιού; Και μπορεί η Ελλάδα να ανταγωνιστεί τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες;

Η αποστολή του Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία έδωσε νέα ώθηση στις σχέσεις των δύο χωρών, συμβάλλοντας στην προσέλκυση επενδύσεων και την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας. Παρουσιάσαμε τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και συζητήσαμε τις προοπτικές διμερούς συνεργασίας σε στρατηγικούς κλάδους όπως αυτοί της ενέργειας, της τεχνολογίας και της ναυτιλίας.

Η Ιαπωνία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, με αξιοπρόσεκτα τεχνολογικά επιτεύγματα, από τα οποία έχουμε να διδαχτούμε πολλά. Ωστόσο, πλέον στο εξωτερικό δεν περιοριζόμαστε στο να ρωτάμε «πώς το κάνατε αυτό», αλλά καλούμαστε να απαντήσουμε πώς κάναμε εμείς πολλά πράγματα. Και σε αυτή την επίσκεψη είχαμε πολλά να πούμε γύρω από το gov.gr, για τη μετάβαση της χώρας στην εποχή του 5G, για το emvolio.gov.gr και την αποθήκευση εγγράφων στο Wallet.

Έχουμε επίγνωση ότι υπάρχει ακόμα κενό να καλύψουμε σε σχέση με ψηφιακά πρωτοπόρες χώρες, όμως είναι δεδομένο ότι από το 2019 το κενό αυτό έχει μειωθεί σημαντικά, χάρη στην ψηφιακή πρόοδο που έχουμε καταγράψει. Και πλέον διαθέτουμε την εμπειρία, το σχέδιο και τους πόρους ώστε στο τέλος της επόμενης τετραετίας να έχουμε ολοκληρώσει το ψηφιακό άλμα.

Αυτή η ψηφιακή πρόοδος είναι μετρήσιμη; Και, αν ναι, μεταφράζονται αυτοί οι αριθμοί σε βελτίωση της καθημερινότητας για τους πολίτες;

Η ψηφιακή πρόοδος είναι απόλυτα μετρήσιμη και αποτυπώνεται στις ψηφιακές συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο. Πρόκειται για έναν δείκτη που αθροίζει πόσες φορές οι πολίτες εξυπηρετήθηκαν ψηφιακά και πόσες φορές τα μητρώα του Δημοσίου «μίλησαν» μεταξύ τους για να ανταλλάξουν αυτόματα μια πληροφορία. Και αυτός ο δείκτης λέει ότι από τα 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές το 2018 πέρυσι ξεπεράσαμε τα 772 εκατομμύρια και, μαζί με τις «οικονομικές συναλλαγές», ξεπεράσαμε το 1 δισεκατομμύριο.

Όσο για το δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας, κάθε ψηφιακή συναλλαγή είναι και μια αναμονή σε ουρά που δεν χρειάζεται να γίνει. Αυτό σημαίνει ότι ενώ το 2018 κάθε πολίτης γλίτωσε κατά μέσο όρο μία αναμονή σε ουρά, πέρυσι βρεθήκαμε μεσοσταθμικά στις 100 λιγότερες ουρές. Και αυτό είναι κερδισμένες εργατοώρες για πολίτες και επιχειρήσεις, αλλά και κερδισμένοι πόροι για το Δημόσιο. Τελικά, είναι αυτό που έχουμε πει πολλές φορές, ότι με τον ψηφιακό μετασχηματισμό «κερδίζουμε ζωή».

Ήταν αποτέλεσμα σχεδίου, δομής, ανθρώπων, πόρων, συγκυρίας ή νομοτέλειας αυτή η πρόοδος;

Ήταν νομίζω αποτέλεσμα όλων μαζί. Μέχρι το 2019 η Ελλάδα είχε δαπανήσει πολύ σημαντικά κονδύλια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά χωρίς ενιαία στρατηγική και χωρίς μια οριζόντια δομή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη πριν γίνει πρωθυπουργός είχε διαγνώσει αυτό το κενό και είχε πάρει από το 2018 μια πολύ τολμηρή απόφαση: να καταργήσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης – τη δομή της οποίας προΐστατο στην Κυβέρνηση Σαμαρά – για να δημιουργήσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στη νέα δομή συγκεντρώσαμε τους βασικότερους φορείς του Δημοσίου γύρω από την ψηφιοποίηση του κράτους, ώστε να μπορούμε να κινηθούμε οριζόντια, με ταχύτητα και με ενιαίες αρχές και διαδικασίες.

Έπειτα, όταν προέκυψε η πανδημία, η εκκρεμότητα της χώρας μετατράπηκε σε αναγκαιότητα. Ωστόσο, ο σχεδιασμός υπήρχε ήδη με κάθε λεπτομέρεια, γι’ αυτό και ο κορωνοϊός δεν τον ανέτρεψε, αλλά λειτούργησε ως επιταχυντής. Και βέβαια, οι πόροι που προέκυψαν λόγω της δημιουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης μας επιτρέπουν να υλοποιήσουμε άμεσε όχι μόνο τα αναγκαία, αλλά και τα επιθυμητά ψηφιακά έργα, τα οποία, όμως, ήταν ήδη αποτυπωμένα στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Ήταν, λοιπόν, η πρόοδός μας σε μεγάλο βαθμό ζήτημα δομής και σχεδιασμού.

Παρ’ όλα αυτά, θα σας έλεγα ότι το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν οι άνθρωποι που κλήθηκαν να δουλέψουν στο project του ψηφιακού μετασχηματισμού. Άνθρωποι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, που είχαν τις δεξιότητες αλλά και την επιθυμία να δουν τη χώρα τους να καταφέρνει όσα είχαν κατακτήσει τόσες άλλες χώρες τις προηγούμενες δεκαετίες. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην οργάνωση του εμβολιασμού: χάρη στις ικανότητες, αλλά και στην προσήλωση, την επιμονή και το μεράκι αυτών των ανθρώπων η Ελλάδα δημιούργησε ένα από τα καλύτερα συστήματα οργάνωσης εμβολιασμού διεθνώς.

Και αυτό είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη αυτής της τετραετίας: ότι απελευθερώσαμε τις δυνάμεις της χώρας, είδαμε τι μπορούμε να πετύχουμε και πλέον διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να βρεθούμε σταθερά στην ψηφιακή πρωτοπορία.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι ψηφιοποιείτε τη γραφειοκρατία. Τι απαντάτε;

Κάθε κριτική είναι ευπρόσδεκτη, ωστόσο νομίζω ότι ο συγκεκριμένος ισχυρισμός δεν αντέχει στη βάσανο τόσο των αριθμών, όσο και της καθημερινής εμπειρίας των πολιτών. Πόσες ήταν οι διαλειτουργικότητες, δηλαδή οι διασυνδέσεις μεταξύ μητρώων του Δημοσίου, το 2018; Λίγο πάνω από τέσσερα εκατομμύρια. Πόσες ήταν πέρυσι; 380 εκατομμύρια. Αν το δούμε ως αναλογία επί των συνολικών ψηφιακών συναλλαγών, πλέον οι πολίτες εξυπηρετούνται συχνότερα αυτόματα, δίνοντας απλά τη συναίνεσή τους.

Αλλά και αν συγκρίνουμε πώς πραγματοποιούνται πλέον συγκεκριμένες διαδικασίες, θα δούμε ότι το έργο μας στο πεδίο της απλούστευσης είναι εξίσου σημαντικό. Θα αναφέρω ενδεικτικά τις δύο πιο εμβληματικές παρεμβάσεις μας: τη δήλωση γέννησης, που πλέον πραγματοποιείται αποκλειστικά στο μαιευτήριο, με μία μόνη δήλωση και αυτόματη ενημέρωση ληξιαρχείου, ασφαλιστικού φορέα και οργανισμών χορήγησης επιδομάτων· και την ψηφιακή ίδρυση ατομικής επιχείρησης, μια διαδικασία που απαιτούσε φυσική παρουσία σε πέντε υπηρεσίες και τώρα ολοκληρώνεται αμιγώς ψηφιακά, σε πέντε λεπτά.

Ανακοινώσατε την επέκταση της πρωτοβουλίας «3η e-λικία» για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων σε άτομα άνω των 60 ετών. Τελικά, υπάρχει χώρος στον κόσμο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης για άτομα χωρίς ψηφιακές δεξιότητες;

Είναι αδιαπραγμάτευτη πρόθεσή μας η Ελλάδα να κινηθεί με ταχύτητα προς την 4η Βιομηχανική Επανάσταση χωρίς να αφήσει κανέναν πίσω. Για τον λόγο αυτό, παράλληλα με την ψηφιοποίηση του Δημοσίου και τη σταδιακή εισαγωγή των αναδυόμενων τεχνολογιών στις διοικητικές διαδικασίες, φροντίζουμε ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση στο νέο πρόσωπο του κράτους.

Μια από τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει είναι και αυτή που αναφέρατε, το πρόγραμμα «3η e-λικία». Ωστόσο, ο ίδιος ο σχεδιασμός του gov.gr συνιστά την πιο κομβική δράση για την ψηφιακή προσβασιμότητα ατόμων με ελάχιστες ψηφιακές δεξιότητες. Μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον, ακόμα και άτομα με χαμηλή τεχνολογική εξοικείωση μπορούν να εξυπηρετούνται. Και την καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το γεγονός ότι 8.100.000 μοναδικοί χρήστες – ουσιαστικά, όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας – έχουν χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μια φορά το gov.gr.

Και, τέλος, αναβαθμίζοντας τα ΚΕΠ επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό φυσικό σημείο επαφής με το Δημόσιο. Στον σχεδιασμό μας τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών αποτελούν την εναλλακτική, αλλά και το αναγκαίο συμπλήρωμα στο gov.gr, όπου οι πολίτες που δεν διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν όλες τους τις υποθέσεις.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μας έχει «κακομάθει» να περιμένουμε διαρκώς νέες υπηρεσίες. Τι έχετε προγραμματίσει να ανακοινώσετε το επόμενο διάστημα;

Μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας μας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε πλατφόρμες και εφαρμογές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Έτσι, για το διάστημα μέχρι την προκήρυξη των εκλογών έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από δράσεις. Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα παρουσιάσουμε μαζί με το Υπουργείο Υγείας μια σημαντική επέκταση της εφαρμογής MyHealth, με την προσθήκη αποτελεσμάτων διαγνωστικών εξετάσεων και βεβαιώσεων νοσηλείας.

Επιπλέον, πρόκειται να θέσουμε σε λειτουργία την αρχική εκδοχή του ηλεκτρονικού φακέλου μεταβίβασης ακινήτου, που θα διευκολύνει δραστικά τόσο την αγορά ακινήτων, όσο και τους επαγγελματικούς κλάδους που εμπλέκονται σε μια αγοραπωλησία. Και τέλος, θα ανακοινώσουμε την ενεργοποίηση του Market Pass, που θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά που πλήττονται από τις ανατιμήσεις στην αγορά λόγω της πληθωριστικής κρίσης που έχει προκαλέσει η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, βλέπουμε την ένταση της αντιπαράθεσης να κλιμακώνεται. Σε αυτό το κλίμα μπορεί να ευδοκιμήσει το θετικό αφήγημα της Κυβέρνησης;

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής: δική μας πυξίδα παραμένει η καλύτερη ζωή για κάθε πολίτη. Και οι πολίτες έχουν αποδείξει ότι αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν όσους παράγουν απτό αποτέλεσμα. Πέρα, όμως, από το αν μια τέτοια στρατηγική είναι εκλογικά αποδοτική, πρέπει κάποια στιγμή να συμφωνήσουμε όλοι ότι είναι πρωτίστως εθνικά ωφέλιμη. Εμείς, λοιπόν, έχουμε επιλέξει να συνεχίσουμε όπως πορευτήκαμε τα πρώτα τριάμισι χρόνια της θητείας μας: με τους πολίτες, τα προβλήματα και τα όνειρά τους στο επίκεντρο.

Κλείνοντας, θα είστε για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής. Τι σημαίνει για εσάς, τι διεκδικείτε με την υποψηφιότητά σας και γιατί επιλέξατε την Α΄ Αθηνών;

Θα είμαι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, την περιφέρεια στην οποία μεγάλωσα, σπούδασα και δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά τα περισσότερα χρόνια της εργασιακής μου πορείας. Η Αθήνα είναι μια από τις ιστορικότερες πρωτεύουσες του κόσμου, με μεγάλες προκλήσεις, αλλά και ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Αυτό που διεκδικώ είναι την ψήφο των πολιτών στο πλαίσιο της συνολικής ανανέωσης της εμπιστοσύνης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όσο για το τι σημαίνει για εμένα αυτή η υποψηφιότητα, θα επέλεγα τη λέξη «ευθύνη»: είναι ευθύνη να εκπροσωπείς τους συμπολίτες σου και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να παίρνεις αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και των κατοίκων της. Όλοι στη Νέα Δημοκρατία διεκδικούμε την ευθύνη να φέρουμε την Ελλάδα εκεί που αξίζει στις δυνατότητες και στο ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδας μας.

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Αστεγίας



Κ. Χατζηδάκης: Δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 72 εκατ. ευρώ που θα ωφελήσουν 5.700 νοικοκυριά



Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Αστεγίας 2023-2027 παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που διαρθρώνεται σε επτά πυλώνες. Περιλαμβάνει δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 72 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία που εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν περί τα 5.700 νοικοκυριά και θα υλοποιηθούν από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Το Σχέδιο προδιαγράφει παρεμβάσεις που αφενός διευκολύνουν την πρόσβαση σε κατάλληλη και αξιοπρεπή στέγαση για ευάλωτους συμπολίτες μας, αφετέρου στοχεύουν στην πρόληψη του φαινομένου της αστεγίας. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η μόνιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης για όλους τους Έλληνες, με αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης).

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέλυσε τις σημαντικότερες δράσεις του σχεδίου, στις οποίες περιλαμβάνονται:Το Πρόγραμμα «Κάλυψη» μέσω του οποίου θα αξιοποιηθεί το υφιστάμενο απόθεμα διαμερισμάτων του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» για την υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής κατοικίας. Στόχος είναι η διάθεση τουλάχιστον 1.000 διαμερισμάτων ως κοινωνικές κατοικίες σε νέους ηλικίας 25-39 ετών, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, χωρίς ιδιόκτητη πρώτη κατοικία. Το πρόγραμμα που έχει προϋπολογισμό 21,5 εκατ. ευρώ θα καλύπτει το κόστος μίσθωσης της κατοικίας για διάστημα τριών ετών και τυχόν δαπάνες επισκευών, όπου απαιτείται. Οι πρώτες κατοικίες θα παραδοθούν εντός του Μαρτίου.
Το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» που μετατράπηκε από πιλοτικό σε μόνιμο εργαλείο κοινωνικής πολιτικής και λειτουργεί σε 43 Δήμους σε όλη τη χώρα παρέχοντας επιδότηση ενοικίου στους ωφελούμενους για δυο χρόνια. κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευές και πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ και επιδότηση του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών για ένα χρόνο για εξεύρεση εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή για τη δημιουργία επιχείρησης. Στόχος, είναι η επανένταξη 800 ωφελούμενων.
Το πιλοτικό πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας που και θα υλοποιηθεί στους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Στοχεύει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του αποκλεισμού από κατοικία ευάλωτων ομάδων που απειλούνται ή αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης, κάνοντας χρήση μέρους του ιδιωτικού και δημόσιου στεγαστικού αποθέματος που δεν χρησιμοποιείται. Προβλέπεται μάλιστα η επέκτασή και σε άλλους μεγάλους δήμους της χώρας μέσω της ένταξής του στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα




Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επιχειρηματία Σταύρο Ανδρεάδη για τη δωρεά του για τη δημιουργία περιαστικού δάσους στη...8 Φεβρουαρίου 2023


Ανακοίνωση – Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
8 Φεβρουαρίου 2023
Πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Στη διάρκεια της συνεδρίασης κύριο θέμα συζήτησης ήταν η πορεία υλοποίησης του εξοπλιστικού προγράμματ...


Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στη δημοσιογράφο Christina Macfarlane
7 Φεβρουαρίου 2023
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στη δημοσιογράφο Christina Macfarlane. Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη (σε ανεπίσημη μετάφραση από τα αγγλικά). Christina Macfarlane: Κύριε Πρωθυπουργ...

Δευτερολογία και τριτολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμν...
7 Φεβρουαρίου 2023
Έμαθα πολλά πράγματα, κ. Τσίπρα, για τα όσα υποτίθεται ότι κάνατε τα τέσσερα χρόνια που ήσασταν στην κυβέρνηση για τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε τέτοιο βαθμό που αναρωτήθηκα αν τη σημερινή σας ομιλία την έγραψε ο κ. Καμμένος, Υπουργός Άμυνας και...


Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού...
7 Φεβρουαρίου 2023
Κυρίες και κύριοι βουλευτές, Ξεκινώντας, θα ήθελα και από το βήμα της Βουλής και πιστεύω διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των συναδέλφων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να εκφράσω την οδύνη μου για τα πολλά θύματα των ισχυρότατων σεισμικών δ...


Ενημερωτικό σημείωμα για τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον Ψηφιακό Φάκελο Ασθενούς
7 Φεβρουαρίου 2023
Ο Ψηφιακός Φάκελος Ασθενούς, ένα από τα μεγάλα βήματα στην πορεία ψηφιοποίησης της δημόσιας υγείας προς όφελος των πολιτών, διευρύνεται και προσφέρει νέες υπηρεσίες ψηφιακής καταχώρισης 431 εργαστηριακών εξετάσεων στους πολίτες. Το νέο αυτό...

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Giorgia Meloni
6 Φεβρουαρίου 2023
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Giorgia Meloni. Ο Πρωθυπουργός και η Ιταλίδα ομόλογός του συζήτησαν ζητήματα συντονισμού σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενόψει της ειδικής...

Μέσω MyHealth και gov.gr οι ιατρικές εξετάσεις και οι βεβαιώσεις νοσηλείας


07/02/2023





Πρόσβαση σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας έχουν από σήμερα οι χρήστες του gov.gr και της εφαρμογής MyHealth, καθώς από την Τρίτη ξεκίνησε η ψηφιακή έκδοση ιατρικών εξετάσεων και βεβαιώσεων νοσηλείας. Με τον τρόπο αυτό, η χώρα και οι πολίτες αποκτούν για πρώτη φορά ψηφιακό φάκελο και ιστορικό ασθενούς, μειώνοντας δραστικά τη γραφειοκρατία, τις περιττές επισκέψεις και τα ογκώδη έγχαρτα νοσοκομειακά αρχεία.

Οι νέες υπηρεσίες παρουσιάστηκαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου.

Ειδικότερα, οι πολίτες μπορούν πλέον να εκδίδουν ψηφιακά τις ιατρικές εξετάσεις και τις βεβαιώσεις νοσηλείας που έχουν εκδοθεί για τον ΑΜΚΑ τους. Τα ψηφιακά αντίγραφα περιέχουν όλες τις πληροφορίες των αντίστοιχων έγχαρτων εγγράφων (αριθμό και ημερομηνία έκδοσης, γιατρός που συνέταξε το έγγραφο, αριθμός παραγγελίας/παραστατικού καθώς και όλο το περιεχόμενό τους) και έχουν την ίδια ισχύ.

Μέσω των δύο νέων υπηρεσιών αυτή τη στιγμή εκδίδονται ψηφιακά:

• οι βεβαιώσεις νοσηλείας ή επίσκεψης σε εξωτερικά ιατρεία από 55 μονάδες υγείας σε όλη την επικράτεια και

• τα αποτελέσματα εξετάσεων από 59 μονάδες υγείας σε όλη την επικράτεια. Η δυνατότητα αφορά σε 431 τύπους εξετάσεων (αιματολογικές, μικροβιολογικές, ανοσολογικές, κ.α.), που αντιπροσωπεύουν το 90% του ημερήσιου όγκου όλων των εξετάσεων, πλην των απεικονιστικών.

Οι παραπάνω λειτουργίες είναι διαθέσιμες και για τα προστατευόμενα μέλη κάθε προσώπου. Αυτή τη στιγμή το ιστορικό εκτείνεται σε εξετάσεις και νοσηλείες που έχουν πραγματοποιηθεί στις ανωτέρω μονάδες υγείας από 1η Σεπτεμβρίου 2022 και εντεύθεν. Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να προστεθούν δεδομένα από όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας της χώρας, καθώς και προγενέστερο ιστορικό.

Με τον τρόπο αυτό, το MyHealth app κάνει ένα ακόμα βήμα προς τη μετεξέλιξή του στον πλήρη ψηφιακό φάκελο ασθενούς, καθώς εκτός από τις νέες υπηρεσίες η εφαρμογή ήδη παρέχει πρόσβαση σε: ιατρικές συνταγές, παραπεμπτικά, βεβαιώσεις και ραντεβού πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Προσεχώς στην εφαρμογή θα προστεθούν τα αποτελέσματα απεικονιστικών εξετάσεων και η δυνατότητα προβολής του ιατρικού ιστορικού από τον προσωπικό ιατρό και εκάστοτε θεράποντα ιατρό με τη συγκατάθεση του ασθενούς.

Η ψηφιακή προβολή και έκδοση των ιατρικών εξετάσεων και των βεβαιώσεων νοσηλείας γίνεται από τις αντίστοιχες καρτέλες της εφαρμογής MyHealth. Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα απλή και διατίθεται ήδη για κινητά με λογισμικό iOS και Android. Μοναδική προϋπόθεση για τη χρήση της είναι η εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση (ehealth.gov.gr). Αντίστοιχα, ο πολίτης μπορεί να εκδώσει τα παραπάνω έγγραφα και μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Υγεία και πρόνοια» και την υποενότητα «Φάκελος υγείας» ή απευθείας στο myhealth.gov.gr.

Για την ασφαλή πρόσβαση στις νέες υπηρεσίες τόσο μέσω του MyHealth app, όσο και μέσω του gov.gr, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώριση κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ο πολίτης έχει επιβεβαιώσει στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ – notify.gov.gr).

Υπενθυμίζεται ότι το MyHealth τέθηκε σε λειτουργία τον Αύγουστο του 2021. Υλοποιήθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Για τη δημιουργία του MyHealth η ΗΔΙΚΑ βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμες Λύσεις για την Υγεία» (Innovative Health Solutions) για τον Δημόσιο Τομέα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) Νίκη Τσούμα.

eufic.org

 


  
Tiny but mighty. A plant-based protein superstar. Packed full of fibre, vitamins & minerals. Battling the global climate, health and cost-of-living crisis. And so tasty you can’t get enough of them… 😋

We’re talking about pulses! 🌱
 
With #WorldPulsesDay coming up this Friday, 10 February, we’re excited to announce that we’re joining the Beans Is How coalition & campaign with the aim to double global bean consumption by 2028! 📈

So, how are we going to achieve this target? 🎯 Read on to explore the many benefits of pulses, how we can cook them and in which simple ways we can include more of them in our diet.

Why pulses are good for you & the planet

Pulses offer many nutritional and environmental benefits, so it’s important to include them regularly in our diet! For example, did you know beans release 90% fewer harmful greenhouse gasses than some animal proteins?

How to easily add more pulses to your diet

From chickpeas, soybeans & black beans to lentils, split peas & many more. There’s a wide variety of pulses to choose from. Plus, they’re super versatile & can be incorporated into almost any dish!

How to cook dry pulses

Cooking pulses might seem complicated, but it doesn’t have to be! We’ve got you covered with three ways to cook your dry pulses. Tip: try soaking dry pulses in water overnight, so they cook faster & become more easily digestible.

How to make the most out of your pulses 

Last but not least! With a few simple tips & tricks, we can make pulses even more nutritious than they already are! For example, combine them with rice or sprinkle some lemon juice on top to enhance their nutritional value.




www.eufic.org

Charting Globalization’s Turn to Slowbalization After Global Financial Crisis

 


Dear maria,

We just published a new blog—please find the full text below. 

Charting Globalization’s Turn to Slowbalization After Global Financial Crisis

(Photo: Erik Odin/Unsplash)

By Shekhar Aiyar and Anna Ilyina

The free flow of ideas, people, goods, services, and capital across national borders leads to greater economic integration. But globalization, the trend toward these things moving ever more freely between nations, has seen ebbs and flows over the decades.

Those trends are coming into sharper focus this year as policymakers work to understand and address the prospect of geoeconomic fragmentation, which threatens to undo the integration that has improved the lives and livelihoods of billions of people.

Looking back over a century and a half of data, the main phases of globalization are clearly visible using the trade openness metric—the sum of exports and imports of all economies relative to global gross domestic product.

As the Chart of the Week shows, globalization plateaued in the decade and a half since the global financial crisis. This latest era is often referred to as “slowbalization.”

View the interactive version here.

Each of the chart’s five main periods was characterized by different configurations of economic and financial powers, and different rules and mechanisms for economic and financial ties between countries, as we recently highlighted in a recent IMF staff note that discussed the impact of trade fragmentation as well as technological decoupling.

  1. The Industrialization era was a period when global trade—dominated by Argentina, Australia, Canada, Europe, and the United States—was facilitated by the gold standard. It was largely driven by transportation advances that lowered trade costs and boosted trade volumes.
  2. The Interwar era saw a dramatic reversal of globalization due to international conflicts and the rise of protectionism. Despite the League of Nations push for multilateral cooperation, trade became regionalized amid trade barriers and the breakdown of the gold standard into currency blocs.
  3. The Bretton Woods era saw the United States emerge as the dominant economic power with the dollar, then pegged to gold, underpinning a system with other exchange rates pegged to the greenback. The post-war recovery and trade liberalization spurred rapid expansion in Europe, Japan, and developing economies, and many countries relaxed capital controls. But expansionary US fiscal and monetary policy driven by social and military spending ultimately made the system unsustainable. The United States ended dollar-gold convertibility in the early 1970s, and many countries switched to floating exchange rates.
  4. The Liberalization era saw gradual removal of trade barriers in China and other large emerging market economies and unprecedented international economic cooperation, including the integration of the former Soviet bloc. Liberalization accounted for most of the increase in trade, and the World Trade Organization, established in 1995, became a new multilateral overseer of trade agreements, negotiations and dispute settlement. Cross-border capital flows surged, increasing the complexity and interconnectedness of the global financial system.
  5. The “Slowbalization” that followed the global financial crisis has been characterized by a prolonged slowdown in the pace of trade reform, and weakening political support for open trade amid rising geopolitical tensions.
 
JeffCircle

Jeff Kearns

Managing Editor

IMF Blog

jkearns@IMF.org

 

Thank you again for your interest in IMF Blog.
Read more of our latest content here.

Take good care!



(Photo: iStock/wonry)

China’s severe covid lockdowns since the start of the pandemic undoubtedly contributed to an economic downturn last year not seen in decades. And while China has lifted the containment measures and is reopening, the factors behind that slowdown, like its ailing property sector, low productivity growth and the lingering COVID threat, could weigh on its economic performance this year if left unaddressed. In this podcast, IMF economists Sonali Jain-Chandra and Thomas Helbling walk us through China’s latest economic review, a deep analysis of China’s economy that includes outlooks, risk assessments, and policy recommendations.

Sonali Jain-Chandra is head of the China team, and Thomas Helbling a Deputy Director, both in the Asia Pacific Department.


 

Listen to the podcast on:

IMF.org | Apple Podcasts | Spotify | Libsyn | 
Soundcloud | Google Podcasts

 

Read the transcript

 


 

Thanks for listening to the podcast. We're always looking to improve your experience so let us know if you have any suggestions!

Send your comments to me at bedwards2@imf.org.

 


Bruce

Bruce Edwards

Producer, IMF Podcasts

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022