"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Νέα θεραπευτική επιλογή για τη σχιζοφρένεια: Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter

 

Αλλάζει πρόσωπο η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Τους άξονες του νέου νομοσχεδίου παρουσιάζει ο Θ. Πλεύρης

Νέο μοντέλο επισκέψεων και αποζημίωσης τους, αλλά και διαφορετική οργάνωση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που παρουσιάζει στο Υπουργικό Συμβούλιο το Θ. Πλεύρης. Τι αλλάζει για ασφαλισμένους και ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: news4health.gr

Νέα θεραπευτική επιλογή για τη σχιζοφρένεια

Νέα θεραπευτική γραμμή δημιουργείται για ασθένειες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (Κ.Ν.Σ.) με τη διάθεση φαρμακευτικού σκευάσματος με δραστική ουσία τη λουρασιδόνη, όπως ανακοίνωσε η Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε. Η θεραπευτική επιλογή είναι διαθέσιμη πλέον και στην Ελλάδα από τα μέσα Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: virus.com.gr

Η αυτοθεραπεία “ζεσταίνει” τα ταμεία των φαρμακείων

Τα σκευάσματα της αυτοφροντίδας ή αλλιώς-κατά βάση- ΜΗΣΥΦΑ "ζεσταίνουν" κατά 50% τα ταμεία των μικρομεσαίων φαρμακείων, υποστηρίζουν παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, εκτιμώντας ότι οι πωλήσεις τους θα παραμείνουν ανοδικές και στο μέλλον. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τους ίδιους, η πλειονότητα των πολιτών δείχνει χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη χρήση φαρμάκων που δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, τα λεγόμενα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) τα οποία επιλέγονται για την αντιμετώπιση ήπιων συμπτωμάτων και ασθενειών.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: iatronet.gr

COVID-19: Πολλά υποσχόμενο αντιιικό χάπι της Pfizer κατάλληλο για παιδιά

Η Pfizer προχωρά επίσημα στα επόμενα βήματα για την, ελπίζουμε, καλύτερη προστασία των παιδιών μας από την COVID-19 — και τις δυνητικά μακροπρόθεσμες παρενέργειες — καθώς βοηθά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε περίπτωση που αρρωστήσουν.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: allabouthealth.gr

Ερευνητές ανακάλυψαν πώς μπορούν να «φρενάρουν» τις μεταστάσεις στον καρκίνο του μαστού

Ερευνητές του Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann, σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ και άλλα ιδρύματα, αποκάλυψαν τώρα έναν μηχανισμό που ευθύνεται για την εξάπλωση ενός ιδιαίτερα επιθετικού τύπου καρκίνου του μαστού.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthdaily.gr

Σ. Ζήκας για ελλείψεις φαρμάκων: Χρειάζονται νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κάνουν τον ΕΟΦ λειτουργικό

Απόλυτα σαφής ήταν στην τοποθέτηση του ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σεραφείμ Ζήκας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου που έδωσε το ανώτατο όργανο εκπροσώπησης των φαρμακοποιών με μοναδικό αντικείμενο τις ελλείψεις φαρμάκων, μία κίνηση που έκανε ο ΠΦΣ για να αναδείξει τη σημασία που έχει το συγκεκριμένο ζήτημα για τους φαρμακοποιούς.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: dailypharmanews.gr

Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ: Η νέα καμπάνια για την Αυτοφροντίδα από τον ΕΦΕΧ

Τη συσπείρωση της πολιτείας και των θεσμικών φορέων έχει στόχο η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για την Αυτοφροντίδα με τίτλο «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ» που τρέχει από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), με στόχο να προάγει την αξία της υπεύθυνης και έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα… υγείας.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthpharma.gr

Novo Nordisk Hellas:Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Σε μνημόνιο συνεργασίας προχώρησε η Novo Nordisk Hellas με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης,με στόχο την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthweb.gr

Χάπια ιωδίου: Τι είναι και πώς προστατεύουν από τη ραδιενέργεια

Εξαντλούνται τα αποθέματα στα φαρμακεία της Ευρώπης υπό τον φόβο πυρηνικού ατυχήματος ή πυρηνικού πολέμου στην Ουκρανία - Ελλείψεις και στα ελληνικά φαρμακεία

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: protothema.gr

Πώς ο κορονοϊός εξαφάνισε και φέτος τη γρίπη – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι όσο υπάρχει η πανδημία, ιοί όπως αυτός της γρίπης θα κινούνται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthreport.gr

TARGET PHARMA – ΠΩΛΗΤΕΣ φαρμακείων

Διαβάστε περισσότερα

Green Import/Lamberts – Ιατρικός Επισκέπτης

Διαβάστε περισσότερα

CROSS PHARMACEUTICALS – Προϊστάμενος πωλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Qualitis Ltd – Biostatistician

Διαβάστε περισσότερα

ANELIXIS PHARMACEUTICALS – Customer Engagement Representative Consumer Healthcare

Διαβάστε περισσότερα

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες θέσεις εργασίας

Πολιτική Ακαδημία #ndacademy: «Ασφάλεια, η πρώτη προτεραιότητα»




Αθήνα, 12 Μαρτίου 2022

Πολιτική Ακαδημία #ndacademy: «Ασφάλεια, η πρώτη προτεραιότητα»
με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο


Με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο πραγματοποιήθηκε η Πολιτική Ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Ασφάλεια, η πρώτη προτεραιότητα».

Στην Ακαδημία, την οποία συντόνισε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας, παρών ήταν ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και συμμετείχαν πρόεδροι ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας από όλη την Ελλάδα, αλλά και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία έννομης τάξης, αναδιαμορφώνοντας και ενισχύοντας τη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ενισχύσει τις γειτονιές με τις ομάδες ΔΡΑΣΗ και ΔΙ.ΑΣ., με νέους ένστολους και επιχειρήσεις σε εστίες παραβατικότητας, έχει ενεργοποιήσει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας και βελτίωσε τις συνθήκες ασφάλειας και υγείας στις φυλακές. Παράλληλα, αναβαθμίστηκαν οι υλικοτεχνικές υποδομές της Ελληνικής Αστυνομίας, προωθείται η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και ενισχύθηκε η τροχαία αστυνόμευσης για να μειωθούν τα ατυχήματα στους δρόμους, ενδυναμώθηκε η συνοριοφυλακή και στον Έβρο έχει πλέον ολοκληρωθεί φράχτης μήκος 37 χιλιομέτρων.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ανέφερε: «Θέλω να καλωσορίσω και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη σημερινή του παρουσία στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο. Μαζί δώσαμε μια μεγάλη μάχη το 2019 και νιώθω υπερήφανος που όλα όσα σχεδιάσαμε προεκλογικά παίρνουν σάρκα και οστά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα ο Υπουργός βρίσκεται εδώ για να μιλήσει για την ασφάλεια των πολιτών, ένα από τα πιο θεμελιώδη ζητήματα και μια από τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Προϋπόθεση για την ελευθερία και τη δημοκρατία είναι η ασφάλεια. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς αστερίσκους, αλλά και χωρίς υπερβάσεις από τα όργανα του νόμου και αυτό ακριβώς είναι που γίνεται πραγματικότητα επί των ημερών αυτής της Κυβέρνησης. Έχουμε όλοι γίνει μάρτυρες της προσπάθειας της αντιπολίτευσης να λαϊκίσει σε αυτό το πεδίο και να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις περί αστυνομοκρατίας, απομονώνοντας μεμονωμένα -και καταδικαστέα- περιστατικά. Εδώ και τρεις μήνες που έχω την τιμή να βρίσκομαι στη θέση του Γραμματέα του κόμματος επισκεπτόμαστε συχνά αστυνομικά τμήματα σε όλη την Αττική και την Περιφέρεια και βλέπουμε από πρώτο χέρι τους Αστυνομικούς να κάνουν αδιάλειπτα το καθήκον τους και θέλω να πω ξανά σε όλα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τις υπηρεσίες τους».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο, η ασφάλεια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας. Κάνουμε πράξη τη δέσμευση «Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού». Εργαζόμαστε με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα σε όλα τα μέτωπα αντιμετώπισης της βίας και του εγκλήματος. Στις γειτονιές, δίπλα στους πολίτες, στην συντριβή του χουλιγκανισμού, στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και του διαδικτυακού εγκλήματος, στην ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών στα ΑΕΙ, στον φραγμό στην παράνομη μετανάστευση, παντού σε όλους τους τομείς σε όλη τη χώρα. Ενισχύουμε την παρουσία της Αστυνομίας, βάζουμε τέλος στα γραφειοκρατικά πάρεργα και ψηφιοποιούμε σημαντικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε την εκπαίδευση, οικοδομούμε μια Αστυνομία ανθρώπινη, σύγχρονη, αποτελεσματική».







Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά και τους Περιφερειάρχες της χώρας



Τα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο του διαλόγου, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά και τους Περιφερειάρχες της χώρας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το αυξημένο ενεργειακό κόστος για τους παραγωγούς, τα έργα υποδομής που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, καθώς επίσης και το θέμα της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης, μεταξύ άλλων, εστίασε και στο ζήτημα του αυξημένου κόστους παραγωγής που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, εξ αιτίας της μεγάλης αύξησης στις τιμές για την αγορά των ζωοτροφών, αλλά και στο αυξημένο κόστος της μεταφοράς τους. Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι η αύξηση του ενεργειακού κόστους, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους κτηνοτρόφους του νησιού «οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ζητήματα βιωσιμότητας».

Παράλληλα, τονίστηκε πως η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει προχωρήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών για τον εκσυγχρονισμό και την αναβαθμισμένη λειτουργία των ΤΟΕΒ, καθώς το θεσμικό πλαίσιο αφήνει αρκετά κενά που χρήζουν βελτιώσεις και σημαντικές παρεμβάσεις.

Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει την συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς όφελος των παραγωγών της Κρήτης, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, καθώς ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, ζήτησε τη συνέχιση του διαλόγου για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική με εξειδίκευση των πολιτικών της σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο κλείσιμο της τηλεδιάσκεψης ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί ο διάλογος και η συνεργασία με κάθε Περιφέρεια της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να εξειδικευτούν όλα τα επιμέρους ζητήματα του πρωτογενή τομέα.



Aγοράστε ΕΛΛΗΝΙΚΑ! ΣΗΜΕΡΑ, στον Ιστότοπο "choosingGreek"..

http://choosinggreek.blogspot.com

ΣΗΜΕΡΑ "choosingGreek":

Φάρμα Μετεώρων "ο τσοπάνης"..-
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ..-
4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ..-
EXPORTS MEAN JOBS..-
ΧΟΙΡΟΙ:ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ..-
Γενικό Δίκαιο Τροφίμων..-
Βοοειδή Ανταλλαγή (BOVEX)- Bovine Exchange (BOVEX)..-
ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ στα social media..που χρήζουν προσοχής....-
Ψηφιακές Υπηρεσίες για Μελισσοκόμους..-
Διαβεβαιώσεις για την άμεση υλοποίηση του έργου «Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης».....-Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας..-
http://choosinggreek.blogspot.com (Member "Bloggers Union 2021") https://athivolesinternational.blogspot.com/2022/03/a-choosinggreek.html https://www.facebook.com/v.ch.maria/posts/10226285796431979?__cft__[0]=AZU5QnMx3l3Qb-XmyWXJztjBLoDdNF9YR8gF6qHn9k-mHrlUWx8FysUDyBe-BRRm1g7-WNd7503wjzRK0r-763KpUpnwLU09EsTMWz_RjyzaMKcQf-ML1axd6XnMixtFXwE&__tn__=%2CO%2CP-R https://twitter.com/mgvavour/status/1502607908802109444?s=20&t=ExMa6O0tt8rKXTNvxcUB1w



 

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ:"..Να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κατάχρησης που έχουν εντοπιστεί, ώστε τα επιδόματα και οι παροχές να κατευθύνονται σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη."


Επίδομα εργασίας και έλεγχος της απάτης στα Μητρώα του ΟΑΕΔ

10 Μαρτίου, 2022




Παρουσίαση από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά»

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η προσπάθειά μας δεν αφορά απλώς στην μεταρρύθμιση του ΟΑΕΔ. Είναι μια προσπάθεια -μέσω της νέας Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης- ο αρμόδιος κρατικός οργανισμός να μετατραπεί από παγίδα ανεργίας και μηχανισμό που δίνει χρήσιμα μεν, αλλά όχι αρκετά επιδόματα ανεργίας, σε μοχλό ώστε και η ανεργία να περιοριστεί και οι άνεργοι να βρίσκουν την εργασία που θα επιθυμούσαν. Αυτό θα γίνει μέσω μια σειράς παρεμβάσεων που ξεκινούν από την ίδια τη λειτουργία του Οργανισμού, περνούν μέσα από τον τρόπο λειτουργίας του Μητρώου των ανέργων και φτάνουν μέχρι το σύστημα της κατάρτισης και των δεξιοτήτων».

Με τον τρόπο αυτό σκιαγράφησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης το νομοσχέδιο με τίτλο «Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, μεταρρύθμιση του συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις» που παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου –παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη και της Γενικής Γραμματέως Ενίσχυσης της Απασχόλησης Ελένης Γιώτη-, ενόψει της κατάθεσής του αύριο σε δημόσια διαβούλευση.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, οι βασικοί στόχου του νομοσχεδίου είναι:
Να βοηθηθούν οι άνεργοι και ιδίως οι μακροχρόνια, με νέα ψηφιακά εργαλεία, να βρουν δουλειά και να επιβραβευθούν όσοι αναζητούν ενεργά ή βρίσκουν εργασία.
Να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κατάχρησης που έχουν εντοπιστεί, ώστε τα επιδόματα και οι παροχές να κατευθύνονται σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.
Να διασφαλιστεί ότι θα πιάνουν τόπο τα χρήματα των φορολογουμένων για τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, καθώς η Ελλάδα έχει μεγάλο πρόβλημα στον τομέα των δεξιοτήτων.

Στις ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
Η παροχή επιδόματος εργασίας στους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά.
Η στήριξη των ανέργων με την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους και νέα ψηφιακά εργαλεία για την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Η καταβολή μπόνους στους μακροχρόνια ανέργους για την κατάρτιση ψηφιακού ατομικού σχεδίου δράσης.
Η αντιμετώπιση του φαινομένων κατάχρησης των παροχών του ΟΑΕΔ, που μετονομάζεται σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.
Η μεταρρύθμιση της κατάρτισης ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας.
Η σύνδεση των αμοιβών παρόχων και καταρτιζόμενων με τα αποτελέσματα της κατάρτισης.

Αναλύοντας τις βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου για την υποστήριξη των ανέργων και την ενίσχυση της απασχόλησης, ο κ. Χατζηδάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων –αυτών που προβλέπονται για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης- για την παραμονή στο Μητρώο Ανέργων μετά το πρώτο 12μηνο και τη διατήρηση σειράς βοηθημάτων, παροχών κ.λπ., τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανέργων που παραμένουν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο επί σειρά ετών, ενώ δηλώνουν υψηλά ετήσια εισοδήματα και διαμένουν σε ακριβές περιοχές. «Η καταπολέμηση της απάτης και των καταχρήσεων είναι κάτι που θα πρέπει να μας ενώνει όλους, καθώς είναι προφανές ότι άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη, εκμεταλλεύθηκαν τις τρύπες της νομοθεσίας για να εξασφαλίσουν σειρά παροχών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας με χαμηλότερα εισοδήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πρόβλεψη για ενεργοποίηση της διαγραφής από το μητρώο ανέργων μετά από τρεις αρνήσεις κατάλληλων θέσεων εργασίας (θέσεων δηλαδή που έχουν λάβει υπόψη μεταξύ άλλων το εργασιακό προφίλ του ανέργου, τον προηγούμενο μισθό του και τον τόπο κατοικίας του) ή άρνηση συμμετοχής σε δράση κατάρτισης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε ότι αντίστοιχες ρυθμίσεις εφαρμόζονται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης προσθέτοντας ότι οι προτεινόμενες διατάξεις βασίζονται σε νομοθεσία του 1985. «Οι ρυθμίσεις που αφορούν στο Μητρώο των ανέργων είναι ισορροπημένες γιατί στην πρώτη περίπτωση σχετίζονται με το εισόδημα του ανέργου –και πάμε σε μεγάλα εισοδήματα- και στη δεύτερη περίπτωση στην άρνησή του να δεχθεί θέσεις που ευθυγραμμίζονται με αυτά που ο ίδιος ζήτησε. Ακόμα και έτσι όμως, ο άνεργος δεν στερείται βασικών κοινωνικών παροχών όπως είναι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, οι ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ και το επίδομα θέρμανσης. Επιδιώξαμε μια δίκαιη αντιμετώπιση που προστατεύει αυτούς που έχουν ανάγκη, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη ότι υπάρχουν φορολογούμενοι, αλλά και κανόνες δικαιοσύνης», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Και κατέληξε λέγοντας ότι: «Με το νομοσχέδιο αυτό εναρμονιζόμαστε με αυτές που συμβαίνουν σε προηγμένες χώρες της ΕΕ, αντιμετωπίζουμε χρόνιες παθογένειες του ΟΑΕΔ –που συμπεριλαμβάνουν καταχρήσεις και απάτες- και δίνουμε περισσότερα όπλα για το μέλλον σε εργαζομένους και ανέργους, θέτοντας σε ακόμα πιο γερές βάσεις την κοινωνική πολιτική της χώρας».

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Στόχος της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του ΟΑΕΔ είναι η μετεξέλιξή του σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης που θα στηρίζει άμεσα όσους την έχουν ανάγκη, θα υλοποιεί αποτελεσματικές ενεργητικές πολιτικές που ανταποκρίνονται στις νέες και διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της οικονομίας, θα διαδραματίζει έναν ακόμα πιο κομβικό ρόλο στην αγορά εργασίας και θα παρέχει περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες ταχύτερα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταστεί ένας φορέας-συνώνυμο της απασχόλησης και της αναβάθμισης δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Ο κόσμος αλλάζει, η αγορά εργασίας αλλάζει και είναι υποχρέωσή μας να αλλάξουμε και εμείς και να προσφέρουμε “Δουλειές Ξανά”».



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλιο ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής







Από Κίνημα Αλλαγής 
 11/03/2022






Τα συντηρητικά αντανακλαστικά αρκετών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων οδηγούν εκ νέου στο «πάγωμα» της πρότασης για έκδοση ευρωομολόγου, όπως συνέβη και στο παρελθόν όταν μόνο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σοσιαλδημοκρατικές ηγεσίες στην Ευρώπη το ζητούσαν, συναντώντας την τυφλή άρνηση από την ευρωπαϊκή δεξιά.

Την ίδια ώρα, η κοινή δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους αναβάλλεται για την επόμενη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών.

Η Κυβέρνηση οφείλει, ως τότε, να ανακόψει το «ράλι» των τιμών στα καύσιμα, στα βασικά αγαθά, στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο, που τινάζει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Απαιτούνται εδώ και τώρα παρεμβάσεις. Καλούμε ξανά την Κυβέρνηση να εισακούσει τις προτάσεις μας και να προχωρήσει σε:

– Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

– Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

– Εισαγωγή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

– Άμεση εισφορά στα απροσδόκητα κέρδη των ηλεκτροπαραγωγών.


ΕU:Banking and finance

 

  

Banking and finance

Finance Newsletter

European Commission Logo

Follow us | Finance You Tube Account | Finance twitter account

News alert
FinComp for adults: Call for expression of interest of adult education practitioners

DG FISMA and the OECD-INFE are looking for frontrunner practitioners in the field of financial education (involved in developing educational materials or in teaching them) who are already using the financial competence framework for adults in the EU in their financial education initiatives, or plan to use it in the near future. The objective is to facilitate the exchange of lessons learnt by practitioners who use the framework. This exchange could take place through targeted workshops. Deadline : 31 March 2022.

 
more
 
 
This is the European Commission's Finance Newsletter. It is hosted by the Directorate-General for Financial Stability, Financial Services and Capital Markets Union.

Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου για τον πόλεμο στην Ουκρανία



https://evenizelos.gr/mme/interviews/453-interviews2022/6607-skai-synentefksi-ev-venizelou-gia-ton-polemo-stin-oukrania.html



*Video: https://vimeo.com/686993633

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022



Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ για τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον Νίκο Στραβελάκη, τον Παύλο Τσίμα και την Έλενα Λάσκαρη (10.3.2022)



Ν. Στραβελάκης: Θα συζητήσουμε με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. Κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα σας.

Ευ. Βενιζέλος: Καλησπέρα.

Ν. Στραβελάκης: Θέλω αμέσως να ζητήσω το πρώτο σας σχόλιο για όλα αυτά που είδαμε, παρακολουθείτε και εσείς και εμείς και όλος ο πλανήτης με αγωνία, πού οδηγείται η κατάσταση, κ. Πρόεδρε;

Ευ. Βενιζέλος: Η κατάσταση έχει ήδη οδηγηθεί σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο με πολλές θερμές όψεις, οι οποίες ξεκινούν από τις οικονομικές κυρώσεις και την ενεργειακή κρίση και φτάνουν στην ανοικτή και, θα έλεγα, εσπευσμένη πυρηνική απειλή που εκτόξευσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήδη από την πρώτη ημέρα. Αυτό νομίζω ότι μας δείχνει το μέγεθος της αλλαγής που έχει συντελεστεί στον παγκόσμιο χάρτη. Έχουμε μία νέα φάση της Ιστορίας και πρέπει να τοποθετηθούμε όλοι γρήγορα και διορατικά μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο.

U.S. Department of Labor:update

 

DOL Seal

U.S. Department of Labor

March 11, 2022

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022