"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: Όροι Εργασίας:Δεν Μπορούν να Υπολείπονται των Κατωτάτων Μισθολογικών Ορίων..-Πρόστιμα και Παύση Εργασιών σε Δεκάδες Οικοδομές και Εργοτάξια..-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Κλήρωση για την Αντικατάσταση Μέλους Επιτροπής..-TTB Establishes the Yucaipa Valley American Viticultural Area..-CDU latest ..- Ίδρυμα Ευγενίδου:ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη..-Council of the EU:Forward look..-IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: 53η Ετήσια Τακτική Γ.Σ.








Θα τιμήσουν με την παρουσία τους:
 η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, Πρόεδροι Ενώσεων και κλαδικών, επαγγελματικών, τοπικών κ.ά. φορέων, συνεργάτες και φίλοι.
Παρακαλούμε θερμά για τις ανάγκες της οργάνωσης, επιβεβαιώστε την συμμετοχή σας στο linkhttps://forms.gle/MkWUPSG6S18afWN97


Copyright © 2023 Enosi Ksenodoxon Athinon, All rights reserved.
typos
Our mailing address is:

Enosi Ksenodoxon Athinon
Stadiou 24Athens 105 64
Greece

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ για τον Ιατρικό Τουρισμό

https://www.ibtimes.com/greeces-next-hot-export-could-medical-tourism-3719308

ECONOMY & MARKETS
Greece's Next Hot Export Could Be Medical Tourism
By Panos Mourdoukoutas Ph.D. @pmourdoukoutas
11/24/23 AT 3:44 AM EST
For years, Greece's hot export has been leisure tourism, with millions of foreigners visiting the country to enjoy the blue beaches, the sunny sky and the ancient sites where Western civilization was born.


Nowadays, Greece is still a popular destination for leisure tourists, but it is beginning to attract another type of crowd: medical tourists. These people visit the country to take advantage of its high quality inexpensive medical services, especially those in countries like the U.S. with a high cost of medical services.

For instance, a visit to a specialist in Greece costs around $50, less than the standard co-pay for major U.S. insurance plans, while a visit to an emergency hospital room costs $150. In addition, a 90-day supply of blood pressure medication Diovan costs $40 in Greece, about the same as the co-pay for U.S. insurance plans.


The Ministry of Tourism and the Athens Medical Association estimate that Greece could attract 100,000 tourists annually, generating 400 million euros in revenues.

ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ:η μήνυση (2009) που ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΠΟΤΕ ΔΙΚΑΣΙΜΟ!!

 TO KEIMENO THΣ ΜΗΝΥΣΗΣ

ΕΝΩΠΙΟN ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΓΚΛΗΣΗ - ΜΗΝΥΣΗ

Της Μαρίας Χατζηδάκη Βαβουρανάκη του Ανδρέα, κατοίκου Αχαρνών, οδός ....

ΚΑΤΑ

THE BRITISH MUSEUM OF LONDON ( Του Βρετανικού Μουσείου), διεύθυνση Great Russell Street, 38, WC1B 3DG που εκπροσωπείται νόμιμα στην Ελλάδα από την Βρετανική Πρεσβεία ( που εδρεύει στην Αθήνα)

**************
Eίμαι Ελληνίδα Πολίτις και κατοικώ στις Αχαρνές όπου και γεννήθηκα επί της ως άνω αναφερομένης οδού. Επί σειράν δεκαετιών παρακολουθώ με πόνο και οδύνη την παρακράτηση από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου των κλαπέντων Ελληνικών Αρχαιολογικών Θησαυρών από τον Αρχαιοκάπηλο Λόρδο THOMAS BRUCE –ως κάτωθι αναφέρω- τα οποία το Βρετανικό Μουσείο φιλοξενεί και αρνείται να επιστρέψει στην πατρίδα μου παρά το ότι άριστα γνωρίζει ότι είναι προϊόντα κλεπταποδοχής.

Ο Thomas Bruce, έβδομος κόμης του Elgin με ταπεινό κίνητρο την επιθυμία του να γίνει ζηλευτός από τα υπόλοιπα μέλη της υψηλής Βρετανικής κοινωνίας το 1799, όταν διορίστηκε πρέσβης της Βρετανίας στην Οθωμανική αυτοκρατορία και μετατέθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1801 λεηλάτησε το μεγαλύτερο της γης αριστούργημα, σπαράσσοντας, κόβοντας σε κομμάτια και μεταφέροντας τεμάχια του Παρθενώνα στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου 1801 με το πλοίο “Mentor”, το οποίο είχε φέρει για αυτό το σκοπό στην χώρα μου. Αυτός ο ανεκδιήγητος Βρετανός έκλεβε την κληρονομιά του ΄Εθνους μου διαρκώς και συνέχεια μέχρι το 1817 όταν δύο ακόμα πολεμικά πλοία, ο Τάγος και ο Δορυφόρος φορτώθηκαν με ταφόπλακες, χαλκώματα και εκατοντάδες βάζων. Μάλιστα, εάν τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ελληνικός αγώνας για την ανεξαρτησία δεν έδινε τέλος στη λεηλασία του Thomas Bruce Έλγιν ο εγκληματίας αυτός θα είχε μεταφέρει στην Αγγλία ολόκληρο τον Παρθενώνα.

Από το 1938 εως το 1939, έγινε ο απίστευτος «καθαρισμός» των μαρμάρων του Παρθενώνα όταν το εργατικό προσωπικό του μουσείου χωρίς επίσημη εξουσιοδότηση χρησιμοποίησε χάλκινα εργαλεία για να απομακρύνει αυτό που πίστευε ότι ήταν βρωμιά, που ήταν όμως στην πραγματικότητα η μελόχρωμη πατίνα της ιστορικής επιφάνειας των μαρμάρων.

Η κίνηση αυτή του Βρετανικού Μουσείου αποδεικνύει την ανικανότητα του να έχει στην κατοχή του και να συντηρεί Αρχαιολογικούς Θησαυρούς.

Η πράξη του κοινού κλέφτη Αρχαιοτήτων λόρδου Thomas Bruce (Ελγιν) ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει τιμωρηθεί και κανείς δεν έχει αποκαλέσει επισήμως τον λόρδο Ελγιν με την πραγματική του ιδιότητα: αυτή του κοινού κλέφτη Αρχαιοτήτων δηλαδή Αρχαιοκάπηλου.

Το Βρετανικό Μουσείο συνέχισε και επικύρωσε παρανόμως την κλοπή των Αρχαίων Ελληνικών Μαρμάρων αφού απεδέχθη την προσφορά του Αρχαιοκαπήλου Βρετανού πληρώνοντας ένα ευτελές ποσόν και ολοκλήρωσε το έγκλημα του με πλημμελή και εγκληματική φύλαξη-διατήρηση της Αρχαίας Κληρονομιάς της πατρίδας μου Ελλάδος την οποία επιπροσθέτως από τότε, εκθέτει και εκμεταλλεύεται οικονομικώς βαπτίζοντάς τη μάλιστα με το όνομα του κλεπταποδόχου (ΕΛΓΙΝΕΙΑ) ενώ άριστα γνωρίζει ότι είναι προϊόν κλοπής.

Όλα αυτά, χαρακτηρίζουν το Βρετανικό Μουσείο ως Κλεπταποδόχο.

Έκτοτε και παρά τις κατ’ επανάληψιν εκκλήσεις της Ελλάδος το Βρετανικό Μουσείο παρακρατά τον παρανόμως αποκτηθέντα θησαυρό της πατρίδας μου και αρνείται την επιστροφή του.

Προσκομίζω έγγραφα και προτείνω μάρτυρες τους:1. Ιωάννη Βαρβουρανάκη του Γεωργίου κατοίκου Αχαρνών Αττικής, οδός ..

2. Κωνσταντίνο Ζιγκήρη του Γερασίμου κατοίκου Αχαρνών Αττικής, οδός ..

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Μηνύω το ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ TOY ΛΟΝΔΙΝΟΥ καθώς και κάθε αρμόδιο επί του θέματος στέλεχός του για κλεπταποδοχή , παράνομη παρακράτηση και οικονομική εκμετάλλευση του Θησαυρού της Χώρας μου, φρικτά εγκλήματα για τα οποία ζητώ την δίκαιη τιμωρία τους.Αιτούμαι την άμεση επιστροφή κάθε Αρχαιολογικού κλαπέντος αντικειμένου που υπάρχει και εκτίθεται εκεί καθώς και όσα ελληνικά έργα τέχνης βρίσκονται το Burlington House έως σήμερα.

Αιτούμαι την επιβολή προστίμου αποκατάστασης μεταφοράς και τοποθέτησης των Μαρμάρων στο μέρος όπου πρέπει να βρίσκονται, δηλαδή στο νέο Μουσείο Ακρόπολης.

Αιτούμαι την καταβολή αναλόγου αποζημίωσης στο Ελληνικό Κράτος για την ζημία που προκάλεσε το Βρετανικό Μουσείο στα Μάρμαρα από πλημμελή και αδιάφορη μεταχείριση υποβιβάζοντας τον εαυτό του σε οίκο φύλαξης αρχαιοτήτων από αδαείς και άσχετους.

Αιτούμαι την δια μέσου πασών των ανα την υφήλιο μέσων μαζικής ενημέρωσης αίτησης συγγνώμης της Βρετανικής Κυβέρνησης προς τον Ελληνικό Λαό , την Αρχαιολογική Περιουσία του οποίου παρανόμως και προκλητικώς επί εκατονταετίες νέμεται και επιπροσθέτως οικονομικώς εκμεταλλεύεται παραγνωρίζοντας ότι είναι προϊόντα Κλεπταποδοχής, έγκλημα που τιμωρείται σκληρότατα από διεθνείς Νόμους και Κανονισμούς.

Παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγουσα για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί σύμπαν το Ελληνικό Έθνος και εγώ ως πολίτις του, για ποσόν 100 ευρώ συμβολικά, με την επιφύλαξη να προσφύγω στα αστικά και διεθνή δικαστήρια.

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2009

Η ΜΗΝΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΕΝΑΓΟΥΣΑ


ΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ απο το ΙΔΡΥΜΑ "ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ"

 https://www.snf.org/el/nea-istories/nea/anakoinoseis/to-isn-epanekkinei-ti-diadikasia-kataskeyis-ton-trion-neon-dimosion-nosokomeion-se-thessaloniki-komotini-kai-sparti/

"Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, βρισκόμαστε στη θέση να μοιραστούμε μαζί σας πως μετά από πολύμηνη προσπάθεια, όλα τα εμπόδια παραμερίστηκαν και, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί και ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, στην εναρκτήρια ομιλία του στο SNF Nostos Conference 2023, το ΙΣΝ επανεκκινεί τη διαδικασία κατασκευής και των τριών νέων δημόσιων νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τη Σπάρτη. Όπως είχαμε γνωστοποιήσει στην ανακοίνωσή μας τον περασμένο Φεβρουάριο, ο σχετικός διαγωνισμός είχε ακυρωθεί καθώς είχαμε λάβει πολύ υψηλότερες προσφορές από τις προβλεπόμενες, έως και δυόμιση φορές. Είχαμε, όμως, παράλληλα, ξεκινήσει και τις απαραίτητες διεργασίες ώστε να βρούμε τον τρόπο να καταστούν εφικτά, αυτά τα πολύ σημαντικά κατασκευαστικά έργα, προς όφελος του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Με τη βοήθεια της εταιρίας Hill International, του Renzo Piano και της εταιρίας Renzo Piano Building Workshop, της Betaplan και με τη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων, με τελικό ανάδοχο τον Όμιλο ΑΒΑΞ, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ελλάδα και στην Κύπρο, υπογράφηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 η σύμβαση για την έναρξη της κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής – ΙΣΝ, του Νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης – ΙΣΝ και του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης – ΙΣΝ. Η αύξηση του προϋπολογισμού για τα συγκεκριμένα έργα διαμορφώνει τη συνολική επένδυση του ΙΣΝ για τη Διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία (ΔΠΥ) σε ποσό άνω του ενός (1) δισεκατομμυρίου δολαρίων, με τα τρία νέα νοσοκομεία, τα οποία θα παραδοθούν πλήρως εξοπλισμένα στο Ελληνικό Δημόσιο, να αποτελούν περίπου το ήμισυ (500 εκατομμύρια δολάρια) του συνολικού προϋπολογισμού."



ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ επερχόμενες αλλαγές,Nόμοι και Νομοσχέδια της Βουλής των Ελλήνων


Τι προβλέπει το Ποινικό Δίκαιο

Μεταξύ άλλων προβλέπονται:

Αύξηση ποινών από 15 σε 20 χρόνια για κακουργήματα, όπως υπεξαιρέσεις, πλαστογραφίες και απάτες
Αυστηρότερες προϋποθέσεις για υφ’ όρον απόλυση
Ποινές από 1 -2 χρόνια θα μετατρέπονται σε χρηματικές ή κοινωφελή εργασία
Μερική έκτιση ποινών για ποινές έως 3 χρόνια( από 1 μέχρι 6 μήνες στη φυλακή και αναστολή για το υπόλοιπο της ποινής)
Στη φυλακή οι εμπρηστές
Έως 5 χρόνια οι εμπρηστές από αμέλεια
Έως και ισόβια οι εμπρηστές από δόλο και πρόστιμο 180.000 ευρώ
Κατά προτεραιότητα οι δίκες για εμπρησμούς δασών και τροχαία δυστυχήματα
Στη φυλακή οι υπαίτιοι θανατηφόρων τροχαίων που παραβίασαν τον ΚΟΚ
Απόπειρα βιασμού ισοδυναμεί με βιασμό
Ποινές έως 20 χρόνια για την απόπειρα βιασμού
Κοινωφελής εργασία σε καταδικασμένους για πλημμελήματα
Μία μόνο αναβολή σε κάθε δίκη και η δεύτερη μόνο με «χαρτί» δημόσιου νοσοκομείου
Ενισχύεται η προστασία θυμάτων και καταγγελλόντων ενδοοικογενειακής βίας
Υποχρέωση γιατρών, δασκάλων, προπονητών κλπ να καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας
Περιστέλλονται τα δικαστικά συμβούλια και οι συνθέσεις των δικαστηρίων
Στο αρχείο και δικαστικά έξοδα από 1.000 έως 1.500 ευρώ για «αβάσιμες» μηνύσεις

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Αναζήτηση


Τίτλος
Περιορισμοί κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας οφειλέτη, καθώς και απόσβεση εκχωρηθείσας απαίτησης.
Τύπος
Πρόταση νόμου
Υπουργείο
Δικαιοσύνης
Επιτροπή
Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
Φάση Επεξεργασίας
Κατατεθέντα
Ημερ/νια Φάσης επεξεργασίας
17/10/2023
Το φωτοτυπημένο σ/ν ή π/ν
δεν αποτελεί το τελικό κείμενο διότι εκκρεμούν
ορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις
Αιτιολογική-Εισηγητική Έκθεση  Διατάξεις Σχεδίου ή Πρότασης Νόμου  
Αιτιολογική Έκθεση & Λοιπές Συνοδευτικές Εκθέσεις
  
Ημ. Κατάθεσης
17/10/2023


ΤίτλοςΤαξινομήστε βάσει ΤύποςΤαξινομήστε βάσει Ημερομηνίαφθήνουσας  Ταξινομήστε βάσει Φάση ΕπεξεργασίαςΤαξινομήστε βάσει
Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη...Διεθνής Σύμβαση28/11/2023Επεξεργασία στις Επιτροπές
Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας για την ανοικοδόμηση του Πυροσβεστικού Σταθμού Επταγωνίας Κύπρου,...Διεθνής Σύμβαση28/11/2023Επεξεργασία στις Επιτροπές
Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024Σχέδιο νόμου27/11/2023Επεξεργασία στις Επιτροπές
Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167,...Σχέδιο νόμου27/11/2023Επεξεργασία στις Επιτροπές
Όροι δόμησης, κατασκευής, επιτρεπόμενες χρήσεις γης για κέντρα δεδομένων, χωροταξικές και...Σχέδιο νόμου22/11/2023Έτοιμα για συζήτηση στη Βουλή
Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της...Διεθνής Σύμβαση21/11/2023Ψηφισθέντα Νομοσχέδια
Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2022Σχέδιο νόμου21/11/2023Κατατεθέντα
Κύρωση του Ισολογισμού και των λοιπών Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων της Κεντρικής Διοίκησης,...Σχέδιο νόμου21/11/2023Κατατεθέντα
Εφαρμογή διατάξεων του κανονισμού (ΕΕ) 2021/784 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου...Νόμος20/11/2023Ολοκλήρωση
Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2101 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 24ης...Νόμος14/11/2023Ολοκλήρωση

Ανοίγει ο δρόμος για νέο αντικαρκινικό φάρμακο: ...

 https://hellasjournal.com/2023/11/anigi-o-dromos-gia-neo-antikarkiniko-farmako-entopistike-agnosto-moriako-monopati-gia-tin-anachetisi-tou-karkinou-tou-pnevmona/

"Ανοίγει ο δρόμος για νέο αντικαρκινικό φάρμακο: Εντοπίστηκε άγνωστο μοριακό μονοπάτι για την αναχαίτιση του καρκίνου του πνεύμονα......Στην έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences», εντοπίστηκε ότι μια γνωστή ογκοκατασταλτική πρωτεΐνη που ονομάζεται RBM10, μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη του καρκίνου του πνεύμονα καταστέλλοντας τη λειτουργία της c-Myc, πρωτεΐνης που οδηγεί στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων όταν υπερεκφράζεται...."

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022