"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ



 Ν. 4756 ΦΕΚ Νέα ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών, αναστολές και μειώσεις  Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε χθες ο νόμος 4756 που ψηφίστηκε από την Βουλή, με τίτλο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ:πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνες

 


WORLD HEALTH ORGANIZATION,update




Every move counts towards better health





Up to 5 million deaths a year could be averted if the global population was more active. At a time when many people are home bound due to COVID-19, new WHO Guidelines on physical activity and sedentary behaviour, emphasize that everyone, of all ages and abilities, can be physically active and that every type of movement counts.
Find out more

Know the facts

Join 16 days of action to prevent all forms of violence against women





Globally 1 in 3 women experience physical and/or sexual violence in their lifetime, mostly by an intimate partner. This is a stark reminder of the scale of gender inequality and discrimination against women.

Watch the video

Latest on COVID-19

A look inside laboratories responding to COVID-19

WHO is helping countries boost testing capacity for SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19. This includes supporting laboratories around the world. Here’s a glimpse at some of that work.





How to celebrate safely during the pandemic

How can we celebrate the holidays safely? Who are the high risk members in our families and communities and how can we keep them safe? What about travel during the holidays? WHO’s Chief Scientist explains in Science in 5.


WHO recommends against the use of remdesivir in COVID-19 patients

WHO has issued a conditional recommendation against the use of remdesivir in hospitalized patients, regardless of disease severity, as there is currently no evidence that remdesivir improves survival and other outcomes in these patients.

Water or swimming does not transmit the COVID-19 virus

The COVID-19 virus does not transmit through water while swimming. However, the virus spreads between people when someone has close contact with an infected person.

More Info on WHO’s response to the pandemic

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ,ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ:ανάγκη παράτασης της προθεσμίαςδικαστικής αναγνώρισης ιδιοκτητών στο Κτηματολόγιο


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Αντιπρόεδρος
Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 27.11.2020

 

 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας,σε συνέχεια τηλεφωνικής ενημέρωσης που είχε,στις 11 Νοεμβρίου από τον Αντιδήμαρχο Μεγαρέων, κ. Κωνσταντίνο Φυλακτό,αλλά και στις 12 Νοεμβρίου από τον Δήμαρχο Ελευσίνας, κ. Αργύριο Οικονόμου (επισυναπτόμενο 1), για την ανάγκη παράτασης της προθεσμίαςδικαστικής αναγνώρισης ιδιοκτητών στο Κτηματολόγιο,η οποία λήγει στις 31.12.2020,είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειες, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και τον διαβεβαίωσε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα παρατείνειτην προθεσμία δικαστικής αναγνώρισης ιδιοκτητών.

Ο κος Μπούρας, στις 11.11.2020 εξέδωσε δελτίο τύπου (επισυναπτόμενο 2) με το οποίο ενημέρωνε τον αντιδήμαρχο Μεγαρέων, κ. Κ. Φυλακτό, για την δέσμευση που έλαβε από τον Υπουργό, ενώ με τηλεφωνική επικοινωνία του αντίστοιχα ενημέρωσε και τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Α. Οικονόμου.

Έτσι, με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε και συζητείται στη Βουλή, με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», στο άρθρο 133, προβλέπεται η παράταση της προθεσμίας για την δικαστική αναγνώριση ιδιοκτητών μέχρι 31.12.2021.

 

Βουλή των Ελλήνων, 100 21 Αθήνα-τηλ.:2103708401-2, fax: 2103707888

Θεμιστοκλέους 3, 10677 Αθήνα, Τηλ.: 210 3303066, Φαξ: 210 3301970

e-mail: vice.president_c@parliament.gr, bouras@parliament.gr






ΚΙΝ.ΑΛ.Γιώργος Αρβανιτίδης:Ψευδεπίγραφη χωροταξική «μεταρρύθμιση» ..

 

Ψευδεπίγραφη χωροταξική «μεταρρύθμιση» με σκόπιμες ασάφειες στην εκτός σχεδίου δόμηση

 

Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι φέρνει μια μεγάλη μεταρρύθμιση στα χωροταξικά και πολεοδομικά πράγματα της χώρας. Είναι απορίας άξιο όμως, γιατί αυτή την τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος σπεύδει να την… «στριμώξει» μέσα σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες μιας εβδομάδας, ξανά εν μέσω καραντίνας, και με σημαντικές ενεργειακές τροπολογίες στο συρτάρι για την τελευταία στιγμή, όπως πάντα!
 
Το παρόν Νομοσχέδιο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά θα φέρει απορρύθμιση, αν όντως περάσουν ορισμένα θέματα, χωρίς σημαντικές αλλαγές. Οι σοβαρές μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με την τυπική επίκληση της διαβούλευσης. Δεν γίνονται μέσα σε 4 μήνες, απλά με την τροποποίηση 2-3 νόμων και την προσθήκη κάποιων νέων άρθρων, που χρήζουν ακόμα ερμηνείας και εξειδίκευσης. 
 
Η μόνη θετική συγκυρία είναι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης που μπορούν να κατευθυνθούν στην ολοκλήρωση επιτέλους των Πολεοδομικών Σχεδίων της χώρας, αφού όμως αρθούν και άλλα εμπόδια. Και δεν είναι πανάκεια ο ορισμός ενός…εξωτικού Συντονιστή για την ολοκλήρωση αυτή, όπως πια αρέσκεται να κάνει η Κυβέρνηση σε πολλά ζητήματα. Υπάρχουν Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς ή Υφυπουργοί για αυτό, εκτός και αν φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη αυτή.
 
Ισχυρίζεται επίσης η Κυβέρνηση, ότι με το Νομοσχέδιο αυτό προστατεύεται το περιβάλλον, προστατεύεται το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και θα έχουμε ανάπτυξη και επενδύσεις. Και οι 3 ισχυρισμοί είναι προβληματικοί για τους παρακάτω λόγους:
 
Σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος :

  • Η Εθνική Χωρική Στρατηγική δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την υλοποίηση και χάραξη των επόμενων βημάτων. Τί περιβαλλοντική λογική είναι αυτή ; Προστασία a la cart ; Με τον Υπουργό σε ρόλο Μέγα-Χωροτάκτη συγκεντρώνοντας υπερεξουσίες ;
  • Πού πάνε όλες οι προτροπές της «έκθεσης Πισσαρίδη» που κάνουν λόγο για μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων σε τοπικό επίπεδο, σε τομείς όπως η χωροταξία, με την κεντρική διοίκηση να ασκεί περισσότερο επιτελικό ρόλο ;
  • Και πού είναι η μεταρρύθμιση που προτείνει η «έκθεση Πισσαρίδη» για την αναβάθμιση της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος σε Ανεξάρτητη Αρχή ; Το Υπουργείο επιφυλάσσει ρόλο «φτωχού συγγενή» με πενιχρά μέσα και στελέχωση, κρατώντας την ακόμα ως μια Διεύθυνση του Υπουργείου, με λειψές διατάξεις στα αρ. 124 και 125 που βρίσκονται στις….λοιπές διατάξεις του «μεταρρυθμιστικού» Νομοσχεδίου.
  • Δεν υπάρχει καμία διάταξη που να υποχρεώνει τα Τοπικά, Περιφερειακά και Ειδικά Χωροταξικά Σχέδια να συμβαδίζουν ή τουλάχιστον να λαμβάνουν υπόψιν τους τα Περιφερειακά  Σχέδια για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ).
 
Σε σχέση με την προστασία του δικαιώματος της ιδιοκτησίας:
  • Υπάρχουν σκόπιμες και αντιφατικές ασάφειες για να επιφέρουν ανασφάλεια δικαίου και στην ουσία να καταργηθεί από σήμερα de facto η εκτός σχεδίου δόμηση, που αφορά χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες.
  • Θέσαμε ξεκάθαρα ερωτήματα προς τον κ. Υπουργό και ζητήσαμε διευκρινίσεις :
  1. Θα έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα, με όσα έχουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μπορούν σήμερα να δομήσουν με παρεκκλίσεις ή τα περιορίζετε, παρά την διορία που τους δίνετε για έκδοση άδειας εντός 2 ετών ;
  2. Υπάρχει κίνδυνος εμπλοκής στην πορεία έκδοσης αυτών των αδειών στα επόμενα χρόνια και άρα να μην προχωρήσει μια άδεια δόμησης από μηχανικούς και τις Πολεοδομίες σε αυτές τις περιπτώσεις ; 
  • Εμείς δεν λέμε να μην μπει μια τάξη στην εκτός σχεδίου δόμηση, αλλά όχι εις βάρος της μικροϊδιοκτησίας, ειδικά όπως πήγε να φέρει το Υπουργείο τα επίμαχα άρθρα στην αρχική τους μορφή.
  • Χρειάζεται επίσης να υπάρξουν εξειδικευμένες ρυθμίσεις για περιοχές με ιδιαιτερότητες, όπως τα νησιά, καθώς δεν είναι παντού όλα ίδια και αυτό επιτάσσει και το Σύνταγμα.
  • Παράλληλα, υπάρχει και η εξής αντίφαση: περιορίζονται οι μικροϊδιοκτήτες και πριμοδοτούνται οι τουριστικές εγκαταστάσεις και μάλιστα όχι οι μικρομεσαίες, αλλά τα μεγάλα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, την στιγμή που η πανδημία αλλάζει το προφίλ του Τουρισμού παγκοσμίως. Ποιοι βγαίνουν ωφελημένοι με υπεραξίες ;
 
Σε σχέση με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις που…έρχονται:
  • Οι διαρθρωτικές αλλαγές στις ΑΠΕ και οι ρυθμίσεις για τον ειδικό λογαριασμό των ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ), που έχουν εξαγγελθεί από το Υπουργείο, θα έρθουν τελικά με…Τροπολογία, ενώ ήδη η αγορά και η επιχειρηματικότητα σε ολόκληρο των χώρο των ΑΠΕ «βράζει».
  • Δεν θα φταίει ο covid μόνο ή το κακό το ριζικό μας, αν όχι μόνο δεν έρθουν επενδύσεις, αλλά φύγουν κιόλας επενδύσεις ή κλείσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΑΠΕ το 2021. Και για αυτό θα φταίει η πολιτική που ακολουθεί η παρούσα Κυβέρνηση.
  • Η χθεσινή εικόνα του Κτηματολογίου και οι αλληλοκατηγορίες με τον ΟΤΕ για την «κατάρρευση» των ψηφιακών υπηρεσιών, μόνο αισιόδοξα μηνύματα για επενδύσεις δεν δίνουν.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΕΔΩ:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - 27.11.2020

ΒΑRACK OBAMA latest

 

Take our first #OFCareChallenge
  Artwork by Liz Montague
Hi there,

The economic pain from COVID-19 has touched every corner of the world, but here in the U.S. it’s hitting Black-owned businesses especially hard. Over 40 percent of Black-owned businesses have shut their doors this year.

But you can help—and help take care of your community at the same time. 

By taking the next #OFCareChallenge and supporting Black-owned businesses in your community—especially while shopping for gifts during Black Friday and Small Business Saturday—you can support African-American entrepreneurs, help close the racial wealth gap, create jobs, and amplify Black voices. 

Help build a stronger community by taking our second #OFCareChallenge and supporting Black-owned businesses this holiday season.

You can ensure that your money has an even bigger impact in your community this holiday season by donating and shopping at Black-owned businesses and organizations.

Take care of your community,
 
—The Obama Foundation


Donate to empower rising leaders bringing hope to their communities.
 
DONATE

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ

 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


 

     Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.

          Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :

·        Τις επιστολές του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί – Αγοραίων Γιαννιτσών «Ο Άγιος Χριστόφορος», του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Έδεσσας «Καταρράκτες» και του Σωματείου Ραδιοταξί Αριδαίας «Ο Ερμής» σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο κλάδο τους λόγω της πανδημίας, την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης και τα μέτρα στήριξης τους. 

·        Τις επιστολές διαμαρτυρίας του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Πέλλας «Ο Άγιος Στυλιανός» και του Συλλόγου Πολυτέκνων Γιαννιτσών και Περιφέρειας «Ο Άγιος Στυλιανός», σχετικά με την ενδεχόμενη μείωση του ποσοστού προσλήψεων στο Δημόσιο για τους πολυτέκνους από το 15% στο 10%.

·        Το υπόμνημα των Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιπεριάς και Γεωργικής Κοινοπραξίας Οπωροκηπευτικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας (ΓΕ.Κ.Ο.Σ.Α.) συνοδευόμενο με τους πίνακες παραγωγής και κόστους, σχετικά με την μηδαμινή ζήτηση και διάθεση της ποικιλίας αμπέλου «’Οψιμο Έδεσσας» λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, με συνέπεια την μείωση του εισοδήματος τους.  

·        Την επιστολή της Ομάδας Εκπαιδευτικών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, σχετικά με το αίτημα για την συγκρότηση ξεχωριστών πινάκων πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.  

·        Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας, σχετικά με τα αιτήματα και τις προτάσεις τους για οικονομική στήριξη των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία covid-19.

·        Το υπόμνημα της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Πόζαρ και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων, σχετικά με το αίτημα τους για ένταξη των ξενοδοχείων – ενοικιαζομένων δωματίων και ξενώνων στους ΚΑΔ που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας.

·        Τις επιστολές του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας, του Κυνηγετικού Συλλόγου Γιαννιτσών «Ο Φασιανός» και του Κυνηγετικού Συλλόγου Έδεσσας, για θέματα που τους απασχολούν.

·        Την επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, σχετικά με τα αιτήματα του για την διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα δημοσίευσης των κρατικών καταχωρήσεων και μετά το 2021 και την κατάργηση του ποσού 2% επί του τζίρου τους υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.

·        Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας – Θράκης, σχετικά με το αίτημα τους για την ένταξη όλων των παραγωγών στα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας covid-19.

·        Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλίας – Θράκης, σχετικά με την  πρόταση τους για τη δημιουργία νέου αμιγώς παραγωγικού ΚΑΔ και την απαλλαγή τους από το τέλος επιτηδεύματος.

 

     Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή:   

-         Στο πλαίσιο αυτό και σε επικοινωνία του (20/11/2020) με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έθεσε το αίτημα της πληρωμής των επιπρόσθετων εφημεριών των γιατρών των Νοσοκομείων μας. Κι έλαβε την απάντηση ότι το θέμα έχει προωθηθεί στη Βουλή για νομοθετική ρύθμιση και στο αμέσως χρονικό διάστημα θα πληρωθούν.

-         Επίσης, ο πρώην Υπουργός ενημερώθηκε ότι αποστέλλεται επιπλέον ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τη δημιουργία περισσοτέρων κλινών ΜΕΘ, καθώς επίσης και για την κάλυψη άλλων αναγκών των Νοσοκομείων μας. Κι ότι θα γίνουν ακόμα 25 προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού στα ήδη 100 και πλέον άτομα που έχουν ήδη προσληφθεί μεσούσης της πανδημίας. 

 

27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020                     ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


Καποδιστρίου 10, 58 100 Γιαννιτσά, Τηλ:23820.24220, 23820.83228, FAX:23820.82761

Email:karasmanis@parliament.gr

Υποσμηναγού Γιάκα 4, 58 200 Έδεσσα. Τηλ: 23810.26080, FAX: 23820.82761






«Pharma Transformation COVID-19 Deep dive»

Το iatronet.gr διοργανώνει για 4η χρονιά το «Pharma Transformation COVID-19 Deep dive», την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, ως Interactive Live Conference- ένα συνέδριο-θεσμό, με τη συμμετοχή πλήθους στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς, εκπροσώπων της Πολιτείας, συμβούλων επιχειρήσεων και γενικά διαμορφωτών γνώμης, με έμφαση στον «μετασχηματισμό» των φαρμακευτικών επιχειρήσεων....



Θέματα που θα συζητηθούν:
Digital Transformation στον δημόσιο τομέα
Turning brain drain into brain gain
Νέος τρόπος λειτουργίας εταιρειών
Digital Transformation of Marketing Plan in the pharmaceutical business
Ψηφιακός μετασχηματισμός. Ο ρόλος του Internal Marketing
Pharmacy 4.0. Το Φαρμακείο της κοινότητας και οι ασθενείς στον νέο κόσμο της ψηφιακής εποχής
Sustainability: 4 πυλώνες για τη φαρμακοβιομηχανία


από αξιόλογους ομιλητές όπως οι:


Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας
Andreas Pollner, Managing Director, Bayer Hellas and the Pharma Cluster GR, CY, BUL, RO, Greece, Ταμίας PhRMA Innovation Forum
Σοφοκλής Ρουμπής, Business Operations Director Takeda Hellas
Νάντια Μανδοπούλου, Multichannel Associate Director, MSD Hellas
Μαρία Αλεξανδρή, Multichannel Engagement Manager, Pharmaserve-Lilly
Θανάσης Μουχτής, Γενικός Διευθυντής Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Ιόλη Χατζηαντωνίου, Corporate Lawyer for the Health and Pharma industries, Michalopoulou & Associates

ARIEL project cod.278 | Final Virtual Conference | WP Communication

 



https://www.facebook.com/events/757196401530457

4th INTERNATIONAL CONFERENCE OF DEVELOPMENT & ECONOMY

 

I.CO.D.ECON. 2020

4th International Conference of Development and Economy 

01-03 December 2020 

Virtual Conference  

University of the Peloponnese

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022