"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΟΠΑ Εκδήλωση : «20 Χρόνια Ευρώ: Απολογισμός και Προοπτικές»



«20 Χρόνια Ευρώ: Απολογισμός και Προοπτικές»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την εισαγωγή του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν την ανοιχτή συζήτηση με τίτλο:«20 Χρόνια Ευρώ: Απολογισμός και Προοπτικές», την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019στις 18:00στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Ο.Π.Α.
Συμμετέχουν οι Καθηγητές του Ο.Π.Α.Μαργαρίτα Κατσίμη, Γιώργος Παγουλάτος, ΑστέρηςΠλιάκοςκαι Νίκος Χριστοδουλάκης. Τη συζήτηση συντονίζει ο ΚαθηγητήςΠάνος Τσακλόγλου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης,ο Καθηγητής και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δ.Ε.Ο.Σ. Πάνος Χατζηπαναγιώτου θα παρουσιάσει τα νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος: Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικά και Δίκαιο στις Ενεργειακές Αγορές, Διεθνείς Διαπραγματεύσεις.
Είσοδος ελεύθερη


Με την υποστήριξη:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διεύθυνση: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, Πατησίων 76
Επικοινωνία:
www.dept.aueb.gr/inteu | Ε: msc-deos@aueb.gr
Τ: 210 8203642


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:" «Η δοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ιδέας» "

Ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση και η Ελληνική Ένωση Ευρωπαϊκού Δικαίου, τιμούν την Ημέρα της Ευρώπης και διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

«Η δοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ιδέας»


Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, ώρα έναρξης: 18:30
στο ξενοδοχείο Electra Palace (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Αθήνα - Πλάκα)

Πρόγραμμα Ημερίδας

18:30, Έναρξη: Χαιρετισμός του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργου Μαρκοπουλιώτη

18:50 – 19:45: «To Brexit και οι αντοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Συζητούν:
Σοφία Χαλά, Νομική Σύμβουλος Α΄, ΕΝΥ-ΕΕ, Γραφείο Γενικού Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Υπουργείο Εξωτερικών
Παναγιώτης Δουδωνής, Λέκτορας Κολλεγίου Oriel, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

19:50-21:00: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρίση; Το (άδηλο) μέλλον της                           ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»
Συζητούν:
Βασίλης Σκουρής, πρώην Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ
Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Σοφία Δήμτσα

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα 



ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΙΖΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     6  Μαΐου 2019

ΘΕΜΑ: «Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για το πρόγραμμα χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες για τουρισμό, στα νησιά του Αν. Αιγαίου και της Δωδεκανήσου»

Το ζήτημα της καθυστέρησης ενεργοποίησης του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες για τουρισμό, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Όπως αναφέρει, η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά το πιλοτικό πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία στους φορείς του τουρισμού και στους επαγγελματίες στα νησιά: Σάμος, Χίος, Λέσβος, Κως, Ρόδος και Καστελόριζο, στα οποία είχε τεθεί σε ισχύ το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα.
Η καθυστέρηση στην εφαρμογή του, αλλά και οι φήμες που κυκλοφορούν για την ενδεχόμενη αναστολή του, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό των νησιών μας και ιδιαίτερα αυτών που δοκιμάζονται από τις συνέπειες του μεταναστευτικού.
Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι την περυσινή περίοδο το πρόγραμμα συνέχισε να ισχύει μετά από την άμεση παρέμβαση και το προσωπικό ενδιαφέρον του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, και ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη να κινητοποιηθούν για να ισχύσει άμεσα το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες για τουρισμό στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.
 το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 6  Μαΐου 2019
Αρ. Πρ.: 7307/6-5-2019


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Εξωτερικών
Κυρία Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Ενεργοποίηση του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες για τουρισμό»

Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υπουργέ,

Το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης βίζας σε πολίτες τρίτων χωρών προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό, έδωσε ώθηση στην τουριστική κίνηση των νησιών του Αιγαίου.
Την περυσινή περίοδο, το πρόγραμμα συνέχισε να ισχύει μετά από την άμεση παρέμβαση και το προσωπικό ενδιαφέρον του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά το πιλοτικό πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία στους φορείς του τουρισμού και στους επαγγελματίες στα νησιά: Σάμος, Χίος, Λέσβος, Κως, Ρόδος και Καστελόριζο, στα οποία είχε τεθεί σε ισχύ το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα.
Η καθυστέρηση στην εφαρμογή του, αλλά και οι φήμες που κυκλοφορούν για την ενδεχόμενη αναστολή του, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό των νησιών μας και ιδιαίτερα αυτών που δοκιμάζονται από τις συνέπειες του μεταναστευτικού.
Η Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη οφείλουν να κινητοποιηθούν για να ισχύσει άμεσα το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες για τουρισμό στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται ο Κύριος και η Κυρία Υπουργοί

1. Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης βίζας ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.
2. Είναι σε θέση η κυβέρνηση να δώσει υπεύθυνη ενημέρωση για τη δυνατότητα αλλά και για το χρόνο εφαρμογής του προγράμματος;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου
Ηλεκτρονική επικοινωνία:
E-mail: konsolasmanos@gmail.com  

Ιστοσελίδα:www.konsolas.gr 



Νέα από το «Ξεκίνημα»


Νέα από το «Ξεκίνημα»

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι σας στέλνουμε μερικά από τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί τις προηγούμενες μέρες στο site μας.

Ευρώπη της λιτότητας και ρατσισμού ή των εργαζομένων και του σοσιαλισμού;

Διαβάστε περισσότερα



Μια απάντηση στην «Κατιούσα», για τη λάσπη με «άρωμα» σταλινισμού που ρίχνει στο «Ξ»Διαβάστε περισσότερα


Κύπρος: ο δολοφόνος, τα θύματα και ο «επιστημονικός» ρατσισμός
Διαβάστε περισσότερα


Δημοτικές εκλογές 26 Μάη: Για ένα Δήμο Αντίστασης στου Ζωγράφου
Διαβάστε περισσότερα


Ισπανικές εκλογές: Νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, πτώση Podemos και άνοδος της ακροδεξιάς
Διαβάστε περισσότερα


Οι υποψήφιοι του «Ξ» στο ενωτικό ψηφοδέλτιο «Η Πόλη Ανάποδα» στη Θεσσαλονίκη
Διαβάστε περισσότερα


Έχει 320.000 άστεγους. Η μισή ανήκει στο 1% του πληθυσμού της: Ποια χώρα είναι;
Διαβάστε περισσότερα


Γυρίζουμε Νεάπολη και Συκιές αλλιώς: για έναν Δήμο της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των αγώνων, της αλληλεγγύης
Διαβάστε περισσότερα


Σισμανόγλειο: Μια σημαντική νίκη των εργαζομένων του νοσοκομείου
Διαβάστε περισσότερα


Στερεά Ελλάδα, Περιφερειακές εκλογές 2019: Για μια Περιφέρεια Αντίστασης!
Διαβάστε περισσότερα

Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης στο 4ο Ενεργειακό Συμπόσιο της ΗΑΕΕ

Εισήγηση στο 4ο Ενεργειακό Συμπόσιο της ΗΑΕΕ


Το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας παρουσίασε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης στο 4ο Ενεργειακό Συμπόσιο της ΗΑΕΕ με τίτλο «Energy Transition IV SE Europe and beyond».

Ο κ. Αρβανιτίδης τόνισε την ανάγκη για έναν ριζικό μετασχηματισμό του ελληνικού ενεργειακού τομέα αναπτύσσοντας τους εξής οκτώ άξονες που συνθέτουν τοενεργειακό σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής:

➡Η εξοικονόμηση ενέργειας & αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας
➡Η αλλαγή του μοντέλου παραγωγής της ενέργειας
➡Η δίκαιη μετάβαση για τις λιγνιτικές περιοχές
➡Ο εκδημοκρατισμός της ενέργειας
➡Η ανάπτυξη των ΑΠΕ
➡Τα δίκτυα και οι διασυνδέσεις
➡Τα έργα αποθήκευσης ενέργειας
➡Οι υδρογονάνθρακες

Έκανε ειδική αναφορά στο ευρωπαϊκό ταμείο δίκαιης μετάβασης για τις λιγνιτικές περιοχές όπου και η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει να λάβει ότι της αναλογεί εκ των 4.8 δισεκατομμυρίων ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός του Ταμείου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: "Αποτελεί ΔΕΣΜΕΥΣΗ ότι αυτή η σταδιακή απεξάρτηση από τον λιγνίτη και η ενεργειακή μετάβαση ΘΑ ΓΙΝΕΙ και ΔΕΝ θα αφήσει πίσω της ούτε ΕΝΑΝ άνεργο στις περιοχές αυτές".

Τέλος, ο υπεύθυνος ενέργειας και περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε προς τον παριστάμενο Υπουργό Ενέργειας ότι κομβικής σημασίας προϋπόθεση για την ενεργειακή μετάβαση είναι μια υγιής και ισχυρή ΔΕΗ και όχι μια ΔΕΗ που επιβιώνει οριακά τους επόμενους 12 μήνες.

Συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια


Αθήνα, 4 Μαΐου 2019



Συνέντευξη  του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια στην εφημερίδα  Παραπολιτικά και στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο

Είναι "επικοινωνιακός αντιπερισπασμός" η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη, όπως είπε ο πρωθυπουργός; Τι προσδοκάτε από την τριήμερη διαδικασία στη Βουλή;

            Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να αποπέμψει τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας,  μετά την αήθη επίθεση κατά του υποψηφίου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυμπουρόπουλου, από το βήμα της Βουλής.   Δυστυχώς,  όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά για πολλοστή φορά  παρείχε απόλυτη πολιτική κάλυψη στον κ. Πολάκη, παρά την κατακραυγή κατά του αναπληρωτή Υπουργού ακόμη και από μερίδα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.  Με τον τρόπο αυτό όμως αναλαμβάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός  την πλήρη πολιτική ευθύνη  για το «φαινόμενο Πολάκη» στον δημόσιο βίο και αποδεικνύεται ότι είναι ο ίδιος ο οποίος ενθαρρύνει την όξυνση, τον διχασμό και τον τοξικό πολιτικό λόγο. Το γεγονός επίσης ότι ο κ. Τσίπρας έχει  προαναγγείλει πως θα μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του, αποκαλύπτει την ταύτισή του στον μέγιστο δυνατό βαθμό με την ανοίκεια για τον πολιτικό μας πολιτισμό συμπεριφορά του αναπληρωτή Υπουργού του. Άλλωστε, ως Πρωθυπουργός έχει την απόλυτη συνταγματική ευθύνη για όσα παράδοξα βιώνει η χώρα, εξ αιτίας και της συμπεριφοράς μελών της Κυβέρνησής του,  κατά τα 4,5 αυτά χρόνια. 
 
Σας βρίσκει σύμφωνο το πακέτο φοροελαφρύνσεων που φέρνει η κυβέρνηση; Θα μπορούσε να αντιστρέψει το εις βάρος της πολιτικό κλίμα εν όψει των τριπλών εκλογών; 

            Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που συστηματικά ζητά την αλλαγή της φορολογικής πολιτικής  και έχει προτείνει συγκεκριμένο οδικό χάρτη για  ελαφρύνσεις όλων των επιμέρους φορολογικών βαρών (εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ κ.α.).  Επανειλημμένες είναι όλα τα τελευταία ο χρόνια οι σχετικές αναφορές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, με λεπτομέρειες και με χρονοδιάγραμμα. Από την άλλη πλευρά η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι  αυτή που επέβαλλε 29 νέους φόρους και με την εμμονή της στα εξωφρενικά υπερπλεονάσματα οδήγησε στην απόγνωση πολλούς πολίτες,  με κατασχέσεις κατά 1.2 εκατ. Ελλήνων και με τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους. Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης αυτή που  συνειδητά, λόγω των ιδεολογικών εμμονών της, οδήγησε  στην κατάρρευση μεγάλο τμήμα της μεσαίας τάξης, σε συνδυασμό και με τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές. Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα, ιδού η Ρόδος: Ας υπερψηφίσει τουλάχιστον την τροπολογία που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα καταθέσει στη Βουλή, για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε.    Αλλά ας μη γελιόμαστε. Απλώς ο Πρωθυπουργός σύρεται πλέον προ της επερχόμενης μεγάλης ήττας σε μια διαφορετική πολιτική, την οποία  δε μπορεί να πείσει κανέναν ότι την πιστεύει, όταν την επικαλείται λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές. Πραγματική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει από ένα κόμμα που αντιμετωπίζει τον ιδιωτικό τομέα σαν «ταξικό εχθρό», όσα προσωπεία και αν φορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών.  

Έχετε διατελέσει για δύο χρόνια Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Μπορεί μια κυβέρνηση, με βάση την εμπειρία σας, να "καθαρίσει" τα Εξάρχεια από την ανομία και την εγκληματικότητα και γιατί αυτό δεν έχει γίνει τόσα χρόνια; 

            Χωρίς να υπάρχει η πολιτική βούληση, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδύνατον η Ελληνική Αστυνομία να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο αποκατάστασης της νομιμότητας. Η πρώτη μεγάλη διαφορά συνεπώς είναι ότι με μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα υπάρξει η απαραίτητη  πολιτική βούληση. Στο παρελθόν δεν αρνείται κανείς ότι υπήρχαν επίσης προβλήματα, αλλά  σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τη σημερινή κατάσταση. Είχε ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια αποκατάστασης της νομιμότητας με την εκ νέου απόδοση στο κοινωνικό σύνολο της «Βίλας Αμαλία» (η οποία λειτουργεί πλέον ως δημόσιο σχολείο) και της οικίας της Μαρίας Κάλλας, αλλά και με άλλες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, με τις οποίες οι ταραξίες στερήθηκαν τον ζωτικό τους χώρο και των ορμητηρίων τους. Σε συνδυασμό με τις συχνές αστυνομικές επιχειρήσεις στάλθηκε το μήνυμα ότι η ασυδοσία έλαβε τέλος. Ενδεχομένως,  εάν δεν υπήρχαν έκτακτες πολιτικές εξελίξεις και δεν έληγε  πρόωρα η θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης, να είχε λυθεί ήδη το πρόβλημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι μετά τις εθνικές εκλογές θα αναζητήσει συνεργασίες ακόμα και αν η ΝΔ είναι αυτοδύναμη. Αυτές περιλαμβάνουν δυνητικά όλα τα κόμματα που είναι σήμερα στο κοινοβούλιο;  

            H πρόταση του κ. Μητσοτάκη, με την οποία συμφωνώ απολύτως, απευθύνεται σε όσους θέλουν και μπορούν να στηρίξουν την εφαρμογή ενός  τολμηρού προγράμματος  μεταρρυθμίσεων προκειμένου η Ελλάδα να  γυρίσει σελίδα και επιστρέψει σε μια πραγματική ανάπτυξη,  η οποία θα είναι βιώσιμη. Είναι αυτονόητο ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν αφορά τους πάντες,  αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένει σημαντικός ο στόχος της επίτευξης της αυτοδυναμίας, η οποία απαλλάσσει κάθε συνεργαζόμενο από την ανάγκη επώδυνων συμβιβασμών.        

"Χωρίζεται" η ΝΔ σε δεξιούς και σε κεντρώους; Οι δηλώσεις σας για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη διαφορά ύφους και απόψεων που έχετε, είχαν κάνει φίλια προς το ΣΥΡΙΖΑ μέσα να μιλούν για δύο "γραμμές" ή "τάσεις" μέσα στη ΝΔ.

            Όποιος  αναζητά «εσωκομματικές διαφορές» καλό θα ήταν να ασχοληθεί  με τον  ΣΥΡΙΖΑ και τις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν στο εσωτερικό του σε κρίσιμα ζητήματα, όπως π.χ. στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική ή ακόμη και για το ζήτημα Πολάκη. Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα και όσους ανήκουν ιδεολογικά στη συνταγματική Δεξιά και όσους είναι Κεντρώοι, αλλά τη γραμμή του κόμματος την εκφράζει κυρίαρχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας κατ’ εξοχήν φιλελεύθερος πολιτικός.  Οι όποιες διαφορές  στον τρόπο έκφρασης είναι φυσιολογικές σε ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ 2019

Από την Πέμπτη 2 Μαΐου, ξεκινά η ενδιάμεση περίοδος εκπτώσεων, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου. Το διάστημα των εκπτώσεων, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν οι καταναλωτές τις αγορές τους, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλότερες τιμές, προς όφελος του προϋπολογισμού τους.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι καταναλωτές, ότι κατά την περίοδο των εκπτώσεων: 
• Θα πρέπει να αναγράφεται η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή του προϊόντος, προκειμένου η σύγκριση τους να είναι απλή και σαφής.
• Επιτρέπεται, συμπληρωματικά, και η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης.
• Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να είναι ακριβής και να ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
• Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και να γνωστοποιείται σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης, ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από .... % έως .... %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη, με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. 
Κατά την περίοδο των εκπτώσεων, συμβουλεύουμε τους καταναλωτές:
• Να ιεραρχούν τις ανάγκες τους και να ψωνίζουν βάσει του προϋπολογισμού τους.
• Να πραγματοποιούν έρευνα αγοράς πριν καταλήξουν σε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν.
• Να μην παρασύρονται από υπερβολικά μεγάλα ποσοστά έκπτωσης.
• Να ελέγχουν - όσο είναι δυνατόν- την ποιότητα και την αυθεντικότητα του προϊόντος και να λαμβάνουν υπόψη το συσχετισμό ποιότητας-κόστους.
• Να ενημερώνονται για την πολιτική που ακολουθεί το κάθε κατάστημα σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος, ύπαρξης εγγύησης κ.λπ. 
Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εκπτώσεις ευνοούν τους εμπόρους να αυξήσουν τα κέρδη τους, ιδιαίτερα στις μέρες μας που οι τζίροι των καταστημάτων δείχνουν να μειώνονται.
Για το λόγο αυτό, θα πρέπει το καταναλωτικό κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην πέφτει θύμα αθέμιτων και παράνομων εμπορικών πρακτικών. 
Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε κατά την πραγματοποίηση των αγορών σας, κατά το διάστημα των εκπτώσεων αλλά και γενικότερα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

• Τel : 210-8817730
• Webwww.eeke.gr
• e-mailinfo@eeke.gr

ΕUROPEAN YOUTH PRESS newsletter

Newsletter

May 2019

Dear young media makers,

We are happy to announce that the European Youth Press and Università Roma Tre are organising the conference “Do You Speak European?” tomorrow, on 7 May in Brussels. The event will focus on the upcoming European elections, and questions such as how campaigning has changed over time and how to motivate young people to go to vote. We invite you all to attend the event and hope to see you there tomorrow!

Additionally, EYP establishes a new collaboration with European Science-Media Hub. Together we organise an ESMH summer school “Artificial Intelligence and Journalism”, that will take place from 4 to 7 June in Strasbourg. The program will include hands-on trainings on the use of new technologies for digital communication as well as discussions of case studies on the potential impact of AI on journalism and communication. The event will also provide an overview of AI and journalism, exploring some selected issues like algorithms and ethics.

For more news and opportunities, check the updates and calls that we have selected for you in this newsletter.

I wish you beautiful and sunny May!

Mariell Raisma
Board Member

Opportunities
Call for IMMJ Scholarship Applications

Deadline: 10 May 2019
Call for Sustainably Yours: Focus on environment and win the photo competition

Deadline: 15 May 2019
Call for Internship opportunities for the EIJ News

Deadline: 17 May 2019
Call for Kurt Schork Awards in International Journalism 2019

Deadline: 31 May 2019
Call for Digital Communication Network Program 2019

Deadline: 1 June 2019
Call for The M100 Young European Journalists Workshop 2019

Deadline: 16 June 2019
News
AWE's new podcast series: Europarama
Cafebabel wins the Spinelli prize

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ δελτίον τύπου



Δείτε αυτό το email στο browser.
Αθήνα, 06 Μαΐου 2019
Δελτίο Ενημέρωσης
Νο. 828

120 δόσεις: Προϋποθέσεις και παραδείγματα

Τριπλή παρέμβαση, για τη διευθέτηση οφειλών που ξεπερνούν τα 142 δισ ευρώ, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που περιέγραψαν οι συναρμόδιοι...
Περισσότερα

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Ευπρόσδεκτη η ρύθμιση των 120 δόσεων, αρκεί να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στο τελικό κείμενο»

Δήλωση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου: Η τριπλή ρύθμιση οφειλών σε εφορίες, ταμεία και ΟΤΑ...
Περισσότερα

ΕΕ. «Χαράτσι» και στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ;

Τι σκέφτονται στην Ευρώπη και τι θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα Φουντώνουν όλο και περισσότερο τα σενάρια για...
Περισσότερα

Αμετάβλητα τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων τον Μάρτιο

Αμετάβλητο παρέμεινε, το Μάρτιο του 2019, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο...
Περισσότερα

Στις 18 Μαΐου η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκλεγμένων στα Επιμελητήρια της χώρας

Η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα επιμελητήρια της χώρας με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Σωματείων...

Τι θα περιλαμβάνει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις

«Σε κάθε περίπτωση τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι 120 δόσεις για...
Περισσότερα
Περισσότερα

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022