"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΑΧΑΡΝΕΣ:Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση: Έτοιμη η πρόταση του Δήμου Αχαρνών για 19 νέες αίθουσες



Πανέτοιμος είναι ο Δήμος Αχαρνών για την υλοποίηση της δράσης «Προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία της χώρας». Καταθέτοντας την πρότασή του θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες αίθουσες που θα καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών με εργασίες οι οποίες θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην επικράτεια απαιτείται να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες στέγασης που προκύπτουν από το μέτρο αυτό. Έτσι κλήθηκαν οι πρώτοι 18 Δήμοι να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τη συμμετοχή τους στη δράση, η οποία θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός ανέφερε σχετικά: «Ο Δήμος μας είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Μέσω των υπηρεσιών μας έχουμε καταθέσει τη σχετική πρόταση, προκειμένου από τη δική μας πλευρά να μη χαθεί καθόλου χρόνος για την υλοποίηση της δράσης».

Ο Δήμος Αχαρνών κατέθεσε ήδη την πρότασή του στην οποία περιλαμβάνεται η εγκατάσταση 19 συνολικά αιθουσών ελαφράς λυόμενης προκατασκευής με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους και τον εξοπλισμό τους. Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού του έργου εκτιμάται περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εξυπηρέτησης του Πολίτη Νίκος Δαμάσκος, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει και η υποβολή της πρότασης τόνισε σχετικά: «Ο Δήμος μας έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και υπέβαλλε την πρότασή του για ένταξη στη δράση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα με τη δημιουργία 19 αιθουσών και των βοηθητικών τους χώρων. Έτσι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες ανάγκες της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης».

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:Πρόσκληση σε διαδικτυακή συζήτηση (webinar)



Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Τουρκία: Ασυναρτησίας το ανάγνωσμα - Μέρος Δεύτερο


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ.jpeg
Σελαχετίν Ντεμιρτάς: Το 2018 εκλέχτηκε βουλευτής αν και έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές και παρά το όργιο νοθείας!

Τουρκία: Ασυναρτησίας το ανάγνωσμα - Μέρος Δεύτερο


Το πρώτο άρθρο «Τουρκία: Ασυναρτησίας το ανάγνωσμα» (29/3/2018) αναφερόταν στο γεγονός πως ναι μεν η Τουρκική πολιτική μακροπρόθεσμα διακρίνεται από μια σχολαστική συνέπεια στην επιδίωξη συγκεκριμένων στόχων, βραχυπρόθεσμα όμως χαρακτηρίζεται από μια απίστευτη εικόνα ασυναρτησίας. Η ίδια ακριβώς κατάσταση, σταθερή και απαράλλακτη, συνεχίζεται και στις μέρες μας.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένας  «κανονικός ισλαμοφασίστας» κατά τον  Τούρκο καθηγητή Πολιτικών Επιστημών, πρώην διευθυντή του ΟΗΕ στη Σλοβενία, δημοσιογράφο και συγγραφέα Τζενγκίζ Ακτάρ (συνέντευξη στον Δημοσθένη Γκαβέα, 10 Δεκεμβρίου 2019), συνεχίζει ακάθεκτος, μαζί με την αυλή του, ένα απίστευτο ρεσιτάλ ασυναρτησίας το οποίο γιγαντώνεται μέσα στις συνθήκες μιας νόσου που θερίζει αλύπητα ανθρώπινες ζωές μέσα στην Τουρκία από εγκληματική ανευθυνότητα του καθεστώτος.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου..


Αθήνα,  21 Απριλίου 2020

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σαν σήμερα πριν από 53 χρόνια το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου οδήγησε σε μια από τις πιο μαύρες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και κατέληξε στην εθνική τραγωδία της Κύπρου.

Έχουμε όλοι το μεγάλο χρέος να περάσουμε τη μνήμη αυτής της μαύρης επετείου στις νεότερες γενιές,  ώστε ποτέ η πατρίδα μας να μην ξαναζήσει τέτοιες περιπέτειες.

Έχουμε επίσης χρέος να τιμήσουμε τους ήρωες που αντιστάθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της επταετίας υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Σήμερα αγωνιζόμαστε για την ενίσχυση της Δημοκρατίας και των θεσμών της, ενώ παλεύουμε για την απομόνωση του διχαστικού λόγου, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που την υπονομεύουν.

Με αυτά τα συστατικά αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του παρόντος κι έτσι θα οδηγηθούμε σε ένα ασφαλές μέλλον ευημερίας και προόδου για όλους τους Έλληνες».

Ο Κύκλος Ιδεών διοργανώνει διαδικτυακή δημόσια συζήτηση..

Ο Κύκλος Ιδεών διοργανώνει διαδικτυακή δημόσια συζήτηση με θέμα :

«Ιδιωτικότητα και προσωπικά δεδομένα την εποχή του κορωνοϊού»
- Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η πανδημία με σεβασμό στο κράτος δικαίου και τις αξίες της δημοκρατικής κοινωνίας;»

Συζητούν:

Λίνος - Αλέξανδρος Σισιλιάνος, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επίτιμος Πρόεδρος ΣτΕ
Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, που θα συντονίσει και τη συζήτηση

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, ώρα έναρξης 19:00

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω



Καθώς και από τις σελίδες: evenizelos.gr  &  ekyklos.gr


Μπορείτε να στείλετε ερωτήσεις πριν ή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο ekyklos.gr@gmail.com & info@ekyklos.gr


Επίκαιρη Ερώτηση Αλέξη Τσίπρα προς Κυριάκο Μητσοτάκη

1/04/2020

Επίκαιρη Ερώτηση Αλέξη Τσίπρα προς Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα: "Ανεπαρκής αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών μέσω εξευτελιστικών προγραμμάτων ψευτοκατάρτισης και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

Αθήνα, 21 Απριλίου 2020

                                 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Θέμα: Ανεπαρκής αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών μέσω εξευτελιστικών προγραμμάτων ψευτοκατάρτισης και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος .

Από τα τέλη Φεβρουαρίου νομοθετείτε μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για θέματα άσχετα με τα έκτακτα και κατεπείγοντα υγειονομικά ζητήματα, όπως τα μέτρα οικονομικής στήριξης, αποφεύγοντας έτσι την πλήρη και έγκαιρη συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου αφενός να μην αναμετρηθείτε με το ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στήριξη της κοινωνίας και αφετέρου να μην υποβληθείτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο σε σχέση με την κατασπατάληση των χρημάτων των φορολογουμένων. Η πρόσφατη, ωστόσο, υπόθεση των Voucher της δήθεν κατάρτισης συνιστά χαρακτηριστικό δείγμα αδιαφορίας για τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών/ επιστημόνων καθώς και κυνικής εξυπηρέτησης συμφερόντων εν μέσω κρίσης.

Αποδεικνύεται έτσι, με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, ότι όλο σας το προεκλογικό αφήγημα που ήθελε να σας παρουσιάζει ως υποστηρικτή και προστάτη της λεγόμενης «μεσαίας τάξης» και των ανθρώπων της «αριστείας», δεν ήταν παρά μια καλοστημένη πολιτική απάτη.

 Γιατί τώρα, την ώρα της κρίσης, που οι κατεξοχήν εκπρόσωποι της αριστείας και της «μεσαίας τάξης», οι επιστήμονες/ελεύθεροι επαγγελματίες, χρειάζονται έμπρακτη στήριξη, αντιμετωπίζουν την αδιαφορία και τον εξευτελισμό από την πλευρά της κυβέρνησής σας.

Πρώτα από όλα γιατί τους εξαιρέσατε από τη χρηματοδότηση των 800€ για την περίοδο Μαρτίου –Απριλίου, παρά τις αρχικές προσωπικές εξαγγελίες σας, δίνοντας τους μόνο αόριστες υποσχέσεις για τον Μάιο.

Δεύτερον, διότι η στήριξή τους δεν ήταν επαρκής και δεν ήταν άμεση. Τους εμπλέξατε, χωρίς επιλογή τους, σε μια απρόσφορη να δώσει λύση στο χρηματοδοτικό τους πρόβλημα διαδικασία κατάρτισης, που προσιδιάζει στην προώθηση ανέργων στην αγορά εργασίας. Έκαναν Πάσχα χωρίς να λάβουν καν τα 400€ της α΄ δόσης, ενώ το σύνολο των 600€ δεν ξέρει κανείς αν θα έχει δοθεί ακόμη και μετά τα μέσα και έως τα τέλη Ιουνίου, δηλ. τρείς ή και πλέον μήνες απ’ την έναρξη της κρίσης.
Επιπλέον, ισχυρισθήκατε ότι αξιοποιείτε ευρωπαϊκούς πόρους, εξοικονομώντας εθνικούς πόρους. Είτε ευρωπαϊκοί, είτε εθνικοί, όμως, οι πόροι δεν είναι για ανορθολογική κατασπατάληση. Παρά το γεγονός ότι ήταν δυνατή η απευθείας ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων, τελικά για λιγότερη στήριξη, επιβαρύνατε περισσότερο τον εθνικό προϋπολογισμό, δηλ. περίπου κατά 80 εκατομμύρια ευρώ.

Χρήματα που, χωρίς λόγο, αντί να στηρίξουν τους επιστήμονες/ελεύθερους επαγγελματίες, πηγαίνουν ασκόπως σε 399 ΚΕΚ και, ιδίως, σε 7 παρόχους πλατφόρμας τηλεκατάρτισης, χωρίς καν να φροντίσετε να υπαχθούν σε έναν πλήρη, σοβαρό έλεγχο ποιότητας. Με αποτέλεσμα να βοά το πανελλήνιο από πλείστα παραδείγματα κακής και χαμηλής ποιότητας παρεχόμενης υπηρεσίας, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι απευθύνονται σε επιστήμονες. Και το κρίσιμο ερώτημα στα χείλη της κοινής γνώμης, είναι ποιοι είναι εκείνοι που ευνοήσατε τόσο απροσχημάτιστα μέσα στην κρίση και για ποιόν λόγο.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

Γιατί, σε αντίθεση με την εξαγγελία σας της 19ης Μαρτίου,  επιλέξατε τελικά την οικονομική στήριξη των επιστημόνων μέσω της διαδικασίας κατάρτισης, ξοδεύοντας άσκοπα 80 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω, ενώ θα μπορούσατε να τους εντάξετε απευθείας στην έκτακτη χρηματοδότηση των 800€;
Τι είναι αυτό που σας οδηγεί, παρά την κατακραυγή για τα κακής ποιότητας voucher, να επιμένετε και να μην ακυρώνετε, έστω και τώρα, αυτή την άσκοπη, αδιαφανή και εξευτελιστική για τους ελεύθερους επαγγελματίες διαδικασία, αποκαθιστώντας την αξιοπρέπειά τους μέσω μιας έκτακτης χορήγησης επιδόματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο;

Ο ερωτών

Αλέξης Τσίπρας

Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για εισαγωγή αυγών

Ζήτηση για εισαγωγή αυγών

Εταιρία: FEDERΑTION OF ISRAELI CHAMBERS OF COMMERCE

Λόγω του Ισραηλινού Πάσχα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυγά. Η αλυσίδα παραγωγής και διανομής έχει επηρρεαστεί από την πανδημία του Κορωνοϊού. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι κρίνεται σκόπιμο να γίνουν εισαγωγές από την Ευρώπη.

Federation of Israeli Chambers of Commerce

Sharon Mermelstein
Deputy Director
International Relations Division
----------------------------------------

Tel: +972-3-5631021
Email: sharonc@chamber.org.il
Linkdin: www.linkedin.com/in/sharon-mermelstein/
Κατηγορία προϊόντος:
Γιαούρτια - Μη αρωματισμένα και χωρίς προσθήκη φρούτων ή κακάου - Χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών και περιεκτικότητας κατά βάρος σε λιπαρές ουσίες - Που δεν υπερβαίνει το 3%
Χώρα ενδιαφέροντος: ΙΣΡΑΗΛ
Ημερομηνία: 28/03/2020

ΥΠ.ΕΞ.

ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΡΟΥΤΩΝ,ΠΟΥΛΠΑΣ...

Ενδιαφέρον για εισαγωγή fruit & vegetable purees and smoothies

Εταιρία: ART WITH ME Inc.

Η εταιρεία ART WITH ME Inc. ενδιαφέρεται να εισάγει fruit & vegetable purees and smoothies από τη χώρα μας. Επισυνάπτεται εταιρικό προφίλ. Οι ενδιαφερόμενες ελληνικές εταιρείες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο κ. YANG Seung-Woo (Roy) στο roysign77@gmail.com ή στα τηλέφωνα 0082 2 2088 3733 (σταθερό) και 008210 7745-1530 (κινητό).
Κατηγορία προϊόντος:
Χυμοί φρούτων (στους οποίους περιλαμβάνεται και ο μούστος σταφυλιών) ή λαχανικών, που δεν έχουν υποστεί ζύμωση, χωρίς προσθήκη αλκοόλης, με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών
Χώρα ενδιαφέροντος: ΚΟΡΕΑ, ΝΟΤΙΟΣ
Ημερομηνία: 13/03/2020

ΥΠ.ΕΞ.

Δελτίο στατιστικών στοιχείων εμπορικών συναλλαγών Ελλάδoς 2014 - 2019

ΙΝΔΙΑ:ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

SATTE Tourism & Hospitality 20-22 Jan 2021 www.satte.in
Renewable Energy India Expo Energy & Power 23-25 September 2020 www.renewableenergyindiaexpo.com
Annapoorna Food & beverages 23-25 September 2020 www.anufoodindia.com
Convergence India IT & ICT 19-21 Feb 2020 https://www.convergenceindia.org/
India Steel Expo Steel 22-24 April 2021 https://www.indiasteelexpo.i
INDIA FURNITURE EXPO FURNITURE & INTERIOR DESIGN 24-27 SEPT 2020 http://ifex.in/
India International Furniture Fair FURNITURE & INTERIOR DESIGN NOV 2020 https://www.iiffmumbai.com
India International Garment Fair Garments 29-31 July 2020 https://www.indiaapparelfair.com/
National Garment Fair 2020 Garments 29-30 jan 2020 http://www.cmai.in/fairs-events/70th-national-garment-fair/
EXCON Construction  DEC 2021 https://www.excon.in/
Buildings India Construction  20-22 May 2020 http://www.buildingsindia.com/
Concrete Show India Construction  14-16 May 2020 https://www.concreteshowindia.com/
       

Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σαγκάης:Νέοι Κανονισμοί για την Εξαγωγή Ιατρικού Υλικού και Αναλωσίμων από την Κίνα

Νέοι Κανονισμοί για την Εξαγωγή Ιατρικού Υλικού και Αναλωσίμων από την Κίνα

Κατηγορίες κειμένου:
Φαρμακευτικά προϊόντα
Βαμβάκι, γάζες, ταινίες και ανάλογα είδη (π.χ. επίδεσμοι, τσιρότα, σιναπισμοί), εμποτισμένα ή καλυμμένα με ουσίες φαρμακευτικές ή συσκευασμένα για τη λιανική πώληση, για ιατρικούς, χειρουργικούς, οδον
Γενικές Πληροφορίες
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 06/04/2020

Συναπτόμενο αρχείο: List of NMPA-approved Manufacturers of PPE and Medical Devices-EN cn cn.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σαγκάης
Πηγή: Υπουργείο Εμπορίου Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας


Από 1/4/2020 το Υπουργείο Εμπορίου, η Γενική Διοίκηση Τελωνείων και η Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας επέβαλαν νέους κανονισμούς στην εξαγωγή ιατρικού εξοπλισμού και αναλωσίμων από την Κίνα. Σύμφωνα με αυτούς, προκειμένου να εξαχθεί ένα συναφές προϊόν από την Κίνα θα πρέπει: α) να έχει παραχθεί από μία εκ των εγκεκριμένων κινεζικών επιχειρήσεων (παρατίθεται μετάφραση στην αγγλική του σχετικού καταλόγου επιχειρήσεων, όπως μας περιήλθε από την εδώ Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης), β) να διαθέτει πιστοποίηση για την κινεζική αγορά και γ) να πληροί τις αντίστοιχες προδιαγραφές της χώρας υποδοχής. 
Η σχετική ανακοίνωση είναι, δυστυχώς, διαθέσιμη μόνο στην κινεζική γλώσσα, στο Website του Υπουργείου Εμπορίου 
Στους δύο υπερσυνδέσμους που έπονται της ανακοίνωσης, μπορεί κανείς να βρει το κατάλογο των εγκεκριμένων επιχειρήσεων, καθώς και τη φόρμα η οποία θα πρέπει να συνοδεύει τα φορτία προς εξαγωγή (δυστυχώς και πάλι, είναι διαθέσιμα μόνο στην κινεζική, προς το παρόν).

ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ -ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ






ΥΠ.ΕΞ.

Εξαγωγές Νωπών Οπωροκηπευτικών


16/04/2020

Συνεχίζονται οι εξαγωγές ακτινιδίων, με καλούς ρυθμούς

Μέχρι 16/4 οι εξαγωγές ακτινιδίων ανέρχονται σε 163.301 τόνους έναντι 126.274 που ήταν πέρισυ Ήδη καταγράφεται και αυτή την εβδομάδα ρεκόρ όλων των εποχών έχοντας υπερβεί το ρεκόρ της περιόδου 2017/2018 των 154 χιλ τόνων τόσο σε όγκο αλλά και αξία Με την συνέχιση εξαγωγής τους από τα υφιστάμενα αποθέματα η εφετεινή εμπορική περίοδος θα συνεχίζει να καταγράφει νέο ρεκόρ με εκτίμηση απορρόφησής τους στα μέσα Μαϊου.

Συνεχίζονται οι εξαγωγές πορτοκαλιών, λεμονιών, αγγουριών και μήλων με αυξημένους για την εποχή ρυθμούς και αυξημένα ποσοστά έναντι αντίστοιχης περσινής εμπορικής περιόδου

Η εξαγωγή μανταρινιών εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς (15,3%) ανερχόμενη μέχρι 16/4 σε 116.024 τόνους έναντι 100.653 πέρσυ σημειώνοντας ήδη ρεκόρ με τις εξαγωγές τους να συνεχίζονται

Η εξαγωγή τοματών και φράουλας (1/1/20-16/4/20) ανέρχεται σε 12.476 και 26.087 αντίστοιχα έναντι της περσινής 1/1/19-16/4/19 με 12.875 και 23.589 τόνους τοματών & φράουλας διαπιστώνοντας στασιμότητα της ροής εξαγωγής τους έναντι προηγούμενης εβδομάδος
-ΥΠ.ΕΞ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ:Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας εν Δήμω Αχαρνών:συγκινητικός ...

Αραμπατζής Ευάγγελος
Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δήμου Αχαρνών

...το λιγότερο...κατά την δραστηριότητά του στον τομέα της Προστασίας των Ζώων.Δεν έχω την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικά,αλλά  διάβασα πολλά εγκώμια (θα τα έχετε ήδη διαβάσει στα social media) για την αντιμετώπιση τόσο των δημοτών που ζητούν την βοήθειά του,όσο και την φροντίδα των ζώων της πόλης τα οποία έχει αγκαλιάσει με μεγάλο (απόλυτα ειλικρινές όπως διαπίστωσα) ενδιαφέρον.
Είναι εξαιρετικά ευγενής..επιπρόσθετα και δραστήριος (αυτό το πληροφορήθηκα ΥΠΕΥΘΥΝΑ).
Και χαίρομαι πάρα πολύ ,όταν μπορώ να γράφω τέτοια σχόλια για ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Αχαρνών.

Κύριε Δήμαρχε...εύγε! Μια ΣΩΣΤΗ επιλογή σας,στην κατάλληλη θέση....

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ-Μ.Χ.Β



Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους Έλληνες ναυτικούς και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος



19 Απριλίου 2020


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απόψε απεύθυνε μήνυμα προς τους Έλληνες ναυτικούς που έκαναν Ανάσταση στις θάλασσες. Το μήνυμα διαβιβάστηκε μέσω ΟΤΕ σε όλα τα ποντοπόρα πλοία ανά την υφήλιο. Επίσης, ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε και ευχήθηκε τηλεφωνικά και μέσω του Κέντρου Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στα στελέχη, γυναίκες και άντρες του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο καθήκον.
Ακολουθούν τα δύο μηνύματα του Πρωθυπουργού:
Το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους ναυτικούς μας:
Έλληνες ναυτικοί, παντού στον κόσμο, Χριστός Ανέστη!
Ξέρω ότι οι ευχές μου σάς βρίσκουν σε διαφορετικούς ωκεανούς και ημισφαίρια -και σε ώρες διαφορετικές. Όμως, αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα το μήνυμα που στέλνω από την πατρίδα: Είμαστε μαζί, όσο μακριά και αν ταξιδεύετε. Γιατί μας ενώνει το Πάσχα των Ελλήνων. Και η αγάπη αυτής της χώρας για τη ναυτοσύνη της.
Όλοι αναγνωρίζουμε ότι τα ποντοπόρα πλοία μας κρατούν παντού ψηλά την ελληνική σημαία, προσφέροντας πολύτιμους πόρους στην εθνική οικονομία. Είμαστε άλλωστε από τις πρώτες και πιο δυναμικές ναυτικές δυνάμεις του κόσμου.
Τέτοιες στιγμές, ωστόσο, η υπερηφάνεια συνδυάζεται με την νοσταλγία. Αρμενίζετε μακριά απ’ τους δικούς σας. Κι εκείνοι πάλι νιώθουν όσο ποτέ την απουσία σας. Αυτή, όμως, ήταν πάντα η μοίρα των Ελλήνων ναυτικών: να προκόβουν πάνω στα κύματα, με την προσδοκία να συναντήσουν, κάποια χαρμόσυνη ημέρα, τους ανθρώπους τους.
Γι’ αυτό, άλλωστε, και ο «νόστος» παραμένει μία λέξη ελληνική -και μοναδική. Που καμία μετάφραση δεν μπορεί να αποδώσει τις σημασίες της. Και καμία επικοινωνία από μακριά δεν την παρηγορεί. Γιατί κρύβει μέσα της τη θέρμη μιας αγκαλιάς και τις μυρωδιές του τόπου μας.
Έλληνες ναυτικοί μας,
Σας έχω καλά νέα από την πατρίδα. Ενώ αφήναμε πίσω μία πολύχρονη κρίση, κάποιοι αμφισβήτησαν τα σύνορά μας. Και, ύστερα, έφτασε και εδώ η πανδημία.
Σταθήκαμε όρθιοι απέναντι και στις δύο απειλές: Ενωμένοι, προστατέψαμε, σε Έβρο και Αιγαίο, τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα απ’ τις παράνομες ροές μεταναστών που έστελνε η Τουρκία. Και μέχρι τώρα, είμαστε από τα καλύτερα κράτη διεθνώς στη μάχη με τον κορωνοϊό. Οι Έλληνες δείξαμε τις αρετές μας. Και με αυτές θεμέλια, θα χτίσουμε, αύριο, ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.
Εύχομαι το αναστάσιμο φως που τυλίγει, τώρα, την Ελλάδα να συνοδεύει και τις δικές σας ρότες στα ταραγμένα νερά του κόσμου. Να γίνει η πυξίδα με σταθερό προορισμό την επιτυχία και την επιστροφή στα σπίτια σας. Και μέχρι τότε να ξέρετε ότι η σκέψη μας δεν σας αφήνει ποτέ. Θα την συναντάτε σε κάθε λιμάνι που πιάνετε και κάθε φορά που θα βλέπετε στον ορίζοντα τη θάλασσα να ενώνεται με τον ουρανό.
Χρόνια Πολλά, λοιπόν, και καλές θάλασσες! Γιορτάστε το Πάσχα σαν να είμασταν μαζί. Και καλή αντάμωση!
Το μήνυμα προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος:
Στελέχη του Λιμενικού, γυναίκες και άνδρες του Σώματος, Καλή Ανάσταση!
Εκ μέρους όλων των Ελλήνων σας στέλνω τις ευχές μου. Γνωρίζω ότι- ακόμη κι αυτή την ώρα- βρίσκεστε στο καθήκον: στις αίθουσες επιχειρήσεων, στα λιμάνια και στις ακτές μας και πάνω στα ταχύπλοα σκάφη μας.
Ο λαός μας δεν ξεχνά την προσπάθειά σας -νύχτα και ημέρα- να κρατήσετε απόρθητα τα θαλάσσια σύνορά μας. Γνωρίζει ότι η δράση σας, όλες τις τελευταίες βδομάδες, έχει περιορίσει -σχεδόν εκμηδενίσει- τον αριθμό των παράνομων ροών στο Αιγαίο. Και ξέρει πόσο πολύ βοηθήσατε στην αποσυμφόρηση των νησιών μας. Αλλά και στην προστασία τους απ’ την μετάδοση της πανδημίας στις προσφυγικές δομές. Τιμάτε τον όρκο σας προς την πατρίδα και την παράδοση του Λιμενικού Σώματος.
Θέλω να γνωρίζετε ότι η Πολιτεία ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σας. Και η σκέψη όχι μόνο των νησιωτών, αλλά όλων στην ελληνική επικράτεια σάς συνοδεύουν. Κάθε δική σας περιπολία φέρνει ένα κύμα ασφάλειας και περηφάνιας στον καθένα μας.
Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες σας! Κάθε καλό σε σας και στις οικογένειές σας!

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πάσχα

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη


Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην «Καθημερινή της Κυριακής» και στον Αλέξη Παπαχελά
18 Απριλίου 2020




Βγήκατε Πρωθυπουργός προετοιμασμένος για κάποιες εξελίξεις όμως βρεθήκατε αντιμέτωπος με άλλα. Σας έτυχαν δυο κρίσεις που προφανώς δεν τις περιμένατε. Τι μάθατε από αυτές τις κρίσεις;
Η αλήθεια είναι ότι όταν εκλέχθηκα πρωθυπουργός προτεραιότητά μου ήταν η ανάταξη της οικονομίας και η επιστροφή της χώρας σε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης. Σίγουρα το προσφυγικό ήταν στο μυαλό μου. Δεν περίμενα όμως ότι θα αντιμετωπίζαμε μια κρίση αυτής της έντασης. Ουδείς, επίσης, φανταζόταν ότι θα αντιμετωπίζαμε μια πανδημία όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα. Νομίζω ότι ασκήθηκα σε πολλά πράγματα: Στο πόσο γρήγορα πρέπει να παίρνει κανείς αποφάσεις χωρίς να έχει πλήρη πληροφόρηση. Στο ότι πρέπει να εμπιστεύεται τους ειδικούς, αλλά στην κρίσιμη στιγμή να βάζει και το δικό του, προσωπικό αποτύπωμα. Και, βέβαια, στο να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα γιατί συχνά τα πράγματα κινούνται με ταχύτητες που ίσως δεν φανταζόταν. Νομίζω ότι μάθαμε όλοι και τη σημασία του επιτελικού κέντρου, την ανάγκη του συντονισμού κεντρικά, από το Μέγαρο Μαξίμου με πολύ μεγάλη πειθαρχία. Αυτό το διάστημα, διαπίστωσα, όμως, και πόσο σημαντικό είναι να στέλνει κανείς πολύ ξεκάθαρα μηνύματα στην κοινωνία. Τα οποία δεν θα δημιουργούν σύγχυση και τα οποία θα διατυπώνουν άνθρωποι με μεγάλη προσωπική αξιοπιστία.

Ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ......



Ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αντάλλαξε ευχές με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφαλείας στον Έβρο



Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μετέβη σήμερα, Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου 2020, στον Έβρο συνοδεύοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πρώτο επίσημο ταξίδι της κατέχοντας το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ευχήθηκαν στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και τους συνεχάρησαν για την επιτυχή φύλαξη των συνόρων, παρά τις καθοδηγούμενες και προσχεδιασμένες προσπάθειες παράνομων μεταναστών να τα παραβιάσουν μέσω της γειτονικής Τουρκίας.

Μετά το πέρας της επισκέψεως, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Βρισκόμαστε εδώ στο συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου όπου είχα την τιμή να συνοδεύω την κυρία Πρόεδρο της στην επίσκεψη της εδώ, προκειμένου να τιμήσει αυτές και αυτούς που φυλάττουν ως άγρυπνοι φρουροί τα σύνορα της Πατρίδας και να ανταλλάξει ευχές μαζί τους.

Σπεύδω να πω τα εξής: Φέτος η Μεγάλη εβδομάδα ήταν πολύ διαφορετική. Γιορτάζουμε σήμερα το Πάσχα των Ελλήνων ίσως όπως δεν το έχουμε ξαναγιορτάσει ποτέ μέχρι τώρα. Πιο απομονωμένοι κατά τρόπο πιο εσωτερικό, ίσως όμως και πιο έντονο και ουσιαστικό που μας φέρνει πιο κοντά στο βαθύ νόημα του, ότι δηλαδή η Ελπίδα υπερισχύει της απελπισίας. Το Φως διαλύει το Σκοτάδι. Τελικά η ζωή υπερνικά το θάνατο.

Εύχομαι από καρδιάς, από αυτόν εδώ τον τόπο όπου φυλάχθηκαν και φυλάσσονται τα σύνορα της Πατρίδας από τα άξια Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και βέβαια τους Ακρίτες του Έβρου:

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Χριστός Ανέστη Ελλάδα!».

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης συνόδευσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.



Συνέντευξη ΥΕΘΑ κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Star Channel”


Συνέντευξη ΥΕΘΑ κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Star Channel”

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχει ανησυχία από οικογένειες για στρατιώτες που υπηρετούν αυτήν την περίοδο την θητεία τους, αλλά και συνολικά υπάρχει μια ανησυχία για όσους υπηρετούν. Τι μέτρα προστασίας έχετε λάβει απέναντι στον κορονοϊό;

Μεταφορές ζώντων ζώων εκτός της Ελληνικής Επικράτειας-Πανδημία COVID-19-





The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement..

Statement by the Prime Minister on the death of the Honourable Aileen Carroll
April 20, 2020
Ottawa, Ontario



The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on the death of the Honourable Aileen Carroll:

“I was saddened to learn of the death of Aileen Carroll, former Cabinet Minister and Member of Parliament for Barrie.

“Born in Nova Scotia, Ms. Carroll was the first woman to graduate from the province’s St. Mary’s University. After attending York University, she settled in Barrie, where she became a well-known member of her community.

“Ms. Carroll had the privilege to serve the people of Barrie, Ontarians, and all Canadians with dedication and compassion. She served on city council and then was the local Member of Parliament for close to ten years, including a number of those years as the Minister for International Cooperation. She later served as a Member of Provincial Parliament and in the provincial cabinet. She was a strong advocate for her region, for her province, and for Canada’s place in the world. She continued to be actively involved in her community after leaving politics. Her impact extends right across the country and her legacy will live on.

“On behalf of the Government of Canada, I offer my heartfelt condolences to her family, friends, and all her colleagues who are mourning her passing.”


Déclaration du premier ministre concernant le décès de l’honorable Aileen Carroll
Le 20 avril 2020
Ottawa (Ontario)



Le premier ministre Justin Trudeau a fait aujourd’hui la déclaration suivante concernant le décès de l’honorable Aileen Carroll :

« J’ai été attristé d’apprendre le décès d’Aileen Carroll, ancienne membre du Conseil des ministres et députée de Barrie.

ΙΜF interesting latest news


The latest IMF analysis of global economics, finance and policy issues shaping the world //



A GLOBAL CRISIS LIKE NO OTHER
NEEDS A GLOBAL RESPONSE LIKE NO OTHER

By Kristalina Georgieva
I have been saying for a while that this is a ‘crisis like no other.’  It is:
  • More complex, with interlinked shocks to our health and our economies that have brought our way of life to an-almost complete stop;
  • More uncertain, as we are learning only gradually how to treat the novel virus, make containment most effective, and restart our economies; and
  • Truly global. Pandemics don’t respect borders, neither do the economic shocks they cause.
The outlook is dire. We expect global economic activity to decline on a scale we have not seen since the Great Depression.
This year 170 countries will see income per capita go down – only months ago we were projecting 160 economies to register positive per capita income growth.
Actions taken
Exceptional times call for exceptional action.  In many ways, there has been a ‘response like no other’ from the IMF’s membership. 
Governments all over the world have taken unprecedented action to fight the pandemic—to save lives, to protect their societies and economies. Fiscal measures so far have amounted to about $8 trillion and central banks have undertaken massive (in some cases, unlimited) liquidity injections.

THE BRIDGE TANK,wrote about us:"..Greece is the best performing country in Europe.."

http://thebridgetank.org/en/2020/04/15/flattening-the-curve-a-pan-european-comparative-analysis-of-the-covid-19-outbreak/#7s8d6f87


"...Greece is the best performing country in Europe, followed by Czechia (The Czech Republic) and Romania.
Thanks to early and strict containment measures, they have successfully managed to flatten the curve and slow down the spread of the virus
The contrast between Greece – which suspended public events and closed schools even before the first 100 cases were detected, and Spain – which took similar decisions at a much later stage of the epidemic – is particularly striking...."

MAYO CLINIC..update

 
HOUSECALLMayo Clinic is ranked #1 in the nation.
Vol. 21, Issue 33 | April 20, 2020
 
THIS WEEK'S TOP STORIES 
 
COVID-19 (coronavirus) stigma: What it is and how to reduce it
Blaming and shaming certain groups of people for a pandemic poses a threat to everyone. Here's what you can do to reduce stigma.
 
 
Treating COVID-19 at home: Care tips for you and others 
Providing care at home for a person sick with COVID-19? Or caring for yourself at home? Understand when emergency care is needed and what you can do to prevent the spread of infection.
 
   
 
EXPERT ANSWERS
 
Is too little sleep a cause of weight gain?
Not sleeping enough each night can cause fatigue and irritability, but can it also affect your weight?
Is loss of sex drive normal as men get older?
Sex drive varies in men as they age. Learn what could be the culprit and if you need to talk to your doctor.
Automated external defibrillators: Do you need an AED?
An AED may save your life during cardiac arrest. Weigh the pros and cons to see if you should get one.
 
PLUS ADDITIONAL HIGHLIGHTS ...
Seasonal allergies: Nip them in the bud
Molecular breast imaging
Empty nest syndrome
Genetic testing
 
 
TRUSTED HEALTH TOOLS
 
Use our Symptom Checker to explore possible causes of your symptoms based upon Mayo Clinic's patient care experience.
 
Use these simple calculators and self-assessments for personalized health tips.
 
BMI calculator
Calorie calculator
 
 
MAYO CLINIC PRODUCTS & SERVICES
 
New Edition! Mayo Clinic on Digestive Health
Digestive problems — such as heartburn, gas, stomach acid, constipation, or digestive diseases such as Crohn's disease or ulcerative colitis — are common and often serious concerns. Get answers from the top gastroenterology and GI surgery hospital in the nation. Mayo Clinic provides the latest research, advancements and helpful advice in our new book, Mayo Clinic on Digestive Health, Fourth EditionLearn more.
 
 
HEALTHY RECIPES
 
Fettuccine with Swiss chard and mushrooms
Spinach berry salad
Braised kale with cherry tomatoes
 
HEALTH TIP
 
Fast-food tip: Go green
Can fast food be part of a healthy-eating plan? Sure, if you order wisely and choose fast food only occasionally. Choose an entree salad with grilled chicken, shrimp or garden vegetables. Choose a dressing you like, but be cautious with the amount; use half the package to control the number of calories from added fat and sugar. Watch out for high-calorie salads, such as those with deep-fried shells or those topped with breaded chicken or other fried toppings. Also skip salad extras, such as cheese and croutons, which quickly increase the calorie count.
 
Need practical advice on diet and exercise? Want creative solutions for stress and other lifestyle issues? Discover even more healthy lifestyle topics at MayoClinic.org.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022