Καλό μεσημέρι,

Σε εξέλιξη στο Παρίσι βρίσκεται Διεθνής Ανθρωπιστική Διάσκεψη για τους αμάχους της Γάζας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν στην οποία συμμετέχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Πρωθυπουργός έχει τονίσει πολλές φορές τη θέση της Ελλάδας, την υποστήριξη του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και την καταδίκη της τρομοκρατικής Χαμάς.
Στην συνέντευξή του στο podcast του Politico ο Πρωθυπουργός επεσήμανε: «με την πάροδο των ημερών έχουμε εκφράσει αυξημένη ανησυχία για το δράμα αθώων αμάχων και για τις τρομακτικές εικόνες από τη Γάζα. Και πιστεύω ότι ενώ αναγνωρίζουμε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί, έχει σημασία ο τρόπος που το κάνει. Έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Γι’ αυτό το λόγο ήμασταν στην πρώτη γραμμή -όταν λέω «εμείς», αναφέρομαι στην Ελλάδα-, όσον αφορά στην αναγνώριση της ανάγκης για μία ανθρωπιστική παύση, προκειμένου να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, να διευκολυνθούν οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους και να επιτραπεί στους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα στη Γάζα, οι οποίοι θέλουν και έχουν τη δυνατότητα να φύγουν, να το πράξουν σε συνθήκες ασφάλειας».

——-

Συνάντηση είχε ο Πρωθυπουργός σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Μοχάμεντ Ιμπραήμ Στάγεχ.