"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

ΑΧΑΡΝΕΣ: Η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ...θέτει τους Ιαβέρηδες του Τοπικού Τύπου ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ...

                                                   ΔΗΛΩΣΗ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ... 

Φίλοι,ευχαριστώ για τα emails...ειλικρινά,απο ψυχής ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ομως...τα νταηλίκια, είναι ό,τι μισώ περισσότερο, και την αυτοδιοικητική ΒΙΑ την βίωσα και εγώ και η οικογένειά μου,το επάγγελμά μου,η ίδια μου η ζωή.

Ή λοιπόν ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ,ή αμολάω πολλά μπλα-μπλά για εντυπωσιασμό αφελών-κανένας αναγνώστης μου δεν είναι τέτοιος- και είμαι καραγκιόζης.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ της δικαιοσύνης, και της τιμωρίας των Ιαβέρηδων.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ..ΠΟΤΕ!!

Και η μήνυση ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ, δεν θα έχει ΕΝΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ.
Θα έχει τον σημερινό σιχαμένο ΥΒΡΙΣΤΗ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ, ΑΛΛΑ και όσους με κατέστρεψαν και οι μισθοφόροι τους δρούν ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ, ΑΝΕΛΕΗΤΑ, ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΥΨΗ, μετά απο 20 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ "ΠΑΤΗΣΩ" ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ..

Και θα πάμε ως το τέλος..

ΘΕΛΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,"ΘΕΡΑΠΕΙΑ",ΘΕΛΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΑΒΕΡΗΔΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ-και μπορώ-θέλω...ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ.

Και θα το πάρω.
ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ.
ΔΕΙΤΕ ΜΕ...

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης


18 Απριλίου, 2023

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δια ζώσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 και ώρα 12:00 στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ – αίθουσα ΜΙΝΩΣ – οδός Υγείας αριθμ. 2).

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης, όπως ισχύει), είναι:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου και Περιφερειάρχη

Β. Ψηφίσματα

Γ. Απάντηση σε Επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων:

Γ1. Της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ» με θέμα: «Τα οξυμένα προβλήματα των βιοπαλαιστών ψαράδων του Ηρακλείου».

Γ2. Της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ» με θέμα: «Τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων των χωριών Σμάρι, Γάλιπε, Γαλίφα, Άνω Βάθεια και Καινούργιο Χωριό, Δήμων Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδας, για ολοκλήρωση της Ε50 (Καστέλλι – Άγιος Ιωάννης) με σκοπό την ασφαλή μετακίνησή τους».

Γ3. Της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ» με θέμα: «Μέτρα για την εξασφάλιση κατάλληλης στέγης του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) των Χανίων.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου – καθορισμός ειδικοτήτων, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Διοίκησης και Ανθρωπίνου Δυναμικού ΠΚ.(εισηγήτρια η κα Μαρία Ραπτάκη προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ).

1.2 Καταστροφή – ανακύκλωση υλικού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Λασιθίου– (εισηγητής ο κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου). 1.3 Συντήρηση και επισκευή υπηρεσιακών οχημάτων του Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ, σύμφωνα με το Ν. 4662/2020, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει», σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου– (εισηγητής ο κ. Νικόλαος Συριγωνάκης Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου). 1.4 Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για την ανάδειξη και προώθηση της Κρητικής Διατροφής, σύμφωνα με την εισήγηση του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΚ. – (εισηγητής ο κ. Σταύρος Τζεδάκης Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΚ). 1.5 Τροποποίηση συμπλήρωση της αρ. 19/2022 απόφασης Π.Σ. που αφορά σε παροχή εξουσιοδότησης υπαλλήλων της Περιφέρειας σε WEB banking και ΔΙΑΣ ΠΟΡΤΑΛ, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού ΠΚ.– (εισηγήτρια η κα Μαρία Ραπτάκη προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ). 1.6 Ορισμός εκπροσώπων στην επιτροπή διαχείρισης των Τοπικών Προγραμμάτων α) ΤΑΠΤοΚ LEADER Ηρακλείου και Β) ΤΑΠΤοΚ LEADER Μεσσαράς, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού ΠΚ.– (εισηγήτρια η κα Μαρία Ραπτάκη προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ). 2. ΕΚΤΕΛΕΣΗ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ Ή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. 2.1 Τροποποίηση της αριθμ. 299351/3.10.2022 σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και οικονομικού φορέα με διακριτικό τίτλο ENCO Ε.Π.Ε. για την προμήθεια των ειδών του τμήματος Δ του διαγωνισμού για την «Προμήθεια και εγκατάσταση σταθμών παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Περιφέρεια Κρήτης – Τμήματα Β & Δ», σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού ΠΚ.- (εισηγήτρια η κα Μαρία Ραπτάκη προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ). 2.2 Τροποποίηση της αριθμ. 229671/02.08.2022 (ΑΔΑΜ: 22SYMV011039604) σύμβασης που αφορά στην προμήθεια λευκού παστεριωμένου γάλακτος μακράς διάρκειας για τους δικαιούχους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο και των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου για δύο έτη, για αναπροσαρμογή της τιμής κατά ποσοστό 18,64%, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού ΠΚ.(εισηγήτρια η κα Μαρία Ραπτάκη προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ).

2.3 Έγκριση ενεργοποίησης δικαιωμάτων προαίρεσης της αριθμ. 27353/02.02.2022 όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. 187144/27-6-2022 σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του οικονομικού φορέα «Χάλτσιος Απόστολος» με δ.τ «EXPRESS FACILITY SERVICES», για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας – απολύμανσης στα κτίρια που στεγάζονται οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο και οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Ηρακλείου, για δύο (2) έτη ποσού 13.299,74 € με ΦΠΑ, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού ΠΚ.(εισηγήτρια η κα Μαρία Ραπτάκη προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ).

2.4 Έγκριση τροποποίησης συμβάσεων, σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Ηρακλείου.– (εισηγητής ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΠΚ)

Έγκριση 1ης τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2022-2023 χωρικής αρμοδιότητας Ν. Λασιθίου, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Λασιθίου.

– (εισηγητής ο κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάλυψη δαπάνης για τη συμμετοχή των τέκνων του προσωπικού της Περιφέρειας Κρήτης σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για το έτος 2023, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Πολιτισμού και Αθλητισμού ΠΚ.(εισηγητής ο κ. Λάμπρος Καμπουράκης Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής ΠΚ)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

4.1 Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε Μνημόνιο Συνεργασίας & Κατανόησης με τον Δήμο Μαλεβιζίου και την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, με αντικείμενο τη διερεύνηση αξιοποίησης έκτασης περίπου 2.500 στρεμμάτων κυριότητας Δήμου Μαλεβιζίου στην περιοχή Κορακιά – Φόδελε ΔΕ Γαζίου, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ.

– (εισηγητής ο κ. Νικόλαος Ξυλούρης, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος)

5. ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 5.1 Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και Σύναψης 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης της παροχής υπηρεσιών: «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020-2022 (Τ. Κ.Α. 2020ΕΠ50200003)», Υποέργο (νέο): «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΕΗ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΖΔΥΚΠ», έναντι τίτλου (ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΕΗ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΖΔΥΚΠ), ποσού 171.120,00 € (με ΦΠΑ), σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου. – (εισηγητής ο κ. Νικόλαος Συριγωνάκης Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου).

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

6.1 Διαβούλευση του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε.) για την εγκατάσταση στην Περιφέρεια Κρήτης που εμπίπτει στην Οδηγία 2012/18/ΕΕ (SEVESO ΙΙΙ): «ΔΕΗ ΑΕ ΑΗΣ ΑΘΕΡΙΝΟΛΑΚΚΟΥ», σύμφωνα με την εισήγηση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΚ.

– (εισηγητής ο κ. Ιωάννης Λεονταράκης εντεταλμένος ΠΣ Πολιτικής Προστασίας, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ και Διαχείριση Τεχνικών Μέσων ΠΚ)

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 7.1 α) Έγκριση όρων και σύναψης προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης, που αφορά στην εκπόνηση και εφαρμογή ενός προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ), για την ενίσχυση της πολιτιστικής περιφερειακής ανάπτυξης, ειδικότερα στον τομέα του θεάτρου, συνολικού ποσού 200.000,00 € (το ποσό απαλλάσσεται από ΦΠΑ) το έτος 2023, σε βάρος των πιστώσεων του έργου: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ & ΛΟΙΠΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΗΠΕΘΕΚ ΑΕ) ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2023», που είναι εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας Κρήτης, στους ΚΑΠ/ΠΚ, στον ΚΑΕ 00.071-00.9179.01.001, με κωδ. 00.18.23.001 και β) Ορισμός εκπροσώπων στην επιτροπή παρακολούθησης του άρθρου 10 αυτής, σύμφωνα με την εισήγηση του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χανίων.– (εισηγητής ο κ. Νικόλαος Καλογερής Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων) 7.2 Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης έτους 2023, που αφορά στην εκπόνηση και εφαρμογή ενός προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, του Δήμου Πλατανιά, του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, του Δήμου Κισσάμου, του Δήμου Αποκορώνου και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.) Α.Ε. Ο.Τ.Α., για την ενίσχυση της πολιτιστικής περιφερειακής ανάπτυξης, ειδικότερα στον τομέα του θεάτρου, σύμφωνα με την εισήγηση του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χανίων.– (εισηγητής ο κ. Νικόλαος Καλογερής Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων) 7.3 Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης έτους 2023, που αφορά στην εκπόνηση και εφαρμογή ενός προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.) Α.Ε. Ο.Τ.Α., για την ενίσχυση της πολιτιστικής περιφερειακής ανάπτυξης, ειδικότερα στον τομέα του θεάτρου, σύμφωνα με την εισήγηση του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χανίων. – (εισηγητής ο κ. Νικόλαος Καλογερής Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων) 7.4 Έγκριση όρων και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Κισσάμου και της Περιφέρειας Κρήτης, που αφορά στο έργο με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ-ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (Τ. Κ.Α. 2019ΕΠ50200001)», 5ο Υποέργο: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ», προϋπολογισμού 365.000,00 € με ΦΠΑ 24%, που είναι εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης με ΚΑ 2022ΝΠ30200012 της ΝΠ 302 Περιφέρειας Κρήτης και κωδικό ΟΠΣ (MIS): 5162107, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Χανίων.– (εισηγητής ο κ. Νικόλαος Καλογερής Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων)

7.5 Έγκριση 1ης τροποποίησης της από 30-09-2021 (ΑΔΑΜ: 21SYMV009289391) Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) και του Πολυτεχνείου Κρήτης για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ – ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ «ΠΡΑΣΙΝΗΣ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΠΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ», προϋπολογισμού 63.240,00 € που είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης έτους 2021 / Ίδιοι Πόροι Π.Ε. Χανίων με κωδ. 03.14.21.002, ως προς τη διάρκεια και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης αυτής, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χανίων.

– (εισηγητής ο κ. Νικόλαος Καλογερής Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων)

7.6 Έγκριση 1ης τροποποίησης της από 02-11-2022 (22SYMV011528618) Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε. – «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», που αφορά στην υλοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας με τίτλο: «ΤΕΧΝΙΚΗ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ», προϋπολογισμού 201.240,00 € με ΦΠΑ, που είναι εγγεγραμμένη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΚ / ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΕ Χανίων με κωδ. 03.12.22.001, ως προς το Παράρτημα Ι αυτής, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χανίων.

– (εισηγητής ο κ. Νικόλαος Καλογερής Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων)

7.7 Έγκριση σύναψης και όρων: α) Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης – Ιατρική Σχολή και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) – Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας για την υλοποίηση της Δράσης: «Στήριξη Αστέγων Ωφελούμενων του ΤΕΒΑ δίνοντάς τους τη δυνατότητα της πρόληψης Πρωτοβάθμιας Υγιεινής και Προαγωγής Υγείας» και β) Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Δήμου Χανίων και των Ιδρυμάτων Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού, για την υλοποίηση της παραπάνω Δράσης, στο πλαίσιο της πράξης Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης «Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019, MIS 5029840», σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας ΠΚ.

– (εισηγητής ο κ. Λάμπρος Καμπουράκης Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής ΠΚ)

7.8 Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της «Περιφέρειας Κρήτης» και του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΛΚΕΘΕ)» για την εκτέλεση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥ ΑΤΖΙΚΙΑΡΙ», σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Λασιθίου.

– (εισηγητής ο κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου).

7.9 Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ», του «Δήμου Αγίου Νικολάου», του «Δήμου Σητείας» και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)»για την εκτέλεση του ερευνητικού προγράμματος «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΟΥΔΟΥΡΑ – ΞΕΡΟΚΑΜΠΟ -ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΡΕΣΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ», σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Λασιθίου.

– (εισηγητής ο κ. Ανδρουλάκης Ιωάννης Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου).

7.10 Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Αμαρίου, για την εκτέλεση του έργου: «Αποκατάσταση οδικού δικτύου και βελτίωση κυκλοφοριακών συνθηκών Δήμου Αμαρίου», συνολικού προϋπολογισμού σαράντα πέντε χιλιάδων Ευρώ (45.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού ΠΕ Ρεθύμνου.

– (εισηγήτρια η κα. Μαρία Λιονή Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ρεθύμνου).

8. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

8.1 Έγκριση παράτασης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το έργο: «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ Ο∆ΙΚΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019», 42ο ΥΠΟΕΡΓΟ (νέο): «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΓΕΦΥΡΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ Ο∆ΙΚΟ ∆ΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕ ΧΑΝΙΩΝ», σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χανίων.

– (εισηγητής ο κ. Νικόλαος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

9.1 Τροποποίηση της αριθμ.: 11/2023 (πρακτ. 2/31-01-2023) απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου ως προς το ακρωνύμιο του ευρωπαϊκού έργου «Governance Dialogues for a resilient Mediterranean- «Διακυβερνητικοί Διάλογοι για μια πιο ανθεκτική Μεσόγειο» του χρηματοδοτικού πλαισίου Interreg Euro-MED, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης ως επικεφαλής εταίρος, σύμφωνα με την εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Ευρωπαϊκών, Διεθνών θεμάτων και Ανάπτυξης Συνεργασιών ΠΚ.

– (εισηγητής ο κ. Γεώργιος Αλεξάκης εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων ΠΚ)

Επικύρωση απομαγνητοφωνημένων πρακτικών των αριθμ. 20/11-10-2022, 21/03-11-2022, 22/29-11-2022, 23/07-12-2022, 24/07-12-2022 και 25/14-12-2022, συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 170 παρ. 3 του Ν. 3852/2010.

– (εισηγητής ο κ. Ευάγγελος Ζάχαρης, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Ενημέρωση- Ένωση Αγρινίου




Ενημέρωση- Ένωση Αγρινίου




Ανακοινώσεις

Freskon 2023: σε πρώτο πλάνο τα προϊόντα της Δυτικής Ελλάδος

Το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών Freskon, αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στον κλάδο των φρέσκων προϊόντων, συνιστώντας τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Διαβάστε περισσότερα



Αγροτοδικείο
Συσκευασίες φυτοφαρμάκων και ορθή διαχείριση

Οδηγίες προς τους παραγωγούς, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου για τις «Βέλτιστες Εργασιακές Πρακτικές Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων».
Διαβάστε περισσότερα


Ανακοινώσεις

Αποστολή της ΕΕ: συμφωνία για το έδαφος

Η αποστολή της ΕΕ «A Soil Deal for Europe» προσφέρει 126 εκατ. € χρηματοδότησης για το 2023.
Διαβάστε περισσότερα



Επίδομα παιδιού: άνοιξε η πλατφόρμα Α21

Άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού – προκειμένου οι δικαιούχοι που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση για το έτος 2023 να υποβάλουν και να ξεκινήσει η διαδικασία της καταβολής της 2ης δόσης.
Διαβάστε περισσότερα


Οι διαφορές στο κόστος κίνητρο για τη μεταφορά ζώων

Δισεκατομμύρια ζώντα ζώα μεταφέρονται κάθε χρόνο εντός της ΕΕ – Οικονομικά κυρίως τα κίνητρα για τη μεταφορά ζώων – Οι κανόνες της ΕΕ σχετικά με τη μεταφορά ζώων δεν επιβάλλονται ομοιόμορφα στα κράτη μέλη.
Διαβάστε περισσότερα



Δαπάνες της ΕΕ για τη συνοχή και τη γεωργία

Δεν υπάρχει συνολική εικόνα του ύψους των πόρων – Eλλιπή τα μέτρα για τον εντοπισμό, την επίλυση και την αναφορά περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων.
Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Αγρινίου
Παπαϊωάννου 23, Αγρίνιο

ΑΤΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ:ανακοίνωση

  18 Απριλίου 2023

Η ανάδειξη των προβλημάτων του Αττικού Αμπελώνα από τους Οινοποιητικούς συνεταιρισμούς Α.Σ ΚΟΡΩΠΙΟΥ, Α.Σ. ΣΠΑΤΩΝ, Α.A.Σ. ΠΑΙΑΝΙΑΣ, Α.Σ. ΜΑΡΚΟ, Α.Σ ΜΕΓΑΡΩΝ και Α.Σ ΚΕΡΑΤΕΑΣ έφεραν αποτέλεσμα

Ανακοίνωση για το θέμα αυτό εξέδωσαν οι συνεταιρισμοί της Αττικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ιδιαίτερη Ικανοποίηση προκάλεσε στους αμπελουργούς της Αττικής η κοινή ανακοίνωση του ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και του ΥΠ.Α.Α.Τρ, για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μέσω του de minimis των οινοποιήσιμων σταφυλιών της περιοχής.

«Η απόφαση συμβάλλει στην κάλυψη  μέρους των αυξημένων καλλιεργητικών δαπανών, που έχουν μειώσει δραματικά το εισόδημα και θέτουν εν αμφιβόλω την συνέχιση της αμπελοκαλλιέργειας στην περιοχή. Είναι απόφαση στην σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει να ακολουθήσουν μέτρα και παρεμβάσεις όπως αποφασίσθηκαν στην Ημερίδα της 19ης  Δεκεμβρίου στο Κορωπί, που έγινε παρουσία και του Υπουργού Α.Α.Τρ κ. Γ. Γεωργαντά» σχολίασαν εκπρόσωποι των 6 αμπελουργών Συνεταιρισμών της Αττικής.

Οι Αμπελουργικοί Συνεταιρισμοί:  ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΣΠΑΤΩΝ, ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΜΑΡΚΟ, ΜΕΓΑΡΩΝ , και ΚΕΡΑΤΕΑΣ, χαιρετίζουν με ικανοποίηση την προαναφερόμενη απόφαση έκτακτης ενίσχυσης των αμπελουργών της Αττικής,  ευχαριστούν όσους συνέβαλλαν  στην προώθηση της ανάγκης στήριξης του κλάδου και ιδιαίτερα τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. ΒΛΑΧΟ που πρωτοστάτησε σε  όλα τα επίπεδο διεκδίκησης του αιτήματος, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. ΒΟΡΙΔΗ για τις υποστηρικτικές του παρεμβάσεις και την ΚΕΟΣΟΕ για την τεκμηρίωση του συνόλου  των αιτημάτων «διάσωσης  του Αττικού Αμπελώνα»

    Σ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ    (  Α.Σ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ  )

 

Diagram
Description automatically generated

 

Β. ΜΠΕΚΑΣ      ( Α.Σ.   ΣΠΑΤΩΝ)   

Letter
Description automatically generated with medium confidence

 

   Π. ΣΤΑΜΑΤΗΣ   (A.Α.Σ.  ΠΑΙΑΝΙΑΣ)           

   

Εικόνα που περιέχει κείμενο
Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

 

Π. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ  (Α.Σ. ΜΕΓΑΡΩΝ)    

A close-up of a signature
Description automatically generatedA picture containing text, circle, logo, font
Description automatically generated

 

 

 

ΚΝΙΚΟΛΑΟΥ    (Α.Σ.  ΜΑΡΚΟ)            

Εικόνα που περιέχει διάγραμμα
Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματαA picture containing text, emblem, trademark, symbol
Description automatically generated

 

Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ       (  Α.Σ.  ΚΕΡΑΤΕΑΣ)                                                                                                 

 

page1image1793760

 

 

 

 

 

Ο Κύκλος Ιδεών σας προσκαλεί στην εκδήλωση " ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Το συνταγματικό πλαίσιο των εκλογών και των διαδικασιών που αυτές ενεργοποιούν"



Ο Κύκλος Ιδεών σας προσκαλεί στην εκδήλωση

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το συνταγματικό πλαίσιο των εκλογών και των διαδικασιών που αυτές ενεργοποιούν

Αύριο, Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, ώρα 6:30 μμ

Ξενοδοχείο King George (Πλατεία Συντάγματος)

 

Συζητούν:

Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης, ΕΑΠ

Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ΑΠΘ

Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ΕΚΠΑ

Γιώργος Κατρούγκαλος, Βουλευτής, πρώην Υπουργός, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, ΔΠΘ

Πηνελόπη Φουντεδάκη, Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, Αντιπρύτανης, Πάντειο Πανεπιστήμιο 

Συντονίζει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη  

*Είσοδος ελεύθερη

Για εγγραφή (προαιρετική) παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ:

https://e-talk.gr/syntagma-kai-ekloges/  


Facebook event: https://fb.me/e/5jj7yREHF 


https://ekyklos.gr/ev/837-19-4-2023-syntagma-kai-ekloges.html  

 

Twitter | FaceBook |  Vimeo |  YouTube

GAIN reports




The following GAIN reports were released on April 14, 2023.
_______

Argentina: Oilseeds and Products Annual

Post lowers its 2022/2023 estimate for Argentine soybean production to 23.9 million metric tons (MMT). This production estimate is the lowest in 24 year and the yield estimate is the lowest in almost 50 years. As a result of the drought, Post estimates that Argentina will need to import a record 11 MMT of soybeans to achieve a crush of 29.5 MMT. This reduced crush would lead Argentina to export only 18.75 MMT of soybean meal, potentially losing its position as the world's largest exporter of soybean meal. Soybean oil exports are estimated at 3.65 MMT. Sunflowerseed production is estimated unchanged at 4 MMT and peanut production is lowered to 970,000 MT due to the effects of drought. For MY 2023/2024 Post projects a recovery in soybean and peanut production at 50.5 MMT and 1.32 MMT respectively on higher planted acreage and a return to normal weather conditions. Sunflowerseed production is projected down 3.8 MMT on lower planted area.


China: Animal Husbandry Law 2022 Revision

On October 30, 2022, the People's Republic of China (PRC) National People's Congress (NPC) Standing Committee issued the revised Animal Husbandry Law of the PRC. This revised Law came into effect on March 1, 2023. This report contains an UNOFFICIAL translation of the law.


China: MARA Publishes Information to Improve Public Awareness of Essentially Derived Varieties

On April 10, 2023, the Development Center of Science and Technology of the Ministry of Agriculture and Rural Affairs (MARA) published information designed to improve public understanding of the Essentially Derived Variety (EDV) system. The information is designed as “question” and “answer” materials on the MARA website. Seed industry members report the EDV system will significantly improve the protection of breeders' rights and encourage initial variety breeding.


Haiti: Grain and Feed Annual

Wheat consumption in Haiti in marketing year (MY) 2023/24 (July 2023/June 2024) is forecast at 405,000 metric tons (MT), stable compared to the previous marketing period. Rice imports are forecast at 435,000 MT, up one percent relative to the same period last year. Corn imports for MY2023/24 are projected virtually flat year-over year at 5,000 MT. Meanwhile, sorghum production in MY 2023/24 (July 2023/June 2024) is forecast down by eight percent at 60,000 MT from the same period last year.


Thailand: Rice Price - Weekly

Export and domestic prices of Thai rice increased two percent due to strong export demand for Thai rice and the strengthening of the Thai baht.


Turkey: Meat and Milk Situation in Turkiye

In the past year, meat and milk prices have skyrocketed due to a variety of factors, among which are insufficient cattle inventories, high input costs, semi-effective government policies, and limitations on importing meat and live animals. In an attempt to halt price increases ahead of the upcoming Islamic holidays and the general election, the Ministry of Agriculture and Forestry (MinAF) has reluctantly decided to import some beef and cattle. However, these interventions are not expected to adequately address the shortfall in beef and milk production and will have a limited effect on prices.


USDA Trade and Foreign Agricultural Affairs Under Secretary Taylor Launches Trade Mission to the Netherlands

AMSTERDAM, April 17, 2022 – The U.S. Department of Agriculture’s Under Secretary for Trade and Foreign Agricultural Affairs Alexis M. Taylor launched the first-ever regional agribusiness trade mission to the Netherlands in Amsterdam. Under Secretary Taylor and her delegation of representatives from 41 agribusiness and farm organizations and 10 state departments of agriculture look to expand economic partnerships between the United States and the Netherlands and markets throughout Scandinavia.

“As the gateway to Europe for U.S. food and agriculture exports, the Netherlands is an important trading partner. I’m delighted that company representatives from Belgium, Denmark, Finland, Germany, Iceland, Norway, and Sweden are joining us in Amsterdam this week,” Taylor said. “With combined total agricultural and related exports to these markets topping $4.5 billion in 2022, I’m confident the delegation will be successful in building new relationships that are critical to expanding opportunities for increased trade. While our trade achievements are a tangible demonstration of the strength, the diversity, and the resourcefulness of our farmers and producers, we depend on the work of many organizations and companies to successfully export U.S. products overseas.”

This week, USDA will help facilitate business-to-business meetings between participating small and medium-sized U.S. agribusinesses and regional buyers seeking to import American food and farm products. The trade mission itinerary also includes meetings with Dutch government officials and industry groups to discuss trade issues and the challenges related to climate change, retail promotions featuring U.S. products, and visits to the Food Innovation Academy training center and the Port of Rotterdam – Europe’s largest seaport.

MEDIA AVAILABILITY

Under Secretary Taylor; California Secretary of Food and Agriculture Karen Ross; Maine Commissioner of Agriculture, Conservation and Forestry Amanda Beal; Mississippi Commissioner of Agriculture and Commerce Andy Gipson; and North Dakota Commissioner of Agriculture Doug Goehring will hold a media teleconference from Amsterdam on Wed., April 19, at 12 noon EST. Reporters interested in participating should email press-fas@usda.gov for dial-in instructions.

#

USDA is an equal opportunity provider, employer, and lender.

For more information, or for an archive of all FAS GAIN reports, please visit gain.fas.usda.gov/.


EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ απο το Υπουργείο Εξωτερικών

 

Καλώς ήρθατε στην υπηρεσία προσωποποιημένης επιχειρηματικής πληροφόρησης του Υπουργείου Εξωτερικών! Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις εξωστρεφείς Ελληνικές επιχειρήσεις.

Τελευταίες Ειδήσεις

 ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών, Μάρτιος 2023

 Ετήσιο Forum του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με τίτλο: "Επανασχεδιασμός" του Χάρτη των Ελληνικών Εξαγωγών - Οι Χώρες-στόχοι των Ελληνικών Εξαγωγών

 Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τις αγορές των Βόρειων Χωρών "Doing Business in Nordic Countries" | 8.3.2023 | 11:00-13:00

 4η ΗΜΕΡΙΔΑ ''DOING BUSINESS IN THE ARAB WORLD'' - 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

 “Export Summit IX – Greek Exporters Hall of Fame, Honoring our Partners”


Ημερολόγιο Δράσεων Εξωστρέφειας
Ημ/νιαΕκδήλωση
Τρίτη 18 Απριλίου 2023ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ
Τρίτη 18 Απριλίου 2023SALONE DEL MOBILE
Τετάρτη 19 Απριλίου 2023Διοργάνωση εβδομάδας ελληνικών προϊόντων σε σουπερμάρκετ SAS της Αρμενίας
Τετάρτη 19 Απριλίου 2023Εβδομάδα ελληνικών προϊόντων σε Κροατία
Πέμπτη 20 Απριλίου 2023Διοργάνωση εκδήλωσης γευσιγνωσίας ελληνικής γαστρονομίας και οίνων
Πέμπτη 20 Απριλίου 2023Έτησιο Συνέδριο του Association Food Industries (AFI)
Σάββατο 22 Απριλίου 2023San Francisco Greek Film Festival
Κυριακή 23 Απριλίου 2023Επιχειρηματική αποστολή 50 ιδιοκτητών καταστημάτων και διευθυντικών στελεχών του γερμανικού ομίλου λιανεμπορίου REWE στην Ελλάδα
Δευτέρα 24 Απριλίου 2023Συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στην 47η Διεθνή Έκθεση Κατασκευών - SEEBBE
Δευτέρα 24 Απριλίου 2023SWISS BIOTECH DAY 2023
Δευτέρα 24 Απριλίου 2023Food and Drink Expo
Τρίτη 25 Απριλίου 2023ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ FOOD & BEVERAGE FAIR
Τρίτη 25 Απριλίου 2023SEAFOOD EXPO GLOBAL, SEAFOOD PROCESSING GLOBAL 2023
Τρίτη 25 Απριλίου 2023WIND EUROPE 2023
Τρίτη 25 Απριλίου 2023Food and Hotel Asia
Τρίτη 25 Απριλίου 2023SEA ASIA
Δευτέρα 01 Μαΐου 2023Συμμετοχή Ελληνικών Επιχιερήσεων ή Φορέων στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων APAS SHOW 2023
Δευτέρα 01 Μαΐου 2023Έκθεση TAXIDI 2023
Δευτέρα 01 Μαΐου 2023EU DAY/ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗΣ
Δευτέρα 01 Μαΐου 2023Συμμετοχή στο World Trade Week New York City
Δευτέρα 01 Μαΐου 2023Παρουσίαση της μελέτης για τον κλάδο FinTech/Καινοτομία/Startups, σε συνεργασία με Enterprise Greece.
Δευτέρα 01 Μαΐου 2023EU OPEN HOUSE
Δευτέρα 01 Μαΐου 2023Εκδήλωση wine tasting
Τρίτη 02 Μαΐου 2023Διεθνής έκθεση Agritech Israel 2023
Τρίτη 02 Μαΐου 2023Επιχειρηματική αποστολή γερμανών εμπόρων / εισαγωγέων ελαιόλαδου και οίνου στην Περιφέρεια Κρήτης
Κυριακή 07 Μαΐου 2023Εκθεση Batimatec 2023
Δευτέρα 08 Μαΐου 2023Διοργάνωση γαστρονομικής εκδήλωσης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων Tuttofood 2023
Τρίτη 09 Μαΐου 2023SIAL CANADA 2023
Τρίτη 09 Μαΐου 2023Transport Logistic
Δευτέρα 15 Μαΐου 2023London Wine Fair
Δευτέρα 15 Μαΐου 2023International Hotel Investment Forum (IHIF)
Τρίτη 16 Μαΐου 2023Εκδήλωση προώθησης οίνου στην Ολλανδία
Τρίτη 16 Μαΐου 2023Διοργάνωση ελληνικής βραδιάς σε συνεργασία με την Ένωση Γαστρονόμων
Τετάρτη 17 Μαΐου 2023"Φεστιβάλ Καννών and The Owl Project"
Σάββατο 20 Μαΐου 2023Διεθνής Έκθεση National Restaurant Association Show 2023
Δευτέρα 22 Μαΐου 2023Επενδυτική αποστολή στην Ελλάδα από τα Ελληνικά Εμπορικά Επιμελητήρια Γραφείο ΟΕΥ Τορόντο και Μόντρεαλ
Δευτέρα 22 Μαΐου 2023"23rd Annual Shared Services and Outsourcing Week 2023 "
Τρίτη 23 Μαΐου 2023ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ THE HOTEL SHOW DUBAI
Τρίτη 23 Μαΐου 2023Συμμετοχή Γραφείου ΟΕΥ σε έκθεση ετικέττας PLMA
Τρίτη 23 Μαΐου 2023Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Thaifex Anuga Asia 2023
Τρίτη 23 Μαΐου 2023ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ INDEX DUBAI
Τετάρτη 24 Μαΐου 2023EBAN Congress 2023
Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023Εκδήλωση προώθησης πολυτελών ακινήτων και ειδικών φορολογικών καθεστώτων
Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023Συμμετοχή στην ετήσια εκδήλωση Taste of Europe
Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023JCK LAS VEGAS
Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023DJAZAGRO
Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023Διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης για προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ)
Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023ORGANIC FOOD IBERIA 2023
Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023Discover Argentina
Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023"Η Θεσσαλονίκη στη νέα εποχή"
Τρίτη 13 Ιουνίου 2023INTERSOLAR EUROPE 2023
Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023Διεθνές συνέδριο και έκθεση Global Offshore Wind 2023
Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023Διεθνής Έκθεση Τεχνολογιών Viva Technology 2023
Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023Επιχειρηματική Αποστολή Hermes Expo
Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023Balkans International Wine Festival
Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023Διεθνής Έκθεση Big 5 Construct Egypt 2023
Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023THE BIG 5 CONSTRUCT EGYPT
Τρίτη 20 Ιουνίου 2023Autozum Salzburg
Τρίτη 20 Ιουνίου 2023The Saudi Food & Beverage Show & The Saudi Food Manufacturing Show
Κυριακή 25 Ιουνίου 2023Διεθνής Έκθεση Τροφίμων SUMMER FANCY FOOD SHOW
Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023Ελληνική Συμμετοχή στο Collision Forum 2023
Τρίτη 27 Ιουνίου 2023NATPE Budapest International
Δευτέρα 03 Ιουλίου 2023Δράση παρουσίασης και προβολής ελληνικών προϊόντων τροφίμων και «delicatessen» στο ιστορικό πολυκατάστημα «KaDeWe» στο Γραφείο ΟΕΥ Βερολίνου (15μερο προβολής ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων)
Τρίτη 04 Ιουλίου 2023Διαδικτυακή ημερίδα Doing Business in Armenia
Τετάρτη 05 Ιουλίου 2023Urban Living Festival
Τρίτη 11 Ιουλίου 202312η Ετήσια Έκθεση Εισαγωγών Εξαγωγών - Μαϊάμι, Φλόριντα
Σάββατο 15 Ιουλίου 2023PLMA’s World of Private Label
Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023Gamescom
Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023Υποστήριξη ελληνικών συμμετοχών στη ΔΕ CNR Food ΙIstanbul
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2023Επιχειρηματικής Αποστολή του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου και του Επιχειρηματικου Συμβουλίου Ελλάδος-Λατινικής Αμερικής
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2023Ημερίδα για προσέλκυση ισπανικών επενδύσεων στην Ελλάδα
Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου 2023MAISON ET OBJET
Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 202387η ΔΕΘ
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023Διεθνής Έκθεση Sahara Expo 2023
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023Διοργάνωση προωθητικών ενεργειών για ενίσχυση παρουσίας επώνυμων ελληνικών προϊόντων σε COOP Italia
Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023Speciality & Fine Food Fair
Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023Επιχειρηματική αποστολή τροφίμων - ποτών
Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023Εκδήλωση προώθησης οίνων με συμμετοχή sommeliers
Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023SAUDI INFRASTRUCTURE EXPO & SAUDI MANUFACTURING SHOW
Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023Defence and Security Equipment International (DSEI )
Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023HUSUM Wind 2023
Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023BISUTEX-INTERGIFT-MADRIDJOYA 2023
Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023MOMAD 2023
Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023Ημερίδα παρουσίασης ενεργειακού επενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα
Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023ALIMENTARIA FOODTECH 2023
Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023FRUIT ATTRACTION 2023
Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023PROWINE SAO PAULO
Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2023Διοργάνωση προβολής ελληνικής γαστρονομίας και δικτύωσης
Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2023Διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga
Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2023Winter Fair 2023
Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2023ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ AGRA MIDDLE EAST
Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2023Συμμετοχή στην ετήσια αμυντική έκθεση AUSA 2023
Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023POLLUTEC 2023
Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023Διεθνής Έκθεση Chicago Build Expo 2023
Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023Διεθνής Εμπορική Έκθεση Επαγγελματικού Εξοπλισμού Host 2023
Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023Canada Economic Forum by Delphi Economic Forum
Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023KORMARINE
Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023INDAGRA
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023Διεθνής Έκθεση Tourism EXPO Japan 2023
Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ BEAUTY WORLD MIDDLE EAST
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2023Συμμετοχή σε 12th Arab-Hellenic Economic Forum
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2023Ετήσια Συνάντηση των Αμερικανών Εισαγωγέων Τροφίμων της Ένωσης Βιομηχανιών Τροφίμων
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2023ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ATHENS INTERNATIONAL TOURISM EXPO
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 202312ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2023Διοργάνωση εκδήλωσης προβολής και προώθησης ελληνικών οίνων
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2023"AFM - The American Film Market (AFM) and Location EXPO"
Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2023Ετήσιο ταξίδι του φοιτητικού οργανισμού Mindspace στην Silicon Valley με τη συμμετοχή φοιτητών - ιδρυτών startup εταιρειών
Κυριακή 05 Νοεμβρίου 20236th CIIE / Shanghai
Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2023EUROPORT
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2023"ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ISM MIDDLE EAST (πρώην Yummex)"
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2023ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ PRIVATE LABEL MIDDLE EAST
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2023ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ GULFOOD MANUFACTURING
Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2023BIG 5 CONSTRUCT EAST AFRICA
Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023DUBAI AIR SHOW
Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023AGRITECHNICA
Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023Medica 2023
Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023Έκθεση ναυτιλιακού εξοπλισμού METSTRADE
Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023Διεθνής Έκθεση Eco Living Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2023
Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023Ecolife Scandinavia & Nordic Organic Food Fair
Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023COSMOPROF ASIA
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ AUTOMECHANIKA
Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023Ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023Προώθηση τυποποιημένης ελιάς στην Ολλανδία
Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023IBTM WORLD
Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023Food Africa and pacprocess MEA 2023
Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023Διεθνής Έκθεση Municipality World 2023
Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023Προωθητικές εκδηλώσεις προϊόντων αγροδιατροφικού τομέα της Ε.Ε. στην Ταϋλάνδη
Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023Διεθνής Έκθεση Αμυντικού Εξοπλισμού EDEX 2023
Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023Διεθνής έκθεση Focus
Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ MIDDLE EAST STONE
Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ THE BIG 5 SHOW DUBAI
Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ABU DHABI INTERNATIONAL FOOD EXHIBITION (ADIFE)
Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 202325ου Συνέδριο Capital Link Invest in Greece
Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023Middle East Organic & Natural Products Expo
Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023FOOD AFRICA CAIRO
Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ MIDDLE EAST ORGANIC AND NATURAL PRODUCTS
Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023WEBINAR ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Συνεργασία με Slovenian Ministrυ of Public Administration (tbc))

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022