"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΚΡΗΤΗ της Προκοπής:ενημερωτικά δελτία της Περιφέρειας


Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για το νησί μας πραγματοποιήθηκε η έκθεση της Βιέννης στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης




Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε από 10 έως 13 Ιανουαρίου 2019 η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «FerienMesse» στην Βιέννη, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης. Η «FerienMesse» είναι η πρώτη Έκθεση της χρονιάς, η οποία δίνει το στίγμα και τις τάσεις που θα χαρακτηρίσουν την ερχόμενη τουριστική περίοδο με περισσότερους από 150.000 επισκέπτες.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Δεικτάκης, ενώ την εποπτεία για την λειτουργία του περιπτέρου της Περιφέρειας είχε το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Λασιθίου Αναστασία Στεφανίδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυριάκος Κώτσογλου για την συμμετοχή μας στην τουριστική έκθεση ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια, η Περιφέρεια Κρήτης επιχειρεί και προσεγγίζει με επιτυχία το «φράγμα» των 5.000.000 επισκεπτών, που ελπίζουμε να «σπάσει». Παράλληλα, η Κρήτη κάνει μια σπουδαία, συνεχώς ανοδική προσπάθεια, ώστε παράλληλα με το «μοντέλο» «Ήλιος και θάλασσα» που μας συνόδευσε χρόνια, να περάσει στην ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει, περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Μεσογείου. Στην προσπάθειά της αυτή, η Αυστριακή αγορά δείχνει να είναι απόλυτα συμβατή. Οι Αυστριακοί ως επισκέπτες είναι φυσιολάτρες, είναι εναλλακτικοί, είναι περιηγητές, ορειβάτες και αναρριχητές, εκτιμούν την Κρητική Διατροφή και την κουλτούρα της Κρήτης. Η ανοδική εικόνα της έκθεσης Ferien-Messe είναι ενδεικτική του ότι από την έκθεση αυτή και την Αυστρία έχουμε να προσδοκούμε θετικά στοιχεία για την φετινή σεζόν, όπου τόσο η Κρήτη όσο και η Ελλάδα γενικότερα θα πρέπει να παλέψει πολύ για μια ακόμα ανοδική χρονιά.»

Η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της Ελλάδας στην Αυστριακή αγορά επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι σημαντικότεροι Tour Operators, όσο και από την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Ruefa, της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων της Αυστρίας, η Ελλάδα σημειώνει αύξηση της τάξεως του +10% στο σύνολο των κρατήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί για το 2019. Το 88% των Αυστριακών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό και μάλιστα πάνω από μία φορά μέσα στη χρονιά, το 44% κλείνει τις διακοπές του τουλάχιστον τρεις μήνες πριν ενώ σοβαρό κίνητρο είναι η εξαιρετική κατάσταση της οικονομίας. Οι Αυστριακοί αγαπούν ιδιαίτερα την Κρήτη και αυτό φαίνεται από την μεγάλη προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, πολλοί από τους οποίους την επισκέπτονται για πολλά χρόνια συνεχόμενα και αρκετοί έχουν ήδη προβεί σε κράτηση, στους οποίους δόθηκε ενημερωτικό υλικό καθώς και περαιτέρω πληροφορίες, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, ο Πρόξενος στη Βιέννη Σοφοκλής Μανδαλίδης, ο Εμπορικός Ακόλουθος Μιχάλης Βρεττάκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, η Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΟΤ Ελένη Γερολυμάτου, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας Ελένη Μελιτά, πλήθος τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων μεγάλων μέσων ενημέρωσης της Αυστρίας.


Η Ενότητα και καλή συνεργασία, Εκκλησίας, Περιφέρειας – φορέων τονίστηκε στην κοπή της πίτας των κληρικών στο Ρέθυμνο

Στην ενότητα και καλή συνεργασία, Εκκλησίας, Περιφέρειας Κρήτης, τοπικών φορέων για το κοινό καλό στον τόπο, στην κοινωνία, προωθώντας την αλληλεγγύη , αναφέρθηκαν ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του Ιερατικού Συνδέσμου Ιερέων που έγινε χθες το απόγευμα (Κυριακή) στο «Γεράνι» Ρεθύμνου παρουσία Αρχών, φορέων, Ιερωμένων και πολιτών.
Ο κ.κ. Ευγένιος και ο κ. Αρναουτάκης στους σύντομους χαιρετισμούς τους ευχήθηκαν παράλληλα καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους τους παραβρισκόμενους και στις οικογένειες τους. Επίσης ο Μητροπολίτης και οι εκπρόσωποι των Ιερέων ο Πρόεδρος του Ιερατικού συνδέσμου Ρεθύμνου Πατήρ Δημήτριος Σοπασουδάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης συνδέσμων κληρικών Κρήτης Πατήρ Ζαχαρίας Αδαμακης, ευχαρίστησαν για την καλή συνεργασία, τους τοπικούς θεσμικούς εκπροσώπους και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την συνεχή και έμπρακτη -όπως είπαν-στήριξη του σε όλα τα θέματα.


Τετραήμερο εκδηλώσεων για την Γαλάζια Οικονομία από την Περιφέρεια Κρήτης
Τρίτη πρωί Έναρξη Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Έργου για την επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής στην Γαλάζια Οικονομία
Παρασκευή ημερίδα για τα έργα και δράσεις στην Κρήτη.

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει την Τακτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Έργου H2020 SOCLIMPACT στην Κρήτη (15-17/1/2019), για την επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής στην Γαλάζια Οικονομία (DownScaling Climate imPACTs and decarbonisation pathways in EU islands, and enhancing socioeconomic and nonmarket evaluation of Climate Change for Europe, for 2050 and beyond-http://soclimpact.org).
Με αφορμή τη Συνέλευση του έργου, η Περιφέρεια διοργανώνει επιπλέον Ημερίδα για τη Γαλάζια Οικονομία, την Παρασκευή 18/1/2019, ώρα 09:00, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στο Ηράκλειο.

Η Ημερίδα έχει ως στόχο:
α) την παρουσίαση Ευρωπαϊκών Έργων για τους τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης,
β) τη συζήτηση επί των αποτελεσμάτων, προκλήσεων και προοπτικών σε σχέση και με τις Ευρωπαϊκές και Περιφερειακές Στρατηγικές
γ) την εκτίμηση του οφέλους-σημασίας για τον παράκτιο-θαλάσσιο χώρο της Κρήτης, στο πλαίσιο διακρατικών/διαπεριφερειακών συνεργασιών, αλλά και των συνεργειών της Περιφέρειας Κρήτης με τα Ερευνητικά/Ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Επίσης, την Τρίτη 15/1/19 και ώρα 09.00-11.00 κατά την έναρξη της Συνέλευσης των εταίρων του έργου SOCLIMPACT, θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες της Περιφέρειας Κρήτης και οι διαπεριφερειακές της συνεργασίες για θέματα που αφορούν στην παράκτια ζώνη και στη θάλασσα (Πολιτιστικό Κέντρο Δ Ηρακλείου). H ενότητα αυτή (στην αγγλική γλώσσα) είναι ανοικτή στο κοινό, για όποιον ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει.






"XΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" δελτίον τύπου

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Η προδοσία της Μακεδονίας από την αριστερά


Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή κατά την συζήτηση για την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης κατήγγειλε την φημολογούμενη μεθόδευση της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί να περάσει με ταχείες και αντικοινοβουλευτικές διαδικασίες την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.
Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή δεν βρίσκεται σε καμιά συνεργασία ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με την ΝΔ, η Χρυσή Αυγή είναι με το Έθνος και τον Λαό για μια Νέα Ελλάδα.

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε για ακόμη μια φορά τον αποκλεισμό και την φίμωση του Εθνικιστικού Κινήματος από τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων που προσφέρουν φιλόξενη στέγη σε ανύπαρκτα και διαλυμένα κόμματα όπως η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ. Ό,τι και να κάνουν όμως η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει!

Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε εκτενώς στην συμφωνία των Πρεσπών, υπενθυμίζοντας πως ήταν ο πρώτος και ο μόνος πολιτικός Αρχηγός που έφερε στην δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά ήδη από τον Οκτώβριο του 2015, καταγγέλλοντας την μυστική διπλωματία και το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Αναρωτήθηκε, γιατί ενοχλεί τους αριστερούς το "Βόρειος Ήπειρος" και δεν τους ενοχλεί το "Βόρειος Μακεδονία". Επανέλαβε με ντοκουμέντα τον διαχρονικό βρώμικο και αντεθνικό ρόλο της αριστεράς στην προδοσία της Μακεδονίας με πλέον χαρακτηριστικό τον Ιανουάριο του 1949 και την 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ που έκανε λόγο για "μακεδόνικο λαό και την πλήρη εθνική του αποκατάσταση".

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία για την υποκριτική της στάση, αφού δεν δεσμεύεται ότι θα ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής δήλωσε πως "αν περάσει η συμφωνία, δεν υπάρχει τρόπος να καταργηθεί" και ότι οι διατάξεις της είναι αμετάκλητες. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και είναι στο χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης η κατάργησή της. 
Επιπλέον, σημείωσε πως η συμφωνία προβλέπει "το δεύτερο μέρος (Σκόπια) θα ολοκληρώσει in toto τις συνταγματικές τροποποιήσεις έως το τέλος του 2018" και ακόμα σήμερα 16 Ιανουαρίου δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, άρα συντρέχει λόγος ακύρωσης της συμφωνίας.

Απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή είναι ένα χυδαίο κόμμα, επιστρέφοντάς του τον χαρακτηρισμό και τονίζοντας πως χυδαιότητα είναι αυτό που έκανε η ΝΔ, να ψηφίζει Μνημόνιο και εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και να συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ των σκανδάλων.
Τέλος, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα παρακράτος που αντιδρά στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, είναι ο Ελληνικός Λαός που έχει βγει στους δρόμους και αγωνίζεται για την Μακεδονία που είναι Ελληνική και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν!

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Να πέσει η κυβέρνηση - Να μην περάσει η προδοσία!

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας πως η Χρυσή Αυγή θα την καταψηφίσει.
Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος σχολίασε αρχικά την τοποθέτηση του Βουλευτή της ΝΔ, Θεοχάρη, σημειώνοντας πως είναι λογικό να ταυτίζονται οι απόψεις του για το Σκοπιανό με τον Μητσοτάκη, αφού είναι νεοφιλελεύθεροι και οι δυο.

Στην συνέχεια στηλίτευσε την Φώφη Γεννηματά που έχει το θράσος να μιλά για... προοδευτικό κίνημα, ξεχνώντας τους χιλιάδες κομματικούς διορισμούς, αλλά και την σωρεία σκανδάλων με τους Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Ανθόπουλο, Μαντέλη, Τσουκάτο και άλλους. "Πολλά ονόματα έχουν οι διαρρήκτες και οι απατεώνες, όχι τα κόμματα" πρόσθεσε χαρακτηριστικά για το ΠΑΣΟΚ.
Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής τόνισε πως η μόνη πολιτική δύναμη που αγωνίζεται με συνέπεια ενάντια στο σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς είναι η Χρυσή Αυγή και συνεργάζεται μόνο με τις Εθνικές, Πατριωτικές και Λαϊκές δυνάμεις που κυριαρχούν σε όλη την Ευρώπη.

Αναφέρθηκε στο σχόλιο του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Κύρτσου που ζητά καταδίκη της Χρυσής Αυγής μέσα στους επόμενους 3 μήνες (!), τονίζοντας παράλληλα πως θα γίνει πραγματικότητα ο τρόμος του συστήματος, να περάσει η Χρυσή Αυγή στον Β΄ γύρο στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην πρωτεύουσα της Ελλάδος. Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Τσακαλώτος δήλωσε πως η σκανδαλολογία βοηθά μόνο την Χρυσή Αυγή, γεγονός που δείχνει την απροθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κάθαρση.
Για τον Καμμένο δήλωσε πως η αποχώρησή του από την κυβέρνηση είναι προσχηματική, δεν πείθει κανέναν και αν ήθελε πραγματικά να μην προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών, έπρεπε να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση Τσίπρα εγκαίρως.

Για την κυβερνητική πλειοψηφία τόνισε πως είναι μια "πλειοψηφία Φρανκεστάιν", ένας ετερόκλητος πολιτικός πολτός από βουλευτές που έχουν εκλεγεί από την Ένωση Κεντρώων, την ΝΔ, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ, γεγονός που αποδεικνύει πως έχει ξεφτιλιστεί το σύμπαν στην πολιτική ζωή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον επικείμενο ερχομό της συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή, δηλώνοντας ότι με αυτήν η Ελλάδα δίνει στα Σκόπια διέξοδο στην θάλασσα και συνεπώς θα πρέπει να επικυρωθεί με 180 ψήφους και όχι με απλή πλειοψηφία. Επιπλέον, η συμφωνία προβλέπει "το δεύτερο μέρος (Σκόπια) θα ολοκληρώσει in toto τις συνταγματικές τροποποιήσεις έως το τέλος του 2018". Πράγμα το οποίο δεν συνέβη (ολοκληρώθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2019), άρα συντρέχει λόγος ακύρωσης της συμφωνίας.

Το μείζον στην συμφωνία των Πρεσπών είναι το όνομα και πάνω στο ζήτημα του ονόματος η ΝΔ δεν έχει ξεκάθαρη θέση. Κρύβεται πίσω από το πρόσχημα της συνθήκης της Βιέννης του 1969, γεγονός που αποδεικνύει την πρόθεση της ΝΔ να σεβαστεί την προδοτική συμφωνία. Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Süddeutsche Zeitung: "θα σεβαστώ (την συμφωνία) ως μια υποχρέωση της χώρας, εφόσον θα επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή".

Ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος κατέληξε ότι ως προπύργιο των εθνικών αγώνων στέκει η Χρυσή Αυγή που διατρανώνει εδώ και δεκαετίες πως δεν δεχόμαστε κανέναν συμβιβασμό για την Μακεδονία μας. Η ώρα των Εθνικιστών έρχεται και τότε δεν θα υπάρχει κανένα κράτος στα Βόρεια σύνορά μας που θα έχει το όνομα Μακεδονία!



Κασιδιάρης: “Προδότης σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Καμμένος”



Απάντηση στην στημένη παράσταση Καμμένου -  που δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ρίξει την κυβέρνηση των εθνομηδενιστών - έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής από το περιστύλιο της βουλής:

"Ο Καμμένος είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να προδώσει την Μακεδονία μαζί με τον Τσίπρα. Όλα τα άλλα είναι μία στημένη παράσταση για ψηφοθηρία".

Βarack Obama:Let's do this together

Obama.org

Hi all,

Today marks what would have been Dr. Martin Luther King, Jr.'s 90th birthday.

And although he's not with us today, Dr. King's steadfast commitment to the causes of equality and justice continue to transform the world. I still draw inspiration from his words to an audience in Montgomery, Alabama, in 1957:

"Life's most persistent and urgent question is, 'What are you doing for others?'"

This message is as important now as it was more than 60 years ago. Dr. King taught us that if we work together—if folks of all backgrounds, experiences, and walks of life find common ground—we can bend the arc of the moral universe and change history.

As 2018 came to a close, I asked you to make a commitment in 2019—to look at your community and find something you could do to make a difference. There's no better time to take action than by turning Dr. Martin Luther King, Jr. Day into a day of service.

Let's honor the legacy of one of history's greatest changemakers together—by taking steps to make a positive collective impact on the world.

What can you do to serve on MLK Day? It can be as simple as volunteering at your local library, bringing canned goods to a food pantry, or checking in on senior citizens in your neighborhood. Even the smallest acts of kindness help spur change in our communities.

Let's turn next Monday into a day of service. What will you do to make your community stronger? Share your plans with me: 

Share your plans

Just as I'm inspired by Dr. King, I'm inspired by the many people who shared their commitments for 2019 with me.

Leaders like Sunday from Nigeria who is connecting rural healthcare facilities to solar power after seeing too many newborn babies and new mothers die due to power outages.

And Alyssa from Maryland who shared her plans to hold a monthly racial dialogue group in her rural community.

People like Regina from Wisconsin who committed to volunteer for a local nonprofit to ensure kids don't go hungry after school and on the weekends.

Like Sunday, Alyssa, and Regina, I hope I can count on you to both serve next Monday, and to encourage your neighbors, friends, and family to take action as well—on Dr. Martin Luther King, Jr. Day and beyond.

Your efforts—however big or small—to improve our neighborhoods, our communities, and our world, will inspire countless others, just like Dr. King's actions did.

Let's get going,

Barack

Donate today to support the Obama Foundation's work:

Donate

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Ε.Ε.Κ.Ε.):Διαγραφή χρεών ποσού 621.493,66 ευρώ

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Ε.Ε.Κ.Ε.) από το 2011 έως και σήμερα, παρέχει υποστήριξη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην προσπάθεια τους για τη ρύθμιση των χρεών τους. Διαθέτει σε όλη την Ελλάδα Τοπικά Παραρτήματα και δίκτυο άρτια καταρτισμένης επιστημονικής ομάδας που απαρτίζεται από νομικούς και οικονομολόγους.
 Σε αυτά τα επτά χρόνια έχει διαχειριστεί χιλιάδες υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από τις υποθέσεις που διαχειρίστηκε το έτος 2018, επετεύχθη: 
• Αποδοχή των αιτήσεων προσωρινών διαταγών στα Ειρηνοδικεία όλης της Ελλάδας  ποσοστό 99% των υποθέσεων
• Οι οφειλές των μελών της ΕΕΚΕ ανέρχονταν στις 968.805,47 ευρώ
• Οι οφειλέτες θα εξοφλήσουν 347.311,81 ευρώ, δυνάμει των αποφάσεων που εκδόθηκαν, σε τόσες μηνιαίες δόσεις όσες ορίζουν οι αποφάσεις (συνήθως 180 έως 240 μηνιαίες δόσεις)
• Επετεύχθη διαγραφή χρεών ποσού ύψους 621.493,66  ευρώ.
 Οι καταναλωτές, με την συνδρομή της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν δικαστική προστασία, η οποία είναι και ο μοναδικός τρόπος να προστατεύσουν την κύρια κατοικία τους, αλλά και κατά περίπτωση και της λοιπής περιουσίας εντός του πλαισίου του Ν. 3869/2010 έως το τέλος του μηνός Φεβρουαρίου έτους 2019.
 Επισημαίνεται, ότι η ΕΕΚΕ βρίσκεται υπό συνεχή εγρήγορση και παρακολούθηση των νομοθετικών εργασιών σχετικά με το ζήτημα της διαμόρφωσης της προστασίας της κύριας κατοικίας και της δυνατότητας αναδιάρθρωσης των χρεών των καταναλωτών για το διάστημα από 01/03/2019 και εντεύθεν.
Αντιδρώντας άμεσα με νέες παρεμβάσεις, δράσεις και ενημερωτικές εκστρατείες διακηρύσσει σε όλους τους τόνους, τη διαχρονική θέση της υπέρ της άνευ όρων προστασίας της κύριας κατοικίας για όλες της κατηγορίες των οφειλετών εκ μέρους της πολιτείας.
Η προστασία της κύριας κατοικίας αποτελεί ελάχιστη έκφραση του κράτους δικαίου εν μέσω της ισοπεδωτικής οικονομικής ύφεσης που μαστίζει την χώρας μας από το έτος 2009.
Καλούνται, όσοι αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα αποπληρωμής των δανείων τους να απευθύνονται στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.
Στοιχεία Επικοινωνίας ΕΕΚΕ:
• Τel : 210-8817730
• Web: www.eeke.gr
• e-mail: info@eeke.gr

κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,τ.Προέδρου ΠΑ.ΣΟ.Κ,ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής


Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2019

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η μεγαλύτερη προσβολή του Συντάγματος είναι η καταστρατήγησή του, η εικονική περιγραφή του τύπου του και ο ευτελισμός της ουσίας του. Με τον τρόπο αυτό το Σύνταγμα γίνεται ένα χαρτί, χωρίς κανονιστικό αλλά και χωρίς αξιακό περιεχόμενο.

Τα φαινόμενα που ζούμε είναι φαινόμενα ακραίας θεσμικής παρακμής, είναι ένα στάδιο μετά την θεσμική εκτροπή που ζήσαμε, κυρίως στο χώρο της δικαιοσύνης. Με τη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να εργαλειοποιεί τη δικαιοσύνη και να τη μετατρέπει σε όπλο άσκησης πολιτικών παρεμβάσεων, με την συντριπτική πλειονότητα των εντίμων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών να ανθίστανται στο όνομα του κράτους δικαίου και της συνείδησής τους.

Αυτά τα φαινόμενα της θεσμικής παρακμής καταλήγουν στο να σχηματισθεί μία τεχνητή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είναι πλειοψηφία –συγνώμη για την έκφραση– πολιτικών ρεταλιών. Η δεκαετία του 1960 ωχριά μπροστά σε αυτά που γίνονται εν έτει 2019. Ασεβούν κατά του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης όσοι το θεωρούν συνώνυμο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Είναι ιστορικά και δημοκρατικά αυθάδης η χθεσινή προσπάθεια του κ. Τσίπρα να συγκρίνει αυτά που κάνει και οργανώνει, πρωτίστως ο ίδιος, με τον σχηματισμό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ευρύτατης συναίνεσης, το Νοέμβριο του 2011, υπό το Λουκά Παπαδήμο. Η κυβέρνηση εκείνη, της οποίας ήμουν, ως εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών, είναι η κυβέρνηση που πέτυχε τη μεγάλη παρέμβαση στο χρέος, επάνω στην οποία οικοδομεί τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του Υπουργού κ. Τσακαλώτου που χάσκει ανεπιγνώστως. Οικοδομεί λοιπόν η κυβέρνηση όλες τις παρεμβάσεις που κάνει, προκειμένου να διευκολύνει τη βιωσιμότητα του χρέους –γλείφοντας, βεβαίως, εκεί που έφτυνε– διότι υιοθετεί αναδρομικά τη δική μας στρατηγική. Και αποδέχεται πανηγυρικά ότι όλα όσα έλεγαν από το 2010 και μετά, αλλά κυρίως από το 2015 έως την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, ήταν λόγια του αέρα, επικίνδυνα, ήταν προσβολές του εθνικού συμφέροντος, ήταν λόγια-πράξεις που έβλαψαν ανεπανόρθωτα, δυστυχώς, την εθνική οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν, εμφανίζονται τώρα οπαδοί της «ελεύθερης εντολής» των βουλευτών, που σαν μελισσούλες μπορούν να πετούν από κομματικό λουλούδι σε κομματικό λουλούδι, και το λένε αυτό αυτοί που επέβαλαν ηθικά τις παραιτήσεις του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη και της κ. Κατριβάνου από τις βουλευτικές τους έδρες, γιατί αυτές ανήκαν στο κόμμα. Αλλά δεν ανήκουν στο κόμμα οι έδρες των βουλευτών που στηρίζουν, χωρίς προγραμματικό θεμέλιο και χωρίς ηθική βάση, την τεχνητή πλειοψηφία που προσπαθεί να συγκροτήσει ο κ. Τσίπρας.

Ποιοι το κάνουν αυτό; Ποιοι κάνουν αυτήν τη «σύνθεση»; Αυτοί που κατήγγειλαν με τον πιο χυδαίο τρόπο τους βουλευτές που ψήφισαν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το Δεκέμβριο του 2014 και έστησαν την κορυφαία γελοιότητα της υπόθεσης Χαϊκάλη. Αυτοί που υποδέχονταν με πολύ μεγάλη χαρά τους βουλευτές που διαγράφονταν από το ΠΑΣΟΚ και αργότερα από τη Νέα Δημοκρατία, γιατί, δήθεν, η ευαίσθητη λαϊκή τους συνείδηση δεν τους επέτρεπε να ψηφίσουν το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο για να σωθεί η χώρα από την απειλή χρεωκοπίας, αλλά με ενθουσιασμό ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, που ήταν άχρηστο, και το επέβαλε η ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Αφήνοντας τη χώρα επί τέσσερα χρόνια σε ένα τρίτο μνημόνιο, από το οποίο φυσικά δεν βγήκε ποτέ, διότι αυτή τη στιγμή η χώρα είναι εγκλωβισμένη στις επιπτώσεις της τραγικής πολιτικής του υπερπλεονάσματος, που είναι μία κολοσσιαία παγίδα φτώχειας και στασιμοχρεωκοπίας.

Αλλά, για πείτε μου, η κυβέρνηση θέλει να εμφανιστεί ως κυβέρνηση των 151, της απόλυτης πλειοψηφίας, χωρίς να έχει πλειοψηφία για την κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών που είναι ο βασικός προγραμματικός της στόχος. Είναι δυνατόν να ψηφίζουν υπέρ της κυβέρνησης, βουλευτές που διαφωνούν με τη βασική αποστολή που υποτίθεται ότι έχει η κυβέρνηση και χάριν της οποίας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης; Αυτή είναι η καταστρατήγηση του Συντάγματος.

Πολιτικά βέβαια όποιος ψηφίζει υπέρ της κυβέρνησης, ψηφίζει και υπέρ της Συμφωνίας. Άλλωστε ο κ. Καμμένος, όπως είπα από τότε, κράτησε με το χέρι του το στυλό του κ. Κοτζιά και του κ. Τσίπρα για την υπογραφή της συγκεκριμένης συνθήκης. Αλλά και όποιος ψηφίζει υπέρ της Συμφωνίας ή διευκολύνει με την αποχή του την ψήφιση της Συμφωνίας, στηρίζει την κυβέρνηση.

Συνταγματικά όμως είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι έχει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, ενώ συγκεντρώνει ψήφους που διαφωνούν με τη θεμελιώδη και επείγουσα προγραμματική της στόχευση. Αυτή είναι η καταστρατήγηση και ο ευτελισμός του Συντάγματος.

Τι να πω, δε, για τους ΑΝΕΛ που είναι το πτυσσόμενο κόμμα, το οποίο διατηρεί, καταστρατηγώντας τον κανονισμό της Βουλής, την ιδιότητα του κατά τον κανονισμό κόμματος; Διαγράφει βουλευτές του που είναι Υπουργοί, γιατί ψηφίζουν υπέρ της κυβέρνησης, αλλά δεν διαγράφει βουλευτές του που ψηφίζουν υπέρ της κυβέρνησης, εάν είναι χρήσιμοι για να διατηρεί την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος ο κ. Καμμένος. Άλλη καταστρατήγηση του Συντάγματος και του κανονισμού.

Για να μη μιλήσω για αλληλοεκβιασμούς κυβερνητικών εταίρων, μοιρασιές και διακανονισμούς χωρίς προσχήματα, δηλαδή για τον απόλυτο διασυρμό της κοινοβουλευτικής και δημοκρατικής τάξης.

Ποιος είναι όμως ο κοινός παρονομαστής αυτής της ετερόκλητης συσπείρωσης; Το αντιμνημονιακό μέτωπο; Αυτό ήταν, υποτίθεται, ο κοινός παρονομαστής Τσίπρα-Καμμένου το 2015. Έτσι πορεύτηκε η χώρα, «αντιμνημονιακά» στο τρίτο μνημόνιο και έγινε το delivery boy του μνημονίου. Υποτίθεται βγήκαμε από τα μνημόνια, έχουμε περάσει σε άλλη εποχή, αυτό είναι το κεντρικό αφήγημα. Πώς είναι δυνατόν τώρα, να λέει κανείς ότι δεν έχω ενδοιασμούς αξιακούς, ηθικούς, συνειδησιακούς, γιατί πρέπει να έχω ένα «αντιμνημονιακό» μέτωπο; Αυτοδιαψεύδεται η κυβέρνηση στον ισχυρισμό αυτόν.

Ας πάμε σε άλλον ισχυρισμό, κοινός παρονομαστής είναι η «αποτροπή του ολέθρου της δεξιάς». «Επίκειται νίκη της δεξιάς, πρέπει να συγκροτηθεί αντιδεξιό μέτωπο». Μα, από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με τις πιο ακραίες και αδίστακτες εκδοχές της δεξιάς, τις εφαπτόμενες με το βαθύ κράτος, οι οποίες τώρα απλώς διευρύνονται κάπως, προς το πιο γραφικό. Άρα, ποιο αντιδεξιό μέτωπο; Εδώ υπάρχει μία κυνική συνεργασία της δήθεν αριστεράς με την απόλυτη έκφραση της πιο παραδοσιακής και βαθιάς εκδοχής της δεξιάς, για να είμαι ακριβής της ακροδεξιάς.

Ευ.Τσακαλώτος : Ο Σαμαράς τι είναι ;

Ευ. Βενιζέλος: Ο Σαμαράς, μπροστά σε εσάς, είναι της Βουλής των Λόρδων, εσείς θα δώσετε εξετάσεις για τη Βουλή των Κοινοτήτων στη χώρα σας.

Ή μήπως ο κοινός παρονομαστής είναι η νέα, ευρεία κεντροαριστερά; Των ενδοκυβερνητικών αποστατών του ΑΝΕΛ και της κ. Παπακώστα, του κ. Παπαγγελόπουλου και του κ. Αντώναρου; Κοινός παρονομαστής είναι ο ωμός κυνισμός της νομής της εξουσίας έστω για λίγο ακόμη, αλλά και ο φόβος, ο φόβος πριν την ήττα που συσπειρώνει συνενόχους. Κάθε ημέρα που περνά συνιστά πρόσθετη βλάβη για την εθνική οικονομία και για το εθνικό συμφέρον.

Η μεγαλύτερη όμως βλάβη, εθνική και θεσμική, που προκάλεσε ο κ. Τσίπρας με την πλήρη σύμπραξη του κ. Καμμένου, είναι το τεχνητό δίλημμα που κατασκεύασαν καθιστώντας την εξωτερική πολιτική εργαλείο υπονόμευσης της εθνικής ενότητας και της δημοκρατικής κοινοβουλευτικής τάξης.

Το ονοματολογικό είναι πολύ σημαντικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής, δεν είναι όμως το πρωτεύον ζήτημα. Πρωτεύοντα ζητήματα είναι τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας, ακεραιότητας και κυριαρχίας, τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Ισχυρίζονται κάποιοι ότι η υποστήριξη της συγκεκριμένης συμφωνίας των Πρεσπών και η κύρωσή της είναι το μείζον ζήτημα του τόπου, μπροστά στο οποίο πρέπει να υποχωρούν όλα τα άλλα κριτήρια και έτσι πρέπει να υποστηριχθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ.λπ. στην πιο παρακμιακή εκδοχή της.

Κατασκεύασαν ένα απίστευτο δίλημμα: Πρέσπες και κυβέρνηση Τσίπρα ή επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων που θα εκθέσει τη χώρα διεθνώς λόγω μη κύρωσης της συγκεκριμένης Συμφωνίας; Αυτό λένε. Οι πιο εκλεπτυσμένοι οπαδοί της καταστρατήγησης του Συντάγματος και της κοινοβουλευτικής τάξης αυτό επικαλούνται, μία εκδοχή του εθνικού συμφέροντος. Δεν σας παραξενεύει η ευθεία και δημόσια στάση της ρωσικής κυβέρνησης σε σχέση με τη Συνθήκη των Πρεσπών;

Ηρεμήστε και ακούστε, μάθετε να ακούτε, και εσείς και ο Πρωθυπουργός. Προφανώς, είναι αδιανόητη και απαράδεκτη η παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδος, αλλά και στα εσωτερικά της γειτονικής μας χώρας, αυτή η παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία επικαλείται την ιδιότητά της του μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας. Όμως, τι σημαίνει αυτή η παρέμβαση, που δεν αφορά μόνον το Σκοπιανό, αφορά και το Κυπριακό; Ότι, πολλοί ζούσαν επί δεκαετίες σε μία ψευδαίσθηση για τους διεθνείς συσχετισμούς, ακόμη και για τους οικονομικούς συσχετισμούς. Νόμιζαν ότι θα βρουν δανειοδότηση στη Ρωσία, νόμιζαν ότι θα διαμορφώσουν με τη Ρωσία συσχετισμούς που διαπερνούν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη υπέρ της ακροδεξιάς και του νεοεθνικισμού.

Τι μας αποδεικνύει αυτή η ανοικτή παρέμβαση; Ότι υπάρχει τεράστιο δυτικό ευρωατλαντικό ενδιαφέρον για την προοπτική των Σκοπίων, την ένταξή του στο ΝΑΤΟ και την ομαλή σχέση τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση με προοπτική ένταξης. Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές θέσεις, στο momentum αυτό, ήταν και είναι πανίσχυρες και μπορούσαμε να έχουμε διαμορφώσει, εάν υπήρχε εθνική ενότητα και υπεύθυνη κυβέρνηση, την τέλεια συμφωνία, όχι μόνο σε σχέση με τη σύνθετη ονομασία, αλλά και σε σχέση με τη γλώσσα και σε σχέση με την ιθαγένεια και σε σχέση με το πιο προβληματικό από όλα, που είναι η ταυτοτική διάταξη του άρθρου 7 της Συμφωνίας.

Αυτό αποδεικνύουν οι εξελίξεις. Αυτή είναι, νομίζω, η μόνη προσέγγιση η οποία μας επιτρέπει, μετά τις εκλογές και με άλλο κοινοβουλευτικό συσχετισμό, να διασφαλίσουμε και πάλι την πραγματική εθνική ενότητα, ιδίως στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας της χώρας.

Άρα, αυτό που επείγει είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να αποκατασταθεί η δημοκρατική τάξη. Η παραμονή της συγκεκριμένης κυβέρνησης στην εξουσία σπαταλά, ανεπίγνωστα, πολύτιμο εθνικό χρόνο, βλάπτει τη χώρα, ναρκοθετεί την επόμενη περίοδο, λειτουργεί αρνητικά για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.


κ. ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ,Βουλευτού Δωδεκανήσου,δελτίο τύπου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     17 Ιανουαρίου 2019

ΘΕΜΑ: «Δεκαοκτώ μήνες μετά το σεισμό, ακόμα περιμένουν οι πολίτες της Κω να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης του λιμανιού» - Ερώτηση στη Βουλή από Μάνο Κόνσολα και Κώστα Καραμανλή.

Ερώτηση στη Βουλή για την δεκαοκτάμηνη καθυστέρηση στην έναρξη των έργων αποκατάστασης των λιμενικών εγκαταστάσεων της Κω, που καταστράφηκαν από το σεισμό του Ιουλίου του 2017, κατέθεσαν ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας και ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών, εδώ και ενάμιση χρόνο, όχι μόνο δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα, αλλά δεν υπάρχει ούτε χρονοδιάγραμμα για την έναρξη και την ολοκλήρωση τους.
Τονίζεται ότι η μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων αποκατάστασης του λιμανιού έχουν ως παράπλευρη απώλεια την κρουαζιέρα και τον τουρισμό του νησιού. Για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι, η Κως θα μείνει χωρίς εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων, κάτι που έχει ολέθριες συνέπειες, αφού σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό, οι εταιρείες κρουαζιέρας βγάζουν την Κω από τους προορισμούς τους.
Μάλιστα,  εδώ και ένα χρόνο, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα αλλά και η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας απευθύνονταν στο Υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι της Κω, προκειμένου να προγραμματίσουν τα δρομολόγιά τους για το 2019 και το 2020, αλλά το Υπουργείο δεν ήταν σε θέση να τους δώσει καμία απάντηση.
Οι κ.κ. Κόνσολας και Καραμανλής ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει σαφή χρονοδιαγράμματα για την έναρξη αλλά και την ολοκλήρωση των έργων.
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.


Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2019
Αρ. Πρ.: 4890/16.1.2019

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Καθυστέρηση στην έναρξη των έργων αποκατάστασης των λιμενικών εγκαταστάσεων της Κω που καταστράφηκαν από το σεισμό του Ιουλίου του 2017»


Κύριε Υπουργέ,

Έχουν περάσει σχεδόν 18 μήνες μετά το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017, που, ουσιαστικά, κατέστρεψε τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Κω, προκαλώντας και σοβαρές ζημιές στο χερσαίο χώρο του λιμανιού.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών, εδώ και ενάμιση χρόνο, όχι μόνο δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα, αλλά δεν υπάρχει ούτε χρονοδιάγραμμα για την έναρξη και την ολοκλήρωσή τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην εκπόνηση της μελέτης, ενώ η διαδικασία του διαγωνισμού αντιμετώπισε προβλήματα με ενστάσεις και προσφυγές.
Αυτή τη στιγμή, εκκρεμεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ακόμα και αν υπάρξει απόφαση, θα πρέπει να υπάρξει και έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου.
Η μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων αποκατάστασης του λιμανιού έχουν ως παράπλευρη απώλεια την κρουαζιέρα και τον τουρισμό του νησιού. Για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι, η Κως θα μείνει χωρίς εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων, κάτι που έχει ολέθριες συνέπειες, αφού, σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό, οι εταιρείες κρουαζιέρας βγάζουν την Κω από τους προορισμούς τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, εδώ και ένα χρόνο, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα αλλά και η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, απευθύνονταν στο Υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι της Κω, προκειμένου να προγραμματίσουν τα δρομολόγιά τους για το 2019 και το 2020, αλλά το Υπουργείο δεν ήταν σε θέση να τους δώσει καμία απάντηση.
Το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στις λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά και στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, που, εδώ και 18 μήνες, έχει την εικόνα βομβαρδισμένης περιοχής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσμενείς εντυπώσεις στους επισκέπτες του νησιού.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση βαρύνεται ήδη με την καθυστέρηση 18 μηνών, ενώ, ακόμα και σήμερα, δεν είναι σε θέση να δώσει σαφή χρονοδιαγράμματα για την έναρξη και την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των λιμενικών εγκαταστάσεων στην Κω, σε ένα νησί που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Σε ποιους λόγους οφείλεται η καθυστέρηση στη διαδικασία ανάθεσης και ολοκλήρωσης των μελετών αλλά και της έναρξης των έργων  αποκατάστασης των λιμενικών εγκαταστάσεων της Κω;
2. Με δεδομένη τη 18μηνη, ήδη, καθυστέρηση, είναι σε θέση το Υπουργείο Υποδομών να δώσει σαφή χρονοδιαγράμματα για την έναρξη αλλά και την ολοκλήρωση των έργων;


Οι Ερωτώντες Βουλευτές


1.  Μάνος Κόνσολας                                            Βουλευτής Δωδεκανήσου



2.  Κώστας Αχ. Καραμανλής                               Βουλευτής Σερρών


κ. ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ,τ. Υπ.Π.τ.Π. συνεντεύξεις


Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2019
Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 FM»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρηςστον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 FM».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Η κυβέρνηση πέτυχε μια δύσκολη επιβίωση με δάνειες δυνάμεις και με συμβιβασμούς σε πάρα πολλά επίπεδα. Στο ερώτημά σας αν το πέτυχε και με συναλλαγές, το εξήγησα στη συνεδρίαση. Ο Κανονισμός της Βουλής δεν είναι κάτι τυπικό. Λέει ότι η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο Πρωθυπουργός έχει τέσσερις κενές θέσεις στην κυβέρνηση. Έπρεπε να τις πληρώσει πριν από την ψήφιση. Θα με συγχωρέσετε να σας πω ότι εάν δω οποιονδήποτε από αυτούς που ψήφισαν “ναι”, αύριο το πρωί να αποκτά υπουργικό θώκο, θα είμαι εγώ και ο οποιοσδήποτεκακόπιστος;
Αυτά τα πράγματα, ακριβώς επειδή το πολίτευμα έχει τις ισορροπίες του, φροντίζει να είναι σαφείς οι διατυπώσεις. Ο Πρωθυπουργός κάνει αυτές τις γνωστές του “πονηριές” οι οποίες εν πάση περιπτώσει δεν αρμόζουν και πολύ σε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά έτσι επιβίωσε μέχρι σήμερα.

Θέατρο Αλκμήνη:Πλήρης Οδηγός για ερασιτέχνες, επαγγελματίες και λάτρεις του θεάτρου



Μόνο για Δημιουργικούς Ανθρώπους
Πλήρης Οδηγός για ερασιτέχνες, επαγγελματίες και λάτρεις του θεάτρου.
Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 12, κ. Πετράλωνα
19-20 Ιανουαρίου 2019
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τελευταία Ευκαιρία!
Κλείσε τώρα τη θέση σου και γνώρισε όλα τα μυστικά της επιτυχίας από τους αγαπημένους σου δημιουργούς!
Από την τελευταία μας επικοινωνία και άλλοι νέοι καλλιτέχνες και δημιουργοί ενδιαφέρθηκαν να μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις και την εμπειρία τους!

Ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και δημιουργός της ψυχολογικής μεθόδου Expansion method, Αργύρης Μάρδας, η πολυβραβευμένη σκηνοθέτριαΚωνσταντίνα Νικολαΐδη (12 Ένορκοι, Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, Ιβαν Ιλιτς κ.α.), ο Χρήστος Πανοηλίας (a.k.a. Lagnis) Δντης της ActionEsti, οι ηθοποιοί: Γιώργος Ζώης, Σοφία Αλεξανιάν, Αλεξία Στολιδάκη, και οΟρέστης Τρίκας αλλά και ο μουσικός και σκηνοθέτης Ιωάννης Παπλωματάς, όλοι θα είναι εκεί για να μοιραστούν μικρά και μεγάλα θεατρικά μυστικά!

Και στο τέλος, αφού λάβετε το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και δωρεάν προσκλήσεις για παραστάσεις (1+1) θα μπορείτε να πάρετε μέρος στην θεατρική μας ομάδα που θα ανεβάσει μια επιτυχημένη παράσταση!

Ω, ναι! Σας περιμένουμε με ανυπομονησία!

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΧΑΡΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ,Υπ.Δήμαρχος Αχαρνών:συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94FM και τις Δημοτικές Διαπλοκές.



«Θέλω να αναδείξω την καλή εικόνα της πόλης και να διορθώσω τα άσχημα», έθεσε ως βασικό του στόχο ο υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών Χάρης Δαμάσκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94FM και τις Δημοτικές Διαπλοκές.
Ο επί 16 σερί έτη Αντινομάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, αποφάσισε να αλλάξει μετερίζι και να επιστρέψει εκεί που ξεκίνησε την αυτοδιοικητική του πορεία, στο Δήμο Αχαρνών…
«Πρέπει να επιστρέψει ο δήμος μας στην κανονικότητα και να ξαναμπεί στις ράγες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χάρης Δαμάσκος, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι ο Δήμος Αχαρνών έχει φτάσει σε οριακό σημείο.
Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου και τη στελέχωση του Συνδυασμού του, με ανθρώπους όλων των κομματικών καταβολών και με ικανότητες να προσφέρουν ενεργά στην επόμενη μέρα.
«Προσπάθειά μου είναι να συγκεντρώσω τους καλύτερους για την επόμενη μέρα του Δήμου Αχαρνών», σημείωσε ο κ. Δαμάσκος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μείζον πρόβλημα της αυξημένης εγκληματικότητας στην πόλη.
«Ένα κομμάτι του δήμου μας, δυστυχώς, έχει καταντήσει η αυλή παραβατικότητας της Αττικής», ήταν τα λόγια του Χάρη Δαμάσκου.
«Δημοτικές Διαπλοκές» καθημερινά 11.00-13.00 στον Επικοινωνία 94FM. Με τους Δημήτρη Δημακόπουλο, Χρήστο Μαντζουράνη και Γιώργο Μισιάκα.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δαμάσκου στο παρακάτω link:

Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης:Το «πράσινο φως» για κοπή δέντρων και ουσιαστικά παράνομη οικοπεδοποίηση του«Αστέρα Βουλιαγμένης»..


Ομάδα  Κοινωνικής Εγρήγορσης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 17-1-2019

Το «πράσινο φως» για κοπή δέντρων και ουσιαστικά παράνομη οικοπεδοποίηση του«Αστέρα Βουλιαγμένης», ο οποίος είναι επίσημα Δημόσιο Δάσος βάσει της από24/6/2015, Δήλωσης Ιδιοκτησίας, της Δ/νσης Δασών Πειραιά, έδωσε η Υπουργός Πολιτισμού, κατά παράβαση της αυστηρότατης Δασικής Νομοθεσίας.

Η έγκριση αυτή δόθηκε την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα, για πράξειςκακουργηματικού χαρακτήρα κατά εμπλεκόμενων προσώπων στην εν λόγω υπόθεση, κατόπιν νέας μηνυτήριας αναφοράς της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ).

Η πολυσυζητημένη αυτή «επένδυση», όχι μόνον απέβη εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος λόγω του εξευτελιστικού τιμήματος με το οποίο πουλήθηκε ο Αστέρας αλλά και γιατί, με τη μέθοδο της οριστικής αγοραπωλησίας, η έκταση απωλέσθηκε για πάντα, ενώ αν ακολουθείτο η νομικά επιτρεπόμενη διαδικασία της παραχώρησης, που θα απέφερε το ίδιο χρηματικό ποσό, θα μπορούσε, σε εύλογο χρονικό διάστημα, να επιστραφεί και πάλι στο κράτος.



Για επικοινωνία: Email:ixnilatis.oke@gmail.com,
κιν. 6931850885, Site: ixnilatis.org

ΑΧΑΡΝΕΣ:δημάρχου Αχαρνών ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΣΣΑΒΟΥ δελτίον τύπου

Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Ανάρτηση στις: Jan 14, 2019 08:52 am
Ενημερωτική εκδήλωση για τηνπρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων με βασική ομιλήτρια την Βουλευτή Θεσσαλονίκης και Συντονίστρια της καμπάνιας "ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ" του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα κα Έλενα Ράπτη.


Διαβάστε περισσότερα »
 

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών διαθέσιμη η Βεβαίωση καιρικών συνθηκών

Ανάρτηση στις: Jan 11, 2019 09:28 am
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών (www.acharnes.gr) από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών, η Βεβαίωση καιρικών συνθηκών, που επικράτησαν στον Δήμο Αχαρνών κατά τις ημερομηνίες, 7/1/2019, 8/1/2019 και 9/1/2019.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, η συγκεκριμένη διαδικασία που εφαρμόζεται από τον Οκτώβριο του 2017 στον Δήμο Αχαρνών έχει σαν σκοπό να διευκολύνει τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Αχαρνών, οι οποίοι θα έχουν διαθέσιμη τη σχετική βεβαίωση χωρίς να απαιτείται η κατάθεση σχετικής αίτησης.
Μέσω της διαδικασίας ανάρτησης της γενικής Βεβαίωσης καιρικών συνθηκών στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών και όχι τη διάθεση ατομικών βεβαιώσεων κατόπιν αίτησης των ενδιαφερομένων, αποφεύγεται η ταλαιπωρία των δημοτών και κατοίκων του Δήμου Αχαρνών και επιτυγχάνεται η καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
Η Βεβαίωση καιρικών συνθηκών περιλαμβάνει πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καθώς και:
● Γενική περιγραφή του φαινομένου που έπληξε την περιοχή του Δήμου Αχαρνών
● Ποιες περιοχές του Δήμου Αχαρνών επηρέασε περισσότερο και πώς
● Τις συνθήκες κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων
● Τις συνθήκες κυκλοφορίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
Σημειώνεται δε ότι ατομικές βεβαιώσεις - κατόπιν σχετικής αίτησης - θα εκδίδονται μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως ατυχήματα, αξίωση ασφαλιστικών αποζημιώσεων κλπ.
Διαβάστε περισσότερα »
 

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Αχαρνών για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων

Ανάρτηση στις: Jan 08, 2019 11:46 am
"Η κακοκαιρία που σάρωσε την Αττική και δημιούργησε πολλά προβλήματα ακόμα και στο εθνικό δίκτυο, και σε γειτονικούς δήμους, ξεπεράστηκε με μικρές δυσκολίες αλλά όχι σημαντικά προβλήματα στο Δήμο μας και κυρίως στους Θρακομακεδόνες. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τα στελέχη της πολιτικής προστασίας και τους εργαζόμενους που πραγματικά έβαλαν τα δυνατά τους", δήλωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός. 
Από το πρωί της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2019 η Πολιτική Προστασία και όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών έχουν τεθεί σε πλήρη επιφυλακή με σκοπό να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εξελίσσονται.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών κ. Παναγιώτη Πολυμενέα βρέθηκαν από νωρίς το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα σημεία όπου επιχειρούσαν μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου Αχαρνών για τον αποχιονισμού και τη ρίψη αλατιού σε κεντρικούς άξονες του οδικού δικτύου του Δήμου Αχαρνών.
Από το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2019 ο Δήμος Αχαρνών είχε εκδώσει σχετική απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αχαρνών.
Διαβάστε περισσότερα »
 


Επιπλέον άρθρα:

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022