"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

"Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ,ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΦΕΥΓΕΙ"..διαδικτυακή συνδιάλεξη

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ/ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ:"ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ - Η ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.."


Τρίτη,  26 Μαΐου 2020
ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ - Η ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Οι  αλλεπάλληλες και επίμονες πιέσεις μου, σε ένα πολύ σοβαρό και επικίνδυνο θέμα όπως η πυρασφάλεια που αφορά ολόκληρο τον Δήμο Αχαρνών, βρίσκουν για άλλη μία χρονιά το Δήμο μας εντελώς απροετοίμαστο και εκτεθειμένο,  έχοντας πλέον φτάσει στην ώρα μηδέν, χωρίς ασκήσεις ετοιμότητας, υποδομές, συντονισμό, σχέδιο δράσης και εκκένωσης πράγμα το οποίο μπορεί να μας κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές και ολική καταστροφή των περιουσιών μας, όπως ακριβώς συνέβη στο Μάτι.

Η γελοιότητα με την οποία η δημοτική αρχή προσπαθεί να δείξει ότι πραγματοποιεί ενέργειες με απώτερο σκοπό την προστασία από πυρκαγιές καταδεικνύει την ανικανότητα και την επικινδυνότητα τους αφού τίποτα από όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια σε πολλές περιοχές της χώρας δεν τους δίδαξε απολύτως τίποτα.

Διατρέχοντας λοιπόν έναν τόσο μεγάλο κίνδυνο, με τον πρώτο καύσωνα να έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του και με μεγάλους όγκους εύφλεκτων υλικών και κλαδιών ιδιαίτερα στην περιοχή των Θρακομακεδόνων  αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, οι πολίτες όπως πολλές φορές έχω επισημάνει θα έπρεπε ήδη να έχουν ασκήσει αγωγές κατά της δημοτικής αρχής προκειμένου να τους καταστίσουν δυνάμει ηθικούς αυτουργούς στην περίπτωση που συμβεί το αναπάντεχο.

Πολύ περισσότερο αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της καταστροφής που μπορεί να προκύψει από μία ολοσχερή πυρκαγιά  σε μία πόλη σαν τη δική μας που στερείται παντελώς αντιπλημμυρικών έργων, τον αντίκτυπο που θα επιφέρει τους χειμερινούς μήνες σε μία ενδεχόμενη θεομηνία.

Προσωπικά, τόσο η συνείδησή μου όσο και η σκέψη του μεγέθους της καταστροφής που μπορεί να προέλθει στην πόλη μου δεν μου αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και δεν θα σταματήσω να καταθέτω τις ανησυχίες μου με μοναδικό σκοπό να προλάβουμε μία αναπάντεχη καταστροφή για την πόλη μας. 
Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Δύναμη» Αχαρνών

ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Αν.Αττικής,δελτία τύπου






Πολιτισμός

Π. Σκουρολιάκος: Ποτέ πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε το χώρο του Εθνικού Θεάτρου για μια τόσο χαμηλού επιπέδου επικοινωνιακή πολιτική
Την ώρα που εκατοντάδες καλλιτέχνες διαμαρτύρονταν για την παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα τους μπροστά στο Υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Εργασίας και την πλατεία Συντάγματος, κ. Πρωθυπουργός, έσπευσε στο Εθνικό Θέατρο να συμμετέχει στην ιερή για τους ηθοποιούς στιγμή της ανάγνωσης του έργου.

Ποτέ δεν έχει γίνει κάτι παρόμοιο, ποτέ πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε τον χώρο του Εθνικού Θεάτρου για μια τόσο χαμηλού επιπέδου επικοινωνιακή πολιτική.

Κοινοβουλευτικό Έργο
Ομιλία


Ομιλία για το ν/σ «Ειδικές µορφές τουρισµού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη και άλλες διατάξεις»

«Επιστρέφετε στην παρωχημένη και αποτυχημένη στο παρελθόν ιδέα της παραχώρησης ενάλιων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων σε ιδιώτες. Και αυτό σε μια στιγμή που το υπόδειγμα που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού έχει ήδη αποδώσει καρπούς», τόνισε στην ομίλια του για τον ενάλιο Τουρισμό στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος.
Και κατέληξε: «Κρατήστε τους επισκέψιμους χώρους ενάλιων αρχαιοτήτων στην απόλυτη κυριότητα και έλεγχο του ελληνικού λαού. Μην τους παραδίνετε κοψοχρονιά σε διωτικά συμφέροντα.»

Δείτε το βίντεο »

Ερώτηση
Άμεση ανάγκη δημιουργίας πρωτοβάθμιας δομής υγείας στον δήμο Παλλήνης
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την πρωτοβάθμια υγεία στο δήμο Παλλήνης κατέθεσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμος Παλλήνης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε πληθυσμό της Ανατολικής Αττικής (54.500 κάτοικοι), οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας είναι ανύπαρκτες. Σε ολόκληρο τον δήμο υπάρχουν μόνο δύο συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ, οικογενειακοί γιατροί. Τα ιατρεία του ΙΚΑ, τα οποία άνοιξαν το 2007, σε πλήρως εξοπλισμένο χώρο, παραχωρημένο από τον δήμο, έπαψαν να λειτουργούν το 2013. Σε συνδυασμό με την έλλειψη νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, η κάλυψη και η παροχή ουσιαστικής προστασίας των κατοίκων του δήμου είναι δυσχερής, πόσω μάλλον σε συνθήκες πανδημίας.

Πρόσφατα, το Δημοτικό Συμβούλιο, έλαβε ομόφωνη απόφαση για την αναγκαιότητα της δημιουργίας και λειτουργίας δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον δήμο Παλλήνης και, συγκεκριμένα, στο χώρο των Εργατικών Κατοικιών ΙΙΙ, όπου στεγάζονταν στο παρελθόν. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στον αρμόδιο Υπουργό συνοδευόμενη από όλα τα σχετικά στοιχεία προηγούμενων ενεργειών. Η δε δημοτική παράταξη, ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Καθώς, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε θετική αντίδραση από το αρμόδιο Υπουργείο, ο Πάνος Σκουρολιάκος κατέθεσε Κοινοβουλευτική Ερώτηση για να στηρίξει τις προσπάθειες του Δήμου και των πολιτών του.

Ανατολική Αττική

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία των Δημάρχων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, με τη συμμετοχή πλήθους κατοίκων της περιοχής, κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαΐου.

Το Πάνειο 'Ορος αποτελεί βασικό πνεύμονα πρασίνου της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων. Κατά το παρελθόν έχει πληγεί από μεγάλη πυρκαγιά και αυτό που οφείλουμε τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να το προστατεύουμε και να μην συνεχίσουμε να το πληγώνουμε.
Συμπαρατασσόμαστε στο πλευρό των Δήμων και ερχόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων.
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Αρθρογραφία
Πάνος Σκουρολιάκος: Οι καλλιτέχνες δεν είναι κορόιδα

Τίποτα δεν μένει για πάντα κρυφό. Με τίποτα δεν μπορεί να ξεγελά τον λαό διαρκώς κάποιος. Ακόμα κι αν είναι η Νέα Δημοκρατία!
Ένα από τα πρώτα «καμπανάκια» που χτυπούν ήδη προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Κ. Μητσοτάκη είναι η διαχείριση της οικονομικής κρίσης που διαδέχεται την υγειονομική στη χώρα μας με την εμφάνιση του κορωνοϊού.
Από τα πρώτα θύματα των οικονομικών συνεπειών, υπήρξε ο χώρος του πολιτισμού και οι καλλιτέχνες. Είναι οι πρώτοι που χτυπήθηκαν. Θέατρα, τηλεοπτικά γυρίσματα και μουσικές σκηνές, διέκοψαν πολύ νωρίς, λόγω έλλειψης θεατών, πριν το κλείσιμο και την καραντίνα που επέβαλε η κυβέρνηση.
Διαβάστε τη συνέχεια »

Επιμελώς κρυπτόμενοι
Εκ του αποτελέσματος κρίνονται τα έργα των ανθρώπων. Αλλά και οι πολιτικές των κυβερνήσεων. Η πολιτική τής κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη όσον αφορά τον χώρο του Πολιτισμού και των πολιτών που δραστηριοποιούνται εντός του ολοφάνερο είναι πως δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον. Όχι, «δεν πιάστηκε στα πράσα».
Δεν μπορεί κανείς να πει ότι απλώς δεν είχε σχέδιο. Ή ότι απλώς άργησε. Μετά βεβαιότητας μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν είχε γιατί δεν ήθελε να έχει σχέδιο. Δεν ήθελαν να είναι ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί.
Σύρθηκαν να αναγγέλλουν μέρα παρά μέρα αποσπασματικά, αναποτελεσματικά μέτρα που αυτοακυρώνονται, μέτρα που αφορούν ολίγους μόνο, προβάλλοντάς τα περισπούδαστα ως μέτρα καθολικής ισχύος και αποδοχής, όπως ισχυρίζονται άλλωστε και φίλιες στην κυβέρνηση δημοσιογραφικές πένες και τηλεοπτικές οθόνες.
Διαβάστε τη συνέχεια »
https://panos.skouroliakos.gr


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ»



Προς ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
( ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ)
κο Θεόδωρο Σκυλακάκη
 Αρ. Πρωτ. 4002
ΠΕΛΛΑ 22/05/2020 
Αγαπητέ Υπουργέ
Όπως γνωρίζεις από τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες μας το τελευταίο δίμηνο, όπως και από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η επιστρεπτέα προκαταβολή, σου είχα επισημάνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί πάση θυσία τρόπος να συμπεριληφθούν σ’ αυτήν και οι ατομικές επιχειρήσεις.
Στη αίτημα αυτό, πράγματι ανταποκρίθηκες και συμπεριλήφθηκαν τα νομικά σχήματα (Ο.Ε., Ε.Ε, ΕΠΕ και ΙΚΕ). Εξακολουθούν όμως να εξαιρούνται οι μικρές ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους, παραδοσιακές οικογενειακές επιχειρήσεις και μαγαζιά, δηλαδή η πραγματική ραχοκοκαλιά της Οικονομίας μας, επαγγελματίες, έμποροι και επιτηδευματίες με πάθος στη επιχειρηματικότητα, στην επιμονή και στη σκληρή καθημερινή δουλειά. Βιοπαλαιστές που κρατήθηκαν όρθιοι στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στο τρίμηνο της καταστροφικής πανδημίας αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους, που στην τελευταία βδομάδα που τα ξανάνοιξαν, βλέπουν ακόμη τον καταναλωτή φοβισμένο και ¨κουμπωμένο¨, με τις οικονομικές ανάγκες να ¨τρέχουν¨ και με την αγορά να δείχνει ότι θα καθυστερήσει να ανακάμψει πλήρως.
Τα κυβερνητικά προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας για στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και τεθεί σε εφαρμογή δεν τους ¨ακουμπάνε¨ μέχρι στιγμής τουλάχιστον καθώς το μεγάλο ποσοστό – το 70% δεν έχει πρόσβαση σ’ αυτά, λόγω τραπεζικών κριτηρίων. Συνεπώς, το σημαντικότερο χρηματοδοτικό εργαλείο, - η επιστροφή προκαταβολής - δηλαδή ένα μικροδάνειο του Κράτους σ’ αυτούς που δεν έχουν καμιά πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, θα είναι μια βαθιά ανάσα, μια αναγκαία τόνωση που επιπλέον θα αποτελέσει και ψυχολογική ¨ένεση¨ για να συνεχίσουν με αισιόδοξη προοπτική τη δραστηριότητά τους.
Με δεδομένο ότι, όπως έχει εξαγγελθεί, τον Ιούνιο θα υπάρξει και ένας ¨δεύτερος γύρος¨ για την επιστρεπτέα προκαταβολή, ότι ο αριθμός των δικαιούχων θα είναι μεγαλύτερος, δηλαδή ότι πολλοί περισσότεροι θα μπορούν να ενταχθούν, εκτιμώ ότι είναι απόλυτα αναγκαίο να συμπεριληφθούν άμεσα στην επιστροφή όλα αυτά τα εμπορικά καταστήματα και όλοι οι επιτηδευματίες, κάτι που θα ικανοποιήσει και ένα καθολικό σήμερα αίτημα της αγοράς.
Επειδή, όλο αυτό το διάστημα της συνεχούς τηλεφωνικής επικοινωνίας μας έχω διαπιστώσει απόλυτη από μέρους σου κατανόηση, ότι το θέμα αυτό σε απασχολεί και σένα σοβαρά και ότι πρέπει να δοθεί λύση, θεωρώ ότι όπως έχεις κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, θα δώσεις τη δέουσα λύση και στο συγκεκριμένο ζήτημα, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι επαγγελματίες με τις τόσες δυσχέρειες που έχουν ανακύψει.
Γι’ αυτό και, πέραν των τηλεφωνικών επαφών μας, θεώρησα επιβεβλημένη αυτήν την επιστολή, να σου καταθέσω δηλαδή και γραπτώς το αίτημα που, επαναλαμβάνω, αποτελεί και καθολικό αίτημα της αγοράς και των συλλογικών φορέων των επαγγελματιών του Κλάδου.

Με εκτίμηση
Γιώργος Καρασμάνης.


ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ
τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΗΛ:2382024220, 2381026080
ΦΑΞ:2382082761

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και φράουλες

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και φράουλες (ή άλλα φρούτα)

May 24, 2020 06:33 pm
Το πανεύκολο! Συνεχίζοντας την «υπόσχεση» της προηγούμενης ανάρτησης για εύκολες, γρήγορες και γευστικές παρασκευές, η σημερινή συνταγή αφορά  ένα ακόμη πανεύκολο γλυκό ψυγείου. Έχετε δει το «πιο εύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα» που είχε δημοσιευτεί το 2012; Εδώ έχουμε μια εκδοχή με φράουλες (στη θέση
Διαβάστε το άρθρο »

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις

proti-eggrafi.services .gov.gr – Ψηφιακά οι αιτήσεις εγγραφής στα δημόσια νηπιαγωγεία


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Από σήμερα η αίτηση εγγραφής των νηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας μπορεί πλέον να γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), χωρίς να είναι απαραίτητη η μετακίνηση του γονέα – κηδεμόνα στο νηπιαγωγείο για το σκοπό αυτό.
Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών, υλοποίησαν την πλατφόρμα «Εγγραφή στα Νηπιαγωγεία» με στόχο να διευκολυνθούν οι γονείς περίπου 80.000 νηπίων που αναμένεται να εγγραφούν φέτος σε 4.967 δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας.
Ο γονέας – κηδεμόνας, αφού αυθεντικοποιηθεί με τους κωδικούς στο TaxisNet, με απλά βήματα θα επιλέξει το νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στην διεύθυνση κατοικίας του και θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται, μέσω της πλατφόρμας proti-eggrafi.services.gov.gr.
Η ίδια πλατφόρμα αυτοματοποιεί και τους μηχανισμούς διαχείρισης των αιτήσεων από το/τη Διευθυντή/ντρια του νηπιαγωγείου και από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την τελική κατανομή των νηπίων σε σχολικές μονάδες. Το σύστημα «Εγγραφή στα Νηπιαγωγεία» εφαρμόζει τη στρατηγική διασύνδεσης των συστημάτων του δημοσίου και αξιοποιεί τις υποδομές του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, του myschool και του Μητρώου Πολιτών.
Οι αιτούντες γονείς θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που θα διαπιστώνεται ότι αυτή χρειάζεται, βελτιώνοντας σημαντικά τον τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης:ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ...ΓΕΜΑΤΟΣ Φ Ω Σ!!



Οσοι Ελληνες...μπορούν να κατανοήσουν το ΕΡΓΟ αυτού του Υπουργού...τον έχουν ΔΙΚΑΙΩΣ κατατάξει σε μια μοναδική λίστα!Στην ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...Απίστευτο το έργο του στην αρμοδιότητα που του ανετέθει!!Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο !!!!

Ένταξη δεκαπέντε νέων διαδικασιών αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα ΚΕΠ


Κοινό δελτίο τύπου των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Στα ΚΕΠ εντάσσονται, έπειτα από Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, δεκαπέντε πιστοποιητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που έως σήμερα χορηγούνταν μόνο από τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συμπληρώνει τις υπηρεσίες που υλοποιούνται από το gov.gr. Η υπηρεσία αφορά τους πολίτες που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και εντάσσεται στο πλαίσιο μετεξέλιξης των ΚΕΠ στο μοναδικό σημείο φυσικής επαφής των πολιτών με το Δημόσιο.
Επιπλέον, μετά από πρόταση της κοινής ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) μεταξύ των πιστοποιητικών που θα χορηγούνται από τα ΚΕΠ είναι και το πιστοποιητικό περί θέσεως σε δικαστική συμπαράσταση (προσωρινή ή οριστική) για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρία.
Τα πιστοποιητικά τα οποία θα είναι στο εξής διαθέσιμα από τα ΚΕΠ, είναι τα εξής:
  1. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Ή ΜΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Ή ΜΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
  3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ Ή ΜΗ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  4. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ Ή ΜΗ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
  5. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟY
  6. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
  7. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ/ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ/ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  8. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ/ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ/ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
  9. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  10. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΙΚΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  11. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΘΕΣΕΩΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Ή ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
  12. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  13. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  14. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΙΣΘΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  15. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΚΑΤA ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ Ή ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΡΙΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
Υπενθυμίζεται ότι το προσεχές χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί η διαλειτουργικότητα των συστημάτων του solon.gov.gr και των ΚΕΠ, προκειμένου τόσο η αποστολή του αιτημάτων όσο και η παραλαβή των διοικητικών προϊόντων να γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.
Η συνεργασία των δύο Υπουργείων θα συνεχιστεί προκειμένου να ενταχθεί στα ΚΕΠ το σύνολο των διοικητικών διαδικασιών των Ειρηνοδικείων και των Πρωτοδικείων, με στόχο τόσο τη βελτίωση της φυσικής εξυπηρέτησης του Πολίτη όσο και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται από το δικαστικό μας σύστημα.

Η υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020 φέρνει την απονομή εφάπαξ παροχής μαζί με την κύρια σύνταξη και όχι μετά πολύχρονη αναμονή








Μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2020- ΟΜΙΛΙΑ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ






Φιλικά πρoς τα Βρέφη Νοσοκομεία

Ενταξη 195 συσκευασιών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων στον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων..


Απόφαση Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την ένταξη 195 συσκευασιών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων στον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων

26/05/2020

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, εντάχθηκαν στον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων, 195 συσκευασίες φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, πολλών εκ των οποίων η εξέταση εκκρεμούσε από το 2018.

Από αυτά, 104 (53.33%) είναι γενόσημα, 36 (18.46%) βιοομοειδή, 36 (18.46%) πρωτότυπα, 8 (4.1%) υβριδικά, 6 (3.07%) καλώς καθιερωμένης χρήσης και 5 (2.56%) σταθεροί συνδυασμοί.

Τα φάρμακα αφορούν παθήσεις όπως, λευχαιμία, μη μεταστατικό καρκίνο του προστάτη, σακχαρώδη διαβήτη, αναιμία, αρτηριακή πνευμονική υπέρταση, ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση, άσθμα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, νόσο του Crohn, ενώ περιλαμβάνονται και φάρμακα αντιρετροϊκής θεραπείας και φάρμακα σπανίων παθήσεων.

Ο κατάλογος των φαρμάκων τα οποία εντάχθηκαν στον κατάλογο των αποζημιούμενων, είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.moh.gov.gr/articles/times-farmakwn/epitroph-aksiologhshs-kai-apozhmiwshs-farmakwn/7212-anathewrhsh-katalogoy-apozhmioymenwn-farmakwn-toy-arthroy-251-toy-n-4512-2018


Αναθεώρηση Καταλόγου Αποζημιούμενων Φαρμάκων του άρθρου 251 του ν. 4512/2018

25/05/2020

Αρχεία
Απόφαση αναθεώρησης ΚΑΦ 2020.pdfΜέγεθος: 433.6 KB
ET_KATALOGOS_2020_05_25.pdfΜέγεθος: 2 MB
ET_KATALOGOS_Ν3816_2020_05_25.PDFΜέγεθος: 534.5 KB

Έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διενέργεια κλινικών, εργαστηριακών ασκήσεων και εξετάσεων στα ΑΕΙ"

2018 10 09 19 53 25
22-05-20 
Δημοσιεύθηκε Κοινή Απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Β. Κικίλια και του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Β. Διγαλάκη με οδηγίες για την επαναλειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) με φυσική παρουσία, καθώς και την επαναλειτουργία των αντίστοιχων δομών των Α.Ε.Ι., μετά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τους, η οποία είχε επιβληθεί ως έκτακτο μέτρο προστασίας κατά του κινδύνου διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού COVID -19. Οι οδηγίες αφορούν τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) τη διενέργεια κλινικών ασκήσεων, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,
β) τη διενέργεια εργαστηριακών ασκήσεων, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,
γ) την πρακτική άσκηση φοιτητών,
δ) τη λειτουργία των εστιών για τη διαμονή των φοιτητών που απαιτείται να έχουν φυσική παρουσία στα Α.Ε.Ι.,
ε) τη λειτουργία των αιθουσών ηλεκτρονικών υπολογιστών, εργαστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων,
στ) τη διενέργεια προφορικών ή γραπτών εξετάσεων με φυσική παρουσία.

Ηλεκτρονικά πλέον η αίτηση εγγραφής στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας


proti eggrafi nipia
Ηλεκτρονικά πλέον η αίτηση εγγραφής στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας
Από σήμερα η αίτηση εγγραφής των νηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας μπορεί πλέον να γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), χωρίς να είναι απαραίτητη η μετακίνηση του γονέα – κηδεμόνα στο νηπιαγωγείο για το σκοπό αυτό.
Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών, υλοποίησαν την πλατφόρμα «Εγγραφή στα Νηπιαγωγεία» με στόχο να διευκολυνθούν οι γονείς περίπου 80.000 νηπίων που αναμένεται να εγγραφούν φέτος σε 4.967 δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας.
Ο γονέας – κηδεμόνας, αφού αυθεντικοποιηθεί με τους κωδικούς στο TaxisNet, με απλά βήματα θα επιλέξει το νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στην διεύθυνση κατοικίας του και θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται, μέσω της πλατφόρμας proti-eggrafi.services.gov.gr.
Η ίδια πλατφόρμα αυτοματοποιεί και τους μηχανισμούς διαχείρισης των αιτήσεων από το/τη Διευθυντή/ντρια του νηπιαγωγείου και από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την τελική κατανομή των νηπίων σε σχολικές μονάδες. Το σύστημα «Εγγραφή στα Νηπιαγωγεία» εφαρμόζει τη στρατηγική διασύνδεσης των συστημάτων του δημοσίου και αξιοποιεί τις υποδομές του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, του myschool και του Μητρώου Πολιτών.
Οι αιτούντες γονείς θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που θα διαπιστώνεται ότι αυτή χρειάζεται, βελτιώνοντας σημαντικά τον τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος.

Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως,ομιλία για τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία

25-05-20
Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας,
Σχεδόν 3 μήνες τώρα εργαζόμαστε συλλογικά, Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα, για να προσαρμόσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία στα νέα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης. 
Από την κλιμακωτή μέχρι την καθολική αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, από την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέχρι την εκπαιδευτική τηλεόραση, από την  αυξανόμενη χρήση των τεχνολογικών εφαρμογών του Υπουργείου μέχρι τη δημιουργία νέου ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου, από την ταχύτατη προσαρμογή όλων στα νέα δεδομένα ψηφιακής τάξης μέχρι την επαναφορά στη νέα κανονικότητα.
Τώρα κάνουμε ένα ακόμη βήμα.
Αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων από τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022