"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΣΕΒ:Η επανεκκίνηση της οικονομίας απαιτεί ρηξικέλευθες πολιτικές


Η επανεκκίνηση της οικονομίας απαιτεί ρηξικέλευθες πολιτικές - 15 Απριλίου 2020
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ:


Η χώρα μας, θεωρητικά, είναι από τις πιο ευάλωτες χώρες της Ευρώπης στον κορωνοϊό. Σε μελέτη της Oxford Economics (Tomas Dvorak, Eurozone: Coronavirus likely to hit the periphery hardest, Oxford Economics, 16 March 2020), συστηματοποιούνται ορισμένοι διαρθρωτικοί παράγοντες που καθιστούν τις οικονομίες της Ευρωζώνης περισσότερο ή λιγότερο ευάλωτες στην κρίση του κορωνοϊού. Όσον αφορά στην Ελλάδα, το σχετικά μικρό μερίδιο της μεταποίησης στην οικονομία και η σχετικά χαμηλή συμμετοχή της στη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα είναι στοιχεία που περιορίζουν την επίπτωση της κρίσης στην ελληνική οικονομία. Από την άλλη μεριά, μια σειρά από παράγοντες επιδρούν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο γερασμένος πληθυσμός, η μεγάλη εξάρτηση της οικονομίας από τον τουρισμό, το μεγάλο μερίδιο των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, το σχετικά μικρό μέγεθος των ελληνικών επιχειρήσεων, και, τέλος, ακόμη και οι χαμηλές ταχύτητες στο ίντερνετ, αξιολογούνται ως αρνητικοί παράγοντες που μεγεθύνουν την επίπτωση της κρίσης του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία.

Η ελληνική κυβέρνηση αρχικά έκανε λόγο (3/4/2020) για μέχρι και -4% ύφεση το 2020 χωρίς τη λήψη μέτρων, που μπορεί να περιορισθεί σε -2%, με τη λήψη μέτρων. Οι αρχικές αυτές προβλέψεις έχουν ήδη αναθεωρηθεί επί τα χείρω, καθώς βραχυπρόθεσμοι δείκτες δείχνουν όξυνση της ύφεσης στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με δηλώσεις (12/04/2020) του Υπουργού Οικονομικών (συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104,6 FM), η κρίση του κορωνοϊού στοιχίζει στο ελληνικό ΑΕΠ 2,5 μονάδες κάθε μήνα, ενώ η ύφεση το 2020 εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ -5% και -10%, όσο και στην Ευρωζώνη. Το ΔΝΤ αναβιβάζει την ύφεση στην Ελλάδα σε -10%, με τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη σε -7,5%. 
 
Πιο αναλυτικά, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (World Economic Outlook, 14/04/2020) προβλέπει ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά -3% το 2020 και θα ανακάμψει το 2021 σημειώνοντας αύξηση +5,8%. Οι απώλειες από την παγκόσμια οικονομία εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των USD 9 τρισ., καθιστώντας την κρίση του 2020 συγκρίσιμη με την μεγάλη ύφεση του 1930. Για την Ελλάδα, το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση κατά -10% το 2020, αύξηση της ανεργίας σε 22,3% από 16,4% (Ιαν. 2020) και διεύρυνση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σε 6,5% του ΑΕΠ από 2,1% το 2019. Αν και, σύμφωνα με το ΔΝΤ, η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε τροχιά ανάκαμψης, με επέκταση 5,1% το 2021, η ανεργία θα παραμείνει υψηλή, στο επίπεδο του 19%, και το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα περιοριστεί στο 3,4% του ΑΕΠ (Δ01). Σημειώνεται ότι η ύφεση που προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, όπου η μείωση του ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο σε -7,5%, με σημαντικές απώλειες στην Ιταλία (-9,1%), την Ισπανία (-8%), τη Γαλλία (-7,2%) και τη Γερμανία (-7%). Η βασική υπόθεση του ΔΝΤ για τις προβλέψεις αυτές είναι ότι η πανδημία θα εξασθενίσει κατά το 2ο εξάμηνο του 2020, δίνοντας τη δυνατότητα για σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Παράλληλα, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι οι κίνδυνοι για μεγαλύτερη ύφεση είναι υπαρκτοί, καθώς η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού παραμένει αβέβαιη. 
 
Εκτιμάται ότι τα μέτρα που έχει ανακοινώσει και εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, θα προφυλάξουν την ελληνική οικονομία σε κάποιο βαθμό από την πραγματοποίηση των ακραίων εκτιμήσεων του ΔΝΤ, παρόλο που η αβεβαιότητα όσον αφορά στις προβλέψεις είναι εξαιρετικά μεγάλη λόγω της ιδιαιτερότητας του φαινομένου. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις προβλέψεις του ΔΝΤ, και να ενισχύσει τα μέτρα για την αποτροπή του σεναρίου εξαιρετικά υψηλής ύφεσης.  

Διαβάστε εδώ το δελτίο.

ΣΕΒ: Πρακτικός οδηγός για τη συνέχιση της επιχειρηματικής λειτουργίας



Πρακτικός οδηγός για τη συνέχιση της επιχειρηματικής λειτουργίας από τον ΣΕΒ, 23/3/2020
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ:

Με σκοπό την κωδικοποίηση των οργανωτικών προσαρμογών που απαιτούνται, υπό το έκτακτο καθεστώς του κορονοϊού COVID-19, ο ΣΕΒ συνέταξε έναν πρακτικό οδηγό, που αφορά δέκα βασικά αυτονόητα ερωτήματα για τη συνέχιση της επιχειρηματικής λειτουργίας.

Με δεδομένο ότι η προστασία της υγείας και τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού είναι η πρώτη προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις, εξίσου σημαντικό είναι να διασφαλιστεί παράλληλα η οικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων, για την προσφορά των απαραίτητων αγαθών και υπηρεσιών στους πολίτες, για τη διατήρηση του παραγωγικού ιστού την επόμενη μέρα, και για την προστασία των θέσεων εργασίας. Όπως σημειώνεται, κάθε επιχείρηση καλείται να προσαρμοστεί στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες, προστατεύοντας τους εργαζόμενους, διατηρώντας τη λειτουργία, τις γραμμές εφοδιασμού, ενέργειας, επικοινωνίας και συναλλαγών, σε απρόβλεπτο προς το παρόν, χρονικό ορίζοντα.

Σύμφωνα με τον Οδηγό του ΣΕΒ, ο σχεδιασμός κάθε επιχείρησης πρέπει να περιλαμβάνει, μέτρα άμεσης αντίδρασης, πρωτοβουλίες διοικητικής αναδιοργάνωσης, αλλά και επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για κάθε ενδεχόμενο. Παράλληλα, η δημιουργία εσωτερικού κλίματος ασφάλειας, ηρεμίας και κουλτούρας αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, είναι η κρίσιμη διάσταση που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Δείτε τον οδηγό εδώ

IMF:FISCAL POLICIES TO CONTAIN THE DAMAGE FROM COVID-19

The latest IMF analysis of global economics, finance and policy issues shaping the world //

  
IMF Blog Logo
FM Blog
(photo: NICK-OXFORD-REUTERS-Newscom)
Dear Colleague,
We just published a new blog. Please find the full text below, watch the live briefing or listen to the new podcast. Translations will soon be available in عربي, 中文, 日本語, Español, Français, Português and Русский.


FISCAL POLICIES TO CONTAIN THE DAMAGE FROM COVID-19

By Vitor Gaspar, W. Raphael Lam, and Mehdi Raissi
In times of pandemic, fiscal policy is key to save lives and protect people. Governments have to do whatever it takes. But they must make sure to keep the receipts.
The Fiscal Monitor shows how policymakers can offer emergency lifelines to: save lives; protect people from losing jobs and incomes, and companies from bankruptcies; and enable a recovery.
So far, countries have taken fiscal actions amounting to about $8 trillion to contain the pandemic and its damage to the economy.
Emergency lifelines provided globally include higher spending and foregone revenues ($3.3 trillion), public sector loans and equity injections ($1.8 trillion), and guarantees ($2.7 trillion). The Group of Twenty advanced and emerging economies are at the forefront with actions totaling $7 trillion. Fiscal support is also provided by automatic stabilizers— features of the tax and benefit system that stabilize incomes and consumption, such as progressive taxation and unemployment benefits.
Chart1


Rules of the road

ΙΟΒΕ:Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία (τεύχος 1ο/ 2020)







Γραφείο Τύπου

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της Έκθεσης για την Ελληνική Οικονομία (τεύχος 1ο/ 2020)

Ημερομηνία: 15/04/2020


Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου και ώρα 13:00 το μεσημέρι, το ΙΟΒΕ πραγματοποίησε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της Τριμηνιαίας Έκθεσης για την Ελληνική Οικονομία (τεύχος 1ο/2020).
Το σχετικό υλικό είναι διαθέσιμο,  στους παρακάτω συνδέσμους:

Το ΕΙΠ πρωτοπορεί σε Διεθνές επίπεδο μελετώντας την ετερογένεια του SARS-CoV-2 εντός του ξενιστή



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΙΣΙOY ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ:Επιστολή της Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων στον Υπουργό Εξωτερικών για την ΓΓΑΕ

COMMUNIQUE : ΣΕΤΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
le 13/4/2020 16:59:11


Επιστολή της Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων στον Υπουργό Εξωτερικών για την ΓΓΑΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΙΣΙOY ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
COMMUNAUTE HELLENIQUE DE PARIS ET DES ENVIRONS
( Έτος Ιδρύσεως 1923 - Association fondée en 1923 )

Προς
Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια
Κοιν :
Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κ. Βλάση
Γενικό Γραμματέα του Απόδημου Ελληνισμου
κ. Γ. Χρυσουλάκη
Πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία
κα Αγλαία Μπαλτά
Παρίσι, 10 Απριλίου 2020

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε ότι αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Εξωτερικών έχει καταθέσει προσχέδιο σύμφωνα με το οποίο η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού θα πάψει να υφίσταται ως αυτόνομη υπηρεσία και θα ενσωματωθεί σε νέο οργανισμό του Υπουργείου.

Κύριε Υπουργέ, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι η ΓΓΑΕ είναι ο μοναδικός δημόσιος φορέας ο οποίος ασχολείται άμεσα και αποκλειστικά με τα θέματα της Ελληνικής Ομογένειας. Η δημιουργία της πριν από 37 χρόνια ήταν μια πραγματική κατάκτηση για τον απόδημο Ελληνισμό.

Επί σειρά ετών ήταν η μόνη υπηρεσία στην οποία μπορούσαμε εμείς, ως κοινότητες και οργανώσεις της Διασποράς, να απευθυνθούμε απευθείας για τα προβλήματα μας. Εγώ, ως Πρόεδρος Κοινότητας επικοινωνούσα με την Διεύθυνση Ευρώπης και ήξερα ότι υπάρχουν τουλάχιστον δέκα αρμόδια στελέχη, τα οποία ήταν σε θέση να με ενημερώσουν και να δώσουν απάντηση στα ερωτήματά μου.

Η συμβολή της στη διάδοση και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού σε κοινότητες και οργανώσεις που δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους, όπως σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, υπήρξε καθοριστική. Και αλλού όμως, πολλές κοινότητες έχουν ωφεληθεί από τα επιδοτούμενα προγράμματα της Γραμματείας. Χιλιάδες παιδιά και νέοι της Ομογένειας έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις κατασκηνώσεις της.


Η αποδυνάμωση της τα τελευταία δέκα χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ομογένεια. 
Η επαναφορά της θέσης του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού το 2019, αναπτέρωσε τις ελπίδες μας για τη γενικότερη αναβάθμιση της Γραμματείας.

Πραγματικά δεν κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους αυτή τη στιγμή, η μοναδική Υπηρεσία που ασχολείται αποκλειστικά για την Ομογένεια συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται ουσιαστικά σε
μία Δ/νση μαζί με την Unesco, το Άγιον Όρος, τo Ινστιτούτο Ερευνών Βενετίας, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να αναβαθμιστεί !

Όπως γνωρίζετε και εσείς καλύτερα από όλους μας, τα προβλήματα της Ελληνικής διασποράς είναι αυτή τη στιγμή τεράστια. Ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού, νέοι επιστήμονες, μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορες χώρες ανάμεσα στις οποίες και στη Γαλλία. Ήδη το δικαίωμα ψήφου, όπως επικυρώθηκε από τη Βουλή έχει αποκλείσει ένα μεγάλο μέρος του απόδημου ελληνισμού με την ελληνική καθημερινότητα. Η υποβάθμιση της ΓΓΑΕ επιφέρει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στην επικοινωνία των Ελλήνων της διασποράς με τη μητροπολιτική Ελλάδα, που είναι δύσκολο να κατανοηθεί.

Περιμένουμε από το Υπουργείο περαιτέρω διευκρινίσεις για τους λόγους που υπαγόρευσαν την συρρίκνωση αυτή.

Με τιμή,
Σέτα Θεοδωρίδου
πρόεδρος




ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ κ. ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΚΑΣΣΑΠΑΚΗ

Ρολά σταφίδας με φυσικό προζύμι

Apr 14, 2020 10:07 am
Με τις σταφίδες της δημιουργίας του προζυμιού μας! Είχατε δει την ανάρτηση της προηγούμενης Πέμπτης; Αφορούσε ένα πανεύκολο τρόπο παρασκευής προζυμιού, που υποθέτω ότι προέτρεψε πολλούς φίλους και φίλες να επιχειρήσουν να το παρασκευάσουν. Ναι, το προζύμι από σταφίδες είναι εύκολο, ζωηρό και στη χρήση δεν διαφέρει καθόλου από το
Διαβάστε το άρθρο »
  

Recent Articles:

Μενού 15: Από 12-4-2020 ως 18-4-2020
Φυσικό προζύμι από σταφίδες (VIDEO)
Δυο σαλάτες με ρέγγα: με πατάτες και με φακές
Μικρασιάτικα λουκούμια: εκλεκτά άγλυκα κουλούρια
Εννέα γλυκά με μπανάνες!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ "Η ΕΝΩΣΗ":δελτίον τύπου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Η ΕΝΩΣΗ

Δελτίο Τύπου

14 Απριλίου 2020

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Δ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 14 Απριλίου τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη και του κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ και Προέδρου του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», με αντικείμενο το συμβασιούχο προσωπικό σχολικής καθαριότητας του Δήμου.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν εκτεταμένα όλα τα οξυμένα ζητήματα του πολύπαθου αυτού κλάδου και ειδικότερα το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων, με διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις έργου, που όμως δεν διασφαλίζουν ούτε τα αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα, όπως της κάλυψης σε περίπτωση εργατικών ατυχημάτων, της άδειας μητρότητας, της αναρρωτικής άδειας, την πρόσβαση σε αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και εργασίας. Επίσης από την πλευρά του κ. Δ. Καραγεωργόπουλου τέθηκε το θέμα που έχει προκύψει με την περιστασιακή απασχόληση των εν λόγω εργαζομένων σε εξωτερικούς χώρους του Δήμου Αλίμου, ζητώντας από τον κ. Κονδύλη να αναθεωρήσει πρόσφατη απόφασή του, καθώς, όπως ο ίδιος επεσήμανε, η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων εντάσσεται στον καθαρισμό εσωτερικών χώρων και δεν διασφαλίζεται η περίπτωση ατυχήματος από τη συμβατική σχέση.
Ο Δήμαρχος Αλίμου δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή του Αλίμου στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών για μόνιμηπλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με αξιοπρεπείς αμοιβές, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Αυτό θα είναι και προς όφελος και των σχολικών μονάδων και των μαθητών, καθώς και συνολικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που σήμερα ταλαιπωρείται από το ιδιόμορφο καθεστώς απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται διαχρονικά και οι διεκδικήσεις του Δήμου προς την κεντρική Εκτελεστική Εξουσία, στηρίζοντας έμπρακτα όλες τις αντίστοιχες κατηγορίες εργαζομένων. Σε ότι αφορά την απασχόληση των συγκεκριμένων εργαζομένων σε εξωτερικούς χώρους, το αίτημα έγινε αποδεκτό, διότι η Δημοτική Αρχή Αλίμου ενδιαφέρεται για την ασφαλή απασχόληση όλων των εργαζομένων, καθώς και για την παροχή της εργασίας τους με όρους που θα ικανοποιούν και τις ίδιες.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να εντείνουν το επόμενο διάστημα τη συνεργασία τους για την από κοινού επίλυση ζητημάτων που αφορούν εργαζόμενους με καθεστώς επισφαλούς εργασιακής σχέσης στους Δήμους και ιδίως στο ευαίσθητο πεδίο των σχολείων και των μαθητών.

Δείτε το βίντεο


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διαβάστε το στην ιστοσελίδα μας
Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Η Ενωση

Ο Κύκλος Ιδεών διοργανώνει διαδικτυακή δημόσια συζήτηση...


Ο Κύκλος Ιδεών διοργανώνει διαδικτυακή δημόσια συζήτηση με θέμα :

«Ιδιωτικότητα και προσωπικά δεδομένα την εποχή του κορωνοϊού»
- Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η πανδημία με σεβασμό στο κράτος δικαίου και τις αξίες της δημοκρατικής κοινωνίας;»


Συζητούν:

Λίνος - Αλέξανδρος Σισιλιάνος, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επίτιμος Πρόεδρος ΣτΕ
Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, που θα συντονίσει και τη συζήτηση

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, ώρα έναρξης 19:00

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω



Καθώς και από τις σελίδες: evenizelos.gr  &  ekyklos.gr


Μπορείτε να στείλετε ερωτήσεις πριν ή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο ekyklos.gr@gmail.com & info@ekyklos.gr


Γιώργου Καρασμάνη: ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΣΥΝΨΗΦΙΣΜΟ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ 100% ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ


Πολιτικό Γραφείο Γιώργου Καρασμάνη
ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΣΥΝΨΗΦΙΣΜΟ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ 100% ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
π. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
                                                                               Βουλευτής Ν. ΠΕΛΛΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δόθηκε στη δημοσιότητα μια ¨απάντηση¨ σε Ερώτηση Βουλευτών για τον συμψηφισμό ασφαλιστικών εισφορών με ¨πιθανές¨ αποζημιώσεις σε πληγέντες παραγωγούς.
Πρόκειται για μια ¨απάντηση¨- τυφλοσούρτη¨ που χρησιμοποιεί το αρμόδιο Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΕΛΓΑ η οποία, σε καμιά περίπτωση, δεν απαντά στην τροπολογία που έχει καταθέσει ο Γιώργος Καρασμάνης για το μείζον αυτό θέμα.
Ο πρώην Υπουργός με την τροπολογία του δεν μιλά για τους αγρότες γενικώς όλης της χώρας, ούτε για ¨πιθανές αποζημιώσεις¨ όλης της Ελλάδος. Μιλάει ξεκάθαρα για αγρότες περιοχών που έχουν κηρυχθεί από την Κυβέρνηση σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – μεταξύ των οποίων η Πέλλα και η όμορη Ημαθία – και για τους οποίους έχουν οριστικοποιηθεί οι αποζημιώσεις για ζημιές που έχουν υποστεί από τα περσινά ακραία καιρικά φαινόμενα (κυρίως σφοδρές χαλαζοπτώσεις).
Σχεδόν ταυτόχρονα με αυτήν την ¨απάντηση¨ καρμπόν, μέσα στο ίδιο 48ωρο, από περιφερειακά κανάλια ακούστηκαν πολλές παραδοξότητες, ανάμεσα στις οποίες μια από τις πιο κραυγαλέες ήταν : ότι ο ΕΛΓΑ είναι ένας Οργανισμός που λειτουργεί όπως… όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες! Και ότι κάποιος – δηλαδή ο αγρότης – αντί να ασφαλίζεται στον ΕΛΓΑ προκαταβολικά, ασφαλίζεται εκ των υστέρων, δηλαδή… αφού έχει πάθει τη ζημιά!! Ισχυρισμός που, αν μη τι άλλο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Αλλά και ο ισχυρισμός ότι ο ΕΛΓΑ είναι Οργανισμός που λειτουργεί ¨όπως όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες¨, δεν είναι σωστός. Ο ΕΛΓΑ δεν είναι κερδοσκοπική ασφαλιστική εταιρία, αλλά ένας Οργανισμός Κοινής Ωφέλειας, εντάσσεται στην κοινωνική ασφάλιση, ασκεί συνεπώς λειτούργημα κοινωνικού χαρακτήρα, στηρίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη , τελεί υπό την εποπτεία του Κράτους, και τα έσοδά του από τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών εισπράττονται όπως ακριβώς εισπράττονται από τις ΔΟΥ τα δημόσια έσοδα. Δηλαδή, για να το πούμε απλά, δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει.

Επιπλέον, ο αγρότης ασφαλίζει την αγροτική του παραγωγή προκαταβολικά με την δήλωση στον ΟΣΔΕ, και εξουσιοδοτεί τον ΕΛΓΑ να παρακρατεί τις εισφορές του από τις κοινοτικές επιδοτήσεις που δικαιούται. Η μεγάλη δε πλειονότητα των παραγωγών μας, πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές μέσω αυτού του συστήματος, κάθε Οκτώβρη και Δεκέμβρη.
Οι δενδροκαλλιεργητές όμως, έχουν χαμηλές κοινοτικές ενισχύσεις και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. Πέραν αυτού, το 2019 η παραγωγή τους καταστράφηκε ολοσχερώς και ενώ την προηγούμενη διετία (2017, 2018) είχαν επίσης δραματική απώλεια εισοδήματος από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Εκείνες δε τι τεράστιες ζημιές τις αποζημίωσαν με ψίχουλα, και με τις πασίγνωστες πια κομματικές μεθοδεύσεις: παρακάμπτοντας και απαξιώνοντας τον ΕΛΓΑ, αναθέτοντας παράνομα το έργο του Οργανισμού σε συνεταιρισμούς, με τη γνωστή πρακτική της ¨κοπτοραπτικής, με τα κομματικά τους στελέχη να αφαιρούν και να προσθέτουν ποικιλίες κλπ, μικροκομματικές πρακτικές τις οποίες επανειλημμένα ο Καρασμάνης έχει με στοιχεία αποκαλύψει και καταγγείλει.
Γι’ αυτό ακριβώς, επειδή των ανθρώπων αυτών το εισόδημα έχει εξανεμιστεί την τελευταία τριετία και έχουν περιέλθει σε τραγική οικονομική κατάσταση, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε την τροπολογία ζητώντας συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών τους με τις οριστικοποιημένες αποζημιώσεις που έχουν λαμβάνειν. Μια τροπολογία την οποία είχε προαναγγείλει από τις 15 Φεβρουαρίου κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τη νέα ΚΑΠ. Όπως και στις 26 Φεβρουαρίου κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, οπότε και την έδωσε ιδιοχείρως στον Υπουργό Μάκη Βορίδη. Στη συνέχεια δε, την κατέθεσε στην Ολομέλεια, όπου και υποστηρίχτηκε και από άλλους Βουλευτές όλων των Κομμάτων, και με τον Υπουργό να δηλώνει ότι¨το θέμα (την πρόταση Καρασμάνη) θα το δει¨! Για όλα όσα έχουν λεχθεί στις προαναφερθείσες συνεδριάσεις υπάρχουν βέβαια τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, της 3ης και 4ης Μαρτίου.
Ακόμη, στις 23 Μαρτίου, και ενόψει τότε του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Καρασμάνης κατέθεσε στον κ. Βορίδη κάποιες προτάσεις, μεταξύ των οποίων να ¨ξαναδεί την τροπολογία¨, με τον Υπουργό να δηλώνει για ακόμη μια φορά ότι ¨θα την δει¨. Αλλά, και στις 3 Απριλίου, με επιστολή του προς τον Υπουργό, ζητούσε να ξεκαθαρίσει το τι θα πράξει με την πρόταση συμψηφισμού εισφορών-αποζημιώσεων. Την επίσημη απάντηση του Υπουργού προς τον Καρασμάνη στο φλέγον αυτό θέμα αναμένουμε πάντα,  προκειμένου να ενημερώσουμε με τη σειρά μας υπεύθυνα τους παραγωγούς που αδημονούν, αγωνιούν, και επικοινωνούν καθημερινά μαζί μας.
Επίσης, ο Γιώργος Καρασμάνης έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει από τον Υπουργό να ¨επαναφέρει¨ στα ταμεία του ΕΛΓΑ τα 50 εκατομμύρια – χρήματα από εισφορές των αγροτών – που η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε από το 2015 αφήσει αμανάτι στην Τράπεζα της Ελλάδος, και να τα αξιοποιήσει καταβάλλοντας στους πληγέντες παραγωγούς το 100% και όχι το 65% των αποζημιώσεών τους. Και επ’ αυτού ο Καρασμάνης – και οι παραγωγοί – αναμένουν απάντηση.
Με την υλοποίηση αυτών των προτάσεων, και δεν επιβαρύνεται ούτε κατ’ ελάχιστο ο κρατικός Προϋπολογισμός, ο ΕΛΓΑ δεν χάνει ούτε ένα ευρώ, και δεν διαταράσσεται καμιά ¨ισορροπία μεταξύ εισφορών – αποζημιώσεων¨ του Οργανισμού.
Ο Γιώργος Καρασμάνης, από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με τα κοινά – ακόμη και πριν εκλεγεί Βουλευτής – υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας ενός ισχυρού και αξιόπιστου ασφαλιστικού συστήματος για την αγροτική μας παραγωγή, που θα μπορεί να κάνει σωστές εκτιμήσεις και να καταβάλει δίκαιες αποζημιώσεις. Μιλούσε πάντα για ένα Ταμείο με διασφαλισμένους επαρκείς πόρους, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Αυτό άλλωστε προσπάθησε ως Υπουργός, με συγκεκριμένες αποφάσεις και την προώθηση ρηξικέλευθων Προγραμμάτων – Μέτρων με τα οποία ο ΕΛΓΑ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Προγράμματα με κονδύλια πολλών εκατομμυρίων, τα οποία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της άφησε αναξιοποίητα αλλά, η δική μας Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει, έστω και τώρα, να διεκδικήσει και να περισώσει ό,τι ακόμη μπορεί να περισωθεί
Καποδιστρίου 10, 58100 Γιαννιτσά, Τηλ:23820.24220, 23820.83228, FAX:23820.82761

Υποσμηναγού Γιάκα 4, 58 200 Έδεσσα. Τηλ: 23810.26080, FAX: 23820.82761


16 Νέοι εικαστικοί, φοιτητές και συνεργαζόμενοι καλλιτέχνες από τη Σχολή καλών τεχνών της Φλώρινας στο e- περιοδικό art22


Ομάδα εξωστρέφειας 3ργαστηρίου

Καλό Πάσχα! και καλή ανάγνωση 

image.png
volotow.819 «Ανάσταση», 2020

Νέοι εικαστικοί, φοιτητές και συνεργαζόμενοι καλλιτέχνες από τη Σχολή καλών τεχνών της Φλώρινας επιλέγουν έργα από την  Ιστορία της Τέχνης  με θέμα την Σταύρωση και την Ανάσταση

Το σημερινό θέμα φίλοι αναγνώστες του art22.gr (13/4/2020) είναι ένα δώρο σε όλους μας. Δώρο από νέους καλλιτέχνες και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του περιοδικού μας με πολύ κέφι, αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, γνώση και μια φρέσκια, εκλεπτυσμένη ματιά επιλέγουν και μας παρουσιάζουν έργα της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης που άντλησαν τη θεματογραφία τους από την Σταύρωση και την Ανάσταση.
Παρουσιάζουν τις επιλογές τους οι Ευαγγελία Αθανασιάδου, Σοφία Αντωνακάκη, Ειρήνη Γιαννακάκη, Αφροδίτη Γκρίζη, Φωτεινή Δαλκαβούκη, Γιώργος Δελιόπουλος, Γλύκα Διονυσοπούλου,Σέβη Ιντζέ, Κατερίνα Καρούλια, Σοφία Λεωνίδου, Αθηνά Ράλλη, Βασίλης Σέντζας, Σωτηρία Σωτηρίου, Τζίνα Τσιτσέρη, Μάγδα Χριστοπούλου

Τζιμούρτας Γιάννης.  Αρχισυντάκτης art22


Δημοσιευση: Μια άλλη ματιά στη Σταύρωση και την Ανάσταση     Υπερσύνδεσμος εδώ
--
Κοντοσφύρης Χάρης / kondosphyris Harris
Τηλ. +6974066236

IMF:New Blog: COVID-19 Crisis Poses Threat to Financial Stability

IMF Blog Logo
GFSR Blog
(photo: Raxpixel/iStock by Getty Images)
Dear Colleague,
We just published a new blog. Please find the full text below, watch the live press briefing, and listen to the new podcast for more details. Blog translations will soon be available in عربي, 中文, 日本語, Español, Français, Português and Русский. 


COVID-19 CRISIS POSES THREAT TO FINANCIAL STABILITY

By Tobias Adrian and Fabio Natalucci
The COVID-19 pandemic has caused an unprecedented human and health crisis. The measures necessary to contain the virus have triggered an economic downturn. At this point, there is great uncertainty about its severity and length. The latest Global Financial Stability Report shows that the financial system has already felt a dramatic impact, and a further intensification of the crisis could affect global financial stability.
Since the pandemic’s outbreak, prices of risk assets have fallen sharply: At the worst point of the recent selloff, risk assets suffered half or more of the declines they experienced in 2008 and 2009. For example, many equity markets—in economies large and small—have endured declines of 30 percent or more at the trough. Credit spreads have jumped, especially for lower-rated firms. Signs of stress have also emerged in major short-term funding markets, including the global market for U.S. dollars.
Market strain
Volatility has spiked, in some cases to levels last seen during the global financial crisis, amid the uncertainty about the economic impact of the pandemic. With the spike in volatility, market liquidity has deteriorated significantly, including in markets traditionally seen as deep, like the U.S. Treasury market, contributing to abrupt asset price moves.
GFSR Blog

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022