"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Fashion Revolution Greece: Fashion Revolution Greece .....-OKE δελτίον τύπου..-ΓΣΕΕ:ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024..-ΑΑΔΕ: Δυνατότητα τακτοποίησης ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις – ενημέρωση μέσω ειδικής εφαρμογής..-ΑΑΔΕ:Το Φορολογικό Μοντέλο 3.0 στο επίκεντρο της συνάντησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή με την Αν. Γενική Γραμματέα του ΟΟΣΑ F. Lapecorella..-ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων: α΄ τρίμηνο 2024..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ΕΣΤΙΑ ΚΡΗΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ:εκδήλωση με αφορμή την 152η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και 105η Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα


 Εκδήλωση για την 152η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και 105η Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα


Η Εστία Κρητών Χαϊδαρίουσε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την 152η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και 105η Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.Η εκδήλωση αυτή τιμά τους αγωνιστές της Κρήτης και μεταδίδει στην Νέα Γενιά το Σθένος και τον ηρωισμό των προγόνων μας.




ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018 στις 7:30 μμ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ


Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος
Θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Γιάννη Περάκη,Πρόεδρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Οικομουσείου Αιγάλεω
Παράλληλα θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους, με θέμα την Πορεία προς της Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό τρατάρισμα, παραδοσιακή κρητική μουσική και χορευτικά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

EΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: πρόσκλησις




ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ:Στο ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ 2018 ο Δήμαρχος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      
     ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                     
                                                                                       
6/12/2018



Στο ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ 2018 ο Δήμαρχος Αχαρνών

Στο τριήμερο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός.

Το Συνέδριο της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε φέτος στην Αθήνα με βασικά θέματα: το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι, τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την Αποκέντρωση του Κράτους και κεντρικό σύνθημα "Πάμε την Ελλάδα Ψηλά, με την Αυτοδιοίκηση Μπροστά".

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εισηγήσεις του τριήμερου συνεδρίου, καθώς και να συζητήσει για τις απαραίτητες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με συναδέλφους του Δημάρχους αλλά και άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ετήσιου Τακτικού Συνέδριου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί την εγγύτερη στον πολίτη μορφή Διοίκησης του Κράτους και για αυτό τον λόγο απαιτούνται τροποποιήσεις και ριζικές μεταρρυθμίσεις, ώστε οι δήμοι να γίνουν πιο λειτουργικοί και πιο αποτελεσματικοί στις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες.
Θεσμικά θέματα όπως, η κατανομή των αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, η απλούστευση των διαδικασιών οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ, η μείωση των διοικητικών βαρών των υπηρεσιών των ΟΤΑ προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και η ενίσχυση της διαχειριστικής ικανότητας των ΟΤΑ για την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, είναι θέματα που απαιτούν πολιτική βούληση και κυρίως συνεργασία της Αυτοδιοίκησης και την Κεντρική εξουσία.
Είναι σαφές ότι ο διάλογος και σύνθεση απόψεων είναι τα μόνα "εργαλεία" που μπορούν να φέρουν απτό αποτέλεσμα και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις  να φανούμε χρήσιμοι και επωφελείς στους συμπολίτες μας".








Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Γεώργιος Βλάχος:συναντήσεις



Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2018




Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Γεώργιος Βλάχος, είχε συνάντηση σήμερα με αντιπροσώπους της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδήγησης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης παρουσία του Τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή μετά το τέλος της οποίας κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη με θέμα «H κυβέρνηση συνεχίζει  να κρατά σε ‘’ομηρία ‘’ 50.000 πολίτες».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης  (αριθ. πρωτ. 4093/6-12-2018)

Εγκλωβισμένοι εξαιτίας της κυβερνητικής ανεπάρκειας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή 50.000 περίπου πολίτες, εξαιτίας του χάους που έχει δημιουργηθεί από τη συνεχιζόμενη αποχή των εξεταστών οδήγησης από τα καθήκοντά τους.
Θυμίζουμε, για ακόμα μια φορά ότι η καταβολή της αποζημίωσης υπερωριακής απασχόλησης – κι όχι επιδόματος – στους εξεταστές, οι οποίοι αποτελούν, ταυτόχρονα, υπαλλήλους του Υπουργείου Μεταφορών και των Περιφερειών, διακόπηκε με το Ν.4354/2015, που προέβλεπε έναρξη ισχύος από 1/1/2016.
Το αρμόδιο Υπουργείο κατέθεσε τροπολογία στις 10/2/2016, η οποία υποτίθεται ότι έδινε λύση στο πρόβλημα, αλλά αμέσως μετά την απέσυρε. Ακολούθως, με νομοθετική ρύθμιση το 2016 η κυβέρνηση μετέθεσε το πρόβλημα για τον Ιούνιο του 2017, μετά για τον Δεκέμβριο του 2017 και στο τέλος για τον Απρίλιο του 2018.
Παράλληλα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύονταν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι το νομοσχέδιο που θα έλυνε το όλο πρόβλημα θα το κατέθετε στη Βουλή μέχρι το Νοέμβριο, δέσμευση που ουδέποτε υλοποιήθηκε.
Έτσι, και παρά το γεγονός ότι εμείς ως Νέα Δημοκρατία, ήδη από τον Απρίλιο του 2016 είχαμε εγκαίρως κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, για ακόμη μια φορά πιάστηκε απροετοίμαστη να δώσει την κατάλληλη λύση, σε ένα πρόβλημα που η παρούσα κυβέρνηση δημιούργησε.
Η συνεχής αυτή κυβερνητική αναβλητικότητα και η μετάθεση του προβλήματος για το μέλλον, έχουν οδηγήσει στη διόγκωση του προβλήματος, στον εμπαιγμό των εξεταστών οδήγησης και την «ομηρία» τόσο των σχολών οδήγησης, που βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται καθημερινά, όσο – και κυρίως – των υποψηφίων οδηγών, αλλά και των οδηγών άνω των 74 ετών που επιθυμούν να ανανεώσουν το δίπλωμά τους.
Συνεπεία των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Για ποιο λόγο, κρατάτε σε ομηρία 50.000 περίπου πολίτες και δεν έχετε προβεί σε καμία απολύτως λύση για ένα πρόβλημα που εσείς δημιουργήσατε και το οποίο είναι γνωστό ήδη από το 2016;
2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που έχετε εκπονήσει, αναφορικά με την έναρξη του νέου συστήματος εξετάσεως για τους υποψήφιους οδηγούς;

.


ΤΗΕ WHITE HOUSE's latest news

1600 Daily
The White House • December 4, 2018

‘Thank you for sharing this special man with our Nation’


As America mourns the loss of its 41st President, George H.W. Bush, President Donald J. Trump and the First Lady have extended condolences and appreciation to the entire Bush family on behalf of a grateful Nation.

Last night, President Trump and First Lady Melania Trump traveled to the U.S. Capitol to pay their respects as former President Bush lay in state. Earlier in the evening, Vice President Mike Pence paid tribute to the 41st commander-in-chief, remembering his character, wit, and lifelong commitment to public service.

“On behalf of the First Family, and my family, and the American people, we offer our deepest sympathies and respects to your family,” Vice President Pence told former President George W. Bush and other family members gathered in the Capitol Rotunda. “And we thank you for sharing this special man with our Nation and the world.”

Today, First Lady Melania Trump hosted former First Lady Laura Bush at the White House, giving her a personal tour of this year’s Christmas decorations and theme, “American treasures.” A few hours later, she and President Trump paid the Bush family a personal visit at Blair House across the street from the White House grounds.

President Trump and the First Lady will attend President Bush’s State Funeral ceremony tomorrow at 11 a.m. ET.

Video: President Trump and the First Lady pay their respects.

Read: The First Family’s statement on the death of George H. W. Bush

Larry Kudlow: We expect China’s auto tariffs to go to ‘zero’


After signing the trade deal that will replace NAFTA at the G20 Summit in Argentina last week, President Trump held breakthrough talks with Chinese President Xi Jinping that could reshape American trade for a generation.

“President Xi and I want this deal to happen,” President Trump tweeted today.

As part of Saturday’s meeting, China has agreed to start purchasing agricultural product from U.S. farmers immediately. Another huge point of concern for President Trump is Chinese auto tariffs on American cars, currently set at a staggering 40 percent. That topic was a key point of discussion during the two leaders’ working dinner.

Larry Kudlow, Director of the National Economic Council, said that while a specific deal would need to be negotiated, Presidents Trump and Xi reached an “understanding” in Argentina that China’s 40 percent tariffs would soon disappear. “We expect those tariffs to go to zero,” Kudlow said—adding that America will know soon whether China is serious about an agreement.

President Trump championed growth and prosperity at the G20 Summit.

Video of the Day

President Donald J. Trump and First Lady Melania Trump pay their respects to late President George H.W. Bush at the United States Capitol. | December 3, 2018

The White House • December 5, 2018

In photos: America’s solemn farewell to its 41st President


This morning at 11 a.m. ET, President Donald J. Trump, First Lady Melania Trump, and each of America’s four living past Presidents and their spouses attended the State Funeral honoring the life of President George H. W. Bush.

“He looked for the good in each person, and he usually found it," President George W. Bush said of his father during his eulogy at the National Cathedral in Washington. “Dad taught us that public service is noble and necessary, that one can serve with integrity and hold true to the important values like faith and family.”

President Trump, the First Lady, Vice President Mike Pence, and Second Lady Karen Pence all visited the U.S. Capitol earlier this week as President Bush lay in state. “When President George Herbert Walker Bush left office, he left America and the world more peaceful, prosperous, and secure,” Vice President Pence said on Monday.

President George W. Bush concluded his eulogy with a message directly for his father. “We're going to miss you,” America’s 43rd President said to its 41st. “Your decency, sincerity, and kind soul will stay with us forever.”

Indeed, it will. 

In photos: America’s solemn farewell to its 41st President

Photo of the Day

Official White House Photo by Tia Dufour
The funeral procession of former President George H. W. Bush passes in front of the White House en route to the Washington National Cathedral | December 5, 2018


West Wing Reads

‘A Great and Noble Man’: Bush Honored One Last Time in Washington


“A military band played ‘Hail to the Chief,’ cannons sang out a 21-gun salute and the presidential jet took to the sky, lifting former President George H.W. Bush away from Washington one last time,” Stephan Dinan writes in the Washington Examiner.

“He stood in the breach in the Cold War against totalitarianism. He stood in the breach in Washington against unthinking partisanship. He stood in the breach against tyranny and discrimination. And on his watch, a wall fell in Berlin, a dictator’s aggression did not stand and doors across America opened to those with disabilities,” biographer Jon Meacham eulogized at the National Cathedral in Washington.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΩΝ:πρόσκλησις


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ
ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Oδός Κάνιγγος 9, ΑΘΗΝΑ (Πλατεία Κάνιγγος) * Τ.Κ. 106 77 (2ος όροφος)
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210.3301370 * 6976.704654
FAX: 210.8254305
SITE: www.karditsiwtes.gr
E-MAIL: s.a.karditsiwtwn@gmail.com


Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2018

«Επιμνημόσυνη δέηση την προσεχή Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ Τίκα και τον Πρωθυπουργό-Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα»

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών οργανώνει την προσεχή Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12.00' μ.μ. στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, με την δέουσα επισημότητα, την καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή των επιφανών Καρδιτσιωτών, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ Τίκα (που καταγόταν από το Αρτεσιανό Καρδίτσας) και του Πρωθυπουργού-Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα (που γεννήθηκε στην Καρδίτσα και καταγόταν από το Μορφοβούνι της Λίμνης Πλαστήρα).
Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, κ.κ. Τιμόθεος.
Για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ θα μιλήσει ο σχολάρχης των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Γείτονα» και εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, κ. Ελευθέριος Γείτονας και για τη ζωή και το έργο του Πρωθυπουργού-Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα θα μιλήσει ο Αντιστράτηγος ε.α., κ. Βασίλειος Σταθόπουλος.
Θα αποδώσει τις δέουσες τιμές η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας.
            Για πληροφορίες για την εκδήλωση, www.karditsiwtes.gr  και 210.3301370.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 
Διεύθυνση Γραφείου: οδός Κάνιγγος 9, ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10677 (Πλατεία Κάνιγγος) - 2ος όροφος
Τηλέφωνα: 210.3301370  *  6976.704654  
Φαξ: 210.8254305
Facebook: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ
 
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ 10.00' π.μ. - 12.00' μ.μ.






CANADA latest

Statement by the Prime Minister on the launch of Christmas Lights Across Canada

December 5, 2018
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on the launch of the 34th edition of Christmas Lights Across Canada, which will run in Canada’s Capital Region until January 7, 2019:
“Tonight, Canadians will gather on Parliament Hill to take part in the official illumination ceremony for the 2018 edition of Christmas Lights Across Canada.
“Every night for the next month, thousands of Christmas lights will shine in Canadian capitals from coast to coast to coast – reminding us that light will always win out, even on the darkest winter nights.
“The Christmas holidays bring neighbours together and connect loved ones near and far. But while we look forward to the traditions that come with the season, the holidays can be a difficult time for some families. Let’s do what we can to support people in need in our communities. Let’s also honour Canadian Armed Forces members who are spending the holidays away from home.
“As the holiday season kicks off and 2018 draws toward its end, let’s lend a hand to our neighbours, appreciate the people in our lives, and celebrate everything that unites us. Together, we’ll keep building the Canada that makes us all proud.
“On behalf the Government of Canada, I invite Canadians to take part in the Christmas Lights Across Canada festivities in person or to watch the event live on the Canadian Heritage Facebook page. On behalf of our family, Sophie and I wish everyone celebrating a merry Christmas.”
Statement by the Prime Minister on the National Day of Remembrance and Action on Violence Against Women

December 6, 2018
Ottawa, Ontario
The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on the National Day of Remembrance and Action on Violence Against Women:
“On December 6, 1989, at l'École Polytechnique de Montréal, 14 young women were brutally murdered, simply because they were women. Today, on the National Day of Remembrance and Action on Violence Against Women, we mourn the loss of these promising young lives. We remember the victims of this hateful act of violence, and unite against the misogyny at the root of this tragedy.
“This day falls within the 16 Days of Activism against Gender-Based Violence – a time to take action against the violence and discrimination that continue to affect women, girls, and people of diverse gender identities in Canada and around the world.
“It is long past time to put an end to this violence and the harm it wreaks on survivors, families, and whole communities. Survivors and advocates are leading the fight for change, and their example inspires all of us. No matter our gender identity, we share a responsibility to be part of the solution and promote women’s rights – and each of us has the power to make a difference in our own communities every day.
“Taking action means supporting women’s leadership, and creating more opportunities for women to lead. It means listening to women, recognizing their contributions, and fighting inequalities that put the most vulnerable at greater risk. And it means finding the courage to speak out against violence and call for change.
“Through our Strategy to Prevent and Address Gender-Based Violence, the Government of Canada is taking action to prevent violence, support survivors and their families, and improve how our legal and justice systems respond to cases. This year, we expanded the Strategy, adding more support to prevent teen dating violence and cyber bullying, and to help health professionals provide better care to survivors of violence. Earlier this week, we also announced more than $50 million in funding for projects to support survivors and their families in communities across Canada – more than doubling our original funding from Budget 2017.
“On behalf of the Government of Canada, I invite all Canadians to help put a stop to gender-based violence by listening to survivors, speaking out against violence, and helping to create a culture of respect. We all deserve to live in a world where everyone, regardless of their gender, feels safe, valued, and free to be themselves – and we all have a role to play to make it happen.”

Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης - Ilioupolis Animal Welfare

ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Στις 8&9 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε, όπως κάθε χρονιά, στο 
Χριστουγεννιάτικο μας παζάρι!!!
1ο Γυμνάσιο/Λύκειο Ηλιούπολης, Γρηγορίου Αυξεντίου 2, Ηλιούπολη, πίσω 
από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου

ΣΤΟ ΒΑΖΑΑR ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

Χριστουγεννιάτικα είδη
Διακοσμητικά αντικείμενα με θέμα τον σκύλο και τη γάτα
Χρηστικά αντικείμενα για όλο το σπίτι
Κοσμήματα και ρούχα για εσάς
Πρωτότυπα ρούχα και αξεσουάρ για τους τετράποδους φίλους σας
Βιβλία και CD.
Και φυσικά τα καινούρια μπλουζάκια και φούτερ του σωματείου μας!

*Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, στον μπουφέ μας θα 
βρείτε φρέσκο καφέ, παγωμένα αναψυκτικά, αλμυρά και γλυκά εδέσματα 
vegeterian και vegan, donuts και φυσικά σκυλολιχουδιές!

Τα μέλη της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης θα σας ενημερώνουν για τη δράση 
του Σωματείου και για τα υπέροχα, καταπληκτικά, αξιολάτρευτα, φανταστικά 
ζώα που είναι διαθέσιμα για υιοθεσία!

*Στο φετινό χριστουγεννιάτικο bazaar μας, θα έχετε την ευκαιρία να 
γίνετε εικονικός γονιός σε κάποιο από τα ζωάκια μας που έχουν ανάγκη, 
επιλέγοντας απλώς το ζώο που επιθυμείτε να στηρίξετε οικονομικά και 
συμπληρώνοντας το έντυπο εικονικής υιοθεσίας.
Με το ποσό που θα επιλέξετε, βοηθάτε τα ζώα αυτά να παραμείνουν ασφαλή 
μέχρι να βρεθεί μια οικογένεια και για αυτά.

Ακόμη και αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα, ελάτε να γνωριστούμε 
και να περάσετε ευχάριστα ένα πρωί ή απόγευμα, με τα παιδιά σας ή τα 
σκυλιά σας ή -ακόμα καλύτερα- με όλους μαζί!

*Δεχόμαστε με χαρά δωρεές αντικειμένων που για τα ζώα σας δεν είναι πια 
χρήσιμα αλλά για τα αδέσποτα ζώα είναι σημαντικά, όπως λουράκια, 
κουβέρτες, παλιά σπιτάκια/καλαθάκια/κλουβιά μεταφοράς, καθώς και τροφές.

Πρόσβαση με τα λεωφορεία:
-206 Δάφνη-Αγ.Μαρίνα
-212 Στ.Μετρό Δάφνης - Βύρωνας- Καρέας.
*Στάση “Γυμνάσιο”. Η Γρηγ. Αυξεντίου είναι κάθετη στη στάση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Δεν θα υπάρχουν ζώα προς υιοθεσία στον χώρο του παζαριού.
Αν θέλετε να υιοθετήσετε κάποιο από τα ζώα που φροντίζουμε παρακαλούμε 
μπείτε στην σελίδα μας στο fb ή στο www.zeil.gr για να δείτε τους 
σκύλους και τις γάτες που είναι διαθέσιμα προς υιοθεσία.



Δείτε τα βίντεο με τον Τόνυ Δημητρίου και τον Παντελή Καναράκη εδώ

ΑΗΕPA news:"Invite 1" Membership Campaign Underway

"Invite 1" Membership Campaign Underway
As our end-year membership deadline looms, Supreme President George E. Loucas calls on Ahepans to "Invite 1" to join the Order.

AHEPA to Participate at International Conference on Eastern Mediterranean 
Supreme President George E. Loucas will provide a welcome address, and Executive Director Basil Mossaidis will be a panelist, at an international conference titled, "New Realities in the Eastern Mediterranean" to be held at the Konrad Adenauer Conference Center, Mishkenot Shaananim, Jerusalem, December 11, 2018. The conference is sponsored by The Jerusalem Institute for Strategic Studies (JISS) and B'nai B'rith International (BBI) and held in cooperation with AHEPA and the American Hellenic Institute (AHI). Executive Director Mossaidis will speak on the topic, "Promoting Mediterranean Awareness in the U.S."

"Developments in the Eastern Mediterranean amid the growing alliance between Greece, Cyprus and Israel across many sectors, have elevated the region's geopolitical importance," Loucas said. "We are proud to support and participate at such a significant international conference to examine these developments and sincerely thank its organizers, JISS and B'nai B'rith International."
 
ICYMI | Statement on President Bush's Passing
This week, AHEPA remembered President George H.W. Bush in a statement issued by Supreme President George E. Loucas: "We are thankful for his lasting commitment to service, spirit of volunteerism and building stronger communities."  read entire statement

AHEPA Happenings | HCC Chair Keane Honored
James Plevritis-Joseph C. Keane Chapter 405, New Rochelle, N.Y., honored Hellenic Cultural Commission Chairman Joseph C. Keane, for his remarkable tenure as chapter president for 27 years, his outstanding contributions, and dedication to the Order and its ideals, at the chapter's 16th Annual Luncheon held Dec. 1 at the Westchester Country Club. read coverage in The National Herald
ICYMI | #GivingTuesday: Support Your Heritage
Supreme President Loucas delivers a #GivingTuesday message.
Supreme President Loucas delivers a #GivingTuesday message.
During the Holiday Season, support your heritage by supporting the charitable programs that project and promote our heritage and strengthen our communities. Visit http://ahepa.org/donate Thank you!  

Don't forget to follow AHEPA on social media:
 
                  Follow us on Twitter          Like us on Facebook  
Join AHEPA Today!

In Our Own Words.  What AHEPA means to us.

In Our Own Words. What AHEPA means to us.

Join AHEPA Now
Upcoming Events & Deadlines
 
December 
11 | New Realities in the Eastern Mediterranean - an international conference held in Jerusalem
15 | Visit to Saint Basil Academy, Garrison, N.Y.
31 | Membership submission year-end deadline

January
4-6 | Epiphany events, Tarpon Springs, Fla.

February 
1 | Deadline for the spring 2019 issue of The Ahepan
Greek American News Digest
 
Editor's NoteEditorials, Commentaries, and Opinion pieces are shared for information purposes only and do not necessarily reflect the views or policy positions of the Order of AHEPA, its affiliated organizations, and members.  
 
Geoffrey R. Pyatt, US Ambassador to Greece, Speaks Exclusively to TNH
The National Herald (Dec. 3) 
 
In an exclusive interview with The National Herald, Geoffrey R. Pyatt, the U.S. Ambassador to Greece, spoke with obvious satisfaction about the level of Greek-American relations, which he described as, "at a particularly high point [. . .] where we see our interests converging on shared goals."  read more 
 
Where are all the children? How Greece's financial crisis led to a baby bust.
The Washington Post (Dec. 1)
 
Another school year was starting, with students arriving for their first day and lining up by grade, but when one mother dropped off her first-grader and watched him take his place, she wondered: Where were all the children?  "There were so few of them," said Vasso Harisiadi, who had attended school in the same town. "I thought the yard would be full of kids."  read more 
  
Turks Fleeing Erdogan Fuel New Influx of Refugees to Greece
Wall Street Journal (Dec. 1)
 
In the dead of night, Yunuz Cagar and his wife Cansu gave their baby some herbal tea to help her sleep, donned backpacks and followed smugglers on a muddy path along the Evros river, evading fences and border guards until they reached Greece.  read more 
 
Meet Greece's Marine Trash Collectors Diving To Keep Their Sea Beautiful
NPR (Dec. 2)
 
George Sarelakos emerges from the sea lugging a giant tire. Another two divers surface - with a shopping cart and a netted bag bulging with a cassette player, cans and lots of plastic.  It takes six more people to heave this all onto the main pier of the Greek island of Poros.  "People throw everything down there that they throw away at home," says Sarelakos, a 39-year-old management consultant.   read more 
 
Cyprus to appoint military attache in Washington
Financial Mirror (Nov. 28)
 
The Cypriot Cabinet decided on Wednesday to appoint a military attaché in Washington to enhance the blossoming Cyprus-US ties.  According to Deputy Government Spokeswoman Klelia Vasiliou, the decision is part of an effort to strengthen bilateral ties between Cyprus and the United States and to engage in a balanced defence diplomacy.  read more 
  
Connecticut Shoemaker Continues for Decades in Rare Trade
Pappas Post (Dec. 2)
 
Chris Kydes leads a simple life - he wakes up at 4 or 5 a.m., watches the morning news and makes his way over to a small roadside workshop.  Inside his tightly-spaced store, the unmistakable scent of leather all but oozes from dozens of shoes, whose different shades of black and brown compliment one another on wood shelves.  Being a shoemaker was not always what Kydes had in mind; in fact, it took years - and two different careers - for him to finally end up in the trade.  read more 

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022