"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-"TO BHMA" Eιδήσεις..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

KΡΗΤΙΚΗ,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ:"ΑΘΥΒΟΛΕΣ"

 


http://athivolesinternational.blogspot.com


NEWS UOC | e-Newsletter ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ..-

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ:Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Σκεφτόμαστε το ‘21»..-

ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ εκδηλώσεις..-

Στον νέο βρεφονηπιακό σταθμό στις Μεσαμπελιές ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός..-

Το μήνυμα του Δήμου Ηρακλείου για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας..-

Συναυλία με αποκριάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου..-

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ:" «Περπατώ/τρέχω μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό»"..-

«Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο»..-

Η Παραλία Πρέβελη στον Νομό Ρεθύμνης ιδανικός προορισμός για ερωτευμένους....-

Μια πολύτιμη συλλογή απολιθωμάτων απέκτησε προσφάτως ο Δήμος Ρεθύμνης..-

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ......-

The Mystery of the Oldest Throne in Europe at the Palace of Knossos..-

Hercules' dirty half dozen, part two..-

A four-generation-old Cretan lamb and zucchini pot dish recipe..-

Underwater research sheds light on Crete’s ancient city of Olous..-

Crete Launches Greece’s First Site for Digital Nomads..-

Magnitude 4.4 earthquake strikes near Livadia, Chania, Crete, Greece..-

The city of Rethymnon, located on Crete, has received the “Bike Friendly” seal..-

Doctor in Crete creates mosaics made from expired pills..-

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:" Τουρκία: Φτώχεια & τρέλα του μεγαλείου"

Η σημερινή Τουρκία βαδίζει χέρι-χέρι με μια μεγάλη φτώχεια που πλήττει ευρύτατα λαϊκά στρώματα της τουρκικής κοινωνίας, μαζί με την τρέλα του μεγαλείου από την οποία εμπνέεται η ισλαμική και φασιστή εξουσία της.


Ο ΡετζέπΤαγίπΕρντογάν, αποτελεί στις μέρες μας μια πραγματική απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, του Καυκάσου αλλά και μια πραγματική απειλή για την ίδια την Τουρκία.

Αν και γεννημένος - μεγαλωμένος στις φτωχογειτονιές του Κασίμ Πασά της Πόλης, ζει σε ένα παλάτι χιλίων δωματίων και ετοιμάζει ένα ακόμα, θερινό αυτή τη φορά, τριακοσίων δωματίων στον κόλπο Οκλούκ της Μαρμαρίδας. Βουτηγμένος στην διαφθορά μέχρι τον λαιμό, μαζί με ολόκληρη την οικογένεια του, χρησιμοποιεί την έννοια της «Δημοκρατίας» τόσο, όσο την χρειάζεται ώστε να την επικαλείται όποτε θέλει.

Η μεγάλη δύναμη του ΡετζέπΤαγίπΕρντογάν,  φρικιαστικού ψυχοπαθήκατά τον διάσημο Τούρκο μπασκετμπολίστα ΕνέςΚαντέρ (5/11/2020), βρίσκεται στον σχεδόν καθημερινό, πληθωρικό του λόγο. Παθιάζει και μαγνητίζειπλήθη φτωχών,αμόρφωτων αλλά πιστών μουσουλμάνων ανακατεύονταςεπιδέξια λόγια και παραβολές από το κοράνι, λόγια του δρόμου, παραμύθια οθωμανικής ιστορίας και τακτικές κατάρες εναντίον εσωτερικών και εξωτερικών «εχθρών» που δημιουργεί συνεχώς. Οι διάφοροι εσωτερικοί «εχθροί» χαρακτηρίζονται αορίστως σαν «τρομοκράτες» ή «Γκιουλενιστές» για να συμπεριλάβουν τόσο τους Κουρδικούς πληθυσμούς που απειλούν την εξουσία του, όσο και το πολύ σημαντικό, δυτικοποιημένο τμήμα της τουρκικής κοινωνίας που ζει κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και στα παράλια της Τουρκίας προς το Αιγαίο και την Μεσόγειο.

Η σημερινή Τουρκία διανύει την χειρότερη περίοδοεδώ και ολόκληρες δεκαετίες, με τηνφτώχεια να απλώνεται σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του τουρκικού πληθυσμού:

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία της τουρκικής κυβέρνησης, το έτος 2019 δέκα επτά εκατομμύρια τούρκοι ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ στο έτος κορονοιού(2020), η αύξηση όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ήταν δραματική. Η ραγδαία υποτίμηση της τουρκικής λίρας το 2020, σε συνδυασμό με την φυγή ξένων επενδυτών από την χώρα αλλά και τον καρκίνο τηςπανδημίας(3 περίπου εκατομμύρια επίσημα κρούσματα με 30.000 νεκρούς),παρέλυσε την οικονομία και οδήγησε στην εκτόξευση της ανεργίας, στην αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 57%, στην ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών από κατάθλιψη ή άγχος και στον υψηλότερο δείκτη ανισότητας στο εισόδημα των τούρκων μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της «Συνομοσπονδίας Τουρκικών Προοδευτικών Συνδικάτων» σχετικά με την «ανισότητα του εισοδήματος και τη φτώχεια στην Τουρκία», μόνο μέσα σε ένα χρόνοτο κατά κεφαλήν εισόδημα μειώθηκε στην Τουρκία κατά 1.500 Δολάρια (συνολικά, επέστρεψε κάπου 22 χρόνια πίσω), ένα στα δύο παιδιά που γεννιούνται κινδυνεύει με φτώχεια και επτά στους δέκα τούρκους πολίτες είναι χρεωμένοι σε τράπεζα.

Μπροστά στην σκληρή αυτή πραγματικότητα, το καθεστώς των ισλαμιστών και των φασιστών που ελέγχει την τουρκική εξουσία,παίρνει τα κατάλληλα μέτρα: Όσοι τολμούν να αναφέρονται στους λόγους της δραματικής ανόδου των αυτοκτονιών κατηγορούνται αμέσως ως «τρομοκράτες» ή «προδότες». Όσοι τολμούν να κάνουν αρνητικές προβλέψεις για την τουρκική οικονομία, το ίδιο. Δεκάδες τούρκοι οδηγούνται στα δικαστήρια γιατί έκαναν το «έγκλημα» να αναρτήσουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέκδοτο ή σχόλιο που σχετίζεται με την πτώση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας – ανάμεσα τους και δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Bloomberg.

Εκκαθαρίζονται όσοι θεωρούνται σαν πιθανή απειλή στην απόλυτη εξουσία ισλαμιστών & φασιστών – μεταξύ τους πρώην πολιτικοί τους σύντροφοι, πολιτικοί αντίπαλοι, στρατιωτικοί κάθε βαθμού που δεν διακρίνονται για πολύ πρόθυμη υπακοή, σημαντικοί επιστήμονες, ικανότατοι και μορφωμένοι δικαστικοί, πεπειραμένα στελέχη των σωμάτων ασφαλείαςκάθε βαθμού, διπλωμάτεςμε πολυετή εμπειρία, σύσσωμος ο τομέας των αντιπολιτευόμενων ΜΜΕκαθώς και κάθε μεμονωμένο στέλεχος του «Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών» (ΗDP) το οποίο αποτελεί επίσημο στόχο ενταφιασμούσαν μια σοβαρή απειλή στην παντοδυναμία Ερντογάν – Μπαχτσελή.

Ο τελικός στόχος είναι να παραμείνουν σε όλες τις δημόσιες θέσεις εξουσίας αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα με τυφλή υπακοή στους ισλαμιστές και στους φασίστες, ώστε να κυβερνούν απρόσκοπτα τρομοκρατημένους τούρκους πολίτες.

Η παράλληλη πορεία της ολοένα και μεγαλύτερης φτώχειας και της ολοένα και μεγαλύτερηςτρέλας του μεγαλείου που χαρακτηρίζει το καθεστώς των ισλαμιστών και των φασιστών της Τουρκίας, στην προσπάθεια του να «υλοποιήσει» τις φαντασιώσεις νεκρανάστασης οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσα στον εικοστό πρώτο αιώνα, προκύπτει ανάγλυφα από την απλή ανάγνωση μερικών μόνο ειδήσεων από την καθημερινή ειδησεογραφία του 2021:

4 Ιανουαρίου 2021: Ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων ΠολιτειώνJoeBiden(ορκίστηκε επίσημα στις 21 Ιανουαρίου 2021) σε απαντητικό του μήνυμα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, καταλήγει με ιδιόχειρο υστερόγραφο, ως εξής: «Να είστε καλά. Χρειαζόμαστε την ηγεσία σας». Ο μεγαλομανής Ερντογάν περιμένει ακόμα απάντηση (Μάρτιος 2021) από τον πρόεδρο των ΗΠΑ,παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινωνίας μαζί του…

5 Ιανουαρίου 2021: Ο αυθαίρετος διορισμός, για πρώτη φορά μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980, κυβερνητικού πρύτανη στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, σήμανε την έναρξη φοιτητικών διαμαρτυριών οι οποίες συνεχίζονται και αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του τουρκικού καθεστώτος. Από πολύ νωρίς (9/1/2021),ο Ρ. Τ. Ερντογάν χαρακτήρισε συλλήβδην σαν «τρομοκράτες», τους συμμετέχοντες στις διαμαρτυρίες φοιτητές του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου.

8 Ιανουαρίου 2021: Έγινε γνωστό ότι η ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε την ετήσια απόφαση για τους ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας με συντριπτική πλειοψηφία (152 χώρες υπέρ, τέσσερις αποχές). Η Τουρκία ήταν η μία και μοναδική χώρα που καταψήφισε  την απόφαση, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά την πλήρη απομόνωση τηςστην άρνηση αποδοχής της οικουμενικότητας της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.Κανένα κράτος στον κόσμο δεν μπορεί να καταλάβει όσααπαιτεί θρασύτατα ο τουρκικός επεκτατισμός…

12 Ιανουαρίου 2021: Καθυβρίζοντας χυδαία τον αρχηγό της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης  (άτομο καρικατούρα, χρειάζεται ψυχολογική ανάλυση), ο Ρ. Τ. Ερντογάν κατέθεσε εναντίον του αγωγή ζητώντας «αποζημίωση» ενός εκατομμυρίου τουρκικών λιρών. Αργότερα, (22/2/2021) σε ομιλία του καυχήθηκε πως «Κερδίζει κάθε μήνυση που υποβάλλει», χωρίς βέβαια να αναρωτηθείτι περιμένει τους δικαστές ανδεν τις κερδίζει…

15 Ιανουαρίου 2021: Έγινε γνωστό ότι το έτος 2020 περισσότεροι από χίλιοι τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Κούρδους, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των νεκρών σε όλα τα μέτωπα στα οποία επιχειρείται ανασύστασητης πεθαμένης οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η τρέλα του μεγαλείου των ανθρώπων που ελέγχουν την τουρκική εξουσία δεν υπολογίζει καθόλου, μα καθόλου την ανθρώπινη ζωή- αρκεί βέβαια να μην είναι η δική τους ή της αυλής των «ημετέρων».

19 Ιανουαρίου 2021: Λίγες μόνο μέρες μετά την απόφαση της ολομέλειας της Γ.Σ. του ΟΗΕ, ο Ρώσος ΥΠΕΞ ΣεργκέιΛαβρόφ σε συνέντευξη του σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε πως «Η απόφαση της Ελλάδος (αφορούσε το Ιόνιο) να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε 12 ναυτικά μίλια είναι απόλυτα νόμιμη και απορρέει από την Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας» δημιουργώντας ένα ακόμα σκηνικό τραγωδίας στην καρικατούρα της σουλτανικής αυλής…

30 Ιανουαρίου 2021: Οι άνεμοιτρέλας του μεγαλείου στο κομματικό συνέδριο του ΑΚΡ οδήγησαν τον Ρ. Τ.Ερντογάνσε νέες διακηρύξεις μεγαλομανίας: «Η Τουρκία καθορίζει πλέον τις ισορροπίες στον κόσμο» αποφάνθηκε μπροστά σε πλήθος παραληρούντων συνέδρων.Αλήθεια, τι να πει κανείς; Μήπως… σιγά τα ωά;

3 Φεβρουαρίου 2021: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν άρχισε την προετοιμασία που θα οδηγήσει στην απαγόρευση του φιλοκουρδικού«Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών» (ΗDΡ)  με αφορμή την δεύτερη αναθεώρηση του τουρκικού συντάγματος. Όπως είναι γνωστό, για τις ανάγκες τοποθέτησης ενός Δημοκρατικούφερετζέ στοισλαμο-φασιστικό καθεστώς, το τουρκικό σύνταγμα θα πρέπει να μπει στο κρεβάτι του Προκρούστη μέχρι το 2023 προκειμένου να προσαρμοστεί στις τρέχουσες, μειωμένες εκλογικές «επιδόσεις» ισλαμιστών και φασιστών που ελέγχουν την τουρκική εξουσία.

8 Φεβρουαρίου 2021: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν μέσα στην τρέλα του μεγαλείου του θυμήθηκε την γλώσσα των αχθοφόρων του Κασίμ Πασά, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας: «Η Τουρκία βρίσκεται στη Λιβύη μετά από πρόσκληση της Λιβύης και ο Μακρόν να μην ανακατεύεται, δεν έχει μάθει ακόμα τη δουλειά».Βέβαια, ούτε ο πρόεδρος της (εκλεγμένης και όχι διορισμένης) Λιβυκής Βουλής ο οποίος κατήγγειλε στον ΟΗΕ πως η «συμφωνία» με την Τουρκία είναι άκυρη (9 Δεκεμβρίου 2019),ούτε το λιβυκό δικαστήριο που έκρινεάκυρο το τουρκο-λιβυκό «μνημόνιο», ούτε ο Μακρόν, ούτε οποιοσδήποτε άλλος «έμαθαν την δουλειά»– όπως την γνωρίζει μόνο οΡ. Τ. Ερντογάν αυτοπροσώπως!

10 Φεβρουαρίου 2021: Νέα κρίση τρέλας μεγαλείου από τον Ρ. Τ. Ερντογάν με υβριστικό παραλήρημα εναντίον της Ελλάδος και του Έλληνα πρωθυπουργού σε αργκό υπόκοσμου: «Ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο είναι μόνιμος, δεν πρόκειται να αποσυρθεί… Θα δείτε την τρέλα των Τούρκων… Δεν συζητάμε μαζί σας γιατί μας προκαλείτε». Λίγο αργότερα βέβαια ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα συμμετέχει στην 62η παράσταση των «Διερευνητικών συνομιλιών» (Αθήνα, 16/3/2021). Μήπως  έλαβε σοβαρά υπ΄όψη και την τρέλα των Ελλήνων;

15 Φεβρουαρίου 2020: Μεγάλο επικοινωνιακό κάζο των ισλαμιστών με τον εντοπισμό των πτωμάτων 13 Τούρκων στρατιωτικών που απήχθησαν από το ΡΚΚ. Η «προεξοφλημένη» απελευθέρωση τους από τον «ανίκητο» τουρκικό στρατό που εισέβαλε στο Ιράκ, κατέληξε σε επικοινωνιακό μπούμερανγκ το οποίο αντιμετωπίστηκε εσπευσμένα με το ξεσκόνισμα ενός χάρτητου Stratfor ο οποίος δημοσιεύτηκε πριν από δέκα χρόνια και δείχνει την (πιθανή) «επιρροή» της Τουρκίας το έτος 2050 να καλύπτει πλήρως τα «σύνορα της καρδιάς» (και της μεγαλομανίας) του Ρ. Τ. Ερντογάν. Επιπρόσθετα, τα μεγάλα και άκρως δαπανηράδιαστημικά σχέδια του Ρ. Τ. Ερντογάνγια τηνσελήνη, επανήλθαν ξαφνικά στην δημοσιότητα των ελεγχόμενων ΜΜΕ για τον αναγκαίο αποπροσανατολισμό της τουρκικής κοινής γνώμης. Εδώ να φάμε δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη…

1 Μαρτίου 2021: Αναλυτικό δημοσίευμα τουγερμανικού περιοδικού Der Spiegel, με τίτλο «Η Bad Bank του Ερντογάν», αναφέρεται στο τεράστιο σκάνδαλο της τουρκικής τράπεζαςHalkbank,το οποίο θα επανέλθει στις δικαστικές αίθουσες των ΗΠΑ από τις 21 Μαρτίου 2021. Είναι πολλοί πάντως αυτοί που τρέμουν σοβαρές αποκαλύψεις…

3 Μαρτίου 2021: Η «προετοιμασία»των τούρκων ψηφοφόρωνγια την φίμωση του «Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών» (ΗDΡ) συνεχίστηκε από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ με την ξεδιάντροπη επίκληση ακόμα και του Θεού: «Θα κλείσει το HDP, πρώτα ο Θεός». Ταυτόχρονα, ο Ρ. Τ. Ερντογάν ανακοίνωσε ότι προωθεί «μεταρρυθμίσεις» και «άνοιγμα στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» - δηλαδή λέει με λόγια και επικοινωνιακές παραστάσεις τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που κάνει στην πράξη- φυλακίσεις δημοσιογράφων, συγγραφέων, ακτιβιστών, φοιτητών, πολιτικών, δημάρχων, στρατιωτικών κ.ο.κ.Τώρα αν νομίζει πως γίνεται και πιστευτός, αυτό είναι ένα άλλο θέμα…

4 Μαρτίου 2021 : Η τρέλα του μεγαλείου χτύπησε και τον σύμβουλο του Ρ.Τ.Ερντογάν, Χακί Καζίν («Ούτε οι ΗΠΑ ούτε άλλα κράτη μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από την οργή της Τουρκίας»), ενώ στην κατεχόμενη Κύπρο πραγματοποιήθηκε (με το σύνθημα «Η ελευθερία έκφρασης είναι τιμή μας») μια πολύ «ενοχλητική» πορεία διαμαρτυρίας Κύπριων μουσουλμάνων δημοσιογράφων.Παραλύουν από τον φόβοτους,σε Ελλάδα και Κύπρο,εθνομηδενιστές και προσκυνημένοι...

5 Μαρτίου 2021 : Ένα νέο επικοινωνιακό κάζο των ισλαμιστών και του «ανίκητου» τουρκικού στρατού προστέθηκε στον σχετικό κατάλογο, όταν ένδεκα τούρκοι στρατιωτικοί (ανάμεσα τους και ο αντιστράτηγος ΟσμάνΕρμπάς του 8ου Σώματος Στρατού της Τουρκίας) βρήκαν τραγικό θάνατο από την πτώση ενός ελικοπτέρου στην περιοχή Μπιτλίς. Ταυτόχρονα, από απόρρητα έγγραφα που δημοσιοποίησε η NordicMonitor προκύπτει ότι η MIT του ΦιντάνΧακάν (ο οποίος ήταν «εξαφανισμένος» κατά την διάρκεια του «πραξικοπήματος» του 2016), κατεύθυνε πολεμικά αεροπλάνα σε επιλεγμένους βομβαρδισμούς στην Άγκυρα, ώστε να πιστέψει ο κόσμος πως επρόκειτο για μια πραγματική απόπειρα πραξικοπήματος.Και εμείς νομίζαμε πως το «πραξικόπημα» ήταν πραγματικό…

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α: Καθημερινά ενισχύεται η εντύπωση πως η κάθοδος της Τουρκίας προς την συντριβήσυνεχίζεται κανονικά. Η ισοτιμία ενός ευρώ βρίσκεται και πάλι γύρω στις 9 τουρκικές λίρες, παρά τα τεράστια ποσά που διατίθενται καθημερινά για την υποστήριξη του τουρκικού νομίσματος και παρά την «θυσία» του γαμπρού (και οικονομικού διαχειριστή) της «ΦαμίλιαςΕρντογάν» από κυβερνητικές θέσεις, πριν από πέντε μήνες. 

Γαλάζιες πατρίδες, σύνορα της καρδιάς νέο-οθωμανικών μεγαλείων και άλλα πράσινα άλογα, δέχονται ισχυρά πλήγματα σε οικονομικό, στρατιωτικό, διπλωματικό και πολιτικό πεδίο.

Η πεισματική όμως εμμονή σε εξωπραγματικούς στόχους και η τρέλα του μεγαλείου που χαρακτηρίζει την ισλαμο – φασιστική εξουσία της Τουρκίας (τελευταίο κρούσμα η απόφαση ανέγερσης μεγαλοπρεπούς προεδρικού μεγάρου στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας),  την ώρα που ο τουρκικός λαός γονατίζει κυριολεκτικά κάτω από την αφόρητη πίεση της πανδημίας και μια πρωτοφανή οικονομική και πολιτική ασφυξία, οδηγούν την Τουρκία,αργά αλλά σταθερά,στην συντριβή.

Ας ευχηθούμε να μην γίνει αυτή σε βράχια Ελληνικά…

 

Πηγή


WORLD HEALTH ORGANIZATION,update





Hot topics
1 in 3 women globally experience violence







Violence against women remains devastatingly pervasive and starts alarmingly young, shows new data from WHO and partners. Across their lifetime, around 736 million women are subjected to physical or sexual violence by an intimate partner or sexual violence from a non-partner.

Find out more

Factsheet

New global breast cancer initiative launched





WHO aims to reduce deaths from breast cancer by 2.5% per year until 2040, thereby averting an estimated 2.5 million deaths.
Find out more

Latest on COVID-19




COVID-19 cases in Africa to top 4 million, vaccine rollout underway

The year-long battle against the virus in Africa is now receiving a crucial boost with the arrival of vaccines through the COVAX Facility – a multi-partner vaccine procurement platform.

Fiji starts COVID-19 vaccination

As the morning light settled over Nadi Town on 10 March, Fiji’s frontline team, who have been leading efforts to keep COVID-19 contained in the country, waited anxiously for the first distribution of COVID-19 vaccines.



Together against COVID-19 misinformation

A new campaign in collaboration with WHO and Facebook aims to tackle misinformation and give people resources to scrutinize content they see online, helping them decide what to read, trust and share.




Women scientists capture public attention

Influential women scientists are tackling deadly diseases such as COVID-19, malaria, dengue and tuberculosis across the world. A new “Women in Science” compendium celebrates 15 women scientists.

More Info on WHO’s response to the pandemi

Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια


Αθήνα, 12Μαρτίου 2021

Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας, GordanGrlićRadman


Αγαπητέ κύριε Υπουργέ, αγαπητέ Gordan, καλησπέρα, καλώς ήρθατε στην Αθήνα.

Είναι ιδιαίτερη χαρά που σας υποδέχομαι σήμερα εδώ στην Αθήνα, σε συνέχεια της επίσκεψής μου στοΖάγκρεμπ κατά τη διάρκεια της κροατικής προεδρίας. Και πρέπει να συγχαρώ και εσάς και την Κροατία για την ιδιαίτερα επιτυχή έκβαση αυτής της προεδρίας και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ήσασταν η πρώτη χώρα που έπρεπε να προσαρμοστεί στα εξαιρετικά δύσκολα δεδομένα της πανδημίας και το καταφέρατε με απόλυτη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας σήμερα εξετάσαμε τις διμερείς μας σχέσεις, τις εξαιρετικά καλές διμερείς μας σχέσεις. Όπως ξέρετε, υπάρχει και μια προσωπική στενή φιλία μεταξύ του Πρωθυπουργού της Κροατίας, του κυρίου Πλένκοβιτς και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και σας ευχαριστώ για την καλοσύνη σας να θυμηθείτε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που ήρθε να βοηθήσει στην Κροατία μετά το σεισμό.

Είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις για τις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας μας. Μνημονεύσαμε την πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδουμε και οι δυο στον αγωγό φυσικού αερίου τον ΤΑΡ, τον TransAdriaticPipeline και στις κάθετες διακλαδώσεις του όπως ο αγωγός Ιονίου-Αδριατικής. Αυτά τα έργα συνεισφέρουν πολύ στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής μας.

Και βέβαια, συζητήσαμε τη συνεργασία μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κροατία και τον παρόντα Υπουργό και βέβαια τον Πρωθυπουργό, τον κύριο Πλένκοβιτς, για τη συμπαράσταση που μας έδειξαν, εδώ και ένα χρόνο, με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Πλένκοβιτς κατά τη διάρκεια της Κροατικής Προεδρίας στα σύνορά μας στον Έβρο, όταν επιχειρήθηκε η μαζική προώθηση μεταναστών στο Ευρωπαϊκό έδαφος.

Η Ελλάδα - είχα την ευκαιρία να επαναλάβω - υποστηρίζει την ένταξη της Κροατίας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης Σένγκεν και της ζώνης του Eυρώ.

Και όπως είναι φυσικό, συζητήσαμε αναλυτικά την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, πάντα στο πλαίσιο βέβαια της αιρεσιμότητας, των κριτηρίων που έχουν τεθεί για κάθε χώρα. Αλλά συμφωνήσαμε με την Κροατική πλευρά και με τον φίλο και συνάδελφό μου, ότι για εμάς η υπόθεση των Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα και κοινό στόχο.

Επανέλαβα, επίσης, τη βούλησή μας για τη διακυβερνητική διάσκεψη με τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και για την Αλβανία, μόλις συμπληρωθούν τα κριτήρια που έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αναφερθήκαμε, επίσης, στο Κροατικό non-paper για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, το οποίο και εμείς σαν Ελλάδα έχουμε συγκηδεμονεύσει και συζητήσαμε αναλυτικά τα θέματα που αφορούν την Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Συζητήσαμε, επίσης, για τα θέματα περιφερειακής συνεργασίας και έκανα μνεία για την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ενόψει του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συζητήσαμε και για τις Ευρω-Τουρκικές σχέσεις και είχα την ευκαιρία να υπογραμμίσω ότι η έκθεση που θα υποβληθεί από τους θεσμούς, θα πρέπει να είναι ισορροπημένη. Θα πρέπει να έχει προτάσεις, τόσο για τη θετική ατζέντα, όσο και για την προοπτική λήψης περιοριστικών μέτρων στην περίπτωση που η γείτονα Τουρκία μπει ξανά στον πειρασμό να επανέλθει σε παραβατική συμπεριφορά.

Υπογράμμισα, επίσης, στο συνάδελφό μου - και θα συζητήσουμε και κατά την διάρκεια του γεύματος - ποιο είναι το πλαίσιο των συζητήσεών μας με την Τουρκία και τί ακριβώς σημαίνουν οι διερευνητικές επαφές, που δεν είναι διαπραγματεύσεις.
Αναφερθήκαμε, επίσης, στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου στενής συνεργασίας και διαλόγου μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς να δημιουργήσουμε μια στενότερη σχέση με την Κροατία. Το γεγονός ότι δεν έχουμε διμερείς διαφορές δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο να απομακρυνθούμε ο ένας από τον άλλον.

Αντίθετα, ακριβώς επειδή δεν έχουμε διμερείς διαφορές πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ πάνω στη θετική ατζέντα. Να προάγουμε τις οικονομικές μας σχέσεις, να προάγουμε τις προσπάθειές μας για κοινή κατανόηση των προβλημάτων, κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων, κοινή αντίληψη του μέλλοντός μας γύρω από τη Μεσόγειο. Κοινή αντίληψη του τρόπου της διαχείρισης των θεμάτων διαχωρισμού θαλασσίων ζωνών που δημιουργεί η Μεσόγειος και τα οποία αντιμετωπίζονται και πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα στο πλαίσιο της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας - που αποτελεί το διεθνές δίκαιο - και της οποίας η Κροατία και αυτοτελώς και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μέλος, έχει συνυπογράψει.

Και πάλι, αγαπητέ μου Gordan, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω τόσο για την επίσκεψή σου εδώ, όσο για τη στενή συνεργασία και προσβλέπω στην εμβάθυνση των σχέσεών μας και στις μελλοντικές συχνές μας επαφές ώστε να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δευτερολογία Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια:

Ευχαριστώ αγαπητέ μου Gordan.

Θα πρέπει να σε ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους της Ελλάδας γιατί δεχθήκατε να φιλοξενήσετε τα 12 αυτά ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι στέκεστε δίπλα μας στα θέματα της μετανάστευσης μέσω της FRONTEX, αλλά και μέσω αυτής της χειρονομίας.

Ξέρεις πόσο στηρίζουμε την προσπάθειά σας να ενταχθείτε στους MED 7, είστε Μεσογειακή χώρα, εννοείται έχετε μια πολύ μεγάλη - και πολύ όμορφη πρέπει να πω - ακτογραμμή στη Μεσόγειο και θα χαρούμε ιδιαίτερα να πετύχουμε τη συμμετοχή σας.

Λοιπόν, ευχαριστώ. Προσβλέπουμε σε ένα κοινό μέλλον με την Κροατία.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη αυτή, την εκτιμήσαμε ιδιαίτερα.


Ο θρίαμβος της ΑΟΖ και το τέλος της Υφαλοκρηπίδας: «Τίποτε δεν μπορεί να γίνει, εάν δεν υπάρχει πίστη»…



Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ

Το τέλος της υφαλοκρηπίδας γράφτηκε στις 6 Αυγούστου 2020 όταν η Ελλάδα και η Αίγυπτος αποφάσισαν να οριοθετήσουν τον βυθό των θαλασσών τους επιλέγοντας την ΑΟΖ και όχι την υφαλοκρηπίδα τους, ακολουθώντας έτσι την πρακτική όλων των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου, που έχουν οριοθετήσει ΑΟΖ και όχι υφαλοκρηπίδα.....




ανάκληση της διάταξης που επέβαλλε «κόφτη» σελίδων στα δικόγραφα που υποβάλλονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας


Κοινοβουλευτικός «κόφτης» στον “κόφτη” αριθμού σελίδων στα δικόγραφα του ΣτΕ – Σκέψεις να αποσυρθεί η διάταξη;
Η διάταξη νόμου, στην οποία αντιδρούν οι δικηγόροι, επέβαλλε αυστηρό περιορισμό στην έκταση και των αριθμό των σελίδων των δικογράφων που κατατίθενται στο ΣτΕ . Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση και σκέψεις για επαναδιατύπωση..

Σε ανάκληση(;) της διάταξης που επέβαλλε «κόφτη» σελίδων στα δικόγραφα που υποβάλλονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας , παραμένει ανοιχτό να προχωρήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά την πρώτη συνεδρίαση του νομοσχέδιου που περιλαμβάνει την εν λόγω πρόβλεψη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.....

Αναγνώσατε το άρθρο πατώντας εδώ:

 

Ο Ερντογάν “τρελαίνεται” με τη σχέση Ελλάδας-Αιγύπτου: Δεν συνομιλούμε με την Τουρκία, απαντά το Κάιρο


New post on Hellasjournal.com 


Ο Ερντογάν “τρελαίνεται” με τη σχέση Ελλάδας-Αιγύπτου: Δεν συνομιλούμε με την Τουρκία, απαντά το Κάιροby politics

O Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωση ότι η χώρα του επιθυμεί μια ισχυρή Continue reading "Ο Ερντογάν “τρελαίνεται” με τη σχέση Ελλάδας-Αιγύπτου: Δεν συνομιλούμε με την Τουρκία, απαντά το Κάιρο"

Read more of this post

politics | March 13, 2021 at 7:50 am | URL: https://hellasjournal.com/?p=941193

Η Ελλάδα έγινε ο νέος κόμβος φυσικού αερίου στην Ευρώπη


New post on Hellasjournal.com 

Και όμως… Η Ελλάδα έγινε ο νέος κόμβος φυσικού αερίου στην Ευρώπη: Ο ρόλος της Ιταλίας…by politics

Η ιταλική ilsole24ore με τον ανωτέρω τίτλο φιλοξενεί το δεύτερο μέρος έρευνας για Continue reading "Και όμως… Η Ελλάδα έγινε ο νέος κόμβος φυσικού αερίου στην Ευρώπη: Ο ρόλος της Ιταλίας…"

Read more of this post

politics | March 13, 2021 at 8:25 am | URL: https://hellasjournal.com/?p=941211

Επενδυτές και διεθνείς οίκοι απομακρύνονται από τις τουρκικές μετοχές, ενώ παράλληλα "ψηφίζουν" Ελλάδα

 https://www.capital.gr/agores/3531759/ependutes-kai-diethneis-oikoi-apomakrunontai-apo-tis-tourkikes-metoxes-eno-parallila-psifizoun-ellada

Της Ελευθερίας Κούρταλη


Ο... ανασχηματισμός σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση της Τουρκίας τον περασμένο Νοέμβριο, με την "καρατόμηση" του κεντρικού τραπεζίτη και την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, είχε προκαλέσει ράλι στα τουρκικά assets και ώθησε τους αναλυτές ξένων οίκων, όπως η Morgan Stanley και η HSBC Holding, να προτείνουν στους επενδυτές την αγορά τουρκικών μετοχών.


Ωστόσο, οι εισροές κεφαλαίων από τους επενδυτές που προκάλεσαν οι αλλαγές αυτές στα "πόστα" των υπευθύνων χάραξης πολιτικής στη χώρα αποδείχθηκαν βραχυπρόθεσμες, και οι καθαρές πωλήσεις των τουρκικών μετοχών τους τελευταίους 12 μήνες ξεπερνούν τα 4,1 δισ. δολάρια......

ΑΝΑΓΝΩΣΑΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ:

ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ῾῾ΠΕΡΙ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ῾῾



Διά τοῦ παρόντος, γνωρίζομεν ὑμῖν ὅτι, ἐν ὄψει τοῦ ἑορτασμοῦ τῆς 25ης Μαρτίου, ἀνετέθη εἰς τόν Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ἐδέσσης, Πέλλης καί Ἀλμωπίας κ. Ἰωήλ ἡ συγγραφή εἰδικῆς Δοξολογίας ἐπί τῇ διακοσιοστῇ Ἐπετείῳ τῆς ἐξεγέρσεως τῶν Ἑλλήνων διά τήν ἐλευθερίαν τῆς Πατρίδος ἡμῶν, ἐν ᾗ ἐμπεριέχονται μεταξύ ἄλλων Τροπάρια καί σχετική Εὐχή.

Ἡ ὡς ἄνω Δοξολογία, τυπωθεῖσα εἰς καλαίσθητον τευχίδιον ὑπό τῆς Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἐστάλη ὑμῖν μερίμνῃ τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Ἀγαθαγγέλου, Γενικοῦ Διευθυντοῦ αὐτῆς, εἰς τρία (3) ἀντίτυπα.
Κατόπιν τούτων, γνωρίζομεν ὑμῖν ὅτι ἡ ἀνωτέρω ἔκδοσις διατίθεται καί εἰς ψηφιακήν μορφήν εἰς τήν ἱστοσελίδα τῆς Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, εἰς τό διαδικτυακόν Βιβλιοπωλεῖον – κατηγορία ebooks: https://www.apostolikidiakonia.com.gr.

Ἐντολῇ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου
Ὁ Ἀρχιγραμματεύς

† Ὁ Ὠρεῶν Φιλόθεος

Σχετικά με τη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών

 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.: 20


ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 44 του ν. 4778/2021 σχετικά με τη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών-Τροποποίηση του άρθρου 32 του ν. 4756/2020.


Σχετ.: Η με αρ. 51/2020 εγκύκλιος.

Με την παρούσα εγκύκλιο σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 44 του ν. 4778/2021 (ΦΕΚ 26/τ. Α'/19-02-2021) «Μισθολόγιο, ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και άλλες επείγουσες διατάξεις» και σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 32 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ 235/τ. Α'/26-11-2020) χορηγήθηκε η δυνατότητα στους εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες υπαγωγής σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των ασφαλιστικών τους εισφορών συγκεκριμένων χρονικών περιόδων για τις οποίες είχε χορηγηθεί παράταση της προθεσμίας καταβολής ή αναστολή είσπραξης.

Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις τροποποιούνται οι και 10 του άρθρου 32 του προαναφερόμενου νόμου. Πιο συγκεκριμένα:

Με τις υπ' αριθμ. Δ.15/Δ'/οικ.37618/1492/25-9-2020 (ΦΕΚ 4253/τ, Β'/30-09- 2020) και Δ.15/Δ'/οικ.37620/1493/24-9-2020 (ΦΕΚ 4253/τ, Β'/30-09-2020) Αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αντίστοιχα είχε χορηγηθεί παράταση της προθεσμίας καταβολής οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών μέχρι την 30η Απριλίου 2021 στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού και της νόσου COVID-19.

Ειδικότερα, η παράταση αφορούσε:
■ Ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρήσεων και εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές περιόδων απασχόλησης Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2020,
■ Ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών από ασφαλιστικές εισφορές περιόδων απασχόλησης Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου και Μάϊου 2020 καθώς και τυχόν δόσεων από συμπληρωματική εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών προηγούμενων ετών,
■ Όσες από τις παραπάνω οφειλές τελούν σε αναστολή είσπραξης.

Η ανωτέρω προθεσμία παρατάθηκε εκ νέου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Με την τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 32 του ν. 4756/2020 οι οφειλές των προαναφερόμενων χρονικών περιόδων με τις τυχόν αναλογούσες σε αυτές προσαυξήσεις δύναται πλέον να εξοφληθούν μέχρι και σε σαράντα οκτώ (48) μηνιαίες δόσεις αντί σε είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις, όπως ίσχυε, με τον ακόλουθο τρόπο:

Η βασική οφειλή κεφαλαιοποιείται κατά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση και από τον επόμενο μήνα από αυτόν της υπαγωγής η ρύθμιση επιβαρύνεται με επιτόκιο δυόμιση εκατοστιαίων μονάδων (2,5%) ετησίως υπολογισμένο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ημερομηνία υπαγωγής δεν υφίσταται άλλη επιβάρυνση πρόσθετων τελών, προσαυξήσεων και τόκων λόγω μη εκπρόθεσμης καταβολής.

Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης συνεχίζει να ορίζεται σε πενήντα ευρώ (50€).

Σύμφωνα με τις κοινοποιούμενες διατάξεις εάν οι ανωτέρω οφειλές υπαχθούν σε σχήμα ρύθμισης έως και είκοσι τεσσάρων (24) αντί δώδεκα (12) μηνιαίων δόσεων, όπως ίσχυε, κατ' εξαίρεση, δεν επιβαρύνονται με το επιτόκιο της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Με τις νέες διατάξεις, η ημερομηνία 31η Ιουλίου 2021 που είχε καθοριστεί με την παρ. 10 του άρθρου 32 του ν. 4756/2020 ως καταληκτική για την υποβολή της αίτησης και την υπαγωγή στη ρύθμιση αντικαθίσταται από την ημερομηνία 31η Ιανουαρίου 2022. Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. αφού καταστούν ληξιπρόθεσμες οι παραπάνω οφειλές και διαβιβαστούν στο Κ.Ε.Α.Ο..

Σημειώνεται ότι τα οριζόμενα των παρ. 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 του άρθρου 32 ν  7456        αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήματος, την απώλεια της ρύθμισης, τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και τη χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας παραμένουν ως έχουν και ισχύουν οι χορηγηθείσες εγκύκλιες οδηγίες.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022