Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα,

Όπως ανακοινώθηκε χθες, κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών, οικογένεια επτά ατόμων που διέμενε στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας, διήλθε από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της Ράφα. Οι Έλληνες πολίτες και οι συγγενείς τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ελληνική Αντιπροσωπεία μεταβαίνει στην Άγκυρα όπου σήμερα θα διεξάγει συνομιλίες με την αντίστοιχη Τουρκική, αναφορικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Ο διάλογος που έχει ξεκινήσει, η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων καθώς και το θετικό κλίμα είναι αισιόδοξες εξελίξεις για τις σχέσεις των δύο χωρών. Η Ελλάδα προσέρχεται στο διάλογο με αυτοπεποίθηση αλλά κυρίως χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης από τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Παρουσία του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υπεγράφησαν στη Θεσσαλονίκη οι συμβάσεις για τις ανακαινίσεις και τον εκσυγχρονισμό, συνολικά 9 Νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδος, που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η ανακατασκευή των ΤΕΠ των συνολικά 9 Νοσοκομείων της Μακεδονίας εντάσσεται στο πλαίσιο της Σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του ΤΑΙΠΕΔ και των 7 Διοικητικών Υγειονομικών Περιφερειών για το έργο «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα».