"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Επιστολή Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Αθήνα, 17 Μαΐου 2022

 

 

Προς τον

Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Καθηγητή Μελέτιο - Αθανάσιο  Δημόπουλο

 


Παρότι ελπίζω να παραβιάζω ανοικτές θύρες, θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να προσυπογράψω, όπως και μεγάλος αριθμός συναδέλφων της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας, την πρόταση της καθηγήτριας,  Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας και μέλους της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ κυρίας Βάνας Νικολαΐδου -   Κυριανίδου, για την ανάκληση της πράξης απονομής του τίτλου του επιτίμου διδάκτορος στον  Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η απονομή του τίτλου αυτού από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, με έγκριση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, το 2001 και υπό τις τότε συνθήκες, στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν μια πράξη προφανώς πολιτικά συμβολική και δεν αφορούσε την προσωπική ακαδημαϊκή επίδοση και αναγνώριση του τιμηθέντος. 

Σήμερα, υπό τις συνθήκες της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία, είναι εξίσου προφανές ότι απαιτείται μια πράξη αντίστροφου ακαδημαϊκού και πολιτικού  συμβολισμού. Εάν η απονομή του τίτλου είχε στείλει το 2001 ένα μήνυμα που πρόσεξε και θυμάται ο αποδέκτης του, τώρα η ανάκληση θα στείλει και πάλι ένα μήνυμα, που μαζί με άλλα παρόμοια διεθνώς, μπορεί,  έστω ελάχιστα,  να προβληματίσει  τον αποδέκτη.

Τα αρμόδια όργανα του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας είμαι βέβαιος ότι δεν χρειάζονται την παρότρυνση άλλων και μάλιστα εκτός ΕΚΠΑ για να πράξουν το αυτονόητο , έχει όμως σημασία να γνωρίζουν το εύρος της στήριξης που θα είχε το αυτονόητο.

 

Ευάγγελος Βενιζέλος

 

https://evenizelos.gr/mme/statementsgr/454-statements2022/6642-epistoli-evaggelou-venizelou-pros-ton-prytani-tou-ethnikoy-kai-kapodistriakoy-panepistimiou-athinon.html 

Press Briefing by Press Secretary Karine Jean-Pierre, May 16, 2022


MAY 16, 2022



James S. Brady Press Briefing Room

  3:08 P.M. EDT

MS. JEAN-PIERRE: Good afternoon, everybody. Hello. I know that was a long two minutes. I apologize.

Okay, let’s get started. So, before we start the briefing, I want to take a moment to recognize the lives lost and forever changed in Buffalo.

Former Buffalo Police Lieutenant Aaron Salter, 55, is a hero — a security guard who engaged the suspect to save lives and was killed in the process.

Ruth Whitfield, 86, was mother of Buffalo’s Retired Fire Commissioner Garnell W. Whitfield. Ruth was the rock of the family, devoting her life to taking care of her four children and husband. Ruth was visiting the former commissioner’s father in a nursing home, as she did each day, and she stopped at the supermarket to buy some groceries.

Ομιλία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου ..



Ομιλία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου κατά τη συζήτηση του Σ/Ν ΥΠΕΞ για την Κύρωση του Β’ Πρωτοκόλλου Τροποποιήσεως της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ (MDCA)

12 Μαΐου, 2022


Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απηύθυνε σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου ομιλία κατά τη Μόνη Συζήτηση και Ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του Σχεδίου Νόμου: «Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Ο Υπουργός τόνισε τα εξής:

«Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε,

στον αμέσως προλαλήσαντα θα απαντήσω όπως απαντούν εκεί στη Βόρεια Ελλάδα μερικές φορές. «Εσένα τι σε πειράζει;», λέμε. Εμφανίζεστε σφόδρα ενοχλημένοι που θα πάει ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε λίγες μέρες να μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου. Υπερβάλλετε εαυτούς για να αποδείξετε ότι δεν οφείλεται σε κάποια απόδοση τιμής ή ευσήμων στον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά είναι έτσι επί τη αφορμή του περσινού εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση που δεν έγινε λόγω “Covid” και δεν έχει κανένα συμβολισμό. Καμία αναφορά στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού ή αν θέλετε στην εικόνα της χώρας ως του αξιόπιστου, του βασικού εταίρου στην περιοχή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που άλλωστε αποτελεί κατά κάποιον τρόπο και απότοκο αυτής της συμφωνίας που καλούμαστε να κυρώσουμε σήμερα.

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εν Η.Π.Α. δραστηριότητα




Προσφώνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και αντιφώνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη της δεξίωσης που παρέθεσε ο κ. Bide...17 Μαΐου 2022



Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας
17 Μαΐου 2022
Πριν από 17 χρόνια η 17η Μαΐου ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας, που γιορτάζεται σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες. Όχι ως μία μόδα της εποχής. Αλλά ως στιγμή γενναίας παραδοχής. Παραδοχής ότι, για δεκαετίες, ε...


Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Joe Biden κατά την έναρξη της συνάντησής του...
16 Μαΐου 2022
Joe Biden: Μας ενώνει μια προσωπική φιλία. Είστε εξαιρετικός. Τα δημοκρατικά ιδεώδη τα οποία ενστερνιζόμαστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, ξεκινούν από την Ελλάδα και ενέπνευσαν τους «Ιδρυτές Πατέρες» μας, οι οποίοι υπήρξαν μαθητές της Ελλάδας. Δυ...


Ανοιχτή συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο Georgetown University
16 Μαΐου 2022
David Ignatius: Καλώς ήρθατε, κύριε Πρωθυπουργέ. Θέλω να πω «Ευχαριστώ» - ελπίζω με ανεχτή προφορά στα ελληνικά. Θα ήθελα να σας καλωσορίσω σε αυτή τη σημαντική επίσκεψη. Όπως είπε ο Mike και ο Πρόεδρος DeGioia, θα απευθυνθείτε σε κοινή συν...

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσημη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
15 Μαΐου 2022
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει την Κυριακή στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη μεταξύ 15 και 17 Μαΐου. Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 14:30 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη στην εκπομπή Morn...

MΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ:Σε πλήθος εκδηλώσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής.

Θανάσης Μπούρας
Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 Αθήνα, 16/05/2022

 

               O Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, παρακολούθησε το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου πλήθος εκδηλώσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής.

               Ο κ. Μπούρας παρευρέθηκε το Σάββατο στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακεδόνων Θρακών για τα 102 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και της ενσωμάτωσής της στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος στο Δημαρχιακό Μέγαρο Φυλής με ομιλητή τον Αντιπτέραρχο και επίτιμο Διοικητή ΔΑΥ, Κωνσταντίνο Ιατρίδη.

               Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Μπούρας εξήρε το έργο του συλλόγου, υπογράμμισε τη σθεναρή στήριξη του Δήμου Φυλής στους δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής και τόνισε τη διαχρονική σημαντικότητα της Θράκης για τη χώρα μας.

               Την Κυριακή 15 Μαΐου, ο κ. Μπούρας παρέστη στην εκδήλωση μνήμης για τη βύθιση του Α/Τ «Ψαρά» που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Πάχης Μεγάρων από το Δήμο Μεγαρέων και το Σύλλογο Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων.

               Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε τρισάγιο, ομιλία του Αντιναύαρχου Κωνσταντίνου Μαζαράκη και μετάβαση στο σημείο βύθισης με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

               Την Κυριακή το απόγευμα ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποίησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ομιλία από τον διδάκτορα Σύγχρονης Ιστορίας και συγγραφέα, Βλάση Αγτζίδη, καθώς και δρώμενο από τα παιδιά του Συλλόγου.








 

Αθήνα, 17.5.2022


               O Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην ανδρική ομάδα Καλαθοσφαίρισης της Νεανική Εστία Μεγαρίδος (ΝΕΜ) για την κατάκτηση του Κυπέλλου στην κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ και την κατάκτησή του πρωταθλήματος και την άνοδό της στην Α2 κατηγορία.

               Η ΝΕΜ αποτελεί φυτώριο αξιόλογων παικτών, καθώς αρκετοί παίκτες ξεκινώντας τα πρώτα μπασκετικά τους βήματα από εκεί ανδρώθηκαν στις ομάδες της Α1 κατηγορίας της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.

               Άξιοι συγχαρητηρίων είναι τόσο η σημερινή Διοίκηση της ομάδας, όσο και οι προγενέστερες Διοικήσεις, καθώς και ο προπονητής της, κος Μάνταλος που οδήγησαν την ομάδα σε αυτή τη διπλή κατάκτηση.

               Ο κ. Μπούρας βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της ομάδας και θα συνεχίσει να την στηρίζει με τα μέσα που διαθέτει.

 


 

 

EU:Joint declaration following the third EU-Canada Joint Ministerial Committee meeting

 

● Council of the EU
 
16/05/2022 20:01 | Press release |

Joint declaration following the third EU-Canada Joint Ministerial Committee meeting

 

The European Union and Canada published a joint declaration following the third EU-Canada Joint Ministerial Committee meeting.

Council of the EU
Press release
16 May 2022
20:00
Joint declaration following the third EU-Canada Joint Ministerial Committee meeting


The European Union and Canada published a joint declaration following the third EU-Canada Joint Ministerial Committee meeting.The High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy, Vice President of the Commission (HR/VP), Josep Borrell, and Canada’s Minister of Foreign Affairs Mélanie Joly, met today in Brussels for the Third Joint Ministerial Committee (JMC) under the EU–Canada Strategic Partnership Agreement (SPA). Recalling the EU-Canada Summit Joint Statement of June 2021, the Joint Ministerial Committee reviewed and charted the way ahead in the EU–Canada relationship, which represents a force for stability and prosperity in the transatlantic area and beyond. Five years ago, the SPA began to be provisionally applied, strengthening the ability of the EU and Canada to address issues of vital importance to their societies and the world through cooperation and dialogue. Guided by shared values for human rights, gender equality, democracy and respect for the rule of law, the JMC reaffirmed today the resolve of the EU and Canada to further deepen bilateral and

U.S. Department of the Treasury Daily Digest Bulletin




U.S. Secretary of the Treasury Janet L. Yellen Discusses Global Food Insecurity Crisis and Highlights Forthcoming Plan to Surge Resources to Meet Urgent Need
05/16/2022


U.S. Department of the Treasury

Office of Public Affairs



Press Release: FOR IMMEDIATE RELEASE

May 16, 2022



Contact: Alexandra LaManna; Press@Treasury.gov

U.S. Secretary of the Treasury Janet L. Yellen Discusses Global Food Insecurity Crisis and Highlights Forthcoming Plan to Surge Resources to Meet Urgent Need

Secretary Yellen highlights upcoming IFI Action Plan as part of a visit to World Central Kitchen in Warsaw, Poland where she met with Ukrainian refugees

WARSAW, POLAND — Today, Secretary of the Treasury Janet L. Yellen visited the World Central Kitchen site in Warsaw, Poland, to highlight important work to serve Ukrainian refugees and preview an action plan from the International Financial Institutions (IFIs) to surge resources to tackle the rising threat of global food insecurity exacerbated by Russia’s invasion of Ukraine.

EU:Break the bias: a library guide on 'unconscious bias and LGBTI'

 

● General Secretariat of the Council
 

Break the bias: a library guide on 'unconscious bias and LGBTI'

 

The Council Library has proudly supported the International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia (IDAHOT) for a number of years. To mark this year’s event, it has prepared a guide on 'unconscious bias and LGBTI'.

Break the bias: a library guide on 'unconscious bias and LGBTI'

  • 17 May 2022
  •  
Illustration of a pair of rainbow coloured glasses.

On 17 May 1990 the World Health Organization decided to finally remove homosexuality from the International Classification of Diseases (ICD). In 2004, this date was recognised as an important commemoration day for the defence of the human rights of the LGBTI+ community. 30 years later, the event is still celebrated in 130 countries around the globe.

Even though the situation has considerably improved, there is still a long way to go. Unconscious bias against LGBTI+ people still exists, and it is especially pronounced at the workplace. According to the Williams Institute, about one third (37.7%) of LGBTI+ employees report experiencing at least one form of harassment at work because of their sexual orientation and gender identity at some point in their lives. In addition to this, the European Union Agency for Fundamental Rights reports that in Europe alone, one in four hide being LGBTI+ at work.

To address this issue and commemorate the International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia (IDAHOT), the Council Library has prepared a guide for anyone who would like to learn more about unconscious bias against the LGBTI+ community. You will find books, articles, videos, websites, EU publications, podcast episodes and other resources on microagression, inclusive leadership and training, stereotypes and difficulties at work for the LGTBI+ community, and much more.

This post does not necessarily represent the positions, policies, or opinions of the Council of the European Union or the European Council.

The Council Library is open Monday to Friday from 12.30 to 15.30. The Info Desk remains open online every working day (library@consilium.europa.eu). The Council Library is open to external researchers by appointment.

ΕU:Main results - EU-Canada Joint Ministerial Committee meeting, 16 May 2022

 

● Council of the EU
 
17/05/2022 07:28 | MEETING |

Main results - EU-Canada Joint Ministerial Committee meeting, 16 May 2022

 

The third EU-Canada Joint Ministerial Committee meeting took place on 16 May 2022 in Brussels and was co-chaired by the High Representative of the EU for Foreign Affairs and Security Policy, Josep Borrell, and the Minister of Foreign Affairs of Canada, Mélanie Joly.

  •  Council of the EU

EU-Canada Joint Ministerial Committee meeting, 16 May 2022

Main results

The third meeting of the EU-Canada Joint Ministerial Committee took place in Brussels on 16 May 2022 and was chaired by High Representative of the EU for Foreign Affairs and Security Policy, Josep Borrell, and Canadian Foreign Minister Mélanie Joly. It reaffirmed the unique and vibrant nature of the EU-Canada partnership, grounded in shared values and extensive historical, cultural, political and economic ties, and discussed ways to further deepen it. The Committee adopted a joint statement.Joint Declaration of the EU- Canada Joint Ministerial Committee



Canada is one of the European Union’s closest and most reliable partners. As we mark the fifth anniversary of the provisional application of the EU - Canada Strategic Partnership Agreement, we work together as closely as ever to promote a rules-based international order, grounded in common values and international law. This is reflected by our united response to Russia’s unprovoked, unjustified invasion of Ukraine and our unwavering support to Ukraine and its people. The EU and Canada are also working together to address the global consequences of the war, in areas such as energy and food insecurity as well as support and uptake of refugees. With a robust institutional framework in place - the Strategic Partnership Agreement (SPA) and the Comprehensive Economic Agreement (CETA) - the EU and Canada cooperation is solid and brings tangible benefits to both our citizens.Josep Borrell, High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy



Today, not only do Canada and the European Union share a common history, strong cultural and commercial ties, but we are closer than we have been in decades. And it is through strong partnerships, such as Canada's with the European Union, that we will be able to deal decisively with the complexities of the modern world in which we live.Mélanie Joly, Minister of Foreign Affairs of Canada
EU-Canada bilateral relationship

Ευάγγελος Βενιζέλος:εν Χανίοις δηλώσεις | Συνεδρίαση Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης



Χανιά, 15.5.2022



Δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου από το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιείται στα Χανιά



Ευ. Βενιζέλος: Είμαι προσκεκλημένος της κας Μπακογιάννη, που είναι επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για να μετάσχω ως εισηγητής σε μια από τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης που φυσικά θα έχει ως κεντρικό αντικείμενο τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ανατροπή των έως τώρα δεδομένων, διότι έχουμε μπει σε ένα νέο κεφάλαιο της Ιστορίας. Είναι σημαντικό και το Συμβούλιο της Ευρώπης, που είναι θεματοφύλακας των αξιών της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας, να δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στο ζήτημα αυτό, ιδίως μετά την αποχώρηση της Ρωσίας και την εκ μέρους της καταγγελία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που είναι μια πολύ μεγάλη υποχώρηση ως προς την προστασία των Δικαιωμάτων και των Ρώσων πολιτών, αλλά και όσων πολιτών άλλων χωρών βρίσκονται στην πραγματική δικαιοδοσία των ρωσικών αρχών και δυνάμεων.



Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε σε σχέση με την ένταξη της Φινλανδίας και τη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και ότι αυτό σημαίνει για την Ευρώπη και γενικότερα για την ασφάλεια της περιοχής τι σχόλιο έχετε να κάνετε;

Ευ. Βενιζέλος: Η δραματική πρωτοβουλία του Βλάντιμιρ Πούτιν να ξεκινήσει αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία λειτουργεί ως επιταχυντής πολλών εξελίξεων. Μια από τις εξελίξεις που επιταχύνεται είναι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Παραδοσιακά ουδέτερες χώρες αποφασίζουν, νιώθοντας ανασφάλεια, νιώθοντας απειλούμενες, να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Και νομίζω ότι αυτή είναι μια πράξη άμυνας, στην οποία θα συμπράξει και η Βορειοατλαντική Συμμαχία, διότι πρέπει να προσφέρει αίσθημα ασφάλειας και πραγματική υποδομή ασφάλειας στους πολίτες αυτών των χωρών. Αυτό δεν σημαίνει απειλή κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν απειλείται η Ρωσική Ομοσπονδία, δεν έχει έλλειμμα ασφάλειας. Δυστυχώς, αυτή είναι που έχει εισβάλει στην Ουκρανία και απειλεί με τη χρήση πυρηνικών όπλων. Με πάρα πολύ μεγάλη ευκολία. Με εντυπωσιακή ευκολία, απρόσμενη για την εποχή μας, ο Βλάντιμιρ Πούτιν έθεσε από την πρώτη σχεδόν μέρα του πολέμου, ζήτημα πυρηνικών όπλων. Αυτό αλλάζει ριζικά όλα τα δεδομένα.



Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι θα σταματήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν ;

Ευ. Βενιζέλος: Δεν νομίζω, δυστυχώς. Πρέπει να διαμορφωθεί ένας αρκετά σαφής συσχετισμός επί του εδάφους. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένας πόλεμος προφανής που αφορά την Ουκρανία, την αξιοπρέπεια, την κυριαρχία, την εδαφική της ακεραιότητα. Αυτή είναι που θα κρίνει. Από την άλλη μεριά, υπάρχει ένα πρόβλημα φιλελεύθερης δημοκρατίας, ισορροπίας δυνάμεων, παγκόσμιας και περιφερειακής σταθερότητας και ειρήνης. Αυτά όλα έχουν δυστυχώς διαταραχθεί. Άρα, βεβαίως, πρέπει να πάμε το ταχύτερο στην αποκατάσταση της ειρήνης και πάντως σε μια κατάσταση μη πολέμου ή έστω ψυχρού και όχι θερμού πολέμου, αλλά για να επιτευχθεί αυτό, καλώς ή κακώς, το λέω με πολύ μεγάλη μου λύπη, πρέπει να έχουν διαμορφωθεί εμφανείς συσχετισμοί δυνάμεων που θα εξαναγκάζουν σε κάτι τέτοιο. Και αυτό η Δύση το ξέρει. Και όταν λέω Δύση εννοώ αυτό που εκπροσωπεί τις αξίες μας, γιατί και εμείς πιστεύουμε ως χώρα σε κάποιες αξίες οι οποίες τελικά αφορούν τους πολίτες και το πεπρωμένο τους.



Δημοσιογράφος: Μιλήσατε για μια νέα εποχή. Σε αυτή τη νέα εποχή η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες. Θέλουμε ένα σχόλιο για τις ενέργειες αυτές και ποια πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι από εδώ και στο εξής η στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής -βάζω και στην εξίσωση και την Τουρκία.

Ευ. Βενιζέλος : Η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως κόμματος, είναι κυβέρνηση μιας χώρας που είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης, του ΝΑΤΟ από το 1952. Είναι μια σαφώς δυτική χώρα και υπερασπιζόμαστε την εθνική μας κυριαρχία και τα εθνικά μας συμφέροντα, όταν είμαστε καθαροί και δεν έχουμε αμφιθυμίες και αμφιταλαντεύσεις. Η Τουρκία προσπαθεί να αναδείξει τον ρόλο της και γεωγραφικά παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο γιατί εκτίθεται σε κινδύνους, από την άλλη μεριά, βεβαίως, πάντα πρέπει να αποδεικνύει ότι είναι συνεπής σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ότι είναι μια χώρα που ανήκει εντέλει στη Δύση. Εμείς όμως πρέπει να έχουμε συνείδηση ότι η γεωπολιτική αξία της Ελλάδας αναβαθμίζεται επίσης. Άλλωστε η Ελλάδα ιδρύθηκε ως ανεξάρτητο κράτος με το επιχείρημα ότι σε συνδυασμό με την τότε παρακμάζουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία μπορεί να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά ή έστω πιο αποτελεσματικά ως ανάχωμα σε σχέση με την παντοτινή επιδίωξη της Ρωσίας, ανεξαρτήτως καθεστώτος και εποχής, να πλησιάσει στις λεγόμενες θερμές θάλασσες.

Δημοσιογράφος: Η αμυντική συνεργασία που υπογράφεται μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ δέχτηκε κριτική από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ένα σχόλιο.

Ευ. Βενιζέλος : Η εμβάθυνση της ελληνοαμερικανικής εταιρικής σχέσης, που είναι μια σχέση αμυντική , είναι προϊόν όλων των κυβερνήσεων. Και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έκανε βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μπορεί να υπάρχει μια συγκυριακή ρητορεία γύρω από τα θέματα αυτά, αλλά νομίζω ότι με ευρύτατη συναίνεση το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η ελληνική κοινωνία θέλει αυτή τη σχέση, τη στρατηγική εταιρική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς να ξεχνάμε βεβαίως, ότι είμαστε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

https://evenizelos.gr/mme/statementsgr/454-statements2022/6641-diloseis-ev-venizelou-koinovouleftiki-synelefsi-tou-symvouliou-tis-evropis-xania.html

Γεωργιούπολη Χανίων- 16.5.2022

Δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά

Δημοσιογράφος: Μια εκτίμηση για τους στόχους, για τα πρώτα συμπεράσματα της Συνόδου, ποια είναι η εικόνα που έχετε αυτή τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Είναι πολύ σημαντικό και για την Ελλάδα, για την Κρήτη, τα Χανιά, αλλά και για τον ίδιο τον θεσμό του Συμβουλίου της Ευρώπης, το γεγονός ότι εν μέσω πολέμου, διεξάγεται εδώ, αυτή η πολύ κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση είναι ένα πάρα πολύ ισχυρό forum κοινοβουλευτικής διπλωματίας και μπορεί να βοηθήσει ώστε η Ευρώπη, ως πολιτική οντότητα, να αντιληφθεί ποιες είναι οι προτεραιότητες τώρα μετά τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δημοσιογράφος: Πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα συμπεράσματα από την Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης;

Ευ. Βενιζέλος: Ούτως ή άλλως, πρέπει αυτή τη στιγμή να αντιληφθεί η Ευρώπη ως ήπειρος, ως ιστορική οντότητα, γιατί εδώ δεν μιλάμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο αλλά για την ευρύτερη Ευρώπη, ότι πρέπει να αντιμετωπίσει τη Ρωσική πρόκληση ακριβώς όπως είναι χωρίς να την εξωραΐζει, γιατί δυστυχώς ζούμε το πρώτο θερμό επεισόδιο που μπορεί να εξελιχθεί σε Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ταυτόχρονα ζούμε υγειονομική κρίση που δεν έχει τελειώσει με την πανδημία, ενεργειακή κρίση, επισιτιστική κρίση, ζούμε το φαινόμενο του πληθωρισμού και αρχίζουν να υπάρχουν φαινόμενα ύφεσης. Τέτοια συρροή κρίσεων είχαμε πάρα πολλές δεκαετίες να ζήσουμε. Αυτό αφορά όλον τον κόσμο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη αλλά αφορά ιδιαιτέρως την Ελλάδα, η οποία έχει τις γνωστές διαρθρωτικές αδυναμίες. Άρα, χρειάζεται υπευθυνότητα, διορατικότητα, δεν μπορούμε να κινούμαστε συγκυριακά, δεν μπορούμε να κινούμαστε ρητορικά. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να είμαστε ενωμένοι και βεβαίως να είμαστε υπεύθυνοι στις τοποθετήσεις μας, γιατί εδώ δεν μιλάμε μεταξύ μας, μιλάμε με τη νέα πραγματικότητα στον κόσμο.

Δημοσιογράφος: Μήπως έχει αργήσει η Ευρώπη να κάνει μια οργανωμένη ειρηνευτική παρέμβαση σε ότι αφορά τον πόλεμο;

Δημοσιογράφος: Φαίνεται να μιλούν περισσότεροι για τον πόλεμο παρά για την ειρήνη.

Ευ. Βενιζέλος: Δεν έχει αργήσει, δεν έχει δυνατότητες. Είχε προσπαθήσει να μην ξεσπάσει ο πόλεμος, να μη γίνει η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, αλλά ήταν ανειλικρινής ο Βλαντιμίρ Πούτιν και εξετέθησαν Ευρωπαίοι ηγέτες, εξετέθησαν Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που είχαν την εντύπωση ότι δεν θα γίνει η εισβολή, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έλεγαν ότι θα γίνει η εισβολή. Και τώρα στην πραγματικότητα η Ρωσική πλευρά λέει, μιλάω μόνο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν μιλάει ούτε καν με την κυβέρνηση της Ουκρανίας, εναντίον της οποίας διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις.

Βεβαίως πάντα, η Ευρώπη μπορεί να παίξει ρόλο και οφείλει να παίξει ρόλο, διότι έχει μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, πυρηνικές δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Βρετανία, αλλά δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων. Και ο πραγματικός συσχετισμός δυνάμεων έγινε δυστυχώς ξανά πυρηνικός. Διότι ο κ. Πούτιν έθεσε, με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ευκολία, ζήτημα πυρηνικής απειλής. Σ’ αυτό η Ευρώπη δεν μπορεί να απαντήσει μόνη, πρέπει να απαντήσει με αυτόν που έχει πραγματικά όπλα, που είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και προσφέρει ασφάλεια και ανάσχεση.

Δημοσιογράφος: Αυτή τη στιγμή ένας παίχτης σε διεθνές πια επίπεδο, είναι η Τουρκία, δεν ξέρω πόσο αυτό σας προβληματίζει τόσο σε σχέση με την ένταξη Σουηδίας- Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, όσο και σε σχέση με το διπλωματικό πεδίο δράσης - Ρωσία και Ουκρανία-, σε ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τις συνεχείς προκλήσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Καταρχάς το γεγονός ότι η Φινλανδία και η Σουηδία, δυο ουδέτερες παραδοσιακά χώρες, μάλιστα η Φινλανδία που έχει ζήσει τη μακράν εμπειρία της «φινλανδοποίησης», σπεύδουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ασφάλεια χωρίς ΝΑΤΟ δεν υπάρχει. Η ένταξη τους θα επιτευχθεί, υπολογίζω ότι θα καμφθούν οι τουρκικές αντιδράσεις, οι οποίες εντάσσονται σε ένα πλαίσιο συνολικής διαπραγμάτευσης, κυρίως μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών για τα εξοπλιστικά προγράμματα, όμως γεωγραφικά και ιστορικά η Τουρκία είναι «καταδικασμένη» να ακολουθήσει τη δυτική γραμμή και αυτό θα κάνει. Εμείς λοιπόν, βεβαίως παρακολουθούμε τι κάνει η Τουρκία, η οποία γεωγραφικά παίζει έναν ρόλο, αλλά και εμείς γεωγραφικά παίζουμε έναν ρόλο και ο δικός μας ρόλος αναβαθμίζεται και εμείς έχουμε πάρα πολύ ισχυρά επιχειρήματα, βεβαίως πάντα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και της Ελληνοαμερικανικής Εταιρικής σχέσης η οποία είναι πάρα πολύ ισχυρή.

https://evenizelos.gr/mme/statementsgr/454-statements2022/6640-diloseis-evaggelou-venizelou-synedriasi-politikis-epitropis-tis-koinovouleftikis-synelefsis-tou-symvouliou-tis-evropis-xania.html



GSA..NEW JOBS!







Supervisory Communications Specialist

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Office of Communications and Marketing Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Marketing Program Manager

Open 05/16/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Business Management Specialist

Open 05/17/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: Location Negotiable After Selection, United States





Supervisory Communications Specialist


Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Office of Communications and Marketing Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Marketing Program Manager


Open 05/16/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Project Executive


Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Public Buildings Service Job Location: District of Columbia, District of Columbia





Supervisory Communications Specialist

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Office of Communications and Marketing Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Marketing Program Manager

Open 05/16/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Business Management Specialist

Open 05/17/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: Location Negotiable After Selection, United States


Supervisory Communications Specialist

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Office of Communications and Marketing Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Marketing Program Manager

Open 05/16/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: GSA - US Locations, United States
IT Specialist - Presidential Innovation Fellow (PIF) (2210)

Open 05/16/2022 to 06/24/2022 Department: Technology Transformation Service Job Location: Washington, District of Columbia
Supervisory Project Executive

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Public Buildings Service Job Location: District of Columbia, District of Columbia
Supervisory Project Executive

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Public Buildings Service Job Location: District of Columbia, District of Columbia
Supervisory Business Management Specialist

Open 05/17/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: Location Negotiable After Selection, United States



We only include new jobs in this email. View the complete list of jobs available in the GSA National Capital Region -- 25 mile radius of Washington, DC.


Supervisory Communications Specialist

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Office of Communications and Marketing Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Marketing Program Manager

Open 05/16/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: GSA - US Locations, United States
IT Specialist - Presidential Innovation Fellow (PIF) (2210)

Open 05/16/2022 to 06/24/2022 Department: Technology Transformation Service Job Location: Washington, District of Columbia
Supervisory Project Executive

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Public Buildings Service Job Location: District of Columbia, District of Columbia
Supervisory Project Executive

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Public Buildings Service Job Location: District of Columbia, District of Columbia
Supervisory Business Management Specialist

Open 05/17/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: Location Negotiable After Selection, United States



We only include new jobs in this email. View the complete list of jobs available in the GSA National Capital Region -- 25 mile radius of Washington, DC.




Supervisory Communications Specialist

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Office of Communications and Marketing Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Marketing Program Manager

Open 05/16/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Business Management Specialist

Open 05/17/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: Location Negotiable After Selection, United States





Supervisory Communications Specialist

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Office of Communications and Marketing Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Marketing Program Manager

Open 05/16/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Business Management Specialist

Open 05/17/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: Location Negotiable After Selection, United States





Supervisory Communications Specialist

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Office of Communications and Marketing Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Marketing Program Manager

Open 05/16/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: GSA - US Locations, United States
-----

Supervisory Communications Specialist

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Office of Communications and Marketing Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Marketing Program Manager

Open 05/16/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Business Management Specialist

Open 05/17/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: Location Negotiable After Selection, United States



We only include new jobs in this email. View the complete list of jobs available in the GSA Northwest Arctic Region -- Oregon, Washington, Idaho, Alaska.



Supervisory Communications Specialist

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Office of Communications and Marketing Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Marketing Program Manager

Open 05/16/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Business Management Specialist

Open 05/17/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: Location Negotiable After Selection, United States


We only include new jobs in this email. View the complete list of jobs available in the GSA Northwest Arctic Region -- Oregon, Washington, Idaho, Alaska.


Supervisory Communications Specialist

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Office of Communications and Marketing Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Marketing Program Manager

Open 05/16/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Business Management Specialist

Open 05/17/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: Location Negotiable After Selection, United States



We only include new jobs in this email. View the complete list of jobs available in the GSA Northwest Arctic Region -- Oregon, Washington, Idaho, Alaska.


Supervisory Communications Specialist

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Office of Communications and Marketing Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Marketing Program Manager

Open 05/16/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Business Management Specialist

Open 05/17/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: Location Negotiable After Selection, United States



We only include new jobs in this email. View the complete list of jobs available in the GSA Northwest Arctic Region -- Oregon, Washington, Idaho, Alaska.



Supervisory Communications Specialist

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Office of Communications and Marketing Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Marketing Program Manager

Open 05/16/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Business Management Specialist

Open 05/17/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: Location Negotiable After Selection, United States



Supervisory Communications Specialist

Open 05/17/2022 to 05/31/2022 Department: Office of Communications and Marketing Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Marketing Program Manager

Open 05/16/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: GSA - US Locations, United States
Supervisory Business Management Specialist

Open 05/17/2022 to 05/26/2022 Department: Federal Acquisition Service Job Location: Location Negotiable After Selection, United States

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν είναι Ίδρυμα για να κλείσει




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16 Μαΐου 2022

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν είναι Ίδρυμα για να κλείσει

Τα ενήλικα παιδιά που μεγάλωσαν στα Σπίτια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έγκριτοι επιστήμονες, καθώς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού, επισημαίνουν τις ραγδαίες και τραγικές επιπτώσεις που έχουν, τόσο για τον Οργανισμό, όσο και τα για 241 Παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν στα 14 Σπίτια του πανελλαδικά, η νέα κοινή Υπουργική Απόφαση 40494/3.5.2022 και ο Νόμος 4921/2022 (Άρθρο 67) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η εφαρμογή συγκεκριμένων άρθρων επιβάλλει αυστηρές και ανελαστικές προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των Ιδιωτικών Μη Κερδοσκοπικών Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας, καθώς και σχετικές κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, όπως είναι η ποινή φυλάκισης κατ' ελάχιστον ενός έτους, η παύση του διοικητικού συμβουλίου και υπέρογκα πρόστιμα, χωρίς να περιλαμβάνει τους δημόσιους και εκκλησιαστικούς φορείς.

Ενήλικα παιδιά του «Χαμόγελου»: Είμαστε σήμερα εδώ να υπερασπιστούμε την Οικογένειά μας. Η λέξη ιδρυματοποίηση και ίδρυμα μάς προσβάλλει σαν οντότητες, και δεν ταιριάζει στα Σπίτια που μεγαλώσαμε.Τα Σπίτια του «Χαμόγελου» είναι ένα casestudy που θα έπρεπε να έχει μελετήσει πρώτα η κα ΥφυπουργόςΚαλούμε, τον κ. Πρωθυπουργό, όσο και την κα Μιχαηλίδου να συζητήσουμε το θέμα μέσα από τη δική μας βιωμένη εμπειρία.Είμαστε φωνές και άνθρωποι της κοινωνίας, είμαστε πολίτες αυτής της χώρας με φωνή και λόγο.

κ. Βασίλειος Μαρκής, επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου: Διερωτάται κανείς διαβάζοντας τον νόμο αν οι ρυθμίσεις του έχουν συνταχθεί ή έστω έχουν οποιαδήποτε σχέση με κάποιον νομικό. Θέλω βέβαια να πω ότι τίποτα από αυτά που λέει ο νόμος δεν μπορεί να γίνει αυτομάτως. Έχω τη στέρεα πεποίθηση ότι κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να υλοποιήσει ρυθμίσεις αυτού του επιπέδου και της επιπολαιότητας.Ψηλά το ανάστημα «Χαμόγελο», συνεχίστε το έργο σας, συνεχίστε την προσφορά σας!

κα Ξένη Δημητρίου, τ. Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Δε γίνεται να ξεχωρίζεις τα παιδιά που ζουν στους ιδωτικούς φορείς παιδικής προστασίας με τα παιδιά των δημόσιων και εκλλησιαστικών φορέων. Αν κανείς ήταν ειλικρινής με τον εαυτό του θα έπρεπε να ξεκινήσει με τις δημόσιες δομές που είναι στο χέρι του να τις αλλάξει. Και μετά αν θέλει να υποχρεώσει τις ιδιωτικές δομές να ακολουθήσουν το παράδειγμα.

κ. Κώστας Γιαννόπουλος: Ζητάμε από τον κ. Πρωθυπουργό, με τον οποίο έχουμε καλή συνεργασία, να μας συναντήσει επιστρέφοντας από τις Η.Π.Α. Όχι μόνο να καταργηθεί αυτός ο αντισυνταγματικός νόμος, αλλά να θεσμοθετηθεί και να θωρακιστεί “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ως κέντρο αναφοράς για κάθε παιδί που είναι σε ανάγκη ή κίνδυνο, τόσο στην στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς.

Σε μία μαραθώνια Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκ βαθέων τα ενήλικα παιδιά από το σύνολο των 1.037 που έχουν μεγαλώσει στα 14 Σπίτια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά, έγκριτοι επιστήμονες με συμβουλευτικό ρόλο στον Οργανισμό, καθώς και άνθρωποι του Οργανισμού, επεσήμαναν τις ραγδαίες και τραγικές επιπτώσεις που έχει, τόσο για τον Οργανισμό, όσο και τα για 241 Παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν στα Σπίτια του πανελλαδικά, η εφαρμογή συγκεκριμένων άρθρων της νέας κοινής Υπουργικής Απόφασης 40494/3.5.2022 και ο Νόμος 4921/2022 (Άρθρο 67) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τους όρους λειτουργίας φορέων κοινωνικής Προστασίας που εξέδωσε η υφυπουργός Εργασίας, κα Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα άρθρα της Υπουργικής Απόφασης και του Νόμου 4921/2022 ουσιαστικά μεθοδεύουν σήμερα το κλείσιμο των Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού και άμεσα των Σπιτιών Μόνιμης διαβίωσης, καθώς και άλλων χώρων ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα.

Ποιότητα που για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποδεικνύεται από σειρά εθνικών και διεθνών ερευνών και εκθέσεων αλλά και από την εξέλιξη και πορεία των 1.037 παιδιών που έχουν μεγαλώσει σε αυτά.

Η απόφαση λαμβάνεται στον βωμό της αποϊδρυματοποίησης, την οποία φυσικά υποστηρίζει πρώτο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έμπρακτα, αποδεδειγμένα και διαχρονικά στα 27 χρόνια δράσης του και λειτουργίας των Σπιτιών του, μέσα από πολλές έντονες ενέργειες, όπως η προώθηση υιοθεσιών και αναδοχών μέσω του κρατικού μηχανισμού, επανενώσεων παιδιών με τους βιολογικούς τους γονείς κ.λπ.

Στο πλευρό του Οργανισμού, στάθηκαν με τον ανθρώπινο δήμόσιο λόγο τους πλήθος έγκριτων επιστημονικών προσωπικοτήτων που όλα αυτά τα χρόνια έχουν συνεργαστεί στην καθημερινότητα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διατυπώνοντας τις επιστημονικές, νομικές και κτιριολογικές ενστάσεις τους επί του θέματος, μεταξύ των οποίων:Ο κ. Βασίλειος Μαρκής, επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Επίτιμο Μέλος Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Η κα. Ξένη Δημητρίου, τ. Εισαγγελέας Αρείου Πάγου
Ο κ. Μελέτης Μουστάκας, Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Ο κ. Ανδρέας Γραμματικός, Πολιτικός Μηχανικός
Ο κ. Γιάννης Δρίτσας, Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστήμιου Πατρών
Ο κ. Θωμάς Μπαμπαλής, Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ο κ. Marc Van den Reeck, τ. Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα και εθελοντής Επικεφαλής Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού
Ο κ. Mr. Juan Miguel Petit, former UN Special Rapporteur και
Ο κ. Thomas Muller, Deputy Executive Director, ECPAT International

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος περιτριγυρισμένος από τα ενήλικα παιδιά που μεγάλωσαν στο «Χαμόγελο», φανερά συγκινημένος δήλωσε: «“Το Χαμόγελο του Παιδιού” είναι ο μόνος Οργανισμός στην Ελλάδα που είναι ενεργός 365 ημέρες τον χρόνο – 24 ώρες την ημέρα, υπηρετώντας τις υπηρεσίες πρόνοιας, τους δημόσιους φορείς, καλύπτοντας τα κενά και συχνά υποκαθιστώντας τες, καθώς είμαστε εκεί, όταν κανείς άλλος δεν είναι διαθέσιμος. Τα βράδια, τις αργίες, τις γιορτές. Είμαστε εκεί στις πιο δύσκολες στιγμές. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” είναι το σημείο αναφοράς για τους πολίτες, αλλά και τους δημόσιους φορείς, πάντα με τη συνεργασία της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων με τους οποίους έχουμε σταθερά πολύ καλή συνεργασία. Η περιουσία του “Χαμόγελου” είναι τα παιδιά του. Αυτά τα παιδιά θα πειράξετε αν εφαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις που βασίζονται σε αυστηρούς αριθμούς και όχι στην ποιότητα ανατροφής και φροντίδας που χρειάζεται πραγματικά ένα παιδί» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος απευθυνόμενος προσωπικά στην κα Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για μία κόντρα με την κυβέρνηση, με την οποία έχουμε μία καλή συνεργασία, όπως και με τα αρμόδια Υπουργεία που καθημερινά συνεργαζόμαστε. Ζητάμε από τον κ. Πρωθυπουργό, επιστρέφοντας με το καλό από το ταξίδι του στις Η.Π.Α, να μας δει, και όχι μόνο να καταργηθεί αυτός ο αντισυνταγματικός νόμος, αλλά να θεσμοθετηθεί και να θωρακιστεί στην Ευρώπη και διεθνώς το “Χαμόγελο” ως κέντρο αναφοράς για κάθε παιδί που είναι σε ανάγκη ή κινδυνεύει.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καλούμε όλους εσάς που καθημερινά στηρίζετε το έργο μας, και μας βοηθάτε να χαρίσουμε χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, να στηρίξετε τη μεγάλη Οικογένεια του “Χαμόγελου”, και μαζί να διαφυλάξουμε την πανελλαδική προσπάθεια αυτού του Οργανισμού που σήμερα έχει καταφέρει να αναγνωριστεί διεθνώς, και πριν από 27 χρόνια δημιουργήθηκε χάρη στο Όραμα του μικρού ιδρυτή του, του γιου μου Ανδρέα, ο οποίος σοφά μας προέτρεψε «Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε».

Τη Συνέντευξη Τύπου συντόνισε η δημοσιογράφος κα Αλεξάνδρα Καπελετζή.

Δείτε τις βασικές ενστάσεις και την εκτενή ανασκόπηση της συνεισφοράς του Οργανισμού σε πολλές διαφορετικές κρατικές λειτουργίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/presentation/d/1Rp69uJFJ69JGidtBzfil84zJ6kOZTrG2/edit?usp=sharing&ouid=103709675754132436050&rtpof=true&sd=true


Παρακολουθήστε ολόκληρη τη Συνέντευξη Τύπου στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/UdHnbo5tbX8

Παρακολουθήστε δηλώσεις των ομιλητών:

https://drive.google.com/drive/folders/1pokRrj7VVzAcAH3CVAV16PGVpPD-s1ij?usp=sharing

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Γραφείο Τύπου – Τηλ. 11040

press@hamogelo.gr

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022