"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

AΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:ανοιχτή διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Προστασία δεδομένων στο πλαίσιο μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας»


Αύριο, 28/1/2021, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Προστασία δεδομένων στο πλαίσιο μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας».

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε απευθείας μέσω διαδικτύου από τον ιστότοπο της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ (https://diavlos.grnet.gr/) του Εθνικού Δικτύου Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ A.E.:
To link της εκδήλωσης: https://diavlos.grnet.gr/event/e1812
To link του Player: https://diavlos.grnet.gr/room/611?eventid=8548
Ώρα έναρξης: 10:00 π.μ.
Πρόγραμμα: https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/ekdiloseis/eyropaiki-imera-prostasias-prosopikon-dedomenon-2812021

Με εκτίμηση,

Τμήμα Επικοινωνίας

" Ο ΦΟΒΟΣ..άρχισε να φοβάται!!":γράφει η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη


Ο ΦΟΒΟΣ..άρχισε να φοβάται!!


«Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή απειλής. Είναι ένας μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα, μια φυσιολογική αμυντική αντίδραση του οργανισμού χωρίς να απαιτείται συνειδητή σκέψη. Ο φόβος πρέπει να διακρίνεται από τη σχετική συναισθηματική κατάσταση του άγχους το οποίο εκδηλώνεται ως εσωτερική ένταση και το οποίο συνήθως συμβαίνει χωρίς την ύπαρξη οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής, απειλής μάλιστα που γίνεται αντιληπτής ως ανεξέλεγκτης ή αναπόφευκτης. Στην περίπτωση της συναισθηματικής κατάστασης του φόβου έχουμε να κάνουμε σχεδόν πάντα με μελλοντικά γεγονότα, με καταστάσεις ή συμπεριφορές τις οποίες μπορούμε να διαφύγουμε ή να αποφύγουμε. Ο φόβος θα μπορούσε επίσης να είναι μια στιγμιαία αντίδραση σε κάτι που συμβαίνει στο παρόν.»

Αυτά μας λέει η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ και την ευχαριστώ που μου δάνεισε το κείμενό της. Όμως πιθανότατα,δεν χρειαζόμαστε εκείνη για να αντιληφθούμε την πρόσφατη διαμορφωθείσα πραγματικότητα του εν θέματι αναφερομένου! Παρατηρούνται σε παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο, γεγονότα και κινήσεις πολιτών που καταδεικνύουν ότι οι πολίτες μέσα από εξαιρετικά επώδυνες διαδικασίες, μπορούν πια να παραμερίζουν τον φόβο τους με μεγαλύτερη ευχέρεια. Για πρώτη φορά, γυναίκες, κατανικούν επώδυνες συναισθηματικές καταστάσεις δεκαετιών και αποφασίζουν να φέρουν στην επιφάνεια συμβάντα και ανθρώπους που με την συμπεριφορά τους, πλήγωσαν, μάτωσαν, άφησαν βαθειές ουλές στις ψυχές και το σώμα τους.

Πολίτες, ενσυνείδητα, καταγγέλλουν δημοσίως καταστάσεις που αντιμετώπισαν και είχαν αποφασίσει να τις κατατάξουν βαθειά μέσα τους ως «μη δυνάμενοι να τα κριτικάρουν» υπό τον φόβο των κάθε είδους άδικων συνεπειών.

Θα σας αναφέρω ώδε, πως σε δύο Ευρωπαϊκά Κράτη, υπάρχει ήδη νομοθετηθείσα ειδική Υπηρεσία Υποστήριξης Πολιτών που καταγγέλουν επώνυμα εγκλήματα Ιδιωτικού περιβάλλοντος είτε αυτά έχουν επιρροή στο περιβάλλον, είτε ακυρώνουν εν τοις πράγμασι δικαιώματα τους με συνέπεια να απολύονται γι αυτόν τον λόγο και να μην μπορούν να προστατευθούν νομικά, ή να μην δύνανται πλέον να βρούν άλλη εργασία εξ αιτίας αυτής της καταγγελίας τους.

Η στάση και συμπεριφορά του Ελληνα Πρωθυπουργού, που αντέδρασε αμέσως και με τρόπο κυριολεκτικά πατρικό απέναντι στην κ. Σοφία Μπεκατώρου, θεωρείται εξαιρετικής σημασίας. Ουσιαστικά, έδωσε πανελληνίως ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους πολίτες πως θα σταθεί αρωγός σε όποιον βρίσκει το θάρρος ΝΑ ΜΙΛΑ και να καταγγέλλει κάθε τι ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ή θεωρούσε πως δεν μπορούσε.

Στον τόπο μας, τις Αχαρνές,σε ό,τι αφορά τα κοινά και ενώ ισχύει από πάντα το «δεν φταίω εγώ που τα κάνω,φταίς εσύ που τα λές!», άρχισε να διαφαίνεται μια παρήγορη τάση όλο και περισσότερων δημοτών, να είναι αποφασισμένοι να μιλούν, να διεκδικούν και να καταγγέλλουν. Μπορώ να το διαπιστώνω, μετά από είκοσι συναπτά έτη αυτοδιοικητικής εμπειρίας και αιματηρών αγώνων, ομού και ταυτοχρόνως με την άνοη αντίδραση της αυτοδιοικητικής « αυλής» που πανικόβλητη μπροστά στην πιθανότητα να εγερθεί επιτέλους η Δικαιοσύνη και να αποφασίσει να ελέγξει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ (και όχι μέσα από αμφισβητούμενα δημοτικά στοιχεία) τι ακριβώς συμβαίνει στον τόπο, παραβλέπει πως εκτίθεται ανεπανόρθωτα εκφράζοντας δημοσίως ταλιμπανικές πρακτικές προκειμένου να προασπίσει οφίτσια, μισθούς, θέσεις, «δικαιώματα γης» και άλλα γενικότερα οφέλη τα οποία απολαμβάνει από δεκαετίες με την υποστήριξη διαφόρων ειδών «ειδικών», στελεχών και …πολιτικών απατεώνων. 
Ναι,ο Φόβος..άρχισε να φοβάται….

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
Αρθρογράφος,Επαγγελματίας BLOGGER
Συντονίστρια "ΕΝΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"



ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τίτλος

Φάση

Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχήΣυζητήσεις και Ψήφιση
Κύρωση: α) της από 11.12.2020 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (John S. Latsis Public Benefit Foundation)» και του N.Π.Δ.Δ.. με την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ''Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ''» και β) της από 9.12.2020 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της 4ης Υ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης, του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», της κ. Άννας Μαρίας Λουίζας Ιωάννη Λάτση και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου ΥγείαςΈτοιμα για συζήτηση στη Βουλή
Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξειςΚατατεθέντα
ΤίτλοςΤαξινομήστε βάσει ΤύποςΤαξινομήστε βάσει Ημερομηνίαφθήνουσας  Ταξινομήστε βάσει Φάση ΕπεξεργασίαςΤαξινομήστε βάσει
Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις...Σχέδιο νόμου27/01/2021Συζητήσεις και Ψήφιση
Κύρωση: α) της από 11.12.2020 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς...Σχέδιο νόμου26/01/2021Έτοιμα για συζήτηση στη Βουλή
Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για...Σχέδιο νόμου26/01/2021Κατατεθέντα
Κύρωση της Πολυμερούς Σύμβασης για την εφαρμογή των μέτρων που σχετίζονται με τις φορολογικές...Διεθνής Σύμβαση26/01/2021Ολοκλήρωση
α) "Κύρωση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της...Διεθνής Σύμβαση26/01/2021Ψηφισθέντα Νομοσχέδια
Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων...Σχέδιο νόμου21/01/2021Ολοκλήρωση

Prime Minister Justin Trudeau speaks..

Prime Minister Justin Trudeau speaks with U.S. Special Presidential Envoy for Climate John Kerry



January 26, 2021
Ottawa, Ontario

Today, Prime Minister Justin Trudeau spoke with U.S. Special Presidential Envoy for Climate, John Kerry.

The Prime Minister warmly welcomed the return of the United States to the Paris Agreement and committed to working together to drive progress in the fight against climate change.

Prime Minister Trudeau and Special Presidential Envoy Kerry agreed that the climate crisis requires increased and bold ambition and coordinated action in the lead-up to the COP26 climate conference in November. They looked forward to cooperating on the global stage and in a bilateral context, and identified numerous opportunities for joint leadership on climate change and a clean economy, including on attaining net-zero emissions, clean energy transmission, zero-emissions vehicles, methane emissions, and the importance of securing reliable supply chains for critical minerals and the manufacturing of batteries.

Prime Minister Trudeau welcomed President Biden’s plans to host a climate leaders’ summit on April 22 (Earth Day).

They also discussed the benefits of the Canada-United States-Mexico Agreement (CUSMA) and opportunities for increased collaboration between Canada and the U.S. in fighting the COVID-19 pandemic, including on border measures. The Prime Minister noted the important energy security relationship between the two countries and the importance of the integrated auto, power, and supply chain markets between the two nations.   

The Prime Minister and Special Presidential Envoy Kerry looked forward to staying in touch and to close collaboration between their teams.

Associated links

Le premier ministre Justin Trudeau s’entretient avec l’envoyé spécial du président des États-Unis chargé du climat, John Kerry

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ε τη μέριμνα του Κύκλου Ιδεών:«Επιδημίες: Μια διαχρονική απειλή, μία πρόκληση για το μέλλον»


Η «Πρωτοβουλία 1821 - 2021» με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Παστέρ, του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών/Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, και το King’s College London διοργανώνουν διεθνές επιστημονικό συμπόσιο με γενικό θέμα «Επιδημίες: Μια διαχρονική απειλή, μία πρόκληση για το μέλλον»

Στο πλαίσιο του συμποσίου, με τη μέριμνα του Κύκλου Ιδεών, διοργανώνεται την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, ώρα 17:00, διαδικτυακή συζήτηση με ειδικό θέμα:

Πανδημία, θεμελιώδη δικαιώματα και δημοκρατία

- Η πρόκληση του εμβολιασμού

Ομιλητές:

Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Λίνος - Αλέξανδρος Σισιλιάνος, πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Μιχάλης Πικραμένος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αν. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ

Χριστίνα Ακριβοπούλου, διδάκτωρ του Συνταγματικού Δικαίου

Την εισαγωγή και το συντονισμό της συζήτησης θα κάνει ο καθηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικό link https://ekyklos.gr/ev/793-28-1-2021-pandimia-themeliodi-dikaiomata-kai-dimokratia-i-proklisi-tou-emvoliasmoy.html

Για εγγραφή (προαιρετική) : https://www.eventora.com/en/Events/pandimia-themeliodi-dikaiomata-kai-dimokratia-i-proklisi-tou-emvoliasmoy

Mπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση μέσω

YouTube

https://www.youtube.com/channel/UC27oe6fp-w8nmtsmBzN-X8A


Facebook Live

https://www.facebook.com/Evaggelos-Venizelos-80258823622



Καθώς και από τις σελίδες:

evenizelos.gr, ekyklos.gr ,

https://www.protovoulia21.gr/epidimies-symposium-live/


Μπορείτε να στείλετε ερωτήσεις

πριν ή κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μέσω:

ekyklos.gr@gmail.com & info@ekyklos.gr





Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής






Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη



- Τη δεδομένη στιγμή φαίνεται πως τα πράγματα στη χώρα μας πηγαίνουν καλύτερα σε ό,τι αφορά την πανδημία. Έχουν μειωθεί τα κρούσματα, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά άνοιξαν ενώ και η οικονομική δραστηριότητα δειλά δειλά κάνει βήματα. Πώς κρίνετε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τελευταία; Την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης αυστηροποιούν τα μέτρα εμείς τα χαλαρώνουμε. Μήπως ο κορονοϊός μας “στήνει” παγίδα;



Ευ. Β.: Η έναρξη του εμβολιασμού δεν σημαίνει ότι αποκλείεται ένα ισχυρό επόμενο κύμα της Covid -19. Για τον λόγο αυτό σε πολλές χώρες, όπως η Γερμανία ή το Ηνωμένο Βασίλειο παρατείνονται τα σκληρά μέτρα εγκλεισμού. Η επόμενη φάση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην υγεία του πληθυσμού κυριάρχησε στην ομιλία που εκφώνησε ο Πρόεδρος Μπάιντεν στην ορκωμοσία του. Η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση στη φάση αυτή. Έχουν βελτιωθεί κρίσιμοι δείκτες. Όμως χρειάζεται απόλυτη εγρήγορση. Πρέπει να τηρούνται με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα. Δεν υπάρχει και θα κάνει αρκετό καιρό να επιτευχθεί «ανοσία της αγέλης». Πρέπει συνεπώς να μην επικρατήσει μια αντίληψη χαλάρωσης και υποτίμησης του κινδύνου. Είναι δε αυτονόητο ότι μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν και πάλι μέτρα περιορισμού των συναναστροφών. Η κοινή αίσθηση ότι ο κίνδυνος είναι πάντα ενεργός μπορεί να βοηθήσει στο να αποφευχθεί νέο κύμα ιώσεων και άρα νέο κύμα μέτρων.



- Στις 30 Οκτωβρίου 2020 θέσατε, με μια δήλωση σας που συζητήθηκε πολύ, το ζήτημα της καθυστέρησης στη λήψη μέτρων κατά της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Β. Ελλάδα. Είπατε χαρακτηριστικά ότι «δεν νοείται να λαμβάνονται την ίδια ημέρα τα ίδια μέτρα για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ η Θεσσαλονίκη έχει με βάση τις πληθυσμιακές αναλογίες οκταπλάσια κρούσματα». Θεωρείτε ότι υπήρξε καθυστέρηση και αυτό είχε επιπτώσεις ;

Αναδρομικά: Πώς το ΣτΕ έβαλε οριστικό τέλος στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων

 https://www.capital.gr/epikairotita/3520848/anadromika-pos-to-ste-ebale-oristiko-telos-stis-diekdikiseis-ton-suntaxiouxon

Του Παναγιώτη Στάθη

Ταφόπλακα στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων για αναδρομικά μετά τον Μάιο του 2016, όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, βάζει η ερμηνεία απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ που εκδόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο....

Aναγνώσατε,πατώντας εδώ:

https://www.capital.gr/epikairotita/3520848/anadromika-pos-to-ste-ebale-oristiko-telos-stis-diekdikiseis-ton-suntaxiouxon


U.S. Department of the Treasury,update


U.S. Department of the Treasury
WHAT THEY ARE SAYING: Secretary of the Treasury Janet Yellen Confirmed in a Historic, Bi-Partisan Senate Vote

 

U.S. Department of the Treasury

Office of Public Affairs

 

Press Release:            FOR IMMEDIATE RELEASE

January 26, 2021

 

Contact:                      Alexandra LaManna; press@Treasury.gov

 

WHAT THEY ARE SAYING:

Secretary of the Treasury Janet Yellen Confirmed in a Historic, Bi-Partisan Senate Vote

 

WASHINGTON – Secretary Janet Yellen was confirmed in a historic vote by the United States Senate as Secretary of the Treasury Department, gaining broad bi-partisan support. The Senate confirmation came days after Secretary Yellen won unanimous backing from both Democrats and Republicans on the Senate Finance Committee. Secretary Yellen has the deep experience to meet this moment and get the economy back on track, strengthen the financial system, and restore jobs. As the first woman to lead the Treasury Department - and the first person to have ever served as Treasury Secretary, Chair of the Council of Economic Advisors and Chair of the Federal Reserve - Secretary Yellen is a strong, crisis-tested leader prepared to address the urgent economic and financial policy decisions facing the nation. Here’s what they’re saying about Secretary Yellen’s Senate confirmation:

 

Sen. Tammy Baldwin: I voted for Janet Yellen to become the first woman to lead @USTreasury in its 231-year history. Our new Treasury Secretary has deep experience that will be essential to take on the urgent economic crisis we face and #BuildBackBetter by investing in American workers. [Tweet, 1/25/21]

 

Sen. Michael Bennet: Secretary Yellen’s overwhelming, bipartisan confirmation is an affirmation of her ability to lead and a positive sign for our country as President Biden’s administration begins. I’m grateful for her lifetime of service and willingness to serve once again. [Tweet, 1/25/21]

 

Rep. Don Beyer: Warmest congratulations to @JanetYellen , the first woman to hold the office of Secretary of the Treasury, on her bipartisan confirmation. Secretary Yellen is the kind of experienced, crisis-tested leader the country needs [to] overcome this historic economic crisis.   [Tweet, 1/25/21]

 

Sen. Richard Blumenthal: Janet Yellen is supremely qualified to confront the monumental challenges facing our economy—providing strong, serious leadership at the Treasury Department. I was honored to cast my vote in favor of her confirmation. Not only will Janet Yellen make history as the first woman to lead the Treasury Department, but she will be the steady, experienced hand we need to guide us out of an economic crisis that the last administration exacerbated at every turn. [Tweet, 1/25/21]

 

Sen. Bob Casey: I'm headed to the Senate floor to confirm Janet Yellen for Treasury Secretary. She has the experience & vision to ensure the Treasury Department is at the forefront of the fight for working families, and I look forward to working with her to support our Commonwealth and country. [Tweet, 1/25/21]

"Union of Equality: LGBTIQ Equality Strategy 2020-2025

 

 

INVITATION

Remote public hearing | 11/02/2021 | 10:00 – 13:00 | EESC
 
 
Union of Equality: LGBTIQ Equality Strategy 2020-2025
 
 
The European Economic and Social Committee (EESC) is organising a remote public hearing on Union of Equality: LGBTIQ Equality Strategy 2020-2025 on Thursday, 11 February 2021, from 10:00 a.m. to 13:00 p.m.

Equality and non-discrimination are fundamental rights and core values in the EU, enshrined in its Treaties and in the Charter of Fundamental Rights. "Equal opportunities" is also the first chapter of the European Pillar of Social Rights. However, the Council of the EU continues to block the 2008 Commission proposal for an Equal Treatment Directive, which covers discrimination based on sexual orientation. 

Having requested a referral to produce an opinion on this strategy, the EESC is starting by organising a remote public hearing to evaluate how the LGBTIQ community continues to be discriminated against and to collect views on how to effectively tackle such discrimination – not only across all EU policies and funding programmes, but also at all other levels and in all domains

Please find the agenda here.

The public hearing will be held remotely via INTERACTIO.

Your participation and input are most welcome! You can register online until 9 February 2021.

Further information and instructions on how to connect will be sent in due time to the registered participants.

Please feel free to forward this invitation to anybody that may be interested.

For any questions related to the event, please contact the SOC section by email.



 
 

INVITATION

Audition publique virtuelle | 11 février 2021 | CESE
 
 
Union de l’égalité: stratégie en faveur de l’égalité de traitement à l’égard des personnes LGBTIQ pour la période 2020-2025

 
 
Le Comité économique et social européen (CESE) organise une audition publique à distance sur le thème «Union de l’égalité: stratégie en faveur de l’égalité de traitement à l’égard des personnes LGBTIQ pour la période 2020-2025» jeudi 11 février 2021, de 10h00 à 13h00.

L’égalité et la non-discrimination sont des valeurs et des droits fondamentaux au sein de l’UE, consacrés dans ses traités et dans la charte des droits fondamentaux. En outre, le premier chapitre du socle européen des droits sociaux s’intitule «Égalité des chances». Cependant, le Conseil de l’UE continue de bloquer la proposition de la Commission de 2008 pour une directive sur l’égalité de traitement, qui couvre la discrimination fondée sur l’orientation sexuelle.

Ayant demandé une saisine pour élaborer un avis sur cette stratégie, le CESE commence par organiser une audition publique à distance pour examiner dans quelle mesure les personnes LGBTIQ continuent d’être victimes de discrimination et recueillir des avis sur les moyens de lutter efficacement contre cette discrimination dans tous les programmes et politiques de financement de l’UE, mais également à tous les autres niveaux et dans tous les domaines. Seule une approche transversale pourra résoudre ce problème.

Vous trouverez le programme de l’audition ici.

L’audition publique se tiendra à distance via INTERACTIO.

Votre participation et votre contribution sont les bienvenues! Vous pouvez vous inscrire en ligne jusqu’au 9 février 2021.

Des informations et instructions supplémentaires sur les modalités de connexion seront envoyées en temps utile aux participants enregistrés.

N’hésitez pas à transmettre cette invitation à toute personne qui pourrait être intéressée.

Pour toute question relative à la manifestation, veuillez contacter la section SOC par courrier électronique.

 
  
 

European Economic and Social Committee / Comité économique et social européen
Rue Belliard 99, 1040 Bruxelles
 
 

Υπογραφή νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ)

Σταδίου 24, 105 64 Αθήνα

Τηλ. 210-3312535-36, Φαξ.210-3230636

www.hhf.gr        info@hhf.gr

 

 

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2021 

Υπογραφή νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων

Γρ. Τάσιος: “Δίνουμε το παράδειγμα της ευθύνης”

 

Τη νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο συνυπέγραψαν σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), μετά την αποδοχή σχετικής πρότασης μεσολάβησης στο πλαίσιο του ΟΜΕΔ.

 

Η συμφωνία είναι διετής και ισχύει έως 31/12/2022. Προβλέπει τη διατήρηση των αποδοχών των εργαζομένων στα σημερινά επίπεδα και επιλύει θεσμικά ζητήματα λειτουργικού ενδιαφέροντος για τα ξενοδοχεία.

 

Η ΠΟΞ χαιρετίζει τη συμφωνία καθώς αποδεικνύει πως ο διάλογος μπορεί να δίνει αμοιβαία θετικές λύσεις, ακόμη και μέσα σε μια συγκυρία μεγάλων απωλειών για τα ελληνικά ξενοδοχεία και με σοβαρές αβεβαιότητες για την εξέλιξη και τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό το 2021. 

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε σχετικά:

«Η συμφωνία αποτυπώνει την κοινή θέληση να προχωρήσουμε μπροστά, μαζί. Οι Έλληνες ξενοδόχοι, από κοινού με τους εργαζόμενους στον κλάδο δίνουμε το παράδειγμα της ευθύνης, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες των 48 χρόνων που τιμάμε αδιαλείπτως το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Στις δύσκολες στιγμές πρέπει όλοι να βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας, κάνοντας το καθήκον μας. Ξενοδόχοι και εργαζόμενοι κάναμε το καθήκον μας. Έχουμε τη βεβαιότητα πως και η Πολιτεία θα συνεχίσει να πράττει το δικό της καθήκον, στηρίζοντας, όπως οφείλει, την απασχόληση».

 Σημείωσε δε, ότι «σε αυτή την κατεύθυνση, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι να φτάσουμε στην "επόμενη μέρα" της τουριστικής κανονικότητας έχει καθοριστική σημασία», ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «ένα ακόμη ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό». Και πρόσθεσε: 

«Οι Έλληνες ξενοδόχοι είμαστε περήφανοι καθώς συνεχίζουμε μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες στην 70χρονη διαδρομή της ελληνικής ξενοδοχίας, να προσφέρουμε στην οικονομία και την κοινωνία. Συνεχίζουμε να επιλέγουμε σταθερά το δρόμο της συνεργασίας και της εργασιακής ειρήνης, ώστε ο τουρισμός, μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, να ξαναγίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών της».

Παρέμβαση του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας




Αναφορικά με την προγραμματιζόμενη αύξηση (κατά 70%) της ιχθυοκαλλιεργητικής παραγωγής στις Δυτικές Ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας συζητήθηκε η πιθανή αναίρεση παλαιότερης θετικής γνωμάτευσης της Περιφέρειας. Το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος ως επιστημονικός σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου, συμμετείχε παρουσιάζοντας σημαντικά δεδομένα αναφορικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα προκληθούν εάν πραγματοποιηθεί αυτή η επέκταση.

Η ευρύτερη περιοχή του Αστακού – Εχινάδων – Καστού – Κάλαμου, ήδη εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, παράγει το 18-20% της συνολικής εθνικής παραγωγής ιχθυοκαλλιέργειας, ενώ έχει ήδη προκαλέσει έντονη επιβάρυνση στα θαλάσσια οικοσυστήματα, στον τουρισμό και στην αλιεία.


Οι δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας αποτελούν άλλη μία περιοχή όπου εφαρμόζεται το απαρχαιωμένο μοντέλο ιχθυοκαλλιέργειας, σύμφωνα με το οποίο οι εγκαταστάσεις βρίσκονται κοντά στις ακτές, σε περιοχές με χαμηλή κυκλοφορία νερών, με γνώμονα το χαμηλό κόστος επένδυσης και συντήρησης. Αποτέλεσμα αυτού του μοντέλου είναι η έντονη επιβάρυνση στα παράκτια οικοσυστήματα, η σημαντική υποβάθμιση του τουρισμού και της αλιείας, καθώς και η παραγωγή ψαριών χαμηλής ποιότητας και εμπορικής αξίας.

Αυτό το αποτυχημένο μοντέλο που εφαρμόζεται επί δεκαετίες έχει τελικά καταστρέψει τη βιωσιμότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου πορεύονται από χρεωκοπία σε χρεωκοπία, επιβιώνοντας αρχικά με επιδοτήσεις, έπειτα με το χρηματιστήριο, σε συνέχεια υπό τραπεζική επιτήρηση και διαγραφή χρεών και πιο πρόσφατα το οικονομικό παιχνίδι μεταφοράς της ιδιοκτησίας από το ένα ξένο fund σε άλλο.

Όλα αυτά που συμβαίνουν στην εποχή της "πράσινης" και της "γαλάζιας" ανάπτυξης, είναι φυσικά εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, εις βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας που αγωνίζονται να επιβιώσουν, αλλά και εις βάρος των τοπικών κοινωνιών.


H προγραμματιζόμενη αύξηση της ιχθυοκαλλιεργητικής παραγωγής κατά 70% στο πλαίσιο της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, έχει προκαλέσει την έντονη κινητοποίηση, αλλά και την εύλογη αγωνία των τοπικών κοινωνιών και αρχών, οι οποίοι βλέπουν να μετατρέπεται ο τόπος τους, από περιοχή διεθνούς περιβαλλοντικής σημασίας και μοναδικής ομορφιάς σε μία βιομηχανική ζώνη που θα αποκλείει οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα ή χρήση από τους ίδιους τους κατοίκους.


Πάγια θέση του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» είναι ότι οι ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες πρέπει να μεταφερθούν στο ανοιχτό πέλαγος, ή/και σε περιοχές με καλή κυκλοφορία του νερού, ενώ η φέρουσα ικανότητα πρέπει να είναι συμβατή με την πραγματική δυνατότητα του κάθε τόπου και να μην υπολογίζεται με κριτήριο τα οικονομικά μοντέλα, όπως είθισται στην Ελλάδα.
Αυτή η προσέγγιση, ως ένα πραγματικά βιώσιμο - περιβαλλοντικά και οικονομικά - μοντέλο ιχθυοκαλλιέργειας εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες σε πολλές περιοχές της Ε.Ε.

Ένα καλό παράδειγμα αποτελεί η Κύπρος όπου:
- οι μονάδες έχουν εγκατασταθεί 1,5+ χλμ. από τις ακτές (και όχι κοντά στις ακτές, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα)
- έχουν ελάχιστη θνησιμότητα των ψαριών (σε αντίθεση με τις ελληνικές μονάδες εντατικής καλλιέργειας όπου η τα ποσοστά θνησιμότητας φτάνουν και το 40%)
- έχουν πιστοποίηση για τη μη-χρήση αντιβιοτικών (σε αντίθεση με την εκτεταμένη χρήση αντιβιοτικών που γίνεται στην πλειονότητα των μονάδων στην Ελλάδα)
- τα προϊόντα τους είναι περιζήτητα στις μεγάλες διεθνείς αγορές (σε αντίθεση με τα αντίστοιχα ελληνικά ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας που πωλούνται από τις μεγάλες εταιρείες κάτω του κόστους)

Σημαντικότερο όλων, είναι να συνειδητοποιήσουμε πριν να είναι πολύ αργά, ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε καταστρέφοντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο κρίσεων.


Για το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»
Αναστασία Μήλιου
©2021 Archipelagos Institute of Marine Conservation | Pythagorio 83103, Samos, Greece


Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωση για την μήνυση Τσίπρα



Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2021

 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις εξοντωτικές αξιώσεις του κ. Τσίπρα κατά δημοσιογράφων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«To κράτος δικαίου, παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη αν κρίνουν ότι κάποιο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή τους και η προσφυγή αυτή είναι ο τρόπος αποκατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι επιπλέον έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να απαντούν,  άρα καταφεύγουν στη δικαιοσύνη μόνο ως έσχατο μέσο υπεράσπισης.
 
 Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο έναντι 500 ευρώ το μήνα. Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων  και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική. Ως κυβέρνηση, επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει  φωνές που τον ενοχλούν.
 
Καθόλου τυχαίο ότι την κατάθεση των αγωγών, έχει αναλάβει ως δικηγόρος  του κ. Τσίπρα ο κ. Μαντζουράνης, νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών και όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».


Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2021


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απαντήσει επί της ουσίας για τις πρωτοφανείς εξοντωτικές αξιώσεις κατά δημοσιογράφων, επιδίδεται στον γνωστό σε αυτόν πόλεμο λάσπης.

Η στάση του άλλωστε απέναντι στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους είναι πολύ πρόσφατη για να ξεχαστεί. Και να ήθελε να την ξεχάσει κάποιος την υπενθυμίζει ο συνήγορος του κ. Τσίπρα που κατά σύμπτωση είναι ο ίδιος ο νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών. Όσο για τη δήθεν βίλα του κ. Τσίπρα που αναφέρουν στην ανακοίνωση, θα ήταν καλύτερα να μιλήσουν για δήθεν ενοίκιο…»


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



26.1.2021

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Κλιμάκιο της Σωματειακής Επιτροπής Υπαλλήλων Ασφαλείας του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «ΕΝΩΣΗ», πραγματοποίησε αυτοψία σε κεντρικά εμπορικά καταστήματα της πόλης των Πατρών για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στις εταιρείεςπαροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι συνάδελφοι υπάλληλοι ασφαλείας χρησιμοποιούσαν σκισμένα και σε άθλια κατάσταση αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις είχαν δυσανάλογες για το εκτόπισμα των υπαλλήλων διαστάσεις.

Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι και πραγματοποίησαν έλεγχο, ενώ κατεγράφησαν και οι σειριακοί αριθμοί των γιλέκων που έφεραν οι εργαζόμενοι.

Δίνουμε στη δημοσιότητα δείγμα υλικού που έχουμε στην κατοχή μας, ζητώντας από την αρμόδια υπηρεσία της Α.Δ Αχαΐας να ελέγξει αν τα συγκεκριμένα γιλέκα ήταν ληγμένα και κατάλληλα προς χρήση.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ειδικά σε μια περίοδο που αρκετές πόλεις (και η Πάτρα) μετατρέπονται σε…«Μπρονξ»...με την εγκληματικότητα να ξεφεύγει εκτός ελέγχου, με καταδιώξεις μέσα στον πολεοδομικό ιστό, πυροβολισμούς και δολοφονίες να λαμβάνουν χώρα στη μέση του δρόμου και να εμπεδώνουν κλίμα τρόμου σε κάθε πολίτη, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε υπαμειβόμενοι συνάδελφοί μας να φέρουν ακατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό και να κινδυνεύει η ζωή τους.

Καλούμε τις αστυνομικές αρχές να δείξουν μηδενική ανοχή, εντείνοντας τους ελέγχους και επιβάλλοντας κυρώσεις όπου διαπιστώνονται παραβιάσεις της νομοθεσίας. Οι δικές μας αυτοψίες θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα και ενθαρρύνουμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να μας καταγγέλλει τα κακώς κείμενα σε κάθε εργασιακό χώρο στην φόρμα καταγγελιών στη σελίδα www.idiotikoi.gr . ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ




BOYΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝ.ΑΛ.ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ενημέρωση








Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για IGB και EMGF - 26.01.2021




Με τις καθυστερήσεις χάνουμε το momentum του φυσικού αερίου


Στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκε η κύρωση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας σχετικά με τον αγωγό διασύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB Project) και του Καταστατικού (Ίδρυσης) του Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου, μίλησε ο αρμόδιος τομεάρχης ενέργειας και περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αφού αναφέρθηκε στην θετική συμβολή των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στην προώθηση των εν λόγω θεμάτων επισήμανε τις σημαντικές καθυστερήσεις – κυρίως στον IGB – αλλά και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην περιοχή και αναφέρθηκε τόσο στις αποφάσεις της Ε.Ε. για το Green Deal και το Φυσικό Αέριο, όσο και στην πανδημία του Κορωνοϊού και τις τουρκικές αξιώσεις.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Αρβανιτίδη:

«Δυστυχώς το timing, η χρονική περίοδος δηλαδή που εκδηλώνεται μια πράξη ή γίνεται ένα έργο, κάποιες φορές είναι πιο σημαντική από την ίδια την πράξη ή το έργο.....


Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ομιλία του κ. Αρβανιτίδη

USA.GOV:Learn More About the Coronavirus Vaccination Program




Learn More About the Coronavirus Vaccination Program





As COVID-19 vaccines become more widely available, you may be wondering what to expect. Prepare with this resource from the Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Learn more about:

The different types of vaccines.
How and when you can get vaccinated in your state. Remember: CDC makes recommendations for who should get the vaccine first, then each state makes its own plan.
What to expect before, during, and after you receive the vaccine.












ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΟΣ Διδάκτωρ Σχολής Οικονομικών Επιστημών Freie Universitat BERLIN,γράφει..



Ένα σύντομο ιστορικό της περιπετειώδους διαδικασίας γέννησης και του χαρακτήρα της σύγχρονης Ελλάδας
Γράφει ο Κώστας Λάμπος



claslessdemocracy@gmail.com,

Διακόσια χρόνια μετά την ανολοκλήρωτη επανάσταση του 1821 η Ελλάδα και ο Ελληνισμός προσπαθούν να ξεπεράσουν το Σοκ της τραυματικής περιπέτειας της γέννας και της πορείας του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, προκειμένου το Ελληνικό έθνος να ανασυνθέσει αντικειμενικά και επιστημονικά την ιστορία του, αναγκαία προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας στρατηγικής επιβίωσής του στο μέλλον. Για να ξέρουμε πού πάμε, πρέπει να μάθουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και από που ερχόμαστε κι’ αυτό προϋποθέτει απομυθοποίηση και αποϊδεολογικοποίηση της ιστορίας της επανάστασης και της σύγχρονης Ελλάδας. Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί τμήμα της διδακτορικής διατριβής μου που γράφτηκε μεταξύ 1975 και 1980, έγινε αποδεκτή με την βαθμολογία Magna Cum Laude από την Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Freie Universitaet Berlin στις 4 Φλεβάρη 1981, κυκλοφόρησε στα γερμανικά το ίδιο έτος από τον Rita G. Fischer Verlag της Φρανκφούρτης και στα ελληνικά το 1983 από τις εκδόσεις ΑΙΧΜΗ[1].

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022