"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

" Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,Η ΑΠΟΦΑΣΗ και τα..παράπλευρα συμβάντα! ":άρθρο της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

"  Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,Η ΑΠΟΦΑΣΗ και τα..παράπλευρα συμβάντα! ":άρθρο της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ"


     Η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου,πέραν όλων των άλλων που όλοι σχολιάσαμε,ήταν μια σοβαρή ελπιδοφόρα επέμβαση στο θυμικό και την κατάθλιψη που βαραίνει τον Ελληνα τα τελευταία χρόνια και ανέδειξε περίτρανα την βαρύνουσα σημασία που έχει για τον απλό πολίτη η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη απεδείχθη περιτράνως για μια ακόμη φορά μια σκέπη στοργής και δικαίωσης. Η σιδηρά παρουσία της εμβληματικής Αρεοπαγίτου, Προέδρου της Δίκης, κ. ΜΑΡΙΑΣ ΛΕΠΕΝΙΩΤΗ θα μείνει στην Ιστορία ως μία από τις σημαντικότερες Δικαστικές Προσωπικότητες της Χώρας. Η Αρεοπαγίτις κ. Λεπενιώτη,ανέβασε αμέτρητα σκαλιά το κύρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ στο μυαλό και την καρδιά των Ελλήνων Πολιτών.
Σύσσωμη η Χώρα, ζητά τώρα την δικαίωση των νεκρών της ΜΑRFIN και είναι αλήθεια ότι αναμένεται και εκεί αίσιο αποτέλεσμα .

 «Παράπλευρα», πλήν όμως εξαιρετικά εύγλωττα "σημάδια"  που ίσως διέφυγαν της προσοχής μας:

Ο σοβαρός προπηλακισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (απεκρύβει επιμελώς από το σύνολο των Μ.Μ.Ε. εκδόσεων ή τηλεοράσεως) υπήρξε εξαιρετικά εύγλωττος για το «σημείο ναδίρ» αυτής της «αξιωματικής»αντιπολίτευσης. Το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή δεν ξεπερνά το 10% και αυτό ίσως να αποδειχθεί και αμφίβολο. Κάποια στιγμή βέβαια,οι εσωτερικές διαμάχες θα αμβλυνθούν και οι όποιες «ιδεολογικές» διαφωνίες θα στρογγυλέψουν,αφού –για να το πούμε λαϊκά- «η κατσαρόλα ενώνει».Το ποσοστό όμως που ανέφερα, είναι ήδη εξαιρετικά δύσκολο να ανορθωθεί. Να μειωθεί,είναι πιθανότερο. Προσωπικά, δεν έχω αμφιβολία περί τούτου..

     Μια εξαιρετικά δυσάρεστη απώλεια για τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε και η παραίτηση on air του π.Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντωνή. Ο κ. Κοντωνής, παρ΄ότι τα  ανακοινωθέντα του ήταν απολύτως εύστοχα, λίγο αργά θυμήθηκε την αποκοπή του από το λόμπυ των νεόκοπων «αριστερών». Και πολύ αργά, τις αστοχίες του κατάπτυστου Ποινικού Κώδικα του απερίγραπτου κ. Παρασκευόπουλου. Προφανώς, επειδή…(θα συμφωνούσε μαζί μου ότι )ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Κοινωνία, ουδέν κοινόν σημείον έχουν, όπως ουδέν κοινόν σημείον αναφοράς ΕΙΧΑΝ ποτέ.

     Σήμερα και ΜΕΤΑ την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για έναρξη διαδικασίας τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα που με πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ-Παρασκευόπουλου μείωσε κατά το ήμισυ την ποινή για τα ηγετικά στελέχη των εγκληματικών οργανώσεων και αφαίρεσε το θέμα Χ.Α. από την λίστα των εγκλημάτων που επιφέρουν στέρηση αξιωμάτων και πολιτικών δικαιωμάτων, ζητά και ο ΣΥΡΙΖΑ(!!) την μετατροπή του Ποινικού Κώδικος δια του κ. Ραγκούση.
Ομως, μόνο σε black humor μπορεί να αποδοθεί η ..πρωτοβουλία.
Θα έλεγε κανείς πως η καταβαράθρωση της «αξιωματικής» αντιπολίτευσης, προκαλεί παρενέργειες στο σκεπτικό των στελεχών της που απλά επιβεβαιώνουν την τραγική πορεία του κόμματος με τις αποφάσεις τους, που απεδείχθησαν θανατηφόρες για την Χώρα.
Ειλικρινέστατη όμως και θαρραλέα δήλωση,αληθινή ισχυρότατη βροντή στο κόμμα που πνέει λοίσθια απεδείχθη η ρήση του π. Υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου: «Το αρχηγικό κόμμα είναι στα αζήτητα της Ιστορίας» είπε,και εκστόμισε αυτό που ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πίστευαν…

     Ανεδείχθη –παρ’ ότι οι παρηκούντες τον γνώριζαν- ένας εξαιρετικού έργου Ευρωβουλευτής και αυτός είναι ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ του ΚΙΝ.ΑΛ που πριν αλέκτωρ λαλήσει τρίς, απέστειλε σχετική επιστολή στο Ευρωκοινοβούλιο και στον Πρόεδρό της, κ. David Sassoli. Αναγνώσατέ την ώδε:

"Προς: Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. David Sassoli
Βρυξέλλες 7 Οκτωβρίου 2020
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Σήμερα το πρωί, έπειτα από μία μαραθώνια δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το Νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνη για δολοφονίες και για επιθέσεις σε μετανάστες και πολιτικούς της αντιπάλους. Σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν κοινοβουλευτική ασυλία και να προστατευτούν από τη δικαιοσύνη, μέλη της οργάνωσης αυτής κατέβηκαν στις ευρωεκλογές όπου δυστυχώς εξέλεξαν δύο Ευρωβουλευτές. Ένας από αυτούς, ο Ιωάννης Λαγός, είναι μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν σήμερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης, καθώς συμμετείχε στην ηγεσία της Χρυσής Αυγή, έχοντας ουσιαστική συμμετοχή στα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν.
Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε το θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σας καλώ να εκκινήσετε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του εν λόγω Ευρωβουλευτή στις εργασίες του μοναδικού Δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου της Ένωσης.
Σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το πρώτο βήμα. Σας καλώ στο πλαίσιο αυτό να κάνετε το επόμενο.
Με εκτίμηση,
Νίκος Ανδρουλάκης
Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "

     Οποιος παραγνωρίσει ότι το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν μια μοναδική επιτυχία για το γκουβέρνο,θα πρέπει να είναι ή τυφλός ή φέρων παρωπίδες.Το νυν γκουβέρνο,διακρίθηκε από την πρώτη στιγμή και διακρίνεται διαχρονικά ως ο σημαντικότερος «φορέας» ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ σε ό,τι καταπιάνεται. 

     Η συρροή πλήθους που έγινε αντικείμενο χλευασμού για το θέμα της πανδημίας,δεν ήταν καθόλου εύκολο να ελεγχθεί. Ελέγχθηκε όμως πλήρως η βρωμερή όπως πάντα αντίδραση των άθλιων μπαχαλάκηδων που περιορίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά χάρις στην ΕΛ.ΑΣ.

Είναι γεγονός πως η χθεσινή ημέρα,ήταν απολύτως ξεχωριστή.Για πάρα πολλούς λόγους..
Μ.Χ.Β

Επιστολή της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. στον Υπ.Α.Α.Τ. Μάκη Βορίδη



Βεραντζέρου 15, Αθήνα
Τηλ .6980451016
info@pepteg.gr
www.pepteg.gr


Επιστολή της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. στον Υπ.Α.Α.Τ. Μάκη Βορίδη για το δικαίωμα & τις προϋποθέσεις εκτέλεσης εργασιών απολύμανσης
Οκτώβριος 6, 2020




Η Επιστολή διαμαρτυρίας και ενημέρωσης των Γεωπόνων – Γεωτεχνικών Τ.Ε. της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. στο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη για το δικαίωμα και τις προϋποθέσεις εκτέλεσης εργασιών απολύμανσης.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Λόγω της εξάπλωσης του κορωνοιού δημιουργήθηκαν αυξημένες απαιτήσεις που προκύπτουν όσον αφορά τη διενέργεια απολυμάνσεων σε κατοικημένους χώρους, τους κινδύνους που υπάρχουν για τη Δημόσια Υγεία από τη εσφαλμένη ή και τη μη λελογισμένη χρήση χημικών καθώς και τη μη ύπαρξη νομοθετικής πρόβλεψης για το δικαίωμα και τις προϋποθέσεις εκτέλεσης εργασιών απολύμανσης.

Σύμφωνα με το α. 89, παρ. 2 του Ν.4600 ΦΕΚ (43/9-3-2019 Τα΄) οι αρμοδιότητες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), μεταφέρονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως αρμόδιας Αρχής για την εφαρμογή του Κανονισμού 528/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Μαΐου 2012 (ΕΕ L 167), σχετικά με τη διάθεση στην αγορά και τη χρήση βιοκτόνων .Οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες ρυθμίζονται από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υγείας, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

O κανονισμός 528/2012 (ΕΕ),που έχει άμεση και υποχρεωτική ισχύ στα Κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως συμπληρώνεται από την 4616/52519/ΦΕΚ 1367/16-5-16 ρυθμίζει μεταξύ άλλων τη διάθεση στην αγορά και τη χρήση βιοκτόνων σε ένα ή περισσότερα κράτη μέλη ή της Ένωσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 2, παράγραφο 1, ο κανονισμός εφαρμόζεται στα Βιοκτόνα και κατεργασμένα αντικείμενα. Στο παράρτημα V παρατίθεται κατάλογος των τύπων βιοκτόνων που εμπίπτουν στον παρόντα κανονισμό με την περιγραφή τους και περιλαμβάνονται τα Προϊόντα για την καταπολέμηση επιβλαβών οργανισμών και τα Απολυμαντικά.

Στην ΚΥΑ 323/4883/2015 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 163/Β'/22-1-2015, προβλέπεται η «Απλούστευση και Προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων επαγγελματικής χρήσης βιοκτόνων σκευασμάτων με σκοπό την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους. Ένταξη των διαδικασιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε).»

Σύμφωνα με την παραπάνω ΚΥΑ και το Παράρτημα Β΄ αυτής, ο επιστημονικός υπεύθυνος των επιχειρήσεων επαγγελματικής χρήσης βιοκτόνων σκευασμάτων με σκοπό την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους, πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπόνου ή Χημικού ή Χημικού Μηχανικού ή Κτηνιάτρου, ή Ιατρού, ή Φαρμακοποιού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή κατοχος πτυχίου του τμήματος Φυτικής παραγωγής ή του τμήματος Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και Ανθοκομίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας των ή του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των ΤΕΙ κράτους μέλους της ΕΕ ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα αντίστοιχων ειδικοτήτων εκτός ΕΕ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα επαγγελματικά δικαιώματα των ανωτέρων ειδικών επιστημόνων συμπεριλαμβάνεται και η απολύμανση.(βλέπε ενδεικτικά π.χ. Π.Δ. 344/2000 ΦΕΚ τ. Α 297/29-12-2000. Π.Δ. 99/2018 ΦΕΚ τ. Α 187/5-11-2018, Π.Δ. 109/1989 ΦΕΚ τ. Α 47/10-2-1989, Π.Δ. 839/1989 ΦΕΚ τ. Α 37/7-2-1989 κ.λ.π.)

Ο υπεύθυνος επιστήμονας αναλαμβάνει την ευθύνη της αποτελεσματικής και ακίνδυνης εφαρμογής των καταπολεμήσεων, συμπεριλαμβανομένης και σύνταξης σχετικής έκθεσης αξιολόγησης των μη χημικών μεθόδων που ενδείκνυται για την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών κατά περίπτωση αλλά και της ενημέρωσης των περίοικων για τα κατά περίπτωση μέτρα προστασίας μετά την εφαρμογή των βιοκτόνων σκευασμάτων.

Επιπλέον ορίζεται η χορήγηση βεβαίωσης για την ύπαρξή των κατά περίπτωση κατάλληλων μηχανημάτων και μέτρων ατομικής προστασίας για την επαγγελματική χρήση βιοκτόνων.

Κατά το διάστημα αυτό υπεύθυνοι επιστήμονες με ιδιότητα Εποπτών Δημόσιας Υγείας προσπάθησαν να καπηλευτούν ως αποκλειστικοί επιστήμονες που μπορούν να πραγματοποιούν Απολυμάνσεις. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προαναφερόμενοι νομοθεσία όπου όλοι οι υπεύθυνοι επιστήμονες κάθε επιστημονικής ειδικότητας που χειρίζονται ως επαγγελματίες την χρήση και εφαρμογή βιοκτόνων (συμπεριλαμβανομένου απολυμαντικά) για την καταπολέμηση η μείωση του ιικού φορτίου σε κατοικημένες περιοχές.

Οι εταιρείες καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών είναι οι μόνες που έχουν επιστημονικό προσωπικό, τεχνικό εξειδικευμένο προσωπικό , μέσα εφαρμογής fogger-ψεκαστικά μηχανήματα, ΜΑΠ μάσκες ειδικές ,φόρμες , χώρους αποθήκευσης βιοκτόνων και σήκωσαν το βάρος των απολυμάνσεων στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Σε πανελλήνια εμβέλεια σύμφωνα με την σελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αδειοδοτημένες για την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους είναι 1302 άδειες-επιχειρήσεις εκ των οποίων υπεύθυνοι επιστήμονες Γεωπόνοι Τ.Ε. είναι περίπου 360 άδειες-επιχειρήσεις και οι επόπτες δημόσιας υγείας μόνο 156 άδειες-επιχειρήσεις. Πολλές από τις 360 επιχειρήσεις ήδη έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει χιλιάδες ιδιωτικές και δημόσιες συμβάσεις για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Οι ασαφής πλην υπαρκτής όμως αναφοράς όχι για το αν μπορούν να εκτελούν αλλά για τον τρόπο των απολυμάνσεων σε επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωπόνων Τ.Ε. εκδοθείσα τα τέλη της δεκαετίας του 1980 παρ όλη την αναφορά των ΦΕΚ ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα εξελίσσονται σύμφωνα με την επιστήμη και το αντικείμενο και η προαναφερθείσα προσπάθεια της καπήλευσης των εποπτών δημόσιας υγείας αμαυρώνει το έργο χιλιάδων επαγγελματιών Γεωπόνων Τ.Ε. για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, επαγγελματίες οι οποίοι με συνεχιζόμενη εκπαίδευση βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ζητούμε λοιπόν την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναγνωρίσει αυτό που ήδη γίνεται για δεκαετίες , νόμιμα εντός των επαγγελματικών δικαιωμάτων με την άδεια επαγγελματικής χρήσης βιοκτόνων το ξεκάθαρο λοιπών δικαίωμα των Γεωπόνων Τ.Ε. όπως των λοιπών παρεμφερών ειδικοτήτων Γεωπόνων κλπ να πραγματοποιούν ως υπεύθυνοι επιστήμονες Απολυμάνσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Αθήνα, 6/10/20

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.


https://www.pepteg.gr/index.php/2014-06-14-17-22-34/item/2502-epistoli-tis-p-e-p-t-e-g-ston-yp-a-a-t-maki-voridi-gia-to-dikaioma-tis-proypotheseis-ektelesis-ergasion-apolymansis

Επιστολή Ανδρουλάκη σε Σασόλι..


Επιστολή Ανδρουλάκη σε Σασόλι για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Προς: Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. David Sassoli

Βρυξέλλες 7 Οκτωβρίου 2020

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σήμερα το πρωί, έπειτα από μία μαραθώνια δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το Νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνη για δολοφονίες και για επιθέσεις σε μετανάστες και πολιτικούς της αντιπάλους. Σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν κοινοβουλευτική ασυλία και να προστατευτούν από τη δικαιοσύνη, μέλη της οργάνωσης αυτής κατέβηκαν στις ευρωεκλογές όπου δυστυχώς εξέλεξαν δύο Ευρωβουλευτές. Ένας από αυτούς, ο Ιωάννης Λαγός, είναι μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν σήμερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης, καθώς συμμετείχε στην ηγεσία της Χρυσής Αυγή, έχοντας ουσιαστική συμμετοχή στα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν.

Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε το θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σας καλώ να εκκινήσετε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του εν λόγω Ευρωβουλευτή στις εργασίες του μοναδικού Δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου της Ένωσης.

Σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το πρώτο βήμα. Σας καλώ στο πλαίσιο αυτό να κάνετε το επόμενο.

Με εκτίμηση,

Νίκος Ανδρουλάκης

Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο







Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr


Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου

 Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

 

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου για τη δικαστική απόφαση περί Χρυσής Αυγής


 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών μετά από πολυετή ακροαματική διαδικασία διατύπωσε τη δικανική του κρίση για τον πραγματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Το Δικαστήριο κατέληξε στην απόφασή του, όπως προβλέπουν οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου, ανεξάρτητα από το πώς κινούνται τα πράγματα στο πεδίο της κοινωνίας και της πολιτικής. Το κράτος δικαίου διασταυρώθηκε στην προκειμένη περίπτωση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα επειδή τα δεδομένα ήσαν ευανάγνωστα  και προφανή. Η Δικαιοσύνη όμως τα αξιολογεί όλα αυτά με αυστηρούς δικονομικούς κανόνες και γιαυτό η δική της κρίση έχει θεσμική βαρύτητα.


Χρειάστηκαν έξι χρόνια προκειμένου να διατυπώσει η Δικαιοσύνη τη θέση της σε πρώτο βαθμό. Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια από το 2012 όταν ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσα το ζήτημα της θεσμικής απομόνωσης και αποβολής της Χρυσής Αυγής. Μεσολάβησε το τραγικό αλλά και καταλυτικό γεγονός της δολοφονίας Φύσσα. Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2013 την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει και να υποβάλει στην Εισαγγελία τα στοιχεία που θεμελίωσαν  την κίνηση της ποινικής  διαδικασίας. Ήταν μια τομή.


Ακόμη όμως και μετά την κίνηση της διαδικασίας αυτής ήταν πολλοί οι διστακτικοί ή οι ανοικτά αρνητικοί στη γραμμή της θεσμικής και ιδίως της κοινοβουλευτικής απομόνωσης της Χρυσής Αυγής. Υπήρξαν περίοδοι που οι κοινοβουλευτικοί αριθμοί δεν είχαν οσμή για κάποιους. Όπως δεν είχε οσμή η συνύπαρξη σε εκδηλώσεις «αγανάκτησης» κατά δύσκολων αλλά αναγκαίων επιλογών που στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις ως απολύτως αναγκαίες και  οι μόνες εφικτές.


Εύχομαι η σημερινή δικαστική απόφαση και η σημερινή στάση της κοινωνίας και των κομμάτων απέναντι σε αυτή να σηματοδοτεί μια περίοδο μεγαλύτερης δημοκρατικής ωριμότητας για όλους μας και να λειτουργήσει ως αφετηρία για τον αναγκαίο αναστοχασμό.-


https://evenizelos.gr/mme/statementsgr/437-statements2020/6311-dilosi-ev-venizelou-gia-ti-dikastiki-apofasi-peri-xrysis-avgis.html

Χ. Θεοχάρης : Ετοιμάζουμε στρατηγικό πλάνο για τον αγροτουρισμό

  07.10.2020

 

                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χ. Θεοχάρης : Ετοιμάζουμε στρατηγικό πλάνο για τον αγροτουρισμό. --Μεγάλο στοίχημα της φετινής χρονιάς το ασφαλές άνοιγμα του Τουρισμού

 

«Tο μεγάλο στοίχημα της φετινής χρονιάς ήταν το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού, διατηρώντας, παράλληλα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εγχώριου τουριστικού προϊόντος» υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο 3ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Αγροτεχνολογίας του AgriBusinessForum 2020, με θέμα: «Βιώσιμη Γεωργία, Ασφάλεια, Υγιεινή & Επισιτιστική επάρκεια στη μετά COVID-19 εποχή».

Αναφερόμενος  στη διασύνδεση αγροτικού και τουριστικού τομέα, τόνισε ότι  «ο πρωτογενής τομέας παραγωγής άπτεται της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού με έμφαση στη βιωσιμότητα, στην ποιότητα και στην αυθεντικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

«Εμείς στο Υπουργείο Τουρισμού, με συνεχείς προσπάθειες, επικαιροποιούμε και εξελίσσουμε ένα πλαίσιο  για τον τουρισμό ώστε να δώσουμε τα κατάλληλα κίνητρα και εργαλεία στους αγρότες για να επωφεληθούν από τον αγροτουρισμό. Η αγροδιατροφή θα έχει σημαίνοντα ρόλο στην προβολή και στη διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού στο προσεχές διάστημα» επισήμανε ο κ. Θεοχάρης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «η ανάπτυξη του αγροτουρισμού συμβάλλει καθοριστικά:

• στην εξασφάλιση συμπληρωματικού εισοδήματος στις αγροτικές οικογένειες,

• στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με τη δημιουργία αγροτουριστικών επιχειρήσεων σε επίπεδο παροχής φιλοξενίας ή παραγωγής και διάθεσης αγροτουριστικών προϊόντων

• και εντέλει στη συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού στην ύπαιθρο».

 «Σήμερα, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, διαμορφώνονται πολιτικές που αποσκοπούν στην αξιοποίηση του αγροτικού χώρου μέσω δράσεων που αναδεικνύουν το φυσικό και το πολιτισμικό περιβάλλον του αγροτικού χώρου. Στο πλαίσιο αυτό καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια ώστε οι αγροτικές περιοχές να αξιοποιούνται ως βάση για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων. Έτσι, αναπτύσσεται ο αγροτουρισμός ως ιδιαίτερη μορφή τουρισμού, με υψηλή αξία» είπε ο κ. Θεοχάρης και συμπλήρωσε: «Μέσα από την ανάπτυξη και προβολή του αγροτουρισμού αναδεικνύεται ένα άλλο τουριστικό πρόσωπο της χώρας μας, πέρα και έξω από την εικόνα της Ελλάδας που προσφέρει κυρίως ήλιο και θάλασσα. Αναδεικνύεται η ελληνική φύση, η παράδοση και ο ελληνικός πολιτισμός, αλλά και τα προϊόντα της γης μας. Και κατ’ επέκταση αναδεικνύεται και ο γαστρονομικός τουρισμός».

Προς αυτήν την κατεύθυνση το Υπουργείο Τουρισμού σύστησε Ομάδα Εργασίας για το Γαστρονομικό Τουρισμό, έργο της οποίας είναι η αναβάθμιση της γαστρονομίας που προσφέρει η Ελλάδα καθώς και η ενσωμάτωση της στον εθνικό σχεδιασμό τουριστικού μάρκετινγκ, ώστε μακροχρόνια να αποτελέσει η γαστρονομία έναν από τους τρεις πρώτους λόγους για τους οποίους οι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, επιλέγουν τη χώρα μας ως τόπο διακοπών».

«Για να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός και συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Καθοριστικός επίσης, είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, τόσο στην ενίσχυση της παραγωγής, όσο και στην ένταξη της τοπικής γαστρονομίας και των προϊόντων των προορισμών στην τουριστική καμπάνια» τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού.

Ο Υπουργός Τουρισμού κατέληξε λέγοντας πως «οι δράσεις που πραγματοποιούμε για την ενίσχυση του αγροτουρισμού είναι η υλοποίηση ενός στρατηγικού πλάνου για τον αγροτουρισμό που θα παρουσιαστεί στο προσεχές διάστημα από την Ομάδα Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού, η υλοποίηση έργων που έχουμε ήδη υποβάλει για την ενίσχυση της γαστρονομίας στο πλαίσιο και του Ταμείου Ανάκαμψης και ανάπτυξη ενός γενικότερου στρατηγικού σχεδίου, το οποίο θα προωθηθεί και θα διαφημιστεί από εμάς και από τον ΕΟΤ ώστε η χώρα μας να μπει δυνατά στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη».


OBAMA's newest



Hi there,

From as early as I can remember, I’ve always wanted to give of myself to others.

I never thought I would become a pastor, but after experiencing the powerful ways faith can help people find peace amidst pain and reflecting on my passion to care for others, I knew the clergy was for me. Now, I give back to my South Side Chicago neighborhood, Englewood, the best way I know how: through prayer, community service, and keeping my loved ones safe from violence. 

During a tough summer in Chicago, the Obama Foundation spent a month capturing my day-to-day life as a violence interrupter, pastor, and mom through photos, and ., I want you to see them.

 
A conversation with the Girls Opportunity Alliance Network

I’m heartened to know that I’m not alone in this work. Across the United States, there are brave men and women just like me who are risking their lives to stop gun violence before it begins, and investing in those who are most at risk of harm. 

I hope you’ll take some time to hear from some of the powerful voices who are battling gun violence in our cities today, learn about the causes of this stubborn problem, and commit to doing your part to help end it.

It’s a privilege to see a community through the eyes of those who love it, and I hope these stories illuminate the ways we can work together to stop gun violence once and for all.


—Pastor Tracey G. Lee 

 
Donate to empower rising leaders bringing hope to their communities.
DONATE TODAY

E.E.Φα.Μ. Newsletter - 05/10/2020





E.E.Φα.Μ. Newsletter - 05/10/2020





Π.Ι.Σ.: Σε απόγνωση ο ιατρικός κόσμος - Το clawback πρέπει να καταργηθεί άμεσα
Επισημαίνει ότι η δυνατότητα για μηνιαία παρακράτηση του 70% του clawback του τρέχοντος έτους από τον ΕΟΠΥΥ μαζί με τα ποσά που βαραίνουν τους ιατρούς από τα προηγούμενα χρόνια εν μέσω πανδημίας COVID-19, είναι εντελώς απαράδεκτη.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: iatronet.gr

Υπουργείο Υγείας: Πόσα θα πάρει ο τομέας της υγείας από τα 32 δις της Ευρώπης
Ετοιμάζεται πυρετωδώς από την κυβέρνηση το σχέδιο που θα παρουσιασθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκταμίευση των 32 δις ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthreport.gr





Η Elpen επιλέγει κορυφαία λύση της IQVIA
Η IQVIA ανακοίνωσε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Elpen επέλεξε το σύστημα διαχείρισης ποιότητας της IQVIA, SmartSolve. Η λύση της IQVIA θα επιτρέψει στην Elpen να αυτοματοποιήσει και να επιταχύνει τις διαδικασίες της, αυξάνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το ήδη υψηλής ποιότητας προφίλ της και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά της σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συμφωνία θα έχει αρχική διάρκεια 5 ετών.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: virus.com.gr




Η Μετάδοση του SARS-CoV-2 Κατά τη Διάρκεια Ενός Αεροπορικού Ταξιδιού

- Πόσο καθαρός είναι ο αέρας που κυκλοφορεί στην καμπίνα των αεροπλάνων;

Οι Ιατροί της Ιατρικής Σχολής της Θεραπευτικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τις συστάσεις για ασφαλή αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 που δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό "JAMA" την 1η Οκτωβρίου 2020.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: pharmamanage.gr

Η απώλεια όσφρησης, ισχυρή ένδειξη μόλυνσης από κορωνοϊό

Η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης αποτελεί πιθανώς πιο αξιόπιστο δείκτη ως σύμπτωμα για τη νόσο Covid-19 από ό,τι είναι ο βήχας, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: dailypharmanews.gr



Επιστήμονες αναπτύσσουν ρινικό σπρέι που θα μπορούσε να καταπολεμήσει τον κοροναϊό στη ρίζα του
Το σπρέι, το οποίο φάνηκε αποτελεσματικό σε κλινικές δοκιμές σε ζώα, ενδέχεται να είναι ικανό να αποτρέψει όχι μόνο μια αρνητική έκβαση της ασθένειας, αλλά και τη μετάδοσή της. Ένα ρινικό σπρέι που ενδέχεται να μπορεί να καταστείλει τη λοίμωξη κοροναϊού από την πρώτη της εμφάνιση βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης. Όπως αποκάλυψαν οι ερευνητές, ήδη έχουν υπάρξει τα πρώτα υποσχόμενα αποτελέσματα από τη χρήση του σε νυφίτσες.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: in.gr



Έγκριση νέας θεραπείας για το μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως. Οι δύο κύριοι τύποι καρκίνου του πνεύμονα είναι ο μη μικροκυτταρικός και ο μικροκυτταρικός. Ο μη μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα (NSCLC) είναι ένας από τους πιο συχνούς τύπους καρκίνου του πνεύμονα και αντιπροσωπεύει έως και το 84% των διαγνώσεων.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: capital.gr






Novo Nordisk: Νέος περιβαλλοντικός στόχος για τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

H Novo Nordisk θα συνεργαστεί με τους 60.000 άμεσους προμηθευτές της παγκοσμίως για να διασφαλίσει ότι θα παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες προς την εταιρεία με βάση 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: ygeiamou.gr



MEDOCHEMIE HELLAS A.E. - EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - Συμπληρωμάτων ΔιατροφήςΔείτε τη σχετική αγγελία
Menarini Hellas - Assistant to MKT Manager / DptΔείτε τη σχετική αγγελία
Qualitis Ltd - Clinical Research AssociateΔείτε τη σχετική αγγελία
Menarini Hellas - New Business Development & Senior Brand ManagerΔείτε τη σχετική αγγελία
Menarini Hellas - Medical Representative (MCH Division) Athens – ThessalonikiΔείτε τη σχετική αγγελία
ZEINCRO: Senior Safety Officer-Project Leader in Pharmacovigilance & Safety DepartmentΔείτε τη σχετική αγγελία
TARGET PHARMA: Επιστημονικοί Συνεργάτες - ΑθήναΔείτε τη σχετική αγγελία
Qualitis Ltd: Regulatory Affairs AssociateΔείτε τη σχετική αγγελία
KRKA GROUP: Medical RepresentativesΔείτε τη σχετική αγγελία
Honora Pharma: Medical Sales Representative based in AthensΔείτε τη σχετική αγγελία
KRKA Group - Brand Manager in AthensΔείτε τη σχετική αγγελία
LEVEL UP - HCC: Ιατρικοί Επισκέπτες & Επισκέπτες ΦαρμακείωνΔείτε τη σχετική αγγελία
Honora Pharma: Medical Sales RepresentativeΔείτε τη σχετική αγγελία
Qualitis Ltd requires a Regulatory Affairs AssociateΔείτε τη σχετική αγγελία



NATIONAL SCIENCE FOUNDATION's update



ANNOUNCEMENT


Understanding transmission of emerging infectious diseases to help predict outbreaks

September 29, 2020

In the past three decades, outbreaks of infectious diseases, notably Ebola, MERS, SARS and now COVID-19, have caused heavy societal impacts worldwide. In order to mitigate the effects of future infectious disease outbreaks, the U.S. National Science Foundation is investing in research to help predict outbreaks, to understand pathogens and how they transmit, and to provide information about how human behavior impacts transmission.

The new research awards come through the Ecology and Evolution of Infectious Diseases program, which supports interdisciplinary research on the ecological, evolutionary, and social drivers that impact the transmission dynamics of infectious diseases. This joint program also includes National Institutes of Health and National Institute of Food and Agriculture - USDA. The program also engages in international partnerships with research organizations in the United Kingdom, Israel and China.

"As we continue to deal with the COVID-19 pandemic, we know that there are other pathogens threatening public health and economic security. It is critical to identify those pathogens and to understand how they are transmitted so that we can prevent future pandemics," said Assistant Director for Biological Sciences Joanne Tornow. "Ecology and Evolution of Infectious Diseases awards have helped us to understand Ebola, SARS and other diseases, and these awards will help provide a picture of potential future threats."

Eight new awards totaling over $16 million from these agencies will look at multiple facets of infectious diseases:
How diseases that are transmissible between animals and humans can be managed
How land use influences transmission
How transmissible vaccines might impact disease ecology
How an organism’s resistance to diseases it regularly comes into contact with could inform how it would interact with an emergent disease
How Ebola and other viruses might spill over from wildlife to humans, possibly the same process as occurred in the case of SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19

Three of the awards are collaborations with researchers in the U.K. and are also supported by U.K. Research and Innovation.

The eight awards bring the total number of awards supported by the program to 180 over its 20-year history.

Learn more about the EEID program and view the full list of awards at nsf.gov.


NSF funds more than 80 startups to address COVID-19 challenges
09/30/2020

NSF funds more than 80 startups to address COVID-19 challenges

September 30, 2020

More than 80 startups funded by the U.S. National Science Foundation are creating technology solutions to enhance the detection and treatment of COVID-19.

Earlier this year, the Small Business Innovation Research/Small Business Technology Transfer program solicited proposals for the development of new technologies, products, processes and services with the potential to impact the nation’s and world’s ability to respond to the COVID-19 crisis. To date, NSF has awarded more than $15 million to dozens of startups that are putting their technology to work to address this global pandemic.

"Startups nationwide responded with creativity and a diversity of experiences to create innovative technology solutions in the COVID-19 crisis," said Andrea Belz, director for the Division of Industrial Innovation and Partnerships. "NSF-funded solutions have the potential to make a significant impact in the fight against COVID and future pandemic threats."

Visit the our website for a full list of awards to small businesses working to address the COVID-19 crisis. Here are a few examples of NSF-funded projects:
42BIO is using a magnetic antibody nanoparticle technology to capture and separate COVID-19 antibodies from donor serum. (NSF-2029723)
Aidar Health is developing an oral device and platform to allow patients to test for COVID-19 at home. (NSF-2027721)
Aerosol Devices has developed a virus collector that does not destroy viral particles and enables in-air detection of COVID-19. (NSF- 2027696)
BioInfoExperts is creating a cloud-based infection control platform using whole-genome sequencing of SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19, and the patient's individual nasopharyngeal microbiome. (NSF- 2027424)
Mindprint Learning is developing a data-driven approach to improve math education and thereby help students in the virtual learning environment. (NSF-2015003)
Omnivis is adapting its existing rapid testing diagnostic tool for cholera for use in COVID-19 testing. (NSF-2028308)
Onu Technology is creating technology to analyze confidential, encrypted data sets across different hospitals and companies to accelerate the understanding of what treatments work and to obtain statistically meaningful results faster. (NSF- 2028008)

More information about the Small Business Innovation Research/Small Business Technology Transfer program, America's Seed Fund, can be found on seedfund.nsf.gov.


NSF selects Sean Jones to head Mathematical and Physical Sciences directorate
10/02/2020

NSF selects Sean Jones to head Mathematical and Physical Sciences directorate
09/29/2020 01:00 PM EDT





The U.S. National Science Foundation has selected Sean Jones to serve as head of the Directorate for Mathematical and Physical Sciences.

Jones has worked as an innovator in the field of materials science; an advocate for inspiring and training the next generation of researchers and skilled workers; and a leader at NSF, committed to institutional improvements that serve the science and engineering community as well as the public. He has served with NSF for more than a decade, starting ...Read more on nsf.gov

Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια,δήλωση..

 

 


 

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2020


Δήλωση  Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για την απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών σχετικά με τη Χρυσή Αυγή

 

            Με τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών  επέρχεται η Νέμεση στην Ύβρη που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η  Χρυσή Αυγή.

 

            Όπως ανέφερα στη συνοδευτική επιστολή μου, στις 19/9/2013, ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προς την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κατά τη διαβίβαση των 32 δικογραφιών με αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής,  από την οποία  ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση που οδήγησε στη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, «η  δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του Κράτους Δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

 

            Η Χρυσή Αυγή, η οποία επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας μας, εισπράττει σήμερα την απάντηση από το Κράτος Δικαίου.

Prime Minister Justin Trudeau...



Prime Minister Justin Trudeau speaks with Ontario Premier Doug Ford

October 7, 2020
Ottawa, Ontario

Today, Prime Minister Justin Trudeau spoke with Ontario Premier Doug Ford to discuss the global COVID-19 pandemic.

The Prime Minister and the Premier spoke about the rising number of COVID-19 cases in Ontario and ways to help contain the spread of the virus, including through increased testing and encouraging people to download the COVID Alert app. They also agreed that, ahead of Thanksgiving, it is essential that Ontarians and all Canadians follow the advice of public health professionals. Both leaders expressed their hope that as people limit their exposure to others this weekend, they will help flatten the curve and make holiday gatherings possible in December.

Prime Minister Trudeau highlighted the federal support for the province, including through the Safe Restart Agreement and the Safe Return to Class Fund, and restated his commitment to helping Ontario respond to the pandemic.

Associated links


Le premier ministre Justin Trudeau s’entretient avec le premier ministre de l’Ontario, Doug Ford

Le 7 octobre 2020
Ottawa (Ontario)

Aujourd’hui, le premier ministre Justin Trudeau s’est entretenu avec le premier ministre de l’Ontario, Doug Ford, au sujet de la pandémie mondiale de COVID-19.

Les premiers ministres ont discuté de la hausse du nombre de cas de COVID-19 en Ontario et des moyens à prendre pour aider à contenir le virus, notamment par l’augmentation du dépistage et l’incitation à télécharger l’application Alerte COVID. Ils ont également convenu qu’à l’approche de l’Action de grâce, il est essentiel que les Ontariens et l’ensemble des Canadiens suivent les conseils des professionnels de la santé publique. Les dirigeants espèrent tous deux que, si les gens limitent leurs contacts avec les autres en fin de semaine, cela contribuera à aplatir la courbe et à permettre la tenue de réunions du temps des Fêtes au mois de décembre.  

Le premier ministre Trudeau a souligné le soutien fédéral accordé à la province, notamment dans le cadre de l’Accord sur la relance sécuritaire et le Fonds pour une rentrée scolaire sécuritaire, et a renouvelé son engagement à aider l’Ontario à lutter contre la pandémie.  

Liens connexes

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022