"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Fashion Revolution Greece: Fashion Revolution Greece .....-OKE δελτίον τύπου..-ΓΣΕΕ:ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024..-ΑΑΔΕ: Δυνατότητα τακτοποίησης ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις – ενημέρωση μέσω ειδικής εφαρμογής..-ΑΑΔΕ:Το Φορολογικό Μοντέλο 3.0 στο επίκεντρο της συνάντησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή με την Αν. Γενική Γραμματέα του ΟΟΣΑ F. Lapecorella..-ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων: α΄ τρίμηνο 2024..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής:δελτίον τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 18.02.2021
Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε έγγραφο του Διοικητή 1ης ΥΠΕ προς τους Επιστημονικά Υπευθύνους και Αναπληρωτές υπευθύνους της εμβολιασμού, σύμφωνα με το οποίο» οι οδοντίατροι δεν είναι εξοικειωμένοι με το επείγον, τη λήψη ιστορικού και τη διενέργεια εμβολίων και ως εκ τούτου εξαιρούνται της εκτέλεσης των σχετικών πράξεων».
Ο Πρόεδρος του ΟΣΑ κ. Αθανάσιος Υφαντής τόνισε πώς η μάχη της πανδημίας συνεχίζεται και τα αναφερόμενα στο έγγραφο είναι μειωτικά για τους οδοντιάτρους, δημιουργούν λειτουργούς υγείας διαφορετικών ταχυτήτων και δεν στηρίζονται σε αντικειμενικά και επιστημονικά δεδομένα. Καθ’ όσον ο οδοντίατρος έχει την κατάλληλη γνώση και εμπειρία για ενδοφλέβια έγχυση σκευασμάτων και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, λόγω τυχόν αλλεργικών αντιδράσεων ή άλλων αιτιών.
Επεσήμανε ότι οι Οδοντιατρικές Σχολές της χώρας παρέχουν υψηλού επιπέδου θεωρητική και κλινική εκπαίδευση, η δε Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 50 καλύτερες Οδοντιατρικές Σχολές του κόσμου. Οι Σχολές παρέχουν ένα σύγχρονο πρόγραμμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών Σπουδών και οι απόφοιτοί τους μπορούν να διαχειριστούν έκτακτα και επείγοντα περιστατικά συμπεριλαμβανομένων και αναφυλακτικών αντιδράσεων».
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής καταλήγοντας στο έγγραφο του ζητά την άμεση ανάκληση του άνω εγγράφου και την ισότιμη αντιμετώπιση των οδοντιάτρων ως λειτουργών υγείας.
Επισυνάπτεται το με αριθμ. πρωτ. 329/12.02.2021 έγγραφο του Ο.Σ.Α. πιέστε εδώ: https://bit.ly/2ORCKaD
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΡΔΑΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ..

 


"Τι άραγε θέλουν αυτοί που διαμαρτύρονται για την προκαταβολή εθνικής σύνταξης με αυτόματες διαδικασίες; Για να μη χάσουμε έναν πόντο, να μην κάνουν οι άνθρωποι Πάσχα; Αυτή θα ήταν μια συμπεριφορά που δεν αντέχω συνειδησιακά!" #Βουλή

Δείτε το βίντεο...για να δείτε  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ"...Πόσος ΣΕΒΑΣΜΟΣ του αξίζει...

0:17 / 0:47

Η ενημέρωση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη


Καλησπέρα σας!

Για την κακοκαιρία

Από τη Δευτέρα πολλές περιοχές στη χώρα μας -και ιδιαιτέρως η Αττική- βρέθηκαν αντιμέτωπες με σφοδρά καιρικά φαινόμενα, που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης. Δυστυχώς, πολλοί συμπολίτες μας ταλαιπωρήθηκαν. Συναισθανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

«Πρώτη προτεραιότητα» όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας νωρίτερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας «ήταν να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, να μην υπάρξουν θύματα, να μην υπάρξουν οδηγοί εγκλωβισμένοι στους δρόμους, να διατηρηθεί η επικοινωνία και η τροφοδοσία με χωριά τα οποία συνήθως αποκλείονται και φυσικά να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι διακοπές ρεύματος και νερού ιδίως στην Αττική, όπου κάθε 2 λεπτά είχαμε ένα δέντρο το οποίο έπεφτε πάνω σε καλώδια της Δ.Ε.Η.. Και όλα αυτά έπρεπε να γίνουν ταυτόχρονα με τη διαδικασία του εμβολιασμού που για λόγους προφανείς πρέπει να συνεχίζεται και να ξετυλίγεται βάσει ενός πολύ αυστηρά προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος».

Όπως γνωρίζετε η χιονόπτωση αυτή ήταν μια από τις εντονότερες των τελευταίων 40 ετών στη χώρα μας. Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή και η Κυβέρνηση έδρασε προληπτικά -όπου ήταν δυνατόν- πάντα με γνώμονα την προστασία των πολιτών. Τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης προέκυψαν κυρίως από την πτώση εκατοντάδων δένδρων σε γραμμές μέσης και χαμηλής τάσης σε πολλές περιοχές, κυρίως στην Εύβοια, την Κεντρική Ελλάδα, το Ζαγόρι, την Κρήτη και ακόμη περισσότερο στα Βόρεια Προάστια της Αττικής.

Παραπάνω από 600 συνεργεία και 1.500 άτομα εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά σε όλη τη χώρα για την αποκατάσταση των βλαβών. Στα Βόρεια Προάστια δούλεψαν σκληρά και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ημέρα και νύχτα, περίπου 450 τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και δυνάμεις των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και του Στρατού. Οι βλάβες αντιμετωπίζονται από την πρώτη στιγμή και έχουν αποκατασταθεί σε ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος τους.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς

Λόγω της κακοκαιρίας οι εμβολιασμοί που είχαν προγραμματιστεί στην Αττική την Τρίτη δεν πραγματοποιήθηκαν. Την Τετάρτη ο εμβολιασμός ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι. Στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους, τα εμβόλια που δεν έγιναν, αξιοποιήθηκαν για τον εμβολιασμό συμπολιτών μας.

Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αναπλήρωσης, ενώ -λόγω της έκτακτης κατάστασης- οργανώθηκε και επιχείρηση 24 ωρών. Σε αυτήν εμβολιάστηκαν πάνω από 450 τρόφιμοι και εργαζόμενοι στις Φυλακές Κορυδαλλού, στις γυναικείες φυλακές, στο νοσοκομείο των φυλακών, καθώς και πάνω από 250 φιλοξενούμενοι στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα.

Όλα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες μέρες. Όλοι οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τους για την ακριβή ώρα, ημερομηνία και το εμβολιαστικό κέντρο που θα εμβολιαστούν. Ειδικότερα:

Οι συμπολίτες μας ηλικίας 60-64 ετών, καθώς και όσοι είχαν ραντεβού στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της HELEXPO στο Μαρούσι θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή και θα λάβουν μήνυμα (sms) στο κινητό τρεις μέρες πριν από το ραντεβού.

Οι συμπολίτες μας που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες των 75 και άνω, καθώς και άλλες κατηγορίες, όπως οι υγειονομικοί, θα εμβολιαστούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Και αυτοί θα λάβουν μήνυμα στο κινητό για την ακριβή ώρα και το εμβολιαστικό κέντρο που θα είναι το ραντεβού τους.

Αυτή τη στιγμή, ο εμβολιασμός, συνεχίζεται κανονικά. Για τις ηλικίες των 75 ετών και άνω, τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί έως τώρα, καθώς και για τις ηλικίες 60 έως 64 ετών που εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας με σοβαρά νοσήματα που διακρίνονται -σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών- σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα χαρακτηρίζεται ως «πολύ υψηλού κινδύνου νόσησης από Covid-19» και θα αρχίσει να εμβολιάζεται -κάθετα- χωρίς δηλαδή ηλικιακή κατηγοριοποίηση, αμέσως μετά την ηλικιακή ομάδα 75-79.

Η δεύτερη ομάδα χαρακτηρίζεται ως «αυξημένου κινδύνου» και θα αρχίσει να εμβολιάζεται μετά την ηλικιακή ομάδα 60-64 με σειρά προτεραιότητας που θα καθορίζεται με βάση την ηλικία.

Εκτιμάται έτσι ότι με τον εμβολιασμό τόσο των μεγαλύτερων σε ηλικία συμπολιτών μας, όσο και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, θα αρχίσει, από το Μάρτιο να μειώνεται ο κίνδυνος πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και από τον Απρίλιο που θα έχουμε σύμμαχο και τον καιρό, η κατάσταση ως προς τη μεταδοτικότητα του ιού θα βελτιωθεί σημαντικά.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, θα συναντηθεί στις 11:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Σας ευχαριστώ και παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας, με τη συνήθη ηλεκτρονική διαδικασία. Τις ερωτήσεις θα μεταφέρει ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργος Ευθυμίου, τηρώντας τη σειρά προτεραιότητας.

AM. KATZOY: Κύριε Εκπρόσωπε, υπάρχει σκέψη για παράταση του lockdown στην Αττική; Με δεδομένο πως παρατηρείται πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πότε θα υπάρξουν οι σχετικές αποφάσεις;
ΧΡ. ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ: Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, τα αποτελέσματα που έχουμε, οι πρώτες ενδείξεις, είναι θετικές. Δεν υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες, οι οποίες -όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά- αποτελούν ουσιαστικά και το μέρος, απ’ όπου αντλούνται τα περιστατικά που, δυστυχώς, πηγαίνουν στη συνέχεια στις Μ.Ε.Θ.. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση. Δεν υπάρχει ένας τέτοιος κίνδυνος αυτή τη στιγμή και ελπίζουμε τα αποτελέσματα να δείξουν -και η εμπειρία αυτό δείχνει- ότι ένα τέτοιο lockdown για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα οδηγήσει σε μια καλυτέρευση και έτσι δεν θα έχουμε μια τέτοια παράταση.
Γ. ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ: Πώς αξιολογεί η Κυβέρνηση την προαναγγελία εξόδου του ωκεανογραφικού «Τσεσμέ» από την Τουρκία σε περιοχή του Αιγαίου; Είναι μια κίνηση που δυσκολεύει το «τερέν», ενόψει διερευνητικών; Και έχουμε, ίσως, μια ημερομηνία για τον δεύτερο γύρο;
ΧΡ. ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ: Αποτελεί μια αχρείαστη ενέργεια που σίγουρα δεν διευκολύνει τη διαδικασία για να έχουμε την καλυτέρευση των σχέσεών μας. Η Ελλάδα έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές ενέργειες.
ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ενοχλημένος από το «πινγκ πονγκ» ευθυνών των αρμοδίων, για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη «Μήδεια». Αρκεί αυτό; Θα ζητήσει την παραίτηση κάποιων; Και ποιων; Το «επιτελικό Κράτος» απέτυχε, όπως σας επικρίνει η Αντιπολίτευση;
ΧΡ. ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ: Γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια αυτές τις ημέρες για αποκατάσταση των βλαβών, τόσο σε όλη την Ελλάδα, όσο και ειδικά στην Αττική, στην Εύβοια, στην Κρήτη. Πρόκειται για μία κατάσταση, η οποία ήταν πάρα πολύ δύσκολη, μ’ ένα πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο, που σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. είναι ένα από τα πιο σφοδρά φαινόμενα χιονόπτωσης, των τελευταίων 40 χρόνων. Όταν γίνεται αυτός ο τιτάνιος αγώνας, για να επισκευαστούν οι βλάβες, για να σταματήσει η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας, δεν μπορούμε ν’ αναζητούμε ευθύνες την ώρα αυτής της πολύ μεγάλης προσπάθειας. Να τελειώσει η προσπάθεια, να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι και τότε μπορούμε να μιλήσουμε για το συγκεκριμένο θέμα.
Κ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Η Κυβέρνηση συμμερίζεται την τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι»;
ΧΡ. ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ: Αυτή τη στιγμή, όπως σας είπα, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία, που προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου. Ο κόσμος αυτές τις μέρες ταλαιπωρείται. Είμαστε όλοι, εδώ, ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα. Ένα ζήτημα, που σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης.
Β. ΣΑΜΑΡΑ-Μ. ΝΤΑΛΙΑΝΗ: Η μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ισχύσει και για όσους έχουν ιδιώτη πάροχο; Θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια;
ΧΡ. ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ: Οι μειώσεις αφορούν τιμολόγιο της ΔΕΔΔΗΕ.
ΑΝ. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ: Μπορείτε να διευκρινίσετε εάν η Ελληνική Κυβέρνηση συντάσσει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή σχέδιο ψηφιακού διαβατηρίου με το Ηνωμένο Βασίλειο και γιατί ακριβώς η Κυβέρνηση στην Αθήνα, αντιτίθεται στην εφαρμογή διαβατηρίων ψηφιακών εμβολίων;
ΧΡ. ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ: Η Κυβέρνηση κατ’ αρχήν δεν έχει μιλήσει για διαβατήριο, γιατί η λέξη διαβατήριο έχει μια υποχρεωτική χρήση. Η Κυβέρνηση έχει μιλήσει για ψηφιακό πιστοποιητικό. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι θα μπορεί κάποιος, ο οποίος θα έρχεται στη χώρα μας, να μην χρειάζεται να μετέχει σε αυτές τις συνηθισμένες διαδικασίες, όπως είναι να έχει κάνει PCR τεστ ή να μπαίνει σε καραντίνα μόλις έρθει στη χώρα. Και νομίζουμε πως αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα, όπως το έχουμε επικοινωνήσει εδώ και πολύ καιρό. Σίγουρα μας ενδιαφέρει, εκτός από το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας -όπου το έχουμε θέσει- να είμαστε και σε συζητήσεις και με άλλες χώρες, εκτός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Θ. ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες που φτάνουν σε σωματεία, ότι εν μέσω πανδημίας, χωρίς μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως σουπερμάρκετ, πάνω στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και με τη λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εργαζόμενοι οδηγούνται σε απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, επτά ημέρες την εβδομάδα, χωρίς ρεπό, ξεκούραση, οικογενειακή ζωή. Τι απαντά η Κυβέρνηση;

ΧΡ. ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ: Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τηρούνται όλοι οι όροι ασφαλείας, που έχουν τεθεί από την εργατική νομοθεσία.
Ν. ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Προτίθεται η Κυβέρνηση να αναλάβει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων εμπλεκομένων φορέων σε περιπτώσεις, όπως ο πρόσφατος χιονιάς; Τώρα η ΚΕΔΕ κατηγορεί τη ΔΕΔΔΗΕ και αυτή τους δήμους, με αποτέλεσμα για τις διακοπές ρεύματος να μην γνωρίζει κανείς ποιος ευθύνεται.
ΧΡ. ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ: Όπως είπα και πριν, είμαστε σε έναν αγώνα αποκατάστασης των βλαβών σε όλη τη χώρα. Δεν είναι αυτή η στιγμή ώρα για τις ευθύνες. Σίγουρα οι αρμοδιότητες είναι καθορισμένες. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα αρκετά σύνθετο πλαίσιο. Θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία στο μέλλον, που αφορά στην πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και θα γίνονται πολύ σαφείς οι αρμοδιότητες μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης, Περιφέρειας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Με βάση το αποτύπωμα που αφήνει το πρώτο 8ήμερο της καθολικής απαγόρευσης, ποιες πιθανότητες συγκεντρώνει η 1η Μαρτίου για να αρθούν οι περιορισμοί στην κοινωνία και στην οικονομική δραστηριότητα;
ΧΡ. ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ: Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας χθες, τα αποτελέσματα που έχουμε -όπως σας είπα- δείχνουν μια σταθεροποίηση της κατάστασης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κατάσταση, με βάση τις μέρες που έχουμε μπροστά, θα γίνει καλύτερη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παράταση του lockdown.
ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Οι εκτεταμένες βλάβες στην ηλεκτροδότηση της Αττικής έχουν κάποια σχέση με την έκρηξη στο ΚΥΤ Ασπροπύργου την περασμένη εβδομάδα, που βύθισε στο σκοτάδι πολλές περιοχές;
ΧΡ. ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ: Όχι, δεν υπάρχει κάποια τέτοια ένδειξη.
ΣΟΦ. ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ: Θέτουμε ως προϋπόθεση να μην βγει το «Τσεσμέ» για έρευνες, ώστε να συνεχιστούν οι διερευνητικές;
ΧΡ. ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ: Όχι. Οι διερευνητικές επαφές, όπως ξέρετε πολύ καλά, είναι άτυπες συνομιλίες. Όπως είπα και πριν, έχουμε διατυπώσει την άποψη ότι αποτελεί μία αχρείαστη ενέργεια που σίγουρα δεν βοηθά το θετικό κλίμα.
Ευχαριστώ πολύ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα






Διάλογος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την έναρξη της συνάντησής τους19 Φεβρουαρίου 2021



Παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε συζήτηση στο πλαίσιο του Nueva Economia Forum της Ισπανίας
19 Φεβρουαρίου 2021

Ενημερωτικό σημείωμα για την τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπ...
18 Φεβρουαρίου 2021


Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας
18 Φεβρουαρίου 2021

Νέα Κυκλοφορία: 20 Αιώνες με τον Χριστό – Πρόσωπα και Γεγονότα 2000 χρόνων, του Ευάγγελου Π. Λέκκου






Η αναδροµή στην Ιστορία των 2000 χρόνων από την ενανθρώπηση του Ιησού Χριστού απαιτεί, χωρίς άλλο, γνώση και τόλµη. Και τα δύο προσπαθήσαµε να τα αναπληρώσουµε αναδιφώντας στις δέλτους της εκκλησιαστικής Ιστορίας, της Αγιολογίας, της Πατρολογίας, της Δογµατικής, των ιερών Κανόνων, της Χρονογραφίας και της σύγχρονης Δηµοσιογραφίας. Ερανίσαµε τα σηµαντικότερα –κατά την κρίση µας– Πρόσωπα και Γεγονότα. Εκθέσαµε τα όσα αναφέρονται σ’ αυτά µε τρόπο συνοπτικό και λιτό, χωρίς κάτι το περιττό ή ελλείπον, και απαλλαγµένο από υποσηµειώσεις, παραποµπές ή δυσνόητες εκφράσεις. Και τα στολίσαµε µε εικόνες και φωτογραφίες, ώστε να συµπληρώνεται εποπτικά το κείµενο. Πιστεύουµε ότι έτσι προκαλείται το αληθινό ενδιαφέρον των αναγνωστών, η µελέτη γίνεται ευχάριστη και τελικά µένει κάτι στην ψυχή και στην καρδιά τους, πράγµα που πολύ επιθυµούµε.

Το έργο, που ευλογεί με Γράμμα του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνέγραψε ο κ. Ευάγγελος Π. Λέκκος, θεολόγος, νομικός και τ. Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας. Τυπωμένο εξ ολοκλήρου σε τετραχρωμία, εκτείνεται σε 448 σελίδες σχήματος 17x24 εκ.

Πρόκειται για πραγματικό, συνοπτικό πανόραμα των 20 αιώνων του Χριστιανισμού.

ΙΜF update

 

 

IMF Weekend Read

Dear maria,

In today's edition we focus on why the risk to U.S. inflation is low, how public and private money can coexist in the digital age, the latest economic outlook for Europe, why climate change vulnerability is bad for sovereign credit ratings, what's next for the Middle East and North Africa, why the world needs a new system of governance for the buying and selling of data, and more. On that note, let's dive right in.

WHY INFLATION RISKS IN THE UNITED STATES ARE LOW

"After ending last year with unexpectedly strong vaccine success and hope that the pandemic and economic distress it caused would recede, we woke up to the reality of new virus variants and the unpredictable, winding road that it can lead the world down," writes the IMF's Gita Gopinath in a new blog published this morning. "Something similar has happened with the discourse on inflation."

Gopinath writes that at the end of last year, after a historic collapse of the global economy estimated at -3.5 percent, inflation was below target in 84 percent of countries. This was expected to allow for continued low interest rates and government spending to support growth, especially in advanced economies. The U.S. plan for an additional $1.9 trillion of fiscal spending has challenged this view, with even traditionally dovish economists raising concerns about an overheated economy that could push inflation well above the comfort zone of central bankers.

The evidence from the last four decades makes it unlikely, even with the proposed fiscal package, that the U.S. will experience a surge in price pressures that persistently pushes inflation well above the Fed’s 2 percent target. Our preliminary estimate is that the proposed U.S. package, equivalent to 9 percent of GDP, would increase U.S. GDP by a cumulative 5 to 6 percent over three years. Inflation, as measured by the Fed’s preferred index, would reach around 2.25 percent in 2022, which is nothing to be concerned about and, indeed, would help underpin the achievement of the goals outlined in the Fed’s policy framework.

Gopinath cites several structural factors that underlie this diminished relation between inflation and economic activity in many countries. One such factor is globalization that has limited inflation in traded goods and even some services. A second factor is automation which, along with relative declines in the price of capital goods, has largely kept higher wages from being passed through to prices. Another important factor is that expectations of inflation have remained broadly stable around the targets set by central banks, thanks to central banks’ independence and the credibility of their policies.

Read the full blog here for more details.

Also, click here to watch a live conversation between Gita Gopinath and students at the University of Ghana on key findings of the IMF’s World Economic Outlook Update.

A DUAL MONETARY SYSTEM IN THE DIGITAL AGE

In a new blog by the IMF's Tobias Adrian and Tommaso Mancini-Griffoli explore how public and private money can coexist in the digital age. 

Today’s world is characterized by a dual monetary system, involving privately-issued money—by banks of all types, telecom companies, or specialized payment providers—built upon a foundation of publicly-issued money—by central banks. While not perfect, this system offers significant advantages, including: innovation and product diversity, mostly provided by the private sector, and stability and efficiency, ensured by the public sector.

These objectives—innovation and diversity on the one hand, and stability and efficiency on the other—are related. More of one usually means less of the other. A tradeoff exists, and countries—central banks especially—have to navigate it. How much of the private sector to rely upon, versus how much to innovate themselves? Much depends on preferences, available technology, and the efficiency of regulation.

So it is natural, when a new technology emerges, to ask how today’s dual monetary system will evolve. If digitalized cash—called central bank digital currency—does emerge, will it displace privately-issued money, or allow it to flourish? The first is always possible, by way of more stringent regulation. The second remains possible, too, by extending the logic of today’s dual monetary system. Importantly, central banks should not face a choice between either offering central bank digital currency, or encouraging the private sector to provide its own digital variant. The two can coincide and complement each other, for example, to the extent central banks make certain design choices and refresh their regulatory frameworks.

Read more here about these issues, including what kinds of pressures central bank digital currencies will face in the coming years.

LATEST ECONOMIC OUTLOOK FOR EUROPE

For 2021, we expect a strong economic recovery in Europe, albeit uneven and partial, said the IMF's Alfred Kammer in recent remarks. Growth is projected at 4.1 percent for Europe and 4.0 percent for emerging Europe.

The game changer for 2021 are vaccines. Consistent with announced plans of the EU and other countries, we assume broad vaccine availability in advanced economies and several emerging economies by the summer of 2021. For many other emerging economies, including in Europe, making vaccines broadly available will take longer. 

While we are currently seeing inevitable start-up problems in the production and rollout of vaccines, a key concern is the particularly large divergence of non-EU emerging economies. While vaccination in some non-EU countries is progressing at the average EU speed or even faster, others are facing a significant challenge with securing vaccine supply of an adequate amount.

Read more here about policy priorities for 2021, chief among them being to scale up the production of vaccines and accelerate their rollout globally.

CLIMATE CHANGE AND SOVEREIGN CREDIT RATINGS

In a new blog by the IMF's Serhan Cevik and João Tovar Jalles, they explain why climate change vulnerability is bad for sovereign credit ratings. Recent IMF staff research has found that a country’s vulnerability or resilience to climate change can have a direct effect on its creditworthiness, its costs of borrowing, and, ultimately, the likelihood it might default on its sovereign debt.

The economic consequences of climate change have been known for years, but research on how climate change affects sovereign risk has been limited.

These findings provide evidence on the relationship between climate change and sovereign credit ratings. The research builds on similar analysis that, for the first time, links climate change vulnerability to sovereign default risk. Our research has similarly found a connection between climate shocks and sovereign bond yields.

One recurring theme amid all these findings is that financial risks created by climate change are felt more acutely by developing economies, especially those that are not adequately prepared, including because of the lack of policy space, to address climate shocks.

Read the full blog to learn more about a climate credit score, debt defaults and building resilience.

WHAT'S NEXT FOR THE MIDDLE EAST AND NORTH AFRICA?

The road to recovery for the MENA region will hinge on several key factors: ensuring an equitable distribution of vaccines and laying the foundation for a resilient, inclusive post-pandemic recovery, providing healthcare systems the resources they need, bolstering regional and international cooperation, addressing the uneven labor market, strengthening social protections, and fighting corruption.

Covering these topics, as well as broader insights about recent economic developments in the region, I highly recommend you watch this discussion between the IMF's Jihad Azour and Maha Yahyaof the Carnegie Middle East Center.

Watch in English | Watch in Arabic

"SERVICES" VS. "MANUFACTURING"

The IMF's Reda Cherif and Fuad Hasanov published an intriguing new blog this week on the language we use in country reports. You might be surprised at what they've learned.

First, efforts to revive national manufacturing sectors get a lot of airtime. After all, the sector propelled many East and South East Asian economies—the so-called “East Asia Miracle”—and was a gateway to the middle class for millions of workers. However, for all the obsession with manufacturing, economists for their part seem to be more preoccupied with services.

To confirm this, the authors combed through thousands of IMF reports on countries’ economies from 1978 to 2019. Using 113 distinct terms related to growth theory and policy—ranging from “infrastructure” to “liberalization”—we computed the relative weights of each term across countries and years. As shown in their chart of the week, “services” is used more than any other term.

The results show that contrary to all the fervor around manufacturing and the industrial sector, discussion of services is much more prevalent than other industries in IMF country reports and has been for more than four decades. This is the case across income groups, and includes periods when manufacturing was a much larger sector in terms of production and employment in many countries. The question is, will this trend continue?

SHAPING A DATA ECONOMY

The world needs a new system of governance for the buying and selling of data, writes Murat Sonmez of the World Economic Forum in our latest edition of Finance & Development magazine on the future of work and opportunity.

Robots are rolling through hospital wards and warehouses, decontaminating rooms with ultraviolet light. Voice-activated and -connected devices are helping people with limited mobility and chronic conditions. Medical professionals are using artificial intelligence (AI) to speed up diagnosis and treatment. Drones are delivering blood on demand, cutting delivery times from hours to minutes and eliminating waste at the same time.

These technologies collectively represent the Fourth Industrial Revolution (4IR)—the recent explosion of computing power combined with connectivity that has led to the fusion of our physical and digital worlds. Technology was already speeding ahead when the global pandemic began. Now it is in even higher gear. More than 80 percent of business executives are accelerating plans to digitalize work processes and deploy new technologies. By 2025, employers will divide work equally between humans and machines.

Yet the underlying challenges of this revolution remain unaltered. How do we harness the potential of this technology while mitigating the risks? How can we ensure that all of society benefits, and not just the privileged few?

Read the full article here to take a deep dive on these issues.

IMF AROUND THE WORLD

IMF staff reached agreement on financing arrangements with several nations over the past week. A staff-level agreement with Madagascar on an Extended Credit Facility arrangement could provide resources of about $320 million, pending approval by the Executive Board. IMF and Kenyan authorities reached a staff-level agreement on a three-year program under the Extended Fund Facility and Extended Credit Facility that could provide $2.4 billion to help with the next phase of the country’s COVID-19 response. IMF staff also reached an agreement with Pakistan on a package of measures to complete second to fifth reviews of a program supported by the IMF’s Extended Fund Facility, which, pending board approval, would release around $500 million.

IMF staff also completed virtual missions this week. Staff complimented Bahrain’s vaccine deployment and other polices to address the pandemic at the conclusion of an Article IV economic assessment of the country. Staff also concluded a virtual mission to San Marino where the pandemic has a significant impact on the country’s tourism and retail sectors.

Concluding statements were also published for missions to CanadaColombiaUzbekistanPeru, and the Eastern Caribbean Currency Union.

Finally, the IMF Executive Board announced this week the conclusion of an Article IV consultation with Kosovo, where directors encouraged continued support that is targeted and transparent. In the coming week, the board is scheduled to consider program reviews for Mali and São Tomé and Príncipe, as well as Article IV assessments of Malaysia and Bosnia and Herzegovina.

IMF LENDING

Check out our global policy tracker to help our member countries be more aware of the experiences of others in combating COVID-19. We are also regularly updating our lending tracker, which visualizes the latest emergency financial assistance and debt relief to member countries approved by the IMF’s Executive Board.

To date, 80 countries have been approved for emergency financing, totaling over US$32 billion. Looking for our Q&A about the IMF's response to COVID-19? Click here. We are also continually producing a special series of notes—more than 50 to date—by IMF experts to help members address the economic effects of COVID-19 on a range of topics including fiscal, legal, statistical, tax and more.

FINAL THOUGHT

Thank you again very much for your interest in the Weekend Read. We really appreciate your time. If you have any questions, comments or feedback of any kind, please do write me a note.

Sincerely,

Rahim Kanani

Rahim Kanani
Editor, IMF Weekend Read
rkanani@IMF.org


IMF Blog Logo
image


Dear maria,

We just published a new blog—please find the full text below. Translations coming soon.


 

Public and Private Money Can Coexist in the Digital Age

By Tobias Adrian and Tommaso Mancini-Griffoli

We value innovation and diversity—including in money. In the same day, we might pay by swiping a card, waving a phone, or clicking a mouse. Or we might hand over notes and coins, though in many countries increasingly less often.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022