"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

After Constantine Journal,update

 

Newsletter

After Constantine Journal

New Collaboration for After Constantine

It is with great pleasure that we inform you that we have begun collaborating with the Greek team Byzantine Tales.

Meet the Centre for Byzantine Research of Aristotle University of Thessaloniki

We would like to introduce you to the Centre for Byzantine Research of Aristotle University of Thessaloniki (Greece).

Μάριος Φούρναρης Ατομική έκθεση

 




 

 
Μάριος Φούρναρης
 
Ατομική έκθεση
 
Ευτυχώς, κάποτε η π-οίηση τελειώνει
 
 
Η ΕΝΙΑ Gallery παρουσιάζει στον νέο της χώρο την Κυριακή 13 Νοεμβρίου την έκτη ατομική έκθεση του Μάριου Φούρναρη με τίτλο «Ευτυχώς, κάποτε η π-οίηση τελειώνει».


Η αρχιτεκτονική διαμόρφωση και κάτοψη του νέου εκθεσιακού χώρου κατέχει δεσπόζουσα σημασία στην συγκρότηση της έκθεσης. Τα περίπου σαράντα έργα παρουσιάζονται ως τμήματα μιας σύνθεσης – εγκατάστασης, αναπτύγματα των εννοιολογικών και εικαστικών αναζητήσεων του καλλιτέχνη.
 

Η διαδικασία της σύνθεσης είναι ο πυρήνας του εικαστικού έργου του Μάριου Φούρναρη. Η σχέση των υλικών και η σύνδεση μεταξύ διαφορετικών, ποικίλων αντικειμένων της καθημερινότητας δομούν και καθορίζουν μορφολογικά το κάθε έργο. Κάθε γλυπτική σύνθεση είναι το ανάπτυγμα άλλοτε μιας αυθόρμητης δημιουργικής παραγωγής και άλλοτε μιας προβληματικής πάνω σε θέματα καθημερινά, κοινωνικά, πολιτικά. Οι συνθέσεις του είναι ένα παιχνίδι συμβολισμών, ισορροπιών και αντιθέσεων.

Η εικαστική του δημιουργία δίνει έμφαση σε ευτελή, ασήμαντα, καθημερινά αντικείμενα και βασίζεται φιλοσοφικά στις έννοιες της ιστορίας, της μνήμης, του χρόνου, της φύσης, της συλλογικότητας, της ανθρωπότητας, της φτώχειας. Ο άνθρωπός, τα δικαιώματά του και το περιβάλλον απέναντι στην ανελέητη και ανεξέλεγκτη οικονομική ανάπτυξη και στις κερδοσκοπικές ιδεοληπτικές πολιτικές της είναι μερικά από τα θεμελιώδη ζητήματα που απασχολούν τον καλλιτέχνη και σχολιάζει κριτικά μέσα από τα έργα του.

Ο Μάριος Φούρναρης μελετά σε βάθος την ιστορία και την ιστορία της τέχνης και θίγει εκ νέου, στο σήμερα του, το ζήτημα της ύπαρξης μιας τέχνης με κοινωνικό χαρακτήρα.
 

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκη Παπασπύρου, ιστορικός τέχνης
 
Η έκθεση συνοδεύεται από ενημερωτικό φυλλάδιο στη διάθεση του κοινού και από κατάλογο 100σελίδων σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων προς πώληση.
 



Βιογραφικό σημείωμα:
Ο Μάριος Φούρναρης είναι εικαστικός καλλιτέχνης και θεωρητικός ερευνητής σε μεθόδους σύγχρονης καλλιτεχνικής πρακτικής. Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική με έμφαση στα νέα εκφραστικά μέσα (B.A. 2010) στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Το 2012 ολοκλήρωσε με έπαινο (merit) τις μεταπτυχιακές του σπουδές (M.F.A. 2012) στο University of Dundee, με ειδίκευση στα νέα μέσα (φωτογραφία, sound design) και την καλλιτεχνική πρακτική στη σφαίρα του δημόσιου χώρου (Art, Society and Publics). Υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2009, 2010, καθώς και κάτοχος του βραβείου αριστείας του Ι.Κ.Υ το 2010. Το 2012 έλαβε πλήρη υποτροφία τριών ετών για την εκπόνηση Διδακτορικής έρευνας από τον κρατικό οργανισμό υποτροφιών του Ηνωμένου Βασιλείου - Arts and Humanities Research Council (AHRC). Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. στην ιστορία της τέχνης. Έχει παρουσιάσει το καλλιτεχνικό και θεωρητικό του έργο σε workshops, residencies και συνέδρια όπως: «Alliances and Commonalities 2022», Stockholm University of Arts, Στοκχόλμη 20-22 Οκτωβρίου 2022, Σουηδία, Διημερίδα Νέων Ερευνητών Ιστορίας της Τέχνης, «Νέες τάσεις και προσεγγίσεις στην Ιστορία της Τέχνης στην Ελλάδα», Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα 2-3 Ιουνίου 2022, Residency Atelier AMI, Analix Forever Gallery, 7 - 21 Ιανουάριος 2021, Γενεύη, Ελβετία, Third Paradise Rebirth Forum, 3-6 Οκτώβριος 2019, Cittadellarte/Pistoletto Foundation, Budapest Hungary. Παράλληλα έχει επιμεληθεί και συμμετάσχει σε διακαλλιτεχνικά project όπως το Musing For The Wild, SKG Bridges Festival 2019 – MOMus Πειραματικό Κέντρο Τεχνών Θεσσαλονίκης, Μάιος 2019, LUX EX ORIENTA, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (MCF), Ιανουάριος 2014 κ.α. Από το 2019 είναι μέλος της ομάδας ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ συμμετέχοντας σε μια σειρά καλλιτεχνικών project όπως τα 100YEARS FOREVER, Anallix Forever Gallery, Γενεύη, Ελβετία, Ιούλιος 2022, SHARING PERAMA – SHARΙNG ART, Biennale ECC «PERSONAL STRUCTURES» 2022, Palazzo Mora, Βενετία Απρίλιος 2022 –Νοέμβριος 2022, κ.α. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται έξι ατομικές εκθέσεις και πλήθος συμμετοχών σε ομαδικές, ενώ έργα αποτελούν μέρος δημόσιων και ιδιωτικών συλλογών, στη Ελλάδα και το εξωτερικό.
 


Εγκαίνια Έκθεσης: Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:00
 
 
Διάρκεια Έκθεσης: 13 Νοεμβρίου 2022 έως 11 Μαρτίου 2023 (17 Δεκεμβρίου έως 12 Ιανουαρίου 2023 η έκθεση θα παραμείνει κλειστή)
 

Ώρες Λειτουργίας:  Πέμπτη / Παρασκευή: 12:00 – 20:00
                                 Σάββατο: 12:00 – 16:00

 
 
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΑΧΑΡΝΕΣ:περί κτιρίου σχολείου (!) στην Αυλίζα

ΑΧΑΡΝΕΣ:περί κτιρίου σχολείου (!) στην Αυλίζα:

Έπρεπε να έρθει ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΗΘΙΝΗ για να ξεπεραστούν κάτι ..."εμποδιάκια με κάτι δόντια να!!!με το συμπάθειο"...

..ώστε να γίνει το σωστό για 170000 δημότες! 
ΕΝΑ "ΕΜΠΟΔΙΑΚΙ να!με το συμπάθειο",βάραινε στην ζυγαριά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ "ΒΑΡΑΙΝΑΝ" 170000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
 
Δεν θα μιλήσει κανείς, ε;;;
Καλά...μη βαρύνεστε... ξέρετε εσεις...μην χαλάσετε και την μαγιά και μετά πάτε για..διόριση !!! (ήμαρτον κ. Μπαμπινιώτη μου)

Mια ομάδα 16 παραγωγών από το νομό Σερρών αποφάσισε να επαναφέρει την καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας





Αγροτών Ανάγνωσμα blog

Mια ομάδα 16 παραγωγών από το νομό Σερρών αποφάσισε να επαναφέρει την καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας

"...Ο Στέργιος Νικολής, παραγωγός ντομάτας στο Σκουτάρι αναφέρει ότι τώρα μια ομάδα 16 παραγωγών από το νομό Σερρών αποφάσισε να επαναφέρει την καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας. Έχοντας εξασφαλίσει την χρηματοδότηση ενός επενδυτή που εγγυάται την πληρωμή στο 100% λειτουργούν δυο εργοστάσια που θα απορροφούν το πρώτο τις μεγαλύτερες ποσότητες και το δεύτερο μικρότερες...."


Αναγνώσατε πατώντας εδώ:


ΣΠΥΡΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ...επισημάνσεις.

 

Σοβαρός.

Λιγόλογος.

Μιλα ΄ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΝΑ ΠΕΙ.

ΟΤΑΝ μιλά.. μιλά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΣΑΦΩΣ και τεκμηριωμένα.
ΣΠΥΡΟΣ ΝΤΙΝΟΥ ΒΡΕΤΤΟΣ.
Εξ ών και η ώδε ανάρτηση...ανάρτησής του στο διαδίκτυο.



ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ, ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Καλάθι 51 προϊόντων (Παρατηρητήριο) λιανικής κατανάλωσης στις υπεραγορές προωθεί η κυβέρνηση, με την ελπίδα αυτό να καταγράψει από εδώ και πέρα μικρότερη αύξηση τιμών εκείνης του πληθωρισμού.
Προφανώς η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της αποτελεσματικότητας για ό,τι εφαρμόζει, αλλά θα πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις και για εκείνα που δεν εφαρμόζει, ενδεικτικά:
Γιατί δεν μειώνει το Φ.Π.Α στα είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να μειώσει οριζόντια τις τιμές και άρα τη βάση εκκίνησης οποιουδήποτε άλλου συμπληρωματικού μέτρου;
Γιατί δεν μειώνει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα και γιατί δεν εφαρμόζει το πλαφόν στην ενέργεια που προτείνει το ΠΑΣΟΚ από την αρχή της κρίσης, ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα το βασικό πρόβλημα που επηρεάζει τον πληθωρισμό, το κόστος και την ποιότητα ζωής των νοικοκυριών;
Γιατί αρνείται στην επιτροπή ανταγωνισμού να ελέγξει τους κλάδους της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, σε αντίθεση με την πρακτική των περισσότερών χωρών του ΟΟΣΑ;
Παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος φτωχοποίησης στην Ελλάδα είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και η αγοραστική δύναμη από τις μικρότερες, η κυβέρνηση δεν δείχνει να εξαντλεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να υποστηρίξει την αξία του εισοδημάτων των πολιτών.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν μόνο μικρό μπορεί είναι το καλάθι που κρατάμε για το μέτρο της κυβέρνησης, το οποίο ας μην ξεχνάμε ότι έρχεται αργά και αφού έχουν διαμορφωθεί πολύ υψηλές τιμές στα βασικά αγαθά κατανάλωσης.
Επίσης, ας έχουμε υπόψιν μας για την τελική αξιολόγηση της δράσης ότι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στα οποία θα στηριχθεί το καλάθι είναι και τώρα φθηνότερα από τα υπόλοιπα και ότι για διάφορους εμπορικούς και εφοδιαστικούς λόγους, οι εκπτώσεις σε επιλεγμένα προϊόντα αποτελεί συνηθισμένη πρακτική.

Γ. Βλάχος: «Ο νέος Νόμος ανοίγει τον δρόμο για εγκατάσταση αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή της Αυλίζας Αχαρνών»

 

 

 


Αθήνα, 01 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Βλάχος: «Ο νέος Νόμος ανοίγει τον δρόμο για εγκατάσταση αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή της Αυλίζας Αχαρνών»

Στο άρθρο 70 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου, «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/944 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την τροποποίηση της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ και άλλες επείγουσες διατάξεις», ορίζει την αλλαγή της χρήση του κτιρίου της Αυλίζας και ανοίγει τον δρόμο για την εγκατάσταση αστυνομικών υπηρεσιών.

Σχολιάζοντας το εν λόγω άρθρο ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γεώργιος Βλάχος, τονίζει ότι η ψήφισή του συνιστά ένα πρώτο και ουσιαστικό βήμα, που θα οδηγήσει στην ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, καθώς και τις ανάγκες της περιοχής.

 

 Βασ. Κωνσταντίνου 26, 116 35 Αθήνα, τηλ.:210-72.97.462, fax:210-72.22.028

e-mail: attiki@gvlahos.grweb-site: www.gvlahos.gr    

twitter.com/Vlachos_G, facebook.com/gvlahos.attiki









ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ. Ρυθμός Επικαιρότητος

 


Ν. Ανδρουλάκης: Σημάδι ελπίδας το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βραζιλία

Ως σημάδι ελπίδας για τον λαό της Βραζιλίας, χαρακτήρισε τη νίκη του Luiz Inácio Lula da Silva στις προεδρικές εκλογές, με μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. «Ελπίδα για σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου αλλά και για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη», σημείωσε, τονίζοντας πως «η ήττα του Μπολσονάρου και της τραμπικής φιλοσοφίας ανοίγει το δρόμο για καλύτερη και ειλικρινή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε παγκόσμιες προκλήσεις, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ιδιαίτερα την προστασία του παγκόσμιου πνεύμονα του δάσους του Αμαζονίου».

Υγεία: Σε εικονική πραγματικότητα η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση επαίρεται ότι υλοποιεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όταν οι πολιτικές της έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση και την υπονόμευσή του. Η δήλωση του υπουργού κ. Πλεύρη ότι οι προτάσεις που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης αποτελούν «αντιγραφή» όσων ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση, δείχνουν πως είτε ζει σε εικονική πραγματικότητα ή διαστρεβλώνει συνειδητά την αλήθεια. Οι Έλληνες είμαστε τρίτοι, μετά τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία, στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι αξιοποιεί πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για την Υγεία. Όταν η Ιταλία διαθέτει το 10% και η Πορτογαλία το 8%, η κυβέρνηση της ΝΔ μόνο το 4,8% των πόρων. 

Ο θεσμός του Οικογενειακού Γιατρού καταρρέει, καθώς από τους αναγκαίους 5.000-6.000 γιατρούς, έχουν εγγραφεί μόνο 3.500. Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης, προχωρούν σε 6.000 μόνιμες προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ., οι οποίες θα καλύψουν μόνο τις νέες αποχωρήσεις, ενώ η φυγή νέων ιατρών στο εξωτερικό συνεχίζεται. Προετοιμάζει δε, η κυβέρνηση νέα νομοθετική παρέμβαση που υπονομεύει τη δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι ο ουσιαστικός αντίπαλος στις πολιτικές της ΝΔ. Οι προτάσεις μας για το νέο Ε.Σ.Υ. στοχεύουν σε ένα ευέλικτο, αποτελεσματικό και πρωτοπόρο σύστημα υγείας, που θα λειτουργεί ως μηχανισμός μείωσης και όχι διαιώνισης των κοινωνικών ανισοτήτων.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ακρίβεια: Μέτρα άμεσης αποτελεσματικότητας, όχι market pass

Μονιμοποίηση της ακρίβειας δείχνουν τα στοιχεία της EUROSTAT για τον πληθωρισμό στη χώρα μας τον Οκτώβριο. Πάρα τη σχετική υποχώρηση στο 9,8%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εξακολουθεί να ροκανίζει τα πενιχρά εισοδήματα των νοικοκυριών και να αυξάνει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, που σε μεγάλο βαθμό μετακυλύεται στους καταναλωτές. Οι αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, είναι ακόμα και διπλάσιες του μέσου όρου του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Η κυβέρνηση με αποσπασματικές πολιτικές, όπως το καλάθι του νοικοκυριού, που δεν είναι παρά ένα ανεπαρκές market pass, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους καταναλωτές. Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή Ανταγωνισμού προειδοποιεί για ενδεχόμενη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού, υπέρ των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ. Οι επιδοματικές πολιτικές της κυβέρνησης καταλήγουν πάλι στις τσέπες των λίγων και ισχυρών, ενώ η ακρίβεια μπορεί να αναχαιτιστεί μόνο με μέτρα άμεσης αποτελεσματικότητας, τα οποία έχει κατ’ επανάληψη προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ενέργεια: Υπερκέρδη για τους προμηθευτές με κυβερνητική χρηματοδότηση

Τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ κέρδισαν μόνο για τον Οκτώβριο οι προμηθευτές ενέργειας, πουλώντας σε τιμή υπερδιπλάσια από την αγορά. Η πολιτική ανεπάρκεια της κυβέρνησης δημιουργεί κάθε μήνα εκατοντάδες εκατομμύρια νέα υπερκέρδη σε όλους του προμηθευτές μέσω των πανάκριβων τιμολογίων που ανακοινώνουν. Για να ισορροπήσει τον στρεβλό μηχανισμό που δημιούργησε, αναγκάζεται να ξοδεύει τεράστια ποσά σε επιδοτήσεις απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντί να χρηματοδοτεί με αυτά επενδύσεις που θα ενισχύσουν την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Για τον Οκτώβριο, το συνολικό κόστος των επιδοτήσεων ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ, όταν από τα υπερκέρδη που κατακρατά ο μηχανισμός στην πηγή, προήλθαν μόλις 250 εκατ. ευρώ. Δηλαδή κοντά 850 εκατ. προήλθαν από τα κρατικά ταμεία, τους φόρους δηλαδή των πολιτών. Ένα αποτελεσματικό σύστημα διαμόρφωσης τιμών λιανικής και δίκαιων αποζημιώσεων για όλους είναι απαραίτητο.

Περισσότερα ΕΔΩ

Υπόθεση Πάτση: Θύματα της αντίληψης «κράτος-λάφυρο» οι πολίτες

Τη στιγμή που η κοινωνία πλήττεται από την ακρίβεια και την ανέχεια, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αφήνουν εν γνώσει τους στελέχη της ΝΔ να κερδοσκοπούν επάνω τους κόπους μίας ζωής, όπως η πρώτη κατοικία. Το σκάνδαλο Πάτση αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της αντίληψης της ΝΔ για το «κράτος-λάφυρο» με αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε ημέτερους. Δεν είναι τυχαίο ότι ανέθεσαν στον γιο του κ. Πάτση τη γραμματεία του τομέα «κόκκινων δανείων» του κόμματος. Σήμερα, τα «κόκκινα δάνεια» υπερβαίνουν τα 1,2 εκατ., ενώ 700.000 ακίνητα θα βγουν σε πλειστηριασμό μέχρι το 2025 – πολλά εκ των οποίων πρώτες κατοικίες.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών στην Πράγα




Στην σημασία των σιδηροδρομικών υποδομών ως ολοκληρωμένης υπηρεσίας μεταφορών υψηλού επιπέδου για τους πολίτες αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής κατά την συνεδρίαση του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, στο πλαίσιο της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής τόνισε στους ευρωπαίους ομολόγους του την συνεισφορά του σιδηροδρομικού μέσου στην αποδοτικότητα και στην βιωσιμότητα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ). Υπογράμμισε μάλιστα ότι στην Ελλάδα έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου ο σιδηροδρομικός τομέας να λειτουργεί αποτελεσματικά, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των σιδηροδρομικών εταιριών, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των έργων, να μειωθούν τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης αυτών και να βελτιστοποιηθεί η χρήση των Ευρωπαϊκών πόρων. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «μειώνουμε σημαντικά το χρόνο παραγωγής των έργων. Στόχος μας η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου, που μαζί με πρωτοβουλίες της ΕΕ για ψηφιοποίηση του τομέα, την διαμόρφωση πλαισίου κοινών κανόνων για θέματα προγραμματισμού, εισιτηρίων, τιμολόγησης, πρόκειται να συνθέσουν τις προϋποθέσεις για έναν σιδηρόδρομο υψηλών ταχυτήτων και για την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού εναλλακτικού μέσου τόσο για το επιβατικό κοινό όσο και για τις εμπορευματικές μεταφορές».

Στο περιθώριο των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου ο κ. Καραμανλής είχε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Βουλγαρίας, κατά την διάρκεια της οποίας επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για την ανάπτυξη του διακρατικού έργου «Sea2Sea» και την προώθηση της συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Με το «Sea2Sea» προωθείται η σιδηροδρομική σύνδεση των λιμένων Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με τα δύο βουλγαρικά λιμάνια του Μπουργκάς και του Ρούσε. Επίσης, ο κ. Καραμανλής συνυπέγραψε Κοινή Δήλωση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Πολωνίας, για την συνεργασία των δύο κρατών μελών στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.



Χαρακτηρισμός ΣΒΑΚ του Δήμου Πετρούπολης



Χαρακτηρίστηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Πετρούπολης, με Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ο Δήμος Πετρούπολης έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της υλοποίησης του ΣΒΑΚ και των παρεμβάσεων που προβλέπονται στην πρόταση που έχει υποβάλλει, στο πλαίσιο της νομοθεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να βελτιωθεί το περιβάλλον κινητικότητας στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον ν. 4784/2021, υπόχρεοι για την κατάρτιση ΣΒΑΚ είναι οι Δήμοι με μόνιμο πληθυσμό άνω των 30.000 κατοίκων, καθώς και οι Δήμοι που εμπίπτουν στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ και του ΟΣΕΘ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, ανεξαρτήτως πληθυσμού. Την υποχρέωση να καταρτίσουν ΣΒΑΚ έχουν, επίσης, όλες οι Περιφέρειες της χώρας.

Μεταξύ άλλων, στο ΣΒΑΚ του Δήμου Πετρούπολης προβλέπονται δράσεις για:Διευκόλυνση των μετακινήσεων των πεζών και των συνθηκών μετακίνησης για ευάλωτες κατηγορίες μετακινούμενων (ΑμεΑ)
Διαμόρφωση ποδηλατόδρομων και διαδρόμων οχημάτων μικροκινητικότητας
Αύξηση των μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με πύκνωση δρομολογίων της υφιστάμενης δημοτικής συγκοινωνίας και δημιουργία νέας γραμμής
Αποτροπή της παράνομης στάθμευσης
Μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και ανάπλαση της 25ης Μαρτίου
Εκπόνηση Σ.Φ.Η.Ο. και πολιτικές προώθησης της ηλεκτροκίνησης.

Με αφορμή την έκδοση της απόφασης για το ΣΒΑΚ του Δήμου Πετρούπολης, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής προστίθεται στον κατάλογο των περιοχών που έχουν εκπονήσει ΣΒΑΚ και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση παρεμβάσεων βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Τα έργα που προβλέπονται στον σχεδιασμό θα ενισχύσουν τις ήπιες μορφές κινητικότητας στην Πετρούπολη, αλλά και τη σύνδεση της περιοχής με τις υποδομές του κεντρικού συστήματος των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας».

Εως τις 11 Νοεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή του εντύπου Ε4



Από 1/11/2022 η απογραφή του ωραρίου για όλους τους μισθωτούς
31 Οκτωβρίου, 2022




Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη παρατείνεται έως τις 11 Νοεμβρίου 2022 η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 (Ετήσιος/Ετήσιος Συμπληρωματικός Πίνακας Προσωπικού) στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για το τρέχον έτος. Η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων (290.000 κατά προσέγγιση έως το μεσημέρι) είχαν ήδη υποβάλει το έντυπο εντός της αρχικής προθεσμίας που έληγε σήμερα και η παράταση δίνεται προκειμένου να εκπληρώσουν τη σχετική υποχρέωση και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στο πλαίσιο εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, από αύριο Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η απογραφική διαδικασία του Ωραρίου Απασχόλησης από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες της χώρας και για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προθεσμίες υπεύθυνων δηλώσεων για την αναστολή συμβάσεων εργασίας στον κλάδο της γουνοποιίας για το Νοέμβριο


31 Οκτωβρίου, 2022



Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.

Γνωστοποιείται ότι το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα είναι διαθέσιμο στις επιχειρήσεις – εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Γουνοποιίας που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για το μήνα Νοέμβριο 2022.

Ειδικά για συμβάσεις εργασίας εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή κατά το χρονικό διάστημα από 1/11/2022 έως και 4/11/2022, οι υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρήσεων υποβάλλονται απολογιστικά το αργότερο έως και την Παρασκευή 4η Νοεμβρίου 2022.

Για συμβάσεις εργασίας εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή από 5/11/2022 και εντεύθεν, ισχύει η προαναγγελία της αναστολής.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

..στο 0,35% το ελάχιστο επιτόκιο χορήγησης δανείων στο Ταμείο Ανάκαμψης για μικρές επιχειρήσεις – Στο 1% ορίζεται για μεσαίες/μεγάλες


Σταθερό στο 0,35% παραμένει το ελάχιστο επιτόκιο χορήγησης δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από τους τραπεζικούς φορείς προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ για τις υπόλοιπες, αυξάνεται και διαμορφώνεται, πλέον, σε επίσης σταθερό 1%.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ.κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Θόδωρου Σκυλακάκη, που υπεγράφη και τίθεται σε ισχύ από σήμερα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 5473/24-10-2022).

Στο πλαίσιο της νέας ΚΥΑ, επισημαίνεται πως τα παραπάνω επιτόκια ισχύουν για όσες δανειακές συμβάσεις συναφθούν μεταξύ των τραπεζικών φορέων και των δικαιούχων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από την έναρξη ισχύος της απόφασης και μέχρι την έναρξη ισχύος τυχόν απόφασης τροποποίησής της, με την οποία θα αναθεωρείται το ελάχιστο προβλεπόμενο επιτόκιο.

Επιπρόσθετα, διευκρινίζεται πως η αύξηση του σταθερού επιτοκίου από 0,35% σε 1% για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις δεν αφορά όσες έχουν, ήδη, συνάψει, το αργότερο 1 ημερολογιακή ημέρα προ της δημοσίευσης της παρούσας απόφασης, σύμβαση με ανεξάρτητο αξιολογητή για τον έλεγχο του επενδυτικού τους σχεδίου.

Υπενθυμίζεται πως, προς το παρόν, στο δανειοδοτικό σκέλος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» συμμετέχουν τα παρακάτω πιστωτικά ιδρύματα: Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Optima Bank, Παγκρήτια Τράπεζα και Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ - πρώην ΤΑΝΕΟ).

Δάνεια στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2.0» μπορούν να διεκδικήσουν επενδυτικά σχέδια που εμπίπτουν στους εξής πέντε πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου: 1. Πράσινη μετάβαση, 2. Ψηφιακός μετασχηματισμός, 3. Καινοτομία, έρευνα & ανάπτυξη, 4. Ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων και 5. Εξωστρέφεια.

Όσον αφορά στο επενδυτικό σχήμα, κάθε σχέδιο χρηματοδοτείται σε ποσοστό έως 50% με δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης και τουλάχιστον κατά 30% με δάνειο από τη συνεργαζόμενη τράπεζα, ενώ το 20% της επένδυσης καλύπτεται με ίδια συμμετοχή.

Απάντηση Υπουργείου Οικονομικών στον καραγκιόζη της Βουλής των Ελλήνων (περί ΕΑΒ)

Απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξη Τσίπρα κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην ΕΑΒ


Στις δηλώσεις του, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να εμφανιστεί ως υπέρμαχος της ενίσχυσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, κατηγορώντας, μάλιστα, την Κυβέρνηση για «απαξίωση» αυτού του, πολλαπλά κρίσιμου για την πατρίδα μας, τομέα.
Προφανώς, ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι απευθύνεται σε Λωτοφάγους. Διότι ο ορισμός της απαξίωσης είναι η κατάσταση στην οποία οδήγησε την αμυντική βιομηχανία η δική του Κυβέρνηση. Κατάσταση η οποία αντιστράφηκε, χάρη στην εντατική, συντονισμένη και μεθοδική δουλειά της σημερινής Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, τον Ιούλιο του 2019, η Κυβέρνηση παρέλαβε την ΕΑΒ με ταμειακά ελλείμματα, σχεδόν μηδενική ρευστότητα, οργανωτικές δυσλειτουργίες, επιχειρησιακές αγκυλώσεις και αδιαφανή, τουλάχιστον, πεδία.
Ενδεικτικά:Η ΕΑΒ παρουσίασε κατά το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2019 απόκλιση άνω του 10% (19% και 49,2% αντίστοιχα) στην εκτέλεση του προϋπολογισμού της.
Από τις εκθέσεις ελέγχου των ανεξάρτητων ορκωτών ελεγκτών για τα οικονομικά έτη 2015-2018 προέκυπτε ότι:
- το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας καθίστατο αρνητικό, ενώ
- υπήρχε η πιθανότητα η εταιρεία να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει μέρος των συμβατικών υποχρεώσεών της.Στα παραπάνω, να προστεθεί ότι η εταιρεία κατέβαλλε παροχές στους εργαζόμενους, οι οποίες δεν εντάσσονταν στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Tο Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση συνολικά, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, αλλά και των ευρύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, προχώρησαν και συνεχίζουν να προχωρούν, με μεγαλύτερη ένταση, σε αποφασιστικές λύσεις για την εταιρεία σε τρία επίπεδα.

1ον. Στο επίπεδο της λειτουργικής αναβάθμισής της: επιλύθηκαν χρονίζουσες αγκυλώσεις,
αντιμετωπίστηκαν φορολογικές και τελωνειακές εκκρεμότητες,
ενισχύθηκε και ενισχύεται κεφαλαιακά η εταιρεία.

2ον. Στο επίπεδο της ενδυνάμωσής της με εξειδικευμένο προσωπικό:θεσπίστηκε μια κατ’ εξαίρεση, αντικειμενική και ταχεία διαδικασία προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου,
παρασχέθηκε η δυνατότητα χρονικής παράτασης των ορίων των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (τόσο των υφισταμένων όσο και των μελλοντικών) μέχρι τη λήξη του εκάστοτε προγράμματος,
απαγορεύτηκε η «αιμορραγία» του προσωπικού μέσω της κινητικότητας, και
πλέον δρομολογείται – σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών – η σταδιακή μονιμοποίηση των ικανών πενταετούς θητείας στελεχών, μετά από αξιολόγηση, προκειμένου να παγιωθεί η θέση τους στην εταιρεία και να αξιοποιηθεί πλήρως η επένδυση της ΕΑΒ στην εκπαίδευση και εξέλιξή τους.

3ον. Στο επίπεδο της αποκατάστασης του αισθήματος δικαίου και της διασφάλισης της εργασιακής ειρήνης, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της εργασιακής πραγματικότητας στην εταιρεία:θεσπίστηκε επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας,
παρασχέθηκε η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση αμειβόμενης υπερωριακής εργασίας,
επιφυλάχθηκε στους εργαζομένους ειδική μεταχείριση ως προς παροχές ιδιωτικής ασφάλισης,
εγκρίθηκαν δύο γενναιόδωρες – σε μη μισθολογικές παροχές – συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και
νομοθετήθηκε η χορήγηση χρηματικού κινήτρου παραγωγικότητας (bonus) στους εργαζομένους, υπό όρους και προϋποθέσεις.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση συνολικά επιβεβαίωσαν και επιβεβαιώνουν – έμπρακτα – τη στήριξή τους στο σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο της ΕΑΒ.

Παράλληλα, διευρύνονται οι δραστηριότητες της εταιρείας με την προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης και της καινοτομίας στην ΕΑΒ.
Με ομάδα εργασίας, που έχει συσταθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, ελληνικά πανεπιστήμια και την ΕΑΒ, προχωρά ο σχεδιασμός και η βιομηχανική παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) για πολιτικές ή/και στρατιωτικές εφαρμογές.
Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας», συμπλήρωσε ήδη 1 χρόνο.
Βάσει της έκθεσης αξιολόγησης των αρμοδίων, το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα και συνεχίζεται η προμήθεια και ο έλεγχος των εξαρτημάτων, παρά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται λόγω των διαταραχών οι οποίες έχουν προκληθεί στις εφοδιαστικές αλυσίδες παγκοσμίως.
Προβλέπεται προς τα τέλη του τρέχοντος έτους να ξεκινήσει η κατασκευή του πραγματικού πρωτοτύπου.
Η ΕΑΒ δομεί τη γραμμή παραγωγής και συγκροτεί τον τομέα προώθησης των πωλήσεων.
Το Υπουργείο Οικονομικών, ως κύριος μέτοχος της ΕΑΒ, χρηματοδοτεί το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους εμπλεκόμενους φορείς, στην ελληνική οικονομία και συνολικά στη χώρα.

Η ΕΑΒ, με την αρωγή των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εθνικής Άμυνας, συνεχίζει τις ενέργειες λειτουργικής και επιχειρησιακής αναδιάρθρωσης, βελτιώνει σταδιακά τα οικονομικά μεγέθη της και θέτει τις βάσεις επαναφοράς της σε κερδοφορία, μετά από 6 χρόνια ζημιογόνων χρήσεων.

Χρέος όλων των πλευρών είναι να συμβάλουν – μακριά από λαϊκισμούς – στη σύγχρονη, δομική και λειτουργική ανασυγκρότηση της ΕΑΒ, στη διεύρυνση των στόχων της, στην υγιή ανάπτυξή της με νομιμότητα, συνεχές νοικοκύρεμα και πλήρη διαφάνεια, στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, καθώς και στην παραγωγική και αποτελεσματική λειτουργία της.

Η ΕΑΒ δύναται, αλλά και υποχρεούται, να ανταποκριθεί με επάρκεια στην υψηλή αποστολή της, ως ισχυρού παράγοντα προώθησης της αμυντικής βιομηχανίας και, ευρύτερα, της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας.

WORLD TRADE ORGANIZATION update

 

World Trade Organization

31 Oct 2022

Latest news
Dear maria CHADZIDAKIS VAVOURANAKIS,
Below are the news items published today on the WTO public website 
alt text
 
NEWS ITEM
E-commerce talks progress, aim at issuing a revised negotiating text by end-2022
Co-conveners of the e-commerce discussions — Japan, Australia and Singapore — held a series of meetings from 25 to 28 October to advance the negotiations, building on previous efforts to reach convergence, with the target of issuing a revised consolidated text by the end of 2022.
News item   ⟶
alt text
 
NEWS ITEM
France gives EUR 50,000 to boost safe food exports from developing countries
France is contributing EUR 50,000 (approximately CHF 49,000) for 2022 to the Standards and Trade Development Facility (STDF) to help developing and least-developed countries (LDCs) meet international food safety, animal and plant health standards for trade and improve their access to global and regional markets. The contribution adds to the EUR 400,000 already committed to the STDF by France’s Ministry of the Economy, Finance and Industrial and Digital Sovereignty.
Press release   ⟶

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022