"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

TΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΚΛΑΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΛΩΣΗ ΤΟ 1204 Μ.Χ


Αρχαιολογία - Archaeology ·
Στυλιανός Καβάζης · 22 ώρες ·




TΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΚΛΑΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΛΩΣΗ ΤΟ 1204 Μ.Χ

Τα άλογα αυτά σήμερα τα γνωρίζει όλος ο πλανήτης λανθασμένα σαν τα άλογα του Αγίου Μάρκου,μόνο που είναι Ελληνικά και θα έπρεπε να ονομάζονται της Χίου….


Τα τέσσερα περίφημα αγάλματα που αποδίδονται στον γλύπτη Λύσιππο (ο οποίος εργάσθηκε για τον Μέγα Αλέξανδρο) εάν και είναι πολύ πιθανόν να έγιναν μετά τον θάνατο του από κάποιον γλύπτη που ακολουθούσε την τεχνική του και προερχόταν από την κορυφαία σχολή γλυπτικής της Σικυώνας η από την επίσης περίφημη σχολή της Χίου εκείνη την εποχή,στόλιζαν το νησί από τον 2ο π. Χ. αιώνα –σύμφωνα με την ανάλυση του άνθρακα.

Τα τέσσερα περίφημα αγάλματα έχουν ένα μέγιστο ύψος 238 cm (131 εκατοστά είναι το ύψος στο ακρώμιο), μήκους 252 εκατοστά και ζυγίζουν μεταξύ 8,5 και 9 τόνους το καθένα.
Τα γλυπτά αν και ονομάζονται μπρούτζινα, η ανάλυσή τους έχει δείξει ότι περιέχουν τουλάχιστον 96,67% χαλκό, και έτσι θα πρέπει να θεωρούνται περισσότερο μη καθαρό κράμα χαλκού παρά μπρούτζου.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε κασσίτερο είχε αυξήσει την θερμοκρασία του καλουπώματος στους 1200–1300 °C.
Η υψηλής καθαρότητας χαλκός επιλέχθηκε για να επιτευχθεί πιο ικανοποιητική επιχρύσωση με τη τεχνική της χρήσης υδραργύρου
Με εντολή του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Θεοδόσιου ΙΙ (408-450) τα πήραν απο την Χίο και τα τοποθέτησαν στον ιππόδρομο της Κωνσταντίνου πόλεως.

Το 1204 κλάπηκαν από τον Ενρίκο Δάνδολο, στη Δ΄ Σταυροφορία! Ο Δάνδολος τα έβαλε στη βεράντα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, όπου έμειναν μέχρι το 1797.

Ύστερα ο Ναπολέων τα τοποθέτησε επάνω στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι!

Οι κατακτητές – σύμμαχοι τα έστειλαν πίσω στη Βενετία μετά την πτώση του Ναπολέοντα το 1815.

Σήμερα εξακολουθούν να ευρίσκονται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου αντίγραφα των χάλκινων ίππων καθώς τα πρωτότυπα βρίσκονται στο Μουσείο του Ναού..

Τα κολάρα που υπάρχουν στα άλογα προστέθηκαν το 1204 για να καλυφθούν τα σημεία από τα οποία είχαν κοπεί τα κεφάλια προκειμένω να μεταφερθούν στη Βενετία...
 
Μας έρχεται στο νου ο στίχος του Γιώργου Σεφέρη <<όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα με πληγώνει>> με τον οποίο ο ποιητής αναλογίζεται τα ένδοξα χρόνια του ελληνικού παρελθόντος, του οποίου διάσπαρτα υπάρχουν παντού καλλιτεχνικά δημιουργήματα, κλεμμένα από άρπαγες εισβολείς, ανεπαρκείς και κατώτερους απέναντι στους αθάνατους δημιουργούς του Ελληνικού μεγαλείου!

Πάνω από ένα εκατομμύριο εκθέματα και κειμήλια ανεκτίμητης αξίας έχουν κλαπεί από την εποχή της πρώτης άλωσης της Πόλης και βρίσκονται διάσπαρτα σε Βενετία και στα υπόγεια του Βατικανού.

 Αναρωτιέμαι μιας και πριν περίπου 20 χρόνια ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ είχε ζητήσει συγγνώμη για όλα αυτά τα εγκλήματα που έκαναν εναντίον της Ορθοδοξίας οι προκάτοχοι του δεν θα έπρεπε σαν ένδειξη καλής θέλησης να επιστραφούν τουλάχιστον κάποια από αυτά εκεί που πραγματικά ανήκουν;



κ. ΣΑΚΟΡΑΦΑ...ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ Τ Ω Ρ Α !!



Κυρία Σακοράφα, δεν ξεχνώ οτι τιμήσατε κάποτε την Πατρίδα μου.
Εύγε καιμπράβο σας. 
Μια που είστε ξεχωριστή λοιπόν, παρακαλώ θερμά ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ για την περίπτωση της Θεάς Ολυμπιονίκου Κυρίας Ντρισπριώτη λόγω ΕΥΘΙΞΙΑΣ.

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ...για να τιμήσετε το παρελθόν σας.
Ευχαριστώ..



ΕΛΛΗΝΕΣ/ΙΔΕΣ ΘΕΟΙ/ΕΣ ....κάνουν τον Πλανήτη να θαυμάζουν και να τιμούν την Πατρίδα μας...ΑΥΤΟ..τίποτα άλλο!! ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΘΕΕΣ...














 

 

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου, Προέδρου Σοσιαλιστικής Διεθνούς





Από Κίνημα Αλλαγής 
 Δημοσιεύτηκε 20/08/2022


Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου, Προέδρου Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ο μήνας Αύγουστος αποτελεί μια ετήσια υπενθύμιση της τραγωδίας της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, όπου χρησιμοποιήθηκαν οι πρώτες πυρηνικές βόμβες.

Το σοκ, τα θύματα, η τρομερή καταστροφή…

Ωστόσο, παρά τις πολυετείς προσπάθειες ενάντια στη χρήση, τη διάδοση και τη δοκιμή πυρηνικών όπλων, αυτή η απειλή παραμένει. Και είναι μια απειλή που αφορά κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι μια απειλή για την ίδια την ανθρωπότητα.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ,Αντόνιο Γκουτέρες, σχεδόν 13.000 πυρηνικά όπλα βρίσκονται σε οπλοστάσια ανά τον κόσμο.

Η χρήση νέων τεχνολογιών στα όπλα μαζικής καταστροφής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, τα big data, οι κβαντικοί υπολογιστές, τα υπερηχητικά βλήματα, σε συνδυασμό με την αύξηση των συγκρούσεων με πυρηνικό κίνδυνο, στη Μέση Ανατολή, την Κορεατική Χερσόνησο και την εισβολή της Ρωσίας της Ουκρανίας, αυξάνουν τις πιθανότητες για καταστροφικά γεγονότα.

Η αντιπαράθεση γύρω από τη Ζαπορίζια, η στρατιωτικοποίηση ή η επίθεση σε μια τέτοια εγκατάσταση, αποτελεί μία αυστηρή προειδοποίηση προς όλους. Μια υπενθύμιση της πιθανής καταστροφής σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος ή πυρηνικής αντιπαράθεσης.

Η στρατιωτικοποίηση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια από τα Ρωσικά στρατεύματα που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία, καταδεικνύει την ευθραυστότητα του κόσμου μας εάν δεν ενισχυθούν οι συνθήκες και οι κανονισμοί γύρω από τα όπλα μαζικής καταστροφής και δεν τηρηθεί το διεθνές δίκαιο.

Είναι υψίστης σημασίας να επιτραπεί στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας να εισέλθει στο εργοστάσιο και να διασφαλίσει την ασφάλεια του, ώστε να μετατρέψει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια σε αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτές οι εξελίξεις υπογραμμίζουν την ανάγκη για μια επικαιροποιημένη πολυμερή παγκόσμια συνθήκη για τη διαφύλαξη των πυρηνικών εγκαταστάσεων και την προστασία των αμάχων σε καταστάσεις πολέμου. Αυτή η συνθήκη πρέπει να συμπληρώσει έναν οδικό χάρτη για τον πλήρη πυρηνικό αφοπλισμό, θέτοντας έτσι τέλος στην αυξανόμενη κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών και τηντρομερή απειλή για τον πολιτισμό μας.

Η 10η Διάσκεψη για την Αναθεώρηση της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη, πρέπει να δείξει ότι, μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων, μπορεί να υπάρχει πραγματική πρόοδος προς την εξάλειψη των πυρηνικών αποθεμάτων.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής





Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής





Από Κίνημα Αλλαγής
Δημοσιεύτηκε 20/08/2022

Ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχουν πανηγυρίσει τρεις φορές σε διάστημα δύο μηνών την -προαποφασισμένη από τους δανειστές το 2019- έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία. Οι διθυραμβικές αναφορές του κ. Μητσοτάκη για «ιστορική μέρα» και ότι δήθεν «ξεπροβάλει, ένας νέος ορίζοντας ανάπτυξης και ευημερίας για όλους» έχουν αποκλειστικό στόχο να στήσουν ένα παραπλανητικό προεκλογικό αφήγημα. Αντιθέτως, η καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες αλλά και η πραγματική κατάσταση της οικονομίας είναι εντελώς διαφορετικές.

– Με τον πληθωρισμό να τρέχει στο 11,3% και να είναι στους επτά υψηλότερους στην Ευρωζώνη.

– Με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην ΕΕ.

– Με τα υπερέσοδα του κράτους από τους έμμεσους φόρους να μην διοχετεύονται σε πολιτικές, που ανακουφίζουν αποτελεσματικά τους πιο ευάλωτους.

– Με τη διαρκή αναβολή της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας που ενισχύει τους μεγάλους εισαγωγείς φυσικού αερίου.

– Με την άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει πρόσκαιρα τους φόρους σε καύσιμα, ενέργεια και βασικά καταναλωτικά αγαθά.

– Με το ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα να είναι το έβδομο χαμηλότερο στην ΕΕ.

– Με τη χώρα να διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο χρέους/ΑΕΠ στην Ευρώπη.

– Με την παραγωγική βάση να εξακολουθεί να είναι σαθρή, καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου εμπορευμάτων στο 1ο εξάμηνο 2022, η οποία είναι η υψηλότερη από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ.

Οι πολίτες αναγνωρίζουν τον αγώνα και την υπεύθυνη στάση του ΠΑΣΟΚ εν μέσω μιας ανέτοιμης Ευρώπης να γλιτώσει τη χώρα από το χείλος της χρεοκοπίας εξαιτίας του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της διακυβέρνησης Καραμανλή. Καταστροφικά πεπραγμένα τα οποία συγκάλυψαν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν οι αυταπάτες των Ζαππείων και της “κατάργησης των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο”, που οδήγησαν στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου.

Σήμερα οι πολίτες εμπιστεύονται και πάλι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για λύσεις με κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.

IMF update

 

Saudi Arabia


Saudi Arabia to Grow at Fastest Pace in a Decade

(Photo: Mlenny/iStock by Getty Images)

By Amine Mati and Sidra Rehman

Saudi Arabia is likely to be one of the world’s fastest-growing economies this year as sweeping pro-business reforms and a sharp rise in oil prices and production power recovery from a­ pandemic-induced recession in 2020. Gross domestic product is expected to expand by 7.6 percent, the fastest growth in almost a decade, according to our recent Article IV consultation report.

Despite higher prices for imported commodities, inflation will remain contained at 2.8 percent in 2022 as the central bank tightens policy in line with the US Federal Reserve. Public finances and the external position will strengthen substantially thanks to increased non-oil revenue and higher proceeds from oil exports. Reserve buffers will remain ample.

Maintaining control of public spending despite higher oil proceeds will be important, but there is scope for more targeted social spending. Improvements in tax policy and revenue administration to raise more taxes from non-oil activities would help support fiscal consolidation.

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on..

 Statement by the Prime Minister on the 80th anniversary of the Dieppe Raid


August 19, 2022
Ottawa, Ontario


The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on the 80th anniversary of the Dieppe Raid:

“Today, we remember the brave Canadians who took part in the Dieppe Raid, one of the most difficult and tragic days of the Second World War for our country.

“On August 19, 1942, nearly 5,000 Canadian soldiers, along with their British and American allies, approached the beaches of and around Dieppe, in occupied France. Their objective was to test the enemy’s defences, damage its port facilities, and gather important intelligence to help defeat Nazi Germany.

“Unfortunately, the Canadian soldiers who came ashore were met with sustained enemy fire, and only a few small groups of Canadians managed to reach the streets of Dieppe. In the air, the Royal Canadian Air Force and the British Royal Air Force continued the offensive, conducting one of the fiercest air battles of the Second World War. Forced to retreat, the Allies returned to Britain after nine hours of intense fighting.

“During the course of this operation, many Canadian soldiers were wounded, 916 were killed, and 1,946 were taken as prisoners of war. Most of them remained captive until the end of the war in Europe, almost three years later. Despite this devastating setback, Canadian and Allied soldiers showed exceptional heroism, resilience, and courage. Invaluable lessons were learned from the Dieppe Raid and other amphibious assaults – lessons that proved essential in planning further attacks, including on D-Day and during the Battle of Normandy. The Dieppe Raid was instrumental in leading the Allies to victory over Nazi Germany and, as a result, in changing the course of history.

“On this day, we pay tribute to the thousands of Canadians who made the ultimate sacrifice at Dieppe. I invite everyone to take part in a commemorative event to mark this solemn anniversary, and to honour the memory of those who have defended our values of peace, freedom, and justice.

“Lest we forget.”


Statement by the Prime Minister on World Humanitarian Day


August 19, 2022
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on World Humanitarian Day:

“Today, on World Humanitarian Day, we honour all the workers who selflessly put the needs of others before their own to deliver health care, food, water, and shelter to those who need it most.

“These dedicated volunteers and professionals inspire us with their courage as they brave armed conflict, violence, and natural disasters to provide relief and hope to the world’s most vulnerable. Sadly, the number of people who need humanitarian assistance has more than tripled over the last decade, and the United Nations estimates that over 300 million people around the world will require humanitarian assistance this year alone.

“This year’s theme for World Humanitarian Day – #ItTakesAVillage – reminds us that we all have a part to play in supporting those who need it. Canada has a proud tradition of supporting experienced humanitarian partners worldwide, and we continue to stand ready to provide assistance – in particular to women and girls, who are disproportionately affected by the pandemic and armed conflicts around the world. Building on our Feminist International Assistance Policy, we will continue to ensure that the voices of women and girls remain at the centre of the government’s efforts to support humanitarian responses around the world.

“As Russia’s illegal and unjustifiable aggression against Ukraine continues, Canada is helping people impacted by the conflict. Since the beginning of the invasion, we have committed $320 million to supply medical aid, food, shelter, and more to address the needs of displaced and vulnerable populations in Ukraine and across the region. In June, Canada also committed additional funding to help meet the needs of those most affected by the global food security crisis exacerbated by the conflict. This builds on the $514.5 million already allocated globally in 2022 for emergency food and nutrition assistance.

“In many parts of the world, the safety and security of humanitarian workers, particularly local staff, are at great risk as they face increasing attacks, violence, and threats, in contravention of international law and humanitarian principles. Canada will continue to advocate for their safety, their security, and their ability to deliver aid to those most in need.

“On this day, I join Canadians in thanking humanitarian workers here at home and around the world. Your continued dedication, courage, and selflessness are a source of relief, inspiration, and hope for millions of people every day.”



Prime Minister welcomes the Twenty-Ninth Annual Report on the Public Service of Canada


August 17, 2022
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today welcomed the Twenty-Ninth Annual Report on the Public Service of Canada, which was presented to him by the Clerk of the Privy Council and Secretary to the Cabinet and Head of the Federal Public Service, Janice Charette.

The report outlines the work of public servants over the past year to address ongoing and emerging crises. Public servants secured and distributed vaccines, launched the whole-of-government effort in response to the security situation in Afghanistan and Russia’s illegal and unjustifiable invasion of Ukraine, and addressed the impacts of extreme weather events on communities across the country.

In these challenging times, the report emphasizes the need to continue supporting mental health and well-being in the workplace and confronting systemic racism, while advancing equity, diversity, inclusion, and accessibility within the Public Service. This includes ongoing efforts to advance the Call to Action on Anti-Racism, Equity, and Inclusion, which calls on leaders in the Public Service to support Indigenous, Black, and other racialized employees and voices, and to establish a sense of belonging and trust for all public servants.

The annual report also highlights some of the ways public servants have delivered for Canadians and references important opportunities for improvement moving forward. The agility, dedication, and creativity of public servants will continue to be critical in responding to the ever-evolving needs of Canadians.

Quote

“This past year, Canada’s public servants have worked to adapt programs and services to meet the evolving needs of Canadians while responding to crises as they emerged. I want to thank them for their service and dedication, and I look forward to continuing to work together to build a better future for everyone.”

The Rt. Hon. Justin Trudeau, Prime Minister of Canada

Quick Fact

  • The Government of Canada first introduced the Annual Report to the Prime Minister on the Public Service of Canada in 1992 – a requirement under section 127 of the Public Service Employment Act.

Associated Links

Ανάρτηση Ευ. Βενιζέλου σχετικά με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ

 Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

 

Ανάρτηση Ευ. Βενιζέλου σχετικά με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ

 

Οφείλω καταρχάς να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της εφημερίδας Εστία που διαβάζουν ενδελεχώς το βιβλίο μου «Εκδοχές Πολέμου 2009-2022» που έχει ως κορμό την αφήγησή μου για την οικονομική κρίση.

Σήμερα εστιάζουν στο κεφάλαιο του βιβλίου που αναφέρεται στο πώς επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, το 2014, ποινικοποιήθηκε η άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή, χωρίς να υπάρξει κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πρόκειται για την υπενθύμιση μιας διπλής επιτυχίας, καθώς και νομοθετήσαμε αυτό που επιβαλλόταν ιστορικά και το οποίο δεν είχε νομοθετηθεί από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις (για γνωστούς λόγους που θα έπρεπε να αναφέρει η εφημερίδα) και επιτύχαμε αυτό να μη προκαλέσει τουρκική αντίδραση. Δήλωσε τότε η κυβέρνηση - επισημαίνει η Εστία - ότι η νομοθετική αναφορά στις γενοκτονίες και η ποινικοποίηση της άρνησής τους έχει ιστορικό χαρακτήρα και δεν αφορά τη σημερινή Τουρκία. Πράγματι δήλωσε το προφανές. Όπως η αναγνώριση και η οικουμενική καταδίκη του Ολοκαυτώματος δεν συνιστά καταδίκη της σημερινής Γερμανίας. Το γεγονός δε ότι η Τουρκία δεν αντέδρασε προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο ηθικό, ιστορικό και θεσμικό βάρος στη νομοθετική ρύθμιση του 2014 που καμία κυβέρνηση δεν έφερε πριν και δεν άλλαξε μετά.

 

https://evenizelos.gr/mme/statementsgr/454-statements2022/6734-anartisi-ev-venizelou-sxetika-me-to-protoselido-tis-efimeridas-estia.html  

U.S. Department of State Weekly Digest Bulletin







Liechtenstein’s National Day
08/15/2022
Liechtenstein’s National Day
08/15/2022 12:01 AM EDT

Antony J. Blinken, Secretary of State

On behalf of the United States of America, I congratulate the people of Liechtenstein and wish you the best as you celebrate your National Day.

Our countries also mark our 25th anniversary of diplomatic relations this year, a strong partnership built on a shared commitments to the rule of law, protection of human rights, and economic prosperity. We appreciate Liechtenstein’s efforts to support Ukrainian refugees, hold Russia accountable for its brutal war on Ukraine, and counter money laundering. We also deeply value Liechtenstein’s commitment to multilateralism and good governance.

I look forward to continuing to strengthen our partnership in the year ahead.


Additional U.S. Contribution to the World Food Programme
08/16/2022

Additional U.S. Contribution to the World Food Programme
08/16/2022 10:37 PM EDT



Antony J. Blinken, Secretary of State

NATIONAL SCIENCE FOUNDATION's update




Infusing human behavior into epidemiological models is focus of new NSF-supported research projects
08/15/2022

Infusing human behavior into epidemiological models is focus of new NSF-supported research projects

The U.S. National Science Foundation is investing more than $7.5 million in new research focused on empowering more reliable prediction of the spread of infectious diseases, the effects of mitigation measures and other critical aspects of national health crises. The funding will support eight interdisciplinary research projects aimed at incorporating the complexities of human behavior into epidemiological models.

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο, Δευτέρα 22 Αυγούστου


21 Αυγούστου 2022


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ.

Στις 11:00 θα γίνει η τελετή υποδοχής του Πρωθυπουργού στο μέγαρο Amiri Diwan. Στις 11:15 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani.

Στις 12:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα που παρατίθεται προς τιμήν του, στο Εθνικό Μουσείο Κατάρ.

ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ:έρχεται επίδομα μακροχρόνια ανέργων με μια προϋπόθεση



Οσοι είναι  μακροχρόνια άνεργοι άνω των 5 ετών, μετά απο πρόσκληση ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ πρέπει να συντάξουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης με προσωπική παρουσία στα κατά τόπους υποκαταστήματα του Οργανισμού. Εφ΄όσον αυτό γίνει, θα λάβουν εφάπαξ επίδομα εργασίας 300 ευρώ.

Να θυμάστε οτι η εγγραφή στο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ γίνεται με αίτηση του ανέργου που αναζητά εργασία.
Εννοείται οτι δεν θα πρέπει να λαμβάνετε επίδομα άλλης μορφής.  


Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι αυξημένες τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για τον Σεπτέμβριο

 ¨...

Οι τιμές που δόθηκαν ενδεικτικά από προμηθευτές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι:

-ΔΕΗ: 0,788 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 0,8 ευρώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 0,747 ευρώ. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα.
-Protergia: 0,78213 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,77855 για το νυχτερινό τιμολόγιο. Πάγιο 5 ευρώ το μήνα.
-Ήρων: 0,750 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,6 με έκπτωση συνέπειας 20%. Πάγιο 3 ευρώ το μήνα.
-Elpedison: τα τιμολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα κυμαίνονται από 1,0864 έως 1,1367 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ προβλέπεται επιστροφή (loyalty pass) τον επόμενο μήνα η οποία για τον Αύγουστο καθορίστηκε σε 0,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
-NRG: 0,748-0,768 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα.

-Zenith: 0,687 – 0,697 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 4-4,5 ευρώ ανά κιλοβατώρα.


Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο διαμορφώνεται σήμερα σε υψηλά επίπεδα (377,72 ευρώ ανά μεγαβατώρα) παρά τη μειωμένη ζήτηση και την αυξημένη (20,9%) συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα...."


Αναγνώσατε πατώντας εδώ:

https://hellasjournal.com/2022/08/ilektriko-revma-i-afximenes-times-pou-anakinosan-i-parochi-gia-ton-septemvrio/

Ενέργειες ύστερα από τα περιστατικά θανάτωσης τριών αρκούδων στη Φλώρινα



19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2022

Τα περιστατικά παράνομης θανάτωσης τριών αρκούδων στην περιοχή της Φλώρινας τους τελευταίους δύο μήνες, διερευνούν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από εντολή του Υφυπουργού, Γιώργου Αμυρά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας έχει γίνει η καταγραφή τριών περιστατικών:

 1ο: Στις 21 Ιουνίου βρέθηκε νεκρή αρκούδα σε προχωρημένη σήψη εντός της κοίτης ποταμού στην περιοχή Τ.Κ. Αγραπιδιάς.

 2ο: Στις 11 Αυγούστου βρέθηκε νεκρή αρκούδα στην περιοχή Τ.Κ. Αγραπιδιάς.

3ο: Στις 12 Αυγούστου βρέθηκε νεκρή αρκούδα σε προχωρημένη σήψη εντός του ρέματος στην περιοχή της Τ.Κ. Σκλήθρου.

 Η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας από την πρώτη στιγμή προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

  • Και στις τρεις περιπτώσεις έγινε αυτοψία στα σημεία από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης τουΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και τον Δήμο Αμυνταίου.
  • Αναμένονται τα αποτελέσματα των αυτοψιών της κτηνιάτρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Δρ. Σύλβιας Καλογεροπούλου, προκειμένου η υπηρεσία να προβεί στις απαραίτητες κατά τον νόμο ενέργειες, όπως τις αναγκαίες ανακριτικές πράξεις.
  • Βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και την ΕΛ.ΑΣ. για την αρτιότερη διερεύνηση της υπόθεσης.

 Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα κατά της βιοποικιλότητας. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση των υποθέσεων. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό του θηλαστικού, πάντοτε σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ».

Ο γενικός διευθυντής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης, δήλωσε: «Η μοναδική βιοποικιλότητα της Ελλάδας είναι κοινό αγαθό όλων των Ελλήνων και είναι υποχρέωση όλων μας να την προστατέψουμε! Σε σχέση με το ειδεχθές έγκλημα στη Φλώρινα και την προστασία της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα γενικότερα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ζητάει: α) την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία του ένοχου, β) την άμεση θεσμοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την καφέ αρκούδα, γ) την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή της ΚΥΑ για την προσέγγιση αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές. Για να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν τόπο καλύτερο από ότι τον βρήκαμε!».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

International Day Commemorating the Victims of Acts of Violence based on Religion or Belief..

 

● Council of the EU
 
21/08/2022 12:06 | Press release |

International Day Commemorating the Victims of Acts of Violence based on Religion or Belief (22 August 2022): Declaration by the High Representative on behalf of the EU

 

On the International Day Commemorating the Victims of Acts of Violence based on Religion or Belief, the EU stands in solidarity with all victims of persecution, wherever they may be.

In these times of armed conflicts and humanitarian crises across the globe, individuals, including those belonging to minority groups, continue to be discriminated against, persecuted targeted, killed, detained, expelled or forcefully displaced because of their religion or for holding humanists and /or atheist beliefs. Today is an opportunity to highlight their situation.

The EU stresses the importance of ensuring the protection of religious heritage sites and places of worship, especially when groups of people gathered in these places face threats. We strongly condemn all acts of unlawful destruction of cultural heritage, which are often committed during or in the aftermath of armed conflict around the world, or as a result of terrorist attacks, and urge all parties to armed conflicts to refrain from any unlawful military use or targeting of cultural property.

Religion cannot be used to justify human rights violations and abuses or to fuel violence. No matter where, what or why, violence, discrimination and intimidation on the grounds of religion or belief has to stop immediately.

All States should uphold freedom of religion or belief (FoRB) in line with international human rights law and in particular the Universal Declaration on Human Rights. Unlawful limitations should be lifted; laws criminalising apostasy and abuse of blasphemy laws must be repealed; incitement to violence or hatred, forced conversions, online and offline smear campaigns and hate speech including against persons belonging to religious or belief minorities must come to an end.

We also reiterate that criticism or beliefs, ideas, religious leaders or practices should not be prohibited or criminally sanctioned. The EU reaffirms that freedom of religion or belief and freedom of expression are interdependent, interrelated and mutually reinforcing rights.

The EU protects and promotes freedom of religion or belief in all circumstances. We speak out against persecution and we include victims of religious harassment in peace-building, conflict resolution and transitional justice processes.

We will continue to provide emergency support for human rights defenders, in particular those that defend freedom of religion or belief including through our ProtectDefenders.eu mechanism. In our mediation efforts, we call on all parties involved in armed conflicts around the world to guarantee full, unhindered and unconditional access to humanitarian actors providing assistance to persons belonging to religious or belief minority groups. We encourage interreligious, interfaith and intercultural dialogue as a driver of mutual understanding, respect for diversity, peaceful coexistence and inclusive development.

As we mark the 30th anniversary of the 1992 UN Declaration on the Rights of Persons Belonging to National or Ethnic, Religious and Linguistic Minorities, action in multilateral fora is essential. The EU continues to promote freedom of religion or belief within the United Nations and other international organisations. The EU will support and engage actively with the recently appointed UN Special Rapporteur.

Today our message is simple and clear: Every person should be guaranteed their right to have, not to have, to choose or change, to practice and manifest a religious or belief and to be free from discrimination and coercion. Victims of persecution and discrimination must not be silenced and those responsible must be held accountable.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022