"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ,παρασύρουν όλη την Πόλη στην Δημιουργία...και συγκινούν βαθύτατα..


Billis Vosinas Grigoriadis
Η πιο όμορφη καλημέρα!!!

Το νερό ξεδίψασε τα δεντράκια μας σήμερα πρωί πρωί. Τα είχαμε φυτεύσει πρίν λίγους μήνες με την προσφορά της Vicky Adamou και του θίασου της, όπως επίσης και της κυρίας Xenia Raili κάτοικο του τόπου μας.

Μια φωτογραφία ζωής, η υπηρεσία Πρασίνου δίπλα και αρωγός στην προσπάθεια αυτή, ώστε σε λίγα χρόνια να μας χαρίζουν οξυγόνο, δροσιά και σκιά τα δέντρα...Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του δήμου και το ανάλογο τμήμα, για τη συνεργασία αυτή στην κοινή προσπάθεια μας.




\

Σήμερα ξεκίνησαν τα καθημερινά γεύματα που δίνονται από τη Περιφέρεια και τον Δήμο Αχαρνών σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Ως ομάδα θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσους ανθρώπους δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους ή για κάποιους λόγους λείπουν από το σπίτι τους τις ώρες που δίνονται τα γεύματα.
Καθημερινά και σαββατοκύριακο στο ΚΕΠ του Ολυμπιακού Χωριού κατά τις ώρες 11:00 με 14:30 και για έναν μήνα.
Αν γνωρίζετε κάποιον που έχει ανάγκη ας επικοινωνήσει μαζί μας, ή με τα τηλέφωνα του δήμου.
Και επειδή γνωρίζουμε ότι για πολλούς δεν είναι εύκολη αυτή η κατάσταση ειλικρινά εμείς είμαστε εδώ για να σας τα φέρουμε στη πόρτα σας. Τίποτα δεν είναι ντροπή, είναι αλληλεγγύη στον διπλανό μας.
Μια ακόμη συνεργασία Δήμου και Εθελοντών. Σε αυτό πιστεύουμε, για αυτό παλεύουμε.
Αφού υπάρχει η δυνατότητα ας βοηθήσουμε τους συγκατοίκους μας που έχουν ανάγκη.
Είσαι μαζί μας;


φωτο και κείμενα απο την σελίδα των Νέων στο facebook..



Σημαντικά βραβεία για τις επιχειρηματικές & ερευνητικές ομάδες του 12ου Δια-Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού, Ennovation




ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ / PUBLIC RELATIONS OFFICE
OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ / ATHENS UNIVERSITY OF ECONOMICS AND BUSINESS


Σημαντικά βραβεία για τις επιχειρηματικές & ερευνητικές ομάδες του 12ου Δια-Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού, Ennovation

Την Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά οι τελικές παρουσιάσεις και η βράβευση των επιχειρηματικών και ερευνητικών ομάδων που συμμετείχαν στον 12ο Δια-Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ennovation 2019 (https://ennovation.gr/) που υποστηρίζεταιαπό 20+ Πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπροκαι διοργανώνεται από το Κέντρο ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι 17 ομάδεςτωνEntrepreneurship, Research και YoungEntrepreneurshipStreamsπαρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις και την πρόοδό τους μέσα από τη συμμετοχή τους στην 8μηνη διαδικασία επιτάχυνσης(virtualaccelerationprocess) του διαγωνισμού.Έξι (6) από τις ομάδες βραβεύθηκαν με χρηματικά βραβείασυνολικού ύψους 11.000 ευρώ που θα τους δώσουν το έναυσμα να προχωρήσουν περαιτέρω στην υλοποίηση της ιδέας τους. Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν στις παρακάτω ομάδες:

TheResearch&TechnologyInnovationAwards

1ο βραβείο στην ομάδα LANGaware: Αφορά μια καινοτόμα εφαρμογή πουέρχεται να καλύψει τoτεκμηριωμένo κενό στη διάγνωση και παρακολούθηση του Αλτσχάιμερ, καθώς μπορεί να προσφέρει εύκολη, προσιτή, ακριβή και πρώιμη διάγνωση της νόσουμε τεχνικές μηχανικής μάθησης και αναγνώρισης φωνής.

2ο βραβείο στις ομάδες:

- Coffeco: Αφορά μια λύση που αξιοποιεί τα οργανικά υπολείμματα του καφέ και απομονώνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που κρύβονται μέσα τους. Οι γνωστές πολυφαινόλες έχουν μεγάλη ζήτηση από τις βιομηχανίες τροφίμων και καλλυντικών καθώς τις χρησιμοποιούν σαν φυσικά συντηρητικά και ενισχύουν την αντιοξειδωτική τους δράση.

- Narralive:Προσφέρουν τα SurroundStories, μία καινοτόμο μορφή MixedReality τεχνολογίας και εμπειριών που μέσω του 3d ήχου φέρνουν ένα διαδραστικό κόσμο ιστορίας στο χώρο γύρω μας τον οποίο επηρεάζουμε με τη φωνή και τις κινήσεις μας.

TheEntrepreneurialImpactAwards

1ο βραβείο στην ομάδα Oliveex: Αφορά μία τεχνολογική λύσηIoTπου χρησιμοποιεί αισθητήρες και συσκευές ανίχνευσης, πλήρως ασύρματη που είναι 24/7 συνδεδεμένη σε δεξαμενές αποθήκευσης, συλλέγοντας δεδομένα για την ασφάλεια των ζυμωμένων τροφίμων.

2ο βραβείο στην ομάδα enchatted:

Πρόκειται για μία λύση που προσφέρει ολοκληρωμένεςδοκιμές και αξιολόγηση για διεπαφές, όπως chatbotsκαι εφαρμογές φωνής.

TheYoungEntrepreneurshipAward

Oqullar: Αφορά μία 3D &AugmentedReality εφαρμογή που μέσα από τη δημιουργία διαδραστικού περιεχομένου γεφυρώνει το κενό μεταξύ ψηφιακού και πραγματικού κόσμου παρέχοντας μοναδικές και διαδραστικές αγοραστικές εμπειρίες.

Στην 22μελή κριτική επιτροπήειδικών και επενδυτών συμμετείχανεκπρόσωποι της επιστημονικής επιτροπής από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια(Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας,Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), εκπρόσωποι των τριών funds του InnovationWindow,(Metavallon VC, Uni.FundκαιVelocityPartners),των χορηγών και υποστηρικτών του διαγωνισμούκαθώς και εκπρόσωποι από το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας.

Φέτος, οι Χρυσοί Χορηγοί του διαγωνισμού είναι οΔιεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ηCardlink, η Eurobankκαι η Unilever.

Επίσης, το διαγωνισμό ενισχύουν ως Χορηγοί η COSMOTE, η insurancemarket και η PEOPLECERT.Ακόμη, το NBG Business Seedsέδωσε την ευκαιρία στην ομάδα Oliveexνα περάσει απευθείας στη 2η φάση του «Διαγωνισμoύ Καινοτομίας και Τεχνολογίας» συνοδευόμενη από ένα tablet, το ReloadGreeceέδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα Aithra να συμμετέχει στο πρόγραμμα επιτάχυνσης YoungEntrepreneursProgramme, το Κέντρο «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» του ΕΚΠΑ έδωσε τη δυνατότητα στις ομάδες CarmaShare,LANGawareκαιNarraliveνα υποστηριχθούν από το πρόγραμμα επιτάχυνσής του, το Κέντρο ACEinτου ΟΠΑ έδωσε στις ομάδες LANGaware, OliveexκαιOqullarτη δυνατότητα για συστηματική καθοδήγηση, υποστηρικτικές υπηρεσίες, coaching και φιλοξενία για 6 μήνες και τέλος, η PEOPLECERTπαρείχε τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη των νικητριών ομάδων να επωφεληθούν από μία μεγάλη γκάμα πιστοποιήσεων της εταιρίας.

Ο διαγωνισμός Ennovationδιοργανώνεται από τοΚέντροACEin του ΟΠΑ με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου ELTRUN και επιστημονικούς υπεύθυνους τον Καθηγητή Γ. Δουκίδηκαι την Αναπλ. Καθηγήτρια Κ.Πραματάρη.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης η Δρ. Αγγελική Καραγιαννάκη, Γεν. Διευθύντρια του Κέντρου ACEin, ανακοίνωσε την έναρξη του 13ου Δια-Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Ennovation.



ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:Συνέντευξη στη Γερμανική Εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)

  07.05.2020

ΘΕΜΑ: Συνέντευξη Υπουργού στη Γερμανική Εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)

Πρωταρχικό μέλημα αλλά και βασικός πυλώνας του γενικότερου σχεδιασμού της επόμενης μέρας για τον Τουρισμό αποτελεί η διασφάλιση της φήμης της χώρας μας, ως ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς λόγω της επιτυχημένης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στη Γερμανική εφημερίδα FAZ ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.
 Η φιλοσοφία εξάλλου, που διέπει την ηγεσία του υπουργείου τουρισμού τοποθετεί την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών στην κορυφή των επιλογών. «Εάν οι ειδικοί της ιατρικής μας πουν ότι θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω, τότε θα το κάνουμε», σημειώνει ο υπουργός ενώ δεν παραλείπει στη συνέντευξή του να αναφέρει, ότι ο σχεδιασμός αυτός γίνεται με την προϋπόθεση ότι η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι υπό έλεγχο και δε θα υπάρξει καμία περίπτωση επιπολαιότητας αλλά και ανάληψης μη απαραίτητων κινδύνων.
Στο πλαίσιο της συνέντευξής του  στον ανταποκριτή της εφημερίδας στη Βιέννη, κ. Michael Martens, αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπόνησης ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένη επεξεργασία και τις επόμενες ημέρες θα δοθεί προς διαβούλευση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη μιας ενιαίας ευρωπαϊκής στάσης απέναντι στον covid-19 σε σχέση με τον τουρισμό. Σχετικά με τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων ανέφερε ότι εξετάζονται επιπλέον μέτρα που σχετίζονται με μειώσεις εισφορών, φορολογίας, αλλά και ένταξη σε βραχυπρόθεσμα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Στενή Παρακολούθηση
Στη συνέντευξη κλήθηκε να απαντήσει για τις κινήσεις που θα γίνουν στην περίπτωση που παρατηρηθεί ραγδαία εξάπλωση κατά την περίοδο των διακοπών σε κάποιον από τους δημοφιλείς προορισμούς, με τον υπουργό να σημειώνει: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε αυτούς τους κινδύνους και να αποφύγουμε τους τοπικούς περιορισμούς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Θα αντιδράσουμε πολύ γρήγορα και θα είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου μου θα βρίσκονται έξω κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου για να παρακολουθούν τη συμμόρφωση και να επιβάλλουν κυρώσεις για τις παραβιάσεις.»

Fake news του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα σχετικά με την εαρινή έκθεση της Κομισιόν:


Αθήνα 7.5.2020



Fake news του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα σχετικά με την εαρινή έκθεση της Κομισιόν:

Πηγές: https://twitter.com/atsipras/status/1258028154423332864?s=21

https://twitter.com/atsipras/status/1258028155752845312?s=21

http://www.syriza.gr/article/id/91254/E.-Tsakalwtos---N.-Pappas:-Prwtathlhtria-h-Ellada-stis-problepseis-gia-yfesh-kai-anergia-me-eythynh-ths-kybernhshs.html

1. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, θεωρεί ότι το lockdown στη χώρα θα διαρκέσει περισσότερο. Αυτό ξέχασαν να το συμπεριλάβουν στον σχολιασμό τους ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

2. Επίσης ξέχασαν να αναφέρουν πως δεν προσμετράται στη συγκεκριμένη έκθεση η θετική επίπτωση στην οικονομική μεγέθυνση από τη χορήγηση ρευστότητας μέσω εγγυοδοτικών προγραμμάτων, ύψους 7 δισ. ευρώ.

3. Στα πλαίσια της ίδιας κριτικής, χρεώνουν ψευδώς τις αποκλείσεις στις εκτιμήσεις για την ύφεση στην Ελληνική Κυβέρνηση, όταν η Ευρώπη κάνει το ίδιο σε εβδομαδιαία βάση, το τελευταίο δίμηνο, διότι ουδείς γνωρίζει ακόμα την έκταση και την ένταση του προβλήματος. Ενδεικτικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 13 Μαρτίου, εκτιμούσε ότι η ύφεση θα είναι 1% στην Ευρώπη το 2020. Σήμερα – μετά από συνεχείς αναθεωρήσεις – εκτιμά ότι θα είναι 7,4%. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 12 Μαρτίου, άφηνε απλώς ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιας ύφεσης στην ευρωζώνη για εφέτος. Μία εβδομάδα αργότερα, έκανε λόγο για ύφεση από 1,2%, ως 4,2%. Στις 30 Απριλίου, αναθεώρησε την εκτίμησή της για τη συρρίκνωση των οικονομιών της ευρωζώνης σε 5% έως 12%. Τέλος, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, στις 9 Μαρτίου, απλώς υποστήριζε ότι η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προ τριμήνου προβλέψεις, και τελικά, στις 19 Απριλίου, έκανε λόγο για ύφεση 7,5% στην ευρωζώνη.

4. Όπως αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν, βασική αιτία της συγκεκριμένης πρόβλεψης για την ύφεση στην Ελλάδα το 2020 είναι το σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ που προέρχεται από τον Τουρισμό. Φυσικά, όχι μόνο, πουθενά δεν γίνεται λόγος για ανεπάρκεια και ελλιπή αντίδραση της Κυβέρνησης, την οποία ψευδώς επικαλούνται ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα, η ίδια η έκθεση την οποία χρησιμοποιούν για να στήσουν το fake αφήγημά τους, τους διαψεύδει κάνοντας λόγο για «ταχεία πολιτική αντίδραση της κυβέρνησης» με «δημοσιονομικά μέτρα που έστρωσαν τον δρόμο για ταχύτερη ανάκαμψη το 2021» (σελ. 88).

5. Ο κ. Τσίπρας από την χαρά του, που στη συγκεκριμένη έκθεση η πρόβλεψη για την ύφεση το 2020 στην Ελλάδα (9,7%) ξεπερνάει οριακά τις προβλέψεις για Ιταλία (9,5%) και Ισπανία (9,4%) χαρακτηρίζει την χώρα μας «πρωταθλήτρια στην ύφεση» παραβλέποντας ότι για το 2021 η ίδια έκθεση εκτιμάει πως η χώρα μας θα είναι πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη με 7,9% (έναντι 7% της Ιταλίας και 6,5% της Ισπανίας).

6. «Πρωταθλήτρια στην ανεργία» όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν δυστυχώς η χώρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης τους, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της έκθεσης. Δεν γίναμε τώρα λόγω της πανδημίας και πολύ περισσότερο λόγω της αντίδρασης στην πανδημία.

7. Όταν μάλιστα ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει την χώρα μας «πρωταθλήτρια στις απολύσεις» σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη έκθεση, όχι μόνο διαστρεβλώνει αλλά αντιστρέφει την πραγματικότητα, αφού η μείωση της απασχόλησης στην Ελλάδα το 2020 προβλέπεται στο 3,7% δηλαδή κάτω από τον Μ.Ο. των 28 της Ε.Ε. (4,4%) ενώ η αύξηση της απασχόλησης το 2021 προβλέπεται στο 3,8% δηλαδή αφενός υπερκαλύπτει την μείωση του 2020 και αφετέρου είναι πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. (3,3%). Με άλλα λόγια βάσει της συγκεκριμένης έκθεσης, η αύξηση της ανεργίας φέτος αναμένεται να είναι μικρότερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και η μείωση της ανεργίας του χρόνου αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε.. Συνολικά δηλαδή στο κομμάτι της απασχόλησης οι προβλέψεις είναι μάλλον ενθαρρυντικές για την Ελλάδα, εν αντιθέσει με ό,τι προσπαθεί απεγνωσμένα να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

8. Πριν σχολιάσουν τις προβλέψεις της Κομισιόν εν μέσω κορωνοϊού, θα ήταν χρήσιμο να θυμίσουν τις δικές τους επιδόσεις εν σχέσει με τις αντίστοιχες προβλέψεις της για το 2015, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεπε ανάπτυξη 2,9% και κατάφεραν να γυρίσουν την οικονομία σε ύφεση καθιστώντας την χώρα μας πραγματική πρωταθλήτρια στην ύφεση και μάλιστα χωρίς αντίπαλο, αφού όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. ανταγωνίζονταν σε ρυθμούς ανάπτυξης! Τότε που μας έβαλαν σε νέο μνημόνιο, χάνοντας την ποσοτική χαλάρωση στην οποία τώρα μπήκαμε και κρατώντας την οικονομία μας δέσμια στις αυταπάτες τους και ευάλωτη.

Επειδή «η οικονομία είναι το ατού τους» και προφανώς ξέρουν να διαβάζουν οικονομικές εκθέσεις, καλό θα ήταν να μην τις διαστρεβλώνουν και να μην μιλάνε για σχέδιο, προβλέψεις, ανάπτυξη, εργασία και μεσαία τάξη γιατί αυτόματα και συνειρμικά προκαλούν γέλιο... και κλάμα!

Παρεμβάσεις του Ευ. Βενιζέλου στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και ο Κύκλος Ιδεών..


Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Σημεία από τις παρεμβάσεις του Ευ. Βενιζέλου στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και ο Κύκλος Ιδεών, με θέμα:

«Η επόμενη μέρα στις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις»*

Παρέμβαση 1η
Η εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία

Ευ. Βενιζέλος: Ο κ. Erdogan αντιμετωπίζει, όπως είπε και η κα. Μπακογιάννη, ένα μεγάλο φάσμα προβλημάτων, καλείται να διαχειρισθεί μία κρίση υγειονομική, μία κρίση οικονομική που προϋπήρχε και που τώρα έχει ενταθεί, έχει ανοικτά μέτωπα στην εξωτερική του πολιτική και στην πολιτική άμυνας και ασφάλειας και ο ίδιος επενδύει στα μέτωπα αυτά, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Συρίας και της Λιβύης, και πλέον έχει το εσωτερικό πολιτικό του πρόβλημα, το οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό το δημιούργησε ο ίδιος, κάνοντας τη θεσμική επιλογή να αναθεωρήσει το Σύνταγμα και να μετατρέψει ένα κοινοβουλευτικό σύστημα σε ιδιόρρυθμο προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι για να ξαναεκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, στις ερχόμενες εκλογές, πρέπει στον δεύτερο γύρο να συγκεντρώσει μία πολύ μεγάλη δύναμη, μία απόλυτη πλειοψηφία, να συγκεντρώσει το 50% πλέον ενός των ψήφων. Άρα, πρέπει να ξαναβρεί την ικανότητά του να συγκεντρώνει και να εκφράζει τη μισή περίπου τουρκική κοινωνία.

Νέα από το «Ξεκίνημα»





Νέα από το «Ξεκίνημα»
Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι σας στέλνουμε μερικά από τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί τις προηγούμενες μέρες στο site μας.

COVID-19: πως η καταστροφή της φύσης και η βιομηχανική κτηνοτροφία γεννούν πανδημίες
Διαβάστε περισσότερα

Μουσικοί και Καλλιτέχνες σε συνθήκες καραντίνας – συνέντευξη Σωτ. Παπατραγιάννης
Διαβάστε περισσότερα

Θεσ/νίκη: Η καραντίνα αποκαλύπτει την ολοκληρωτική έλλειψη ελεύθερων χώρων!
Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Κορονοϊός και ανισότητες: οι μισοί εργαζόμενοι του πλανήτη κινδυνεύουν με ακραία φτώχεια!Διαβάστε περισσότερα

ΗΠΑ: Ακροδεξιά και Τραμπ ενάντια στα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοιοΔιαβάστε περισσότερα

Σουδάν: η ποινικοποίηση της κλειτοριδεκτομής ένα σημαντικό βήμα στον «μαραθώνιο» για ισότητα!
Διαβάστε περισσότερα

Τα γεγονότα του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη: Άλλη μια προδομένη επανάσταση
Διαβάστε περισσότερα

Σισμανόγλειο: Ο διοικητής καθαιρεί τους «ήρωες πίσω από τις μάσκες»!
Διαβάστε περισσότερα

Η πολιτική της εγκατάλειψης
Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΙΤΟΥΡ για την e-ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ



Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας-EΛΙΤΟΥΡ,  πραγματοποιήθηκε στις 07-05-2020, e-Ημερίδα με περισσότερους από 400 συμμετέχοντες, για την Διεθνή Πιστοποίηση Ξενοδοχείων, με στόχο την ασφαλή φιλοξενία τουριστών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και όχι μόνο.

Γιώργος Πατούλης: «Η ΕΛΙΤΟΥΡ με αίσθημα χρέους προς την ασφάλεια του Παγκόσμιου Υγειονομικού χωριού καταδεικνύει τον καίριο ρόλο της, και μεταγγίζει στον ξενοδοχειακό χώρο της Ελλάδας τα ζητούμενα εχέγγυα για την ασφάλεια της Υγείας των τουριστών, με υψηλή επιστημονικότητα και εγκυρότητα απέναντι στην διεθνή κοινότητα.»

Με στόχο την ασφάλεια της παραμονής επισκεπτών και τουριστών στα ελληνικά ξενοδοχειακά καταλύματα για την αποφυγή μολύνσεων από κορονοϊό, και την ασφαλή υγειονομική διαχείριση της δημόσιας υγείας σε περίπτωση κρουσμάτων μεταξύ των ταξιδιωτών της χώρας μας, ο Ελληνικός Εθνικός Φορέας Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ, ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας διεθνούς προτύπου οργάνωσης της δομής των ξενοδοχειακών μονάδων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ανακοίνωση  των Διεθνών Προδιαγραφών Πιστοποίησης Β&W Cert που υλοποιήθηκε από την SWISS APPROVAL έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο της ΕΛΙΤΟΥΡ κ.Γιώργο Πατούλη παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα κατά τη διάρκεια ηλεκτρονικής ημερίδας για την «Νέα Τουριστική Πολιτική».  

«Είναι η πρώτη φορά, που η Ασφάλεια της Ταξιδιωτικής Υγείας έχει τον πρώτο λόγο για το άνοιγμα της Ελλάδας στον διεθνή τουρισμό. Και αυτό είναι και το σκαλοπάτι μας, και η πόρτα στον μεγάλο ορίζοντα του Tουρισμού Υγείας για το άμεσο μέλλον. Είναι τώρα η στιγμή που μας καλεί να συ-στρατευτούμε και να στοιχίσουμε από κοινού τις δυνάμεις και τον επαγγελματισμό 
που ο χώρος της Υγείας και ο τουριστικός χώρος έχουν να επιδείξουν, για να αντιμετωπίσουμε την αυγή και τους ορίζοντες της νέας ημέρας που ξημερώνει για τον Τουρισμό του κόσμου και της Ελλάδος», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας-EΛΙΤΟΥΡ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.


Σύμφωνα με τις Διεθνείς Προδιαγραφές του προτύπου B&W CERT, προβλέπεται η καθιέρωση, πλέον σε κάθε ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει από το καλοκαίρι του 2020  :

·         του Λευκού Γραφείου, (White Office), ενός ειδικά σχεδιασμένου Γραφείου – υποδοχής και πρώτων βοηθειών του ξενοδοχείου, προσανατολισμένου κατάλληλα για τις απαιτήσεις της πανδημίας,
o   με την προϋπόθεση της εκπαίδευσης τμήματος του προσωπικού σε θέματα πρώτων βοηθειών, και την υλοποίηση συμβάσεων με παρόχους υγείας δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας
o   με τον σχεδιασμό όλων των λεπτομερειών για την διαχείριση  επείγοντος περιστατικού κορονοιού στις μονάδες φιλοξενίας,

·         του Μπλε Γραφείου Πρώτων Βοηθειών Blue Office ) που ούτως ή άλλως θα πρέπει να λειτουργεί με επιστημονικότητα σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες.
Δέκα  κατηγορίες ενεργειών εντάσσονται επίσης στην καθημερινή λειτουργία των μονάδων φιλοξενίας σύμφωνα με το ανανεωμένο πρωτόκολλο Λευκών Υπηρεσιών, (White Service), που προβλέπει:
Ø  Επιδημιολογική επιτήρηση και διαχείριση επισκεπτών και προσωπικού,
Ø  τυπικά μέτρα προστασίας και υγιεινής,
Ø  ασφάλεια τροφίμων,
Ø  ασφάλεια αέρα και συστημάτων κλιματισμού,
Ø  υγιεινή νερού,
Ø  ασφάλεια των εγκαταστάσεων,
Και φυσικά την
Ø  χρήση μέσων ατομικής προστασίας
Ø  και την τήρηση των οδηγιών της διεθνούς κοινότητας  και της ελληνικής επιστημονικής Αρχής, του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση και την πρόληψη μολύνσεων του κορονoϊού.
Οι προδιαγραφές θέτουν επίσης ειδικές λεπτομέρειες για ποσοστό ελεύθερων δωματίων που θα πρέπει να διαμορφωθούν κατάλληλα για την απομόνωση και διαχείριση επισκεπτών που τυχόν εμφανίσουν συμπτώματα κορονοιού.

Η ανάπτυξη και προσαρμογή των προδιαγραφών του προτύπου B&W CERT, στις επί μέρους μονάδες φιλοξενίας της Χώρας, θα περιλαμβάνει φυσικά όλα τα πρωτόκολλα και κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ, που έχει ήδη εκδώσει ή θα εκδώσει στο μέλλον, ως Εθνική Αρχή.


Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ.Μάνος Κόνσολας εξέφρασε την ικανοποίησή του κατά την διάρκεια της τηλε-ημερίδας για την πρωτοβουλία και στοχευμένη εισήγηση της ΕΛΙΤΟΥΡ για την υγειονομική προστασία και ασφάλεια των τουριστών και επισκεπτών στα ξενοδοχεία, και ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της ΕΛΙΤΟΥΡ και Περιφερειάρχη Αττικής κύριο Γιώργο Πατούλη υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στον τουρισμό απαιτεί ρεαλισμό. 
«Στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί, τρεις πρέπει να είναι οι στόχοι μας», δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού, και εξήγησε: 
1ον: Η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον τουρισμό για το δύσκολο 2020.
2ον: Η διαμόρφωση πρωτοκόλλων ασφάλειας τόσο στη διαμονή των επισκεπτών μας όσο και στις μεταφορές ώστε να καθιερώσουμε την Ελλάδα ως ασφαλή τουριστικό προορισμό.
3ον: Η διαμόρφωση ενός νέου στρατηγικού αναπτυξιακού προτύπου για τον τουρισμό μας. «Για να το πω απλά», είπε ο κ. Κόνσολας «πρέπει να χτίσουμε από την αρχή ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, προσαρμοσμένο στη νέα πραγματικότητα».

Για ιστορικό μετασχηματισμό που δημιουργεί την ανάγκη υιοθέτησης μιας νέας τουριστικής πολιτικής 2020-2050 μίλησε ο κ. Μελέτης Tζαφέρης, Πρόεδρος της Swiss Approval, ο οποίος τόνισε ότι οι υφιστάμενες «Μονάδες Φιλοξενίας» πρέπει να μετατραπούν επιτυχώς σε μονάδες «Ασφαλούς Φιλοξενίας».

Στην τηλε-ημερίδα συμμετείχαν η καθηγήτρια περιβαλλοντικής πολιτικής, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Κωνσταντίνα Σκαναβή, που υποστήριξε την ανάγκη εκπαίδευσης των εμπλεκομένων στην τουριστική βιομηχανία, το οποίο, άλλωστε, αποτελεί και βασικό άξονα των διεθνών προδιαγραφών, και η κ. Χριστίνα Παπανικολάου, τ. Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, και επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής του προτύπου B&W CERT, που υπογράμμισε την θετική επίπτωση του προτύπου στην καθημερινή λειτουργία των μονάδων φιλοξενίας, και επεσήμανε ότι στόχος είναι να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της ελληνικής φιλοξενίας στα ξενοδοχεία και να αποφευχθεί ο μετασχηματισμός τους  σε νοσοκομεία.  

Weekend Read: Protect the Most Vulnerable | COVID-19 and the Middle East | State-Owned Enterprises | Emergency Financing for Nepal, Ethiopia

The latest IMF analysis of global economics, finance and policy issues shaping the world //

V
Logo and Name
Dear maria,
To start, over 100 countries have reached out to the IMF for help to fight the pandemic—from Afghanistan to Nigeria to Haiti—with 50+ requests swiftly approved for a total of about US$18b. Against this backdrop, IMF Managing Director Kristalina Georgieva was interviewed by Julie Etchingham of ITV News during which she said, "The only thing we ask countries is please spend more money for your doctors and nurses - and please, please use the money to protect the most vulnerable."
For a more regional discussion of how the IMF is providing COVID-19 relief to Africa, watch Managing Director Georgieva's 20-min interview with CNBC.
Interested in the impact of the pandemic on the Middle East and Central Asia? Listen to our newest podcast with the IMF's Jihad Azour. This region in particular is facing a multilevel shock from COVID-19, as low oil prices have compounded the economic impact on both oil- and non-oil-producing countries.
When the Great Lockdown finally ends, a strong economic recovery that benefits everyone will depend on improved social safety nets and broad-based fiscal support. This includes public investment in health care, infrastructure, and climate change. Countries with high debt levels will have to carefully balance short-term fiscal support for the recovery stage with long-term debt sustainability. Learn more in a new blog by Vitor Gaspar, W. Raphael Lam, and Mehdi Raissi. You can also view the 15-min video discussion on Twitter between IMF's Catherine Pattillo and Time Magazine's Justin Worland on this topic.
The pandemic has also highlighted the role of the public sector in saving lives and livelihoods. State-owned enterprises are part of that effort. They can be public utilities that provide essential services. Or public banks that provide loans to small businesses. But some are also struggling and adding to the burden on government finances. These range from national oil companies that are dealing with a large fall in oil prices, to national airlines without enough passengers traveling. How have state-owned enterprises evolved in recent decades? Learn more in a new blog by Vitor Gaspar, Paulo Medas, and John Ralyea. You can also view the 15-minute video discussion on Twitter between IMF's Paolo Mauro and FT's Europe Editor Ben Hall on how countries can get the most out of these enterprises.
In other IMF news, yesterday the Executive Board approved its 50th COVID-19 emergency financing package—US$214 million to help Nepal address urgent balance of payments needs created by the pandemic, which is having a severe impact on remittances, tourism, and domestic activity, and will substantially weaken Nepal’s GDP growth.
The IMF also recently approved US$411 million in emergency assistance for Ethiopia. Fikadu Digafe Huriso, Vice Governor and Chief Economist of the National Bank of Ethiopia, writes in a new IMF article that, "The Jobs Creation Commission has estimated that close to 1.4 million workers will be affected by the pandemic, particularly in the service and manufacturing sectors." 
Turning to Europe, IMF’s mission chief for The Netherlands, Alfredo Cuevas, digs deeper into how The Netherlands has one of the most internationally integrated economies in the world, and why this interdependence makes the country especially vulnerable to a global crisis like the COVID-19 pandemic.
We also just published a new article in F&D magazine: Paul Tucker, chair of the Systemic Risk Council and research fellow at Harvard Kennedy School, draws on his book Unelected Power to discuss central bank independence in a world of inert politics. Our next quarterly issue of F&D launches in June and focuses on policies, politics, and pandemics, so stay tuned for more details.
Finally, as a reminder, we regularly update our global policy tracker to help our member countries be more aware of the experiences of others in combating COVID-19. The tracker covers 193 economies and summarizes key economic responses governments are taking to limit the impact of the pandemic. We are also regularly updating our new lending tracker, which visualizes the latest emergency financial assistance and debt relief to member countries approved by the IMF’s Executive Board. Still looking for more? Visit our COVID-19 hub for the latest news and updates.
Take good care,
Rahim Kanani

Rahim Kanani
International Monetary Fund
rkanani@imf.org

Τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα με τους φοιτητές

                                                                                    08.05.2020



«Τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα με τους φοιτητές των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ) Ρόδου και Αγίου Νικολάου»

Τους άξονες του μετασχηματισμού και της αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης, καθώς και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον τους, συζήτησε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, με τους φοιτητές των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ) Ρόδου και Αγίου Νικολάου.
Όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας, το σχετικό νομοσχέδιο έχει ολοκληρωθεί και απομένει η έγκρισή του σε κυβερνητικό επίπεδο για να δοθεί σε διαβούλευση και να κατατεθεί στη Βουλή. Με αυτό, επιχειρείται και η επίλυση του ζητήματος της ακαδημαϊκής ισοτίμησης των υφιστάμενων Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και της ένταξης του πτυχίου τους στο επίπεδο 6 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Υφυπουργός, Μάνος Κόνσολας, αναφέρθηκε στην επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω της  εξ αποστάσεως διδασκαλίας και τη δυνατότητα από τους σπουδαστές της συνέχισης των σπουδών τους από το δικό τους χώρο καθώς και τον σχεδιασμό της διεξαγωγής των εξετάσεων μέσω της πλατφόρμας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).
Ο κ. Κόνσολας απάντησε σε ερωτήσεις των φοιτητών και αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος για μια σειρά θεμάτων, καθώς και τον σχεδιασμό της διεξαγωγής των εξετάσεων που αφορούν στις σπουδές στις ΑΣΤΕ.
Ο Μάνος Κόνσολας επεσήμανε τη σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης και έρευνας για την τουριστική ανάπτυξη του κλάδου του τουρισμού και επανέλαβε με έμφαση ότι η τουριστική εκπαίδευση πρέπει να είναι ανταγωνιστική, να συνδεθεί με την αγορά και τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας του τουρισμού και των εργαζομένων, την οποία θα επιδιώξουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Δηλώσεις Υπουργού Χ. Θεοχάρη, στη Βρετανική Telegraph

 08.05.2020

ΘΕΜΑ: Δηλώσεις Υπουργού Χ. Θεοχάρη, στη Βρετανική Telegraph

Εκτενές θέμα με αντικείμενο τον τουρισμό στην χώρα μας, δημοσιεύει εκ νέου η βρετανική Telegraph με τον ταξιδιωτικό συντάκτη Oliver Smith, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες είχε εξυμνήσει την Ελλάδα, για διακοπές στην μετα-covid περίοδο, να αναφέρεται στο “άνοιγμα” των συνόρων και τις διαδικασίες υποδοχής τουριστών.
«Λουσμένη στον ήλιο, χωρίς συνωστισμό, διάσημη για τη φιλικότητά της και σχετικά ανέπαφη από τον κορονοϊό, η Ελλάδα ακούγεται ως ο τέλειος προορισμός για διακοπές μετά την καραντίνα.» Έτσι ξεκινάει το θέτοντας όμως το ερώτημα αν οι κατάστασεις θα επιτρέπουν στη χώρα μας να υποδεχτεί Βρετανούς το καλοκαίρι.

Προϋπόθεση η ασφάλεια

Το άρθρο, φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, στις οποίες γίνεται σαφές ότι η Ελλάδα θα κάνει «ό,τι περνά από το χέρι της», για να διασφαλίσει πως οι Βρετανοί θα είναι μεταξύ των πρώτων παραθεριστών από το εξωτερικό που θα επισκεφτούν τη χώρα, με ασφάλεια και χωρίς να διακινδυνεύσουμε την καλή πορεία της χώρας μας σχετικά με την εξέλιξη του ιού. «Το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας για εισερχόμενο τουρισμό και έχουμε κοινές αξίες και ιδανικά ως προς τον τρόπο διασκέδασης και χαράς», σημειώνει ο υπουργός ο οποίος όμως θέτει στο τραπέζι των συζητήσεων και τις απαιτούμενες κινήσεις και διασφαλίσεις που πρέπει να παρέχει η Βρετανική κυβέρνηση αναφορικά με τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης του ιού. «…θα χρειαστεί να γίνονται κάποιας μορφής τεστ που θα παρέχονται από τη βρετανική κυβέρνηση ή από ιδιώτες. Ελπίζουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι η τεχνολογία θα έχει προχωρήσει, ώστε αυτό να είναι εφικτό και τα τεστ, να είναι πιο ακριβή και φθηνότερα. Αν όχι τον Ιούλιο, τότε ίσως τον Αύγουστο θα θέλαμε να υποδεχτούμε και πάλι Βρετανούς».

Το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων

Λεπτομερής είναι και η αναφορά που γίνεται σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων, με την επισήμανση για την συνέχιση της εφαρμογής οδηγιών σχετικά με την κοινωνική αποστασιοποίηση. «Η εμπειρία για τους επισκέπτες στην Ελλάδα θα είναι διαφορετική. Τα τραπέζια και οι ξαπλώστρες θα είναι πιο απλωμένα, το προσωπικό πιθανότατα θα φορά προστατευτικό εξοπλισμό και γάντια. Λαμβάνουμε μέτρα, για να αποφεύγουμε ουρές και θα περιορίσουμε τον αριθμό των τραπεζιών στα εστιατόρια, βάζοντας τραπέζια έξω και αλλάζοντας τον τρόπο που σερβίρεται το φαγητό. Στα ξενοδοχεία αναμένεται να υπάρχει πιο συχνός καθαρισμός δωματίων και κοινόχρηστων χώρων». Κλείνοντας την παρέμβαση του στο άρθρο ο υπουργός επισημαίνει ότι «θα λειτουργήσουμε με υπεύθυνο τρόπο για όσο χρειαστεί, αλλά κάποιες αλλαγές ίσως παραμείνουν για πάντα».                                         

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022