"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΜΑΚΗΣ γράφει:φαραωνικό "Κανάλι Κωνσταντινούπολης"



Leonidas Koumakis
Αγαπητοι φίλοι,
Ένα επίκαιρο άρθρο που αφορά το φαραωνικό "Κανάλι Κωνσταντινούπολης" που σχεδιάζει ο τούρκος δικτάτορας.

Κανάλι Κωνσταντινούπολης:

Μεγάλο φαγοπότι & γεωπολιτικά όνειρα



 

Ένα φαραωνικό έργο το οποίο σχεδιάζεται από τα πρώτα κιόλας χρόνια εξουσίας των τούρκων ισλαμιστών,επισπεύδεται τώρα εν όψει συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023.

Ήδη, έχει πλέον διαφανεί πως ηδιαρκής τοποθέτηση εξωπραγματικών στόχων και η απόπειρα εσπευσμένης επίτευξης τους, οδηγεί αναπόφευκτα την Τουρκία σε οδυνηρές ήττες και σε επικίνδυνη εσωστρέφεια.Είναι πλέον κοινή η πεποίθηση πως η κάθοδος της Τουρκίας προς την συντριβή άρχισε  και πλησιάζειολοένα και περισσότερο.

Ανάμεσα στα τεράστια προβλήματα και στα αδιέξοδα που έχει συσσωρεύσει η συγκυβέρνηση ισλαμιστών και ακραίων φασιστών στην σημερινή Τουρκία, ήρθε στην επιφάνεια και η άμεση αναγκαιότητα πραγματοποίησης του σχεδίου «Κανάλι Κωνσταντινούπολης»(KanalIstanbul) το οποίο μετατρέπει ουσιαστικά την Πόλη του Κωνσταντίνου σε ένα νησί το οποίο περιβάλλεται από γύρω-γύρω από νερά.

Στο σχέδιο αυτό έχει «επενδύσει» πολλά χρήματα σύσσωμη η άρχουσαισλαμο-φασιστική τάξη των αξιωματούχων της τουρκικής εξουσίας, καθώς και οι Καταριανοί«υποστηρικτές» της τουρκικής οικονομίας: Εδώ και μια τουλάχιστον δεκαετία σχεδόν όλα τα κτήματα, όλα τα ακίνητα που συνορεύουν με το νέο «Κανάλι Κωνσταντινούπολης» μήκους 45 περίπου χιλιομέτρων, εξαγοράστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους για ένα κομμάτι ψωμί. Πόσοι άλλωστε πίστευαν πριν από μερικά χρόνια πως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο φαραωνικό έργο;Τώρα, όσα κτήματααπαλλοτριωθούν για την κατασκευή του καναλιού,δικαιούνταιαστρονομικές αποζημιώσεις τις οποίες καθορίζουν συνήθως οι ίδιοι αξιωματούχοι οι οποίοι είναι και οι (νέοι) ιδιοκτήτες των ακινήτων!

Η επίσπευση του έργου, τα θεμέλια για την κατασκευή του οποίου θα μπουν σύμφωνα με τον Ρ. Τ. Ερντογάναυτό το καλοκαίρι (δηλώσεις 7/4/2021), οδήγησε την τουρκική πολιτική σκηνή σε μια τεράστια εσωστρέφεια με αποτέλεσμα ισλαμιστές, κεμαλιστές, φασίστες και γενικά όλοιοι παντουρκιστές* να γίνουν κυριολεκτικά μαλλιά κουβάρια!

Η αρχή είχε γίνειπαλαιότερα με την εκστρατεία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019 ο νέος δήμαρχος ΚωνσταντινούποληςΕκρέμΙμάμογλου αποχωρώντας από το κατασκευαστικό πρωτόκολλο που είχε υπογράψει ο ισλαμιστής προκάτοχός του. Ο νέος δήμαρχος κατήγγειλε το σχέδιο για το νέο «Κανάλι Κωνσταντινούπολης» σαν «εγκληματικό». Κατά τον νέο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, το κατασκευαστικό κόστος των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς και το (άγνωστο) αστρονομικό ποσό των αποζημιώσεωνσε «ημέτερους» από τις απαλλοτριώσεις,αποτελούνμία τεράστια και αλόγιστη σπατάλη πόρων. Επί πλέον, το έργο θα επιφέρει ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή και θα αναμοχλεύσειεπικίνδυνα τους ήδη υφιστάμενους  σεισμικούς κινδύνους σε μία σεισμογενή περιοχή. Οι αφίσες της εκστρατείας με συνθήματα όπως «Ή το κανάλι, ή η Ισταμπούλ», «Ποιος έχει ανάγκη το Κανάλι Ισταμπούλ;» οδήγησαν σε διοικητική «έρευνα» εναντίον του ΕκρέμΙμάμογλου από το τουρκικό υπουργείο εσωτερικών για «χρησιμοποίηση δημόσιων πόρων» προκειμένουο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης να αμφισβητήσει «την αρχή της διοικητικής και πολιτικής ακεραιότητας του κράτους»!

Στις 2 Απριλίου 2021, εκατόν είκοσι έξη (126) πρώηνΤούρκοι πρέσβεις δημοσίευσαν κοινή δήλωση προειδοποιώντας ότι το νέο «Κανάλι Κωνσταντινούπολης» θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη Σύμβαση του Μοντρέτου 1936 και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα τουρκικά συμφέροντα, φθάνοντας μέχρι την απώλεια της απόλυτης κυριαρχίας της Τουρκίας στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Στις 4 Απριλίου 2021, εκατόν τρείς (103) απόστρατοι ναύαρχοι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εξέδωσαν ανακοίνωση επισημαίνοντας την τεράστια σημασία της συνθήκηςτου Μοντρέ, σαν συμπλήρωμα της Συνθήκης της Λωζάνης καισυστήνοντας επίμονατην αποφυγή όχι μόνο πράξεων αλλά και ρητορικής για την αλλαγή της συνθήκηςτου Μοντρέ (αναφορά στις δηλώσεις του πρόεδρου του τουρκικού κοινοβουλίου πως «ο Ερντογάν μπορεί να κάνει οτιδήποτε θελήσει με τη συνθήκη»).Σύμφωνα με τους απόστρατους ναυάρχους οι οποίοι κατηγορούν ευθέως την τουρκική κυβέρνηση για προσπάθεια ισλαμοποίησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η Συνθήκη του Μοντρέήταν αυτή που εξασφάλισε στην Τουρκία την ουδετερότητακατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ίδια ημέρα, οι απόφοιτοι Ναυτικού Γυμνασίου και Ναυτικής Ακαδημίας ετών 1976-1984 (DenizAslanları-Λιοντάρια της θάλασσας) δημοσίευσαν μια δήλωση εκφράζοντας την ιδιαίτερη ανησυχία τους για την αμφισβήτηση των θεμελιωδών χαρακτηριστικών της Τουρκικής Δημοκρατίας (κοσμικός χαρακτήρας, κράτος κοινωνικό, κράτος δικαίου, δημοκρατικοί κανόνες) καθώς και στην στόχευση τόσο της ελευθερίας έκφρασης όσο και τουιδίου του Μουσταφά Κεμάλ δημόσια.

Στις 5 Απριλίου 2021, ενενήντα οκτώ (98) πρώην βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP-Kεμαλιστές) σε κοινή τους δήλωση τονίζουν, μεταξύ άλλων, πως «Το κανάλι της Κωνσταντινούπολης δεν μπορεί να γίνει, το Μοντρέ δεν μπορεί να συζητηθεί», «Η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία του Ατατούρκ»και«Η Συνθήκη του Μοντρέ, μας επέτρεψε να έχουμε την απόλυτη κυριαρχία πάνω στη Θάλασσα του Μαρμαρά». Ταυτόχρονα,καταδικάζουν την τρομοκρατία του Ερντογάν χαρακτηρίζοντας την «πραξικόπημα» και «κατάλυση της Δημοκρατίας».

Ταχύτατα εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης δέκα απόστρατων ναυάρχων (μεταξύ τους και ο «εμπνευστής» της Γαλάζιας Πατρίδας, ΤζεμΓκιούρντενιζ), με την κατηγορία ότι «προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα μέσω της δήλωσής τους», ενώ ο «συνέταιρος» της τουρκικής εξουσίας αρχηγός των τούρκων φασιστών ΝτεβλέτΜπαχτσελή, απαιτούσε την περικοπή των συντάξεων όλων των ναυάρχων που τόλμησαν να εκφράσουν γνώμη. Οι συλληφθέντες απόστρατοι λίγες μέρες αργότερα (10/4/2021),  κατήγγειλαν τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης τους με επιστολές που «διέρρευσαν» μέσα από τις φυλακές, βαρύνοντας ακόμα περισσότερο το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στην τουρκική πολιτική σκηνή.

Στις 6 Απριλίου 2021, εκατόν είκοσι (120) πρώην δικαστικοί καταδίκασαν τις δικαιολογίες των συλλήψεων για δήθεν πραξικόπημα τονίζοντας πως οι απόστρατοι ναύαρχοι «απλώς άσκησαν τα δικαιώματά τους και εξέφρασαν τις απόψεις τους για ένα θέμα που ενδιαφέρει ολόκληρο το έθνος».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:Η εμμονή του (κατά τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι) δικτάτορα της Τουρκίαςνα γίνει το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης μέχρι το 2023,υπαγορεύεται από πολλούς και διαφορετικούς λόγους, μεταξύ των οποίων:

Η άμεση ανάγκηικανοποίησηςτων ανήσυχων αξιωματούχων του καθεστώτος, των Καταριανών «υποστηρικτών» και της «Φαμίλιας Ερντογάν» με αστρονομικές αποζημιώσεις για την κατασκευή του καναλιού και την μεγάλη υπεραξία των «παράκτιων» προς το νέο κανάλι ακινήτων,

Ηανάγκη επίδειξης ενός «μεγαλειώδους» έργου στο εσωτερικό της Τουρκίας εν όψει των εορτασμών των εκατό χρόνων από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής «Δημοκρατίας».

Η απογοητευτικήεσωτερική κατάσταση (υποτίμηση τουρκικής λίρας, Κουρδικό, πληθωρισμός, ανεργία, πανίσχυρο τρίτο κύμα πανδημίας με εγκληματική «διαχείριση», συνεχιζόμενη φοιτητική κινητοποίηση, καθίζηση εκλογικών ποσοστών ισλαμιστών και φασιστών, διώξεις αντιφρονούντων, φυλακίσεις δημοσιογράφων κ.α.π.)και η άμεση ανάγκη τόνωσης της οικονομίας και της απασχόλησης με ένα γιγαντιαίο έργο υποδομής.

Ηπροβληματική πορεία των εξωτερικών «μετώπων» (Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Ε.Ε.& Ελλάδα-Κύπρος, Η.Π.Α., Αίγυπτος, Ισραήλ κ.α.π.), ενισχύουν την ανάγκη ενός εντυπωσιακού «αντιπερισπασμού», στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, τον οποίο θα δημιουργήσει η άμεση κατασκευή του νέου καναλιού.   

Υπάρχουν ακόμα τα γεωπολιτικά όνειρα που δημιουργούνται σε πολλούς από την κατασκευή και την λειτουργία του νέου καναλιού. Υπάρχουν όμως μια δήλωση και μια ανακοίνωσηΡωσικής «προέλευσης» που βάζουν τα πράγματα στην θέση τους:

Η δήλωση ανήκει στον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία AlekseyYerkhov στο κανάλι «Ρωσία 24» (6/4/2021), στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής: «Το έργο είναι κατά κύριο λόγο δουλειά των τουρκικών αρχών, μιλάμε για ένα οικονομικό σχέδιο που θα εφαρμοστεί στην τουρκική επικράτεια και από τις τουρκικές δυνάμεις…. το CanalIstanbulδεν θα ακυρώσει σε καμία περίπτωση τις απαιτήσεις της Σύμβασης του Μοντρέ, σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξει τους περιορισμούς που επιβάλλει στις απαιτήσεις διέλευσης από τα στενά, όπως και στη συνολική χωρητικότητα πολεμικών πλοίων μη παράκτιων κρατών της Μαύρης Θάλασσας και πολλά άλλα πράγματα που περιλαμβάνονται στη συνθήκη».

Η ανακοίνωση ανήκει στο Κρεμλίνο και εκδόθηκε μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν (9/4/2021): «Σε σχέση με τα σχέδια κατασκευής από την Τουρκία της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης από ρωσική πλευράς δόθηκε έμφαση στη διατήρηση, με στόχο τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας, του ισχύοντος καθεστώτος των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης του Μοντρέ του 1936».

Τα πολλά συμβαλλόμενα μέρη της Συνθήκης του Μοντρέ (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σοβιετική Ένωση, Τουρκία, Αυστραλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία, Γιουγκοσλαβία) δεν επιτρέπουν εύκολα αυθαίρετη ή μονομερή δράση της Τουρκίας. Έτσι εξηγούνται και οι δηλώσεις Ερντογάν(7/4/2021) και Τσαβούσογλου(6/4/2021) ότιδεν καταργείται η Συνθήκη του Μοντρέ και ότι το νέο κανάλι δεν επηρεάζει την Συνθήκη του Μοντρέ.

Πάντως, στην δημιουργία του νέου καναλιού είναι πολύ πιθανόη Τουρκία να ενθαρρύνεται συστηματικά από τον Αμερικανικό παράγοντα,ο οποίος είναι λογικό να θεωρεί πως με την λειτουργία του νέου καναλιού θα μπορέσει να παρακάμψειτους ενοχλητικούς περιορισμούς που επιβάλλει η Συνθήκη του Μοντρέ,αυξάνονταςκατά το δοκούν την στρατιωτική του παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα.

Με λίγα λόγια, το «Κανάλι Κωνσταντινούπολης» αποτελεί ένα ακόμα μετέωρο βήμα του τούρκου δικτάτορα προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο το θολό, εσωτερικό και διεθνές, τοπίο της σημερινής Τουρκίας…

 

*Παντουρκισμός και τουρκική πολιτική απέναντι στον ελληνισμό περιγράφονται στο διαχρονικό, αυτοβιογραφικό βιβλίο «Το Θαύμα - Μια πραγματική ιστορία» που είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν τόσο στην 5η Ελληνική e-έκδοση (2020) όσο και στην 3η Αγγλική e-έκδοση (2019) από την Βιβλιοθήκη του International Hellenic Association.

 

πηγή

NATIONAL SCIENCE FOUNDATION's update

 

NSF logo - stacked


SCIENCE MATTERS

sciencematters@nsf.gov

Check out the latest from NSF’s Science Matters blog.

tribalcolleg

Tuesday, April 6, 2021

Tribal colleges and universities partner to fill COVID-19 data gaps

When Elisha Yellow Thunder first learned of COVID-19, she worried that her community would be hit hard. As a member of the Oglala Lakota Nation (Oglala Sioux Tribe), born and raised on the Pine Ridge Indian Reservation in South Dakota, Yellow Thunder knew that her community was not equipped to address a pandemic. Nearly a year later, Yellow Thunder mourns the loss of many relatives. Like many tribes across the U.S., the Oglala Sioux Tribe has been devastated by a loss of elders, many of whom are the cultural knowledge-keepers and fluent speakers of the Lakota language.

.


sloth bot

Wednesday, April 7, 2021

7 Cool NSF-funded robots

Whether microscopic or human-sized, inspired by tree-dwelling mammals or pasta, the family of U.S. National Science Foundation-funded robots captures the incredible innovation possible with cross-disciplinary collaboration across STEM fields. The critical research NSF supports enables advances in the physical aspects of robotic systems and how they "think" and understand the world around them. Scientists and engineers are training robots to support the workforce; training the workforce that will use them; and studying how the world understands and interacts with these autonomous systems. The following are seven projects featuring amazing new robots and highlighting the exciting ways in which robots could benefit individuals, industry and society.




dna

Friday, April 9, 2021

Building stronger bridges between discovery, innovation, and prosperity

With increased global competition, how can we build a robust science and engineering enterprise empowered by discoveries and discoverers that accelerate advancements and technological innovations to further advance our nation’s place as global leader? How can we ensure that S&E research contributes to much-needed solutions for pandemic response, climate change, racial equity and economic recovery? NSF Director Sethuraman Panchanathan explains why NSF stands ready to lead the charge.

Today, the Biden-Harris administration released its budget request to Congress for fiscal year 2022. The discretionary spending request includes $10.17 billion for the U.S. National Science Foundation, which represents a 20% increase over the agency’s current budget.

.

NORWAY's latest news


Government.no
Your news alert
Week 15

Simplification of the benchmark index for the Government Pension Fund Global

Press release | 09/04/2021 | Ministry of Finance

In the white paper Government Pension Fund 2021, the Government proposes that no additional markets are to be added to the GPFG equity benchmark at the present time. Concurrently, the smallest companies are to be omitted from the equity benchmark. This modification entails a reduction in number of equity benchmark constituents by 25-30 percent.

News alert about: The economy

Strengthening of the ethical framework for the Government Pension Fund Global

Press release | 09/04/2021 | Ministry of Finance

The Government strengthens the ethical framework for the Government Pension Fund Global. The proposed modifications are largely in line with the recommendations of the Ethics Committee.

News alert about: The economy

Responsible long-term management of the Government Pension Fund

Press release | 09/04/2021 | Ministry of Finance

The Ministry of Finance today published the white paper The Government Pension Fund 2021. The white paper addresses the Government efforts in further developing the investment strategy and strengthening of the responsible investment framework. The performance of the Government Pension Fund Global (GPFG) and the Government Pension Fund Norway (GPFN) is also presented.

News alert about: The economy

Norwegian participation in EU programmes 2021–2027

Press release | 09/04/2021 | Ministry of Foreign Affairs, Ministry of Defence, Ministry of Health and Care Services, Ministry of Local Government and Modernisation, Ministry of Education and Research, Ministry of Trade, Industry and Fisheries

The Government plans for Norway to participate in a number of EU programmes during the period 2021–2027. While some of this is a continuation of existing programme cooperation, Norway also intends to take part in new programmes.

News alert about: European policy

Statement on the US’ decision to restart assistance for the Palestinian people

News story | 08/04/2021 | Ministry of Foreign Affairs

'Norway welcomes the US plans to restart economic, development and humanitarian assistance for the Palestinian people, including to UNRWA', the Minister of Foreign Affairs Ine Eriksen Søreide said..

News alert about: Development cooperation


EU:Reminder: Invitation - "Empowering civil society, rights defenders & justice practitioners & strengthening awareness of Charter rights

 

 

Please ignore this message if you have already registered  

Invitation

Remote public hearing - EESC

Tuesday 20 April 2021, 10.00-13.00

Empowering civil society, rights defenders and justice practitioners and strengthening awareness of Charter rights
 
 
 
In the context of the opinion on Implementation of the Charter of Fundamental Rights, the European Economic and Social Committee (EESC) is organising a remote public hearing on Tuesday 20 April 2021.

The Commission has devised a new "Strategy to strengthen the application of the Charter of Fundamental Rights in the EU" and the EESC will explore how the strategy can help empower civil society organisations, rights defenders and justice practitioners; and strengthen the general awareness of EU citizens of their rights under the Charter.

Please find the agenda here

The public hearing will be held remotely via INTERACTIO.

Your participation and input are most welcome! You can register online until 16 April 2021 noon.

Further information and instructions on how to connect will be sent in due time to the registered participants.

Please feel free to forward this invitation to anybody that may be interested.

For any questions related to the event, please contact the SOC section by email.

N.B.: In accordance with existing rules, no daily allowance for participation in video conferences is granted.


 
  
 

 Veuillez ignorer ce message si vous êtes déjà inscrit 

Invitation

Audition publique virtuelle - CESE

Mardi 20 avril  2021, 10h00-13h00

Renforcer la société civile, les défenseurs des droits et les praticiens de la justice et renforcer la sensibilisation aux droits de la Charte
 
 

Le Comité économique et social européen (CESE) organise une audition publique à distance sur le thème «Application de la charte des droits fondamentaux» le mardi 20 avril 2021.

La Commission a élaboré une nouvelle "stratégie pour renforcer l'application de la charte des droits fondamentaux dans l'UE" et le CESE examinera comment la stratégie peut contribuer à renforcer les organisations de la société civile, les défenseurs des droits et les praticiens de la justice; et renforcer la prise de conscience générale des citoyens de l'UE de leurs droits au titre de la Charte.

Vous trouverez le programme de l’audition ici

L’audition publique se tiendra à distance via INTERACTIO.

Votre participation et votre contribution sont les bienvenues! Vous pouvez vous inscrire en ligne jusqu’au 16 avril 2021 à 12h00.

Des informations et instructions supplémentaires sur les modalités de connexion seront envoyées en temps utile aux participants enregistrés.

N’hésitez pas à transmettre cette invitation à toute personne qui pourrait être intéressée.

Pour toute question relative à la manifestation, veuillez contacter la section SOC par courrier électronique.

N.B.: Conformément aux règles en vigueur, aucune indemnité journalière n’est accordée pour la participation à des vidéoconférences.
 
  
 

European Economic and Social Committee / Comité économique et social européen
Rue Belliard 99, 1040 Bruxelles

COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION: Άτυπη βιντεοδιάσκεψη των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών

 


● Council of the EU
 
12/04/2021 10:08 | MEETING |

Informal video conference of economic and finance ministers, 16/04/2021

 

Ministers will discuss the economic recovery in the EU, the European financial architecture for development and the capital markets union.

12/04/2021 10:08 | ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ |

Άτυπη βιντεοδιάσκεψη των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, 16/04/2021

 

Οι υπουργοί θα συζητήσουν την οικονομική ανάκαμψη στην ΕΕ, την ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική για την ανάπτυξη και την ένωση κεφαλαιαγορών.

Κυριότερα σημεία της ημερήσιας διάταξης

Οικονομική ανάκαμψη

Οι υπουργοί θα επικεντρωθούν στην οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη. Αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές, την εφαρμογή του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και τη χρηματοδότηση του Next Generation EU.

Ένωση κεφαλαιαγορών

Η Επιτροπή θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την πορεία των εργασιών για την οικοδόμηση της ένωσης κεφαλαιαγορών, με έμφαση στο ενιαίο σημείο πρόσβασης.

Ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική για την ανάπτυξη

Οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης την πορεία των εργασιών και τη μελλοντική πορεία της ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής αρχιτεκτονικής για την ανάπτυξη.

Διεθνείς διασκέψεις

Η Προεδρία και η Επιτροπή θα ενημερώσουν τους υπουργούς σχετικά με τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών κεντρικών τραπεζών της G20 στις 7 Απριλίου 2021.

Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Η Προεδρία θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την πορεία των νομοθετικών προτάσεων στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

 ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ
τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΗΛ:2382024220, 2381026080
ΦΑΞ:2382082761

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Μετά και τον τελευταίο παγετό της 8ης, 9ης και 10ης Απριλίου – τον χειρότερο της τελευταίας εικοσαετίας - που κατέστρεψε ολοσχερώς όλες τις δενδροκαλλιέργειες του Νομού, ο Γιώργος Καρασμάνης όλο αυτό το τριήμερο βρέθηκε επί τόπου σε πληγείσες περιοχές ενώ, ακόμη, έχει δεχθεί και καταιγισμό τηλεφωνημάτων από παραγωγούς που είδαν για άλλη μια χρονιά να εξανεμίζονται οι ελπίδες τους για σοδειά και εισόδημα. Σε μια στιγμή που, μετά τις τεράστιες καλλιεργητικές δαπάνες, προσδοκούσαν πώς και πώς να ξεκινήσουν σε ενάμισι μήνα τη συγκομιδή της σοδειάς τους και μια οικονομική ¨ανάσα¨. Με δεδομένο ότι είναι η τρίτη χρονιά που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αρχής γενομένης από τη σφοδρή χαλαζόπτωση του ΄19 που κατέστρεψε ολοκληρωτικά 75 χωριά στην Πέλλα και άλλα στην Ημαθία,  και οδήγησε στην κήρυξη του Νομού μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαπίστωσε με τα ίδια του τα μάτια την έκταση και το μέγεθος της καταστροφής, βίωσε την απόγνωση αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους και τους διαβεβαίωσε ότι, επειδή τα δέντρα τους χτυπήθηκαν στην ανθοφορία και στο καρπίδιο, η ζημιά καλύπτεται – χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση ή ¨παρερμηνεία¨ - από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Συνεπώς, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα. Αλλά εκείνο που προέχει, είναι να διευθετηθούν τάχιστα οι χρονίζουσες εκκρεμότητες, όπως: Οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου, οι αποζημιώσεις από τις ενστάσεις για τις χαλαζοπτώσεις του 2019. Οι προκαταβολές που πρέπει να δοθούν έναντι αποζημιώσεων και ο συμψηφισμός ασφαλιστικών εισφορών με οφειλόμενες αποζημιώσεις – ζήτημα για το οποίο άλλωστε υπάρχουν και οι σχετικές τροπολογίες Καρασμάνη κατατεθειμένες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και πρέπει να προωθηθούν στη Βουλή και να ενεργοποιηθούν άμεσα . Ακόμη, να τελειώνει η ¨διελκυστίνδα¨ μεταξύ πληγέντων παραγωγών και ΕΛΓΑ για τη σύγχυση που έχει προκληθεί λόγω της πανδημίας με προσωρινές και οριστικές δηλώσεις ή με τις ποικιλίες που δηλώθηκαν λάθος, καθώς και οι αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν αμέσως για τα προϊόντα και τους παραγωγούς που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, της καραντίνας και των μέτρων.

Ασφαλώς, πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις για τον τελευταίο παγετό, γι’ αυτό πρέπει επειγόντως να γίνουν προσλήψεις διότι, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο πρώην Υπουργός, το υποκατάστημα Ημαθίας του ΕΛΓΑ έχει αποδυναμωθεί με τη διαδικασία της κινητικότητας.

Ως προς την κήρυξη του Νομού μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Γιώργος Καρασμάνης τόνισε ότι δεν έχουν αρμοδιότητα ούτε το ΥΠΑΑΤ ούτε ο ΕΛΓΑ, αλλά είναι καθαρά θέμα της Περιφέρειας, αφού προηγηθεί τεκμηριωμένη έκθεση των αρμοδίων υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας, λαμβανομένων υπόψη και των επισημάνσεων του ΕΛΓΑ που πρέπει να υποβληθούν χωρίς καμιά χρονοτριβή στο αμέσως προσεχές διάστημα. Με δεδομένο ότι, ο τελευταίος παγετός θα έχειπαράπλευρες και βαριές συνέπειες σε όλο το φάσμα της αγροδιατροφικής αλυσίδας όπως εποχικούς εργαζόμενους, συσκευαστήρια, τυποποιητήρια, κονσερβοποιεία και γενικότερα στο εμπόριο και την αγορά.

Φυσικά, υπογράμμισε ο Γιώργος Καρασμάνης, πρέπει να εξαντληθούν και όλα τα περιθώρια διεκδίκησης και κοινοτικών πόρων για την ενίσχυση και ισχυροποίηση του ταμείου του ΕΛΓΑ, καθώς η προχθεσινή θεομηνία καταδεικνύει ως αδήριτη ανάγκη αυτό που ο ίδιος από ετών υποστηρίζει: Να υπάρξει ένα αποτελεσματικό ¨δίχτυ¨ προστασίας της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος από τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Κι’ αυτό μπορεί να γίνει μόνον με την τριμερή χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ: Ασφαλιστικές εισφορές παραγωγών, διασφάλιση κοινοτικών πόρων, και χρήματα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι προσπάθειες και να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος στόχος – που δεν είναι άλλος παρά η απόλυτη διασφάλιση παραγωγής και εισοδήματος – ο Γιώργος Καρασμάνης θα είναι παρών εκεί που πρέπει και με όσες παρεμβάσεις χρειαστούν. 

12/04/2021










 

 


"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022