"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – ΕΔΕΣΣΑΣ»

Η ακατανόητη και εξόφθαλμα άδικη κοινοτική απόφαση να μην επιλεγεί για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης η κατασκευή του οδικού άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών – Έδεσσας, αντί να συσπειρώσει όλους στην ανυποχώρητη διεκδίκηση υλοποίησης αυτού του έργου πνοής για το Νομό μας, δυστυχώς αποτέλεσε την αφορμή – και την ευκαιρία – να ακουστούν και να γραφούν πολλά και διάφορα περί ¨προκαταβολικών πανηγυρισμών¨ και περί ¨ελπίδων που καλλιεργήθηκαν στους πολίτες της Πέλλας και διαψεύστηκαν¨.


Βεβαίως οι συγκεκριμένες αναφορές δεν με αφορούν, διότι όπως όλοι γνωρίζουν, για το θέμα ειδικώς του Ταμείου Ανάκαμψης και του τί μπορούσαμε να προσδοκούμε, ουδέποτε… ¨πανηγύρισα¨. Αντιθέτως μάλιστα, ακριβώς επειδή για την υλοποίηση αυτού του δρόμου δίνω επί σειρά ετών ¨μάχη¨ και γνωρίζω πολύ καλά τους κοινοτικούς κανονισμούς, διατηρούσα επιφυλάξεις και κρατούσα ¨μικρό καλάθι¨ - ούτε καν δελτίο τύπου δεν εξέδωσα!

Αυτά όμως μικρή σημασία έχουν.

Σημασία έχει η αδιαπραγμάτευτη απαίτηση να σταματήσουν οι κραυγαλέες αδικίες σε βάρος της Πέλλας που, για το συγκεκριμένο μεγάλο έργο έχουν ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’80 – ’90!

-         Όταν στον σχεδιασμό της ¨Εγνατίας Οδού¨ δεν προβλέφθηκε να περνά από τον Τόπο μας (όπως περνούσε η αρχαία ¨Εγνατία¨) με συνέπεια η Πέλλα να εγκαταλείπεται ως ο μοναδικός Νομός από την Ήπειρο ως τη Θράκη χωρίς πρόσβαση σ’ αυτήν την καθοριστικής σημασίας οδική αρτηρία – γεγονός που διαιωνίζει και επιτείνει την απομόνωσή του, και αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε προοπτική δυναμικής και ουσιαστικής αναπτυξιακής προσπάθειας.

-         Όταν αυτός ο οδικός άξονας δεν χαρακτηρίστηκε ως κάθετος επί της ¨Εγνατίας¨ ώστε από την πρώτη στιγμή να ενταχθεί στα διευρωπαϊκά δίκτυα και να χρηματοδοτηθεί από τότε με τα σχετικά κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα.

-         Όταν δεν υπήρξε μέχρι τότε ούτε καν πρόβλεψη να συνταχθούν οι αναγκαίες μελέτες.

 

Η πρώτη μεγάλη σοβαρή προσπάθεια αλλά και ο προσωπικός μακρόχρονος ¨αγώνας¨ για να επανορθωθούν αυτές οι αδικίες και εγκληματικές ¨παραλείψεις¨ ξεκίνησε το 2005 με τα πρώτα 5 εκατομμύρια για την εκπόνηση μελετών: με τις αποφάσεις της 30/01/2006, της  27/10/2006,  και της 11-12-2009. Το δε 2009 είχαμε  την επίσημη – καταγεγραμμένη στα Πρακτικά της Βουλής – δέσμευση του τότε αρμόδιου Υπουργού Γιώργου Σουφλιά ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ 2007-2013, και ότι η κατασκευή του δρόμου ξεκινάει μέσα στο 2010.

Αυτό το πρώτο μεγάλο βήμα προς την υλοποίηση του έργου δυστυχώς, ακυρώθηκε στην πράξη, όταν από το 2010 με την τότε διάδοχο Κυβέρνηση άρχισαν τα νέα προβλήματα με το “γαϊτανάκι” των συστηματικών και σκόπιμων αναβολών που εξελίχθηκαν στο μεγάλο σκάνδαλο σε βάρος του Νομού μας. Με αποκορύφωμα τα αίσχη που ξεκίνησαν την ημέρα της διάλυσης της Βουλής, στις 11 Απριλίου 2012 με την ¨πραξικοπηματική¨ απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ, την μετά από μια εβδομάδα ετσιθελική και απροκάλυπτη υφαρπαγή των 120 εκατομμυρίων για να ¨προικίσουν¨ κάποιοι την κατασκευή της Δυτικής Περιφερειακής της Θεσσαλονίκης. Με φαρδιές – πλατιές τις υπογραφές κυβερνητικών στελεχών: του γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και πρώην προέδρου της Εγνατίας Οδού η οποία – τι ¨σύμπτωση¨ κι’ αυτή; – ήταν και ανάδοχος της κατασκευής της… Δυτικής Περιφερειακής της Θεσσαλονίκης (!), του τότε Υφυπουργού Ανάπτυξης και τώρα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και, βέβαια, υπό τις ευλογίες του τότε υφυπουργού Υποδομών! Ο δε τελευταίος προβαίνει σήμερα σε δηλώσεις που διαψεύδονται από τα έγγραφα τα οποία ο ίδιος τότε είχε υπογράψει, και είναι υπόλογος ως ηθικός αυτουργός για το καραμπινάτο εκείνο σκάνδαλο.

Για να φτάσουμε στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνον επί τεσσεράμισι χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα, αλλά διέπραξε και το πρωτάκουστο στα κοινοβουλευτικά μας χρονικά: Ο τότε Υπουργός Υποδομών να ¨κρύβεται¨ δηλώνοντας… αναρμόδιος και να μην εμφανίζεται στη Βουλή να απαντήσει σε Ερωτήσεις μου για το μείζον αυτό ζήτημα, ο δε Πρωθυπουργός να μην απαντά σε προσωπικές επιστολές μου για το ίδιο θέμα!

Και για πρώτη φορά το 2017, ένας αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τότε – ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – από το Βήμα της ΔΕΘ, ενημερωμένος με παρέμβασή μου σε προγενέστερη σύσκεψη, αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα της απομόνωσης του Νομού μας και το τεράστιο σκάνδαλο που είχε διαπραχθεί, και ανακοίνωσε ως προτεραιότητα στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την υλοποίηση του αυτοκινητοδρόμου.

Αυτή η δέσμευση είναι που μας καθιστά υπεύθυνους  και υποχρεωτικά ανυποχώρητους στην απαίτηση για την κατασκευή αυτού του πολύπαθου οδικού άξονα.

Το χρωστάμε στις εκατόμβες των θυμάτων του σημερινού απαρχαιωμένου δρόμου – καρμανιόλα στον οποίο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, από το 1990 μέχρι και τις 30 Οκτώβρη του 2019 έχουν καταγραφεί:

-         5.293 τροχαία ατυχήματα

-         608 θάνατοι

-         690 σοβαροί τραυματισμοί

-         3.995 ελαφρύτερα τραυματίες

 

Αν το κριτήριο της επικινδυνότητας ίσχυσε – και πολύ ορθά - στην επιλογή άλλων δρόμων σε άλλες Περιφέρειες της χώρας για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, πρέπει να πρυτανεύσει και για τον δικό μας δρόμο με την πλέον εφιαλτική ¨λίστα¨ των θυμάτων. Και αυτό σημαίνει ότι, έξω και πέρα από την παραπάνω ακατανόητη και άδικη κοινοτική ¨επιλογή¨, υπάρχουν προγράμματα και κονδύλια μέσα από τα οποία πρέπει – είμαστε υποχρεωμένοι – να τον προχωρήσουμε χωρίς άλλες χρονοτριβές!

Με δεδομένο μάλιστα, ότι πρόσφατα ψηφίσαμε ένα νέο Νόμο – και αυτό εννοούσα τότε όταν μιλούσα από το Βήμα της Βουλής για ¨παράθυρο αισιοδοξίας¨- που επιτέλους βάζει φρένο στις χρόνιες παθογένειες, στη φαυλότητα, στις άθλιες μεθοδεύσεις και στις σκόπιμες αναβολές και ¨παρατάσεις επί παρατάσεων¨ για τα δημόσια έργα. Ένα Νομοθέτημα που, αν υπήρχε, ο δρόμος θα είχε ολοκληρωθεί εδώ και 10 χρόνια! 

31/03/2021

 

ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ
τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΗΛ:2382024220, 2381026080
ΦΑΞ:2382082761

ΚΡΗΤΙΚΗ,ΔΙΕΘΝΗΣ,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ απο το Νησί του Παραδείσου:ΚΡΗΤΗ!!

 


http://athivolesinternational.blogspot.com


ΧΑΝΙΑ:Συνάντηση Περιφερειάρχη με Δ.Σ. ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ..-

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ:Συνάντηση με Περιφερειάρχη..-

Aquatic Biologicals:H πρώτη εταιρεία παραγωγής εμβολίων σε ψάρια και παραγωγικά ζώα στην Ελλάδα,ιδρύθηκε στην Κρήτη..-

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη:εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020»..-

Η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει οικονομικά το έργο της ηλεκτροδότησης του αστεροσκοπείου με το δίκτυο της ΔΕΗ..-

How We Made Crete Our Home..-

Cretan Malia Park announces culinary and retail collaborations, new accommodations and soulful, sustainable experiences..-

7 Best Day Trips From Crete, Greece..-

panagiotis Mavroeidis: Η πολιτική απάντηση στη δίνη της καταστροφής και ο μύθος του Σίσυφου


panagiotis Mavroeidis
Η πολιτική απάντηση στη δίνη της καταστροφής και ο μύθος του Σίσυφου

--

Παναγιώτης Μαυροειδής

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ Αντιπρόεδρος της Βουλής:Με ενέργειές του,μεγάλο συγκοινωνιακό έργο για τη Δυτική Αττική


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Αντιπρόεδρος
Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Αθήνα, 01.4.2021 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, είχε από καιρό αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, σε συνεργασία και μετά από πρόταση του Δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού, για τη λειτουργία νέας γραμμής προαστιακού σιδηρόδρομου ή τραμ, συνολικού μήκους 36 χλμ. που θα συνδέει τα Άνω Λιόσια με τα Μέγαρα, αξιοποιώντας έτσιτη μετρική γραμμή Πειραιώς- Αθηνών-Κορίνθου, η οποία έχει εγκαταλειφθεί, από εικοσαετίας.

Τόσο ο κ. Μπούρας όσο και ο κ. Παππούς υποστήριξαν με διορατικότητα τη σχετική Μελέτη που είχε εκπονήσει το 2005, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, την οποία κατέθεσαν στον Υπουργό.

Η δημιουργία της γραμμής θα ενώσει, αποτελεσματικότερα, από πλευράς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τη Δυτική Αττική με την Αθήνα και την υπόλοιπη Αττική, βελτιώνοντας την ποιότητα των μετακινήσεων των κατοίκων και των εργαζομένων στη Δυτική Αττική.

Το έργο αυτό είναι ένα από τα πολλά και σημαντικά έργα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Επισυνάπτεται και το Δελτίο Τύπου του Δήμου Φυλής.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

31-03-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο μεγάλο συγκοινωνιακό έργο για τη Δυτική Αττική με πρόταση του Δήμου Φυλής και ενέργειες του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Μπούρα

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΜΕΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ένα έργο πνοής για τη Δυτική Αττική και το Δήμο Φυλής βρίσκεται ανάμεσα στα 12 έργα του Υπουργείου Υποδομών που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν με 2 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το πρόγραμμα των έργων εντάχθηκε, με πρόταση του Υπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2021.  

Πρόκειται για τη λειτουργία νέας γραμμής προαστιακού σιδηροδρόμου (ή τραμ), μήκους 36 χιλιομέτρων που θα συνδέσει τα Άνω Λιόσια με τα Μέγαρα. Στηρίζεται σε πρόταση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, προκειμένου να αξιοποιηθεί η μετρική γραμμή Πειραιώς- Αθηνών-Κορίνθου, η οποία έχει εγκαταλειφθεί, από εικοσαετίας.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Φυλής συζήτησε το θέμα με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Θανάση Μπούρα, ο οποίος το μετέφερε στον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή. Ο Υπουργός είδε θετικά την πρόταση, καθώς ο Θανάσης Μπούρας και ο Χρήστος Παππούς την υποστήριξαν με σχετική Μελέτη που είχε εκπονήσει το 2005, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. 

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 85 εκατ. ευρώ, ενώ η εισήγηση του Υπουργού αναφέρει ότι η δημιουργία της γραμμής θα ενώσει, αποτελεσματικότερα, από πλευράς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τη Δυτική Αττική με την Αθήνα και την υπόλοιπη Αττική, βελτιώνοντας την ποιότητα των μετακινήσεων των κατοίκων και των εργαζομένων στη Δυτική Αττική και δίνοντας πρόσθετες δυνατότητες ανάπτυξης στις επιχειρήσεις της περιοχής και νέες ευκαιρίες στις δραστηριότητες αλυσίδων εφοδιασμού.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Υπουργό Κώστα Καραμανλή και στον Αντιπρόεδρο της Βουλής Θανάση Μπούρα. «Εκμεταλλευτήκαμε τη διορατικότητα του Υπουργού και την εκτίμησή του  προς το Θανάση Μπούρα. Από την πλευρά μας δηλώνουμε ικανοποιημένοι, αφού αξιοποιείται το εθνικό κεφάλαιο της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής προς όφελος των συμπολιτών μας. Ωστόσο στις προτάσεις μας είναι να συνδεθεί η γραμμή, αν δεν είναι δυνατό με την Αθήνα, όπου βρίσκεται το εξαιρετικό αρχιτεκτόνημα του σταθμού Πελοποννήσου, τουλάχιστον μέχρι τους Αγίους Αναργύρους, με ενδιάμεσους σταθμούς το Ζεφύρι, το Καματερό, το Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων και το Πάρκο Τρίτση. Έχουμε επίσης προτείνει στοιχεία ενεργειακής καινοτομίας, όπως π.χ. την κίνηση των συρμών με ηλιακή ενέργεια ή υδρογόνο, κάτι που δεν απαιτεί την κατασκευή δικτύου ηλεκτροφόρων καλωδίων. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι, όπως πάντα, να στηρίξουμε το έργο μελετητικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο χρειαστεί», δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής.  

Υπενθύμισε ακόμα ότι προχωράει το σχέδιο της σύνδεσης των Άνω Λιοσίων με το δίκτυο του ΜΕΤΡΟ. «Οι τοπογραφικές μελέτες για την επέκταση της γραμμής 2 μέχρι τα Άνω Λιόσια ανατέθηκαν κι αυτό αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης του Δήμου, προς οικολογική κατεύθυνση», συμπλήρωσε.


https://www.facebook.com/v.ch.maria/posts/10224255428394047?__cft__[0]=AZXKeNTt_nay9VEql1HbZokriPTrg4XS-2-VlHE6oE36oQITry6Ikkz0_gaXUbEIxM_HOGGtYZtvPItNgxV0gg-S1ZpqJFgCaY8_u6e2mfgcPA&__tn__=%2CO%2CP-R



ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΤίτλοςΤαξινομήστε βάσει ΤύποςΤαξινομήστε βάσει Ημερομηνίαφθήνουσας  Ταξινομήστε βάσει Φάση ΕπεξεργασίαςΤαξινομήστε βάσει
Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/633 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης...Σχέδιο νόμου01/04/2021Επεξεργασία στις Επιτροπές
Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο, με ισχύ από...Σχέδιο νόμου01/04/2021Συζητήσεις και Ψήφιση
Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της...Σχέδιο νόμου31/03/2021Ψηφισθέντα Νομοσχέδια
Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου - Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου...Νόμος26/03/2021Ολοκλήρωση
Κύρωση της Σύμβασης για την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Γραφείου Επικοινωνιών (ECO) [Χάγη, 23 Ιουνίου...Διεθνής Σύμβαση26/03/2021Ολοκλήρωση
Κύρωση της Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός,...Διεθνής Σύμβαση26/03/2021Ολοκλήρωση
Κύρωση επενδυτικής συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της μονοπρόσωπης ανώνυμης...Νόμος23/03/2021Ολοκλήρωση
Εφαρμογή διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1939 του Συμβουλίου της 12ης Οκτωβρίου 2017 σχετικά με...Νόμος23/03/2021Ολοκλήρωση
Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα - Μικροκινητικότητα - Ρυθμίσεις για τον...Νόμος16/03/2021Ολοκλήρωση
Κύρωση της απόφασης (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 2020/2053 του Συμβουλίου της 14ης Δεκεμβρίου 2020 για το σύστημα...Νόμος12/03/2021Ολοκλήρωση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


24-03-2021: Προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη (76) ιδιωτών για τις ανάγκες ασφάλειας ή φρούρησης των εγκαταστάσεων ή χώρων της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και τη συνοδεία χρηματαποστολών αυτής


31-03-2021: Δημοσίευση των πινάκων υποψηφίων, κατά σειρά επιτυχίας, ανά κριτήριο και συνολικά, για την πλήρωση της μίας (1) κενής οργανικής θέσης Αξιωματικού Ειδικών Καθηκόντων - Κληρικού της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού


01-04-2021: Δελτίο Τύπου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ολοκλήρωση διαδικτυακού σεμιναρίου με θέμα: « SIS II Recast – Το νέο σύστημα πληροφοριών Schengen και η χρήση του από τις Αρχές επιβολής του Νόμου»
01-04-2021: Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Κρήτης σχετικά με εξιχνίαση, έξι (6) υποθέσεων κλοπών που διαπράχθηκαν σε οικίες και σε σκάφος αλιείας στα Χανιά
01-04-2021: Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης σχετικά με σύλληψη ατόμου που διέπραξε ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή του Ευόσμου
01-04-2021: Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης σχετικά με εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων αρπαγών τσαντών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης
31-03-2021: Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με σύλληψη 5 διακινητών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες
31-03-2021: Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής σχετικά με αποτελέσματα χθεσινής εξόρμησης της Τροχαίας στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.
31-03-2021: Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία
31-03-2021: Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου σχετικά με εξάρθρωση δύο ανεξαρτήτων κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης στην Κάλυμνο
31-03-2021: Δελτίο Τύπου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
31-03-2021: Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Πελοποννήσου σχετικά με ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
31-03-2021: Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ Θεσσαλονίκης σχετικά με σύλληψη διοργανώτριας συνάθροισης – πάρτι που έλαβε χώρα στην περιοχή της Τούμπας με τη συμμετοχή (52) ατόμων, παραβιάζοντας τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και διαταράσσοντας την κοινή ησυχία
31-03-2021: Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης σχετικά με εξιχνίαση περιπτώσεων ληστείας, κλοπών και υπεξαίρεσης στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών
31-03-2021: Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με σύλληψη ενός (01) ατόμου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν περισσότερα από 3,5 κιλά κάνναβης

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,πρόσφατη δραστηριότητα




Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»31 Μαρτίου 2021



Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
31 Μαρτίου 2021
Κ. Μητσοτάκης: Επιτρέψτε μου κατ’ αρχάς να σας συγχαρώ για την οργάνωση των εορτασμών της 25ης Μαρτίου, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας και δυστυχώς χωρίς κόσμο. Πιστεύω ότι η χώρα εξέπεμψε μια εικόνα ενότητας, αυτοπεποίθησης, αλλά και μέτ...


Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο, Τετάρτη 31 Μαρτίου
30 Μαρτίου 2021
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει, στις 10:30, στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η οποία θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Το Σχέδιο θα παρουσιαστεί από τον Αναπληρωτή...


Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach
30 Μαρτίου 2021
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach. «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που είστε σήμερα εδώ υπό το φως αυτών των διαφορετικών Ολυμπιακώ...


Eνημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Επίτροπο αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, Ylva Johansson
30 Μαρτίου 2021
Με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, Ylva Johansson, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την πρόταση της Κομισιόν για το ...


Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο, Τρίτη 30 Μαρτίου
29 Μαρτίου 2021
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί, στις 9:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ylva Johansson. Στις 12:00, ο Πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπή...


Ενημερωτικό σημείωμα για την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
29 Μαρτίου 2021
Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Πρωθ...


Ενημερωτικό σημείωμα για τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 200 ετών ...
28 Μαρτίου 2021
«Η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Αφήσαμε πίσω μας τα χρόνια της κρίσης. Αυτή είναι μια χώρα που αποπνέει μια νέα αίσθηση αυτοπεποίθησης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στ...
Φόρτωση περισσοτέρων

Παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

 

Παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

Αναλυτική Παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0»

Ευχαριστώ κύριε Ματζούφα. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Το «2.0» συμβολίζει το νέο παραγωγικό μοντέλο, μια νέα εκδοχή για τον τρόπο που μπορεί να λειτουργεί αυτή η χώρα, φιλοδοξεί να οδηγήσει την Ελλάδα, οικονομία, κοινωνία και θεσμούς σε μία νέα εποχή.

Με οικονομικούς όρους ο πρωταρχικός στόχος του σχεδίου είναι να καλύψει το μεγάλο κενό σε επενδύσεις, σε εθνικό προϊόν και απασχόληση και ενώ ενδημικό των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας κατά την τελευταία δεκαετία που επιδεινώθηκε λόγω της πανδημίας του covid – 19.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης αποσκοπεί στο να κινητοποιήσει και σημαντικές δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα ενισχύοντας ιδιωτικές επενδύσεις και χρησιμοποιώντας συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και εταιρείες παροχής ενεργειακών υπηρεσιών για την πραγματοποίηση δημόσιων επενδύσεων, ώστε να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε σημαντικότατα πρόσθετα ιδιωτικά κεφάλαια. Για την υλοποίηση του σχεδίου η Ελλάδα ζητά το σύνολο των πόρων που μπορεί να λάβει στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης. Δηλαδή 17,8 δισεκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις και 12,7 δισεκατομμύρια ευρώ δάνεια. Με την χρήση των μέσων αυτών και αξιοποιώντας τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης για την προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων το «Ελλάδα 2.0» επιδιώκει να κινητοποιήσει συνολικούς επενδυτικούς πόρους 57 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αποτελείται το σχέδιο από 4 πυλώνες. Έναν πράσινο, έναν ψηφιακό, έναν κοινωνικό και αυτόν που αφορά τον οικονομικό και θεσμικό μετασχηματισμό.

Ανακοίνωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 29ης Μαρτίου


Ανακοίνωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 29ης Μαρτίου
29/03/2021



Συνεδρίασε σήμερα 29 Μαρτίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού (που έχει ήδη διανεμηθεί), οι αρμόδιοι Υπουργοί ανέπτυξαν τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα:

 

Α.Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης παρουσίασε για έγκριση το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που θα υποβληθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά την ερχόμενη Τετάρτη, θα συζητηθεί στη συνέχεια στη Βουλή και θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα Απριλίου.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, έχει τη δυνατότητα να προσθέσει μόνιμα 7 μονάδες στο Α.Ε.Π. σε ορίζοντα εξαετίας πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει πρόσθετες 180.000 με 200.000 θέσεις εργασίας. Οι δράσεις που αποτυπώνονται στο σχέδιο αγγίζουν τις 170. Αφορούν έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, που απλώνονται σε πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πρόκειται -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός- για ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Σχέδιο έχει 4 κύριους πυλώνες: Α. Την Πράσινη μετάβαση. Β. Την Ψηφιακή μετάβαση. Γ. Την απασχόληση, τις δεξιότητες και την κοινωνική συνοχή και Δ. Τις ιδιωτικές επενδύσεις και το  μετασχηματισμό της οικονομίας.

Η κατάθεση του προσχεδίου του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης έγινε  τον περασμένο Νοέμβριο,  έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικά κολακευτικά σχόλια από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και η χώρα μας θα είναι μία από τις πρώτες που θα υποβάλει το τελικό της σχέδιο πριν τη λήξη της προθεσμίας στο τέλος Απριλίου, ώστε να μπορούμε να επιταχύνουμε και την έλευση των σχετικών πόρων. Στόχος είναι να έχουμε τις πρώτες εκταμιεύσεις πριν το τέλος του καλοκαιριού.

 

Β.Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.

Με το νομοσχέδιο αυτό, ρυθμίζονται οι διαδικασίες άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, τα κριτήρια συμμετοχής, τα μέσα εποπτείας, καθώς και η εισαγωγή στο εθνικό δίκαιο υπαίθριων δραστηριοτήτων για την προώθηση της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων. Οι δραστηριότητες που ρυθμίζονται αφορούν α) στις λαϊκές αγορές, β) τις εμποροπανηγύρεις γ) το στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο, δ) άλλες υπαίθριες αγορές και ε) το street food market.

U.S. WW1 Centennial Commission:WWI DISPATCH March 31, 2021

 

r

Header 10292020

March 31, 2021

Sinise button with FC logo and date bold

With only two weeks to go, we are counting down the days until we raise the Flag of the United States of America for the first time over the newly constructed National WWI Memorial in Washington, DC. We are honored to celebrate this momentous occasion with each of you via live broadcast on April 16. Please click on the video above to hear more from our host, Award-Winning Actor, Gary Sinise.

First Colors Ceremony will Introduce America's New World War I Memorial

First Colors Logo

The United States World War I Centennial Commission in cooperation with the Doughboy Foundation, the National Park Service and the American Battle Monuments Commission is sponsoring a major event to celebrate the inaugural raising of the American flag over the nation's soon-to-open World War I Memorial in Washington, DC on Friday, April 16 at 10:00 a.m. EDT / 7:00 a.m. PDT. Click here to read more about this milestone event, and find out how to register to view the live broadcast of the historic ceremony. (The First Colors Ceremony is not an in-person event.)


Senators introduce Gold Medal legislation to honor “Hello Girls”

Hello Girls gold medal snip

A bipartisan group of U.S. Senators has introduced legislation to award the Congressional Gold Medal to the female military telephone operators who kept American and French GIs connected during World War I. The Hello Girls Congressional Gold Medal Act would award the medal to the women of the U.S. Army Signal Corps. Also known as the Hello Girls, the bilingual female switchboard operators connected more than 150.000 calls per day during the war, doing so at a rate six times faster than their male counterparts. Senate Veterans Affairs Committee Chairman Jon Tester, D-Mont., Ranking Member Jerry Moran, R-Kan., Sens. Maggie Hassan, D-N.H., and Marsha Blackburn, R-Tenn., introduced the legislation. Click here to read more about this new effort to recognize the Hello Girls with the Congressional Gold Medal.


How World War I's Legacy Eclipsed the Deadly 1918 Pandemic

Doughboy pandemic snip

World War I came to an end on November 11, 1918—nine months after the first cases of what was referred to as the “Spanish Flu” were reported in the United States. Against the backdrop of the war, the 1918 influenza pandemic surged at a time when people were already experiencing scarcity in everyday supplies, coping with having loved ones serving overseas, and living in a wartime economy. A second global crisis had started before the first one ended. Click here to read more about how the legacy of World War I overshadowed the pandemic, making the unprecedented loss of life from the flu almost an afterthought.


WWI Helped Women Ditch the Corset

Corset article snip

Massive cultural shifts during and after World War I helped free women from confining roles—and the confining corsets that bound them to the previous age. Writing on the History.com web site, Jessica Pearce Rotondi notes that "The evolution of the bra re-shaped the image of what a woman could be, whether she was serving in the war effort, fighting for the right to vote, or dancing in a flapper-style dress at war’s end." Click here to read more, and learn how an American socialite patented the “brassiere” on November 3, 1914, the year World War I broke out in Europe. 


Kentucky soldier's New Testament headed to National WWI Museum

Arthur J. Douthitt

Nearly 100 years have passed since a New Testament carried by Arthur J. Douthitt into battle during World War I made its way back to his widow in Kentucky from France. Now, it will be donated to the National World War I Museum and Memorial in Kansas City, MO. Nicole Morton Goeser said she wants to share the story of her great uncle, a native of Stanley, KY with his own community. Click here to read more, and learn about how this Kentucky soldier's Bible became and will remain a touchstone for memory of his service.


'Hello Girls' Kept World War I Communications Humming

Hello Girls 2

As the first American forces began arriving in France that summer, they found the communications network in disarray. In three years of combat, telephone lines were shot, shelled and bombed faster than they could be repaired. Army Gen. John J. Pershing, commander of American Expeditionary Forces in World War I, found this situation intolerable. He had, however, noted the efficiency and competence of Britain’s Women’s Army Auxiliary Corps as they expertly kept England-based phone lines humming. Click here to learn more about how Pershing, having recognized a good idea when he saw one, created the Hello Girls that supported the American Expeditionary Forces so effectively in WWI.


George Dilboy was first Greek-American awarded Medal of Honor in World War I

George Dilboy

Born in the Greek settlement of Alatsata, which is today located in western Turkey, George Dilboy and his family emigrated to America in 1908 when he was 12 years old. After returning to Greece to fight as a volunteer in the Greek Army in the First and Second Balkan Wars, Dilboy came back to Somervill, MA in 1914, where he went to school and worked for a few years before volunteering to fight in the U.S. Army in the Mexican Border War from 1916 – 1917, and then re-joining the U.S. Army as a private first class to fight in the trenches of France during World War I. Click here to read more, and learn about George Dilboy, who General John Pershing listed as one of the 10 greatest heroes of the war. 


The American farmers, gardeners, and victory gardens of World War I

Fruits of Victory poster

During WWI, Europe’s food supply had been seriously depleted. European farmers had been called to serve on the front lines, abandoning their farms and resulting in a mass farming crisis. Farmlands were quickly turned into battlefields, causing significant destruction of once rich soil. Europe’s ability to keep its soldiers and general population fed was becoming more and more difficult. As a result, the United States was called upon to shoulder the demand for mass quantities of food that was desperately needed overseas. Click here to learn more about the development of the National War Garden Commission in response to the food crisis that raged in Europe.


Commemorative Bricks Support Local Maryland WWI Memorial Restoration

Bladensburg memorial snip

A 40-foot-tall monument standing at the intersections of Bladensburg Road, Baltimore Avenue, and Annapolis Road in Bladensburg, Maryland, serves as a reminder of the 49 area residents who died in World War I. This monument, commonly referred to as the Peace Cross, is owned by the Maryland-National Capital Park and Planning Commission, Department of Parks and Recreation in Prince George's County which has embarked on a mission to restore it. Click here to learn more about the Peace Cross, and the commemorative brick program developed by the department to support fundraising efforts for the Peace Cross' restoration.


NY National Guardsman Led Fight for Tomb of the Unknown Soldier

Hamilton Fish III

The United States has a Tomb of the Unknown Soldiers today because a New York National Guard Major and freshman Congressman thought it was necessary 100 years ago. Hamilton Fish III, a 32-year old lawyer with a Harvard degree who could trace his roots back to the beginnings of New York, led Company K of what became known as the 369th Infantry Regiment, which went down in history as the Harlem Hellfighters. He earned a Silver Star, and the French War Cross. Fish thought that the United States, which had suffered 116,516 deaths – 53,402 in combat and 63,114 to disease-- between April 1917 and November 1918, should have a memorial to an American Unknown Soldier. Click here to learn more about how Fish, then a Congressman, introduced the federal resolution to create an Unknown Soldier memorial on November 11, 1921.


The Jihad Legacy of World War I

Wolfgang G. Schwanitz

Writing for the Foreign Policy Research Institute web site, Senior Fellow in the Middle East Program Wolfgang G. Schwanitz notes that "Known as a pious Muslim, Egyptian President Abdel Fattah Al-Sisi said in 2015 that it is most difficult to change religious rhetoric and how people use their faith. The outcomes will take many years: 'Radical misconceptions [of Islam] were instilled 100 years ago. Now we can see the results.' He may been referring to the German-Ottoman jihadization of Islamism in the early 20th century. So, what happened in World War I?" Click here to read the answer to Schwanitz's question, and learn how yet another key geopolitical aspect of the 21st Century had its origins in the chaos of World War I.


Doughboy MIA for March 2021

Corporal William Michael Barnett

A man is only missing if he is forgotten.

Our Doughboy MIA this month is Corporal William Michael Barnett, USMC ASN271629, 84th Company/3rd Battalion/6th Marine Regiment/4th Brigade/2nd Division A.E.F.

Born in Oswego, New York on June 1st, 1892, Barnett enlisted in the United States Marine Corps on August 3rd, 1917 at Syracuse, New York. He trained at Parris Island, S.C. and upon graduation from basic training was assigned to the 119th Company at Quantico on January 8th, 1918. With them he departed for France on February 25th, 1918, where he received advanced combat training in the Toulon Sector.

In late May, with the Germans threatening Paris direct, the 2nd American Division received hurried orders to shore up crumbling French lines near Château-Thierry. The 6th Marine Regiment (which along with the 5th Marines and 6th Marine Machine Gun Battalion composed the 4th Brigade of the 2nd Division) took up positions southwest of Belleau Wood and was ordered to seize the town of Bouresches, as well as clear the southern half of Belleau Wood itself. The operation began on June 6th and these attacks were the beginning of a month-long struggle that resulted in both Marine Corps glory and heavy casualties.

On June 13th, 1918, Barnett received assignment to the 84th Company, 6th Marine Regiment as a replacement for a combat casualty. By that time, he was a Corporal. After 40 days in the sector, during which time the regiment would incur 2,143 casualties, the 6th Marines were pulled off the line for rest and refitment before again being brought into the maelstrom, this time in the Battle of Soissons.

On July 16th, the regiment was rushed to the Villers-Cotterets Forest where, on the morning of July 19th, 1918 the 6th Marines attacked in force, alone, from the town of Vierzy toward Tigny but were stopped short of their objective by extremely heavy artillery and machine gun fire. It would prove to be the single costliest day the regiment would ever face with many companies seeing upwards of 50% casualties and some as high as 70%.

It was during the attack forward that morning that Corporal Barnett was killed in action by a German sniper. He was later buried in a temporary grave in a field just outside Vierzy. However, following the war Graves Registration Service personnel were never able to locate that grave.

Want to do your part? Stand up and dig in with us by visiting www.ww1cc.org/mia

Can you spare just ten dollars? Give 'Ten For Them' to Doughboy MIA and help us make a full accounting of the 4,423 American service personnel still listed as missing in action from WW1. Make your tax deductible donation now, with our thanks.


Official Doughboy Merchandise Store

First Colors Commemorative Coin 500

“First Colors” Commemorative Coin

Exclusive new design for 2021! Double-sided Bronze alloy medallion design commemorates the Doughboys of WWI, and the first raising of our nation's flag over the new National World War I Memorial in Washington, DC on April 16, 2021. Two-Color Soft Enamel, 1.75″ in diameter.

Our mission is to remember those who served in WWI. These commemorative gifts help make that happen.


Memorial Camera

You can keep track of progress at the new National World War I Memorial through construction site time lapse video, or a live video feed from the site. Click here to take a look, and also find out how you can help finish this national tribute to the 4.7 million Americans who served, and the 116,516 who did not come home from WWI.


Virtual Explorer

Click or scan the QR Code below to download the Virtual Explorer App for the National World War I Memorial, and explore what the Memorial will look like when work is completed.

QR Code for Virtual Explorer App download

Education Thumb Drive image

Free Self-Contained WWI History Web Site on YOUR computer

Sources, lessons, activities, videos, podcasts, images

We have packaged all the content we created for “How WWI Changed America” into a format that is essentially a web site on a drive. Download the content onto any drive (USB, external, or as a folder on your computer), and all the content is accessible in a web site type format even without an internet connection. Click here to learn more, and download this amazing educational resource for home or classroom use.


Genealogy book FREE DOWNLOAD

you can help - shop using amazon smile

Poppy Seed Side Ad

Doughboy MIA


Pershing Sponsors

Pershing Sponsors


Albert Robert Laske

A Story of Service from the Stories of Service section of ww1cc.org

Albert Robert Laske

Submitted by: Jean Burns {granddaughter}

Albert Robert Laske was born around 1894. Albert Laske served in World War 1 with the United States Army. The enlistment was in 1918 and the service was completed in 1918.

Story of Service

Feb. 1918, Albert "Bert" (24 yrs. old) received induction orders to enter the Army, during World War I. He is to serve in the 25th Spruce Squadron, Vancouver Barracks, in Vancouver Washington. This Squadron is to harvest wood that will be used to build the planes they need for the war. In Dec. 1918, Bert is discharged honorable and thanked for his service, but since the war is ending, his service is no longer needed.

About the 25th Spruce Squadron: “The states of Oregon and Washington form the backdrop for one of the most interesting dramas of the First World War. When the U.S. entered the War, it was quickly discovered that the nation had no capacity to build warplanes in quantity. Even though the U.S. had invented the airplane, by 1917 the European powers had already spent years developing it for warfare, and deploying it in deadly combat. Those nations were trying to produce enough machines to keep the skies occupied over the front lines in France.

Read Albert Robert Laske's entire Story of Service here.

Submit your family's Story of Service here.


Honor the Stories of Service of ALL Who Served.

Do Your Bit to Help Build the new National World War I Memorial.

fundraising thermometer 1.89 to go

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022