"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
18/4/2024
Χθες 2327  Αυτόν τον μήνα 38947  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: European Council conclusions, 17 and 18 April 2024..-Σε ισχύ από τις 22 Απριλίου το «Καλάθι των Νονών».....-European Council conclusions on Ukraine, the Middle East and Türkiye..-Eurogroup President Paschal Donohoe will represent the Eurogroup at the Spring Meetings of the IMF and World Bank Group in Washington, DC..-CDU latest..- SPD latest..- Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη .....- Ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη..-Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού,ενημέρωση..-Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική Σημαία, τα οποία ναυλοχούν σε Ελληνικά λιμάνια.....-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,πρόσφατο αξιόλογο έργο.....-Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ,Αν.Υπ.Εσ.:€19 εκατομμύρια σε 30 Δήμους από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»

 

€19 εκατομμύρια σε 30 Δήμους από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, για να κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη.




ANΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Συμφωνία των Πρεσπών-Τρία χρόνια μετά.

 Συμφωνία των Πρεσπών-Τρία χρόνια μετά.



Τι μας έμεινε;
Υπάρχουν μέχρι στιγμής συγκεκριμένα αποτελέσματα; Με βάση τη μέχρι τώρα εφαρμογή της Συμφωνίας προκύπτουν ωφέλειες για τη χώρα μας;
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Εξωτερικών
Θέμα : «Αξιολόγηση εφαρμογής Συμφωνίας Πρεσπών. Υπάρχει ωφέλειες για την Ελλάδα ;»
Κύριε Υπουργέ,
δύο έτη και πλέον μετά από την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της Συμφωνίας των Πρεσπών παραμένουν άγνωστα τα επί της ουσίας αποτελέσματά της, εάν υπάρχουν.
Εάν, όμως, δεν υπάρχουν αποτελέσματα, τότε η κριτική που ασκείται σε εκείνους που υπέγραψαν και κύρωσαν τη συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα χάρισε το όνομα στους γείτονές της και μετά αδιαφόρησε για τα υπόλοιπα θέματα είναι βάσιμη. Με δεδομένο ότι σε αρκετές περιπτώσεις η Συμφωνία αναφέρεται γενικώς σε "ενθάρρυνση", πχ ανταλλαγή επισκέψεων κ.λπ, ενώ σε άλλα σημεία είναι πολύ πιο συγκεκριμένη και προβλέπει τη συγκρότηση και λειτουργία οργάνων/επιτροπών που θα παράξουν επιμέρους πορίσματα, όπως για παράδειγμα :
Άρθρο 8 Παρ. 5. Εντός ενός μηνός από την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, σε ισομερή βάση, μία Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική, επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, τεκμηριωμένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα. Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές. Η Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Για τον σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ώστε να διασφαλισθεί ότι σε έκαστο από τα Μέρη κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση το έτος μετά την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας δεν περιέχει αλυτρωτικές/αναθεωρητικές αναφορές. Η Επιτροπή επίσης θα εξετάσει οιεσδήποτε νέες εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων και βοηθητικού σχολικού υλικού όπως προβλέπεται σε αυτό το Άρθρο. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον δυο φορές ετησίως, και θα υποβάλει μία Ετήσια Έκθεση για τις δραστηριότητες και τις συστάσεις της προκειμένου να εγκριθούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, όπως αυτό θα συσταθεί κατ’ εφαρμογή του Άρθρου 12.
Άρθρο 12, Παρ. 3. Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας ΑΣΣ θα συνέρχεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο (έγινε;) και θα είναι το αρμόδιο όργανο για τη σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή αυτής της Συμφωνίας και του απορρέοντος εξ αυτής Σχεδίου Δράσης. Το ΑΣΣ θα λαμβάνει αποφάσεις και θα προωθεί δράσεις και μέτρα για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας (όπως;) μεταξύ των Μερών και θα αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα που τυχόν προκύψουν κατά την εφαρμογή της παρούσας Συμφωνίας και του απορρέοντος εξ αυτής Σχεδίου Δράσης, με στόχο την επίλυσή τους.
Άρθρο 14, Παρ. 9. Τα Μέρη θα θεσπίσουν μία Κοινή Υπουργική Επιτροπή (ΚΥΕ) για να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία στους ανωτέρω τομείς της οικονομικής εταιρικής σχέσης, περιλαμβανομένης της οργάνωσης μεικτών επιχειρηματικών fora. H ΚΥΕ, που θα συνέρχεται μία φορά το χρόνο τουλάχιστον, θα καθοδηγεί την πορεία της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, τη συνολική εφαρμογή των σχετικών τομεακών δράσεων, συμφωνιών, πρωτοκόλλων και συμβατικών πλαισίων, καθώς και όλες τις σχετικές μελλοντικές συμφωνίες. Τα Μέρη ενθαρρύνουν τη στενότερη δυνατή επικοινωνία μεταξύ των Εμπορικών Επιμελητηρίων τους.
Άρθρο 16, Παρ. 2. Τα Μέρη θα συνεργάζονται στενά στον τομέα πολιτικής προστασίας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και διαχείριση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και στην ανακούφιση από τις συνέπειες των καταστροφών. Έκαστο Μέρος μπορεί να κάνει χρήση της ειδικής εκπαίδευσης και εμπειρογνωμοσύνης του άλλου Μέρους και οποτεδήποτε είναι αναγκαίο και δυνατόν κάθε Μέρος θα παράσχει στο άλλο την ειδική υποδομή του, ειδικότερα στην πυρόσβεση. Τα Μέρη δύνανται να εξετάσουν την ίδρυση σχετικού μηχανισμού για συνδρομή στην εφαρμογή του παρόντος Άρθρου και τέλος ειδικά για το θέμα των εμπορικών σημάτων με το Άρθρο 1, παρ.3, (θ) προβλέπεται η λειτουργία σχετικής Επιτροπής, με ορίζοντα τριετίας.
Ερωτάσθε :
1. Η Ελλάδα ενασκεί τον δέοντα έλεγχο για την τήρηση των συμπεφωνημένων ;
2. Υπάρχουν μέχρι στιγμής συγκεκριμένα αποτελέσματα ;
3. Με βάση τη μέχρι τώρα εφαρμογή της Συμφωνίας προκύπτουν ωφέλειες για τη χώρα μας ; Και αν ναι, ποιες είναι αυτές ;
4. Η κριτική που ασκείται τόσο στην προηγούμενη όσο και στη δική σας κυβέρνηση πως υπεγράφη, κυρώθηκε και επικυρώθηκε η συμφωνία και έκτοτε η ηγεσία της χώρας αδιαφορεί για την εφαρμογή της, αφού όμως «έδωσε» το όνομα, είναι ανυπόστατη ;
5. Επειδή το Υπουργείο Εξωτερικών είναι αρμόδιο για την εποπτεία της εφαρμογής της συμφωνίας, πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ουδέποτε ενημερώθηκε σχετικώς η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ;
Αθήνα, 6 Απριλίου 2021
Ο ερωτών
Ανδρέας Λοβέρδος











U.S. Department of Labor,newsletter




U.S. Department of Labor
April 2, 2021





March jobs report reflects widespread growth and economic recovery

The U.S. economy added 916,000 jobs in March, and the unemployment rate edged down to 6.0%. Widespread job growth was led by gains in leisure and hospitality, public and private education, and construction.
Read Secretary Walsh’s statement on the employment situation report
Read Chief Economist Janelle Jones’ blog on the report
Watch the White House press briefing







Walsh and mayors discuss American Rescue Plan’s benefits

Secretary of Labor Marty Walsh joined New Orleans Mayor LaToya Cantrell and San Francisco Mayor London Breed in a virtual roundtable discussion this week on how the American Rescue Plan is helping communities fight and recover from the coronavirus.







A plan to deliver jobs and opportunities

This week, the Biden-Harris administration unveiled its American Jobs Plan, a historic investment in working people that will deliver jobs and create a more inclusive workforce.



IN CASE YOU MISSED IT





State mine safety grants

More than $10.5 million in safety training grants is available for states to train miners and mine operators.

Worker.gov/es

Worker.gov, a department site with information on pay, benefits, workplace safety and health and other labor rights issues, is now available in Spanish.

Brookwood-Sago grants

We are making up to $1 million in Brookwood-Sago grant funding available to support education and training that will help mine workers identify, avoid and prevent unsafe working conditions.

Veterans employment pilot

The Veterans’ Employment and Training Service launched a pilot program to help transitioning service members and their spouses succeed in the civilian workforce.

Texas storm grants

The department is providing $3,120,612 to support cleanup, employment and training services after Texas’ severe winter storms.

Enforcement delayed

Our Office of Labor-Management Standards will delay enforcement of its March 2020 final rule on Form T-1 Trust Annual Report filing pending a proposal to rescind the rule.

Restitution for fired seaman

A petroleum carrier and three former and current management officials paid $375,000 to a seaman who was allegedly fired for reporting safety concerns and cooperating in the investigation of a barge explosion that killed his brother.

STAT OF THE WEEK



Leisure and hospitality gains

The industry most impacted by the pandemic is leisure and hospitality, which accounts for about 37% of jobs lost. But the March jobs report showed it gained 280,000 jobs – a step in the right direction.

IN THE NEWS

Bloomberg: Why Are Americans Still Waiting for Paid Parental Leave?
OutFront CNN: Marty Walsh on the American Jobs Plan
UPCOMING EVENTS
Mastering Resume Essentials for Military Spouses
Apr. 5, 9 a.m. EDT

Building Blocks of Compliance
Apr. 6, 10:30 a.m. EDT

Your Next Move for Military Spouses
Apr. 6, 12 p.m. EDT

Virtual Southwest DOL Forum
Apr. 7, 10 a.m. EDT

Career Credentials for Military Spouses
Apr. 8, 6 p.m. EDT

Find a complete list of upcoming events at dol.gov/events.



U.S. Department of Labor
200 Constitution Ave NW, Washington, DC 20210
www.dol.gov | 1-866-4USADOL (1-866-487-2365)




Questions? Contact Us

ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ,newsletter






Αγαπητές/οί φίλες και φίλοι,

Πλούσια και με χειροπιαστά αποτελέσματα η δραστηριότητά μου, το μήνα που πέρασε. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ικανοποίησή μου μαζί με τη δική σας στήριξη, εκτίμηση και αγάπη.

Στην πολιτική είμαι για να βοηθάω τους ανθρώπους και τον τόπο μου. Πολιτική χωρίς ανθρώπινη επαφή δεν υπάρχει, για αυτό και μου είναι πάντα πολύτιμη η γνώμη σας, οι παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας.

Μάνος Κόνσολας
Επικοινωνήστε μαζί μου

Να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα ανείσπρακτα ενοίκια

Κατέθεσα μια ρεαλιστική λύση στο Υπ. Οικονομικών για το θέμα της φορολόγησης των ιδιοκτητών ακινήτων και το ζήτημα των ανείσπρακτων ενοικίων.
Δείτε την πρόταση

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος πρέπει να προχωρήσει σε διορθωτικές παρεμβάσεις για τους δασικούς χάρτες, πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη
Ανέλαβα νέα πρωτοβουλία με την κατάθεση Ερώτησης αλλά και έξι (6) συγκεκριμένων προτάσεων προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Δείτε περισσότερα

Γενναία μέτρα στήριξης για την εστίαση

Θα συνεχίσω να καταθέτω προτάσεις. Για τις επιχειρήσεις εστίασης χρειάζεται πρόσθετη στήριξη, όπως η μείωση ή και κατάργηση της προκαταβολής φόρου αλλά και να ισχύσει και το 2022 η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης.
Δείτε περισσότερα

Από τις 19 Απριλίου ταχύπλοο στη γραμμή Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Κρήτη που θα προσεγγίζει και το Διαφάνι



Υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση από αυτή την εξέλιξη και θέλω για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, που έχει αντιληφθεί τη σημασία που έχει η ενδονησιωτική συγκοινωνία.

Δείτε περισσότερα

Προτάσεις του Μάνου Κόνσολα σε 3 Υπουργούς για τη στήριξη των γυμναστηρίων
Επιβάλλεται η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πακέτου στήριξης, από την πλευρά της κυβέρνησης για τα γυμναστήρια.

Δείτε την Ερώτηση
Πρώτο βήμα για τη λειτουργία του Κ.Υ. Αντιμάχειας η μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο-Η πρόταση και πως μπορούν να γίνουν άμεσα προσλήψεις

Πριν 3 μήνες είχα προτείνει τη μετατροπή του Κ.Υ. Αντιμάχειας σε εμβολιαστικό κέντρο για να αποσυμφορηθούν τα άλλα δύο εμβολιαστικά κέντρα και το νοσοκομείο. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για τη λειτουργία του. Κατέθεσα όμως και νέα συμπληρωματική πρόταση

Δείτε τη νέα πρόταση

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα στο Υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη των Σχολών Οδήγησης

Προχώρησα σε παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών, που περιλαμβάνει ουσιαστικές προτάσεις για τη στήριξη των εκπαιδευτών οδηγών και σχολών οδήγησης.

Δείτε περισσότερα

Επιδότηση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί- Ένα γενναίο μέτρο στήριξης



Aποτελεί μεγάλη ηθική ικανοποίηση να βλέπεις τις προτάσεις σου να μετατρέπονται σε εφαρμοσμένη πολιτική και ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους ανθρώπους που πλήττονται.
Δείτε περισσότερα

Η Λέρος μπορεί να αναπτύξει τον ιστορικό τουρισμό - 4 προτάσεις για να αξιοποιηθεί το ιστορικό κεφάλαιο του νησιού

Δείτε την ομιλία μου στον διαδικτυακό περίπατο στη Λέρο που διοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute, τιμώντας την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα
Νέο Δικαστικό Μέγαρο στην Κω μέσω ΣΔΙΤ που θα στεγάσει δικαστήρια και κτηματολόγιο. Είναι η μόνη ρεαλιστική λύση και η τελευταία ευκαιρία

Επειτα από την τηλεδιάσκεψη που είχα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα η πρότασή μου έγινε δεκτή και τώρα το λόγο έχουν η αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία της Κω.

Δείτε περισσότερα

Παρατείνεται για ένα χρόνο η σύμβαση για τη μελέτη σύνδεσης της Ρόδου με το αεροδρόμιο μέσω μιας νέας οδού, μετά από συνεργασία του Υφυπουργού Τουρισμού με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
#στα_μμε

«7 βήματα για να ανοίξει με ασφάλεια ο τουρισμός μας» – Άρθρο στο nextdeal.gr

"Για να έχουμε σύμμαχο τον πολίτη πρέπει να του εξηγούμε πειστικά γιατί λαμβάνονται κάποια μέτρα για την πανδημία. Με στοιχεία και τεκμήρια. Όταν δεν γίνεται αυτό, ο πολίτης αντιδρά. -Συνέντευξη στην εφημερίδα ΜΠΑΜ

"Δεν έχει σημασία σε ποια θέση υπηρετείς. Από όπου και αν υπηρετείς την κοινωνία, την πατρίδα και τους συμπολίτες σου, θα πρέπει να έχεις ιδέες, προτάσεις και έργο'' -Συνέντευξη στο ionianradio
#στιγμές

Είχα την τιμή να συμμετέχω και να παρακολουθήσω την διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης που διοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες των Απανταχού Δωδεκανησίων.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές! Ακούσαμε τους θερμούς χαιρετισμούς των απανταχού Δωδεκανησίων, της χώρας μας και της ομογένειας, τις ευχές των συλλόγων, των φορέων και των Δημάρχων μας. Νιώσαμε σαν να ήμασταν μια μεγάλη παρέα με τη συγκίνηση να πρωταγωνιστεί!

Η επανάσταση του 1821 δεν πέρασε στην ιστορία. Έγραψε ιστορία. Αποτελεί για όλους μας ένα γεγονός εθνικής ανάτασης και ενότητας.

Οι Δωδεκανήσιοι ήταν παρόντες σε όλους τους εθνικούς αγώνες.

Σήμερα, 200 χρόνια μετά, το μήνυμα της επανάστασης του 1821 δεν είναι απλά επίκαιρο, αποτελεί υπόδειγμα για το μέλλον. Με την ενότητα, την πίστη και το θάρρος οι πρόγονοί μας κέρδισαν την ελευθερία της πατρίδας .

Η ελευθερία δεν χαρίζεται, κερδίζεται με αγώνες και θυσίες.​​​​​

Διοργανωτές: Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αμερικής, Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αυστραλίας, Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής, Ομοσπονδία Παροικιακών Σωματείων Ρόδου, Ομοσπονδία Πολιτιστικών Σωματείων Ρόδου, Φραγκούλης Γιάννης

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ
Βουλευτής Δωδ/σου | Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ρόδος: Εθνάρχου Μακαρίου 28 Cairo Palace, 85100 | Τηλ.: 22410 77771, & 34320 & 22495
Αθήνα: Μητροπόλεως 1, 10557 | Γραφείο 407 | Τηλ: 210 32 39 365 , 210 32 30 289

e: konsolasmanos@gmail.com | www.konsolas.gr
fb: @manoskonsolas | tw: manoskonsolas | in: konsolasmanos

Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια...


Αθήνα, 5 Απριλίου 2021

 

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά την τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του Σερβίας, NikolaSelaković και Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη

Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σύγκληση της πρώτης τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου και Σερβίας, εδώ στο Βελιγράδι. Και σας ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου για τη θερμή φιλοξενία. Λυπάμαι που η πανδημία δεν μας επέτρεψε να έχουμε συναντηθεί μέχρι τώρα σε αυτό το πλαίσιο, αλλά νομίζω ότι συμφωνήσαμε ότι θα συναντηθούμε το συντομότερο ξανά, στη Θεσσαλονίκη. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Επίσης, για όσους μας ρωτούν ποιά είναι η βάση αυτών των συναντήσεων, το πράγμα είναι πάρα πολύ απλό. Θα σας πω ένα παράδειγμα, εδώ και λίγες εβδομάδες, διοργανώσαμε στην Αθήνα το Φόρουμ Φιλίας. Ήταν η Κύπρος, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα και η Γαλλία. Και η λογική ήταν να υπάρχουν μαζί σε ένα χώρο, χώρες οι οποίες ασπάζονται τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου και του Δικαίου της Θαλάσσης.

Και ευχαριστώ θερμά τον Σέρβο Υπουργό, γιατί πριν από λίγο, στο πλαίσιο της συνεννόησής μας, καλωσόρισε και τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αλβανία, όσον αφορά τον τρόπο του καθορισμού του θέματος του καθορισμού των θαλασσίων ζωνών μέσα από το πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Το διεθνές δίκαιο είναι το πλαίσιο: πάνω σε αυτό χτίζουμε τις φιλίες μας, τις σχέσεις μας με τις άλλες χώρες. Και βέβαια, πρέπει να πω ότι είναι ιδιαίτερα εύκολο όταν συζητάμε με μια χώρα, όπως η Σερβία, με την οποία η ιστορία μας έχει σε μεγάλο βαθμό ταυτιστεί μέσα στο πλαίσιο των αιώνων. Έχουμε βρεθεί πάρα πολλές φορές ο ένας δίπλα στον άλλο σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.

Οι προοπτικές ανάπτυξης της πολυμερούς συνεργασίας μας με τη Σερβία είναι πάρα πολλές. Θα επικεντρωθώ απλώς για λόγους συντομίας σε τρεις τομείς.

Την ενέργεια, καταρχήν. Εμείς αναζητούμε την ενεργειακή ασφάλεια με τη δημιουργία εναλλακτικών πηγών και εναλλακτικών οδών και στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζουμε τον σχεδιαζόμενο διασυνδετήριο άξονα Σερβίας-Βουλγαρίας, ο οποίος θα συνδεθεί με τον άξονα Βουλγαρίας-Ελλάδας και κατά συνέπεια με τον TAP. Όπως ξέρετε, διαθέτουμε ήδη έναν σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου και έχουμε ξεκινήσει την κατασκευή μιας πλωτής μονάδας αεριοποίησης φυσικού αερίου, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στη σερβική προσπάθεια για πρόσβαση και από άλλες πηγές. Νομίζω ότι είναι σημαντικό όλες οι χώρες των Βαλκανίων να έχουν πολλαπλές δυνατότητες.

Μεταφορές: δίνουμε μεγάλη σημασία στον πανευρωπαϊκό άξονα Χ [λατινικός αριθμός 10], που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη μέσω της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας με το Σάλτσμπουργκ. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν οδοί επικοινωνίας από τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης προς τον Βορρά, ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε ως οικονομίες τη δυνατότητά μας για ταχεία μεταφορά προϊόντων.

Το θέμα που μας απασχολεί όλους είναι, επίσης, το μεταναστευτικό. Ετέθη σήμερα στη συζήτηση, το θέτουμε και δημοσίως. Τόσο εμείς, όσο και η Κύπρος είμαστε στην πρώτη γραμμή της Ανατολικής Μεσογείου ως προς στις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επ’ αυτού, νομίζω ότι υπάρχει ένας σαφής χώρος για ανάγκη πλήρους συμμόρφωσης της Τουρκίας με τη Συμφωνία του 2016. Η Τουρκία έχει την υποχρέωση καταρχήν να ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές από το έδαφος της και από εκεί και πέρα να δέχεται τις επιστροφές από την Ε.Ε. Νομίζω ότι η Τουρκία πρέπει να ενισχύσει τον έλεγχο των συνόρων της και να ανταποκριθεί πλήρως σε αυτή τη Συμφωνία.

Είχαμε και μια ευρύτερη συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Είχα την ευχέρεια να επαναλάβω ότι εμείς αντιλαμβανόμαστε την Ανατολική Μεσόγειο σαν μια θάλασσα συνεργασίας και όχι σαν μια θάλασσα στην οποία θα ασκείται πολιτική των κανονιοφόρων. Αυτό ανήκε στον 18ο, στον 19ο αιώνα, δεν έχει καμιά θέση πάντως στον 21ο.

Και τέλος, συζητήσαμε για το ζήτημα της ένταξης της Σερβίας στην Ε.Ε. Η Ελλάδα πάντα, ιστορικά, μέσα από την Ατζέντα της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει ενεργά τη σερβική υποψηφιότητα. Πιστεύουμε ότι η θέση της Σερβίας είναι στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Εκεί ανήκει από πλευράς αξιών, εκεί ανήκει από πλευράς παρελθόντος. Κατά συνέπεια, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε, το ξαναλέω, την ενταξιακή πορεία της Σερβίας. Αυτή είναι η εντολή που μου έχει δώσει ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης.

Αγαπητέ μου Nikola, ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φιλοξενία. Αυτό που μου δημιουργεί μεγάλη χαρά είναι ότι σύντομα θα έχω την ευκαιρία να σας την ανταποδώσω στη Θεσσαλονίκη.


Αθήνα, 5 Απριλίου 2021

Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, NikolaSelaković



Αγαπητέ κ. Υπουργέ, καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. Αγαπητέ Nikola, είναι ιδιαίτερή μου χαρά που βρίσκομαι εκ νέου στο Βελιγράδι.

Μια πόλη που είναι συνδεδεμένη ήδη με την ελληνική ιστορία μέσω του Ρήγα Φεραίου και με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη άκουσα την πρότασή σας, αγαπητέ κ. Υπουργέ, αγαπητέ Nikola, για τη μετονομασία ενός δρόμου στο Βελιγράδι σε οδό Ιωάννη Καποδίστρια. Για μας αυτό είναι μια εξαιρετική χαρά και μια εξαιρετική τιμή. Και όπως ξέρετε, άλλωστε, ο Ιωάννης Καποδίστριας γεννήθηκε, κατάγεται από την Κέρκυρα, όπως και εγώ. Το «νησί της σωτηρίας», ένα νησί το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σερβική ιστορία, με την έδρα της εξόριστης σερβικής κυβέρνησης στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ενός μεγάλου τμήματος του σερβικού στρατού.

Σκοπός της παρουσίας μου εδώ στο Βελιγράδι είναι η εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία μας είναι μεγάλη - περιλαμβάνει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό που έχει συναντήσεις όσο εμείς συζητάμε εδώ, και τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία κ. Φραγκογιάννη - δηλώνει ακριβώς πόση σημασία δίνουμε σε αυτή εδώ την επίσκεψη.

Για εμάς προέχει η εφαρμογή της Κοινής Διακήρυξης που υπογράφηκε στο πλαίσιο του 3ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, τον Δεκέμβριο του 2019, στην Αθήνα. Δυστυχώς, η πανδημία μας εμπόδισε για την πλήρη εφαρμογή του. Αλλά προσβλέπουμε να την εφαρμόσουμε μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Και νομίζω ότι εδώ, μιας και μιλήσαμε για τον COVID, πρέπει να κάνω μια παρένθεση, και κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να σας συγχαρώ κύριε Υπουργέ, εσάς, την σερβική Κυβέρνηση, τον Πρόεδρο, την Σερβία για την εξαιρετική πορεία του εμβολιασμού στη Σερβία. Αποτελείτε παράδειγμα.

Και επίσης, με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας πω ότι θα είναι μεγάλη μας χαρά να υποδεχθούμε τους Σέρβους φίλους μας στην Ελλάδα το καλοκαίρι επί τη βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τις προηγούμενες μέρες, κατά την επίσκεψη εδώ του Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη. Και ευχαριστώ, επίσης, θερμά για τις διευκρινίσεις που μου δώσατε για τη διευκόλυνση των Σέρβων φίλων μας, που θέλουν να μας επισκεφτούν στην Ελλάδα. Βεβαίως, αυτό σημαίνει και τη διευκόλυνση των Ελλήνων να έρχονται στη Σερβία.

Επίσης, συζητήσαμε για τη σημαντική οικονομική παρουσία της Ελλάδας στην Σερβία. Οι ελληνικές επενδύσεις στη Σερβία είναι μεταξύ 2,5 και 3 δισεκατομμυρίων Ευρώ, αλλά αυτή είναι η βάση. Μετά τη 10χρονη κρίση, η Ελλάδα επανέρχεται στην περιοχή μας, στα Βαλκάνια. Θέλουμε οι ελληνικές επιχειρήσεις να έρθουν και να επενδύσουν εδώ στη Σερβία. Μου λένε ότι έχουν δημιουργήσει οι ελληνικές επενδύσεις 25.000 θέσεις εργασίας. Θα θέλαμε να φτάσουμε σε ένα σημείο να έχουμε δημιουργήσει 100.000 θέσεις εργασίας στη Σερβία.

Επιθυμούμε να μεγαλώσουμε, να εμβαθύνουμε τις οικονομικές μας σχέσεις και το εμπόριο μας, όπως επίσης τη συνεργασία μας σε τομείς σημαντικούς, όπως η ενέργεια και όπως η άμυνα. Ειδικά για την ενέργεια συζητήσαμε μαζί πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη διασύνδεση των χωρών της περιοχής. Και όσον αφορά στις μεταφορές, σας πρότεινα - και ευχαριστώ που το δεχτήκατε - να υπάρξει τριμερής συνάντηση μεταξύ ημών και της Βόρειας Μακεδονίας για να συζητήσουμε τη διασυνδεσιμότητα της περιοχής μας.

Κλείνοντας την διμερή διάσταση, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εσάς και τον Πρόεδρο κ. Vučić, τον οποίο θα συναντήσω αργότερα, για τη χειρονομία σας να δεχτείτε έναν αριθμό ασυνόδευτων ανηλίκων από την Ελλάδα. Το εκτιμούμε πάρα πολύ.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής προοπτικής, θα ήθελα να σας επαναλάβω την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να παρέχουμε κάθε τεχνική βοήθεια και συνεργασία. Υπάρχει Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο θα υπογραφεί στην Αθήνα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτη, τις αμέσως προσεχείς μέρες. Είναι για μας πολύ σημαντικό η Σερβία να επιταχύνει και να καταστεί το συντομότερο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Θεωρούμε ότι αυτή είναι η φυσική της θέση.

Εξετάσαμε τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και σημείωσα τις παρατηρήσεις σας, το μεγάλο ενδιαφέρον για το Κόσοβο. Λυπάμαι που δεν έχουν αρχίσει οι συζητήσεις με τη νέα κυβέρνηση. Σας είπα ότι είμαστε στη διάθεσή σας να βοηθήσουμε, με όποιο τρόπο μπορούμε, την επίτευξη αυτού του εξαιρετικά δύσκολου ζητήματος.

Όπως επίσης, άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή τα όσα μου είπατε για την Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την οποία επίσης είχα επισκεφτεί πρόσφατα και η οποία επίσης αποτελεί τμήμα της βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Και για την οποία θα θέλαμε ένα σταθερό, βέβαιο, ευρωπαϊκό μέλλον. Και εκεί είμαστε στην απόλυτη διάθεσή σας, κύριε Υπουργέ, για συνεργασία και για βοήθεια, με όποιο τρόπο μπορούμε. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η Βοσνία Ερζεγοβίνη να γίνει μια μαύρητρύπα στη μέση της Ευρώπης.

Επίσης, παρατηρούμε εμείς από την ελληνική πλευρά, τις τουρκικές βλέψεις στην ευρύτερη περιοχή μας και την προσπάθεια που κάνει η Τουρκία με τη χρήση οικονομικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών μέσων, να προσεταιρισθεί χώρες της περιοχής και ιδιαίτερα τον μουσουλμανικό πληθυσμό. Είναι ένα ζήτημα το οποίο πάντοτε έχει την προσοχή μας.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι πληθυσμοί, οι άνθρωποι και οι κοινωνίες είναι πάντα γέφυρες συνεργασίας. Γέφυρες συνεργασίας για την ειρήνη και την ασφάλεια, για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την προώθηση των ανθρωπίνων αξιών. Και όχι βέβαια για την προώθηση οποιουδήποτε είδους εξτρεμισμού, φανατισμού ή μισαλλοδοξίας.

Σας είπα ήδη κατ’ ιδίαν ότι έχω την πρόθεση να μεταβώ στην Άγκυρα τις αμέσως προσεχείς μέρες, την επόμενη εβδομάδα, βεβαίως όμως υπό προϋποθέσεις, ότι θα υπάρχει το κατάλληλο κλίμα. Ότι η Τουρκία δεν θα προβεί σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες που θα εμποδίσουν αυτή μου την επίσκεψη. Ευελπιστούμε, λοιπόν, ότι η τουρκική πλευρά αυτή τη φορά θα απέχει από τέτοιες ενέργειες.

Έρχομαι πάλι στα διμερή για να σας συμπληρώσω ότι για εμάς και την ελληνική αντιπροσωπεία είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε σήμερα στο Βελιγράδι, είναι μεγάλη χαρά και είναι μεγάλη χαρά να παρατηρούμε την πρόοδο που έχει κάνει η Σερβία. Και όπως είπα, σας παρακαλώ να μην ξεχάσετε ποτέ το πώς η Ελλάς αισθάνεται απέναντι στη Σερβία καθ’ όλη τη διάρκεια των 200 χρόνων της ιστορίας της.

Αγαπητέ Υπουργέ, αγαπητέ Nikola, σας ευχαριστώ θερμά.

 

 

 

ΥΠ.ΕΣ.:ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ

 31.0

3.2021
Αρ.24479Επιχορήγηση Δήμων για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής
Αρχείο

ΠΔ - ΑΠΟΦΑΣΗΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


31.03.2021Αρ.24473Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 81783/26.11.2020 (ΑΔΑ: ΩΦΙΦ46ΜΤΛ6-6ΞΘ) Απόφασης «Επιχορήγηση ΟΤΑ της Χώρας για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους»
Αρχείο

Εφαρμογή Μηχανισμού Αποτροπής Συσσώρευσης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών προς τρίτους από τους ΟΤΑ για το α΄ τρίμηνο του 2021

 







Συλλογή στοιχείων για παροχές & επιδόματα υπαλλήλων (έρευνα ΕΛΣΤΑΤ)

 






ΥΠ.ΕΣ.:Ένδικα μέσα κατά πειθαρχικών αποφάσεων και λύση της υπαλληλικής σχέσης

 






ΕUROPEAN COMMISSION/FINANCE NEWSLETTER

 

European CommissionBanking and finance
Finance Newsletter
In this issue - 04/2021
 

  ‌  ‌

In the spotlight
Interview with Michel Barnier
The former European Commissioner for financial services looks back at his experience of Brexit and shares his vision of the future of Europe and financial services.
Read more...
250
EU Sanctions
Due Diligence Helpdesk is helping companies navigate remaining EU restrictive measures when doing business with Iran.
Read more...
EU Sustainability Reporting Standards
EFRAG reports will feed into the European Commission’s coming proposal to revise the Non-Financial Reporting Directive.
Read more...
Commissioner’s corner
Ms McGuinness gives the opening remarks at conference on strengthening the EU’s bank crisis management and deposit insurance framework.
Read more...
EU Finance news in brief
The Platform on Sustainable Finance submits advice to the Commission on the role of the EU taxonomy in financing the green transition.
Read more...
News
Joint statement on the U.S.-EU Joint Financial Regulatory Forum
30 March 2021
Read more...
Commission launches targeted consultation on the designation of a statutory replacement rate for CHF LIBOR
23 March 2021
Read more...
Commission welcomes European Parliament’s and Council’s technical approval of rules on the pan-European personal pension product
22 March 2021
Read more...
Commission extends deadline for call for applications for retail payments expert group
16 March 2021
Read more...
Commission launches call for feedback to stakeholders on the feasibility assessment for a potential EU referral scheme
12 March 2021
Read more...
Commission launches targeted consultation on supervisory convergence and the single rule book
12 March 2021
Read more...
For your diary
20 April 2021
Taking stock of European financial supervision: Supervisory convergence and the single rulebook
Online event
Read more...
6 May 2021
High-level conference on the review of the Non-Financial Reporting Directive – the way forward
Online event
Read more...
27 May 2021
European Financial Integration and Stability – Annual joint EC and ECB conference 2021
Online event
Read more...
Consultations
Public consultation: Instant payments
31.03.2021 - 23.06.2021
Read more...
Targeted consultation: Instant payments
24.03.2021 – 2.06.2021
Read more...
Targeted consultation: Supervisory convergence and the single rule book
12.03.2021 – 21.05.2021
Read more...
Targeted consultation: Designation of a statutory replacement rate for CHF LIBOR
23.03.2021 – 18.05.2021
Read more...
Targeted consultation on the review of the directive on settlement finality in payment and securities settlement systems
12.02.2021 – 07.05.2021
Read more...
Targeted consultation on the review of the directive on financial collateral arrangements
12.02.2021 – 07.05.2021
Read more...
Targeted consultation: Review of the crisis management and deposit insurance framework
26.01.2021 - 20.04.2021
Read more...
Public consultation on the review of the crisis management and deposit insurance framework
25.02.2021 – 20.05.2021
Read more...
Visual of the month
Sustainable finance
How green are your finances really…?
Read more...
This is the European Commission's Finance Newsletter. It is hosted by the Directorate-General for Financial Stability, Financial Services and Capital Markets Union.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022