"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ..-Ορίζεται το ύψος κρατήσεων του Αρθρου 9 Νόμου 4826/21..-Νόμιμα συσταθείς ο επιβαλλόΜενος Θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού...ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ!..-Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη,στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης..-Καταργούνται τα έντυπα ειδοποιητήρια.....-"ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-"TO BHMA" Eιδήσεις..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Δηλώσεις Χάρη Θεοχάρη και Μάνου Κόνσολα στο αεροδρόμιο της Κω



29.06.2020


Στην Κω βρίσκεται από το πρωί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού προκειμένου να υποδεχτεί την πρώτη αεροπορική πτήση από το εξωτερικό, η οποία θα προσγειωθεί σε ελληνικό περιφερειακό αεροδρόμιο.

Κατά την άφιξή του στο νησί του Ιπποκράτη, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε εδώ, στο νησί της Κω. Το νησί από το οποίο ουσιαστικά ξεκινάμε με την πρώτη πτήση από το εξωτερικό σε περιφερειακό αεροδρόμιο τον ελληνικό τουρισμό. Ξέρουμε όλοι πως φέτος θα είναι μια διαφορετική και δύσκολη χρονιά, αλλά είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα είναι μια ασφαλής χρονιά. Συμβολικά ξεκινάμε από το νησί του Ιπποκράτη, από το νησί που η Ιατρική ξεκίνησε και η συνεργασία της Bild και της TUI δίνει δώρο μια πτήση στους ανθρώπους που μόχθησαν, προσπάθησαν και βοήθησαν τη Γερμανία να ξεπεράσει αυτήν την κρίση. Οι ήρωες αυτοί θα έρθουν στην Κω για να περάσουν τις διακοπές που τόσο αξίζουν για όσα κατάφεραν. Συναντηθήκαμε και με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται εδώ για αυτόν το σκοπό και θα πιάσει δουλειά μέσα στις επόμενες ημέρες για να μας προστατεύει όλους. Χαίρομαι που όλες οι διαδικασίες προχωρούν όπως ακριβώς έχουν σχεδιαστεί. Παραμένουμε σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα για οτιδήποτε προκύψει στο νέο αυτό ξεκίνημα».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, δήλωσε: «H Κως έχει ξεχωριστή δυναμική ως τουριστικός προορισμός. Το γεγονός ότι η πρώτη διεθνής πτήση έχει ως προορισμό την Κω ενέχει ένα σπουδαίο συμβολισμό. Σήμερα, στέλνουμε το μήνυμα ότι η Κως είναι εδώ, είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της. Η επόμενη ημέρα για τον ελληνικό τουρισμό συνδέεται με τη διαμόρφωση μιας νέας τουριστικής ταυτότητας, που θα στηρίζεται σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο και θα εισάγει νέα στοιχεία στο τουριστικό προϊόν του νησιού».

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού με τοπικούς τουριστικούς φορείς στο Δημαρχείο της Κω. Ακολουθεί η συνέντευξη Τύπου του κ. Χάρη Θεοχάρη στις 2:15 μ.μ. στον ίδιο χώρο και το απόγευμα, στις 6 μ.μ., η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τουρισμού θα παρευρεθεί στον αερολιμένα της Κω στο πλαίσιο της άφιξης της πρώτης διεθνούς πτήσης που θα προσγειωθεί σε περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας. Πρόκειται για πτήση της αεροπορικής εταιρείας TUI από τη Γερμανία, η οποία θα μεταφέρει στη χώρα μας 170 ιατρούς, ως δώρο αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για τη συνεισφορά τους στην καταπολέμηση του κορωνοϊού στη Γερμανία.


Η πρώτη άφιξη πτήσης εξωτερικού σε ελληνικό περιφερειακό αεροδρόμιο είναι γεγονός

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού με επικεφαλής τον υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα, καθώς και άλλους φορείς υποδέχτηκαν στην Κω την πρώτη πτήση εξωτερικού η οποία προσγειώνεται σε περιφερειακό αεροδρόμιο της Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη άφιξη, ύστερα από μήνες απαγόρευσης των αεροπορικών δρομολογίων προς την περιφέρεια της χώρας εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19, αποτελεί γεγονός υψηλού συμβολισμού.

Επιβεβαιώνει στην πράξη ότι η επιχείρηση επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και προχωρά χωρίς παρέκκλιση από τον αρχικό προγραμματισμό του υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης.

Σε μια «γενική δοκιμή» κατά κάποιο τρόπο, εν όψει της απελευθέρωσης των εισερχόμενων πτήσεων στα αεροδρόμια της χώρας η οποία είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου, ήταν ένα αεροσκάφος της TUI αυτό που προσγειώθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, στο αεροδρόμιο της Κω.

Το αεροπλάνο του πολυεθνικού τουριστικού κολοσσού TUI, σε μια ειδική πτήση από τη Γερμανία μετέφερε γιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες και άλλους επαγγελματίες που έδωσαν τη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η Κως επελέγη από την TUI σαν δώρο εις ένδειξιν αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης. Αλλά και ως ιδανικός τόπος ξεκούρασης και αναψυχής για περίπου 200 ανθρώπους οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτόν, εκτελώντας με αφοσίωση και ηρωισμό το καθήκον απέναντι στους ασθενείς συνανθρώπους τους. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη πτήση επέβαιναν και υψηλόβαθμα στελέχη της TUI.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, αμέσως μόλις απηύθυνε εγκάρδιο καλωσόρισμα στους ξένους επισκέπτες, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση να καλωσορίζουμε στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη- τους ιατρούς και όλο το προσωπικό από τη Γερμανία, ανθρώπους οι οποίοι ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ιού COVID 19».

« Θέλω να ευχαριστήσω την TUI, έναν στρατηγικό σύμμαχο για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς επίσης και την εφημερίδα Bild, για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία. Αυτή η υψηλού συμβολισμού πτήση, είναι η πρώτη διεθνής πτήση μετά από τo lockdown, η οποία έρχεται σε ένα νησί της χώρας μας, τη φιλόξενη Κω».

« Είμαι σίγουρος πως οι επισκέπτες θα απολαύσουν τις διακοπές τους σε αυτό το όμορφο μέρος, τη γενέτειρα της σύγχρονης ιατρικής».

Σε παρόμοιο τόνο με τον κ. Χάρη Θεοχάρη, με έκδηλη την ικανοποίηση για την πορεία της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, αλλά και την συγκίνηση για την πρώτη άφιξη μετά από την έξαρση της πανδημίας, κινήθηκαν με τα δικά τους σχόλια ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2020
 
 Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Ραγκούσης με τις φιλότιμες και καθημερινές προσπάθειές του είναι κοντά στον προβιβασμό του σε “κηπουρό” του κ. Τσίπρα. Η εμπειρία του στα ψεύδη αποδεικνύεται πολύ “χρήσιμη”, ώστε να επιχειρεί να ξεπλύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από το όνειδος της μη διερεύνησης του πραγματικού σκανδάλου Novartis και της απώλειας πολλών χρημάτων από το ελληνικό δημόσιο, λόγω της συγκάλυψης του πραγματικού σκανδάλου. Πάνω στον οίστρο του, του διαφεύγει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί τεσσεράμισι χρόνια αντί να διαλευκάνει το σκάνδαλο Novartis και να απαιτήσει αποζημίωση υπέρ του ελληνικού δημοσίου, το χρησιμοποίησε για να συκοφαντήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, στήνοντας μια πρωτοφανή σκευωρία σε βάρος τους.  Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι διερευνά κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Όλα αυτά κάνει πως δεν τα γνωρίζει ο κ. Ραγκούσης. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιος πρέπει να κάνει και τα θελήματα στο “μαγαζί”…».

IMF:CHART OF THE WEEK: LOW INTERNET ACCESS DRIVING INEQUALITY

IMF Blog Logo
Image

Dear maria,
We just published a new Chart of the Week on the blog—please find the full text below.

By Mercedes García-Escribano
COVID-19 and the Great Lockdown triggered a mass migration from analog to digital and highlighted that access to the Internet is crucial for socioeconomic inclusion.
High-speed Internet is key for working from home, for children’s education when they can’t attend school in person, for telemedicine, for benefiting from social support programs, and for enabling access to financial services for everyone, especially for those living in remote areas.
Still, Internet usage remains a luxury: half of the world’s population does not have access to the Internet, either through a mobile device or through fixed line broadband.
As the map in this chart of the week shows, the digital divide—the gap between those who have Internet access and those who don’t—is more like a chasm, both within and between countries.
CoW

Advanced economies like the United States, France, Germany, the United Kingdom, and Canada have the highest access rates. Big emerging economies show large disparities in the proportion of Internet users in their populations, which range from about two-thirds in Brazil and Mexico to about one-third in India.
Countries in sub-Saharan Africa, followed by many in emerging and developing economies in Asia, are among those with the lowest access to the Internet despite being world leaders in mobile money transactions. There is also a large variation in Internet connectivity by firms in sub-Saharan Africa—only about 60 percent of businesses use email for business compared to about 85 percent in Europe and Central Asia.
Wider inequality
The lack of universal and affordable access to the Internet may widen income inequality within and between countries.
  • Within countries. Income inequality and inequality of opportunity may worsen—even in advanced economies—because disadvantaged groups and people who live in rural areas have more limited Internet access. The disparity between men and women in their labor force participation, wages, and access to financial services may increase where there is a gender gap in access to the Internet. This could be the case in many emerging and developing countries where fewer women than men own a mobile phone.
  • Between countries.  The relatively low Internet access might depress productivity in emerging and developing countries. IMF staff research (PDF) finds that a one percentage point increase in the share of Internet users in the population raises per capita growth by 0.1-0.4 percentage points in sub-Saharan Africa. The COVID-19 pandemic demonstrates that having reliable Internet allows some businesses to continue operations amidst lockdowns, which keep economies running.
So, how can policymakers support affordable and universal access to the Internet?
Governments can foster a digital-friendly business and regulatory environment for the private sector. This can be instrumental to accelerate and finance investments in infrastructure.
Government support, for instance by ensuring the Internet investment is complemented with universal electricity access, is essential. In addition, subsidies may be needed so that all households—including disadvantaged groups and those in rural and remote areas—have access to quality Internet, and to ensure there is no digital gender gap. For example, in response to the COVID-19 crisis, the governments of El Salvador, Malaysia and Nepal have introduced Internet fee discounts or waivers (PDF)
Policies should also be geared to closing the Internet gap for firms. Broadening small businesses’ access to financial products such as loans will allow these firms to undertake productive investments in information and communications technology. Governments could also see fiscal savings from digitalization.  They can lower the public cost of tax compliance through greater access to taxpayer data and improved spending efficiency, which in turn, may help financing these policies.
Given the increasing role of the Internet for the economy and for accessing public services, policies to foster an inclusive recovery must aim to tackle the digital divide within and between countries.
*****
Did you catch our latest weekly roundup of all the newest IMF research and analysis? We wrote about our updated global economic forecast and financial stability report—both released this past week—the role of mobile money during the pandemic, COVID-19 and climate change, life after the crisis, and much more. 
Take good care,
Glenn

Glenn Gottselig
Blog Editor, IMF
GGottselig@IMF.org

WORLD TRADE ORGANIZATION update..

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου29 Ιουνίου 2020
Τελευταία νέα
Αγαπητή Μαρία ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ,
Ακολουθούν τα νέα που δημοσιεύονται σήμερα στον δημόσιο ιστότοπο του ΠΟΕ που ταιριάζουν με τις ειδήσεις σας.
alt κείμενο
 
ΕΙΔΗΣΗ
Η έκθεση του ΠΟΕ για την ομάδα G20 δείχνει κινήσεις για τη διευκόλυνση των εισαγωγών, ακόμη και όταν οι εμπορικοί περιορισμοί παραμένουν διαδεδομένοι
Ενώ τα μέτρα περιορισμού των εισαγωγών που εισήχθησαν από τις οικονομίες του Ομίλου των 20 (G20) συνεχίζουν να καλύπτουν ένα αυξανόμενο μερίδιο του εμπορίου, η τελευταία διετής έκθεση παρακολούθησης του ΠΟΕ για τα εμπορικά μέτρα - η πρώτη που καλύπτει μια χρονική περίοδο που συμπίπτει με την πανδημία κοραναϊού - δείχνει σημαντικές κινήσεις για τη διευκόλυνση των εισαγωγών, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων που σχετίζονται με το COVID-19. Κατά την περίοδο επανεξέτασης από τα μέσα Οκτωβρίου 2019 έως τα μέσα Μαΐου 2020, οι οικονομίες της G20 εφάρμοσαν 154 νέα μέτρα σχετικά με το εμπόριο και το εμπόριο, 95 από αυτά διευκόλυναν τις εισαγωγές και 59 περιοριστικά στις εισαγωγές. Από αυτά τα μέτρα, 93 (περίπου 60 τοις εκατό) συνδέθηκαν με την πανδημία COVID-19.
Ειδήσεις ⟶

COUNCIL OF BARS AND LAW SOCIETIES OF EUROPE:Turkey: Independence, integrity and freedom of expression of the legal profession at stake...



CCBE


Turkey: Independence, integrity and freedom of expression of the legal profession at stake

29/06/2020

On the weekend of 20 and 21 June 2020, a large number of lawyers and local Turkish Bar Associations presidents launched a symbolic march from their respective provinces to the entrance of Ankara to protest against a new draft bill of the governing party AKP, which is intended to change the electoral system of the chambers and further restrict the independence of the bars and the legal profession.
At the entrance of Ankara, police agents forcedly prevented the lawyers and several Bar presidents, marching under the slogan "Defense Marches" from entering the capital. Following the police intervention, the march quickly turned into a sit-in protest. Eventually, the march was allowed to visit Anıtkabir, the mausoleum of the founder of the Republic of Turkey, Mustafa Kemal Atatürk.
The new draft bill was presented by the Turkish Government shortly after criminal investigations were launched, under Article 216 § 3 of the Turkish Penal Code against the Ankara and Diyarbakır Bar Associations for their recent statements criticizing Turkey’s president of the Directorate of Religious Affairs who publicly alleged, during a sermon on 24 April 2020, that LGBTQ+ persons were the source for evil and the COVID-19 pandemic.
In view of the above, the CCBE expresses its serious concerns over the recent repressions by the Turkish authorities on the freedom of expression of the legal profession aiming at further restricting their independence.
Therefore, the CCBE, recalling
  • the European Convention on Human Rights, in particular article 10 on Freedom of expression;
  • the United Nations Basic Principles on the Role of Lawyers, in particular Principle 16 on Guarantees for the functioning of lawyers, Principle 23 on Freedom of expression and association and Principle 24 on Professional associations of lawyers;
  • and the Charter of Core Principles of the European Legal Profession which states that “Bars and Law Societies (…) should seek to uphold and protect the core principles in the public interest”. These core principles are notably a): “the independence of the lawyer, and the freedom of the lawyer to pursue the client’s case”; i): “respect for the rule of law and the fair administration of justice” ; and j) “the self-regulation of the legal profession”;
calls on the Turkish authorities to withdraw and refrain from taking any measure which would have the effect of hindering the independence, integrity and freedom of expression of the legal profession in Turkey.
About the CCBE:
The Council of Bars and Law Societies (the “CCBE”), recognised as the voice of European Lawyers, unites the Bars and Law Societies of 45 European Countries, including the 27 EU Member States. Through them, the CCBE represents more than 1 million European Lawyers. The CCBE promotes access to justice, respect for Human Rights and defence of the Rule of Law.

For further information,
please contact Karine Métayer
Communication Manager
+32 (0)2 234 65 10
metayer@ccbe.eu

COMMUNIQUÉ DE PRESSE
Turquie : indépendance, intégrité et liberté d'expression de la profession d'avocat en jeu

29/06/2020

Le week-end des 20 et 21 juin 2020, un grand nombre d'avocats et de bâtonniers turcs ont lancé une marche symbolique depuis leurs provinces respectives jusqu'à l'entrée d'Ankara pour protester contre un nouveau projet de loi du parti au pouvoir, l'AKP, qui vise à modifier le système électoral des chambres et à restreindre davantage l'indépendance des barreaux et de la profession d’avocat.
À l'entrée d'Ankara, des agents de police ont empêché de force les avocats et plusieurs bâtonniers, défilant sous le slogan « La défense marche » d'entrer dans la capitale. À la suite de l'intervention de la police, la marche s'est rapidement transformée en sit-in de protestation. Finalement, la marche a été autorisée à visiter le mausolée Anıtkabir, érigé en l’honneur du fondateur de la République de Turquie, Mustafa Kemal Atatürk.
Le nouveau projet de loi a été présenté par le gouvernement turc peu après le lancement d’enquêtes judiciaires, en vertu de l'article 216 § 3 du Code pénal turc, contre les barreaux d'Ankara et de Diyarbakır pour leurs récentes déclarations critiquant le président de la Direction des affaires religieuses de Turquie qui a publiquement allégué, lors d'un sermon le 24 avril 2020, que les personnes LGBTQ+ étaient la source du mal et de la pandémie de Covid-19.
Au vu de ce qui précède, le CCBE exprime ses vives inquiétudes concernant les récentes répressions des autorités turques sur la liberté d'expression de la profession d'avocat visant à restreindre davantage leur indépendance.
Par conséquent, le CCBE, rappelant :
  • la Convention européenne des droits de l'homme, en particulier l'article 10 sur la liberté d'expression ;
  • les principes de base des Nations unies relatifs au rôle du barreau, en particulier le principe 16 sur les garanties liées à l’exercice de la profession d’avocat, le principe 23 sur la liberté d'expression et d'association et le principe 24 sur les professionnelles d'avocats ;
  • et la Charte des principes essentiels de l’avocat européen qui précise que « les barreaux et les sociétés d'avocats (...) devraient s'efforcer de maintenir et de protéger les principes fondamentaux dans l'intérêt public » « Dans l’intérêt général, les barreaux (…) doivent faire respecter et protéger ces principes essentiels ». Ces principes fondamentaux de l’avocat sont notamment a) : « l'indépendance et la liberté d’assurer la défense de son client » ; i) : « le respect de l'État de droit et la contribution à une bonne administration de la justice » ; et j) « l'autorégulation de sa profession » ;
appelle les autorités turques à se retirer et à s'abstenir de prendre toute mesure qui aurait pour effet d'entraver l'indépendance, l'intégrité et la liberté d'expression de la profession d'avocat en Turquie.

À propos du CCBE
Le Conseil des barreaux européens (CCBE), reconnu comme porte-parole de la profession d’avocat en Europe, réunit les barreaux de 45 pays européens, dont les 27 États membres de l'UE. Le CCBE représente, à travers ses membres, plus d'un million d'avocats européens. Le CCBE promeut l'accès à la justice, le respect des droits humains et la défense de l'état de droit.

Pour plus d’information,
contacter Karine Métayer
Responsable de la communication
+32 (0)2 234 65 10
metayer@ccbe.eu

CCBE - Council of Bars and Law Societies of Europe
40, Rue Joseph II,
1000, Brussels
+32 (0)2 234 65 10
ccbe@ccbe.eu


Ιστότοπος των Ελλήνων Παραγωγών: διαβάστε σημερινές αναρτήσεις



καταχωρήστε ΔΩΡΕΑΝ και την δική σας επιχείρηση:v.ch.maria@gmail.com


Σημερινές αναρτήσεις

  • Η βιομηχανία δέρματος στην ΕΕ
  • Ε.Ε.:Νομοθεσία για τα υποδήματα
  • EUROSTAT statistics:A closer look at clothes and footwear in the EU
  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ:"ελπίδες;ΒΕΒΑΙΩΣ,εάν..."
  • "CENTER PLUS SA-OLYMPUS: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ
  • EUROSTAT STATISTICS:Milk collection (all milks) and dairy products obtained - annual data[apro_mk_pobta] Last update: 26-06-2020
  • "OLYMPUS S.A." BIOTEXNIA KATAΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROSTAT:Συλλογή γάλακτος (όλα τα γάλατα) και γαλακτοκομικά προϊόντα που λαμβάνονται - ετήσια στοιχεία
  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΠΕΛΛΟΣ,ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ



ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤίτλοςΤαξινομήστε βάσει ΤύποςΤαξινομήστε βάσει Ημερομηνίαφθήνουσας  Ταξινομήστε βάσει Φάση ΕπεξεργασίαςΤαξινομήστε βάσει
Ενιαίο κείμενο Δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο, ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τον...Σχέδιο νόμου29/06/2020Συζητήσεις και Ψήφιση
Κύρωση: α) της από 23.6.2020 τροποποίησης της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς, β) των από 23.6.2020...Σχέδιο νόμου26/06/2020Επεξεργασία στις Επιτροπές
Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του...Διεθνής Σύμβαση26/06/2020Κατατεθέντα
Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής...Σχέδιο νόμου26/06/2020Κατατεθέντα
Κύρωση της Συνολικής και Ενισχυμένης Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και...Διεθνής Σύμβαση24/06/2020Κατατεθέντα
Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξειςΣχέδιο νόμου24/06/2020Συζητήσεις και Ψήφιση
Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου του...Διεθνής Σύμβαση23/06/2020Ολοκλήρωση
Κύρωση της Συμφωνίας Κοινωνικής Ασφάλισης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αραβικής...Διεθνής Σύμβαση22/06/2020Ολοκλήρωση
Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Περού για την...Διεθνής Σύμβαση19/06/2020Ολοκλήρωση
Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής...Διεθνής Σύμβαση19/06/2020Ολοκλήρωση

Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan


Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan
26 Ιουνίου 2020


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ



"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022