"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" δελτίον τύπου

 

kinsin-logo

Να πολεμήσουμε τον πόλεμο και τους εμπόρους του πολέμου!

Να πολεμήσουμε τον πόλεμο και τους εμπόρους του πολέμου!
Ντόπιοι και ξένοι ... πάντα οι ίδιοι είναι, αυτοί που πουλάνε τα όπλα... αυτοί που εμπορεύονται τον πόλεμο ...αυτοί που θα μεταφέρουν αύριο το αέριο L.P.G. με τα καράβια τους... Αλληλεγγύη στα θύματα - κανένας φαντάρος - κανένα όπλο για το δικό τους πόλεμο! Πέρα απ'τις φλόγες της Τροίας ο θρήνος της Εκάβης βαραίνει τη νύχτα. Σπαράζουν οι γυναίκες στα κορμιά των …
Διαβάστε το άρθρο

Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου

 Ηχητικο: https://vimeo.com/683746260 

 

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

 

Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου στο ρ/φ του Σκάι

και στην εκπομπή «Ημερολόγιο» με τον Παύλο Τσίμα

 

Π. Τσίμας: Καλημέρα στον Πρόεδρο, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, που είχε την καλοσύνη να είναι στην τηλεφωνική γραμμή. Καλημέρα, κ. Πρόεδρε.

Ευ. Βενιζέλος: Καλημέρα σας.

Π. Τσίμας: Δεν ξέρω εάν συμμερίζεστε και εσείς αυτή την αισιοδοξία, ότι εάν το δει κανείς από την ευρωπαϊκή οπτική γωνία, αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί μία κατακλυσμιαία αλλαγή στην Ευρώπη, σπρώχνει την Ευρώπη, ας πούμε, προς τη στρατηγική της ενοποίηση.

Ευ. Βενιζέλος: Συμφωνώ, ήταν καταλυτικό το γεγονός. Πάντα υπάρχουν οι στιγμές οι οποίες λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι χρόνια ολόκληρα στην Ιστορία. Η Ευρώπη αντιδρά με ανακλαστικά πολύ ενδιαφέροντα, αντιλαμβάνεται ότι χωρίς πολιτική οντότητα δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Ανασυγκροτείται η Δύση. Αυτό που κλονίσθηκε  με τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Μπάιντεν στο Αφγανιστάν και μετά στον Ινδοειρηνικό ωκεανό, με την AUKUS, νομίζω ότι έχει ήδη αποκατασταθεί.

Αλλά μην ξεχνάμε, από την άλλη μεριά, ότι η Ρωσία είναι μία Ευρασιατική χώρα, υπάρχει η Ασιατική όψη της. Η Δύση αντιδρά, οι κυρώσεις λειτουργούν, θα δεινοπαθήσει η ρωσική οικονομία, υπάρχει αποκλεισμός από το διεθνές οικονομικό σύστημα. Αυτό είναι, βέβαια, μία δυτικοκεντρική θεώρηση, οι σχέσεις της με τις ασιατικές χώρες είναι πιο πολύπλοκες, πρέπει να τις αναλύσουμε. Αλλά συμφωνώ απολύτως με όσα άκουσα ότι λέγατε προηγουμένως, πως κανείς δεν κέρδισε έναν επιθετικό πόλεμο.

Π. Τσίμας: Στο τέλος της ημέρας.

Ευ. Βενιζέλος: Ας υποθέσουμε ότι την κατακτά την Ουκρανία. Είναι μία χώρα με τεράστια έκταση, με έναν πληθυσμό που ανθίσταται, με εθνικό αίσθημα πλέον, με αίσθημα ταυτότητας και υπερηφάνειας, αναζωπυρώνονται πολύ βαθιές και περίεργες ιστορικές μνήμες. Πώς θα τη διαχειριστεί τη χώρα αυτή; Και μόνον η κατοχή της είναι ένα τεράστιο δυσβάστακτο οικονομικό και πολιτικό πρόβλημα. Και μιλάμε για μία νέα κατάσταση, δεν πρόκειται αυτό να τελειώσει σήμερα-αύριο, μιλάμε για μία νέα φάση της ιστορίας.

Π. Τσίμας: Από την άλλη μεριά, διάβαζα σήμερα, σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων, ότι η Ρωσία σιωπηρά τα τελευταία χρόνια –είχαν μία ανάλυση πολύ ενδιαφέρουσα οι Financial Times– το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγματικών της αποθεμάτων που μέχρι πρόσφατα ήταν στη Δύση, το έχει ήδη μεταφέρει στην Κίνα και σε άλλες χώρες –στην Ινδία και αλλού– ακριβώς σαν να προετοιμαζόταν για μία τέτοιου τύπου αντιπαράθεση με τη Δύση.

Ευ. Βενιζέλος: Για αυτό σας μίλησα για την ασιατική όψη της, που επίσης πρέπει να μας απασχολήσει πάρα πολύ. Αλλά είναι αξιοσημείωτη, βέβαια, και η ψυχραιμία και η μετριοπάθεια με την οποία η Κίνα αντιμετωπίζει το ζήτημα.

Π. Τσίμας: Σωστά.

Ευ. Βενιζέλος: Διότι δεν θέλει να διαταράξει τις δικές της σχέσεις με τη Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δική της πολύ λεπτή ισορροπία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα είδατε ότι εστάλη μία υψηλού επιπέδου αμερικανική αποστολή στην Ταϊβάν ήδη χθες. Άρα νομίζω ότι λαμβάνει υπόψη της πάρα πολλές παραμέτρους και η κινεζική ηγεσία. Για αυτό και η πρότασή της, τελικά, είναι να μεσολαβήσει για να βρεθεί μία «ειρηνική», ή πάντως πιο ορθολογική, λύση στο πρόβλημα της Ουκρανίας, το οποίο αρχίζει και αποκτά πολύ μεγάλο βάθος.

Π. Τσίμας: Εκείνο που έχει σημασία στην κινεζική πρόταση είναι ότι σημειώνουν οι Κινέζοι ότι τάσσονται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Ευ. Βενιζέλος: Πάντα δηλώνουν την πίστη τους στο Διεθνές Δίκαιο και πολλές φορές μιλούν πράγματι για την εθνική ανεξαρτησία, εννοώντας βεβαίως ότι για αυτούς υπάρχει το δόγμα της «μίας Κίνας», αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε μία άλλη φορά.

Π. Τσίμας: Ναι, αφορά αυτούς και την Ταϊβάν. Μπορεί να κάνει κανείς πια μία πρόβλεψη για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, πρώτον, στο έδαφος, στην εξέλιξη των επιχειρήσεων, και δεύτερον, πολιτικά, στην ισορροπία Δύσης-Ρωσίας;

Ευ. Βενιζέλος: Στο έδαφος βλέπουμε ότι εξελίσσονται με πολύ μεγάλη δυσκολία για τον επιτιθέμενο, που είναι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Έχει εντυπωσιάσει η αντίσταση του ουκρανικού λαού και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Εγώ σας λέω ότι επιτυγχάνει - η Ρωσία -  τους στόχους και ότι σταματά ή κάμπτεται η αντίσταση και ότι έχει τον έλεγχο των πόλεων. Πώς θα ελέγξεις όλη αυτή την τεράστια επικράτεια, πώς θα ελέγξεις εστίες αντίστασης οι οποίες δεν έχουν τακτικό χαρακτήρα; Δεύτερον, αντιλαμβάνεστε ότι η σκέψη πως θα έφευγε ο Πρόεδρος Ζελένσκι και θα έβαζαν μία κυβέρνηση ρωσόφιλη υπό τον απόλυτο έλεγχό τους, για παράδειγμα μία επιστροφή του Προέδρου Γιανουκόβιτς, δεν είναι πια εφικτή, κατά τη γνώμη μου, διότι δεν θα αναγνωρισθεί διεθνώς, δεν νομίζω ότι μπορεί να επανέλθει η Ουκρανία..

Π. Τσίμας: Και εσωτερικά δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να επικρατήσει μετά τα όσα έχουν γίνει αυτές τις ημέρες.

Ευ. Βενιζέλος: Εσωτερικά, όπως ξέρετε, υπάρχει ο έλεγχος διά της βίας, της συμβολικής και της υλικής, αλλά υπάρχει και η νομιμοποίηση. Νομιμοποίηση δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ ένα τέτοιο σχήμα. Έχουμε  πάει σε μία περιπέτεια η οποία αφορά τον κόσμο, τη Ρωσία την ίδια. Βέβαια τα πρώτα θύματα είναι οι Ουκρανοί και το κύμα προσφύγων, το οποίο υποδεχόμαστε αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Π. Τσίμας: Την Κυριακή δημοσιεύσατε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, που είχε πολλές διαστάσεις ενδιαφέροντος αλλά και μία που αφορούσε τα Ελληνοτουρκικά. Διατυπώνεται η εκτίμηση ότι ενώ στην αρχή, όταν πρωτοεκδηλώθηκε η επίθεση Πούτιν στην Ουκρανία και υπήρχε τότε η άποψη ότι αυτό θα τελείωνε γρήγορα και εύκολα για τον Πούτιν–αυτό πίστευαν ή φοβούνταν οι περισσότεροι– διατυπώθηκε ο φόβος ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα παράδειγμα και για τον Ερντογάν, για παράδειγμα, να ακολουθήσει αυτή την αναθεωρητική και επιθετική πολιτική. Τώρα διατυπώνεται η υπόθεση ότι, ακριβώς επειδή υπήρξε αυτή η τεράστια και πρωτοφανής αντίδραση της Δύσης συνολικά και της κοινής γνώμης απέναντι σε αυτό που κάνει ο Πούτιν, αυτό θα απέτρεπε και οποιαδήποτε τέτοια σκέψη από την πλευρά της Τουρκίας. Καταρχάς, δεν ξέρω εάν συμμερίζεστε αυτή την αισιόδοξη ανάγνωση.

Ευ. Βενιζέλος: Θα το δούμε ρεαλιστικά το ζήτημα. Έλεγα στο άρθρο μου αυτό ότι ούτε η Τουρκία είναι Ρωσία ούτε, βεβαίως, η Ελλάδα είναι Ουκρανία.

Π. Τσίμας: Σωστά.

Ευ. Βενιζέλος: Μιλάμε για δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, για δύο χώρες δυτικές.

Π. Τσίμας: Ας κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα.

***

Π. Τσίμας: Η γραμμή μας πρόδωσε για λίγο, την αποκαταστήσαμε.

Λέγατε, κ. Πρόεδρε, ότι η Τουρκία δεν είναι Ρωσία και η Ελλάδα δεν είναι Ουκρανία, αλλά οι συνειρμοί έγιναν βεβαίως στην αρχή της κρίσης.

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς, αλλά έλεγα επιπλέον ότι η Ελλάδα είναι -λέμε τα συνήθη τα οποία είναι πολύ ουσιώδη - μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης, του ΝΑΤΟ.  Και  η Τουρκία όμως είναι εξίσου παλιό μέλος του ΝΑΤΟ, εξίσου κρίσιμο μέλος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο χώρες εντάχθηκαν από κοινού στην πρώτη διεύρυνση του ΝΑΤΟ το 1952 υπό συνθήκες Ψυχρού Πολέμου, πολύ έντονου Ψυχρού Πολέμου, η λογική ήταν πάντα να ανακόπτεται η κάθοδος της Ρωσίας στις λεγόμενες θερμές θάλασσες, στη Μεσόγειο. Οι δύο χώρες λειτουργούν από κοινού από την  άποψη αυτή, δηλαδή στο γεωστρατηγικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, αλλά θα έλεγα και σε έναν παραδοσιακό, ιστορικό σχεδιασμό των δυτικών δυνάμεων σε σχέση πάντα με τη Ρωσία ανάλογα με τις εξελίξεις της και με την πολιτειακή της μορφή κάθε φορά.

Η Τουρκία διεκδικεί τον εξαιρετισμό της, θέλει να είναι περιφερειακή δύναμη, θέλει να κρατά στενές σχέσεις φιλίας και σύγκρουσης με τη Ρωσία σε πάρα πολλά μέτωπα, όμως, όταν τα διλήμματα είναι απόλυτα, μετωπικά, είναι μία δυτική χώρα. Η βάση του Ιντζιρλίκ είναι εκεί, με τα πυρηνικά όπλα, πάρα πολύ κρίσιμη βάση, μία από τις κρισιμότερες στον ευρωπαϊκό χώρο και βεβαίως επικαλείται την ιδιότητά της ως θεματοφύλακα  των στενών, δηλαδή τη Συνθήκη του Μοντρέ, η Συνθήκη του Μοντρέ είναι δίδυμο με τη Συνθήκη της Λωζάνης, δεν μπορεί να επικαλείσαι τη Συνθήκη του Μοντρέ και να επιβάλεις σωστά τα μέτρα που προβλέπονται υπό συνθήκες πολέμου για τη διέλευση από τα στενά και να αγνοείς το υπόλοιπο διεθνές καθεστώς της περιοχής. Άρα η Τουρκία βλέπετε ότι, όπως ήταν υποχρεωμένη, κάνει μία επίδειξη δυτικού προσανατολισμού.

Π. Τσίμας: Με επιφυλάξεις, με κάποιες χρονικές υστερήσεις, αλλά στο τέλος της ημέρας…

Ευ. Βενιζέλος: Βεβαίως, και με επιφυλάξεις για τις κυρώσεις, διότι θέλει να κρατά αυτή την ιδιομορφία, τον εξαιρετισμό της που είναι ιδιομορφία γεωγραφική πρωτίστως, αλλά βεβαίως στο τέλος της ημέρας, όπως λέτε, είναι μία χώρα που συντάσσεται με το ΝΑΤΟ, που συντάσσεται με τη Δύση και ως εκ τούτου νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή και είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει μία συζήτηση των ηγετών των δύο χωρών.

Π. Τσίμας: Το ενδιαφέρον στοιχείο της πρότασής σας την Κυριακή στο άρθρο σας ήταν αυτή, ότι τώρα είναι μία καλή στιγμή να πάρουμε την πρωτοβουλία για να γίνει μία επικοινωνία.

Ευ. Βενιζέλος: Μία επικοινωνία όχι για τα διμερή, όχι για τα Ελληνοτουρκικά, όχι για το Κυπριακό, αλλά για την Ουκρανία, για την κατάσταση στην περιοχή, για την κατάσταση στον κόσμο, για το πώς θα λειτουργήσει η λεγόμενη παλιά νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία και μέσα στο πλαίσιο της νέας δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ η οποία έχει διαμορφωθεί από το 2011 και μετά. Εν πάση περιπτώσει, οι δίαυλοι πρέπει να είναι πάντα ανοιχτοί και όταν έχεις τέτοιου είδους εξαιρετικά γεγονότα, όταν έχεις τέτοιου είδους ιστορικές προκλήσεις, πρέπει να αξιοποιείς αυτή τη δυνατότητα της επαφής και του διαλόγου ο οποίος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Π. Τσίμας: Εάν κατάλαβα καλά, το θέμα τέθηκε χθες στη συζήτηση στη Βουλή και ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε αυτή την ιδέα.

Ευ. Βενιζέλος: Ναι, και νομίζω ότι είναι μία πολύ σωστή και θετική δήλωση την οποία και εγώ θέλω να υπογραμμίσω. Θα πρέπει να πω βεβαίως ότι και ο κ. Τσίπρας που μετείχε στη σχετική συζήτηση, ήταν θετικός, άρα έχουμε, νομίζω, μία καταγραφή πολύ παραγωγική, από την άποψη αυτή,  στη χθεσινή συζήτηση.

Π. Τσίμας: Μάλιστα. Ευχαριστώ πάρα πολύ, κ. Πρόεδρε. Καλή σας ημέρα.

Ευ. Βενιζέλος: Να είστε καλά, κ. Τσίμα. Καλή συνέχεια, γεια σας.

Π. Τσίμας: Καλημέρα.

Belarus' role in the Russian military aggression of Ukraine:

 

● Council of the EU
 
02/03/2022 17:13 | Press release |

Belarus' role in the Russian military aggression of Ukraine: Council imposes sanctions on additional 22 individuals and further restrictions on trade

 

The Council today decided to impose targeted restrictive measures in respect of actions undermining or threatening the territorial integrity, sovereignty and independence of Ukraine, on 22 high ranked members of Belarusian military personnel in view of their role in the decision making and strategic planning processes that led to the Belarusian involvement in the Russian aggression against Ukraine. On 24 February, 20 members of Belarusian military personnel were already listed in the same context.

"Belarus’ involvement in the ongoing unprovoked and unjustified military aggression against Ukraine will come at a high price. With these measures, we are targeting those in Belarus who collaborate with these attacks against Ukraine and restricting trade in a number of key sectors."
Josep Borrell, High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy

Belarus is supporting the Russian military aggression against Ukraine - inter alia - by allowing Russia to fire ballistic missiles from the Belarusian territory, enabling transportation of Russian military personnel and heavy weapons, tanks, and military transporters, allowing Russian military aircraft to fly over Belarusian airspace into Ukraine, providing refuelling points, and storing Russian weapons and military equipment in Belarus.

Restrictive measures in respect of actions undermining or threatening the territorial integrity, sovereignty and independence of Ukraine, which now apply to a total of 702 individuals and 53 entities, include an asset freeze and a prohibition from making funds available to the listed individuals and entities. In addition, a travel ban applicable to the listed persons prevents these from entering or transiting through EU territory.

Furthermore, in relation to Belarus, the Council today introduced further restrictions in the trade of goods used for the production or manufacturing of tobacco products, mineral fuelsbituminous substances and gaseous hydrocarbon products, potassium chloride (“potash”) products, wood products, cement products, iron and steel products and rubber products. Further restrictions were also imposed on exports of dual-use goods and technology, and certain advanced goods and technology which might contribute to Belarus’ military, technological, defence and security development, together with restrictions on the provision of related services.

Today's decisions complement the package of measures announced by the High Representative after the video conference of EU Foreign Affairs Ministers of 27 February. This package also includes the provision of equipment and supplies to the Ukrainian Armed Forces through the European Peace Facility, a ban on the overflight of EU airspace and on access to EU airports by Russian carriers of all kinds, a ban on the transactions with the Russian Central Bank, the SWIFT ban for certain Russian banks, and the prohibition for state-owned media Russia Today and Sputnik' to broadcast in the EU.

In its conclusions of 24 February 2022, the European Council condemned in the strongest possible terms the Russian Federation’s unprovoked and unjustified military aggression against Ukraine, and the involvement of Belarus in the aggression. It also called for the urgent preparation and adoption of a further individual and economic sanctions package also covering Belarus.

The relevant legal acts, including the names of the persons and entities concerned, have been published in the Official Journal (see link below).

Official Journal of the European Union, L 66, 2 March 2022 (including a list of the sanctioned individuals and entities)

EU adopts new set of measures to respond to Russia’s military aggression against Ukraine (press release, 28 February 2022)

Russia’s military aggression against Ukraine: Council imposes sanctions on 26 persons and one entity (press release, 28 February 2022)

European Council conclusions, 24 February 2022

Ukraine: Declaration by the High Representative on behalf of the European Union on the invasion of Ukraine by armed forces of the Russian Federation, 24 February 2022

EU restrictive measures in response to the crisis in Ukraine (background information)

French presidency of the Council of the EU,update

 

02/03/2022 00:00 | Article

Informal Meeting of Ministers for the Agriculture and Fisheries

EU agriculture ministers will convene an informal video conference on 2 March to discuss the market situation for agri-food products in the wake of the Russian invasion of Ukraine.


EU agriculture ministers will convene an informal video conference on 2 March to discuss the market situation for agri-food products in the wake of the Russian invasion of Ukraine.



In order to read this content from Twitter, please review and agree to our privacy policy and use of cookies I accept
Agri-food market situation

The invasion of Ukraine risks disrupting global markets for agricultural products and commodities needed for agricultural production such as energy and fertilisers. Since the beginning of the conflict, there has already been a sharp increase in world prices. This is further affecting the markets, which have recently experienced historically high prices for key commodities.

The aim of the informal video conference is to:
share information and forecasts on supply and prices
identify issues requiring particular vigilance
consider actions to be taken both internally and in terms of international cooperation

Ministers will also discuss food supply and security for the Ukrainian people.

Find out more

02/03/2022 00:00 | Article

Informal Meeting of Ministers for the Economy and Finance

EU economy and finance ministers will meet on 2 March via video conference to discuss the economic and financial consequences of the situation in Ukraine, following Russia's unprovoked and unjustified military invasion.

Informal Meeting of Ministers for the Economy and Finance

Published on 

EU economy and finance ministers will meet on 2 March via video conference to discuss the economic and financial consequences of the situation in Ukraine, following Russia's unprovoked and unjustified military invasion.


In order to read this content from Twitter, please review and agree to our privacy policy and use of cookies I accept

Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας:στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο «Νέα διαμόρφωση και ανάπλαση Μεγαρέων και περιοχής Ακρογιάλι»

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αντιπρόεδρος

Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Αθήνα, 2.3.2022

 


 


Με σημερινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, εντάχθηκε σήμερα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο «Νέα διαμόρφωση και ανάπλαση Μεγαρέων και περιοχής Ακρογιάλι», το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 8.451.319,82 .

Η πράξη αποτελείται από τρία (3) Υποέργα:

1.    «Νέα Διαμόρφωση Ευρύτερης Περιοχής Μεγαρέων» (6.530.000,00 ), η οποία αφορά στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης των Μεγάρων και τη διαμόρφωση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της πόλης. Η μελέτη παρεμβαίνει σε έναν άξονα και έναν μεγάλο δακτύλιο που περικλείει το ιστορικό, αρχαιολογικό, διοικητικό, εμπορικό και τέλος κοινωνικό κέντρο της πόλης.

2.    «Ανάπλαση Περιοχής Ακρογιάλι»(1.915.243,82 ), η οποία αφορά στην ανάπλαση της περιοχής Ακρογιάλι της Νέας Περάμου, η οποία περιλαμβάνει τη νέα διαμόρφωση του παραλιακού οδικού άξονα και των κύριων καθέτων αξόνων.

3.    «Υπηρεσίες σύνταξης φακέλου αίτησης χρηματοδότησης» (6.076,00 ).

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, ευχαρίστησε θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, για την εξέλιξη αυτή που θα βοηθήσει συνολικά τους Δήμους της Δυτικής Αττικής.

 

COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION latest news

 

● Council of the EU
 
02/03/2022 12:41 | Press release |

Russia’s military aggression against Ukraine: EU bans certain Russian banks from SWIFT system and introduces further restrictions

 

The Council today introduced further restrictive measures in view of the Russian Federation’s unprovoked and unjustified military aggression against Ukraine.

The Council decided in particular to prohibit:

  • the provision of specialised financial messaging services, which are used to exchange financial data (SWIFT), to Bank Otkritie, Novikombank, PromsvyazbankRossiya Bank, Sovcombank, VNESHECONOMBANK (VEB), and VTB BANK’. This prohibition will enter into force on the tenth day after the publication in the Official Journal of the EU, and will also apply to any legal person, entity or body established in Russia whose proprietary rights are directly or indirectly owned for more than 50% by the above-mentioned banks.
  • to invest, participate or otherwise contribute to future projects co-financed by the Russian Direct Investment Fund.
  • sell, supply, transfer or export euro denominated banknotes to Russia or to any natural or legal person, entity or body in Russia, including the government and the Central Bank of Russia, or for use in Russia.

Today's decisions complements the package of measures announced by the High Representative after the video conference of EU Foreign Affairs Ministers of 27 February. Such package also includes the provision of equipment and supplies to the Ukrainian Armed Forces through the European Peace Facility, a ban on the overflight of EU airspace and on access to EU airports by Russian carriers of all kinds, a ban on the transactions with the Russian Central Bank, and the prohibition for state-owned media Russia Today and Sputnik' to broadcast in the EU.

The European Union condemns in the strongest possible terms the Russian Federation’s unprovoked and unjustified military aggression against Ukraine, and demands that Russia immediately ceases its military actions, unconditionally withdraws all forces and military equipment from the entire territory of Ukraine and fully respects Ukraine’s territorial integrity, sovereignty and independence within its internationally recognised borders.

The relevant legal acts have been published in the Official Journal (see link below)

Official Journal of the European Union, L 063, 2 March 2022

EU adopts new set of measures to respond to Russia’s military aggression against Ukraine (press release, 28 February 2022)

Russia’s military aggression against Ukraine: Council imposes sanctions on 26 persons and one entity (press release, 28 February 2022)

Informal video conference of foreign affairs ministers, 27 February 2022

European Council conclusions, 24 February 2022

Ukraine: Declaration by the High Representative on behalf of the European Union on the invasion of Ukraine by armed forces of the Russian Federation, 24 February 2022

EU restrictive measures in response to the crisis in Ukraine (background information)

● Council of the EU
 
02/03/2022 12:43 | Press release |

EU imposes sanctions on state-owned outlets RT/Russia Today and Sputnik's broadcasting in the EU

 

The Council today introduced further restrictive measures in response to Russia’s unprovoked and unjustified military aggression against Ukraine. By virtue of these measures, the EU will urgently suspend the broadcasting activities of Sputnik’ and RT/Russia Today (RT English, RT UK, RT Germany, RT France, and RT Spanish) in the EU, or directed at the EU, until the aggression to Ukraine is put to an end, and until the Russian Federation and its associated outlets cease to conduct disinformation and information manipulation actions against the EU and its member states.

"Systematic information manipulation and disinformation by the Kremlin is applied as an operational tool in its assault on Ukraine. It is also a significant and direct threat to the Union’s public order and security. Today, we are taking an important step against Putin’s manipulation operation and turning off the tap for Russian state-controlled media in the EU. We have already earlier put sanctions on leadership of RT, including the editor-in-chief Simonyan, and it is only logical to also target the activities the organisations have been conducting within our Union."
Josep Borrell, High Representative for Foreign Affairs and Security Policy

Sputnik and Russia Today are under the permanent direct or indirect control of the authorities of the Russian Federation and are essential and instrumental in bringing forward and supporting the military aggression against Ukraine, and for the destabilisation of its neighbouring countries.

The Russian Federation has engaged in a systematic, international campaign of disinformation, information manipulation and distortion of facts in order to enhance its strategy of destabilisation of its neighbouring countries, the EU and its member states. In particular, disinformation and information manipulationhas repeatedly and consistently targeted European political parties, especially during the election periods, civil society and Russian gender and ethnic minorities, asylum seekers and the functioning of democratic institutions in the EU and its member states.

In order to justify and support its military aggression of Ukraine, the Russian Federation has engaged in continuous and concerted disinformation and information manipulation actions targeted at the EU and neighbouring civil society members, gravely distorting and manipulating facts.

Today's decisions complements the package of measures announced by the High Representative after the video conference of EU Foreign Affairs Ministers of 27 February. Such package also includes the provision of equipment and supplies to the Ukrainian Armed Forces through the European Peace Facility, a ban on the overflight of EU airspace and on access to EU airports by Russian carriers of all kinds, a ban on the transactions with the Russian Central Bank, and the SWIFT ban for certain Russian banks.

The European Union condemns in the strongest possible terms the Russian Federation’s unprovoked and unjustified military aggression against Ukraine, and demands that Russia immediately ceases its military actions, unconditionally withdraws all forces and military equipment from the entire territory of Ukraine and fully respects Ukraine’s territorial integrity, sovereignty and independence within its internationally recognised borders.

The relevant legal acts have been published in the Official Journal (see link below).

Official Journal of the European Union, L 065, 2 March 2022

EU adopts new set of measures to respond to Russia’s military aggression against Ukraine, press release 28 February 2022

Russia’s military aggression against Ukraine: Council imposes sanctions on 26 persons and one entity, press release 28 February 2022

Informal video conference of foreign affairs ministers, 27 February 2022

European Council conclusions, press release 24 February 2022

Ukraine: Declaration by the High Representative on behalf of the European Union on the invasion of Ukraine by armed forces of the Russian Federation, press release 24 February 2022

EU restrictive measures in response to the crisis in Ukraine

«Παγώνουν» 3.000 πλειστηριασμοί για ευάλωτους δανειολήπτες: Εξαγγελία Μητσοτάκη


«Παγώνουν» 3.000 πλειστηριασμοί για ευάλωτους δανειολήπτες: Εξαγγελία Μητσοτάκη και για μείωση ΕΝΦΙΑ


Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ειδικά μέτρα για την προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από πλειστηριασμούς καθώς και μείωση του ΕΝΦΙΑ συνολικά κατά 30%

Αναγνώσατε πατώντας εδώ:

Remarks by President Charles Michel

 

We are facing an extremely difficult situation. That's why it's so important to be extremely united. And we are united, together with all the Europea…
● European Council
 
02/03/2022 11:14 | Statements and remarks |

Remarks by President Charles Michel after his meeting with Prime Minister of Poland Mateusz Morawiecki in Rzeszów

 

We are facing an extremely difficult situation. That's why it's so important to be extremely united. And we are united, together with all the European Union's member states. Together with our partners, our allies, and with partners from third countries.

We are trying to develop a common action to build an international coalition, to protect international law, and the rules-based multilateral order. Second, we are able to act quickly together and to decide on tough sanctions with massive consequences for Russia. And let's be honest, it will have a cost for us. But it is a question of convictions, it is a question of democratic principles, it is a question of international law.

The reason for my presence here this morning with you, dear Prime Minister, is to show our full European solidarity towards Poland, towards your team, and towards the people on the ground who are working to guarantee the hospitality of refugees. It is also to show that we are all together. That is why the European Commission took the decision a few hours ago to mobilise €500 million for humanitarian assistance.

It is also important to see with my own eyes the situation on the ground. I would like to commend you, dear Prime Minister Mateusz, your team, and the Polish people for working so hard to guarantee safe passages for Ukrainians, for European citizens, and for citizens coming from third countries all around the world without any discrimination. It is very important to make our EU values clear. You gave a strong guarantee — and thank you for that — of zero discrimination. We are making sure that there are safe passages for all who would like to cross the borders. Finally, we know that the coming hours and days will be difficult. We must stick together. We must be on the same page to coordinate and to cooperate to defend our principles together.

The current situation is extremely painful and difficult for the Ukrainians. More than ever, we must stand together with the Ukrainians. We must welcome them. We will host them, we will guarantee the dignity of the Ukrainian people, and we maintain all efforts to provide support to Ukraine — political support, financial support, and humanitarian support. This is our political and moral duty. Thank you.

● Council of the EU
 
02/03/2022 11:20 | Press release |

Presidency press release - Informal meeting of ministers responsible for cohesion policy

 

On 1 March 2022, in Rouen, the French Presidency of the Council of the EU held an informal ministerial meeting, bringing together: the 27 EU ministers responsible for cohesion policy; European Commissioner Elisa Ferreira; the President of the European Committee of the Regions, Apóstolos Tzitzikóstas; the Chair of the European Parliament Committee on Regional Development, Younous Omarjee; and the President of the Section for Economic and Monetary Union and Economic and Social Cohesion of the European Economic and Social Committee, Stefano Palmieri.

The 27 Ministers responsible for cohesion reaffirmed their commitment to the cohesion policy, to respond to the emergency and allow all European Union regions to address long-term challenges.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022