"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

"ΑΥΤΟ ...ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ;;":"HMEΡΙΔΑ "ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ" απο την Εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" τον Φεβρουάριο 2009!!!

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2009


HMEΡΙΔΑ "ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ": Η ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Διαβάστε ρεπορτάζ πατώντας εδώ:









ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:


"Πρωτοφανής η επιτυχία της ημερίδας με απίστευτη συμμετοχή δημοτών που υπέβαλλαν 123... ερωτήσεις (!!) οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος τους έμειναν αναπάντητες αφού την προηγούμενη ημέρα της ημερίδας ο δήμαρχος Παναγιώτης Φωτιάδης "τράπηκε σε φυγή". Αιτία οι φήμες που είχαν διαρρεύσει στην πόλη οτι οι δημότες τον περίμεναν με .. άγριες διαθέσεις για την πρωτοφανή απραξία και αδιαφορία της νυν δημαρχίας και των "αρμοδίων" της για ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο αυτό.
Παρόντες πρόεδροι Συλλόγων και δημότες, κατάπληκτοι για την απίστευτη αδιαφορία του δημάρχου Αχαρνών.
Ως απο μηχανής θεός, η παρουσία του εισηγητή ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ο οποίος προσπάθησε γενναία να περισώσει την εικόνα του δημάρχου απαντώντας σε όσες ερωτήσεις μπορούσε μετά απο μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγησή του για το θέμα.

Σοβαρές προσπάθειες κατέβαλλαν επίσης οι κ.κ. ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΔΑ (πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και νυν δημοτική σύμβουλος) και ΧΑΡΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ, (Αντινομάρχης Αχαρνών και Θρακομακεδόνων και Αχαρνεύς πολιτικός με τεράστια πείρα)να ενημερώσουν τους δημότες, όμως πολλές ερωτήσεις αφορούσαν τον δήμαρχο και τους επιτελείς του και κανείς απο αυτούς δεν ήταν εκεί προκαλώντας μεγάλη οργή στους δημότες και παρισταμένους.

Οι εισηγήσεις της ημερίδας ήταν απο τις πλέον αξιόλογες με προεξάρχουσα εκείνη του κ. ΜΑΝΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Προϊσταμένου του Οργανισμού Αθήνας ο οποίος προέβει και σε διάλογο με τους δημότες ενημερώνοντάς τους.

Εισήγηση έκανε και ο Πολιτικός Μηχανικός κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΑΣ.
Καταλυτικές, οι παρουσίες και ομιλίες των Σοφών της Πόλης στο θέμα αυτό ΤΑΣΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΑΤΟΥ (πρώην δημάρχου Αχαρνών) και ΝΤΙΝΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ(πρώην δημάρχου και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ).

Ξεχωριστή η ομιλία του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο οποίος καταχειροκροτήθηκε απο τους δημότες. Ο Βουλευτής, τίμησε τους δημότες με προετοιμασία που είχε κάνει για το θέμα της ημερίδας.

Ενδιαφέρουσα αποδείχτηκε η παρέμβαση του ΒΑΣΙΛΗ ΤΑΟΥΞΗ, υποψηφίου δημάρχου Θρακομακεδόνων, για κοινά θέματα ΑΧΑΡΝΩΝ και ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ που θα αναφερθούν στο φύλλο της Πέμπτης.

Οι παρουσίες στην ημερίδα κυριολεκτικά ξεχωριστές (περισσότερα μετά την έκδοση της έντυπης εφημερίδας την προσεχή Πέμπτη) άκουσαν την εκδότρια της εφημερίδας και συντονίστρια της εκδήλωσης να ενημερώνει τους δημότες οτι επίκειται σύντομα διοργάνωση ημερίδας με θέμα "ΚΗΦΙΣΣΟΣ/ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ" προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προτάσεις των δημοτών της πόλης προς το δημοτικό συμβούλιο και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μετά το τέλος της ημερίδας, οι δημότες έφευγαν εκφράζοντας τη απέχθειά τους για την στάση της νυν δημοτικής αρχής και την περιφρόνηση προς τους ίδιους, κάνοντας κρίσεις που δεν επιτρέπεται να γραφούν.

Περισσότερα, τις ομιλίες, φωτορεπορτάζ και παρουσίες διαβάστε στην έντυπη ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην έκδοσή της την προσεχή Πέμπτη.

O ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ στις Λεκάνες Αχαρνών!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, όπου διενεργούνται εργαστηριακές εξετάσεις για τη διάγνωση κρουσμάτων κορονοϊού (τεστ) με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε τη διαδικασία επεξεργασίας των δειγμάτων, από το στάδιο της προετοιμασίας έως τον μοριακό έλεγχο. Κατά την περιήγησή του στις εγκαταστάσεις ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη λειτουργία του εργαστηρίου και ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Είναι πολύ σημαντικό αυτό το οποίο γίνεται στο ΕΚΕΑ. Θέλω να συγχαρώ στο πρόσωπό σας όλους τους εργαζόμενους. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό επίσης ότι μπορούμε να αξιοποιούμε τις δυνατότητες του ΕΚΕΑ σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, για να προσθέσουμε σημαντική παραγωγική δυναμικότητα, για να κάνουμε επιπρόσθετα αξιόπιστα τεστ μοριακού ελέγχου.
«Θέλω να σας συγχαρώ, γιατί κάνατε μέσα σε μέρες αυτά τα οποία θα χρειαζόμασταν, υπό κανονικές συνθήκες, μήνες για να κάνουμε. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι μπορούμε να προσθέσουμε σημαντική δυνατότητα τεστ, καθώς θα αρχίζουμε να εξετάζουμε το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας. Πρέπει να μπορούμε να εντοπίζουμε τις όποιες εστίες πολύ γρήγορα και πολύ αξιόπιστα. Για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε περισσότερη δυνατότητα να κάνουμε μοριακά τεστ, δυνατότητα την οποία μας προσφέρετε εδώ, με τρόπο πολύ αξιόπιστο και γρήγορο.
Αυτό μας κάνει και εμάς να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα συνολικό σχέδιο σταδιακού ανοίγματος της κοινωνίας και της οικονομίας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι πρέπει να εντοπίζουμε πολύ γρήγορα τις όποιες νέες πιθανές εστίες. Αν δεν έχουμε αυτά τα εργαλεία στη διάθεσή μας, δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το συνολικό μας σχέδιο».
Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό του Κέντρου για το έργο του. «Και εγώ τους οφείλω ένα ευχαριστώ. Δεν μπορώ να τους σφίξω το χέρι σε αυτή τη συγκυρία, αλλά θέλω να μεταφέρετε σε όλο το προσωπικό τις προσωπικές μου ευχαριστίες και προφανώς και του Υπουργείου και του κυρίου καθηγητή, διότι το συνολικό σχέδιο το οποίο υλοποιούμε είναι όσο ισχυρό όσο όλοι οι κρίκοι στην αλυσίδα.
Και το ζήτημα των αξιόπιστων τεστ μοριακού ελέγχου -μέχρι τουλάχιστον να φτάσουμε και να εξερευνήσουμε πιθανώς νέες τεχνολογίες οι οποίες όμως ακόμα, θέλω να το τονίσω, είναι στη φάση του δοκιμαστικού ελέγχου- το βαρύ πυροβολικό των τεστ θα είναι πάντα τα αξιόπιστα μοριακά τεστ. Και βέβαια στην πρώτη γραμμή θα βρεθείτε εσείς.
Δεν θέλω, επίσης, να ξεχάσω και να παραμελήσω την πολύ σημαντική δουλειά την οποία κάνετε ούτως ή αλλώς στο μοριακό έλεγχο του αίματος. Με την ευκαιρία αυτή να κάνω ακόμα μία έκκληση για εθελοντές αιμοδότες. Χρειαζόμαστε αίμα, δεν έχει σταματήσει να αρρωσταίνει ο κόσμος μόνο επειδή έχουμε μία πανδημία κορονοϊού. Άρα, αυτή η κουλτούρα εθελοντών αιμοδοτών η οποία πιστεύω ότι έχει ριζώσει για τα καλά στην Ελλάδα, πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Και βέβαια να γνωρίζουν όλοι οι αιμοδότες, αλλά και όλοι όσοι παίρνουν αίμα, ότι υπάρχει ένας αξιόπιστος μηχανισμός ελέγχου της ποιότητας του αίματος, ο οποίος εξασφαλίζει 100% ότι δεν πρόκειται κανείς να πάρει αίμα το οποίο καθ’ οιονδήποτε τρόπο μπορεί να του δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Άρα, να μην ξεχνάμε και τη βασική σας δουλειά.
Αλλά νομίζω δείξατε μία πολύ μεγάλη, όπως και όλη η χώρα νομίζω, μία πολύ μεγάλη προσαρμοστικότητα. Το μυστικό της επιτυχίας στην αντιμετώπιση της κρίσης είναι η γρήγορη προσαρμοστικότητα. Να αξιοποιούμε υφιστάμενες παραγωγικές δυνατότητες και ένα μεγάλο μπράβο στον Υπουργό, αλλά και στον Υφυπουργό, ο οποίος από πλευράς Υπουργείου ηγήθηκε όλης αυτής της προσπάθειας. Καλή δύναμη. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την υλικοτεχνική υποδομή του Κέντρου, η οποία επιτρέπει τη μαζική τέλεση μοριακών ελέγχων αίματος και την έκδοση αποτελεσμάτων εντός λίγων ωρών.
Στα τέλη Φεβρουαρίου το ΕΚΕΑ απέκτησε τρία συστήματα μοριακής εξέτασης cobas 8800. Δύο εβδομάδες αργότερα, όταν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε διαγνωστική μέθοδο για τον SARS-CoV-2 που διενεργείται από συστήματα αυτού του τύπου, η χώρα μας κινήθηκε άμεσα και προμηθεύτηκε μία πρώτη ποσότητα 90.000 τεστ.
Το σύστημα cobas 8800 έχει τη δυνατότητα να αποδίδει περίπου 1.000 αποτελέσματα σε διάστημα οκτώ ωρών. Μία από τις τρεις μονάδες έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού, ενισχύοντας περαιτέρω τις διαγνωστικές δυνατότητες της Ελλάδας. Τα νοσοκομεία και ο ΕΟΔΥ έχουν άμεση ηλεκτρονική πρόσβαση στα αποτελέσματα, δίχως να εκτίθενται τα προσωπικά δεδομένα των εξεταζόμενων.
Στο πλαίσιο του πνεύματος των δωρεών που επικρατεί, η αναβάθμιση του εργαστηρίου του ΕΚΕΑ ώστε να έχει το απαιτούμενο επίπεδο πιστοποίησης βιολογικής ασφάλειας, κόστους 93.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από προσφορά ιδιώτη. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν σε διάστημα επτά ημερών οι εργασίες κατασκευής κατάλληλου βιολογικού θαλάμου για τον ασφαλή χειρισμό πιθανώς μολυσματικού υλικού.
Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου για τον νέο κορονοϊό καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ Παναγιώτης Κατσίβελας και ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου, Κώστας Σταμούλης.

ΑΣΕΠ νεώτερα

Ανακοίνωση

1. 5ΕΑ/2019: Έκδοση τελικών πινάκων κατάταξης
2. 1Κ/2018: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΠΕ
3. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για προμήθεια-συντήρηση UPS
4. Πρόσκληση υποβολής οικονομικής προσφοράς για 2 θέσεις δικτύου, τηλεφώνου & ρεύματος
5. 2Κ/2020: Πλήθος Αιτήσεων Συμμετοχής
6. 1Κ/2020: Πλήθος Αιτήσεων Συμμετοχής
7. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για καθαρισμό υπόγειων χώρων σταθμεύσεως
8. Εκ νέου Πρόσκληση για την προμήθεια & εγκατάσταση κάρτας Fax



Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού
Δ/νση Διαχείρισης Δεδομένων & Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών
Τηλ: 2131319100
Δ/νση: Πουλίου 6 Αμπελόκηποι Τ.Κ. 115 23

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΣΤΟ Γ.Γ. ΤΗΣ ΣΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23.4.20
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΣΤΟ Γ.Γ. ΤΗΣ ΣΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Επιστολή στο Γενικό Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Luca Visentini, απέστειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με την οποία επισημαίνει τον κίνδυνο τους επόμενους μήνες οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, αλλά και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, να βιώσουν μία νέα περίοδο ανασφάλειας, φτώχειας και κοινωνικών ανισοτήτων.
Στην επιστολή επισημαίνεται το γεγονός ότι επί 10 χρόνια οι Έλληνες εργαζόμενοι και τα πλέον ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, με τρία αλλεπάλληλα μνημόνια, επωμίστηκαν τα βάρη της κρίσης, καταβάλλοντας τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και ανθρώπινο κόστος. Για αυτούς τους λόγους είναι αδιανόητο, όπως τονίζεται επί λέξει στην επιστολή, για τους Έλληνες αλλά και για άλλους ομοιοπαθείς λαούς της Ευρώπης να ακούγονται τετριμμένες και αποτυχημένες «ιδέες» για επαναφορά μνημονιακών καθεστώτων, τάχα για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της τραγικής επιδημίας. Πρόκειται για προτάσεις που εκτός του ότι είναι άχρηστες και απαράδεκτες, ουσιαστικά διευρύνουν το ήδη υπέρογκο χρέος, σχετίζονται με μνημόνια και αιρεσιμότητες και για ακόμη μία φορά υπονομεύουν την ενότητα και την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, εκφράζοντας την απόλυτη συμφωνία του με την επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΣ στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζει την αναγκαιότητα εξασφάλισης ρευστότητας προκειμένου μεταξύ άλλων να χρηματοδοτηθούν βραχυπρόθεσμα η αμοιβή της εργασίας, και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, να υποστηριχθεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων που χάνουν τη δουλειά τους, να προστατευτούν οι εργαζόμενοι σε άτυπες μορφές απασχόλησης και να καλυφθούν οι σημαντικές δαπάνες δημόσιας υγείας. Από την άποψη αυτή, όπως αναφέρεται στην επιστολή, τα συνδικάτα πρέπει να στηρίξουν ενεργά στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρωτοβουλίες που εξετάζουν τη δυνατότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράζει απευθείας κρατικά ομόλογα καθώς και την επιλογή μέσων κοινής χρηματοδότησης(πχ έκδοση κορονοομολόγου). Επίσης η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα να αγοράζει από τη δευτερογενή αγορά αμέσως συμφωνημένες εκδόσεις ομολόγων (για την υγειονομική κρίση αλλά και για την επανεκκίνηση των οικονομιών).
                                                                           ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Γιώργος Καρασμάνης : Τώρα όσο ποτέ άλλοτε για μια ζωντανή και προσοδοφόρα Ελληνική Ύπαιθρο.


            Μας αποκαλούσαν εκκεντρικούς και μεμψίμοιρους. Μας έλεγαν παλιομοδίτες. Συντηρητικούς και  οπισθοδρομικούς. Όλους εμάς, που εδώ και πολλά χρόνια, βλέποντας την ελληνική γεωργία-κτηνοτροφία-αλιεία να συρρικνώνεται παραγωγικά και να απαξιώνεται κοινωνικά, προσπαθούσαμε με λόγια και με πράξεις, να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Να υπερασπιστούμε την αξία της πρωτογενούς παραγωγής, την κοινωνική συνοχή, μέσω της ανάπτυξης της υπαίθρου και την καταξίωση του αγροτικού επαγγέλματος ως πηγή ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος.
Είμαστε από τότε οι ονειροπόλοι, που δεν ακούγαμε τις Σειρήνες της «προόδου», της «ανάπτυξης χωρίς παραγωγή», του «εύκολου και γρήγορου κέρδους», της «καπατσοσύνης» και του life style. Στην καλυτέρα των περιπτώσεων ήμασταν οι αναχρονιστικοί, που ακόμα πιστεύαμε στην αξία της γης, της καλλιέργειάς της, στις εκτροφές των ζώων και στη χρήση της θάλασσας για αλιεία και όχι μόνο για beach bars και ομπρελό-καθίσματα.
Στα χρόνια που πέρασαν – είναι αλήθεια – δεν καταφέραμε και πάρα πολλά. Ίσως να φταίμε και εμείς, γιατί δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε με την γλώσσα που θα μας αντιλαμβανόταν καλύτερα η ελληνική κοινωνία. Ίσως δεν προσπαθήσαμε όσο έπρεπε, μιας και ο «αντίπαλος» ήταν πολύ ισχυρός και καλά οργανωμένος στο να προβάλει το μήνυμά του : «Τι τους θέλουμε όλους αυτούς τους χωριάτες ; ».
   Αλλά μετά ήρθε η οικονομική κρίση και η χρεοκοπία. Τα μνημόνια και η λιτότητα. Και τώρα νάσου και η πανδημία του κωρανοϊού. Απέναντι στην ανέχεια και τον ίδιο το θάνατο, προσπαθούμε με κάθε μέσο αφενός για την υγεία και αφετέρου για την επιβίωση. Είναι τώρα λοιπόν που ξανασκεφτόμαστε – τρέχοντας στις υπεραγορές, κοινώς ελληνιστί super markets – πως εκτός από την υγεία, δεν πρέπει να μας λείψει το νερό και τα τρόφιμα.
Τρόφιμα. Και ποιος τα φτιάχνει ; Οι τράπεζες, τα χρηματιστήρια, οι ασφαλιστικές εταιρίες, τα bar, οι καφετέριες, οι ταβέρνες, τα malls, τα ξενοδοχεία, τα φροντιστήρια, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι boutique, τα κομμωτήρια ή τα spa και τα γυμναστήρια ; Ποιος τα παράγει, από πού βγαίνουν ;
Καλά και χρήσιμα όλα τα προηγούμενα και άλλα πολλά. Η ζωή δεν είναι μονοδιάστατη και κάθε επάγγελμα έχει τη δική του χρησιμότητα και το δικό του λόγο ύπαρξης. Όμως το φαγητό, από πού βγαίνει ; Και εάν λείψει τι θα γίνουν όλα τα προαναφερόμενα ; Θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε αυτά ; Και εάν ναι, πως ; Με χαπάκια ;
Τώρα – και συγνώμη για την έκφραση – που σφίξανε τα γάλατα και ζόρισαν τα πράγματα, τώρα λοιπόν μήπως – λέω μήπως – ήρθε η ώρα να ξανασκεφτούμε ότι αυτό που ονομάζουμε αγροτική παραγωγή έχει τεράστια σημασία για την καθημερινή μας ζωή. Μήπως τώρα πρέπει να ξαναδούμε με άλλο μάτι, με άλλη διάθεση-άποψη ότι η αυτάρκεια σε τρόφιμα και ένας αγροτο—διατροφικός τομέας ισχυρός, βιώσιμος και υγιής μας δίνει ελπίδες όχι μόνο για επιβίωση, αλλά και για ανάπτυξη με ένα άλλο περιεχόμενο στη ζωή μας.
Μήπως – λέω μήπως – ήρθε η ώρα να σταματήσουμε την απαξίωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, να θέσουμε σε νέες βάσεις τις προτεραιότητές μας ως κράτος και ως κοινωνία και να επανεξετάσουμε τους τρόπους και την αντιμετώπιση στο σύνολο του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας.
Και για να μην υπάρχει παρεξήγηση : Όχι με παρεμβάσεις, που αντί για την παραγωγή, υποθάλπτουν τη συνδιαλλαγή και την «καπατσοσύνη». Όχι με προνόμια και δομές για την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων και εγωισμών. Αλλά για τη βελτίωση, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη ενός αγροτικού τομέα ικανού να ανταποκριθεί στις διατροφικές ανάγκες της πατρίδας μας και ισχυρού, που μπορεί να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα του.
Ακόμα έχουμε την πολύτιμη γη, τους φυσικούς πόρους, το κλίμα. Έχουμε τους ανθρώπους - μπορούμε να φέρουμε ακόμα περισσότερους στην παραγωγή. Έχουμε  υποδομές, γνώση και εμπειρία. Εκείνο που απομένει είναι να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση : Η ελληνική ύπαιθρος πρέπει να σταθεί ζωντανή, προσοδοφόρα, ενεργητική και παραγωγική με κάθε πρόσφορο μέσο, με κάθε προσπάθεια. Και ίσως με κάθε κόστος. Όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο, που μόνο ένας αιθεροβάμονας δεν βλέπει ότι και αυτό θα είναι δύσκολο.
Αυτή την απόφαση πρέπει να την πάρουμε σήμερα. Όχι αύριο. Θα είναι αργά. Στηρίζαμε και στηρίζουμε  γιατρούς και νοσοκομεία και όλο το υγειονομικό μας προσωπικό. Μαζί και τους ανθρώπους, που καθημερινά μοχθούν για να κρατήσουν την κοινωνία μας όρθια και υγιή. Αλλά ταυτόχρονα οφείλουμε να στηρίξουμε και αυτούς που καθημερινά μοχθούν στο χωράφι, στο στάβλο και στη θάλασσα, για να έχουμε μια κοινωνία πραγματικά αλληλέγγυα.
Όχι μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Αλλά από τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πρέπει ως ελληνική πολιτεία, κοινωνία, οικονομία και ο καθένας μας προσωπικά να γίνουμε ξανά «εκκεντρικοί», «μεμψίμοιροι», «παλιομοδίτες», «συντηρητικοί», «οπισθοδρομικοί» και «ονειροπόλοι»» και να στηρίξουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, αλλά και πολλές άλλες που θα βρούμε μαζί στην πορεία, τον αγροτικό τομέα. Έναν τομέα,  που έχει να μας δώσει τόσα αγαθά, που ούτε εμείς που τον στηρίζαμε τόσα χρόνια, δεν μπορούμε να φανταστούμε.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Ο χρόνος – παρά τη σχετικότητά του – δεν είναι μεγάλος. Το οφείλουμε και σε εμάς, αλλά και στις επόμενες γενιές. Και έχουμε μπροστά μας πολλές δυνατότητες παρέμβασης : Την καινούργια ΚΑΠ, με ένα άλλο μοντέλο και μια άλλη φιλοσοφία διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων.
Την εκπόνηση και εφαρμογή ενός εθνικού σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού μας τομέα, με πρώτιστο στόχο την όσο το δυνατόν επάρκεια-αυτάρκεια σε ολόκληρη την γκάμα των τροφίμων και την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών με γνώμονα το αγροτο-διατροφικό μοντέλο.
  Την πραγματική και ουσιαστική προστασία της αγροτικής δραστηριότητας και  παραγωγής με εγχώρια και κοινοτικά κεφάλαια από τις κλιματικές αλλαγές, τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τις απότομες διακυμάνσεις των τιμών.  Την καταξίωση του αγροτικού επαγγέλματος ως πηγή εισοδήματος, προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Την προσέλκυση ολοένα και περισσοτέρων νέων ανθρώπων στην αγροτική δραστηριότητα και στη διατήρηση και αναβάθμιση του κοινωνικού ιστού στην ύπαιθρο, με επαρκή χρηματοδότηση, έργα υποδομών, καινοτόμες δραστηριότητες, προάσπιση της ομαδικότητας και του συνεργατισμού.
Με θεσμούς, εργαλεία και παρεμβάσεις που καθημερινά θα αναδεικνύουν την αξία της πρωτογενούς παραγωγής στη ζωή, το μέλλον και τη σωματική, ψυχική και κοινωνική υγεία της ελληνικής κοινωνίας.
Παραμένουμε οι ίδιοι και συνεχίζουμε με εξειδικευμένες παρεμβάσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις για μια ζωντανή και προσοδοφόρα Ελληνική Ύπαιθρο.

Καποδιστρίου 10, 58100 Γιαννιτσά, Τηλ:23820.24220, 23820.83228, FAX:23820.82761
Υποσμηναγού Γιάκα 4, 58 200 Έδεσσα. Τηλ: 23810.26080, FAX: 23820.82761



23/04/2020

RUSSIA's latest:Meeting on sanitary and epidemiological situation


Meeting on sanitary and epidemiological situation



Vladimir Putin held a meeting on the sanitary and epidemiological situation in the Russian Federation in video conference format.
April 20, 2020
16:20
Novo-Ogaryovo, Moscow Region


Meeting on the sanitary and epidemiological situation in the Russian Federation in video conference format.

President of Russia Vladimir Putin: Good afternoon, colleagues.

Taking part in our work today are experts in countering epidemics, leading virologists, infectious disease specialists, as well as heads of research centres.

Your professional assessments and recommendations are vitally important for us, federal and regional authorities. This is why we will constantly be keeping in touch with you.

You are well aware that the situation remains difficult. Regrettably, the epidemic keeps spreading. The number of people infected with the coronavirus is growing, and not only in Moscow which was the first to encounter the threat. However, we understood, knew and were preparing for this, we knew that the epidemic would begin to spill over to other regions. Unfortunately, this has also happened.

However, we managed to somewhat rein in and slow down this process by carrying out preventive measures. Nevertheless, the infection has already been registered in 85 regions of the Federation, unfortunately, even if it is a matter of several cases.

Ο Κύκλος Ιδεών διοργανώνει διαδικτυακή δημόσια συζήτηση με θέμα : «Ιδιωτικότητα και προσωπικά δεδομένα την εποχή του κορωνοϊού»

Ο Κύκλος Ιδεών διοργανώνει διαδικτυακή δημόσια συζήτηση με θέμα :

«Ιδιωτικότητα και προσωπικά δεδομένα την εποχή του κορωνοϊού»
- Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η πανδημία με σεβασμό στο κράτος δικαίου και τις αξίες της δημοκρατικής κοινωνίας;»

Συζητούν:

Λίνος - Αλέξανδρος Σισιλιάνος, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επίτιμος Πρόεδρος ΣτΕ
Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, που θα συντονίσει και τη συζήτηση

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, ώρα έναρξης 19:00

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω

Youtube https://www.youtube.com/ channel / UC27oe6fp-w8nmtsmBzN- X8A? View_as = συνδρομητής

Facebook Live https://www.facebook.com/ Ευάγγελος-Βενιζέλος- 80258823622 /

Καθώς και από τις σελίδες: evenizelos.gr  &  ekyklos.gr


Μπορείτε να στείλετε ερωτήσεις πριν ή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο ekyklos.gr@gmail.com & info@ekyklos.gr


Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του σχολείου





22-04-20 Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του σχολείου

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που στοχεύει στην αναβάθμιση του σχολείου και περιλαμβάνει ρυθμίσεις και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρουσιάστηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης από την Υπουργό, κα Νίκη Κεραμέως, καθώς και από τους Υφυπουργούς, κ.κ. Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη, στους συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ. Εντός της ημέρας, το νομοσχέδιο αναμένεται να αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση, ενώ έχει ήδη παρουσιαστεί από την Υπουργό, κα Νίκη Κεραμέως, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, όπως θα συμπληρωθούν με υπουργικές αποφάσεις και λοιπές δράσεις, κινούνται σε 3 βασικούς άξονες: (α) την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών στο σχολείο, (β) στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στο σχολείο και (γ) οργανωτικές και βελτιωτικές ρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση. Συνοπτικά:

Α. Αλλαγές στο πρόγραμμα του σχολείου


Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Εισάγονται πιλοτικά νέες θεματικές στο υποχρεωτικό πρόγραμμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων από το επόμενο σχολικό έτος (2020-2021). Στόχος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων είναι να ενισχυθεί η καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης (από κοινού «δεξιότητες του 21ου αιώνα») στους μαθητές, όπως και η βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση. Τα εργαστήρια οργανώνονται σε 4 θεματικούς κύκλους (Ευ ζην, Περιβάλλον, Κοινωνική Ενσυναίσθηση και Ευθύνη, Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία) και περιλαμβάνουν διάφορες επιμέρους θεματικές (ανά ηλικία), όπως π.χ. εθελοντισμός, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οικολογική συνείδηση, πρόληψη από εξαρτήσεις, επιχειρηματικότητα, πρόληψη και προστασία από φυσικές καταστροφές, αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα, ρομποτική, νέες τεχνολογίες κ.α.


Αγγλικά στο νηπιαγωγείο: Εισάγεται πιλοτικά στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου η ενασχόληση των μαθητών με την αγγλική γλώσσα μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων.


Κατανομή ωρών διδασκαλίας: Ενισχύεται η διδασκαλία της Πληροφορικής, των Ξένων Γλωσσών, των Κλασικών Γραμμάτων και της Φυσικής Αγωγής, όπως και η εκπόνηση ερευνητικών/συνθετικών εργασιών ως συμπληρωματικός ή εναλλακτικός τρόπος αξιολόγησης.


Οργάνωση και παρακολούθηση μαθημάτων – Αξιολόγηση: Μεταξύ άλλων,


στο Γυμνάσιο αυξάνονται από 4 σε 7 τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και προβλέπεται ερευνητική εργασία για την Πληροφορική, εξορθολογίζονται οι προϋποθέσεις προαγωγής και απόλυσης των μαθητών (βαθμολογική βάση 10 σε κάθε μάθημα ή 13 κατά μέσο όρο, και προσθήκη ορίου μαθημάτων (4) για δυνατότητα επανεξέτασης τον Σεπτέμβριο)


στο Λύκειο αυξάνονται κατά ένα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στη Β’ και Γ’ Λυκείου, οι μαθητές προάγονται/απολύονται εφόσον έχουν γενικό μέσο όρο τουλάχιστον 10 αντί για 9,5 που ισχύει μέχρι σήμερα, οι μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης στη Γ’ Λυκείου θα παρακολουθήσουν υποχρεωτικά και μαθηματικά, και οι θετικής κατεύθυνσης θα παρακολουθήσουν ιστορία (λογική «κόντρα» μαθήματος), ενώ θα αναγράφεται η διαγωγή στους τίτλους σπουδών.

Στόχος των ρυθμίσεων αυτών είναι η ενίσχυση της σφαιρικότερης καλλιέργειας των μαθητών, η διαμόρφωση ενός συνεκτικότερου πλαισίου αξιολόγησης της επίδοσής τους και, συνακόλουθα, η προώθηση της συστηματικότερης παρακολούθησης και μελέτης των μαθημάτων.


Τράπεζα Θεμάτων: Συστήνεται εκ νέου ο θεσμός της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας στο Λύκειο, με στόχο να συμβάλλει στον καλύτερο εκπαιδευτικό σχεδιασμό και στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Η εισαγωγή της προβλέπεται να είναι σταδιακή (αφορά τους μαθητές που εισέρχονται από το επόμενο σχολικό έτος στην Α’ Λυκείου).


Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: Μεταξύ άλλων, μειώνονται οι Ομάδες Προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου από 4 σε 3 και επαναφέρονται οι συντελεστές βαρύτητας σε δύο μαθήματα ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση από την επόμενη σχολική χρονιά. Οι ρυθμίσεις αυτές αποσκοπούν στην ορθολογικότερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του προγράμματος της Γ’ Λυκείου αναφορικά με την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Επίσης, από το μεθεπόμενο σχολικό έτος (2021-2022) οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών θα εξετάζονται στο μάθημα των Λατινικών αντί της Κοινωνιολογίας.

Συμπληρωματικά προς τις ανωτέρω νομοθετικές ρυθμίσεις, έχει δρομολογηθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής η διαμόρφωση νέων προγραμμάτων σπουδών και η σύνταξη νέων βιβλίων για όλες τις βαθμίδες του σχολείου. Έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στις πολλαπλές πηγές και στη συγκριτική ανάλυση, καθώς και σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας.

Β. Στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου


Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: Ενισχύεται και διευρύνεται ο θεσμός των Πρότυπων Σχολείων (ενίσχυση του προτύπου της αριστείας με την έννοια της διαρκούς αυτό-βελτίωσης των μαθητών) και Πειραματικών Σχολείων (έμφαση σε υλοποίηση πειραματικών μεθόδων, πρακτικών και εργαλείων σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού). Τα σχολεία αυτά αποτελούν από κοινού ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο εθνικών διαστάσεων για το σχεδιασμό και την εφαρμογή διαφοροποιημένων και καινοτόμων εκπαιδευτικών πολιτικών. Από το Σεπτέμβριο 2020, προβλέπεται η λειτουργία 24 Πρότυπων και 38 Πειραματικών Σχολείων. Από το Σεπτέμβριο του 2021, προβλέπεται η επέκταση του θεσμού, με το χαρακτηρισμό και άλλων δημόσιων σχολείων ως Προτύπων ή Πειραματικών.


Αξιολόγηση: Θεσμοθετείται από το ερχόμενο σχολικό έτος (2020-21) ένα νέο συνεκτικό πλαίσιο για την καλύτερη οργάνωση του ετήσιου προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου, που συνδυάζεται με το σχεδιασμό συλλογικών και επιμορφωτικών δράσεων για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, καθώς και για τη διττή αξιολόγηση σε επίπεδο σχολικής μονάδας: αφενός, εσωτερική αυτό-αξιολόγηση, και αφετέρου εξωτερική αξιολόγηση από το οικείο ΠΕ.Κ.Ε.Σ.. Η εξωτερική αξιολόγηση προβλέπει ενεργό ρόλο του ΙΕΠ καθώς και της ΑΔΙΠΠΔΕ, αρχής που σχετίζεται άμεσα με τη διασφάλιση της ποιότητας στην παρεχόμενη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δρομολογείται, επίσης, εντός του 2020 η σύνταξη του ΠΔ για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών.


Εκπαιδευτικοί στην τάξη: Εισάγονται κίνητρα και ρυθμίσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση της πλήρωσης κενών, ιδίως μέσω της διπλής μοριοδότησης της εκπαιδευτικής υπηρεσίας που παρέχεται σε δυσπρόσιτες περιοχές και της προτεραιότητας στην κάλυψη λειτουργικών κενών στη διδασκαλία πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων. Προβλέπεται επίσης 2ετής διάρκεια ισχύος πινάκων των εκπαιδευτικών.


Ασφάλεια στο σχολείο / Ρυθμίσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού: Θεσμοθετείται ο «Εκπαιδευτικός Εμπιστοσύνης», που λειτουργεί συμπληρωματικά και ενισχυτικά προς τις υφιστάμενες υποστηρικτικές δομές, και ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Δρομολογούνται, επίσης, αλλαγές στη διαβάθμιση των προβλεπόμενων παιδαγωγικών μέτρων.


Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό: Μεταξύ άλλων, εισάγονται οργανωτικές ρυθμίσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος πλήρωσης κενών, την απλοποίηση διαδικασιών, την παροχή κινήτρων και μεγαλύτερης ελευθερίας των εκπαιδευτικών και άλλες ρυθμίσεις που διέπουν το καθεστώς τους.

Συμπληρωματικά προς τις ανωτέρω νομοθετικές ρυθμίσεις, προβλέπεται διευρυμένο πρόγραμμα για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών (βασικοί εγγραμματισμοί, νέες θεματικές και προγράμματα σπουδών, εισαγωγική επιμόρφωση, διαφοροποιημένη διδασκαλία κ.α.), με έμφαση σε καινοτόμους μεθόδους επιμόρφωσης (επιμορφωτές-πολλαπλασιαστές, συνδυασμός δια ζώσης και εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, συνεργασία με ΑΕΙ κ.α.).

Γ. Οργανωτικές και βελτιωτικές ρυθμίσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση


Ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών πανεπιστημίων: Προβλέπεται η δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων από κάθε ΑΕΙ (χωρίς υποχρεωτική συνεργασία με το ΔΙΠΑΕ και χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση Υπουργού), θεσμοθετούνται τα κοινά (joint) και διπλά (dual) προγράμματα σπουδών μεταξύ ελληνικών και ξένων ΑΕΙ, θερινά προγράμματα στα ΑΕΙ, ενώ παράλληλα παρέχονται διευκολύνσεις για την προσέλκυση και τη διαμονή αλλοδαπών φοιτητών.


Διαδικασία ανάδειξης Πρυτανικών Αρχών: Θεσμοθετείται το ενιαίο ψηφοδέλτιο Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων, προβλέπεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη διασφάλιση του αδιάβλητου και τη διευκόλυνση συμμετοχής στη διαδικασία, αλλάζει το εκλεκτορικό σώμα και καθιερώνεται η 4ετής θητεία.


Νέο πλαίσιο για τις μετεγγραφές φοιτητών: Καθιερώνεται για πρώτη φορά πρόσθετο ακαδημαϊκό κριτήριο (βάση εισαγωγής μείον 2.750 μόρια), εξορθολογίζονται τα υφιστάμενα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια για την αποφυγή καταστρατήγησης των κανόνων (π.χ. εξέταση μέσου όρου εισοδημάτων 3 τελευταίων ετών και όχι μόνο ενός), και εισάγεται η καινοτομία του β’ κύκλου μετεγγραφών (περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης σε άλλο τμήμα του ίδιου επιστημονικού πεδίου).

Επιπλέον της δημόσιας διαβούλευσης, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ παραμένει στη διάθεση των οικείων θεσμικών φορέων, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικότερα το περιεχόμενο των διατάξεων του νομοσχεδίου (ήδη μέσω τηλεδιάσκεψης, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή).




Στιγμιότυπα από τη σημερινή παρουσίαση του νομοσχεδίου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στους συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η νέα τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ και τα μέτρα για την πανδημία στο Συμβούλιο Αρχηγών της Κύπρου

New post on Hellasjournal.com

Η νέα τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ και τα μέτρα για την πανδημία στο Συμβούλιο Αρχηγών της Κύπρου

by ELISAVET
Συνέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Συμβούλιο Αρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων για συζήτηση θεμάτων που αφορούν στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ κατά τη σύσκεψη, η οποία θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί, αναμένεται να συζητηθεί και η νέα εισβολή της Τουρκίας, με το γεωτρύπανο "Γιαβούζ", […]
ELISAVET | April 23, 2020 at 10:26 am 

Έλληνες επιστήμονες στην πρώτη γραμμή της έρευνας του Πανεπιστημίου ΜΙΤ για τον κορωναϊό

New post on Hellasjournal.com

Έλληνες επιστήμονες στην πρώτη γραμμή της έρευνας του Πανεπιστημίου ΜΙΤ για τον κορωναϊό

by giorgosvoul
Στην πρώτη γραμμή των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου MIT των ΗΠΑ για τον κορονοϊό βρίσκονται Έλληνες επιστήμονες, καθηγητές και ερευνητές στη Βοστώνη. Η ομάδα COVIDAnalytics είναι μια από τις σημαντικότερες ερευνητικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Τεχνολογικό Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Αποτελείται από περίπου 25 ερευνητές του ΜΙΤ υπό την καθοδήγηση […]

Ο Λ. Αυγενάκης συμμετείχε στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 21 Απριλίου 2020


«Η επανεκκίνηση του αθλητισμού πρέπει να αποτελέσει στόχο και πολιτική και της ίδιας της Ευρώπης»

-Ο Λευτέρης Αυγενάκης συμμετείχε στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου διαπιστώθηκε η αθλητική πρωτοπορία της Ελλάδας τόσο χρονικά όσο και σε δράσεις κατά του κορωνοϊού, ενώ επιβεβαιώθηκε η ανάγκη αντιμετώπισής του με κοινό βηματισμό

Στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργάνωσε η κροατική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να συζητηθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στον αθλητικό τομέα, συμμετείχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Στην 3,5 ωρών παραγωγική συζήτηση υπήρξε σύγκλιση απόψεων ως προς την έκταση των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία, αλλά και ως προς τις καλές πρακτικές που έχουν ακολουθηθεί στην αντιμετώπισή της και οι οποίες χρειάζεται να συνεχιστούν στην επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας.
Διαπιστώθηκε από όλα τα κράτη-μέλη ότι η Ελλάδα ήταν πρωτοπόρος τόσο χρονικά όσο και στις δράσεις που πραγματοποίησε και πραγματοποιεί εναντίον του κορωνοϊού, οι οποίες αναλύθηκαν από τον κ. Αυγενάκη.
Επισημάνθηκε, επιπλέον, ότι η επιστροφή στην αθλητική κανονικότητα πρέπει να γίνει με πολύ προσεκτικά και κοινά βήματα, ώστε να είναι ομαλή κι όχι ασύντακτη. Μέσα από μια κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια που θα καταδεικνύει το κλίμα συνεργασίας, αντοχής και αλληλεγγύης στα αθλητικά ζητήματα ανάμεσα στις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ήταν η εξής:
«Ευχαριστώ πολύ την Κροατική Προεδρία και τον Υπουργό Αθλητισμού της Κρoατίας κ. Druzak για την πρωτοβουλία σας να συζητήσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στον αθλητισμό.
Επιτρέψτε μου, να ξεκινήσω με μια αναφορά στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας. Στις 12 Μαρτίου ξεκίνησε η Ολυμπιακή φλόγα το ταξίδι της προς το Τόκιο από το στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας. H τελετή έγινε χωρίς θεατές, παρουσία και του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Μαργαρίτη Σχοινά και της Επιτρόπου για την Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμό, Εκπαίδευση και Νεολαία κας Μαρίας (Mariya) Γκάμπριελ, οι οποίοι,  μάλιστα, έτρεξαν και ως λαμπαδηδρόμοι!
Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να αναβλήθηκαν για το 2021, όμως, τα ιδεώδη και οι αξίες που πρεσβεύουν η Ολυμπιακή Φλόγα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πιο επίκαιρα και σημαντικά από ποτέ: οι αξίες της αέναης προσπάθειας για βελτίωση, της αλληλεγγύης και των κοινών ευρωπαϊκών αξιών.
Η κρίση της πανδημίας αναδεικνύει ένα σημαντικό Ολυμπιακό μήνυμα, το οποίο είναι και συστατικό μήνυμα της ΕΕ: είναι πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν. Και, φυσικά, ο αθλητισμός μας ενώνει. Και μας ενώνει και σε αυτή την κοινή μάχη κατά του κορονοϊού!
Στην Ελλάδα, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα τη διάσωση της ζωής και την προστασία της υγείας των πολιτών μας, πήραμε αυστηρά μέτρα. Τα μέτρα κατά του κορονοϊού έχουν οδηγήσει σε αναστολή οιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας, επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής, με σημαντικές επιπτώσεις για αθλητές, προπονητές, προσωπικό των Ομοσπονδιών και των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, τις αθλητικές ενώσεις, τις αθλητικές διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα. Ειδικότερα, τα μέτρα που λάβαμε στον τομέα του αθλητισμού:
·     Πριν προβούμε σε κλείσιμο των εγκαταστάσεων, προχωρήσαμε άμεσα στη διενέργεια απολυμάνσεων σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας και κάναμε συστάσεις προς τους Δήμους για να πραγματοποιήσουν απολυμάνσεις σε όλους τους αθλητικούς χώρους.
·     Κλείσιμο όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και αναστολή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων από τις 13-03-2020.
·     Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίαςδημοσίων και ιδιωτικών γυμναστηρίων, ιδιωτικών σχολών εκμάθησης αθλημάτων και κολυμβητηρίων (κλειστών και ανοιχτών) από τις 13-03-2020.
Οι πολιτικές μας υλοποιούνται σε 2 βασικές κατευθύνσεις που λειτουργούν ταυτόχρονα:

1)  Λάβαμε μέτρα για την στήριξη της αθλητικής οικογένειας. Έτσι, οι Ομοσπονδίες, τα αθλητικά σωματεία, οι αθλητές και το προσωπικό των ΕΑΚ και των Ομοσπονδιών συμπεριλαμβάνονται στα θετικά μέτρα (οικονομική ενίσχυση, δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας) που έχει λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση για την στήριξη όσων πλήττονται άμεσα από την πανδημία. 
Παράλληλα, έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των αθλητών και δεδομένου ότι δεν υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί η συνέχεια των προπονήσεων τους, με παράλληλη διασφάλιση της ασφάλειας τους, προχωρήσαμε στην απαγόρευση προπονήσεων έως το τέλος Απριλίου. Ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας θα αποφασίσουμε για τη συνέχιση ή μη του μέτρου αυτού.

2)  Υλοποιούμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα το «Ζήσε Αθλητικά»:
Είναι ένα πρωτοποριακό τριετές πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία, με αποστολή την προώθηση του Αθλητικού Ιδεώδους και του Αθλητικού Ήθους ως προτύπου της καθημερινής ζωής. Συμμετέχουν Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και δημοφιλείς αθλητές κα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όλων καις ιδίως, των νεότερων γενιών (παιδιά και έφηβοι) στις αξίες του αθλητισμού. 
Λόγω της κρίσης με τον κορωνοϊό μετεξελίχθηκε με διαδικτυακές καμπάνιες μέσω αλλεπάλληλων βιντεομηνυμάτων #ziseathlitika στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube) για:
·        «Μένουμε Σπίτι», περνώντας το μήνυμα της κοινωνικής αποστασιοποίησης και του περιορισμού της διάδοσης του ιού,
·        «Γυμναζόμαστε στο Σπίτι», με σειρά από βίντεο με ιδέες και ασκήσεις άθλησης στο σπίτι,
·        «Ισορροπημένη Διατροφή», με προτάσεις υγιεινής διατροφής,
·        «Δίνουμε Αίμα», με δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, όπου δημοφιλείς αθλητές δίνουν αίμα και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις σε μεγάλα αθλητικά κέντρα, με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών, και
·        «Δημοπρασίες» αθλητικών ενθυμίων (www.charityidols.com/el/) για την ενίσχυση του Δημoσίου Συστήματος Υγείας, όπου Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και διάσημοι αθλητές προσφέρουν προσωπικά αθλητικά αντικείμενα. Οι πρώτες μέρες είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές.

Η πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πως θα αξιοποιήσουμε αυτή την κρίση, ώστε να ενισχυθεί ο αθλητισμός, να αυξηθεί η διάχυση της άσκησης, του ευ αγωνίζεσθαι και του εθελοντισμού στην κοινωνία και στην ΕΕ συνολικά.
Αφενός, οφείλουμε να προστατεύσουμε την αθλητική οικογένεια: να μεταθέσουμε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις της τρέχουσας περιόδου σε μεταγενέστερο χρόνο. Προτείνουμε αυτό να γίνει συνολικά και υποχρεωτικά σε όλες τις χώρες-μέλη, είτε πρόκειται για εθνικά, είτε πρόκειται για περιφερειακά ή ευρωπαϊκά αθλητικά γεγονότα (UEFAκλπ).  
Το Erasmus+ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, ιδίως προς την κατεύθυνση της στήριξης και ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Στην Ελλάδα, ήδη αξιοποιούμε την ψηφιακή τεχνολογία και start-upers, προκειμένου να εφαρμόσουμε νέες μεθόδους για τη στήριξη του αθλητισμού. Η αθλητική οικογένεια στη χώρα μας είναι δεμένη και ενεργοποιημένη όσο ποτέ.
Στόχος μας να καλλιεργήσουμε ακόμα περισσότερο κουλτούρα κοινωνικής προσφοράς κι εθελοντισμού.
Η κρίση της πανδημίας γέννησε ευκαιρίες τόσο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την ΕΕ. Είναι ευκαιρία να αναδείξουμε τις πραγματικές αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού: αλληλεγγύη, κοινωνική προσφορά, ευγενή άμιλλα. Κατά τη γνώμη μας συνολικά η Ευρώπη πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό το πνεύμα.
Τώρα είναι η ώρα να στηρίξουμε η μια χώρα την άλλη και να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τις πραγματικές του αξίες».


ΑΧΑΡΝΕΣ επισήμανση..

Στον Κοινωνικό Τομέα και κατά την διάρκεια του χειρισμού του προβλήματος του covid-19 είναι γεγονός οτι ο Δήμος Αχαρνών έδρασε με υπευθυνότητα και Ανθρώπινο Ενδιαφέρον.
Θαρρώ πως είναι δίκαιο να επισημανθεί...



ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ δελτία τύπου



"Συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή του 6ου Πυροσβεστικού Σώματος Αθηνών Πύραρχο κ. Δημήτριο Μπριόλα είχε σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Σιδηρόπουλου και συνεργατών του.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν τις προετοιμασίες ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, ενώ επιβεβαίωσαν την ανάγκη να συνεχιστεί η άριστη συνεργασία τους, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά.

Από τη μεριά της η Πολιτική Προστασία τόνισε ότι θα βρίσκεται σε ετοιμότητα και δίπλα στην Πυροσβεστική ώστε να επιτελέσει το έργο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο."
 


"Σε εγρήγορση και συνεχή δράση βρίσκεται η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών με την πρόεδρό της Αγγελική Ζαχαριάδη να μην αφήνει το χρόνο ανεκμετάλλευτο. Από τις αρχές Ιανουαρίου, οπότε και ανέλαβε τα ηνία της ΔΗΦΑ, προσπαθεί να προωθήσει σειρά ζητημάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της, όπως θέματα που αφορούν τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, αλλά και νέα προγράμματα.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί όσον αφορά τη λειτουργία των παιδικών σταθμών κατά το χρονικό διάστημα των περασμένων μηνών:
  1. Νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών όλων των παιδικών σταθμών.
  2. Έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας σε όλους τους παιδικούς σταθμούς.
  3. Έγκριση ΕΕΤΑΑ-ΕΣΠΑ σε δύο βρεφικά τμήματα (Αγία Βαρβάρα και Παιδικός Σταθμός Αγριλέζας).
  4. Ένταξη παιδικών σταθμών σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών για την πλήρη προσαρμογή του στο νέο θεσμικό πλαίσιο.
  5. Προμήθεια τάμπλετ για την άμεση επικοινωνία των παιδικών σταθμών με τη διοίκηση,
  6. Ένταξη του 1ου παιδικού σταθμού στο Πράσινο Ταμείο για την ενεργειακή αναβάθμιση του σταθμού.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σε όλα τα κτήρια που στεγάζουν όλες τις δομές της ΔΗΦΑ, προτού σταματήσει η λειτουργία τους λόγω της λήψης έκτακτων μέτρων για τον COVID-19. Από την πρώτη στιγμή έγινε ενημέρωση για την απαλλαγή των γονέων από τα τροφεία για το διάστημα που διαρκούν τα μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο διάστημα αυτό μόνο ανενεργή δεν παραμένει η ΔΗΦΑ, καθώς η πρόεδρος κ. Αγγελική Ζαχαριάδη λειτουργεί στο πλαίσιο του προγραμματισμού για τις ενέργειες που κρίνει δέον να πραγματοποιηθούν τόσο στον τομέα της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και για την καλύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο φιλική προς τους δημότες λειτουργία της Δημοτικής Φροντίδας. "  

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022