"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΝΑGEMENT:Πρόσκληση Γενικής Τακτικής Συνέλευσης Ε.Ε.Φα.Μ. 2021/ Οριστική Ημερομηνία Διεξαγωγής

 





Ν.Δ.:Τηλεδιάσκεψη για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που εκσυγχρονίζει το Οικογενειακό Δίκαιο

 

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2021

 

 

Τηλεδιάσκεψη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που εκσυγχρονίζει
το Οικογενειακό Δίκαιο μετά από σχεδόν 40 χρόνια

Η πρώτη σημαντική μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου της πατρίδας μας από το 1983 αποτέλεσε το αντικείμενο ψηφιακής συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραμματέα της ΝΔ Γιώργου Στεργίου για τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Στο πλαίσιο σειράς αντίστοιχων τηλεδιασκέψεων με θέμα «Κρίσιμα νομοσχέδια κάνουν στάση στην Πειραιώς 62», ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο Υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας ενημέρωσαν περισσότερα από 100 στελέχη της ΝΔ για το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γιώργος Στεργίου υπογράμμισε ότι «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν κάμπτεται από τις αντιξοότητες και προχωράει στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα πολιτικής συνέπειας την οποία αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός. Στον αντίποδα, η αξιωματική αντιπολίτευση με τις δημόσιες τοποθετήσεις της αποξενώνεται από τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Όλο και περισσότεροι πολίτες προσβλέπουν στη Νέα Δημοκρατία και αναμένουν μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή που αναλαμβάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Μεταρρυθμίσεις που δεν αξιολογούνται με τα κλασικά πολιτικά κριτήρια αλλά με βάση τα προσωπικά βιώματα του καθενός». Τόνισε επίσης ότι «Ο κομματικός οργανισμός βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο για να προβάλλει το σημαντικό κυβερνητικό έργο αλλά και για να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια με προτάσεις και επισημάνσεις».

Ο Υπουργός Κώστας Τσιάρας παρουσίασε αναλυτικά το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τις σχέσεις γονέων - τέκνων μετά τη διακοπή της συμβίωσης των συζύγων, το οποίο έρχεται να εκσυγχρονίσει μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια το οικογενειακό δίκαιο της χώρας μας ώστε να ευθυγραμμιστεί με τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής αλλά και με όσα ισχύουν στο Δίκαιο όλων των ευρωπαϊκών κρατών. Σημείωσε ότι το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει σειρά καινοτομιών, όπως η από κοινού γονική μέριμνα ακόμα και για τα παιδιά εκτός γάμου, η ενίσχυση της διαδικασίας της διαμεσολάβησης για τυχόν διαφορές των γονέων, η εξασφάλιση του τεκμηρίου επικοινωνίας του τέκνου με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει, η καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων κακής άσκησης της γονικής μέριμνας και η θέσπιση ειδικών προγραμμάτων επιμόρφωσης των δικαστικών λειτουργών που αναλαμβάνουν την εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων. Από τη μεριά του, ο Υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας αναφέρθηκε στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στη χώρα μας.

Εκτός από βουλευτές, στελέχη της αυτοδιοίκησης και αιρετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου Στέλιος Κονταδάκης, ο Εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης καθώς και οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου.


https://www.facebook.com/v.ch.maria/posts/10224097331881733?__cft__[0]=AZUoN4DXfrLXmDo_t92EjoNsieIWT2MVgp70yhidY_LecDyXfwadHM9rBOGGtqShnk-SKNktp_ZIkFpT3O06bEo-QR5NbCb5BwyWWvioHGzPDaU6KvnboO0qZdBdkvb9TT4&__tn__=%2CO%2CP-R

https://twitter.com/mgvavour/status/1370015011075207170?s=20

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ,Στρατηγός ε.α.ΕΛ.ΑΣ:ένα συγκλονιστικό κείμενο για τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα..

 





"Καλημέρα φίλοι μου. Στέλνω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στον ηρωικό αστυνομικό και τους λοιπούς συναδέλφους του που τραυματισθηκαν στα γνωστά συμβάντα στη Ν. ΣΜΎΡΝΗ.


Αξιζουν θερμά ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στον ηρωικό αυτον άνδρα για την απολύτως ψύχραιμη στάση και συμπεριφορά του την κρίσιμη στιγμή. 

Με υπέροχο τρόπο πάρα την σφοδροτητα της επίθεσης που δεχθηκε, διαφυλαξε την ζωή του, διαφυλαξε τον ατομικό του οπλισμο και με υπέρβαση ψυχής δεν αποπειράθηκε καν να τον χρησιμοποιησει, τουναντίον καθησυχασε τους δικαιολογημενα αγριεμενους συναδέλφους του, λέγοντας τους ότι είναι καλά. Ούτε πονάω φώναξε ούτε τους παρότρυνε να αντεπιτεθουν.

 Όλα αυτά που παρετηρησα με την επι 35 χρόνια εμπειρία μου στη ΕΛ. ΑΣ φανερωνουν την εκπαίδευση σε ακραίες συνθήκες επιβίωσης. Αυτη την εκπαίδευση εχουν οι νεοπροσληφθεντες ειδικοί φρουροί ως προερχόμενοι απο τις ειδικές δυνάμεις στο σύνολο τους σχεδον. 

Σε οτι αφορά την παντελώς απαράδεκτη, κάκιστη συμπεριφορά του Ανθυπαστυνομου την προηγουμεη μερα που έγινε η γενεσιουργος αιτία ολων αυτων, την θεωρω απολύτως καταδικαστέα και απορω γιατί ο εν λόγω αν κρινω απο τον βαθμό του υπηρετεί χρόνια στο σώμα. Εκτιμώ οτι θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε πτυχή της συμπεριφοράς του και να τιμωρηθεί άμεσα και παραδειγματικα. 

Καλό απόγευμα με υγεία."

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=814183582507448&id=100017474403699&__cft__[0]=AZXbexw4dnYxn7Jiys-K18Lh19NI9IwJgsinBARVZ9PrjIV0-7i3tr_d0fOHltyRkyqeHufG2GShuUb0dcPLbVneLa_zSjhcwpitvagFqetjl3cZ3cZhIRK3HX5lqv3YflVwZP8YLmKRpfVv4D-euJMFm2-Np2IoJ_WMI3lNwywfYnVTivhkjGf21Zw3MP8IDNw&__tn__=%2CO%2CP-R


"ΠΟΛΙΤΙΚΗ":Ο Στρατηγός ε.α. ΕΛ.ΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ, "θήτευσε" στις Αχαρνές περίπου είκοσι χρόνια πριν.Αφησε πίσω του μια εικόνα Εντιμου, ΔΙΚΑΙΟΥ, ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΥ Αστυνομικού Διευθυντή με μοναδική Ευθύτητα χαρακτήρος και επι των ημερών του, η πόλη των Αχαρνών, είδε καλύτερες ημέρες. Χρέος μας να το θυμίσουμε...Χρέος μας ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ....Ειδικά σήμερα..

ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ


https://twitter.com/mgvavour/status/1369980367311097860?s=20

https://www.linkedin.com/posts/maria-chadzidakis-vavouranakis-aa4912a7_%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B1%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%82-activity-6775747058302246912-vNf8




ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα






Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης11 Μαρτίου 2021



Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
9 Μαρτίου 2021
Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτη...


Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
9 Μαρτίου 2021
Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα ...


Παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολα...
8 Μαρτίου 2021
Ευχαριστώ πολύ κυρία Πρόεδρε. Κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία στο Κοινοβούλιο και για την εμπνευσμένη ομιλία σας. Ακούγοντας τις...


Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο
8 Μαρτίου 2021
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου, Νικόλα Παπαδόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε το διαρκές ενδιαφέρον της Ελλάδας για την Κύπρο και για το Κυπρια...


Κοινό άρθρο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων εννέα ευρωπαίων ηγετών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που δημοσιεύτηκε στην...
8 Μαρτίου 2021
Η ανάκαμψη μετά τον κορονοϊό θα είναι ένα τεστ και για τα δικαιώματα των γυναικών Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ιδιαίτερη. Όχι μόνο γιατί συμπληρώνονται ακριβώς 110 χρόνια από την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όταν πε...


Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη
8 Μαρτίου 2021
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο του στενού και συνεχούς συντονισμού Αθήνας και Λευκωσίας σε όλα τα ζητήματα. Οι δύο ηγέτες συζήτησ...


Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά
5 Μαρτίου 2021
Το θέμα του εμβολιασμού των πολιτών, το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο...
Φόρτωση περισσοτέρων

BATA MUSEUM latest news


 
March 2021
 
What's On Weekly
 
March 24, 2021 at 7pm EST - Free
A Conversation with Richard Thompson Ford, Author of Dress Codes
For centuries, clothing has been a wearable status symbol; fashion, a weapon in struggles for social change; and dress codes, a way to maintain political control. Even in today’s more informal world, dress codes still determine what we wear, when we wear it and what our clothing means. In this talk, Richard will offer us an insightful and fascinating discussion on the history of the laws of fashion from the 18th century to today. Spots are filling up quickly, so be sure to register today!
RSVP
 
Our virtual exhibition!
Have you checked out our virtual exhibition on SOCKS: Between You and Your Shoes? We've also got some great activities for kids! From crossword puzzles, colouring sheets to making your own sock puppet, visit our website below for all the fun.
 
LEARN MORE
 
March 20, 2021 - 10am to 12pm EST - $20/person; $15 for Friends of the BSM
Join us for our next virtual workshop!
Explore your creative side! Join visual artist and cartoonist Faez Alidoosti and learn the principles and techniques of drawing! ✏️ Whether you're a seasoned artist or just dabbling, this workshop is for you! Visit our website for more details.
READ MORE
 
 
#BSMKids
 
Tune in every Saturday!
Enjoy Storytime with the BSM every week on our YouTube channel as members of our staff read stories that cover topics like diversity, inclusion, identity and more. In celebration of Women's History Month, this week's book is A is for Awesome! 23 Iconic Women Who Changed the World written by Eva Chen.
SUBSCRIBE
Get crafty!
Need a fun activity to do with the kids? Why not make adorable sock puppets! Repurpose some of your old socks and create a variety of characters you'll love. Afterwards, hold a puppet show for the family - you may discover that you have a budding puppeteer in your home. We'd love to see your creations, so tag us on social media! Check out our YouTube channel for the full tutorial.
WATCH NOW
Off the Shelf
Take a trip through our vault and learn more about our incredible artefacts! This exclusive series is available on TikTok and Reels.
WATCH NOW
 
 
Friends Around the Globe
 
Gardiner Museum
We love the 3 Works series hosted by the Gardiner Museum! In their latest video, they speak to artist Eddy Firmin about three of his artworks in connection to the theme, "Decolonization". Did you know they also recently celebrated their 37th birthday this past weekend? Happy birthday, friends!
LEARN MORE
Museum of Modern Art
Learn more about MoMA’s new exhibition, Reconstructions: Architecture and Blackness in America. Exploring the relationship between architecture and the spaces of African American and African diaspora communities, 10 newly commissioned works are featured.  
LEARN MORE

March 2021
 
What's On Weekly
 
March 20, 2021 - 10am to 12pm EST - $20/person, $15 for Friends of the BSM
Miss our Sketching Fridays?
Join us for our March virtual workshop where participants will learn the principles and techniques of drawing with visual artist and cartoonist, Faez Alidoosti. ✏️ Our workshops sell out fast so you'll want to sign up TODAY! 🏃
READ MORE
Ask a Curator
Check out our latest Ask a Curator IGTV episode where Elizabeth lets us know the challenges when it comes to collecting contemporary material.
WATCH NOW
March 24, 2021 at 7pm EST - Free
A Conversation with Richard Thompson Ford, Author of Dress Codes
Join us for our next Salon as Richard Thompson Ford, Author and Professor of Law at Stanford Law School offers us an insightful and fascinating discussion on the history of the laws of fashion from the 18th century to today. 
RSVP
 
From the Vault
Take a peek into our 14,000+ collection with our blog series, From the Vault! Every other week, we're sharing interesting stories about one of our artefacts. In our latest post, we are featuring this pair of A:shiwi (Zuni) women’s wedding boots that entered the collection in 1980 and was acquired by museum Founder, Sonja Bata.
 
LEARN MORE
 
 
 
Museum Shop
 
Keep Your Shoes Clean and Protected!
Your shoes need protection, especially during the winter months. Whether your sneakers, boots or your everyday shoes need a bit of TLC, we've got you covered with our ShoeRescue products, available on our online shop.
SHOP NOW
Indigenous Designers in Our Shop
We have some beautiful products in our shop designed by Indigenous artists like this eyeglass case made by Francis Dick, a contemporary Native artist and a member of the Kwakwaka'wakw Nation. Be sure to check out this and other designs, all available online.
SHOP NOW
 
 
Friends Around the Globe
 
#SheEarnedIt
Join Fashion Canada for their International Women's Day  (IWD) event, #SheEarnedIt on Thursday, March 4 at 6:30 pm EST. This exclusive conversation will feature a panel of inspiring TikTok creators who will share what IWD means to them, as well as their own personal journeys to entrepreneurship.  
LEARN MORE
We Are Here
The Brooklyn Museum is celebrating the release of We Are Here: Visionaries of Color Transforming the Art World, which highlights 50 influential artists and art entrepreneurs in New York, Los Angeles and beyond. Learn more about their exciting publication by joining a virtual roundtable event on March 18 at 6 pm EST.
LEARN MORE
 
 
LEAVE A BIGGER FOOTPRINT

Please consider supporting the Bata Shoe Museum during this unprecedented time with a donation. Your support will help us continue to offer innovative exhibitions and experiences to visitors around the world.

 
DONATE NOW
 
 
BSM programming events have been financially assisted by the Ontario Cultural Attractions Fund, a program of the Government of Ontario through the Ministry of Tourism, Culture and Sport.
 

WORLD TRADE ORGANIZATION:Important notice – WTO Services Trade Barometer

 

World Trade Organization

11 March 2021

Important notice – WTO Services Trade Barometer
Dear Journalist,

The WTO will release its latest Services Trade Barometer today, 11 March at 3pm Geneva time on its website.  The barometer highlights turning points and changing patterns in world services trade

Information on earlier barometer releases can be found on the WTO website: https://www.wto.org/english/news_e/archive_e/wtoi_arc_e.htm

Press contact: Daniel Pruzin, Head of Press Section – email: daniel.pruzin@wto.org, phone: +41 22 739 6395.

Best regards,
WTO Webmaster

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022