"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Δήμος Περιστερίου τίμησε τον Σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή


ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
 
Περιστέρι, 14-09-2020

Ο Δήμος Περιστερίου τίμησε τον Σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή





Ο σκηνοθέτης, αντιφωνώντας, μίλησε για τη νέα του ταινία πάνω στον Ιωάννη Καποδίστρια και «την ροπή του προς το καλό»

Σε μια λιτή τελετή, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης τίμησε τον καταξιωμένο Σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή , στο πλαίσιο των κινηματογραφικών βραδιών και με αφορμή την προβολή της ταινίας του «Καζαντζάκης», στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, στο Άλσος Περιστερίου.

O σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής έχει αφιερώσει το έργο του στην κινηματογράφηση σπουδαίων Ελλήνων από τον Καβάφη, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο με την ταινία El Greco, τον άγνωστο αλλά τόσο σπουδαίο Έλληνα Βαρβάκη και τον Παγκόσμιο Έλληνα Νίκο Καζαντζάκη.

Ο κ. Παχατουρίδης απένειμε τιμητική πλακέτα με το σύμβολο του Δήμου Περιστερίου στον κ. Σμαραγδή για την τεράστια προσφορά του, στον κινηματογράφο, στην χώρα μας και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνοντας ότι ο κ. Σμαραγδής είναι ένας πολυβραβευμένος Έλληνας Σκηνοθέτης που μας γέμισε υπερηφάνεια, θαυμασμό και πάνω απ’ όλα ανθρωπιά!

Από την πλευρά του, ο κ. Σμαραγδής ευχαρίστησε τον κ. Παχατουρίδη για τη μεγάλη τιμή, όταν προέρχεται -όπως είπε- από ένα Δήμαρχο με μεγάλο έργο στην πόλη του, ιδιαιτέρως στον ανθρωπιστικό τομέα και γι’ αυτό είναι ο πιο δημοφιλής, ενώ υποσχέθηκε να παρουσιάσει στο Περιστέρι τη νέα του ταινία για τον Ιωάννη Καποδίστρια, μόλις ετοιμαστεί.

Χάρη του κοινού αλλά και του Δημάρχου, για τον οποίο ο σκηνοθέτης δεν έκρυβε τα θερμά του αισθήματα, ο Γιάννης Σμαραγδής είπε λίγα λόγια για την πολυαναμενόμενη ταινία «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» που ετοιμάζει. Έκανε, μάλιστα, αναφορά στην προσωπικότητα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος που δυστυχώς δολίως δολοφονήθηκε, λέγοντας «πως σ’ όλη του τη ζωή μόνο προσέφερε -να όπως ο Δήμαρχός σας- και είχε «μια ροπή προς το καλό»… Μακάρι οι κυβερνήτες του μέλλοντος αλλά και οι άνθρωποι ευρύτερα να ακολουθήσουν την καλοσύνη του και την ανιδιοτέλειά του».

Η τιμητική βραδιά του Δήμου Περιστερίου για τον δημοφιλή σκηνοθέτη, έκλεισε με τους θεατές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα ζωηρά και παρατεταμένα.

ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ δελτία τύπου


Ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος για τις συνεδριάσεις των ΔημοτικώνΣυμβουλίων



Υπεύθυνα και ξεκάθαρα όπως λειτουργούμεπάντα, ως Διοίκηση του ΔήμουΜαραθώνος κι εν προκειμένω ως Προεδρείο του ΔημοτικούΣυμβουλίου, ενημερώνουμε τους πολίτες και όποιονενδιαφέρεται, για τα κάτωθι:

- Οι συνεδριάσεις των ΔημοτικώνΣυμβουλίωνδιεξάγονται -από το διάστημα της καραντίνας και μετά- είτε δια περιφοράςείτε δια τηλεδιάσκεψης, ακριβώςόπωςορίζει ο Νόμος και οι κείμενεςδιατάξεις.

- Ο χώρος των ΔημοτικώνΣυμβουλίων στον Μαραθώνα, δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις -πάντασύμφωνα με τον Νόμο- για κανονικέςσυνεδριάσεις.

Αυτάείναιγνωστά (ιδίως σε εκείνους που ασχολούνται κατ’ επάγγελμα με τον Νόμο) δεν υποκρύπτεταικαμίασκοπιμότητα, ενώείναιαπολύτωςσαφέςότι με την άρση των περιοριστικώνμέτρων θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Μίακανονικότητα, την οποίαπρώτοιεμείς και περισσότερο απ’ όλους, επιθυμούμε, ως πολιτικάαναντικατάστατη-απ’ οποιαδήποτεάλληςμορφής- δημοκρατικήδιαδικασία.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑ/Φ.69/126/16316/20-9-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19), σας ενημερώνουμε ότι από τις 21/9/2020 έως τις 4/10/2020, η εξυπηρέτηση του κοινού από τις Υπηρεσίες του Δήμου και τα ΚΕΠ θα πραγματοποιείταιχωρίς υποδοχή κοινού, πλην επειγουσών περιπτώσεων, οι οποίες θα εξυπηρετούνται κατόπιν ραντεβού.

Η εξυπηρέτηση των λοιπών περιπτώσεων,θα γίνεται είτε τηλεφωνικώς είτε ηλεκτρονικά, στα τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές Διευθύνσεις που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου. Κατ’ εξαίρεση τα Ταμεία στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου θα λειτουργούν με υποδοχή κοινού, με αυστηρά ελεγχόμενη προσέλευση.

 

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑ/Φ.69/126/16316/20-9-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19), σας ενημερώνουμε ότι από τις 21/9/2020 έως τις 4/10/2020, η εξυπηρέτηση του κοινού από τις Υπηρεσίες του Δήμου και τα ΚΕΠ θα πραγματοποιείταιχωρίς υποδοχή κοινού, πλην επειγουσών περιπτώσεων, οι οποίες θα εξυπηρετούνται κατόπιν ραντεβού.

Η εξυπηρέτηση των λοιπών περιπτώσεων,θα γίνεται είτε τηλεφωνικώς είτε ηλεκτρονικά, στα τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές Διευθύνσεις που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου. Κατ’ εξαίρεση τα Ταμεία στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου θα λειτουργούν με υποδοχή κοινού, με αυστηρά ελεγχόμενη προσέλευση.

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ:newsletter





Ανατολική Αττική




Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για την δημιουργία Πρωτοβάθμιας Δομής Υγείας στον Δήμο Παλλήνης

Την Δευτέρα 20.09 συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ανατολικής Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Άμεση Ανάγκη Δημιουργίας Πρωτοβάθμιας Δομής Υγείας στον Δήμο Παλλήνης».
Ο κ. Σκουρολιάκος κατά την πρωτολογία του τόνισε πως ο Δήμος Παλλήνης αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Ανατολικής Αττικής αλλά στον οποίο δεν υπάρχει δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ οι συμβεβλημένοι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι μόνο δύο. Τα δε ιατρεία του ΙΚΑ δεν λειτουργούν από το 2013.
Δείτε το βίντεο της συζήτησης »




Επίκαιρη Ερώτηση: Κατάργηση της αστικής γραμμής 123 Σαρωνίδα - Ανάβυσσος - Παλαιά Φώκαια
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Αν. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχί Πάνος Σκουρολιάκος, σχετικά με την κατάργηση της αστικής γραμμής 123 Σαρωνίδα - Ανάβυσσος - Παλαιά Φώκαια.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:
Τις προηγούμενες μέρες γίναμε αποδέκτες διαμαρτυριών από κατοίκους του Καλλικρατικού Δήμου Σαρωνικού για την κατάργηση της αστικής γραμμής 123 δρομολόγιο Σαρωνίδα - Ανάβυσσος - Παλαιά Φώκαια.
Το συγκεκριμένο δρομολόγιο καθιερώθηκε το Μάρτιο του 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως ανταπόκριση στο χρόνιο αίτημα κατοίκων, φορέων, συλλογικοτήτων της περιοχής καθώς και της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου.
Διαβάστε την συνέχεια »



Δήλωση για τα κρούσματα κορονοϊού σε σχολείο στον Κάλαμο
Πληροφορούμαστε πως στις τάξεις Β1 και Β2 του Γυμνασίου Καλάμου στον δήμο Ωρωπού Ανατολικής Αττικής υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19.
Είχαμε εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Στις 14/9/2020 απευθύναμε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την λειτουργία των Σχολικών Μονάδων της Ανατολικής Αττικής, εν όψει της νέας χρονιάς και εν μέσω πανδημίας.
Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι συνέχισαν την «μακάρια» πολιτική τους, αφήνοντας τα σχολεία αθωράκιστα και τα παιδιά εκτεθειμένα.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε να σταματήσει η διασπορά στο Γυμνάσιο Καλάμου, αλλά και να προστατευθούν όλες οι σχολικές μονάδες πανελλαδικά.

Ερώτηση για τις σχολικές στέγες του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας
Ερώτηση για τις σχολικές στέγες του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν ο βουλευτής Αν. Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος και ο αρμόδιος τομεάρχης, Νίκος Παππάς.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Μάρκου προέβη σε καταγγελίες κατά της κυβέρνησης αλλά και της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ [ΚτΥπ ΑΕ] σχετικά με τις νέες σχολικές στέγες που απαιτούνται στον Δήμο.
Ο κ. Υπουργός ερωτάται:
Υπάρχει ή όχι ο φάκελος με τις παραχωρήσεις του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος στην ΚΤΥΠ;
Πότε και με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθούν τα ακίνητα που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας στην ΚΤΥΠ για την δημιουργία σχολικών μονάδων;
Ποιοι άλλοι Δήμοι της Ανατολικής Αττικής έχουν παραχωρήσει οικόπεδα στην ΚΤΥΠ για σχολικές στέγες αλλά δεν έχει ξεκινήσει η ανέγερσή τους;
Διαβάστε το πλήρες κείμενο »

Πολιτισμός



Συνέντευξη στον 94 fm
Για τιμωρητική διάθεση της κυβέρνησης απέναντι στους καλλιτέχνες, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού, Πάνος Σκουρολιάκος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή DOLCE VITA και στην Ελίζα Λιμοντζόγλου, με αφορμή την παραίτηση του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Ακούστε την συνέντευξη »

»
Δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου και του Πάνου Σκουρολιάκου για την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Γι’ άλλη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα η ανικανότητα της κ. Μενδώνη να διαχειριστεί την κρίση που μαστίζει εν συνόλω τους εργαζόμενους στον σύγχρονο Πολιτισμό.
Στις 7 Σεπτεμβρίου με ερώτηση στην Βουλή είχαμε τονίσει τον προβληματικό, ως και αδιαφανή τρόπο που διεξήχθη ο διαγωνισμός με το πρόγραμμα «Covid19 Support» ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν είχε ανακοινωθεί αρμόδια Επιτροπή, δεν είχαν ανακοινωθεί τα κριτήρια βάσει των οποίων θα προκρίνονταν οι προτάσεις. Η δε δημοσίευση του ΦΕΚ της προκήρυξης του διαγωνισμού, ακόμα αναζητείται.
Στην επιστολή παραίτησης του ΔΣ του ΕΚΚ αποδεικνύεται ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με αδιαφανή τρόπο.
Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση »

Δήλωση για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών
Ζώντας τον απόλυτο παραλογισμό και την έλλειψη πληροφόρησης γύρω από την δουλειά τους, οι καλλιτέχνες παρακολουθούν ένα άθλιο θέαμα που στήνουν ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη. “Ένα θέαμα παραπληροφόρησης, αψυχολόγητων μέτρων ως και προσωπικών παρεμβάσεων κάποιων «προνομιακών συνομιλητών του Πρωθυπουργού”.
Ας του πουν λοιπόν πως οι καθημερινές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών συνεχίζονται. Σήμερα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση με κορμό τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, οι οποίοι έκαναν πορεία μέχρι το Υπουργείο Εργασίας αναζητώντας πληροφορίες και επιδιώκοντας διάλογο για να εκφράσουν τα αιτήματά τους
Συνάντησαν κλειστές πόρτες και καμία ανταπόκριση! Οι προνομιακοί συνομιλητές του Πρωθυπουργού ας του πουν πως τα όρια των καλλιτεχνών έχουν εξαντληθεί.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Κοινοβουλευτικό Έργο

Ερωτήσεις (συνυπογραφή)
Ο.Τ.Α. και δυνατότητα σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας και υγείας στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 (προς τον Υπουργό Εσωτερικών)
Παρακολούθηση της τήρησης από τους επιβλέποντες φορείς των όρων απασχόλησης στα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ν. 4152/2013 (προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
Απαράδεκτη η ανοιχτή τιμή στις αγοραπωλησίες γάλακτος, ανάμεσα στους παραγωγούς και τους μεταποιητές (προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)
Ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού μέσω προγραμμάτων (προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων)
Αναγκαία από την Πολιτεία η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και της δημόσιας υγείας στα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών» (προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας)
Άμεση ανάγκη πρόσληψης προσωπικού στη Δ.Ο.Υ. Αιγίου (προς τον Υπουργό Οικονομικών)
Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στο ΚΕΘΕΑ ένα χρόνο μετά την αλλαγή του τρόπου διοίκησής του (προς τον Υπουργό Υγείας)
Προσλήψεις Αναισθησιολόγων στα Δημόσια Νοσοκομεία (προς τον Υπουργό Υγείας)
Καταγγελία για εκδικητική απόλυση εκπαιδευτικού στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών (προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
Η κυβέρνηση να άρει τον ρατσιστικό αποκλεισμό των αλλοδαπών καθαριστριών/ών από τα σχολεία (προς τον Υπουργό Εσωτερικών)
Για τον πολιτισμό
Η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής βρίσκεται σε αδιέξοδο (προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού)
Καθυστέρηση ανέγερσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Ιωάννινα (προς την υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού)
Για τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, δώρο ένα διαλυτήριο πλοίων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (προς τους Υπουργούς Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)
Δείτε τον πλήρη κατάλογο »
Αρθρογραφία
Εμείς πληρώνουμε...
Στήλη ΠΟΛΥ- Πολιτισμικά του Πάνου Σκουρολιάκου στην «Αυγή» του Σαββάτου
Ψάχνω να βρω πότε άλλοτε στα νεότερα χρόνια είχαν τόσο απαξιωθεί ο χώρος της τέχνης και οι άνθρωποί του από μια κυβέρνηση.
Εύκολη είναι η απάντηση: ποτέ! Έχοντας τοποθετηθεί από τον Κυρ. Μητσοτάκη ως επικεφαλής του υπουργείου Πολιτισμού, η Λ. Μενδώνη -ένα παλιό στέλεχος του υπουργείου, γνώστρια των διαδρόμων, των απορρήτων, των ισορροπιών και με γενναία υποστήριξη από το μιντιακό σύστημα- ήρθε με φούρια να τυλίξει τους πάντες σε μια κόλλα χαρτί. Σκόνταψε με το «καλημέρα», βάζοντας τον πρωθυπουργό να αναγγείλει την «ενοποίηση» του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο και το «Ακροπόλ» στην Πατησίων. Η άμεση αντίδρασή μας τους ανάγκασε να καταπιούν την γκάφα, για να περάσουν αμέσως στην επόμενη, που ήταν η αναγγελία, πάλι από τον αρχηγό της Ν.Δ., για «δανεισμό» (άκουσον άκουσον) των μαρμάρων του Παρθενώνα από τους Βρετανούς. Ενέργεια που θα οδηγούσε σε de facto αναγνώριση της κυριότητας των μαρμάρων από τους απογόνους του αρχαιοκάπηλου λόρδου Έλγιν.
Διαβάστε τη συνέχεια »
https://panos.skouroliakos.gr


Vasilissis Sofias 2, 10021, Athens, Greece


ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ δελτίον τύπου



Ο Δήμος Αχαρνών ενημερώνει τους δημότες πως υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID 19. Ο υπάλληλος του Δήμου είναι ασυμπτωματικός και είναι καλά στην υγεία του.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός από την πρώτη στιγμή έδωσε εντολή να πραγματοποιηθούν οι δέουσες ενέργειες από όλες τις υπηρεσίες.

Παράλληλα επικοινώνησε ο ίδιος προσωπικά τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε απολύμανση όλων των χώρων και των δύο κτηρίων του Δημαρχιακού Μεγάρου, που παρέμειναν κλειστά. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση των επαφών, ενώ ο Δήμος θα αναλάβει να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα τεστ, όπως ορίζονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Ενεργοποιήθηκε δε η ομάδα διαχείρισης περιστατικών Covid 19.

Μέχρι την Παρασκευή (2-10) οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και οι δημότες θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

Ο Δήμαρχος κ. Βρεττός αναφερόμενος στο γεγονός, μίλησε για τις ενέργειες που έγιναν και διαβεβαίωσε όλους τους πολίτες και τους εργαζόμενους πως «πράττουμε όσα υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας μας. Βρισκόμαστε διαρκώς σε εγρήγορση, τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής και δεν ξεχνάμε τη χρήση μάσκας». Κλείνοντας ο κ. Βρεττός ζήτησε από όλους να δείξουν τη δέουσα κατανόηση και ψυχραιμία.

Ο Δήμος Αχαρνών, όπως αποδεδειγμένα έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, αντιμετωπίζει την κατάσταση με σοβαρότητα και αίσθηση ευθύνης. Παίρνει δε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για επιπλέον μέτρα που ενδεχομένως θα ληφθούν όσον αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών του.


USDA Foreign Agricultural Service,update

 

FAS Main Banner Image

The following Global Agricultural Information Network (GAIN) reports were released on Friday, September 25, 2020. 

  

Angola: FAIRS Country Report


This report documents Angola’s technical policies, practices, and import requirements for food and agricultural products. In the absence of a food safety law, Angola follows international Codex Alimentarius standards. This country report is designed to be used in conjunction with the 2019 FAIRS Export Certificate report.

 

Angola: FAIRS Export Certificate Report
 

The report lists major certificates and permits required to export food and agricultural products from the United States to Angola. It is recommended that this report be read with the FAIRS – Narrative Report for a comprehensive understanding of the Angola regulations, standards and import requirements.


Argentina: Poultry and Products Annual

Argentine chicken meat production and exports are forecast to rise 2% in 2021 to 2.23 million tons and 175,000 tons respectively, on increased demand and a return to economic growth nationally and globally. COVID-19 related production and consumption effects have largely subsided in Argentina as consumer and producers have adjusted to a new market equilibrium.


Bulgaria: Grain and Feed Update


On September 17, 2020, the Bulgarian Ministry of Agriculture (MinAg) reported the 2020 wheat harvest at 4.63 million metric tons (MMT), a 21-percent decline from marketing year (MY) 2019/20. Reported average yields were 24 percent lower from last year. The barley crop (winter and spring) was reported at 560,000 metric tons (MT), with average yields down 14 percent from last year. Winter grain crops are lower than previously expected due to dry weather during critical development stages. Post revises down its estimates for the MY 2020/21 wheat crop to 5.0 MMT. Post’s barley forecast is stable at 570,000 MT. The corn harvest began in late August and was at three percent completed as of early September. Bulgaria’s corn area planted was 27 percent above MY 2019/20, a record high. However, hot and dry weather in July and August negatively affected yields. Post reduces its corn production forecast to 3.3 MMT.


Canada: FAIRS Export Certificate Report

This report highlights certification requirements for food and agricultural products exported to Canada and supplements the FAIRS Country Report CA2020-0081. 


Canada: Health Canada Announces Notices of Intent for Novel Food Regulations
 

Plants in Canada are regulated on the basis of the traits expressed and not on the basis of the method used to introduce the traits. In August 2020, the federal government issued two statements outlining actions it will take to improve the clarity around these regulations.


Czech Republic: Czech Republic Sees Solid Harvest Despite Initial Drought
 

The harvest of grains and rapeseed in the Czech Republic ended in the first week of September. Estimates are optimistic that the production of grains will reach above the 10-year average. The Czech Statistical Office estimates the average yield of grains (excluding corn) at 5.63 MT/HA and rapeseed yield at 3.11 MT/HA, while the Czech Ministry of Agriculture reports grain yield (excl. corn) at 6.06 MT/HA and rapeseed 3.42 MT/HA, based on harvest monitoring.


Egypt: Livestock and Products Annual


FAS Cairo forecasts Egypt's production (calf crop) in market year (MY) 2021 (January-December) at 1.94 million head, unchanged from the U.S. Department of Agriculture's (USDA) official MY 2020 estimate. Total supply in MY 2021 will reach 9.99 million animals, increasing by 125,000 head or over one percent above the USDA's official MY 2020 figure of 9.86 million. Egypt's live cattle imports in MY 2021 are forecast at 200,000 head, down by 80,000 animals or 29 percent less than the USDA's official MY 2020 figure of 280,000 head. The drop is attributed to the November 2019 through March 2020 suspension of Sudanese live cattle for slaughter imports due to the outbreak of Rift Valley fever in Sudan, as well as to less Brazil-origin animals available for export due to increased beef demand from China. Domestic beef consumption in MY 2021 is forecast at 675,000 metric tons (MT), up by 2.5 percent or 18,000 MT above the USDA's official MY 2020 estimate of 657,000 MT due to natural population growth.


Taiwan: Taiwan Issues New COOL Regulations Affecting US Pork and Beef
 

On September 21, 2020, the Taiwan Food and Drug Administration (TFDA) issued new country of origin labeling regulations for 1) pork in packaged food; 2) pork served in restaurants; and 3) bulk food products including beef and pork. This report contains unofficial English translations of these regulations, as well as Taiwan's notifications to the WTO TBT Committee for two of the three measures. 


Thailand: Rice Price - Weekly

Rice export prices remain unchanged from the previous week.

 

For more information, or for an archive of all FAS GAIN reports, please visit gain.fas.usda.gov/.

Το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος στην Αστυπάλαια

 

Like 
DJI 0985
 
***

Έχοντας σαλπάρει νωρίς το πρωί σήμερα από την Αστυπάλαια, το σκάφος Ναυτίλος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» έβαλε πλώρη προς το ΒΑ Αιγαίο. Στο νησί προσκληθήκαμε από το Δήμο της Αστυπάλαιας - με τον οποίο βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία για πολυάριθμα περιβαλλοντικά ζητήματα - για να λάβουμε μέρος στο ιδιαίτερα χρήσιμο «περιβαλλοντικό τριήμερο» που διοργάνωσε ο Δήμος του νησιού, σε ένα πρωτότυπο σκηνικό στο λιμάνι της Αστυπάλαιας. Η παρέμβαση του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος επικεντρώθηκε στις περιβαλλοντικές και κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης αιολικών πάρκων βιομηχανικής κλίμακας στην Αστυπάλαια, τις γύρω νησίδες, καθώς σε άλλα νησιά και περιοχές υψηλού φυσικού κάλλους της Ελλάδας.

Στην εισαγωγική ομιλία, ο υφυπουργός Τουρισμού καθ. Μάνος Κόνσολας, τόνισε την αναγκαιότητα να στραφούν τα νησιά – και ιδίως τα μικρότερα νησιά – στις ποιοτικές, ήπιες και εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στην επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και υποδομές. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι δυναμικές παρεμβάσεις από τον Δήμαρχο Σαρωνικού, τον Δήμαρχο Τρικάλων και τον Δήμαρχο Νισύρου. Σημαντική ήταν η ξεκάθαρη θέση του Δημάρχου Αστυπάλαιας ενάντια στον καταστροφικό σχεδιασμό εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών πάρκων στο νησί- ένα σχεδιασμό που έγινε τα προηγούμενα χρόνια ερήμην των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με γνώμονα τις τυχοδιωκτικές επενδύσεις και το ευκαιριακό κέρδος μεγάλων επενδυτικών ομίλων και εταιρειών.

Astypalea Oxi Anemogennitriez 092020 Irene Galera-60

Ομιλία από την Αναστασία Μήλιου, διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος

Αντικείμενο έντονης συζήτησης από τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού ήταν η ξεκάθαρη αντίφαση των κυβερνητικών στρατηγικών που ενώ αναδεικνύουν ως προτεραιότητα την ήπια τουριστική αξιοποίηση και τη διαφύλαξη του φυσικού και αρχιτεκτονικού πλούτου των μικρών νησιών, παράλληλα στις ίδιες περιοχές σχεδιάζουν βιομηχανικές ζώνες και φαραωνικά έργα τσιμεντοποίησης, διάνοιξης δρόμων, εκσκαφών κλπ., δηλαδή τη μη- αναστρέψιμη βεβήλωση του φυσικού και αισθητικού τοπίου των νησιών.

Αξιοσημείωτος είναι ο έντονος προβληματισμός και η μεγάλη ανησυχία του συνόλου της τοπικής κοινωνίας και των αρχών της Αστυπάλαιας για το θέμα αυτό, με δυναμική συμμετοχή στις συζητήσεις από κατοίκους όλων των ηλικιών.

astipalaia LOGO

Παρόλο που η τοπική κοινωνία στηρίζει απόλυτα μία πιθανή εγκατάσταση ΑΠΕ ήπιας κλίμακας που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ενεργειακή αυτονομία του νησιού, εκφράστηκε ξεκάθαρα η καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, έναντι στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων βιομηχανικής κλίμακας. Σε μία εποχή που οι ΑΠΕ μικρής κλίμακας και μεγάλης απόδοσης βρίσκονται στο απόγειό τους παγκοσμίως, είναι παράδοξο ότι οι κρατικές αρχές επιμένουν να εφαρμόζουν τεχνολογίες που ανήκουν στο παρελθόν, αλλά ακόμα παράγουν υψηλό κέρδος για τους μεγάλους επενδυτές και τους κατασκευαστές.

Η παρέμβαση του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος επικεντρώθηκε στην ανάλυση των περιβαλλοντικών και κοινωνικό-οικονομικών επιπτώσεων της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης αιολικών πάρκων βιομηχανικής κλίμακας στην Αστυπάλαια και στα νησιά του Αιγαίου γενικότερα. Αποτελεί μία παρανοϊκή και τυχοδιωκτική επενδυτική σύλληψη, που προωθείται μάλιστα με την προκάλυψη της σωτηρίας του κλίματος....

***

Μπορείτε να διαβάσετε τις θέσεις του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος για το θέμα αυτό στο δεύτερο μέρος του παρακάτω άρθρου:
"Η Απαξίωση των Ελληνικών Νησιών"

 

©2020 Archipelagos Institute of Marine Conservation | Pythagorio 83103, Samos, Greece

AHEPA Applauds Secretary Pompeo's Visit to Greece

 

https://files.constantcontact.com/cd989cac001/12eefee9-1a6f-49e8-b2ec-f45397c76d25.png
American Hellenic Educational Progressive Association

September 28, 2020
AHEPA Applauds Secretary Pompeo's Visit to Greece
Supreme President George G. Horiates has issued the following statement:

AHEPA applauds the visit of Secretary of State Mike Pompeo to Greece. The visit demonstrated the excellent state of relations, which is at an apex, between longtime NATO Allies, the United States and Greece.
 
The meetings yielded continued progress in all facets of the bilateral relationshipregional cooperation, defense and security, law enforcement and counterterrorism, trade and investment, energy, and people-to-people tiesproviding a clear path for the next Strategic Dialogue.
 
In Greece, the United States has a dependable and stable ally in defense and security cooperation, a partner budding in confidence as a marketplace for U.S. investment and innovation, a provider of energy security, and an ally who respects the rule of law.
 
In addition, we welcome the United States' recognition of Greece's "confirmed readiness to engage with other countries in the region to achieve maritime delimitation agreements through dialogue and in accordance with international law."
 
Furthermore, we are pleased to see a commitment to full implementation of the 2016 Joint Statement on Greece’s participation in the Visa Waiver Program that includes beginning issuance of an updated national identification card.
 
Finally, we applaud the importance placed on people-to-people ties and the understanding that is central to U.S.-Greece relations. A major element of people-to-people ties will center on the celebration of Greece's independence bicentennial in 2021. AHEPA looks forward with great anticipation of hosting its annual Supreme Convention in Athens in July 2021 and is pleased to be working in cooperation with the Greek government and the U.S. Embassy in Athens to join in the celebration of the bicentennial of Greece's independence.

# # #

(photo via U.S. Embassy Athens)

Παρέμβαση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού

 28.09.2020

 

Η παρέμβαση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης


 

Τις θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό αλλά και τα απαραίτητα μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μέλλον του κλάδου ανέπτυξε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε.

Ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε στους ομολόγους του ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δράσει τώρα ώστε να ληφθούν άμεσες αποφάσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα τεθεί σε κίνδυνο και η επόμενη τουριστική περίοδος. Απαιτείται ταχεία και μακροπρόθεσμη υποστήριξη του τουριστικού τομέα προκειμένου να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητά του. Γι' αυτό είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η υιοθέτηση κοινών Ευρωπαϊκών μέτρων, τα οποία θα προσφέρουν στους τουρίστες και στις επιχειρήσεις το θεμελιώδες πλαίσιο εμπιστοσύνης».

Ο κ. Θεοχάρης εισηγήθηκε την άμεση εφαρμογή βραχυπρόθεσμων μέτρων, όπως τη θέσπιση κοινών κανόνων για τα δεδομένα που συλλέγονται, για τους υγειονομικούς δείκτες βάσει των οποίων θα τίθενται περιορισμοί (θετικότητα, κρούσματα, θνησιμότητα κ.ά.), για τους περιορισμούς αυτούς καθαυτούς (συστάσεις, απαγορεύσεις, καραντίνα), για την κατηγοριοποίηση των χωρών και των περιοχών, καθώς και για τους κανόνες ενημέρωσης μεταξύ των κρατών για την αποφυγή αιφνιδιασμών.

Παράλληλα, ο Υπουργός Τουρισμού επισήμανε την ανάγκη μεσοπρόθεσμων μέτρων προς υλοποίηση τη νέα χρονιά και συγκεκριμένα πρότεινε τη σύσταση Ομάδας Εργασίας με τη συνεργασία του Ιδιωτικού Τομέα και ιδιαίτερα με τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια, ώστε με την τήρηση των νέων, αξιόπιστων, φθηνών και γρήγορων τεστ να επιτευχθεί η αφαίρεση της ανάγκης για οριζόντιες απαγορεύσεις μετακινήσεων και για οριζόντια μέτρα καραντίνας, η εξέταση της οικονομικής και της υγειονομικής αποτελεσματικότητας των προτάσεων, η εξασφάλιση πως τα αποτελέσματα καταγράφονται σωστά, ενθαρρύνοντας την εμπιστοσύνη και η διατήρηση ενός λογικού κόστους που θα μπορεί και να περάσει στη βιομηχανία ή ακόμα και στον πελάτη.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης προσυπέγραψε «Κοινή Δήλωση» μαζί με τους Υπουργούς Τουρισμού της Κροατίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας και της Αυστρίας.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ Αντιπρόεδρος Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Άμεση ήταν η παρέμβαση του κ. Μπούρα..."



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Αντιπρόεδρος
Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Αθήνα, 28.9.2020

Ενημέρωση από οινοπαραγωγούς της περιοχής των Μεγάρων, σχετικά με την ανάγκη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 1723/179088/3.7.2020 ΚΥΑ,όσον αφορά στην παράταση δέσμευσης, παραλαβής αλλά και πληρωμής του μέτρουτης απόστασης οίνου,είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής,κ. Αθανάσιος Μπούρας.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του κ. Μπούρα στους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την επίσπευση της διαδικασίας δημοσίευσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αντιμετωπίζει τα ως άνω ζητήματα.

Έτσι, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4129/25.9.2020 τεύχος Β’,η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών α)Οικονομικών, β)Ανάπτυξης και Επενδύσεων και γ)Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τον Καθορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής του μέτρου της απόσταξης οίνου σε περίπτωση κρίσης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του άρθρου 3 του κατ΄εξουσιοδότηση Καν. (ΕΕ) 2020/592, η οποία και επισυνάπτεται.

Ο κ. Μπούρας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό αυτού του τόσο σημαντικού για την οικονομία της περιοχής των Μεγάρων κλάδου, των οινοπαραγωγών,καθώς και όλων των κλάδων που υποστηρίζουν τον πρωτογενή τομέα και συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία.

Βουλή των Ελλήνων, 100 21 Αθήνα-τηλ.:2103708401-2, Fax: 2103707888

Θεμιστοκλέους 3, 10677 Αθήνα, Τηλ.: 210 3303066, Φαξ: 210 3301970

e-mail: vice.president_c@parliament.gr, bouras@parliament.gr








Συνέντευξη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη..

 27.09.2020

 

Συνέντευξη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο ΑΠΕ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 

Τι μήνυμα στέλνει η πολιτική ηγεσία του τουρισμού τη σημερινή παγκόσμια ημέρα τουρισμού;

Ο ελληνικός τουρισμός φέτος πέτυχε τρεις πολύ σημαντικούς στόχους. Πρώτον, η τουριστική αγορά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Η χώρα μας ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμός για όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν και να πάνε διακοπές. Για παράδειγμα η ΤUI ανακοίνωσε ότι ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός της. Δεύτερον, το brand και η καλή φήμη που διαμορφώθηκε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, όχι μόνο διατηρήθηκε, αλλά και ενισχύθηκε κατά την τουριστική περίοδο. Η Ελλάδα προσέφερε στους επισκέπτες μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες παρέχοντάς τους ταυτόχρονα το αίσθημα της ασφάλειας που ήταν πολύ καθοριστικό εν μέσω μιας τέτοιας κρίσης.

Ποιος δε θυμάται τους Βρετανούς τουρίστες να δηλώνουν ότι στην Ελλάδα αισθάνονται πιο ασφαλείς σε σχέση με τη χώρα τους; Τρίτον, είχαμε υποδειγματική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οι άνθρωποι του τουρισμού βοήθησαν πολύ ώστε η ασφάλεια που είχε τεθεί ως προτεραιότητα για επισκέπτες, εργαζόμενους και κατοίκους, να εξασφαλιστεί και όλοι όσοι ήρθαν στη χώρα μας επέστρεψαν στις πατρίδες τους υγιείς χωρίς μια στιγμή να αισθανθούν φόβο ή ανασφάλεια. Το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου διενεργήθηκαν πάνω από 4.000 τεστ στους εργαζομένους του τουρισμού με μόνο δύο δείγματα θετικά.

 

Πώς απαντά η πολιτική ηγεσία του τουρισμού στις νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται;

Η ανάκτηση του χαμένου εδάφους από τις επιπτώσεις της πανδημίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Και κακά τα ψέματα δεν κερδίζεται από τη μία μέρα στην άλλη. Θα κινηθούμε σε δύο άξονες. Ο πρώτος είναι ο ουσιαστικός μετασχηματισμός της προβολής της χώρας. Υπάρχουν καμπάνιες που «τρέχουν» αυτή την περίοδο και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για το 2021. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις εξελίξεις με την πανδημία. Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με τον συνολικό χαρακτήρα και την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Παραμένοντας πιστοί στον στρατηγικό σχεδιασμό για ουσιαστική βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών, έχουμε θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα την εκτέλεση έργων όπως πχ η ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων με προδιαγραφές αειφορίας, προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και προσβασιμότητας, ο εκσυγχρονισμός εκατοντάδων τουριστικών λιμένων, η καλλιέργεια νέων μορφών τουρισμού κ.λπ. Ταυτόχρονα όμως επενδύουμε σε μια ουσιαστική, μεταρρυθμιστική τομή της επαγγελματικής εκπαίδευσης για τα μελλοντικά στελέχη, για τους Έλληνες εκείνους οι οποίοι θα υποδέχονται πρώτοι κάθε επισκέπτη ο οποίος φτάνει στην πατρίδα μας.

 

Τι γεύση αφήνει η εφετινή τουριστική χρονιά; Μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για νέο ξεκίνημα, παρά τις εφετινές δυσκολίες;

Ήταν ένα καλοκαίρι πολύ διαφορετικό από αυτά που είχαμε ζήσει ως τώρα. Ένα καλοκαίρι με το βλέμμα στραμμένο πρωτίστως στην ασφάλεια. Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά στην παγκόσμια τουριστική οικονομία. Και όπως γνωρίζετε, μετά από παρόμοιες κρίσεις απαιτείται χρόνος για την επάνοδο στην κανονικότητα. Το πρώτο βήμα έγινε. ‘Ήταν η ίδια η επανεκκίνηση του τουρισμού, υπόθεση πολύπλοκη και σας θυμίζω πολλοί αμφισβητούσαν την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Χρειάστηκε ολοκληρωμένο και εκτενές σχέδιο, με πρωτόκολλα, με πυρετώδεις διπλωματικές διαβουλεύσεις, με ξενοδοχεία καραντίνας, με συνεχείς προσαρμογές. Έχω την αίσθηση ότι πια γίνεται κτήμα όλων ότι η σημασία του τουρισμού είναι τέτοια που έπρεπε να ανοίξει. Όλη όμως η οικονομική δραστηριότητα-όχι μόνο του τουρισμού-έπρεπε να ξεκινήσει με προσοχή, με ασφάλεια, με μια άλλη κανονικότητα. Με γνώμονα ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα στήριζε οικογένειες, εργαζόμενους, επαγγελματίες, επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες ή μεγάλες. Νιώθουμε, λοιπόν, δικαίωση. Δεδομένων των συνθηκών και ότι ξεκινήσαμε από το μηδέν, με στόχο τον έναν τουρίστα και το ένα ευρώ, μπορώ σήμερα να πω ότι τα καταφέραμε. Και αυτό είναι η βάση μας για την επόμενη ημέρα, όταν θα έχει κοπάσει η υγειονομική καταιγίδα.

 

Τι απαντάτε στις φωνές που λένε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει τόση μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό;

Η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει τόσο μεγάλη εξάρτηση από ένα είδος τουρισμού. Εννοώ το τουριστικό μοντέλο που επιδιώκει στενά την αύξηση των εισερχομένων τουριστών από το εξωτερικό και εξαντλείται στην αύξηση των αφίξεων. Στόχος μας είναι η διαφοροποίηση και η ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος που προσφέρει η πατρίδα μας. Τα διάφορα είδη θεματικού τουρισμού πχ ορειβατικός, καταδυτικός, τουρισμός υγείας και αποκατάστασης, γαστρονομικός μπορούν να προσελκύσουν πιο απαιτητικούς τουρίστες και οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα. Και με αυτό τον τρόπο αφ΄ ενός αναδεικνύονται φυσικά πλεονεκτήματα, όπως τα ασύγκριτης ποιότητας αγροτικά προϊόντα μας και αφ' ετέρου επιτυγχάνεται η επέκταση της τουριστικής περιόδου.

 

Ποιο τελικά θα είναι το στοίχημα της επόμενης χρονιάς, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι με τα τουριστικά πράγματα έχουν στρέψει τις ελπίδες τους στο 2021;

Η Ελλάδα πρωταγωνιστούσε και θα πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και για αυτό θα δουλέψουμε εντατικά και συστηματικά. Το στοίχημα της επόμενης χρονιάς πρέπει να είναι η εστίαση στην ποιότητα. Με έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης, σε σχέση με τη βιωσιμότητα, με τα ψηφιακά, με καταρτίσεις, με συνεχή προβολή της χώρας, με πρωτοβουλίες για υιοθέτηση κοινών ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων, το 2021 μπορεί να είναι και θα είναι η απαρχής της επόμενης μέρας.

Κ. Χαλκιαδάκης

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022