"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-"TO BHMA" Eιδήσεις..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ πολιτικό σχόλιο:"Δυστυχώς..μία είναι η εναπομείνασα λύση του «μεταναστευτικού» .."

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ:"Ό,ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ!!!"


Δυστυχώς..μία είναι η εναπομείνασα λύση του «μεταναστευτικού» και αυτή έχει τα εξής χαρακτηριστικά :

1)στην αποδοχή της ανυπαρξίας μιας Γερμανικής –καθαρά- Ευρώπης που με ελάχιστες εξαιρέσεις…ένα σκοπό έχει:να κρατήσει ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ το μεταναστευτικό.

2)στην αισχρή,κατάπτυστη,επικίνδυνη στάση της πανούκλας που λέγεται χάριν ευφωνίας «σύριζα»,η οποία πανούκλα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ αυτό το πρόβλημα και σήμερα απλά….ΑΥΘΑΔΙΑΖΕΙ κι από πάνω,παριστάνοντας την ….αντιπολίτευση(!) σε μια κυβέρνηση που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τα πάνδεινα…

3)στην απόλυτη ανάγκη να λυθεί το θέμα «εδώ και τώρα» πριν ξεσπάσει άλλο πρόβλημα..πολύ μεγαλύτερο.Οι φωτιές σε όλη τη χώρα,όπου υπήρχαν λαθρο είναι αδιαμφισβήτητος μάρτυρας

4)η εικόνα της χώρας σε όλο τον κόσμο…που από την μια η κυβέρνηση κατόρθωσε το ακατόρθωτο…ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Κ Υ Ρ Ο Σ στην Ελλάδα και από την άλλη η «πελατεία της πανούκλας» εργάζεται άοκνα και θα εργαστεί ακόμα περισσότερο «σκληρά» ΑΠΟ ΜΕΣΑ σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης.Δεν είναι ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ο κίνδυνος.Είναι και «τα ΟΡΚ της ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ»…

..και η λύση είναι ΜΟΝΟ μία…παρ΄ότι θα έχει και αυτή το κόστος της και όσοι ξέρουν…καταλαβαίνουν τι λέω: ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΡΑ.Κόψιμο του Γόρδιου Δεσμού με το σπαθί…. «χθές»…Φόρτωμα στα πλοία και ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ εκεί από όπου ήρθαν.

Γιατί...."ό,τι δεν μπορεί να λυθεί...μπορεί να κοπεί!!"

Μ.Χ.Β

Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής για τα Σχέδια Βελτίωσης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής για τα Σχέδια Βελτίωσης

Σε λειτουργία έχει τεθεί από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου η εφαρμογή για την υποβολή αιτημάτων πληρωμής για την υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης έπειτα από τις διαρκείς προσπάθειες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Οι δικαιούχοι του υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης - δράσεις 4.1.1 και 4.1.3) μπορούν να υποβάλουν το σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr. Προς το παρόν το αίτημα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι και το στάδιο του ελέγχου ορθότητας ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να καταστεί διαθέσιμη η οριστικοποίηση και υποβολή του.

Τα Σχέδια Βελτίωσης συνιστούν το βασικό επενδυτικό μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και αποτελούν το κύριο μέσο για την επίτευξη του εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της πατρίδας μας μέσα από την εκμηχάνιση της ελληνικής γεωργίας.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα ένταξης σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους στα Σχέδια Βελτίωσης, αυξήθηκε η δημόσια δαπάνη του μέτρου από τα 316 εκατομμύρια ευρώ στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνεται ότι σε συνδυασμό και με το πρώτο στο είδος του χρηματοδοτικό ταμείο που συγκρότησε το Υπουργείο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (Ταμείο Εγγυοδοσίας Αγροτικής Ανάπτυξης) που ενεργοποιήθηκε πρόσφατα, έχει δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος χρηματοδοτικός πυλώνας των Σχεδίων Βελτίωσης για την ανάταξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας.

Κάμερες σε δημόσιους χώρους: Δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 75/2020 (ΦΕΚ)

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/kameres-se-dimosioys-horoys-dimosieythike-proedriko-diatagma-75-2020-fek

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα 75/2020 για τη "Χρήση συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους" (ΦΕΚ A’ 173/10.09.2020).

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον Ιούλιο είχε δημοσιευθεί η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, η οποία περιλάμβανε σειρά παρατηρήσεων, με την Αρχή να τονίζει την ανάγκη τροποποίησης ορισμένων διατάξεων, προκειμένου να είναι συμβατές με το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας δεδομένων.

Η ενημέρωση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα


Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα
10/09/2020


https://youtu.be/FDhoe33tB5w



Καλό μεσημέρι σε όλες και όλους,

Α. Για τα γεγονότα στη Μόρια

Είναι, ήδη, προφανές πως τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Μόρια, εγείρουν σοβαρά ζητήματα εθνικής ασφάλειας, ανθρωπισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας. Και για αυτούς τους λόγους, η κατάσταση στη Μόρια που έχει διαμορφωθεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμένη κινητοποίηση για την παροχή άμεσης στήριξης -στέγασης, σίτισης και υγειονομικής προστασίας- στους ευάλωτους αυτούς ανθρώπους, αλλά και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των συνόρων μας, που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Το νησί κηρύχθηκε άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες και κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται ήδη εκεί για να εκτιμήσει την κατάσταση και να συντονίσει τις ενέργειες για την αντιμετώπισή της. Από χθες το πρωί και μέχρι το βράδυ, με συντονισμένες ενέργειες, Υπουργείων, Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, είχε αντιμετωπιστεί η πρώτη πυρκαγιά που ξεκίνησε από αιτούντες άσυλο ως αντίδραση στα μέτρα καραντίνας λόγω κρουσμάτων. Η δομή είχε μερικώς εκκενωθεί, χάρη σε υπεράνθρωπες προσπάθειες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί και θύματα.

Τα 406 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν εκτός Λέσβου, σε τρείς διαφορετικές αποστολές, με την τελευταία αποστολή αποτελούμενη από 86 ανήλικα να πραγματοποιείται σήμερα το πρωί. Επιπλέον, είχε καταπλεύσει από τα ξημερώματα πλοίο για να φιλοξενήσει οικογένειες και παράλληλα γίνονταν εργασίες στη Μόρια, ώστε να μην υπάρξουν άστεγες οικογένειες το βράδυ.

Όμως, κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί. Και πασχίζουν να αποδείξουν ότι δεν ψάχνουν «διαβατήριο» για μια καλύτερη ζωή. Αντίθετα, εκμεταλλεύονται κάθε αφορμή για να πυρπολήσουν κάθε λύση. Και τελικά να διαιωνίζουν το πρόβλημα. Έτσι, έβαλαν δεύτερη πυρκαγιά. Που κατέστρεψε χθες αργά το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος της Δομής. Για να ξανα-αφήσουν άστεγους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, με πρώτες τις οικογένειες με παιδιά.
Και το έκαναν αυτό γιατί θεώρησαν ότι αν πυρπολήσουν τη Μόρια, θα φύγουν αδιακρίτως από το νησί. Τους λέμε ότι δεν κατάλαβαν. Δεν πρόκειται να φύγουν εξαιτίας της φωτιάς, παρά μόνο τα ασυνόδευτα ανήλικα που ήδη μεταφέρθηκαν. Επομένως, ό,τι είχαν στο μυαλό τους όσοι έβαζαν τις φωτιές, να το ξεχάσουν.

Από εκεί και πέρα η Πολιτεία κινείται στο εξής τρίπτυχο: Στέγη, σίτιση, προστασία. Σήμερα εντός της ημέρας θα καταβληθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την στέγαση αρχικά των ευάλωτων και των οικογενειών. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Αναφορικά με τη σίτιση, ήδη συνεχίζεται η ημερήσια τροφοδοσία, κανονικά, στα σημεία που έχουν συγκεντρωθεί προσωρινά οι πρόσφυγες και μετανάστες, σε συνεργασία με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις. Αναφορικά με την προστασία, πρώτα από όλα, πρέπει να συγκρατηθεί τυχόν διασπορά του κορονοϊού. Για τον λόγο αυτό, έχουν ξεκινήσει να γίνονται χιλιάδες μοριακά τέστ (PCR), καθώς έχουν ήδη σταλεί στο νησί επιπλέον περίπου 19 χιλιάδες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Και θα ακολουθήσουν και άλλα, σύμφωνα με τις ενέργειες που κάνει η Κυβέρνηση συνολικά και το Υπουργείο Υγείας ειδικότερα.

Άρθρο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, και Le Monde


9 Σεπτεμβρίου 2020


«Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Η Τουρκία μπορεί να συνεργαστεί και να βρει κοινό έδαφος, ή μπορεί να συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως ο επιτιθέμενος, παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων στις παρυφές της Ευρώπης, και να πληρώσει ένα σημαντικό οικονομικό τίμημα για τη συμπεριφορά της. Μπορεί να επιλέξει εάν η Ελλάδα θα αποτελέσει γέφυρα ή εμπόδιο για την εταιρική σχέση και την πρόοδο» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στο οποίο αναλύει τις ελληνικές θέσεις στο διεθνές ακροατήριο και δημοσιεύεται ταυτόχρονα στις εφημερίδες The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, και Le Monde.
«Εάν η Τουρκία επέλεγε τη γέφυρα, πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα εξακολουθούσε να έχει τη δυνατότητα να επιτύχει μια φιλόδοξη, μακρόπνοη συμφωνία με την ΕΕ, η οποία θα ήταν προς όφελος όλων. Οι διαφορές δεν επιλύονται με βία, τεχνάσματα ή χειραγώγηση, αλλά ειρηνικά και μέσω αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίας κατανόησης. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι η κατάσταση. Η λύση είναι απλή. Καθόμαστε. Συζητάμε τις διαφορές μας. Και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα αφήσουμε το Διεθνές Δικαστήριο να αποφανθεί. Τι έχει άλλωστε να φοβηθεί η Άγκυρα από το κράτος δικαίου;» επισημαίνει ο Πρωθυπουργός.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρεται και στη συνάντηση στο Βερολίνο και στην υπαναχώρηση της Τουρκίας από όσα συμφωνήθηκαν. «Στη διάρκεια όλων αυτών έχω παραμείνει ανοικτός στον διάλογο. Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία». Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις. Οι ελπίδες που συνεχίζω να τρέφω για την Τουρκία δεν μου αποκρύπτουν την πραγματικότητα. Χρειαζόμαστε διάλογο, αλλά όχι υπό το καθεστώς εκβιασμού» τονίζει ο Πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται και στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον Τ. Ερντογάν και στην τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε αυτό τον ένα χρόνο. «Όταν συναντηθήκαμε το περασμένο φθινόπωρο, είπα στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι είμαστε προορισμένοι να είμαστε γείτονες λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, και ως τέτοιοι πρέπει να συνυπάρχουμε, να ζούμε ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο. Προσπάθησα επισταμένως να τείνω χείρα φιλίας και συνεργασίας. Μίλησα για ανοιχτό διάλογο, για επιθυμία προόδου και για τη βούλησή μου να ενεργήσω για το χτίσιμο γέφυρας της Τουρκίας με την Ευρώπη. Δυστυχώς, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Μετά την πρώτη εκείνη συνάντηση, η Τουρκία εμφανίζεται λιγότερο ως εταίρος και περισσότερο ως προβοκάτορας» επισημαίνει στο άρθρο του.
«Η ρητορική της Τουρκίας ανήκει σε μια περασμένη εποχή. Μιλάει για εχθρούς, μάρτυρες, αγώνα και προθυμία να καταβάλει οποιοδήποτε τίμημα. Αυτή είναι η γλώσσα και η συμπεριφορά μιας υποψήφιας προς ένταξη χώρας, η οποία απειλεί όχι μόνο δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και την ίδια την ΕΕ, γεγονός που προβληματίζει σοβαρά τα κράτη μέλη» προσθέτει.

Ακολουθεί ανεπίσημη μετάφραση του άρθρου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που δημοσιεύεται στις εφημερίδες The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, και Le Monde:

Στην προσπάθειά τους να προβλέψουν το μέλλον, οι πολιτικοί επιστήμονες συχνά στρέφονται στο παρελθόν, στην κοινή ιστορία. Η σχέση μεταξύ της χώρας μου, της Ελλάδας, και της γειτονικής Τουρκίας δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ιστορία μάς διδάσκει ότι υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας αλλά και τομείς βαθιάς ανησυχίας. Σήμερα το ερώτημα σχετικά με το τι επιφυλάσσει το μέλλον – σύγκρουση ή συνεργασία – αποκτά μεγαλύτερη σημασία από ποτέ.
Όταν ανέλαβα πρωθυπουργός πέρυσι τον Ιούλιο, ήμουν συγκρατημένα αισιόδοξος. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να πιστεύω ότι η Ελλάδα και η Τουρκία δεν θα μπορούσαν να είναι φίλες χώρες. Εξάλλου, πολλοί από τους προκατόχους μου είχαν καταφέρει να υπερβούν φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια. Ηγέτες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, θείος του πατέρα μου, ο οποίος υπέγραψε συμφωνία ειρήνης και φιλίας με τον Κεμάλ Ατατούρκ το 1930. Φυσικά, έκτοτε έχουν υπάρξει εντάσεις, όμως οι καλές μέρες ήταν πολύ περισσότερες από τις κακές.
Όταν συναντηθήκαμε το περασμένο φθινόπωρο, είπα στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι είμαστε προορισμένοι να είμαστε γείτονες λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, και ως τέτοιοι πρέπει να συνυπάρχουμε, να ζούμε ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο. Προσπάθησα επισταμένως να τείνω χείρα φιλίας και συνεργασίας. Μίλησα για ανοιχτό διάλογο, για επιθυμία προόδου και για τη βούλησή μου να ενεργήσω για το χτίσιμο γέφυρας της Τουρκίας με την Ευρώπη.
Δυστυχώς, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Μετά την πρώτη εκείνη συνάντηση, η Τουρκία εμφανίζεται λιγότερο ως εταίρος και περισσότερο ως προβοκάτορας. Στα τέλη του προηγούμενου έτους, ο Πρόεδρος Ερντογάν υπέγραψε παράνομη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων με μια από τις πλευρές του αιματηρού εμφυλίου πολέμου της Λιβύης. Δεδομένου ότι η Τουρκία και η Λιβύη δεν έχουν αντικείμενες ή παρακείμενες ακτές, η συμφωνία κηρύχθηκε άκυρη από το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας και των νομικών εμπειρογνωμόνων και θεωρήθηκε ότι παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
Τον Μάρτιο, η Τουρκία προέβη σε συντονισμένες κινήσεις προκειμένου να παροτρύνει και να διευκολύνει προσπάθειες απεγνωσμένων μεταναστών να διασχίσουν τα σύνορα της Ελλάδας. Υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας με την υποστήριξη των εταίρων μας στην ΕΕ. Το συλλογικό μας μήνυμα ήταν σαφές – τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της ΕΕ και θα τα προστατεύσουμε.
Και φέτος το καλοκαίρι, αντιδρώντας στην υπογραφή μιας μακροχρόνιας, νόμιμης και διεθνώς αναγνωρισμένης συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Πρόεδρος Ερντογάν έστειλε το πολεμικό ναυτικό του για να στηρίξει μια προσπάθεια εξερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα και η οποία δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί. Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, επρόκειτο για μονομερή πράξη κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.
Η Ελλάδα δεν έχει επιδιώξει ποτέ ούτε πρόκειται να επιδιώξει την κλιμάκωση αυτών των εντάσεων, ανεξαρτήτως των προκλήσεων. Αλλά η αρχικά δυσάρεστη πολιτική εντυπώσεων έχει εξελιχθεί αναμφισβήτητα σε απειλητική στάση τις τελευταίες εβδομάδες. Κάθε μέρα που περνάει, η τουρκική κυβέρνηση παρουσιάζει έναν νέο ψευδή ισχυρισμό ή διαδίδει ένα νέο ψέμα. Πολεμοχαρής γλώσσα, εθνικιστική προπαγάνδα, επιθετικός μιλιταρισμός, αγορά οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία που αποτελούν απειλή για το ΝΑΤΟ, μετατροπή μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς σε τζαμιά, παράνομη θαλάσσια δραστηριότητα και απειλές πολέμου.
Η ρητορική της Τουρκίας ανήκει σε μια περασμένη εποχή. Μιλάει για εχθρούς, μάρτυρες, αγώνα και προθυμία να καταβάλει οποιοδήποτε τίμημα. Αυτή είναι η γλώσσα και η συμπεριφορά μιας υποψήφιας προς ένταξη χώρας, η οποία απειλεί όχι μόνο δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και την ίδια την ΕΕ, γεγονός που προβληματίζει σοβαρά τα κράτη μέλη.
Σε αυτό το νέο γεωπολιτικό τοπίο, η Τουρκία εμφανίζεται ολοένα και πιο απομονωμένη. Καθώς η Ελλάδα έχει σφυρηλατήσει ισχυρές εταιρικές σχέσεις με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος και τα ΗΑΕ, η Τουρκία ενεργεί μόνη της, παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, παρεμβαίνοντας στη Συρία και τη Λιβύη και υποστηρίζοντας ανοιχτά τη Χαμάς. Η Γαλλία, η οποία έχει ζωτικά εθνικά συμφέροντα στη Μεσόγειο, στέκεται στο πλευρό μας και έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καταδίκασε απερίφραστα τη στάση της Τουρκίας ως μονομερή επιθετική στάση.
Στη διάρκεια όλων αυτών έχω παραμείνει ανοικτός στον διάλογο. Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία». Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις.
Οι ελπίδες που συνεχίζω να τρέφω για την Τουρκία δεν μου αποκρύπτουν την πραγματικότητα. Χρειαζόμαστε διάλογο, αλλά όχι υπό το καθεστώς εκβιασμού. Η απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας μου αποτελεί επίσης απειλή για την ευημερία και την ασφάλεια όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Κινδυνεύει να υπονομεύσει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Και απειλεί το κράτος δικαίου διεθνώς. Η Ελλάδα έχει τη στρατιωτική δυνατότητα να αποκρούσει κάθε τουρκική επίθεση. Αλλά σίγουρα ένα στρατιωτικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών μας δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.
Αργότερα αυτόν τον μήνα, οι ηγέτες της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν ειδική σύνοδο για να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα απαντήσουν. Εάν η Τουρκία αρνηθεί να λογικευτεί έως τότε, δεν βλέπω άλλη επιλογή παρά να επιβάλουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ουσιαστικές κυρώσεις. Διότι δεν είναι πλέον μόνο ζήτημα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Είναι ζήτημα αναγνώρισης του γεγονότος ότι διακυβεύονται ζωτικά συμφέροντα – στρατηγικά ευρωπαϊκά συμφέροντα. Εάν η Ευρώπη θέλει να αποτελέσει πραγματική γεωπολιτική δύναμη, τότε δεν έχει την πολυτέλεια κατευνασμού μιας πολεμοχαρούς Τουρκίας.
Η Τουρκία εξακολουθεί να έχει χρόνο στη διάθεσή της για να αποφύγει τις κυρώσεις, να κάνει ένα βήμα πίσω και να χαράξει πορεία εξόδου από αυτήν την κρίση. Η Τουρκία πρέπει απλώς να απόσχει από τη ναυτική και ερευνητική της δραστηριότητα σε μη οριοθετημένες θαλάσσιες ζώνες και να συγκρατήσει την επιθετική ρητορική της. Θα πρέπει να αποσυρθεί, να επιστρέψει στο τραπέζι και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε όταν αποχώρησε από τις διερευνητικές συνομιλίες το 2016. Και αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, τότε πρέπει να αναζητήσουμε λύση στη Χάγη.
Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Η Τουρκία μπορεί να συνεργαστεί και να βρει κοινό έδαφος, ή μπορεί να συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως ο επιτιθέμενος, παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων στις παρυφές της Ευρώπης, και να πληρώσει ένα σημαντικό οικονομικό τίμημα για τη συμπεριφορά της. Μπορεί να επιλέξει εάν η Ελλάδα θα αποτελέσει γέφυρα ή εμπόδιο για την εταιρική σχέση και την πρόοδο.
Εάν η Τουρκία επέλεγε τη γέφυρα, πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα εξακολουθούσε να έχει τη δυνατότητα να επιτύχει μια φιλόδοξη, μακρόπνοη συμφωνία με την ΕΕ, η οποία θα ήταν προς όφελος όλων. Οι διαφορές δεν επιλύονται με βία, τεχνάσματα ή χειραγώγηση, αλλά ειρηνικά και μέσω αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίας κατανόησης. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι η κατάσταση. Η λύση είναι απλή. Καθόμαστε. Συζητάμε τις διαφορές μας. Και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα αφήσουμε το Διεθνές Δικαστήριο να αποφανθεί. Τι έχει άλλωστε να φοβηθεί η Άγκυρα από το κράτος δικαίου;

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron




10 Σεπτεμβρίου 2020


Mε τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης MED7.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και η κλιμακούμενη τουρκική παραβατική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ διαπιστώθηκε η απόλυτη συμφωνία και συμβατότητα στην κεντρική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία. Υπογραμμίστηκε δε ότι διάλογος με την Τουρκία είναι εφικτός εφόσον σταματήσουν άμεσα οι προκλήσεις, σε διαφορετική περίπτωση ο δρόμος για κυρώσεις είναι ανοικτός.

Συζητήθηκε, επίσης, η προοπτική και το ενδιαφέρον μιας στρατηγικής σχέσης.

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη MED7

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη MED7

Κυρίες και κύριοι, μόλις ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο των συζητήσεων, γόνιμων συζητήσεων, μιας καθώς φαίνεται απόλυτα επιτυχημένης Συνόδου Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. Και σε αυτό ίσως να συνέβαλε και ο τόπος που την φιλοξένησε. Όπως είπε και ο Πρόεδρος Μacron, η Κορσική είναι μια γέφυρα ανθρώπων και πολιτισμών στην Μεσόγειο που μας δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης και της συνεργασίας ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί τις μεγάλες προκλήσεις της κοινής μας θάλασσας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Macron, τον φίλο Emmanuel, για την άριστη προετοιμασία, τη θερμή φιλοξενία, αλλά και την εξαιρετικά γόνιμη διμερή συνάντηση που είχαμε.
Πριν απ’ όλα, ενημέρωσα τους συνομιλητές μου για το Μεταναστευτικό, για τα τελευταία θλιβερά γεγονότα στην Μόρια της Λέσβου. Σ’ ένα ελληνικό, αλλά και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό ακριτικό νησί, στα ανατολικά σύνορα της ηπείρου μας. Εκεί, όπως ξέρετε, η ελληνική Πολιτεία ήδη αντιμετωπίζει το πρόβλημα από τις ταραχές που ξέσπασαν όταν ένας αριθμός φιλοξενούμενων μεταναστών αντέδρασαν σε τεστ και σε μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, αρχηγούς Κρατών και κυβερνήσεων, για την έμπρακτη συμπαράσταση στην Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη κρίση την οποία αντιμετωπίζει. Θέλω να σας ενημερώσω -είχα την ευκαιρία να ενημερώσω και τους συναδέλφους μου- ότι η πρώτη μας μέριμνα ήταν η φροντίδα των ασυνόδευτων ανηλίκων παιδιών. Όλα ήδη έχουν μεταφερθεί μακριά από τη Λέσβο, μακριά από τη Μόρια και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Macron, την Καγκελάριo Merkel για την ευγενική τους πρόταση να είναι διαθέσιμοι να φιλοξενήσουν κάποια απ’ αυτά τα παιδιά, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο πράξη την έννοια της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Προτεραιότητά μας είναι η Υγεία για όλους: Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διαχειριστούμε αυτή την κρίση με αποτελεσματικότητα και με ανθρωπιά.
Όμως, κάποια στιγμή, πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Γνωρίζετε ότι η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου σηκώνουν δυσβάσταχτο βάρος ενός ευρωπαϊκού προβλήματος. Και, σήμερα, η Ευρώπη οφείλει από τα λόγια συμπαράστασης να περάσει σε πράξεις αλληλεγγύης. Το πλαίσιο, το οποίο περιέγραψε ο Πρόεδρος Macron για την κοινή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου με καλύπτει απόλυτα. Θα πρέπει πολύ γρήγορα να επαναφέρουμε αυτή τη συζήτηση στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να πετύχουμε εκεί που στο παρελθόν δυστυχώς είχαμε αποτύχει.
Είχαμε την ευκαιρία, επίσης, να συζητήσουμε και για το ζήτημα της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και για το ρόλο της Τουρκίας. Για την κλιμάκωση της έντασης, για τις προκλητικές συμπεριφορές, για τον τρόπο τον οποίο η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθώντας, μάλιστα, να κατέχει παράνομα έδαφος ενός από αυτά, της Κύπρου. Ενώ απροκάλυπτα, πλέον, απομακρύνεται από κάθε προσπάθεια ειλικρινούς συνεννόησης. Τα συμπεράσματα της 7ης Συνόδου Χωρών του Νότου, του Ευρωπαϊκού Νότου, στέλνουν, σήμερα, στην παράγραφο 6, ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. Είναι συμπεράσματα τα οποία δείχνουν στην Τουρκία τον δρόμο. Εάν η Τουρκία θέλει πραγματικά έναν ειλικρινή διάλογο με την Ελλάδα, με την Κύπρο, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να το αποδείξει στην πράξη. Να σταματήσει αμέσως μονομερείς ενέργειες, να δώσει πειστικά δείγματα ότι σέβεται απαρέγκλιτα και όχι επιλεκτικά τους διεθνείς κανόνες. Σε ό,τι μας αφορά, ισχύει αυτό, το οποίο εδω και πολύ καιρό έχουμε διατυπώσει: τέλος των προκλήσεων και αρχή των συζητήσεων.
Είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε ότι η Μεσόγειος είναι ένας ζωτικός χώρος για την ευρωπαϊκή ασφάλεια συνολικά. Αυτή η ευρωπαϊκή ασφάλεια δεν εκχωρείται σε τρίτους. Όπως έχει πει και ο Πρόεδρος Macron, πρόκειται για τη «mare nostrum» -τη δική μας θάλασσα, την ευρωπαϊκή θάλασσα. Και ενόψει της Συνόδου Κορυφής θα αποτρέψουμε την απόπειρα της Τουρκίας να διχάσει την Ευρώπη. Και όπως είχα την ευκαιρία να αρθρογραφήσω και σήμερα στον ευρωπαϊκό Τύπο, η στήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν είναι απλά μια έκφραση αλληλεγγύης. Είναι αναγνώριση του γεγονότος ότι,πλέον, εδώ πέρα, διακυβεύονται στρατηγικά συμφέροντα για την ίδια την Ευρώπη. Η γειτονική χώρα, η Τουρκία, έχει χρόνο ακόμα, πριν τη Σύνοδο Κορυφής, να κάνει ένα βήμα πίσω και να χαράξει η ίδια την πορεία εξόδου από αυτήν την κρίση. Να απέχει από ναυτικές και ερευνητικές δραστηριότητες σε μη οριοθετημένες θαλάσσιες ζώνες. Να συγκρατήσει την επιθετική ρητορική. Να επιστρέψει ως προς τις σχέσεις της με την Ελλάδα στο τραπέζι των διερευνητικών συνομιλιών από το οποίο αποχώρησε το 2016. Και αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, όπως είπε και ο Πρόεδρος Macron, υπάρχει, πάντα, η λύση της Χάγης, του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Επίσης, μας απασχόλησε το ζήτημα του πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πρόβλημα των μεταναστών ως μοχλός για την επιδίωξη γεωπολιτικών, στρατηγικών, της γειτονικής χώρας. Γι’ αυτό και η επάνοδος στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2016 είναι και σήμερα επιβεβλημένη. Ως προς το ζήτημα της φύλαξης των συνόρων και γενικότερα της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, μίλησα ήδη. Θα πω μόνο ότι η Ελλάδα κάνει το καθήκον της φυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Αυτό, όμως, όπως συζητήσαμε, αποτελεί μόνο μια πτυχή του ζητήματος. Και γι’ αυτό και σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, απαιτείται έμπρακτη αλληλεγγύη.
Κλείνω, λέγοντας ότι θα έχουμε την ευκαιρία στη συνέχεια να συζητήσουμε και τα υπόλοιπα ζητήματα τα οποία αφορούν τη Μεσόγειό μας. Τί συμβαίνει στη Λιβύη, πώς θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την επιχείρηση «Ειρήνη», τί συμβαίνει στη Συρία, τί συμβαίνει στο Λίβανο που συνεχίζει να δοκιμάζεται από την καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου. Να σχολιάσουμε και να χαιρετίσουμε την ιστορική σημαντική συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ίσως μια καλή, θετική είδηση μετά από πολύ καιρό στη Μέση Ανατολή. Να συζητήσουμε, βέβαια, και για τις οικονομικές προκλήσεις, το πόσο πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο ευρωπαϊκός νότος για να μπορέσουμε να πετύχουμε τη μεγάλη ευρωπαϊκή υπέρβαση όπως αυτή αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Ιουλίου. Μια κοινή, γενναία, ευρωπαϊκή αντίδραση για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την κρίση του Κορωνοϊού και να συζητήσουμε, βέβαια, και προκλήσεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον, την προστασία της βιοποικιλότητας στη Μεσόγειο, την κοινή αντιμετώπιση της Κλιματικής αλλαγής.
Είναι αλήθεια, είναι η πρώτη φορά που προσωπικά συμμετέχω σε Σύνοδο MED7, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι από τότε που συγκροτήθηκε αυτό το Forum είχε να εξετάσει τόσες πολλές και τόσες πολύπλοκες προκλήσεις. Αλλά, ποτέ και η συμπνοία μας πιστεύω δεν ήταν τόσο ισχυρή και είμαι βέβαιος, λοιπόν, ότι και του χρόνου όταν η 8η Σύνοδος θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον τόπο καταγωγής μου, στην Κρήτη, θα είναι όλα τα πράγματα πολύ πιο αισιόδοξα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ.

"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ":Ψηφιακή συζήτηση με παραγωγικούς φορείς της Μακεδονίας για τον 3ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής


Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Ψηφιακή συζήτηση με παραγωγικούς φορείς της Μακεδονίας
για τον 3ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής

Η συμμετοχή και των ατομικών επιχειρήσεων στον 3ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία απαντάει στην ανάγκη διεύρυνσης των «ενέσεων ρευστότητας» σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, υπογραμμίστηκε στην τρίτη κατά σειρά ψηφιακή συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας με εκπρόσωπους των παραγωγικών τομέων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ.

Επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιμελητηρίων που συμμετείχαν στην συνδιάσκεψη συμφώνησαν ότι από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, η Κυβέρνηση εφαρμόζει ένα συνεκτικό πλέγμα μέτρων για τη στήριξη του παραγωγικού ιστού της χώρας. Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία η ενίσχυση αφορά ήδη σχεδόν 6 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις καλύπτοντας έτσι περίπου 1 στους 2 εργαζομένους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ Άκης Μπάφας, 20.365 επιχειρήσεις από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν λάβει μέχρι σήμερα, ενίσχυση από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επιστρεπτέας προκαταβολής, του ταμείου εγγυοδοσίας επιχειρήσεων COVID-19 και του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ, συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ.

Η συνδιάσκεψη διεξήχθη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Νέας Δημοκρατίας: «Αντιμετωπίζουμε τις ιστορικές προκλήσεις της εποχής. Οικοδομούμε με σιγουριά το αύριο» που στόχο έχει την αποτίμηση των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης και την καταγραφή επισημάνσεων από τις τοπικές κοινωνίες.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου και συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Θανάσης Πετραλιάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ Γιώργος Καρανίκας, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Βασίλης Φεύγας καθώς και τοπικοί βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, πρόεδροι των περιφερειακών οργανώσεων και υποψήφιοι βουλευτές. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου.

Συνέντευξη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη


08.09.2020

Συνέντευξη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο Sky News

Πώς νιώθετε για αυτά τα νέα;

Νιώθουμε ότι αυτή είναι μια πολύ ατυχής απόφαση και δε δικαιολογείται από τα στοιχεία. Σας υπενθυμίζω ότι τα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι το όριο που έχει επιβάλει η ίδια η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και εμείς είμαστε κάπου μεταξύ 13 και 14, με πτωτική τάση. Πρόκειται, λοιπόν, για πραγματικά ατυχή, κατά την άποψή μας, απόφαση.

Υπήρξαν, όμως, κάποιοι υπαινιγμοί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν εντελώς ανοιχτή ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, για να μπορέσει να διατηρήσει τον τουρισμό στη χώρα. Τι απαντάτε σε αυτό;

Αυτό σίγουρα δεν αληθεύει. Έχουμε δουλέψει πολύ στενά με τη βρετανική κυβέρνηση. Μάλιστα, έχουμε αυξήσει τον αριθμό των τεστ που κάνουμε στα hotspots, σε περιοχές για τις οποίες έχουν επιφυλάξεις και έχουμε μοιραστεί όλα τα δεδομένα μαζί τους. Και εξακολουθούμε να είμαστε μια από τις χώρες με τα χαμηλότερα επίπεδα κορωνοϊού. Σίγουρα, λοιπόν, αυτό δεν ισχύει. Μάλιστα, λαμβάνουμε αυστηρές και δύσκολες αποφάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου βλέπουμε να υπάρχει συγκέντρωση κρουσμάτων, αψηφώντας τις οικονομικές συνέπειες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών μας και των επισκεπτών μας.


Έχετε δει, όμως, μια έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες παρόλο που τα πήγατε σχετικά καλά με το πρώτο κύμα του κορωνοϊού. Οφείλεται αυτό στο γεγονός ότι οι τουρίστες φέρνουν τον κορωνοϊό;

Οφείλεται σε πολλούς λόγους. Κανείς δεν είπε ότι ανοίγοντας την οικονομία μας δε θα αναμέναμε μια σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό είναι σημαντικό, αρκεί να διατηρείται υπό έλεγχο και να μην προκαλεί προβλήματα στο σύστημα υγείας. Νομίζω ότι το είδαμε αυτό σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν μη τι άλλο, σε αυτό το δεύτερο κύμα θα έλεγα ότι είμαστε ακόμα πιο επιτυχημένοι σε σχετικούς όρους. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να δημιουργήσουμε τα πρωτόκολλα, τα επιπλέον τεστ, τα τεστ στα αεροδρόμια. Άκουσα πριν λίγο για τα σχέδιά σας να εφαρμόσετε διαγνωστικά τεστ στα αεροδρόμια. Εμείς το κάναμε αυτό από την πρώτη μέρα. Ελέγχουμε περίπου το 15% των επισκεπτών που εισέρχονται στη χώρα. Το κάνουμε με τη βοήθεια ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης και έτσι είναι πολύ στοχευμένο. Στην ουσία διπλασιάζουμε το αποτέλεσμα των τεστ που διεξάγουμε. Έχουμε δημιουργήσει ένα συνολικό σχέδιο που έχει κρατήσει τη χώρα μας σε σχετική κατάσταση ελέγχου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό είναι καλό. Είναι κατανοητό ότι κάθε χώρα λαμβάνει τις αποφάσεις που θεωρεί απαραίτητες για τους πολίτες της. Παραμένουμε ανοιχτοί στους άλλους προορισμούς. Και θα υποδεχόμασταν βρετανούς τουρίστες στους προορισμούς αυτούς.


Θεωρείτε, λοιπόν, ότι τα τεστ στα αεροδρόμια λειτουργούν αποτελεσματικά στην Ελλάδα; Διότι στο Ηνωμένο Βασίλειο η κυβέρνηση νιώθει ότι τα τεστ εντοπίζουν μόνο το 7% των κρουσμάτων. Θα λέγατε ότι αυτό δεν ισχύει;

Λειτουργούν εξαιρετικά καλά. Έχουμε κάνει εκατοντάδες, χιλιάδες τεστ στα σύνορα. Και βρίσκουμε μόνο 0,2% θετικά τεστ. Αυτό είναι πολύ καλό ποσοστό. Έχουμε χαμηλότερο ποσοστό εντός της Ελλάδας. Νιώθουμε ότι διατηρήσαμε την κατάσταση υπό έλεγχο χάρη σε αυτό το σύστημα. Με χαρά μας να μοιραστούμε τις πρακτικές λεπτομέρειες, το έχουμε κάνει ήδη με έναν αριθμό ευρωπαϊκών χωρών. Και με χαρά μας θα το κάναμε αυτό με το Ηνωμένο Βασίλειο, με το οποίο είμαστε σε ανοιχτή συζήτηση σε όλη αυτή την περίοδο.


Αυτό αποτελεί πρόκληση για την κυβέρνησή σας. Εμείς, στο Ηνωμένο Βασίλειο, δε θέλαμε τουρίστες να ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών, διότι υπήρχαν πάνω από 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στην Ελλάδα. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τώρα σε αυτό το επίπεδο. Σημαίνει αυτό ότι θα το σκεφτείτε δυο φορές να μας αφήσετε να μπούμε;

Πιστεύω ότι από την αρχή η επιστροφή στην κανονικότητα, το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων, ήταν ένα ευρωπαϊκό εγχείρημα. Θα θέλαμε όλοι να δούμε με προσοχή, με ασφάλεια, το σταδιακό άνοιγμα των οικονομιών μας και της ζωής μας. Ακούσαμε αυτό το αίτημα των ανθρώπων και προσπαθούμε να προσφέρουμε τις απαραίτητες υποδομές, για να το κάνουμε. Φυσικά, εφαρμόσαμε συγκεκριμένες ρυθμίσεις για διάφορες χώρες, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό δε θα συμπεριλάβει και το Ηνωμένο Βασίλειο κάποια στιγμή στο μέλλον. Στο μεταξύ όμως καλωσορίζουμε τους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.


Είμαστε ακόμα ευπρόσδεκτοι, παρόλο που έχουμε φτάσει τα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους;

Ναι, είστε ευπρόσδεκτοι, διότι θεωρούμε ότι διαθέτουμε το σύστημα για τον έλεγχο της κατάστασης. Και πρέπει να θυμίσω στους τηλεθεατές ότι ενισχύσαμε σε μεγάλο βαθμό το εθνικό σύστημα υγείας μας κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Δε νιώθουμε καμία πίεση. Υπάρχει επαρκής υποστήριξη για τις ανάγκες τόσο των επισκεπτών όσο και των πολιτών.

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News στο link:https://youtu.be/gfDr37gDRMU

AHEPA Announces 2020 National Scholarship Recipients

Vol. 14 Issue 36 | Wednesday, September 9, 2020
AHEPA E-News
AHEPA Announces 2020 National
Scholarship Recipients
AHEPA awarded 25 students with scholarships and awarded two grants through the AHEPA National Educational Foundation for the 2020 academic year, announced Supreme President George G. Horiates and National Educational Foundation Chairman George Vorkas.

“We congratulate the 2020 scholarship and grant recipients on their outstanding academic achievements and the grantees who are doing important research in the community,” Horiates said. “They have one dream in common—looking to become tomorrow’s leaders. We are proud to count them as AHEPA scholars.”

AHEPA Mobilizes against Turkey's Provocations
In a September memo to organizational leaders, Supreme President George G. Horiates provided instruction for Ahepans to mobilize against Turkey's provocations.

Turkey has escalated tensions in the Eastern Mediterranean to dangerous levels not seen since 1996 through violations of international norms and international and U.S. law, Horiates writes in the memo.

"Turkey’s actions are not only illegal, but they are not in the best interests of the United States and place lives unnecessarily in harm’s way," Horiates states.

The memo recaps actions taken by AHEPA to address Turkey's provocations and how Ahepans, and by extension, the community, can help going forward.

"We stand ready to assist you with this most important mobilization to address this pressing matter that threatens NATO ally, Greece; strategic partner, Cyprus; and U.S. interests in the region, overall," Horiates concludes.
Mobilization Tool Kit
AHEPA Emergency Relief Fund Opened for
Natural Disasters
AHEPA has opened its Emergency Relief Fund to provide assistance to the victims of the wildfires that are devastating California and Hurricane Laura, announced Supreme President George G. Horiates.

“The California wildfires and Hurricane Laura have caused widespread devastation affecting thousands of people,” Supreme President Horiates said. “Our thoughts are prayers are with communities impacted by these natural disasters, and we must do our part to help and make an difference for those in need. We urge our AHEPA chapters, members, and supporters to provide assistance through our Emergency Relief Fund as we have done traditionally when natural disasters strike or most recently in response to COVID-19.”

Supreme President Horiates has made the following appeal:


  • For chapters and/or individuals to secure one (1) $500 donor from the community-at-large 

AHEPA established the Emergency Fund 15 years ago. Since its inception more than $1 million has been donated from the fund to those affected by national disasters.

In Remembrance:
September Events of 1922, 1955
During September, AHEPA reflects and remembers the catastrophic events of September 1922 (the burning of Smyrna) and September 1955 (the Istanbul Pogrom) and shares the following articles, journal pieces, and other resources with our audience for a more in-depth historical perspective and additional insight:

AHEPA Cares and it shows: A note of gratitude for your philanthropy
AHEPA prides itself on the strength of its chapters and members. With more than 400 chapters worldwide, AHEPA provides community service at the grassroots. In fact, AHEPA has been described as providing “boots on the ground” - a reference to our members and their valuable work in the communities. Working hand-in-hand with local and state community service groups, AHEPA excels at providing relief when times get tough.

During this unprecedented time, the COVID-19 pandemic has AHEPA mobilized once again. Our support for the health care heroes on the front lines who are making sacrifices to attend to those infected by coronavirus is resolute.

Supreme President George G. Horiates has been spearheading efforts to encourage our chapters to donate or volunteer time and energy to provide assistance. With the spirit of community service at the core of their mission, we are proud our chapters have responded superbly with safety as a priority. Ahepans are going to supermarkets (with appreciation to our grocery workers too) to buy food for those in need. They are visiting area hospitals and delivering food to the doctors and nurses who are in harm's way and to the elderly and the homeless. Ahepans are also donating blood. The AHEPA family is working together to provide assistance around the world.
#AHEPACares and it shows.

We salute our members for their outreach. We can take pride we are fulfilling our founding fathers' vision of a community service fraternity. Supreme President Horiates thanks the AHEPA chapters that are practicing philanthropy and for sending us inspirational photos and stories. We applaud look forward to seeing more of our Order's great works!

We encourage districts and chapters to engage in philanthropic and community service acts and please submit your good works to AHEPA Global Headquarters.

Please remember to do so responsibly, according to government guidance, and above all else--safely!

The list (below) is what we know at the time of distributing this edition of AHEPA e-news.

AHEPA’s list of chapters that are playing a significant part in the communities they serve worldwide is unmatched…and will go on…
THANK YOU!
Chapter 1 Atlanta, Ga. - Donated lunches to the first responders of Emory Decatur Hospital
Chapter 3 Birmingham, Ala. – 100 meals donated to Children’s Hospital of Alabama
Chapter 25 Manhattan, N.Y. – Meals donated and funds raised for ventilators
Chapter 26 Philadelphia – Brother Dr. Theoklis Zaoutis is actively advising Greece's Ministry of Health on COVID-19
Chapter 40 Detroit/District 10, Michigan – $15,000 donated to Detroit-area churches
Chapter 59 Canton, OH - Donated N95 masks and fed elderly in housing project
Chapter 64 Harrisburg, Pa. – Brother Dr. Chronis providing medical analysis for COVID-19 and the chapter donated $1,750 to four central PA food banks to feed families in need
Chapter 69 Cherry Hill, N.J. – 200 meals donated to Virtua Hospital and other area hospitals
Chapter 72 Trenton, N.J. – 280-plus meals an 80 face masks delivered to three major hospitals in Central N.J.
Chapter 78, Merrillville, Ind. – Donated $17,000 to charities that assist and provide relief to victims of COViD-19
Chapter 80 Worcester, MA - Donated meals to staff of Holy Trinity Nursing Center
Chapter 88 Warren, OH - Donated meals to Mahoning County for Developmental Disabilities
Chapter 94 Chicago, IL - Donated funds to the Greater Chicago Food Depository to feed 5,000 persons
Chapter 95 Wilmington, DE - Donated 200 meals to the community
Chapter 98 New Haven, CT - Established a relief fund
Chapter 110, Norwich, Conn. – Presented a $1,000 grant to fund the Backus Hospital's Mobile Outreach Van
Chapter 113 Dayton, OH - Donation of over 650 sandwiches to the House of Bread
Chapter 121 Pawtucket, RI - Fundraising for COVID-19 Treatment by Dr. Thomas Walsh and supporting Pawtucket Soup Kitchen
Chapter 145 Denver, CO – Donated and served meals to hundreds of first responders and homeless. Delivered thousands of face masks to the city and county of Denver
Chapter 156 Canonsburg, PA. – Donated $2,000 to feed 400 area families
Chapter 157 Calumet, IN – Meals, masks, gloves and hand sanitizer donated to the community's front line heroes
Chapter 158, Poughkeepsie, NY – Provided lunch to first responders upon city's reopening
Chapter 186 Astoria, NY - Served 150 meals and delivered another 35 meals to the community at-large
Chapter 219 Phoenix, AZ – Donated N95 face masks to essential workers
Chapter 250, New London, CT.  Ahepans donated and delivered meals to residents of five elderly housing communities
Chapter 319 Port Jefferson, NY– Secured & donated 1,000 masks and 3,000 pairs of gloves for the community
Chapter 326 Flushing, NY – Presented scholarship grants to 3 students while adhering to social distancing and guidance
Chapter 408 Wilmington, NC– The board of AHEPA 408 Senior Apartments donated "Care Bags" with essential items to the residents. Face masks and thermometers donated to St. Nicholas.
Chapter 411 Anaheim, CA  Helped distribute 2,700 produce boxes and 900 non-perishable food boxes to 461 cars and eight trucks (the trucks distributed the food to other parts of Orange County), feeding more than 10,000 persons.
Chapter 445 & Sons of Pericles 290 Upper Darby, PA – Delivered food to the ER dept. at Jeanes Campus Temple U. Hospital
Chapter 500 Greenlawn, NY – Held a food drive that amassed 400 lbs of goods to benefit the area shelters
Chapter 515 Radnor, PA – Donated and delivered 100s of meals for healthcare, ER & admin staff at Inova Alexandria Hospital
Chapter 517 Holmdel, NJ - Donated funds to local hospital
Chapter 545, Middletown, NY – Raised $2,000 to provide financial aid to families recovering from illness, donated 500 "Gyros for Heroes," and is undertaking a goods collection drive
Chapter CJ-1 Toronto, ON – Implemented the Greek Easter Relief Food program, providing low-income families with a voucher to ensure everyone had access to an Easter meal
Chapter 601 Constantinople (Istanbul), Turkey – Donated food to Orthodox churches for Easter
Chapter HJ-1 Athens, Greece – Ahepans provide support to Evangelismos Hospital
Chapter HJ-3 Thessaloniki, Greece – AHEPA Hospital is treating COVID-19 patients
Chapter HJ-10 Holargos, Greece - Assisted and donated items for the Police Force & Riot Gear
Chapter HJ-26 Larissa, Greece – Coordinated blood donor drive with several Ahepans donating
Chapter HJ-34 Corfu, Greece – Coordinated blood donor drive, donated face masks and health supplies to Corfu General Hospital and vulnerable populations
Chapter HJ-38 Palio Faliro, Greece – Donated and delivered meals and necessities to a local food bank for the municipality's elderly and vulnerable
Chapter HJ-41 Kalamaria, Greece – Delivered care packages of food and water to the elderly
Chapter HJ-43, Nea Smyrni, Greece  Donated and delivered hygienic supplies valued at 14,000 to Leros and surrounding islands
Chapter CY-1 Nicosia, Cyprus – Contributed to District 27's countrywide blood drive with hundreds of units of blood collected
Chapter CY-4, Idalion, Cyprus – Donated financial aid to assist five families in need
Chapter 614 Vienna, Austria - Activated a hotline for immediate response and delivered meals to the needy with local DOP Chapter.
Chapter 615 Westminster, England - Supported and fed those in need affected by the pandemic
Chapter 617 Frankfurt, Germany - Supplied 12 refurbished defibrillators to different areas in Greece
District 10, Michigan - Donated $23,300 to 11 Michigan-area Greek Orthodox churches
The Senate Must Act!
Contact Senators and urge them to:
  • Uphold American values and security interests. 
  • Hold Turkey responsible for its actions.
  • Urge Majority Leader Mitch McConnell to bring sanctions legislation to the Senate Floor.

The House acted. Now the Senate must.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022