"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ FAKE NEWS


Αθήνα 6.6.2020

 
Fake news για τον ΕΟΤ: νέο ατομικό ρεκόρ δημιουργικότητας, χυδαιότητας και αυτογελοιοποίησης για τον ΣΥΡΙΖΑ

(Πηγή: ανακοινώσεις και δηλώσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ)

Εδώ και ημέρες έχουν κατασκευάσει και κάνει σημαία ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο σχετικά με δήθεν απευθείας ανάθεση ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ  από τον ΕΟΤ σε ιδιωτική εταιρεία, το οποίο διαψεύστηκε και επισήμως νωρίτερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά του αναφέρονται σε μια ΠΝΠ (13/4/2020) που διευκολύνει τον ΕΟΤ, τις περιφέρειες και τους δήμους να αναθέτουν γρήγορα περιεχόμενο τουριστικής προβολής στην μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία με την επωνυμία Marketing Greece μέχρι τον Αύγουστο του 2020 με μοναδικό στόχο την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό καθώς και την ενίσχυση της εικόνας της χώρας και της τουριστικής αγοράς που αποτελεί σημαντικότατο κομμάτι του εθνικού ΑΕΠ. Η μοναδική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ ΕΟΤ και Marketing Greece είναι η ανάθεση ύψους 99.000 + ΦΠΑ για την ψηφιακή επικοινωνία του “GreeceFromHome” σε facebook και instagram, και αυτό λόγω θεσμικής αδυναμίας του ΕΟΤ να το κάνει. Φυσικά, πουθενά, πλην της φαντασίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει οποιαδήποτε σύμβαση, συμφωνία ή ανάθεση ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ.

Πουθενά δεν υπάρχει εκχώρηση της προβολής της χώρας σε ιδιώτες καθώς η συγκεκριμένη αρμοδιότητα, ο έλεγχος και η εποπτεία ανήκουν αποκλειστικά στον ΕΟΤ.

Η δε συνεργασία του ΕΟΤ με την εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Marketing Greece, έχει ξεκινήσει πολύ πριν την πανδημία του κορωνοϊού και πολύ πριν την διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, μόνο επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Marketing Greece είχε αναλάβει τις καμπάνιες του 2015 και του 2019.

Όσον αφορά την καμπάνια που παρουσιάστηκε προχθές στην εκδήλωση για το rebranding του Ελληνικού Τουρισμού, δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στον ΕΟΤ καθώς αποτελεί προσφορά της Marketing Greece η οποία υλοποιεί τις παραγωγές και παραχωρεί τα πνευματικά δικαιώματα στον ΕΟΤ.

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε πολύ να χαθεί τελείως η φετινή τουριστική σεζόν, όπως ήθελε να ξεφύγει η κατάσταση στο υγειονομικό σκέλος της κρίσης και να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα στην ύφεση και την ανεργία το επόμενο διάστημα, προκειμένου όπως φωνάζει από την πρώτη μέρα της πανδημίας «να λογαριαστούμε μετά»! Ευτυχώς για την χώρα, η ίδια η πραγματικότητα θα συνεχίσει να τον διαψεύδει όπως τον έχει διαψεύσει σε όλα μέχρι σήμερα. Και όσο συνεχίζει να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια τόσο πιο εκκωφαντικές και πολιτικά επίπονες θα είναι και οι διαψεύσεις.

ΥΓ: Επειδή τα οικονομικά είναι το ατού τους, ας μας απαντήσουν: Πόσα εξηντάλεπτα (0,60€) χρειάζονται για την κατασκευή ενός fake news 32 εκατ. ευρώ;

Fake news - αυτογκόλ για την οικονομία: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη γύρισε την οικονομία σε ύφεση, όχι ο κορωνοϊός»

(πηγή: ανακοινώσεις και δηλώσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ)

Με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τρίμηνο του 2020 όπου η ύφεση για την χώρα μας καταγράφεται στο 0,9%, βρήκαν νέο fake αφήγημα να κατασκευάσουν στην Κουμουνδούρου! Διαδίδουν τάχα μου ότι η ύφεση επέστρεψε στην Ελλάδα λόγω Μητσοτάκη, πριν τον κορωνοϊό.

1. Το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους εμπεριέχει και ολόκληρο τον Μάρτιο. Για αυτό μιλάμε για στοιχεία πρώτου τριμήνου και όχι πρώτου διμήνου. Αυτό λογικά πρέπει να το γνωρίζουν... Επίσης, πρέπει να γνωρίζουν ότι στις αρχές Μαρτίου απαγορεύτηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις (28/2-2/3), απαγορεύτηκαν οι αθλητικές διοργανώσεις, οι συναυλίες και οι συναθροίσεις, ενώ ξεκίνησε και η καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Στο πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία (11/3) και ξεκίνησε η κατ´ οίκον εργασία, ενώ μέσα στο δεύτερο 15ήμερο του μήνα έκλεισαν τα καταστήματα εστίασης, τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα λιανικής, επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα στις μεταφορές, τις μετακινήσεις, τις πτήσεις και στα σύνορα και επιβλήθηκε το καθολικό lockdown (23/3).

2. Η ύφεση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν σημαντικά χαμηλότερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης (3,2%). Αν λοιπόν, για τις οικονομικές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου του 2020, με ολόκληρη την Ευρωζώνη σε ύφεση, ευθύνεται ο Πρωθυπουργός, τότε μάλλον κάτι έκανε καλά για να είμαστε, με βάση τα προσωρινά στοιχεία, σε πολύ καλύτερη θέση από την υπόλοιπη Ευρωζώνη (3,2%), από την Γερμανία (2,3%), από την Γαλλία (5,4%), από την Ιταλία (4,8%) κοκ. Το αντίθετο δηλαδή από ότι συνέβη επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, ο οποίος γύρισε την οικονομία σε ύφεση με το που ανέλαβε, καθιστώντας μας πρωταθλητές στην ύφεση και παράδειγμα προς αποφυγή εν μέσω παγκόσμιας και πανευρωπαϊκής ανάπτυξης.

Στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο»


Ερωτήσεις και απαντήσεις: Στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο» - δημιουργία ενός υγιούς και πλήρως βιώσιμου συστήματος τροφίμων

1. Γιατί παρουσιάζετε τώρα τη στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο»;
Η κρίση του κορονοϊού υπογράμμισε τη σπουδαιότητα ενός εύρωστου και ανθεκτικού συστήματος τροφίμων το οποίο να είναι σε θέση να λειτουργεί σε οποιεσδήποτε περιστάσεις και να είναι ικανό να διασφαλίζει πρόσβαση σε επαρκή προσφορά τροφίμων σε προσιτές τιμές για τους πολίτες. Μας έκανε, επίσης, να συνειδητοποιήσουμε τη στενή διασύνδεση της υγείας, των οικοσυστημάτων, των αλυσίδων εφοδιασμού, των καταναλωτικών προτύπων και των ορίων αντοχής του πλανήτη μας. Είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για να παραμείνουμε υγιείς, τόσο εμείς όσο και ο πλανήτης. Η σημερινή πανδημία δεν είναι παρά ένα παράδειγμα. Η αυξανόμενη συχνότητα με την οποία εμφανίζονται ξηρασίες, πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές και νέοι επιβλαβείς οργανισμοί μάς υπενθυμίζουν διαρκώς ότι το σύστημα τροφίμων μας απειλείται και πρέπει να καταστεί περισσότερο βιώσιμο και ανθεκτικό.
2. Με ποιον τρόπο θα επιτευχθούν οι στόχοι που ορίζονται στο πλαίσιο της στρατηγικής από το αγρόκτημα στο πιάτο;
Οι στόχοι της στρατηγικής είναι φιλόδοξοι:
  • μείωση κατά 50 % της χρήσης χημικών φυτοφαρμάκων και του κινδύνου που συνδέεται με αυτά και κατά 50 % της χρήσης των πιο επικίνδυνων φυτοφαρμάκων έως το 2030·
  • μείωση των απωλειών θρεπτικών ουσιών τουλάχιστον κατά 50 %, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει υποβάθμιση της γονιμότητας του εδάφους. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί η χρήση λιπασμάτων τουλάχιστον κατά 20 % έως το 2030·
  • μείωση κατά 50 % των πωλήσεων αντιμικροβιακών φαρμάκων για τα εκτρεφόμενα ζώα και τις υδατοκαλλιέργειες έως το 2030·
  • αύξηση των εκτάσεων βιολογικής καλλιέργειας έως το 25 % της γεωργικής γης έως το 2030.

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ: η Κοινή Γεωργική Πολιτική και η Κοινή Αλιευτική Πολιτική



Για να συμβάλει στην αποκατάσταση των οικονομικών και κοινωνικών ζημιών που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού, στην επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής ανάκαμψης και στην προστασία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε στις 27 Μαΐου 2020 ένα σημαντικό σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη, το οποίο βασίζεται στην αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που παρέχει ο προϋπολογισμός της ΕΕ. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει ένα νέο μέσο ανάκαμψης, το Next Generation EU, στο πλαίσιο ενός ανανεωμένου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή προτείνει την ενίσχυση των διαθέσιμων κονδυλίων ώστε να στηριχθούν γεωργοί και αγροτικές περιοχές, καθώς και ο αλιευτικός τομέας, για την ανάκαμψη και την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, και ειδικότερα της νέας στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» και της νέας στρατηγικής για τη βιοποικιλότητα.
1) Ποια είναι η νέα πρόταση της Επιτροπής για τη χρηματοδότηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) κατά την περίοδο 2021-2027;
Στο πλαίσιο του Next Generation EU, η Επιτροπή προτείνει την ενίσχυση του προϋπολογισμού για το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά 15 δισ. EUR (16,5 δισ. EUR σε τρέχουσες τιμές) ώστε να στηριχθούν οι αγροτικές περιοχές για την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών που είναι αναγκαίες σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Οι αγροτικές περιοχές θα έχουν ζωτικό ρόλο στην υλοποίηση της πράσινης μετάβασης. Η χρηματοδότηση αυτή θα τις βοηθήσει να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους για το κλίμα και το περιβάλλον που τίθενται με τη νέα στρατηγική για τη βιοποικιλότητα και τη νέα στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Statement by Commissioner Virginijus Sinkevičius at the press conference on the Common Fisheries Policy in the next MFF


Statement by Commissioner Virginijus Sinkevičius at the press conference on the Common Fisheries Policy in the next MFF

Good morning everyone,

The fishery and aquaculture sectors have been hit particularly hard by the Coronavirus crisis. Markets were disrupted and many businesses suffered severe economic losses because of the lockdown. For many coastal communities, who strongly rely on fisheries for their livelihoods, the situation was – and still is – dramatic.

The European Commission acted decisively from the beginning of the crisis. Our immediate concern was to ensure that this short-term disruption would not lead to long-term socio-economic damage such as bankruptcies and major job losses in coastal communities.

e-ξαγωγές αγροτικών προϊόντων μ’ ένα κλικ





Αθήνα, 22 Μαΐου 2020


e-ξαγωγές αγροτικών προϊόντων μ’ ένα κλικ


Συνάντηση Κυριάκου Πιερρακάκη – Φωτεινής Αραμπατζή για την ψηφιοποίηση
των διαδικασιών, που ακολουθούνται στις εξαγωγές προϊόντων ζωικής και
φυτικής προέλευσης

Στόχος η γραφειοκρατική ελάφρυνση και η ενίσχυση της εξωστρέφειας του
Αγροδιατροφικού Τομέα
Σήμερα για τις εξαγωγές ισχύουν τουλάχιστον 200 πιστοποιητικά, ανάλογα τη
διακρατική συμφωνία

Νέο κεφάλαιο στις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων ανοίγει με τη συμφωνία συνεργασίας των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών, που ακολουθούνται στις εξαγωγές προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης.

Σε συνάντησή τους την Πέμπτη 21 Μαΐου, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή συμφώνησαν στον οδικό χάρτη συνεργασίας των δύο Υπουργείων προκειμένου να απλοποιήσουν και να ψηφιοποιήσουν διαδικασίες χρονοβόρες και έγχαρτες, προς διευκόλυνση των επιχειρηματικών συναλλαγών.

Σκοπός η δημιουργία ενός συστήματος, που με την άντληση υπαρχόντων στοιχείων από το κοινοτικό TRACES NT για τις εισαγωγές προϊόντων θα δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων να αντλούν απευθείας το «ηλεκτρονικό κτηνιατρικό πιστοποιητικό» για να προχωρήσουν, με την διαδικασία της διασάφησης τις εξαγωγές τους.

Σήμερα απαιτούνται περισσότερα από 200 πιστοποιητικά, (κάθε πιστοποιητικό-διαβατήριο διαφοροποιείται με βάση την διακρατική συμφωνία) για τις εξαγωγές προϊόντων κτηνιατρικού ενδιαφέροντος ενώ ανάλογη διαδικασία ψηφιοποίησης και απλούστευσης διαδικασιών θα ακολουθηθεί και στις εξαγωγές φυτών και φυτικών προϊόντων.

Τώρα ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απευθύνεται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής για τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά καθώς δεν είναι ψηφιοποιημένα, όπως επίσης δεν είναι ψηφιοποιημένα τα στοιχεία για τις εξαγωγές ζωικών και φυτικών προϊόντων.

«Μέσω της συνεργασίας των δύο Υπουργείων, η διαδικασία αυτή πρόκειται να ψηφιοποιηθεί ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί μ’ ένα κλικ να «κατεβάζει» τα πιστοποιητικά στον υπολογιστή ή το κινητό του ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να έχει εύκολη και συνεχή πρόσβαση στο πληροφοριακό υλικό για τα ισχύοντα σε κάθε αγορά – στόχο για τα προϊόντα του», επισημαίνει η κ. Φωτεινή Αραμπατζή και εξηγεί:

«Με το νέο πληροφοριακό σύστημα, στόχος μας είναι να μειώσουμε σημαντικά το διοικητικό βάρος των εξαγωγών σε τρίτες χώρες για τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και, συνεπώς, να τις διευκολύνουμε να πολλαπλασιάσουν τις εξαγωγές τους ενθαρρύνοντας την εξωστρέφεια του Αγροδιατροφικού Τομέα, που αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Παράλληλα, με το νέο σύστημα το Δημόσιο θα έχει στην ουσία για πρώτη φορά τη δυνατότητα άμεσης, on line πρόσβασης στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων», «πολύτιμο εργαλείο για τη λήψη αποφάσεων σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο», σημειώνει η κ. Αραμπατζή, η οποία αναδεικνύει και τη σημασία του νέου συστήματος στην αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων» μέσω και της επικείμενης ενεργοποίησης του ηλεκτρονικού τιμολογίου από την ΑΑΔΕ.

"ελληνοποιήσεις" προϊόντων:ζόρικες κυρώσεις απο το ΥΠΑΑΤ





Αθήνα, 29 Μαΐου 2020

Φωτεινή Αραμπατζή στη Βουλή για αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων»:
«Πράξεις κι όχι λόγια από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη»

«Από τις κυρώσεις – «χάδι» επί ΣΥΡΙΖΑ σε φυλάκιση έως 5 ετών και πρόστιμο
άνω των 600.000 ευρώ σ’ αυτούς, που εξαπατούν με τα παράνομα «βαφτίσια»

«Στρατηγική προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
μελισσοκομία και αυγοπαραγωγή»

«Και στο θέμα της αντιμετώπισης των ελληνοποιήσεων, η διαφορά αυτής της Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι ότι αφήνει τα λόγια και περνά στις πράξεις», τόνισε η Υφυπουργός, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, μιλώντας την Πέμπτη 28 Μαΐου, στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής επί του Σχεδίου Νόμου του ΥΠΑΑΤ, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Αγροτικού Τομέα. «Είναι κοινή η εκτίμηση ότι δεν υπάρχει νομικό προηγούμενο αυστηροποίησης του κυρωτικού πλαισίου των ελληνοποιήσεων, που φτάνουν τα 5 χρόνια φυλάκιση και τις 300.000 ευρώ πρόστιμο, το οποίο μπορεί να φτάσει τις 600.000 ευρώ όταν, ο κύκλος εργασιών είναι πάνω από 10 εκατ. ευρώ και να ξεπεράσει τις 600.000 ευρώ, όταν το παράνομα, προσποριζόμενο κέρδος είναι μεγαλύτερο, για όσους εξαπατούν με τα παράνομα «βαφτίσια», υπονομεύοντας το γεωργικό εισόδημα και πλήττοντας την εθνική οικονομία», επισήμανε η Υφυπουργός αναδεικνύοντας «την πιστή τήρηση λόγων και έργων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον Αγροτικό Τομέα».

Θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία αυτών που κατηγορούνται - καταδικάζονται για «ελληνοποιήσεις»

Αναλύοντας το νέο θεσμικό πλαίσιο στη «μάχη» κατά των «ελληνοποιήσεων», που προωθεί η Κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή εστίασε στις εξής αλλαγές:

-«Μέχρι σήμερα, επικρατούσε «άκρα του τάφου σιωπή» για τα στοιχεία των «ελληνοποιητών».
Από σήμερα, με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα μπορούν να δημοσιοποιούνται στοιχεία κατηγορουμένων ή καταδικασθέντων για ειδικά ποινικά αδικήματα σχετικά με «ελληνοποιήσεις».

Ιδιαίτερα τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν προβλεπόταν αφαίρεση αδείας παραγωγής Π.Ο.Π.- Π.Γ.Ε. προϊόντος για όσους υποτροπιάζουν «ελληνοποιώντας» τα συγκεκριμένα προϊόντα. Το παρόν νομοσχέδιο κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από την Καρδίτσα στις 6 Μαΐου 2018, όπου συνοδευόμενος από την τότε Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Κόμματος, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, το εξήγγειλε, ενώπιον της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.

-«Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε ειδική ρύθμιση, που να καταλαμβάνει συνδυαστικά τα νοθευμένα τρόφιμα που είναι και επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου.

Από σήμερα, θεσπίζεται ένα αδίκημα, αυξημένης ποινικής απαξίας: Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 3 ετών ή χρηματική ποινή σε βάρος όποιου με πρόθεση παράγει, εισάγει, εξάγει, αποθηκεύει, διακινεί ή διαθέτει στην κατανάλωση τρόφιμα, τα οποία, κατά τη διαπίστωση της αρμόδιας αρχής είναι νοθευμένα και επιβλαβή για την υγεία του.

-Και κυρίως, μέχρι σήμερα, δεν προβλεπόταν ειδικό αυστηρό πλαίσιο προστασίας των προϊόντων Π.Ο.Π.- Π.Γ.Ε. μολονότι τα συγκεκριμένα προϊόντα αποτελούν εθνικό πλούτο της χώρας, η οποία οφείλει να τα προστατεύει και, συνακόλουθα, να θωρακίζει τη φήμη της και το εισόδημα των παραγωγών, που θίγεται βάναυσα από τους παραβάτες.

Από σήμερα, αυτοί που θα τολμούν να «παίζουν» για να αισχροκερδούν με τα πολύτιμα προϊόντα γεωγραφικών ενδείξεων και τα βιολογικά μας προϊόντα, θα απειλούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών σωρευτικά με χρηματική ποινή».

Κυρώσεις - «χάδι» επί ΣΥΡΙΖΑ

Η Υφυπουργός αντιδιέστειλε την πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μ’ αυτή του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση «δεν «αρκέστηκε στο να θεσμοθετήσει κυρώσεις- «χάδι» για τους «ελληνοποιητές» (Κ.Υ.Α υπ΄αριθμ 838/51008/21.3.2019, στην αυστηρότερη εκδοχή τους το πρόστιμο ήταν υποδεκαπλάσιο του παράνομα προσποριζόμενου κέρδους) αλλά, περαιτέρω, επέτρεψε τεχνηέντως σε κατηγορίες προσώπων, τη νομότυπη αποφυγή του ελέγχου». Υπενθύμισε μάλιστα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ «το ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ άφηνε ανενόχλητες 24 επιχειρήσεις μεταποίησης γάλακτος, που επί 18 ολόκληρους μήνες δεν είχαν δηλώσει ούτε λίτρο γάλακτος».

Στρατηγική προτεραιότητα μελισσοκομία – αυγοπαραγωγή

Στην ομιλία της, η κ. Αραμπατζή ανέδειξε και τη σημασία, που αποδίδει η Κυβέρνηση και η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΑΤ στη μελισσοκομία και την αυγοπαραγωγή, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Με τη λειτουργία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου και την ψηφιακή καταγραφή και παρακολούθηση των μελισσοκόμων και των μελισσιών της χώρας αποκτάμε επιτέλους ένα χρήσιμο «εργαλείο» στην κατεύθυνση της πάταξης των ελληνοποιήσεων μέσω της παρακολούθησης της αγοράς του μελιού και της εποπτείας των εισαγωγών μελιού και μελισσοκομικών προϊόντων, που επί χρόνια ζητούσε ο κλάδος. Επιπρόσθετα, μειώνουμε δραστικά το διοικητικό βάρος και διευκολύνουμε σημαντικά τους διοικητικούς ελέγχους».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε κλείνοντας, ότι γίνεται επιτέλους πράξη ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα του κλάδου των αυγοπαραγωγών, για την συμπερίληψη τους στα ισοζύγια του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και στην εφαρμογή «ΆΡΤΕΜΙΣ» ως ένα ακόμη όπλο για την αντιμετώπιση της μάστιγας των «ελληνοποιήσεων» και στον δυναμικό αυτόν Τομέα.

Ενδιαφέρουσες ρυθμίσεις για τους αγρότες


1)Σε παράγραφο που προστέθηκε σε προϋπάρχουσα ΠΝΠ με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα των μετακλητών εργατών γης, ορίζεται ότι οι πολίτες τρίτων χωρών που απασχολούνται στην αγροτική οικονομία ασφαλίζονται στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων με εργόσημο.
.

2)Εξαιρούνται πλέον οι  συνταξιούχοι του ΟΓΑ που ασκούν αγροτική δραστηριότητα υπακτέα στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ από την καταβολή μειωμένης σύνταξης κατά 30%.

3)Παραχωρείται η δυνατότητα  στους συνταξιούχους άλλων φορέων καθώς και του Δημοσίου να απασχολούνται ως αγρότες, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι και αλιείς χωρίς να μειώνεται η σύνταξή τους εφόσον το εισόδημά τους από αγροτική δραστηριότητα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ.

Γεγονός η απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη


Ηλεκτρονικά πλέον και με ένα κλίκ,η έκδοση βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη.
Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι αγρότες θα μπορούν να εξυπηρετούνται ψηφιακά, μέσω του υπολογιστή τους ή του κινητού τηλεφώνου τους με ένα «κλικ» μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://contextapps.minagric.gr/maae/logininternal.zul Σημειώνεται ότι η βεβαίωση που εκδίδεται ψηφιακά δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.

Η βεβαίωση ισχύει για την περίοδο από τις 01-01-2020 έως τις 31-12-2020 με στοιχεία του φορολογικού έτους 2018 και αφορά τους αγρότες για τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ






Κοτοσαλάτα με αβοκάντο

Jun 02, 2020 06:18 pm
Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός! Το αβοκάντο είναι ένα από τα νέα κρητικά προϊόντα που έχει μπει για τα καλά στην κουζίνα μου. Το χρησιμοποιώ σε σαλάτες (εδώ μια εξαιρετική ανοιξιάτικη με φράουλες), σε «ντιπ», το έχω βάλει σε ταραμοσαλάτα, ακόμη και σε γλυκά. Αυτή την εποχή υπάρχουν αβοκάντο σχεδόν πάντα
Διαβάστε το άρθρο »

Λάχανο, καρότο και σέλινο τουρσί

Jun 04, 2020 06:18 pm
Ένα εύκολο τουρσί για τα όσπρια και το ουζάκι μας! Σχεδόν απαραίτητο συνοδευτικό των οσπρίων πριν από μερικά χρόνια το τουρσί. Το τουρσού όπως το λέγανε οι παλιοί στα χωριά μας. Διατηρημένα σε άλμη λαχανικά, ενός είδους ή ανακατεμένα, που νοστιμίζουν με την προσθήκη ξιδιού, αρωματικών και λίγων μπαχαρικών. Αγγουράκια,
Διαβάστε το άρθρο »

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ:μνήμη ΜΑΡΙΟΥ ΣΟΥΛΟΥΚΟΥ


Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή:


Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή:

 ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ_03_06_2020.mp4

· ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΛΥΕΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

· ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ, ΣΠΑΡΑΓΓΟΚΑΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

· ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΕΤΟΥΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ

· ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ 35% ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

· ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΟΥ 2014



Για νομοθέτημα που έρχεται να αναπληρώσει και να ενισχύσει το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων, έκανε λόγο ο Γιώργος Καρασμάνης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή επί του Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τόνισε ότι η κυβερνητική πρωτοβουλία επιλύει εκκρεμότητες και προβλήματα που ταλανίζουν τους σημαντικότερους τομείς της πρωτογενούς μας παραγωγής, και ζήτησε άμεσα μέτρα για ουσιαστική στήριξη των παραγωγών και της αγοράς που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας.

Αναφέρθηκε στη ρύθμιση που εντατικοποιεί δραστικά τους ελέγχους και αυστηροποιεί τις ποινές για τη μάστιγα των ελληνοποιήσεων και παράνομων εισαγωγών κυρίως στα κτηνοτροφικά και πτηνοτροφικά μας προϊόντα – σε υλοποίηση της δέσμευσης του ίδιου του Πρωθυπουργού ότι αυτό το άθλιο κερδοσκοπικό ¨πάρτι¨ θα πάρει τέλος. Ειδικότερα για τους κτηνοτρόφους τόνισε: Την εκπόνηση - από το Υπουργείο εφόσον δεν μπορούν οι Περιφέρειες- των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης που αναπληρώνει την απραξία της προηγούμενης Κυβέρνησης και τις συνέπειές της για τις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων. Ακόμη, επισήμανε τη δυσχερέστατη οικονομική τους κατάσταση και ζήτησε να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις για τα αμνοερίφια αναπληρώνοντας την πραγματική απώλεια εισοδήματός τους λόγω της καραντίνας, όπως και διανομή μέρους από την αναμενόμενη ανάκτηση των 466 εκατομμυρίων από την επιστροφή προστίμων, για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος του 2014λόγω της μείωσης της εξισωτικής αποζημίωσης, επισημαίνοντας τη δέσμευση της τότε Κυβέρνησης.

Ανάλογες αποζημιώσεις ζήτησε να δοθούν, τόσο στους σπαραγγοπαραγωγούς, τονίζοντας ότι έχει και προσωπική εκτίμηση για τις ζημιές τους, καθώς επίσης για τους καλλιεργητές θερμοκηπίων και τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Γιώργος Κ+αρασμάνης στην αναφορά του στην ακατανόητη ¨πολιτική¨ του ΕΛΓΑ που δεν αναγνωρίζει τις ζημιές δενδροκαλλιεργητών που επλήγησαν από τους παγετούς του φετινού διμήνου Μάρτη Απρίλη στο στάδιο της πλήρους ανθοφορίας (και ενώ είχαν καταστραφεί από τις χαλαζοπτώσεις του 2019), αλλά τις ίδιες ζημιές τις… αναγνωρίζει ως αποζημιώσιμες για γειτονικούς Νομούς! Ζήτησε να δοθεί εντολή να επανορθωθεί αυτή η καταφανής αδικία και, με αφορμή τη νέα σφοδρή χαλαζόπτωση που σάρωσε την περασμένη Κυριακή το κάμπο των Γιαννιτσών και γειτονικών χωριών, να επιστραφεί τάχιστα 35% του υπολοίπου για να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους και να επιβιώσουν.

Αναφέρθηκε ακόμη στις σημαντικές διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου για την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια, επισημαίνοντας παράλληλα και καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αλιείας που επί υπουργίας Καρασμάνη είχε εκπονηθεί διπλασιάζοντας σχεδόν (523 εκατομμύρια) τους κοινοτικούς πόρους και ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να μη χαθεί κανένα από τα κονδύλια του προγράμματος.



04/06/2020

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.



Γραφείο τύπου & Επικοινωνίας της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.



Βεραντζέρου 15, Αθήνα
Τηλ 6980451016
info@pepteg.gr
www.pepteg.gr

Ανακοίνωση των Γεωπόνων Τ.Ε. της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το ''πράσινο μήνυμα'' για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος των Γεωπόνων της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Είναι η ημέρα που παγκοσμίως γίνονται ενέργειες προς ενημέρωση και υπενθύμιση του κοινού για τα περιβαλλοντικά και οικολογικά θέματα που αφορούν τον πλανήτη μας.

Ο ετήσιος εορτασμός της μας δίνει τη δυνατότητα να τονίσουμε τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος για τη ζωή στον πλανήτη αλλά και την ανάγκη προστασίας του.

Η προστασία του πλανήτη μας επιβάλλεται σήμερα να γίνει ο πρωταρχικός στόχος των όλων μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από ενημερωμένους πολίτες και υπεύθυνους πολιτικούς. Οι δράσεις που απαιτούνται γίνονται μόνο με τις συνέργειες όλων μας.

Αυτή η ημέρα, θεσπίστηκε για να μας υπενθυμίζει έναν τρόπο ζωής που στηρίζεται στο χρέος μας να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά τουλάχιστον τους κοινούς πόρους που μας κληροδότησε η προηγούμενη, αλώβητους και αναβαθμισμένους.

Οφείλουμε, όπως προσέχουμε και προστατεύουμε το σπίτι μας, να προστατέψουμε και το φυσικό περιβάλλον. Ας κάνουμε το περιβάλλον δική μας υπόθεση και ας αλλάξουμε συμπεριφορές για ένα Κόσμο όμορφο και καθαρό.


Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. η επιστημονική και επαγγελματική ένωση της οποίας τα μέλη δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του αγροτοδιατροφικού τομέα αλλά και με θέματα διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος και εκπροσωπώντας όλους τους Γεωτεχνικούς Επιστημονικούς Κλάδους της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στηρίζει την πολιτική της αειφόρου ανάπτυξης και διαθέτει καθημερινά όλο το έμψυχο επιστημονικό δυναμικό της για ένα βιώσιμο περιβαλλοντικά μέλλον της χώρας μας.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.

PRESIDENT OF RUSSIA,VLADIMIR PUTIN:Meeting with ecologists and animal protection activists


Vladimir Putin had a meeting, via videoconference, with representatives of public environmental and animal protection organisations.
June 5, 2020
15:40
Novo-Ogaryovo, Moscow Region





Meeting with ecologists and animal protection activists (via videoconference).

Taking part in the meeting were First Deputy Chief of Staff of the Presidential Executive Office Sergei Kiriyenko, Deputy Prime Minister Viktoria Abramchenko, Minister for Civil Defence, Emergencies and Natural Disaster Relief Yevgeny Zinichev, Minister of Natural Resources and Environment Dmitry Kobylkin, Energy Minister Alexander Novak, Head of the Federal Service for Supervision of Natural Resources Svetlana Radionova, Krasnoyarsk Territory Governor Alexander Uss, Norilsk Nickel CEO Vladimir Potanin, heads of environmental organisations and animal protection activists.

* * *

President of Russia Vladimir Putin: Good afternoon.

We are meeting on Ecologist’s Day. In this sense, of course, I would like to extend my greetings to you and to all of Russia’s citizens who devote their lives to protecting nature and the environment. I want to thank you for your work, primarily, of course, those of you who work in these sphere professionally but also everyone who cares: scientists, employees of national parks and reserves as well as the Rosprirodnadzor staff – in fact, all our colleagues who support the continuous and important activities of regional nature protection agencies and environmental organisations.

Of course, our best regards go to our volunteers, activists, nature activists and energetic people who care sincerely about this work. Your personal involvement in environmental events and large educational, scientific and research work is important, sometimes essential, and is a significant part of our joint efforts to conserve Russia’s unique nature and biodiversity.

It is often because of you that local government receives prompt signals about concrete problems, a boost from society, and takes the necessary measures.

PRESIDENT OF RUSSIA,VLADIMIR PUTIN:Meeting with Central Election Commission leadership and members of working group on developing proposals for amending Constitution


Vladimir Putin held a working meeting with the leadership of the Central Election Commission and members of the working group on developing proposals for amending the Constitution.
June 1, 2020
16:50
Novo-Ogaryovo, Moscow Region



Meeting with Central Election Commission leadership and members of working group on developing proposals for amending Constitution.

Taking part in the meeting were Chair of the Russian Central Election Commission Ella Pamfilova; Chair of the Federation Council Committee on Constitutional Law and State Building, Co-Chair of the Working Group to Draft Proposals on Amending the Constitution Andrei Klishas; Chair of the State Duma Committee on State Building and Legislation, Co-Chair of the Working Group to Draft Proposals on Amending the Constitution Pavel Krasheninnikov; Head of the Federal Supervision Service for Consumer Protection and Welfare, Chief State Sanitary Physician of the Russian Federation Anna Popova; Director of the Government Institute of Legislation and Comparative Jurisprudence, Co-Chair of the Working Group to Draft Proposals on Amending the Constitution Taliya Khabriyeva.

* * *

President of Russia Vladimir Putin: Good afternoon, colleagues.

Greetings to you.

Colleagues, the members of the working group on developing proposals for amending the Constitution of the Russian Federation took the initiative to hold a meeting today in such a representative composition.

Of course, I would like to listen to and I hope to hear your opinion on how the work on amending the Constitution is proceeding. But first, I would like to remind you of a few things.

We all know all too well, the whole country knows well that a specific date has been set for the nationwide vote on the constitutional amendments. But due to the spread of the coronavirus infection, I made a decision, and on March 25 this decision was framed by a relevant regulatory act – we postponed the date of the nationwide vote on constitutional amendments based on the basic, main priority – the preservation of the life and health of our citizens. Nothing could be more important than this.

But taking into account the fact that the situation with this pandemic is improving, we are certainly returning to normal life, including the need to think about further work on the amendments to the Constitution.

Serious events have taken place since we started the fight with the pandemic, and on the whole, I would like to emphasise this, we all together managed to solve the main problem – to prevent the explosive development of the situation in a negative scenario. This allows us to return to normal life. The situation, as we can see, is gradually stabilising.

Therefore, we need to come back with you again to working together on the amendments to the Constitution. I understand, I share your position on this issue. Let us specifically talk about what needs to be done in the near future.

<…>

Vladimir Putin: Colleagues,

Proceeding from today’s discussion, from what you have said and proposed, we will hold a national vote on approving amendments to the Constitution of the Russian Federation on July 1, 2020.

I would very much like to ask Ms Pamfilova and Ms Popova to focus on safety and security matters. Our colleagues have just discussed this subject. I hope everything will be carried out.

I am addressing the leaders of the Russian regions. I am asking you to help organise the national vote in the context of caring for the health of our people and their lives. This remains our unconditional, basic and main priority.

And, of course, I will address our citizens, the people, so they take an active part in this vote. This implies the Constitution, our Fundamental Law. It is the foundation of this country’s life, the current life of our children, it determines the main legal guarantees in social relations and labour relations, and it determines our principles of cooperation with our international partners.

It is hardly surprising that they call the Constitution the country’s Fundamental Law. I hope very much that the citizens of Russia will take an active part in determining the parameters of the Fundamental Law and will vote on these constitutional amendments.

Thank you very much.

The Prime Minister, Justin Trudeau, today...

Prime Minister announces supports for Canadians with disabilities to address challenges from COVID-19

June 5, 2020
Ottawa, Ontario

We know Canadians living with disabilities are facing significant challenges during this difficult time, with some experiencing job insecurity and others seeing increased costs for personal support workers, medication, and medical supplies. As we work together to restart the economy, we must continue to protect health and safety, and ensure the right supports are in place for all Canadians.
The Prime Minister, Justin Trudeau, today announced support to help Canadians with disabilities deal with extra expenses during the pandemic.
This support includes a special one-time, tax-free payment to individuals who are certificate holders of the Disability Tax Credit as of June 1, 2020, as follows:
  • $600 for Canadians with a valid Disability Tax Credit certificate.  
  • $300 for Canadians with a valid Disability Tax Credit certificate and who are eligible for the Old Age Security (OAS) pension.
  • $100 for Canadians with a valid Disability Tax Credit certificate and who are eligible for the OAS pension and the Guaranteed Income Supplement (GIS).
Combined with the special payments of $300 for Canadians who are eligible for the OAS pension and the additional $200 for those eligible for the GIS, all seniors with a valid Disability Tax Credit certificate will receive a total of $600 in special payments. People who are eligible for this special payment will receive it automatically.
The Government of Canada recognizes that people with disabilities are also at higher risk of job loss during economic downturns. To help Canadians with disabilities get and maintain good jobs so they can continue to support themselves and their families, the government will:

Νέα από το «Ξεκίνημα»




Νέα από το «Ξεκίνημα»

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι σας στέλνουμε μερικά από τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί τις προηγούμενες μέρες στο site μας.



«Next Generation EU»: επιχορηγήσεις στο κεφάλαιο – τα δικαιώματά μας σε καραντίνα
Διαβάστε περισσότερα


ΗΠΑ: Εξέγερση των «από κάτω» ενάντια στο ρατσισμό και την αδικία
Διαβάστε περισσότερα


Αντίσταση στον περιβαλλοντικό οδοστρωτήρα!
Διαβάστε περισσότερα


«Γιατί δεν είμαι φεμινίστρια;»: Μία απαραίτητη απάντησηΔιαβάστε περισσότερα

Εξώσεις προσφύγων ή όταν η Δεξιά και η Ακροδεξιά ασχολούνται με το προσφυγικό…Διαβάστε περισσότερα


Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε οικογένεια γιατί έχασε δυο δόσεις εν μέσω καραντίνας!
Διαβάστε περισσότερα

ΗΠΑ: Η συνέντευξη του οδηγού που αρνήθηκε να μεταφέρει συλληφθέντες διαδηλωτές
Διαβάστε περισσότερα


Κι αν δεν ήταν η Ελένη; Μια ερώτηση με αφορμή την υπόθεση Τοπαλούδη
Διαβάστε περισσότερα


Βόλος: Να κλιμακώσουμε τον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών! Με απεργιακές κινητοποιήσεις και παν-εκπαιδευτικό μέτωπο
Διαβάστε περισσότερα

24 Μάη: Πολύ μαζική κινητοποίηση στην Οίτη ενάντια στα αιολικά
Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ενημέρωση



Αθήνα, 05 Ιουνίου 2020


Δελτίο Ενημέρωσης
Νο. 1134

Κρατική επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης από την κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού...
Περισσότερα


Πορεία εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων – μέσος όρος 547 ευρώ ανά φορολογούμενο

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το insider.gr, μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 2.345.526 φορολογικές δηλώσεις, δηλαδή σχεδόν το 40% του συνολικού...
Περισσότερα

Σούπερ μάρκετ: Τζίρος 1,8 δισ. κατά την πανδημία

Συνεχίζεται η αύξηση του τζίρου στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων 13 εβδομάδες μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στην...
Περισσότερα

5.200 νέες θέσεις εργασίας με επιδότηση 60% για πτυχιούχους ανέργους έως 39 ετών σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης

Από την Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020 ενεργοποιούνται 5.200 νέες θέσεις εργασίας με αυξημένη επιδότηση έως 60% του μισθολογικού και...
Περισσότερα


"NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ":ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ




Αθήνα, 5 Ιουνίου 2020
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:
Τριήμερο εθελοντικής δράσης απομάκρυνσης σκουπιδιών
και πλαστικών συσκευασιών από παραλίες, δάση και όχθες ποταμών


Η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οργανώνει το τριήμερο από Παρασκευή 5 Ιουνίου έως και Κυριακή 7 Ιουνίου εθελοντική δράση απομάκρυνσης σκουπιδιών και πλαστικών συσκευασιών από παραλίες, δάση και όχθες ποταμών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η εθελοντική προσφορά και η ενεργός συμμετοχή των μελών της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 75 σημεία που επιλέχθηκαν να καθαριστούν προτάθηκαν από εθελοντές-μέλη της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Η δράση θα αναπτυχθεί με ολιγομελείς ομάδες τηρώντας πάντα τους κανόνες αποστασιοποίησης και φορώντας μάσκα και γάντια.

Σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 17:00, στον καθαρισμό που διοργανώνει η Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας στο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» θα συμμετέχουν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Μπρατάκος και ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης.

IMF weekend read

Weekend Read Final
.
GREENER, SMARTER, FAIRER
"One hundred and seventy countries are going to finish this year with a smaller economy than at the start of the year, and we already project that there will be more debt, bigger deficits, and more unemployment," said Managing Director Kristalina Georgieva this week to 225,000 live participants of the Great Reset Dialogue hosted by the World Economic Forum. "And there is a very high risk of more inequality and more poverty. Unless we act." Read her remarks, which focus on how we can build a greener, smarter, and fairer world coming out of the crisis.
In pursuit of a greener future, we must better understand the connection between climate change and the financial system. Case in point: the IMF’s latest Global Financial Stability Report examines the impact of climate change physical risk (loss of life and property as well as disruptions to economic activity) on financial stability, and finds that equity investors might not be pricing these risks adequately. In a new blog, the IMF's Felix Suntheim and Jérôme Vandenbussche dig into why.
It's also important to note that in the June 2020 Sub-Saharan Africa Regional Economic Outlook, published yesterday, we show that climate change is increasing food insecurity. More broadly, adapting to climate change will cost sub-Saharan Africa US$30 billion to US$50 billion per year for the next ten years. But in a new blog, the IMF's Pritha Mitra and Seung Mo Choi say the cost of not acting is far greater. Prefer a podcast? Listen here (14 min).
We've been thinking about the impact of a warmer world for some time, and since today is World Environment Day, I wanted to point you to a recent roundup of our climate change research, and a recent issue of Finance & Development magazine focused on the economics of climate change.
THE GLOBAL ECONOMY
For an in-depth look at the state of the global economy today and how the IMF is continuing to respond to the pandemic, I encourage you to watch Managing Director Georgieva's recent video interview with the Washington Post's David Ignatius. The discussion focused on inequality, debt relief and suspension, reopening and much more. Read the full transcript here.
If you're interested in getting even further in the weeds, carve out some time to watch our Chief Economist Gita Gopinath discuss the Great Lockdown in great detail—with a slew of charts and other visuals to bring this story to life. You can also download her slides (start from page 16).
Speaking of the Great Lockdown, what about countries that never closed? The IMF's Sweden team recently explained that the merits of Sweden’s strategy to contain COVID-19—which is based more on recommendations and social responsibility than legal obligations­­—are increasingly attracting attention, both from a health and an economic perspective.
EMERGING MARKETS IN CRISIS
"Economic activity in emerging markets has decelerated at a pace unseen in at least 50 years as the impact of the COVID-19 pandemic ravages the global economy," writes the IMF's Martin Mühleisen, Vladimir Klyuev, and Sarah Sanya in a new blog about policy responses in emerging markets to the crisis. If you're interested in learning more about how the pandemic is impacting financial conditions in emerging markets, read MD Georgieva's opening remarks to a recent UN event on Financing for Development in the Era of COVID-19.
In particular, emerging market economies in the Middle East and Central Asia are confronting one of the most severe and widespread crises ever, with a confluence of fast-moving shocks ranging from the COVID-19 pandemic to financial market volatility, a plunge in oil prices, and domestic lockdown. The IMF currently expects this diverse group of economies—Armenia, Bahrain, Egypt, Georgia, Jordan, Kazakhstan, Lebanon, Morocco, Oman, Pakistan, Saudi Arabia, Tunisia, and the United Arab Emirates—to contract by 1.7 percent in 2020. Read this new op-ed by the IMF's Jihad Azour to explore these issues further.
If you would like to zoom in on the Middle East, set aside 1-hour to watch Azour's recent in-depth discussion, hosted by the Brookings Institution, on how COVID-19 and the oil shock will reshape the region.
Turning to sub-Saharan Africa, the IMF's Abebe Selassie recently provided a comprehensive tour of IMF emergency assistance to Africa during the COVID-19 pandemic. The two-hour discussion and Q&A, hosted by the World Bank, is chalk-full of insights into how the region is faring during the crisis, the role of debt and debt relief, and much more.
FLEXIBLE CREDIT FOR LATIN AMERICA
The IMF recently approved Flexible Credit Line (FCL) requests from Chile (US$23.8 billion) and Peru (US$11 billion). Available to countries with a strong economic track record and policy frameworks, the FCL does not carry standard conditions, provides insurance against external shocks, and will help strengthen financial resilience while responding to the pandemic. Chile and Peru join Colombia and Mexico as recipients of this credit line, which altogether total about US$107 billion.
POLICIES, POLITICS AND PANDEMICS
Our summer 2020 issue of Finance & Development magazine, published this week, focuses on economic policymaking and politics through the lens of COVID-19. Harvard's Jeff Frieden, LSE's Andrés Velasco, and Richard Edelman examine the importance of institutionsidentity, and trust, respectively. The IMF's Antoinette Sayeh and Ralph Chami weigh policy solutions as this crisis robs millions of migrants of work opportunities,  slashing remittances, the single most important flow of income for many poor countries. Read the article or listen to the new podcast on this topic. In addition, six prominent thinkers including Daniel Susskind, Ian Bremmer and Sharan Burrow reflect on how the COVID-19 pandemic has changed the world. Interested in the full issue? Read it here.
IMF AND COVID-19
We just updated our global policy tracker to help our member countries be more aware of the experiences of others in combating COVID-19, and we are regularly updating our lending tracker, which visualizes the latest emergency financial assistance and debt relief to member countries approved by the IMF’s Executive Board.
There are now 66 countries that have been approved to receive emergency financing, totaling about US$23.5 billion. Recent approvals include BangladeshHondurasSierra LeoneBarbadosMongolia, and The Bahamas. If you're wondering how the IMF is helping ensure transparent and accountable use of COVID-19 financial assistance, read this fact sheet, and if you're looking for our latest Q&A about the IMF's response to COVID-19, click here
We are also continually producing a special series of notes—more than 50 to date—by IMF experts to help members address the economic effects of COVID-19 on a range of topics.
Stay healthy and see you next week,
Rahim Kanani

Rahim Kanani
International Monetary Fund
rkanani@IMF.org

P.S. In non-COVID-19 related news, IMF authors Rasmané Ouedraogo and Amadou N. Sy just published a new working paper that found that an increase in digital adoption in Africa is associated with a reduction in the perception of corruption and an increase in trust in tax officials. However, the paper also shows that the dampening effect of digitalization on corruption is hindered in countries where the government has a pattern of intentionally shutting down the Internet.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022