"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Ευκολότερη η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για μεταβιβάσεις ακινήτων

 7 Iουνίου 2022

Ευκολότερη η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για μεταβιβάσεις ακινήτων

Θα λαμβάνονται υπόψη μόνο οι βεβαιωμένες από το ΚΕΑΟ οφειλές- Τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη  ανακοίνωση: 

Πιο  εύκολη και πιο γρήγορη γίνεται η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για μεταβιβάσεις ακινήτων σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών στον ΕΦΚΑ, με ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα».
Πιο συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη ρύθμιση, για την έκδοση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας και της βεβαίωσης οφειλής -που επέχει θέση ασφαλιστικής ενημερότητας-  ειδικά για τον σκοπό της μεταβίβασης ακινήτων θα λαμβάνονται υπόψη μόνο οι βεβαιωμένες από το ΚΕΑΟ οφειλές.
Ανοίγει έτσι ο δρόμος προς την πλήρη ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης Βεβαίωσης Οφειλής. Το αμέσως επόμενο διάστημα η ηλεκτρονική υποβολή της χορήγησης βεβαίωσης οφειλών και η ηλεκτρονική έκδοση Πιστοποιητικού με την ταυτότητα της οφειλής. Έτσι δεν θα απαιτούνται επισκέψεις στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ και στο ΚΕΑΟ για την καταγραφή των οφειλών, την υποβολή αίτησης χορήγησης οφειλών και την έκδοση του πιστοποιητικού παρακράτησης οφειλής όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. 
Η δυνατότητα για μεταβιβάσεις ακινήτων με έκδοση ηλεκτρονικού πιστοποιητικού (μη ύπαρξης οφειλής ή πιστοποιητικού οφειλών με την ταυτότητα της οφειλής) θα επιταχύνει και θα διευκολύνει δραστικά την όλη διαδικασία, προς όφελος των συναλλασσόμενων πολιτών. 
Μεταξύ άλλων, με την ίδια τροπολογία: 
•    Αντιμετωπίζονται θέματα σχετικά με την υλοποίηση -σε πιλοτική βάση- του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ», σχετικά με τη συγκρότηση των ειδικών επιτροπών αξιολόγησης (που κρίνουν τη ανάγκη παροχής της υπηρεσίας στους δικαιούχους), αλλά και την επιστημονική υποστήριξη των εν λόγω επιτροπών μέσω της Κεντρικής Επιτροπής Αξιολόγησης, ενός νέου οργάνου που θα υπάγεται στον ΟΠΕΚΑ. Προβλέπεται επίσης η σύσταση Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης της υλοποίησης  του προγράμματος.
•    Ρυθμίζονται επιμέρους ζητήματα σχετικά με την διαχείριση από τον ΟΠΕΚΑ των έργων και δράσεων που εντάσσονται στα προγράμματα  του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους». 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στην έκδοση των συντάξεων

 Αθήνα, 9 Ιουνίου 2022

Βράβευση των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στην έκδοση των συντάξεων
Ρεκόρ απονομών τον Μάιο με 30.000 νέες συντάξεις


Η 1η Τελετή Βράβευσης των Εργαζόμενων του ΕΦΚΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στην αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν συνολικά 23 βραβεία σε εκείνους τους υπαλλήλους, τις ομάδες εργασίας και τις διευθύνσεις του ΕΦΚΑ που παρουσίασαν την καλύτερη απόδοση στην έκδοση νέων συντάξεων. Οι εργαζόμενοι αυτοί συνέβαλαν καταλυτικά στο να μηδενιστούν οι εκκρεμότητες των ετών 2016, 2017 και 2018 ενώ παράλληλα δρομολογείται η οριστική αντιμετώπιση και των υπόλοιπων ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων εντός του καλοκαιριού.

Παράλληλα, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Κωστής Χατζηδάκης, οι εκδόσεις νέων συντάξεων τον Μάιο άγγιξαν τις 30.000, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τον ΕΦΚΑ και αποτυπώνει την πρόοδο που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες. 

Αναλυτικά, απονεμήθηκαν 23 βραβεία εντασσόμενα σε 6 κατηγορίες βραβεύσεων με βάση ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία που αντλήθηκαν από τον Πύργο Ελέγχου του ΕΦΚΑ για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των εκκρεμών συντάξεων. 

Ενδεικτικά βραβεύθηκαν:

  • Η Περιφερειακή Υπηρεσία Συντονισμού και Υποστήριξης-ΠΥΣΥ Ηπείρου & Κέρκυρας για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 51,5% μέσα σε 15 μήνες 
  • Η ΠΥΣΥ Δυτικής Ελλάδας για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 52,8% μέσα σε 15 μήνες 
  • Η ΠΥΣΥ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 61,7% μέσα σε 15 μήνες
  • Το ΝΑΤ για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 73,3% μέσα σε 15 μήνες
  • Το τ. ΤΣΑΥ για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 71,8% μέσα σε 15 μήνες 
  • Η Ομάδα του τ. ΤΑΠ- ΔΕΗ - Ενταχθέντα Ταμεία για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 70,8% μέσα σε 15 μήνες
  • Η εισηγήτρια κα Θωμοπούλου Μαρία της Ομάδας του τ. ΙΚΑ της Α’ Διεύθυνσης Απονομών με μ.ο. αποφάσεων 90/μήνα 
  • Η εισηγήτρια κα Μπαλάνη Χρυσούλα της Ομάδας του τ. ΤΑΠ ΟΤΕ της Ε΄ Διεύθυνσης Απονομών με μ.ο Αποφάσεων 161,4/μήνα
  • Ο εισηγητής Ιβανούδης Βασίλειος  της Ομάδας του τ. ΟΓΑ Αναπηρίας με μ.ο. αποφάσεων 87/μήνα
  • Η εισηγήτρια κα Ευγενία Βαρδαλαχάκη, της Ομάδα του τ. ΟΓΑ της Γ΄ Τοπικής Διεύθυνσης Ηρακλείου Κρήτης με μ.ο. Αποφάσεων 59,2/μήνα
  • Η εισηγήτρια κα Ελένη Αγγελοπούλου, της Ομάδας τ. ΟΓΑ της Τοπικής Διεύθυνσης Α΄ Αχαΐας με μ.ο. Αποφάσεων 57,7/μήνα
  • Η εισηγήτρια κα Χειροπούλου Ελένη, της Ομάδας του τ. ΟΓΑ, της Τοπικής Διεύθυνση Ροδόπης με μ.ο. Αποφάσεων 58/μήνα.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η 1η Τελετή Βράβευσης των εργαζόμενων του ΕΦΚΑ στόχο έχει την ηθική επιβράβευση αλλά και την αναγνώριση της δουλειάς των εργαζόμενων που τον τελευταίο 1,5 χρόνο σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της αποκλιμάκωσης των εκκρεμών συντάξεων.

Φτάσαμε στις 225.000 απονομές το 2021 ενώ το 2020 είχαμε 161.000 απονομές και το 2019 123.000. Τον Μάιο οι εκδόσεις κύριων συντάξεων θα αγγίξουν τις 30.000, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στον ΕΦΚΑ. Μηδενίσαμε τις εκκρεμείς συντάξεις για τα έτη 2016, 2017, 2018. Και μέσα στις επόμενες ημέρες κλείνουμε και το 2019. Οι εκκρεμείς συντάξεις του 2020 και του 2021 θα εκκαθαριστούν εντός του καλοκαιριού. 

Και από τον Σεπτέμβριο οι δυνάμεις του ΕΦΚΑ να εστιάσουν στην άμεση αποκλιμάκωση των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα τόσο των υπαλλήλων που δούλεψαν πιο συστηματικά, όσο και των δράσεων και των πολιτικών που υλοποιήσαμε σε οργανωτικό, ψηφιακό και διοικητικό επίπεδο. Η νέα λογική των κινήτρων και των ελέγχων θα αποτελέσει την πυξίδα μας από εδώ και στο εξής. Και η σημερινή βράβευση των καλύτερων εργαζόμενων και δομών του ΕΦΚΑ εντάσσεται σε αυτή τη λογική. 

Ορισμένοι θα προσπαθήσουν να βρουν μια αντίφαση. Πώς γίνεται ο Χατζηδάκης να κάνει κριτική στον ΕΦΚΑ και τους υπαλλήλους και από την άλλη να τους βραβεύει. Όσοι προτρέξουν και το πουν αγνοούν ότι η λογική των κινήτρων και των ελέγχων είναι μέρος μιας σύγχρονης διοίκησης! Να επιβραβεύεις από την μια εκείνους που κάνουν καλά τη δουλειά τους και να τους δίνεις κίνητρα για να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Και από την άλλη να ελέγχεις και να θέτεις προ των ευθυνών τους εκείνους που επιμένουν να μένουν πίσω σε μια παλιά αντιπαραγωγική λογική».

Ο Υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου δήλωσε: «Όταν ο Πρωθυπουργός μου ανέθεσε το πόστο του Υφυπουργού Εργασίας πριν από τρία σχεδόν χρόνια, το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων έμοιαζε σχεδόν άλυτο. Όμως, με μεθοδικές ενέργειες σε όλα τα επίπεδα, οργανωτικό, τεχνολογικό, διοικητικό, και με συλλογική προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας, της Διοίκησης και, φυσικά, των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, έκτοτε έχει γίνει απίστευτη πρόοδος. 

Αδιάψευστος μάρτυρας, ο αριθμός των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί - τόσο στο σύνολο όσο και ανά πρώην ταμείο - και μάλιστα μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές της πανδημίας. Χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και, ιδίως, τις πρόσφατα ψηφίσθηκες διατάξεις για «συντάξεις fast tack» και «συντάξεις εμπιστοσύνης» εκτιμούμε ότι ο μεγάλος όγκος των υπολοίπων κυρίων εκκρεμών συντάξεων θα εκκαθαριστεί μέσα στο καλοκαίρι».

Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής δήλωσε: «Σήμερα τιμούμε για 1η ΦΟΡΑ τους ανθρώπους που στηρίζουν το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας δίνοντας καθημερινή μάχη με παθογένειες ετών προκειμένου να εκδώσουν τις συντάξεις των πολιτών το συντομότερο δυνατόν. Είναι κυριολεκτικά οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» που κατάφεραν – σε αντίξοες συνθήκες- με ασφαλιστική ιστορία που δεν έχει ψηφιοποιηθεί πλήρως, με πληροφοριακά συστήματα των τέως Ταμείων που δεν «μιλούσαν» μεταξύ τους να φέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα στο επίπεδο της αποκλιμάκωσης των εκκρεμοτήτων. Στο επίκεντρο των κοινών προσπαθειών μας ο πολίτης που δικαιούται από τον Φορέα άσκησης κοινωνικής πολιτικής μια ποιοτική, ευρωπαϊκού επιπέδου, εξυπηρέτηση».

Τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ βράβευσαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου, ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής, ο Διοικητής του ΝΑΤ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ο Πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων Νώντας Ατσαβές, οι Υποδιοικητές του ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης, Νίκος Χουρδάκης, Γιώργος Γκράτσιος και Νίκος Παγώνης και ο επικεφαλής της Ομάδας Έργου για τις συντάξεις Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη ενημέρωση






Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) στη...10 Ιουνίου 2022



Κοινή Διακήρυξη Συνόδου Κορυφής Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
10 Ιουνίου 2022
Υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, εμείς, οι συμμετέχοντες στη Διάσκεψη Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), Πρόεδρος Borut Pahor, Πρόεδρος Milo Đukanović, Πρόεδρος Vjosa Osmani-Sadr...


Ενημερωτικό σημείωμα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Θέρμης και στο «Ποσειδώνιο» Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης...
10 Ιουνίου 2022
«Θα βρεθούμε σήμερα με ηγέτες όλων των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, θα είναι μαζί μας και ο Γερμανός Καγκελάριος θα είναι μαζί μας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Είναι μία ευκαιρία να επαναλάβουμε πόσο σημαντικός είναι ο ...

Άρθρο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Politico με τίτλο «Είναι η ώρα να βάλουμε την Ευρωπαϊκή διεύρυνση ξανά σε τροχιά»
10 Ιουνίου 2022
H σημερινή Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) που διεξάγεται στην αρχαία παραθαλάσσια πόλη της Θεσσαλονίκης, σπουδαίο κέντρο εμπορίου και ιδεών εδώ και πολλούς αιώνες, έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή. ...

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100 της Θεσσαλονίκης και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Πλάκα
10 Ιουνίου 2022
Βαγγέλης Πλάκας: Λοιπόν όπως σας προανήγγειλα έχω τη χαρά και την τιμή σήμερα στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης να φιλοξενώ, να υποδέχομαι τον Πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη, στο πρώτο ραδιόφωνο της πόλης που κλείνει φέτος τα 35 χρόνια ζωή...

BATA SHOE MUSEUM update



June 2022

What's On Weekly




Get your advance copy only in our Museum Shop!

FUTURE NOW

We are so excited to announce that our accompanying book, FUTURE NOW will be available worldwide starting on June 14. This book features in-depth interviews with of-the-moment creatives and design teams, including Salehe Bembury, Benoit Pagotto, Steven Vasilev and Chris Le from RTFKT, Steven Smith, Alexander Taylor, Jeff Staple, Mr. Bailey, Zixiong Wei from SCRY, D’Wayne Edwards from Pensole, and Darryl Matthews and Shamees Aden from Nike ISPA. Can't wait? The book is currently available only at our museum shop. Purchase your copy today!



SHOP NOW




Join us for our next Salon!

Did you know that Daniel Bailey (aka Mr. Bailey) is the designer behind the Octopus shoes that we have on display? Learn more about his creative process, how he started CONCEPTKICKS® and more by attending our next virtual Salon on Wednesday, June 29 at 7pm EST.


RSVP NOW



Do you own a PRESTO card?

From June 1 to August 31, 2022, PRESTO cardholders can save 20% on our Family level Friend of the BSM annual pass! Enjoy amazing benefits and exclusive access for the entire family all year long.


LEARN MORE




A 40 Degree Day
Elizabeth recently was a guest on The Open Run with Will Strickland to talk about why she applied to the Bata Shoe Museum, our new exhibit and more!

LISTEN NOW






Sole Concerns
Did you know our Air Jordan I's are currently on display at the AGO's I AM HERE exhibition? This week, they've featured an interview with our donor Chris Cockerham to talk about how he started collecting!

Picture: Installation view, I AM HERE: Home Movies and Everyday Masterpieces, April 13, 2022 - August 14, 2022, Art Gallery of Ontario. Artworks shown (left to right): Home movies of Pets, Prelinger Archives; Patti Smith, Untitled (My Father’s Cup), 2004 and Robert’s Slippers (B), 2003; Nike Air Force 1’s, c. 1984; Bertram Brooker, Ski Boots (Ski Poles), 1936 and Shoes, 1934/1935. Photo © AGO


READ NOW



Shop Highlight

We have a new limited edition of our colouring book! Featuring some of the incredible footwear displayed in Future Now, get your copy soon before we run out!


SHOP NOW

LEAVE A BIGGER FOOTPRINT
Please consider supporting the Bata Shoe Museum during this unprecedented time with a donation. Your support will help us continue to offer innovative exhibitions and experiences to visitors around the world.

DONATE NOW



BSM programming events have been financially assisted by the Ontario Cultural Attractions Fund, a program of the Government of Ontario through the Ministry of Tourism, Culture and Sport.

327 BLOOR ST W, TORONTO, CANADA M5S 1W7
BATASHOEMUSEUM.CA
416.979.7799

The U.S. National Science Foundation supports research..








NSF seeks proposals using computational models to study human cognition, perception and communication



The U.S. National Science Foundation supports research at the intersection of cognitive science and computer science. Multidisciplinary research proposals to explore computational models of human cognition, perception, development and communication can be submitted to several existing programs in the Social, Behavioral and Economic Sciences Directorate or the Computer and Information Science and Engineering Directorate.

For details, including a list of participating NSF programs, see Dear Colleague Letter: Stimulating Integrative Research in Computational Cognition (CompCog).

U.S. Department of State Weekly Digest Bulletin




Denmark’s Constitution Day
06/05/2022

Denmark’s Constitution Day
06/05/2022 08:52 AM EDT



Antony J. Blinken, Secretary of State

On behalf of the United States of America, I congratulate the people of Denmark as you celebrate Constitution Day.

Denmark is a close friend and Ally of the United States, and our countries’ relationship spans over two centuries of close cooperation rooted in shared democratic values. Committed to freedom, collective security, and human rights, we are working together to defend against threats to democracy, address the climate crisis and other global challenges, and respond to the actions of regimes that seek to repress fundamental freedoms and undermine the international rules-based order. As NATO Allies, we are strengthening transatlantic security and coordinating closely to hold Russia accountable for its unprovoked and unjustified war against Ukraine. The United States looks forward to growing our strong partnership with the Kingdom of Denmark, including Greenland and the Faroe Islands, and to strengthening our vibrant people-to-people ties in the years to come.

I join you in celebrating this anniversary of the signing of the Danish Constitution and send best wishes for health and prosperity to all people in Denmark.




Sweden National Day
06/06/2022
Sweden National Day
06/06/2022 12:01 AM EDT



Antony J. Blinken, Secretary of State

Speaker Pelosi:Madam Speaker,A Behind-the-Scenes Look at the U.S. Speaker of the House

 

Madam Speaker: A Behind-the-Scenes Look at the U.S. Speaker of the House

(June 5–11)

Post image

On Tuesday, Speaker Pelosi joined former Congresswoman Gabby Giffords, Members of Congress and advocates to open a gun violence memorial on the National Mall, honoring Americans lost to gun violence and calling for action in the face of this worsening public health crisis. Next, she met with Uvalde native Matthew McConaughey and his partner Camila to discuss gun violence prevention legislation. In the afternoon, she joined a staff meeting with Dr. Lynn Mahoney, President of San Francisco State University, to discuss higher education priorities for the California State University system. That evening, Speaker Pelosi joined Congresswoman Grace Meng and Members of CAPAC to sign H.R. 3523, the Commission to Study the Potential Creation of a National Museum of Asian Pacific American History and Culture Act.

On Wednesday, Speaker Pelosi joined Everytown for Gun Safety, Moms Demand Action and Students Demand Action for a “Don’t Look Away” gun violence prevention event on the Capitol Grounds. Shortly after, she joined Congressman Jamaal Bowman and Congressional Democrats for a press conference on a resolution condemning the “great replacement theory.” She later met with family members of those targeted in the hate-fueled mass shooting in Buffalo, New York.

On Thursday morning, Speaker Pelosi hosted her weekly press conference before traveling to Los Angeles to participate in the 9th Summit of the Americas, where she reaffirmed the Congress’ commitment to security, prosperity and Democracy in the Western Hemisphere. While in Los Angeles, Speaker Pelosi also delivered the keynote address at the 2022 undergraduate commencement ceremony at the UCLA Luskin School of Public Affairs.

Continue reading for this week’s behind-the-scenes content:

ecoζην ενημέρωση

 

Παρασκευή
10/06/22



Βρέθηκε το φάρμακο που εξαφανίζει τον προχωρημένου σταδίου καρκίνο

Εξαφάνισε τον καρκίνο σε όλους τους ασθενείς που συμμετείχαν σε κλινική έρευνα, ένα νέο φάρμακο. Θεαματικά είναι τα ευρήματα που προέκυψαν από μελέτη με ένα φάρμακο, το οποίο φάνηκε σε κλινικές δοκιμές που εκτελέστηκαν να εξαλείφει τον καρκίνο του παχέος εντέρου σε όλους τους ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε, χωρίς να χρειαστεί ακτινοβολία, χειρουργική εξαίρεση ή χημειοθεραπεία. Ειδικότερα, το […] Διαβάστε περισσότερα »

Το Curiosity βρήκε παράξενους στριφογυριστούς πύργους στον Άρη

Το Curiosity έχει βρει μερικούς πραγματικά παράξενους, στριφογυριστούς βραχώδεις πύργους στον Άρη . Ανάμεσα στην ρηχή άμμο και τους ογκόλιθους του κρατήρα Γκέιλ υψώνονται διάφοροι στριφογυριστοί πύργοι βράχων που μοιάζουν με παγωμένα ρεύματα νερού που χύνονται από μια αόρατη κανάτα στον ουρανό. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί λένε ότι οι στήλες δημιουργήθηκαν πιθανότατα από ουσίες που […] Διαβάστε περισσότερα »

TOΠΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ/ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ:Παραδόθηκε νέο κτίριο για τα παιδιά Νηπιαγωγείου Ανατολής

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Παραδόθηκε το νέο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο που θα στεγάσει τα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Ανατολής

 

Παραδόθηκε το νέο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο που θα στεγάσει τα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Ανατολής, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε επί της θητείας της Δημοτικής Αρχής και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 2 χρόνια, ενώ η προσπάθεια για τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου και την παραχώρησή του στην ΚΤΥΠ είχε ξεκινήσει από το 2008. 

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαραθώνος και της ΚΤΥΠ και ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ κ. Αθανάσιο Γιάνναρη για την άριστη συνεργασία. 

Στην συνέχεια, επισκέφθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Κατασκευών της ΚΤΥΠ κ. Ιωάννη Τσαγκάρη και την Προϊσταμένη Επίβλεψης Έργων Παιδείας κα. Κατερίνα Γιατράκου το υπό κατασκευή 2ο Δημοτικό Νέας Μάκρης για την επίβλεψη της πορείας των εργασιών που συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς με στόχο να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. 

Τα παιδιά και η εκπαίδευση αποτελούν πάντα προτεραιότητες.

Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter

 


               
 
GSK: Εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία Affinivax

Μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των εμβολίων κατά του πνευμονιόκοκκου φιλοδοξεί να αποκτήσει η GSK με την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Affinivax. Με αυτήν τη συμφωνία, ύψους σε αυτή τη φάση 2,1 δισ. δολαρίων, η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία αποκτά ένα υποψήφιο εμβόλιο

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: farmakeutikoskosmos.gr

Συνεργασία Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη με το ΙΤΕ στην Κρήτη και τα Ιωάννινα

Συνεργασία στο τομέα της βιοτεχνολογίας ξεκινά ο ΟΦΕΤ με το ΙΤΕ στο Ηράκλειο και το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας στα Ιωάννινα – Η στήριξη της βασικής έρευνας μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα σε Κόμβο Καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: in.gr

Ego Is the Enemy of Good Leadership

On his first day as CEO of the Carlsberg Group, a global brewery and beverage company, Cees ‘t Hart was given a key card by his assistant. The card locked out all the other floors for the elevator so that he could go directly to his corner office on the 20th floor.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: hbr.org

Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των Best in Pharmacy Awards! Ντανιέλα Μάλο, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management (ΕΕΦαΜ)

Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των Best in Pharmacy Awards! Μια εκδήλωση θεσμό, αφού συνδυάζει μια κριτική επιτροπή, που αποτελείται από πανεπιστημιακούς, επιφανείς προσωπικότητες του χώρου της υγείας, φαρμακοποιούς και αναγνωρισμένα στελέχη

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: facebook.com

269 πολίτες εξυπηρετήθηκαν από το Κοινωνικό Φαρμακείο Χαλανδρίου τον Μάιο

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χαλανδρίου & Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εξυπηρέτησε, το μήνα Μάϊο 2022, 269 πολίτες, με τη χορήγηση 343 τεμαχίων φαρμάκων και 299 τεμαχίων παραφαρμακευτικού υλικού.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: enypografa.gr

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες θέσεις εργασίας


Ο Ευ. Βενιζέλος στην ομάδα υψηλού επιπέδου για το μέλλον του Συμβουλίου της Ευρώπης

 Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022

 

Δελτίο Τύπου

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ορίστηκε μέλος της επταμελούς ομάδας υψηλού επιπέδου (Council of Europe’s High-level Reflection Group) που θα εισηγηθεί σχετικά με τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, προωθώντας τους καταστατικούς σκοπούς του και τις ευρωπαϊκές αξίες,  μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται με τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία και μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον Οργανισμό, αλλά και την εκ μέρους της καταγγελία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η ομάδα υψηλού επιπέδου συγκροτήθηκε από τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην ομάδα υψηλού επιπέδου μετέχουν εκτός από τον κ. Βενιζέλο, οι πρώην Πρωθυπουργοί  της Γαλλίας Bernard Cazeneuve και της Σλοβακίας Iveta Radičová, η πρώην Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Federica Mogherini, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Ine Marie Eriksen Søreide και ο πρώην  Πρόεδρος  του Κοινοβουλίου της Ανδόρρας Josep Dallerès Codina.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο να αποδεχθεί  τη σχετική πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετέχει στην Επιτροπή Υπουργών και είναι αρμόδιος για τα θέματα του Συμβουλίου του Ευρώπης  και  ο Πρέσβης - Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος Πάνος Μπεγλίτης παρουσίασε  την ελληνική πρόταση στη Γενική Γραμματέα.

 

https://evenizelos.gr/mme/statementsgr/454-statements2022/6659-

New from Benefits.gov: Resources for American Indian and Alaska Natives & More!

 

Compass Newsletter
June 10, 2022

Education and Job Training Resources for American Indian and Alaska Natives


Looking for help with education or job training? Benefits.gov can help you find information on many programs available to American Indian and Alaska Natives.

READ MORE

Editor's Picks

April 28, 2022
Resources for American Indian and Alaska Natives

Benefits.gov recognizes the needs of American Indian and American Native individuals and families vary based on unique cultures, languages, and practices. Benefits.gov can help you find information on government services to get the assistance you need.

Read More
December 23, 2021
Your Top Job Corps Questions, Answered!

Are you interested in finishing your high school education, career training, learning new skills, or finding a job? Benefits.gov is here to help you meet your goals. Benefits.gov offers information on Education and Training resources, including the Job Corps program. Job Corps is managed by the U.S. Department of Labor’s Employment and Training Administration.

Read More
This service is provided for you at no charge by Benefits.gov

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022