"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: H κατάρα του Τουταγχαμών, γιατί πέθαναν όλοι όσοι άνοιξαν τον τάφο του: Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία..-"ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ":Αγροτική Ενημέρωση..- Διενέργεια της αξιολόγησης του προσωπικού του δημοσίου τομέα για την αξιολογική περίοδο του έτους 2023..-ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ για το θέμα των καταγγελιών αποστολής emails σε Ελληνες Εξωτερικού..-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ: "απαγορευτικό" ΟΠΕΚΑ-ΣτΕ..-ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ:'εναντίον' του ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ..-Όροι Εργασίας:Δεν Μπορούν να Υπολείπονται των Κατωτάτων Μισθολογικών Ορίων..-Πρόστιμα και Παύση Εργασιών σε Δεκάδες Οικοδομές και Εργοτάξια..-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Κλήρωση για την Αντικατάσταση Μέλους Επιτροπής..-TTB Establishes the Yucaipa Valley American Viticultural Area..-CDU latest ..- Ίδρυμα Ευγενίδου:ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη..-Council of the EU:Forward look..-IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Σήμερα στις 19:00 εκδήλωση για τον έναν αιώνα δράσης και προσφοράς της Α' Προπαιδευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο


Σήμερα στις 19:00 εκδήλωση για τον έναν αιώνα δράσης και προσφοράς της Α' Προπαιδευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
https://www.facebook.com/athensmedschool/posts/pfbid06vhkxRXatgfrmt4LB7W3rgZ3ek7AX4P7g3etLy7BBDSv2Zph5vFPNDJJrnh6LBQRl?__cft__[0]=AZW4CkHkC20uesVUyHi4l6vDI3aYWYi-oyu5voXnh-35Nqru30eCEKlJZKDX3OabY8xADVelVn2Ps2d-oKVexTsXUlwcF29lu0VJbCzr3v6R3tQXuHFJSsVVwTk46ux9TORqm5f3R8RhHmNeojzS_sy6N_ZBWIlL-7NSYIDwaN_L5IdBYnm_k8NDGAt7-C1Q3FA&__tn__=%2CO*F


 

Ένωση Αγρινίου:ενημέρωση




Ενημέρωση- Ένωση Αγρινίου




Ανακοινώσεις

Εργάτες γης 2023-2024: πόσοι θα είναι και που θα πάνε

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2023 και 2024 ⇒ 11.720 για την Περιφέρεια Δ. Ε.
Διαβάστε περισσότερα

Ανακοινώσεις

Πληρώθηκε το βαμβάκι – Πριν το Πάσχα οι Συνδεδεμένες

Καταβλήθηκαν 152,3 εκατ. ευρώ σε 37.037 βαμβακοπαραγωγούς – Πριν τις εορτές του Πάσχα οι υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις της φυτικής παραγωγής.
Διαβάστε περισσότερα



Γαρίδα και Σαρδέλα Αμβρακικού: Προς πιστοποίηση για τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά

«Ταυτότητα» με στόχο την ένταξή τους στα Μητρώα Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) αναμένεται να αποκτήσουν δύο είδη του Αμβρακικού κόλπου: Η γαρίδα (γάμπαρη) και η σαρδέλα!
Διαβάστε περισσότερα

Οικοτεχνία: οδηγός ορθής πρακτικής

Η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής.
Διαβάστε περισσότερα

Ξεκίνησαν οι φορολογικές δηλώσεις – Άμεσα οι επιστροφές φόρου

Με σημαντικές καινοτομίες και απλοποιήσεις, οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν τις φετινές δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Διαβάστε περισσότερα

Eνίσχυση 20.000 ευρώ στις Ομάδες LEADER για την προετοιμασία των αναπτυξιακών στρατηγικών

Γιώργος Στύλιος: «Με σχέδιο και αποτελεσματικό χρονοπρογραμματισμό αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες που μας προσφέρει το Leader για να στηρίξουμε την Περιφέρεια και τις αγροτικές κοινότητες».
Διαβάστε περισσότερα



Μονίλια κερασιάς

Οι μουμιοποιημένοι καρποί που παρέμειναν πάνω στο δέντρο είτε στο έδαφος, διατηρούν το μόλυσμα της Μονίλιας σε όλη την διάρκεια του χειμώνα.
Διαβάστε περισσότερα




Ασθένειες και εχθροί αχλαδιάς – μηλιάς

Τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων με χρήσιμες συμβουλές προς τους παραγωγούς, από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου.
Διαβάστε περισσότερα



Πώς τρέφονται οι αιωνόβιοι

Διάφοροι παράγοντες φαίνεται ότι επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής.
Διαβάστε περισσότερα



Μέτρα κατά της λαθροθηρίας τρυγονιών στα Ιόνια Νησιά

Στη λήψη επειγόντων μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της εαρινής λαθροθηρίας στα Ιόνια Νησιά καλούνται να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες με εντολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά.
Διαβάστε περισσότερα




Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Ελαιόδεντρα: επίκαιρες οδηγίες προστασίας

Τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων για τις περιοχές Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ιθάκης, με χρήσιμες συμβουλές προς τους παραγωγούς, από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας.
Διαβάστε περισσότερα



Eurostat: δραματική μείωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Εκμεταλλεύσεις της ΕΕ: ​​5,3 εκατομμύρια λιγότερες το 2020 σε σχέση με το 2005.
Διαβάστε περισσότερα




Γεωργικές προειδοποιήσεις για την πατάτα

Τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων για τις περιοχές Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ιθάκης, με χρήσιμες συμβουλές προς τους παραγωγούς, από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας.
Διαβάστε περισσότερα

Οι πηγές ενέργειας στην ΕΕ – Κυρίαρχος ο ρόλος των ΑΠΕ

Η παραγωγή ενέργειας στην ΕΕ κατανέμεται σε μια σειρά από διαφορετικές πηγές ενέργειας: στερεά καύσιμα, φυσικό αέριο, αργό πετρέλαιο, πυρηνική ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (όπως βιομάζα, υδροηλεκτρική , αιολική και ηλιακή ενέργεια).
Διαβάστε περισσότερα



Παρούσα η Περιφέρεια Δ. Ε. στην έκθεση “Κυνηγεσία 2023”

Με την συμμετοχή Θ. Βασιλόπουλου και Π. Σακελλαρόπουλου.
Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Αγρινίου

Παπαϊωάννου 23, Αγρίνιο
Τηλεφωνικό κέντρο : 26410. 69000
Fax : 26410 69010
Email : easa@easagr.gr

Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου..


 Video: https://vimeo.com/814424309  & https://youtu.be/OMnji1CCCG4


Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου στο Mega και στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη

 

Ν. Λυμπεράκη: Χαίρεται, κυρίες και κύριοι, είμαι η Νίκη Λυμπεράκη, σας καλωσορίζω στη «Μεγάλη εικόνα» με καλεσμένους που δεν χρειάζονται συστάσεις.

[video]

Ναι, καλά το καταλάβατε, καλεσμένος μας απόψε ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Σας ευχαριστώ πολύ, κ. Πρόεδρε, που είστε εδώ.

Ευ. Βενιζέλος: Εγώ ευχαριστώ.

Ν. Λυμπεράκη: Είστε εδώ σε μία συγκυρία πολύ συγκεκριμένη, λίγες εβδομάδες απομένουν για τις εκλογές, έχουμε πολλά να πούμε νομίζω.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι στη διάθεσή σας.

Ν. Λυμπεράκη: Το πρώτο ερώτημα πριν από όλα τα υπόλοιπα, που αισθάνομαι ότι είναι απαραίτητο να σας κάνω, είναι εάν σε αυτή την προεκλογική μάχη εσείς είστε παρατηρητής όπως όλοι εμείς οι ψηφοφόροι ή δίνετε κι εσείς μάχη για τον χώρο σας, για το ΠΑΣΟΚ, με οποιονδήποτε τρόπο, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Ευ. Βενιζέλος: Έχω δεσμούς προσωπικούς, βιωματικούς, ιστορικούς, αξιακούς με το ΠΑΣΟΚ, θέλω να πάει όσο γίνεται καλύτερα, αλλά δεν είμαι ενεργός μέσα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Δεν  μετέχω στην πολιτική και εκλογική μάχη, είμαι πάντα στη σφαίρα της μεταπολιτικής, παρακολουθώ, εκφράζομαι, νομίζω ότι καθήκον μου είναι να μιλώ για τη μεγάλη εικόνα όπως εσείς, άρα για το εθνικό συμφέρον και ως εκ τούτου μετέχω από απόσταση και με έναν ιδιόρρυθμο τρόπο.

Ν. Λυμπεράκη: Άρα δεν υπάρχει λόγος να σας ρωτήσω, έχει ήδη απαντηθεί, εάν θα σας δούμε στην επόμενη ή στην μεθεπόμενη Βουλή, όχι είναι η απάντηση.

Ευ. Βενιζέλος: Όχι, δεν θα με δείτε.

Ν. Λυμπεράκη: Κάθε φορά, κ. Πρόεδρε, που πάμε σε εκλογές, ψάχνουμε και εμείς οι δημοσιογράφοι, νομίζω και τα κόμματα προσπαθούν να το θέσουν, το διακύβευμα το λεγόμενο. Αυτή τη φορά στις 21 Μαΐου ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το διακύβευμα των εκλογών;

Ευ. Βενιζέλος: Η δημοκρατία που βασίζεται στις περιοδικές και ως εκ τούτου επαναλαμβανόμενες εκλογές, κάθε φορά πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα ποια θα είναι η σύνθεση της Βουλής, ποιος και πώς θα κυβερνήσει τον τόπο. Βεβαίως, στην πραγματικότητα το διακύβευμα είναι μία εθνική ατζέντα η οποία έχει πάρα πολύ μικρή σχέση, ενδεχομένως καμία σχέση…

Ν. Λυμπεράκη: Με αυτά που συζητάμε θα μου πείτε.

Ευ. Βενιζέλος: …με την προεκλογική ατζέντα, με την κομματική ατζέντα, νομίζω άλλα συζητούμε προεκλογικά, άλλα είναι αυτά που κυριαρχούν, άλλα αναγκαστικώς θα μας απασχολήσουν μετεκλογικά και άλλα, πολύ πιο σημαντικά, πολύ πιο σπουδαία, είναι αυτά που σχηματίζουν την εθνική ατζέντα η οποία αφορά το μέλλον, τους νέους ανθρώπους. Νομίζω ότι το στοίχημα είναι εάν θα ξαναεπικοινωνήσουμε ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία με τους νέους, αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία νομίζω για όλους μας.

Ν. Λυμπεράκη: Άρα αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει επικοινωνία.

Ευ. Βενιζέλος: Όχι, νομίζω ότι υπάρχει μία ρήξη με τις νεότερες γενιές. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη συμβολίζει αυτήν τη ρήξη με ακραίο τρόπο και νομίζω ότι έχουμε καθήκον να ξανακούσουμε τους νέους, να ξαναμιλήσουμε στους νέους, να εκφράσουμε όλοι μαζί –νέοι, μεσαίες ηλικίες και παλαιότερες ηλικίες– μία κοινή αντίληψη για την κοινωνία μας, τον συλλογικό μας εαυτό, την εθνική μας ταυτότητα, την εθνική μας φιλοδοξία και πιστεύω ότι αυτό βαραίνει ως καθήκον εμάς τους παλαιότερους που μπορούμε να μιλούμε αυτή τη στιγμή ως πατέρες, ως παππούδες ενδεχομένως και, ως εκ τούτου, έχουμε ανάγκη από μία νέα αλληλεγγύη των γενεών.

Ν. Λυμπεράκη: Πότε χάθηκε η επικοινωνία πιστεύετε του πολιτικού συστήματος με τη νέα γενιά;

Ευ. Βενιζέλος: Νομίζω ότι χάθηκε σταδιακά και αυτό συνειδητοποιήθηκε ξαφνικά με εκρηκτικό τρόπο με το δυστύχημα και τα θύματά του που ήταν κυρίως νέοι άνθρωποι και μάλιστα φοιτητές και μάλιστα φοιτητές του πανεπιστημίου στο οποίο είμαι καθηγητής, που θρηνεί πάρα πολλά θύματα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  Αλλά  αυτό είναι η αιχμή του δόρατος ενός πολύ βαθύτερου προβλήματος που είναι η πολιτική υποαντιπροσώπευση της κοινωνίας, το πολιτικό σύστημα είναι στενότερο από την κοινωνία και στενότερο από τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. Ως εκ τούτου η κοινωνία με την πολυπλοκότητά της, με τη διαστρωμάτωσή της, τις ομάδες της, τις γενιές της, τα άγχη της, τις φιλοδοξίες της, τις αδικίες της…

Ν. Λυμπεράκη: Δεν εκπροσωπείται;

Ευ. Βενιζέλος: …δεν εκπροσωπείται στο βαθμό που πρέπει, δηλαδή με την πληρότητα και την αυθεντικότητα που απαιτείται.

Ν. Λυμπεράκη: Ψηφίζουν και οι δεκαεπτάρηδες πια, κ. Πρόεδρε.

Ευ. Βενιζέλος: Άρα ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση.

Ν. Λυμπεράκη: Να ζητήσω μία εκτίμηση; Μετά την τραγωδία των Τεμπών που πραγματικά αφήνει ένα τραύμα πολύ βαθύ και οδύνη που δεν σβήνει παρά τις εβδομάδες που περνούν προφανώς, κάποιοι μίλησαν για τη γενιά των Τεμπών. Αισθάνεστε ότι θα μεταφραστεί στην κάλπη αυτό ή οι νέοι απλώς θα γυρίσουν ακόμα περισσότερο την πλάτη στο πολιτικό σύστημα;

Ευ. Βενιζέλος: Αισθάνομαι ότι είχαν γυρισμένη την πλάτη, τώρα ίσως έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχει σημασία η ψήφος τους και έχει σημασία η συμμετοχή τους. Άρα ελπίζω και εκτιμώ ότι θα έχουμε μεγαλύτερη και πιο ενεργητική συμμετοχή των νέων πολιτών, των νέων ψηφοφόρων, των νέων ηλικιών στην εκλογική διαδικασία.

Ν. Λυμπεράκη: Ίσως όμως και προς το αντισύστημα;

Ευ. Βενιζέλος: Ίσως και προς το αντισύστημα, ίσως και με τιμωρητικό και παραδειγματικό τρόπο, αλλά, ξέρετε, πιστεύω πάρα πολύ στην ωριμότητα των νέων ανθρώπων. Όλη μου τη ζωή δουλεύω με νέους ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο που είναι η βασική μου ιδιότητα και θυμάμαι τον εαυτό μου ως παιδί, ως έφηβο, ως φοιτητή, ως νέο άνθρωπο, διεκδικούσα τη συμμετοχή μου στα κοινά από όσο γίνεται μικρότερη ηλικία και θεωρούσα τον εαυτό μου ώριμο. Δεν μπορώ αυτό που διεκδικούσα για τον εαυτό μου πριν από 50 χρόνια σχεδόν, γιατί έχω μπει στο πανεπιστήμιο το 1974 με τη μεταπολίτευση, αυτό λοιπόν που αναγνώριζα στον εαυτό μου και το διεκδικούσα πριν από μισό αιώνα, γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν μπορώ να το αρνούμαι τώρα στη σημερινή νέα γενιά που είναι πιο μορφωμένη, πιο απαιτητική…

Ν. Λυμπεράκη: Και που έχει περάσει και πολύ δύσκολα, κ. Πρόεδρε, έχει περάσει κρίσεις.

Ευ. Βενιζέλος: …που έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολα και έχει χαμένα χρόνια, ήδη έχει καταγράψει χαμένα χρόνια λόγω της αλυσίδας των κρίσεων τα τελευταία 12 χρόνια.

 

Για τη συνέχεια, παρακαλούμε δειτε εδω:
https://www.evenizelos.gr/mme/interviews/463-interviews2023/6830-mega.html

 

Fake news για τη 12χρονη του Κολωνού

Αθήνα 4.4.2023

 
Fake news για τη 12χρονη του Κολωνού
 
«Η Δόμνα Μιχαηλίδου αποκάλυψε πού μένει η 12χρονη»
 
Η αθλιότητα του εθισμένου στα fake news ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια!

Με αφορμή την καταγγελλόμενη επίθεση κατά της 12χρονης, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Κουμουνδούρου επανέφερε τον ψευδή ισχυρισμό ότι δήθεν η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 12χρονης κοπέλας.

Η αλήθεια είναι ότι οι πληροφορίες για το πού βρίσκεται η 12χρονη, είχαν δοθεί από τον προηγούμενο δικηγόρο της οικογένειας, κ. Απόστολο Λύτρα, κατά τη διάρκεια αλλεπάλληλων τηλεοπτικών συνεντεύξεών του τον Νοέμβριο του 2022 και αναπαρήχθησαν από πολλές μεγάλες ιστοσελίδες, εκπομπές κτλ.

Σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο, η Υφυπουργός, στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου, κλήθηκε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή κ. Κρίτωνα Αρσένη. Ο ερωτών Βουλευτής ζητούσε να μάθει τις ενέργειες που έχουν γίνει για την προστασία, την ψυχολογική στήριξη και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για την ανήλικη.

Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ως όφειλε, απάντησε στη Βουλή, βάσει των εκθέσεων των ομάδων παιδικής προστασίας των Δήμων Λευκάδος και Αθηναίων. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ουδεμία νέα πληροφορία δεν έδωσε, πέραν όσων ήταν ήδη γνωστές.

Όλα τα ανωτέρω έχουν ήδη απαντηθεί εδώ και μήνες από την ίδια την Υπουργό. Παρ’ όλα αυτά, η αντιπολίτευση επιμένει να επαναφέρει ψευδείς ειδήσεις εργαλειοποιώντας με κυνισμό ακόμα και τόσο ευαίσθητες υποθέσεις και αδιαφορώντας σταθερά για την αλήθεια.

 

Η ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ


Καλό μεσημέρι.

Άτοκα και χαμηλότοκα δάνεια σε νέους

Η Κυβέρνησή μας, από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής της, ακολουθώντας το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη πολιτικών και δράσεων που δίνουν νέες δυνατότητες και νέες ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους. Γιατί πιστεύουμε ότι η μέριμνα για τους νέους, πέρα από αξία ηθική και πολιτική, είναι ο μόνος δρόμος για την υπέρβαση πολλών από τις υστερήσεις που εμφανίζει η χώρα μας, με έμφαση το δημογραφικό πρόβλημα.

Στο πλαίσιο αυτό μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα, Δευτέρα, το πρόγραμμα χορήγησης στεγαστικών δανείων σε περίπου 10.000 νέους ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών, που εντάσσεται στην στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης «Σπίτι μου».

Τα δάνεια αυτά θα είναι άτοκα για τρίτεκνους ή πολύτεκνους και όσους αποκτήσουν τρίτο παιδί κατά τη διάρκεια αποπληρωμής ή χαμηλότοκα, με επιτόκιο που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο περίπου του κανονικού επιτοκίου της αγοράς, για απόκτηση πρώτης κατοικίας.
-Για παράδειγμα ένα δάνειο 100.000 ευρώ με διάρκεια αποπληρωμής 30 χρόνια και επιτόκιο 5,8% έχει τώρα μηνιαία δόση της τάξεως των 587 ευρώ. Με την επιδότηση του προγράμματος η δόση μειώνεται στα 342 ευρώ το μήνα, που σημαίνει όφελος για τον δανειολήπτη 245 ευρώ το μήνα. Αν ο δανειολήπτης ανήκει στην κατηγορία των τρίτεκνων ή των πολύτεκνων, το δάνειο είναι άτοκο και η δόση περιορίζεται στα 277 ευρώ το μήνα, δηλαδή το όφελος είναι 310 ευρώ το μήνα.

Δικαιούχοι είναι οι νέοι με ετήσιο εισόδημα από 10.000 ευρώ έως το ποσό που αντιστοιχεί στη λήψη επιδόματος θέρμανσης. Δηλαδή, 16.000 ευρώ για κάποιον άγαμο, 24.000 ευρώ για ζευγάρι συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, 27.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου.

Τα επιλέξιμα ακίνητα είναι κατοικίες εμπορικής αξίας έως 200.000 ευρώ, εμβαδού έως 150 τ.μ. και παλαιότητας τουλάχιστον 15 ετών, εντός φυσικά οικιστικής ζώνης.

Το ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ και η διάρκεια τα 30 έτη, ενώ μπορεί να καλύπτει έως και το 90% της αξίας του ακινήτου. Επίσης, δεν επιτρέπεται να ζητηθεί εγγύηση τρίτου για τη χορήγηση του δανείου αυτού.

–Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 500 εκατ. ευρώ, με πρόβλεψη για διπλασιασμό σε περίπτωση εξάντλησης της ζήτησης.

Το πρόγραμμα αυτό δίνει μια πρώτη απάντηση στο στεγαστικό πρόβλημα, στις στεγαστικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι, ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια. Δεν είναι, όμως, το μόνο. Για την εξασφάλιση προσιτής και ποιοτικής στέγης σε χιλιάδες νέους σχεδιάστηκαν ετοιμάστηκαν και θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και άλλα προγράμματα, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα «Κάλυψη» για τη στέγαση ευάλωτων νέων σε ιδιωτικές κατοικίες, με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο, ή το πρόγραμμα της κοινωνικής αντιπαροχής και άλλα προγράμματα ανακαίνισης ιδιωτικών κατοικιών.

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση 2022-2027



Η Προεδρία της Κυβέρνησης αναρτά το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση 2022-2027, όπως διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και την ενσωμάτωση των παρατηρήσεων.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα εκπονεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης (ΕΣΔ) για την προστασία των παιδιών από το έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης. Το Σχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση αφενός δημόσια-ηλεκτρονική, αφετέρου κοινοβουλευτική διά των συναρμοδίων Επιτροπών της Βουλής και εν συνεχεία οριστικοποιήθηκε. Όσες παρατηρήσεις και σχόλια δεν ενσωματώθηκαν τηρούνται σε αρχείο για μελλοντική αξιοποίηση.

Βασικός στόχος του ΕΣΔ είναι η αποτελεσματική προστασία των παιδιών μέσω συγκεκριμένων πολιτικών και μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς και η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλης της κοινωνίας για την προστασία των δυνητικών θυμάτων και την έγκαιρη αποκάλυψη των δυνητικών θυτών.

Το Σχέδιο αποτελεί ένα δυναμικό κείμενο που θα εμπλουτίζεται συστηματικά με σχεδιασθείσες και υλοποιούμενες νέες πολιτικές και δράσεις. Περιλαμβάνει πολιτικές που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται αλλά και μεταρρυθμίσεις που επίκεινται. Η Κυβέρνηση, έχει ήδη υλοποιήσει μια πληθώρα παρεμβάσεων υπέρ της προστασίας των ανήλικων θυμάτων τόσο στο πεδίο της δικαιοσύνης, όσο και στα πεδία της εκπαίδευσης και της κοινωνικής προστασίας και εντείνει τις προσπάθειες στην ενθάρρυνση της καταγγελίας, στην ενδυνάμωση των θυμάτων και στην αποτροπή της δευτερογενούς θυματοποίησης.

Το παρόν Σχέδιο αποτελεί ακόμη ένα βήμα για την προστασία του παιδιού και της παιδικής ηλικίας και έρχεται να προστεθεί στο ήδη υφιστάμενο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, δημιουργώντας ένα συνεκτικό δίχτυ ασφάλειας που αποσκοπεί στην ευζωία και την ευημερία των παιδιών, ώστε να εξασφαλίσουμε υγιείς και ώριμους ενήλικους πολίτες.

The Obama Foundation:Get to know our Obama Foundation Leaders

 

Hi there,

From Papua New Guinea to Zambia to Mexico, Obama Foundation Leaders are using their unique experiences to tackle some of the biggest issues of our time. 

Last month for Women's History Month, we highlighted a few of their stories. Emma, Ireen, and Elpida work in different industries on different continents, but they have dedicated their life’s work to improving the lives of women and girls. 

Read on to see how they’re changing our world:
 
 
 

 

Emma Minimbi 
 


 
Emma Minimbi is a lawyer and pro bono consultant with Ashurst PNG who is using her expertise to help educate and protect the rights of women and girls. 

Emma grew up seeing the impacts of domestic violence in Papua New Guinea and decided she had to be the change she wished to see. She uses the law and the power of community to help eradicate gender-based violence, sorcery accusation-related violence, and other forms of violence against women and girls in Papua New Guinea

Learn more about Emma’s work and her experience with the Leaders program here.
 
 
 

 

Ireen Chikatula
 



Ireen Chikatula is the founder and chief executive officer of the Empowerment Initiative for Rural Women and Girls, a non-profit organization focused on improving livelihoods in Zambia’s rural communities through the social and economic empowerment of women and girls.

Ireen’s organization addresses the issues of poverty, climate change, and sexual reproductive health rights, provides advocacy and leadership training for adolescent girls, and business training and coaching for women in rural areas.

Read about how Ireen’s own experiences have informed her work.
 
 
 

 

Elpida Kokkota
 



Anastasia (Elpida) Kokkota is the founder and chief executive officer of Mexoxo, a nonprofit that promotes women’s economic empowerment. Originally launched in Tijuana, Mexico in 2013, Mexoxo has since grown to serve over 31,000 women worldwide. 

Elpida specializes in building social impact plans for corporations, as well as small and medium businesses, and achieving measurable growth through strategies that support the socio-economic growth of communities as a whole.

Learn more about Elpida’s organization and her time with the Leaders program here.
 
 
 

 

We hope our Leaders’ stories inspire you to get involved in your own community and work on issues, large or small, that matter to you. 

These profiles, and so many more impactful stories, can be found on our website, Obama.org. 

– The Obama Foundation
 
 

Donate to empower rising leaders bringing hope to their communities.
DONATE

AHEPA Mavroyannis Scholarship Application Available

 

American Hellenic Educational Progressive Association
Monday, April 3, 2023
Contact: AHEPA Headquarters
Phone: 202.232.6300
AHEPA Educational Foundation Chairman George Vorkas, on behalf of Supreme President Kokotas, is pleased to announce its continued partnership with the Mavroyannis Family to offer the Constantine and Patricia Mavroyannis Scholarship.


The Constantine and Patricia Mavroyannis Scholarship is open to graduate students who are either Greek or of Greek heritage and are enrolled in a PhD program in either theoretical physics or physical chemistry in the Faculty of Science at a North American university. The scholarship is in the amount of $5,000 and will be awarded in the fall semester.

Thanks to the generosity of Dr. Constantine and Mrs. Patricia Mavroyannis, this scholarship recognizes scholastic achievement and an interest and commitment to studying theoretical physics or physical chemistry by providing financial assistance to Hellenic graduate students to pursue their studies in these fields.

The purpose of the Constantine and Patricia Mavroyannis Scholarship is to recognize the importance of education – specifically, to reward and encourage educational achievement by Hellenes in the fields of physics and chemistry and thereby support Hellenic contribution to the global scientific community. The scholarship honors the life and accomplishments of Dr. Constantine Mavroyannis, an internationally renowned career theoretical physicist with the National Research Council of Canada, and his wife Patricia.

Supreme President Jimmy Kokotas stated “We are proud to be able to continue our partnership with the Mavroyannis Family and assist in providing this wonderful gift to students who qualify. We thank all of our members for their staunch support of education.”

Since its inception the scholarship has been awarded to 26 recipients. Application requirements and coversheet are attached below.

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης..ενημέρωση

 


IBO

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης

Ενημερωτικό Δελτίο Μαρτίου 2023

Ενημερωτικές Εκδηλώσεις για τη Δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» σε Ηράκλειο 6/4 και Χανιά 7/4

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Πρώτη συνεδρίαση Ομάδας Εστίασης Ευφυούς Τουρισμού-Πολιτισμού με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Διαδικτυακό Σεμινάριο | Webinar – ROBINSON Islands Energy Forum

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

EIT Jumpstarter 2023 – Πρόγραμμα εκπαίδευσης για ομάδες και επιχειρηματίες που θέλουν να μετατρέψουν μία καλή ιδέα σε επιτυχημένη επιχείρηση

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

EIT Health InnoStars Awards – υποστήριξη πολύ μικρών επιχειρήσεων, startups και spinoffs

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Χρηματοδοτικά Εργαλεία

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας
Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Καινοτόμα δομικά υλικά καθαρίζουν τον αέρα από ρύπους και μικρόβια από την PCNano Materials

Innovation Stories

Μελέτη ΙΟΒΕ – EY: Η συνεισφορά των Ευρωπαϊκών πηγών άμεσης χρηματοδότησης στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας
Η έρευνα

Μητρώα Έρευνας & Επιχειρηματικότητας

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας
Μητρώο Επιχειρηματικότητας
Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας
Μητρώο Έρευνας
Εγγραφή στα μητρώα
Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας
RIS3Crete
Region of Crete

Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας - Περιφέρεια Κρήτης

social iconsocial icon
EU
Email ΚΡΗΤΗ 2014-2020
ΕΣΠΑ

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022