"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ..-Ορίζεται το ύψος κρατήσεων του Αρθρου 9 Νόμου 4826/21..-Νόμιμα συσταθείς ο επιβαλλόΜενος Θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού...ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ!..-Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη,στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης..-Καταργούνται τα έντυπα ειδοποιητήρια.....-"ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-"TO BHMA" Eιδήσεις..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

RUSSIA's latest:Statement for the press and answers to media questions following Russia-Turkey talks..and more


Statement for the press and answers to media questions following Russia-Turkey talks


Vladimir Putin and Recep Tayyip Erdogan gave a news conference in the Kremlin on the results of the Turkish President’s visit to Russia.
April 8, 2019
19:45
The Kremlin, Moscow






News conference following Russian-Turkish talks.

President of Russia Vladimir Putin: Mr President, my friend, ladies and gentlemen,

It has been our pleasure to welcome the President of the Republic of Turkey in Moscow. We maintain close regular contacts, and today we held another High-Level Cooperation Council meeting. During the meeting, we had limited attendance talks with the participation of the heads of the main ministries, departments and major companies of the two countries.

Mr Erdogan and I also met with representatives of the Russian and Turkish business communities.

During the talks, Mr Erdogan and I discussed in detail the full range of bilateral cooperation issues. Naturally, we paid special attention to trade and investment ties that have recently become much more dynamic and extensive.

In 2018, trade increased by 16 percent to reach almost $26 billion. Mutual investment was substantial, reaching $20 billion.

The Mixed Intergovernmental Commission is playing a big role in organising our economic cooperation. The Russian-Turkish Business Council is working actively. It helps develop direct contacts between entrepreneurs of the two countries, including those representing small and medium-size businesses.

NAΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ:ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχουν πολλοί Έλληνες στην Ελλάδα





Η καθημερινότητα πολλές φορές σε κάνει να παραβλέπεις προβλήματα που είναι μπροστά στα μάτια σου, κι έτσι είναι σχεδόν αδύνατον να συνειδητοποιήσεις την ύπαρξή τους. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ένα από αυτά τα μεγάλα προβλήματα είναι ότι υπάρχουν πολλοί Ελληνες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον τόπο, ειδικά τα τελευταία 200 χρόνια.
Οπως όλοι γνωρίζουμε, το κακό άρχισε το 1821, όταν ένα μάτσο γκιαούρηδες αποφάσισαν να απελευθερωθούν από μια πολυεθνική και πολυπολιτισμική αυτοκρατορία. Η ιδέα να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος, όπου πρώτα από όλα θα έχουν την ελευθερία να ζουν ως Ελληνες, με ένα κράτος διοικούμενο από Ελληνες με βάση τις δικές τους αρχές και αξίες, είναι η πηγή του κακού. Και αυτό το κακό πολλαπλασιάζεται, όταν αυτό το έθνος-κράτος προσπαθεί να οικοδομήσει μια κοινωνία που βασίζεται σε δυτικά πρότυπα, ατομικές ελευθερίες, κράτος υπό συνταγματικούς περιορισμούς, ατομική ιδιοκτησία, διαχωρισμό των εξουσιών και όλα τα σχετικά.

Σε όλα αυτά τα προβλήματα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει λύσεις. Τα ανοιχτά σύνορα είναι ο μηχανισμός που επιλύει μια σειρά ζητημάτων τα οποία δημιούργησε η Επανάσταση του '21. Είναι σαν μια μηχανή του χρόνου που σταδιακά μας μεταφέρει στην περίοδο που για τους περισσότερους συριζαίους ήταν η ιδεατή κατάσταση, όπου αυτό που λέμε τώρα «Ελλάδα» ήταν περισσότερο δυτική επαρχία του πρώτου μέρους.

Η αλήθεια είναι ότι, όταν ο κ. Βίτσας μίλησε στους Πακιστανούς, είχε το μεγαλύτερο πλήθος που έχει δει συριζαίος τα τελευταία χρόνια. Και όχι μόνο η αίθουσα ήταν γεμάτη, αλλά είχε παλμό και ένταση. Στον ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνουν αυτό που ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσουν δημόσια: οι διάφοροι πληθυσμοί έχουν κουλτούρα και κάθε κουλτούρα φέρνει μια σειρά πολιτικών συνεπειών. Οι ορδές των μουσουλμάνων εποίκων είναι πολύ πιο επιρρεπείς στο κράτος-αφέντη και τροφό. Σκεφτείτε μόνο πόσο διαφορετικό θα ήταν το πολιτικό κόστος της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν οι εκλογικοί κατάλογοι είχαν λιγότερους Ελληνες και περισσότερους Πακιστανούς.

Η αντικατάσταση πληθυσμού είναι το βασικό κίνητρο των ανοιχτών συνόρων, που είναι μια καλά οργανωμένη πολιτική επιδίωξη. Τα έθνη της Ευρώπης έχουν ιστορία και παραδόσεις, που δημιουργούν εμπόδια στο πολιτικό κατεστημένο. Θα είναι οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί για πάντα υπάκουοι στην πολιτική τάξη; Φυσικά όχι. Οταν οι αριθμοί είναι τέτοιοι, θα δημιουργήσουν τους δικούς τους πολιτικούς σχηματισμούς. Κάτι τέτοιο δεν απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πολιτικό όφελος σήμερα υπερισχύει όποιων συνεπειών την επαύριον. Το πρόβλημα για τους θιασώτες των ανοιχτών συνόρων είναι ότι η Ελλάδα έχει πολλούς Ελληνες, η Γερμανία πολλούς Γερμανούς, η Ουγγαρία πολλούς Ούγγρους. Η αντικατάστασή τους είναι ύψιστη πολιτική αναγκαιότητα.

ΘΕΑΙΤΗΤΟΣ newsletter

Obraz
 
#03
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019
 
Obraz
Για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας, ακολουθήστε το Πρόγραμμα Θεαίτητος στο Facebook, τo Youtube, το Instagram, το Linkedin και το Twitter. Μείνετε συντονισμένοι!

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
 
Επιστημονικά Άρθρα

Ποια η σχέση της πρόσληψης πρωτεΐνών με τη σκελετική υγεία στα διάφορα στάδια της ζωής; Επιδρά θετικά η πρωτεΐνη στην οστική πυκνότητα και στον κίνδυνο καταγμάτων; Πόση πρωτεΐνη θεωρείται ασφαλής για τα οστά; Όλες οι απαντήσεις στην πρόσφατησυστηματική ανασκόπηση και μεταανάλυση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Osteoporosis International.
Μια αυξημένη προσκόλληση στη Μεσογειακή δίαιτα αποτελεί ασπίδα προστασίας έναντι της εμφάνισης αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, τόσο ισχαιμικού όσο και αιμορραγικού! Διαβάστε περισσότερα εδώ
 

Είναι γνωστό ότι η επαρκής σωματική δραστηριότητα μπορεί να προλάβει τον σακχαρώδη διαβήτη αλλά και να συμβάλλει σε έναν καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα, η ευεργετική της επίδραση επεκτείνεται και στην ψυχική υγεία διαβητικών ασθενών, καθώς φαίνεται να οδηγεί στην ανακούφιση των συμπτωμάτων κατάθλιψης! Περισσότερα στην πρόσφατη μεταανάλυση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Psychiatric Research. 
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 
Πλήρωση, χιλίων εκατό δεκαέξι (1.116) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας! Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία έχει ως ακολούθως: 
  • Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 9 Απριλίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 24 Απριλίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.
  • • Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 2 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 17 Μαΐου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ανησυχητική Αύξηση Νεκρών Δελφινιών σε Ακτές του Βορείου Αιγαίου

IMG 20190324 125445 2
 

Ανησυχητική Αύξηση Νεκρών Δελφινιών σε Ακτές του Βορείου Αιγαίου

Σε διάστημα λίγων μόνο εβδομάδων στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 15 νεκρά δελφίνια, ενώ 7 από αυτά εντοπίστηκαν στις βόρειες ακτές της Σάμου, έχοντας παρασυρθεί από τους ΒΔ ανέμους, από περιοχές του κεντρικού και του ΒΑ Αιγαίου. Τρία από αυτά εντοπίστηκαν μόλις τις προηγούμενες ημέρες.
Αυτή η ανησυχητική αύξηση του αριθμού των δελφινιών που έχουν βρεθεί νεκρά χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ηθελημένης θανάτωσης αλλά ούτε και σοβαρής ασθένειας, προκαλεί απορίες για τις αιτίες θανάτου αυτών των προστατευόμενων θηλαστικών. Η αύξηση των εκβρασμών συμπίπτει χρονικά και χωρικά με τις εκτεταμένες ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στο Αιγαίο.
Συνεπώς αν και απαιτείται χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις έτσι ώστε να προσδιοριστεί πιθανή σύνδεση των θανάτων των δελφινιών με τις τουρκικές ασκήσεις, δεν μπορεί να παραβλεφθεί αυτή η πρωτόγνωρη πίεση που δέχονται τα θαλάσσια είδη και οικοσυστήματα.
Αν όμως αναλογιστούμε την ακτογραμμή χιλιάδων χιλιομέτρων της περιοχής, όπου οι ακτές στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι δυσπρόσιτες, ο καθένας κατανοεί ότι τα νεκρά θαλάσσια θηλαστικά που γίνονται αντιληπτά αποτελούν μόνο ένα μικρό ποσοστό του πραγματικού αριθμού των νεκρών ζώων. Τα νεκρά δελφίνια που εντοπίστηκαν ήταν μόνο αυτά που κατέληξαν σε παραλίες ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ οι συνεχόμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο Αιγαίο τις προηγούμενες εβδομάδες δεν επέτρεψαν στο σκάφος του Ινστιτούτο Αρχιπελάγους να έχει την λεπτομερέστερη παρακολούθηση της περιοχής στο ανοιχτό πέλαγος.
B Smith SAM 09 02 2019 0157
Σύμφωνα με τις αναγγελίες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, τις προηγούμενες εβδομάδες στις ασκήσεις στο Αιγαίο συμμετείχαν περισσότερα από 100 τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν νέο κύκλο εκτεταμένων ασκήσεων. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύουν, διεξάγονται βολές με τη χρήση πραγματικών πυρών, καθώς και συνεχόμενη (ανεξέλεγκτη) χρήση σόναρ που προκαλεί έντονη υποβρύχια ηχορύπανση. Πολυάριθμες διεθνείς επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ηχορύπανση από τις συγκεκριμένες συχνότητες των σόναρ του πολεμικού ναυτικού, προκαλούν καταστροφικές συνέπειες στα θαλάσσια οικοσυστήματα, κυρίως στα θαλάσσια θηλαστικά, αλλά επηρεάζουν ακόμα και τα ψάρια και το ζωοπλαγκτόν. Έπειτα από την πίεση που ασκήθηκε όταν αποδείχθηκε ότι μαζικές θανατώσεις κητωδών οφείλονταν στην ηχορρύπανση από σόναρ του πολεμικού ναυτικού, τόσο το ΝΑΤΟ όσο και το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ και άλλων χωρών, καθώς και το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχουν εκδώσει Οδηγίες με αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων που προκαλούνται στα κητώδη κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Δραματικές είναι επίσης και οι επιπτώσεις των εκρήξεων στη θάλασσα καθώς ακόμα και η μικρότερη έκρηξη προκαλεί τη θανάτωση εκατομμυρίων οργανισμών σε έκταση χιλιομέτρων.
B Smith SAM 09 02 2019 0175
Σκοπός μας δεν είναι να αξιοποιηθεί το γεγονός αυτό για εθνικιστικούς σκοπούς, όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι ανεξέλεγκτες ασκήσεις πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο, απ’ όπου και αν αυτά προέρχονται, με χρήση πραγματικών πυρών και σόναρ συγκεκριμένων συχνοτήτων, αποτελούν σημαντικό παράγοντα απειλής για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και είδη. Καθώς βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα αυτό διογκώνεται, οφείλουμε να αναζητήσουμε τρόπους ουσιαστικής διαχείρισης του.
P3161306
Το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος παρακολουθεί επί δεκαετίες τα προβλήματα που προκαλούνται από τις ανεξέλεγκτες στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, έχοντας στο παρελθόν αναγκαστεί να παρέμβει για τη διακοπή ασκήσεων βολής του ελληνικού στρατού σε προστατευόμενες νησίδες Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Χωρίς να θέλουμε να λάβουμε ρόλο συνηγόρου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι παρόλο που παλαιότερα οι ασκήσεις τους προκαλούσαν βαρύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει σημαντική στροφή στις πρακτικές για τον περιορισμό των επιπτώσεων που προκαλούν (παύση χρήσης βομβών βυθού, διαχείριση της χρήσης σόναρ και έλεγχος για πιθανή παρουσία κητωδών πριν από τη χρήση σόναρ, απαγόρευση βολών σε προστατευόμενες περιοχές, διαχείριση απορριμμάτων σε πλοία και υποβρύχια κα). Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο να βλέπουμε αυτή την αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών και θεωρούμε επείγον να επεκταθεί και στις υπόλοιπες ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, η δραστηριότητα των οποίων συνεχίζει να αφήνει βαρύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Κοινός στόχος δε θα έπρεπε να είναι μόνο η διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά και η διασφάλιση της εθνικής μας ακεραιότητας, καθώς δεν είναι δυνατόν σε καιρό ειρήνης να καταστρέφονται ηθελημένα ή άθελα οι φυσικοί μας πόροι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.
IMG 8637
Η πρωτόγνωρη πίεση που ασκείται τις τελευταίες εβδομάδες στα οικοσυστήματα του Αιγαίου κατά τη διάρκεια των τουρκικών ασκήσεων,προστίθεται στις πολυάριθμες άλλες ανθρωπογενείς πιέσεις που επίσης διογκώνονται όπως: η συνεχιζόμενη αύξηση των διερχόμενων πλοίων και των επικίνδυνων υλικών που αυτά μεταφέρουν χωρίς να υπάρχει λειτουργικός μηχανισμός αντιμετώπισης ατυχημάτων, η υπερσυγκέντρωση ανθρώπων στις ακτές του Αιγαίου χωρίς τις απαραίτητες υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων και λυμάτων, ο εκτεταμένος διασκορπισμός απορριμμάτων, η εντατική και χωρίς διαχείριση αλιεία με πρακτικές που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουν επιτραπεί στο Αιγαίο κα.
Ο συνδυασμός των παραπάνω υπερβαίνει αυτά που μπορούν να αντέξουν τα οικοσυστήματα του Αιγαίου που είναι ζωτικής σημασίας για τους πληθυσμούς που ζουν στις ακτές του και εξαρτώνται από αυτό. H πρόσφατη ανησυχητική αύξηση του αριθμού των δελφινιών που εκβράστηκαν νεκρά στις ακτές του Αιγαίου, αν και δεν μπορεί ακόμα να αποδοθεί σε κάποιον από τους παραπάνω παράγοντες, θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα. Χωρίς εθνικιστικές προσεγγίσεις, αλλά με όρους καλής γειτονίας και με στόχο την ανεύρεση και εφαρμογή λύσεων σε υπαρκτά κοινά σημαντικά προβλήματα, η έμπρακτη προστασία του Αιγαίου ως οικοσύστημα είναι απαραίτητο να αποτελέσει άμεσα σημαντικό μέρος του Ελληνοτουρκικού διαλόγου.
Θοδωρής Τσιμπίδης
Διευθυντής
Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος
 
©2019 Archipelagos Institute of Marine Conservation | Pythagorio 83103, Samos, Greece

Συγχαρητήρια Π.Σκουρολιάκου για την πρωτιά στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα

Συγχαρητήρια Π.Σκουρολιάκου 
για την πρωτιά στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ , 8 ΑΠΡ.2019

Πολλά συγχαρητήρια στην ποδοσφαιρική ομάδα του 7ου ΓΕΛ Αχαρνών για την πρωτιά τους στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στο Βελιγράδι την Πρωτεύουσα της Σερβίας. 
Συγχαρητήρια ακόμα στον προπονητή κ.Μασσιμο Τσαλούχο, τους γονείς τους καθηγητές και στους συμμαθητές τους.
Μακάρι η νίκη τους να γίνει παράδειγμα για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε τα παιδιά μας να πρωτεύουν πάντα και παντού.



Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος
Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

Βασ. Σοφίας 2 (Μέγαρο Βουλής), 10021 Αθήνα
Τηλ.2103708473-4,fax:2103707576,e-mailp.skouroliakos@parliament.gr

ΝΟRWAY's newest

Your news alert

Week 15

Response from Norway to the Reasoned Opinion on the Norwegian Reporting Obligation when hiring non-resident contractors

Brev | 05.04.2019
The Ministry of Finance's response to ESAs reasoned opinion on the Norwegian reporting obligations.
News alert about: The economy

A new law on statistics to meet current needs

Pressemelding | 05.04.2019
The Government today proposes a new law on official statistics and Statistics Norway. Statistics Norway will mainly continue to operate as today. – The agency performs essential duties and enjoys considerable public confidence. The bill allows this to continue, says the Minister of Finance Siv Jensen (Progress party).
News alert about: The economy

Strengthens and clarifies the ethical guidelines

Pressemelding | 05.04.2019
– The Government introduces absolute thresholds for the product-based coal criterion and presents assessments in relation to the conduct-based climate criterion, thus enabling this criterion to be practised. Today we have also appointed a Committee to review the ethical guidelines for the Government Pension Fund Global, says Siv Jensen, Minister of Finance.
News alert about: The economy

Allowing for unlisted renewable energy infrastructure

Pressemelding | 05.04.2019
– The Government is allowing for the Government Pension Fund Global to be invested in unlisted renewable energy infrastructure under the dedicated environmental mandates. Such investments shall be subject to the same profitability and transparency requirements as the other investments of the Fund, says Siv Jensen, Minister of Finance.
News alert about: The economy

Long-term management in volatile financial markets

Pressemelding | 05.04.2019
– 2018 was a challenging year with weak performance for both funds. Such periods clearly illustrate how important it is to have broad endorsement, a long-term perspective and a thorough understanding of the risk assumed in the management of our joint savings. Financial markets fluctuate, but the management should be stable, says Siv Jensen, Minister of Finance.
News alert about: The economy

Changes to the fixed-income benchmark

Pressemelding | 05.04.2019
Emerging market government bonds and emerging market corporate bonds are to be omitted from the fixed-income benchmark for the Government Pension Fund Global (GPFG). The Fund may still be invested in such bonds as part of Norges Bank’s active management.
News alert about: The economy

Committee to review the ethical guidelines for the GPFG

Pressemelding | 05.04.2019
The Government has today appointed a Committee to review the ethically motivated guidelines for observation and exclusion from the Government Pension Fund Global (GPFG). The Committee will be chaired by Professor Ola Mestad.
News alert about: The economy

Norway increases contribution to Green Climate Fund

Pressemelding | 04.04.2019
Minister of International Development Dag-Inge Ulstein is giving priority to the Green Climate Fund as a channel for funding Norway’s climate-related efforts in developing countries in the coming years. Norway is hosting a replenishment meeting for the Fund in Oslo on 4-5 April.
News alert about: Climate and environment and Foreign affairs

Norway supports UN operation in Mali for two new years

Nyhet | 01.04.2019
Norway will extend its contribution to the UN peacekeeping operation MINUSMA in Mali for two new years, until 2022.
News alert about: Foreign affairs

Market Value

Artikkel | 29.10.2018
The aggregate market value of the Government Pension Fund was 8,490 billion Norwegian kroner at the end 2018. The GPFG accounted for about 97 percent of total assets.
News alert about: The economy

κ.ΑΝΝΑΣ ΜΙΣΕΛ-ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,Βουλευτής Π.Ε. Β΄ Αθηνών,δελτίον τύπου


Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
Βουλευτής Π.Ε. Β΄ Αθηνών
Δελτίο Τύπου
«Στη μάχη των Ευρωεκλογών συστρατεύομαι και εγώ. Με αίσθημα ευθύνης και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της Ελλάδας και του λαού μας»
Η κα Ασημακοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, διακρίνω μια βουβή οργή. Διακρίνω κόσμο που έχει βιώσει πόνο, του οποίου η ζωή έχει γίνει χειρότερη τα τελευταία 4 χρόνια. Κόσμος ο οποίος ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να ξαναδώσει στον κ. Τσίπρα άλλη ευκαιρία. Στην επόμενη κάλπη θα γίνει δημοψήφισμα και ο ελληνικός λαός, που έχει και εθνική συνείδηση και υπερηφάνεια θα ψηφίσει «να φύγουν»».
Στη συνέχεια αναφερόμενη στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Θα μειώσουμε τον φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα, στα επιχειρηματικά κέρδη, στον ΦΠΑ και θα υπάρχει ευνοϊκή φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων. Εφαρμόζουμε αυστηρά τη νομοθεσία για κάθε περιστατικό φθοράς της δημόσιας περιουσίας, με άμεση επιβολή ποινών και προστίμων στους παραβάτες. Καταργούμε άμεσα το άσυλο στα Πανεπιστήμια για να καταπολεμηθούν όλες οι εστίες ανομίας και παραβατικότητας. Καταργούμε άμεσα τον νόμο Παρασκευόπουλου. Έναν νόμο με τον οποίο αποφυλακίσθηκαν περισσότεροι από 10.000 κρατούμενοι».
 Έκλεισε την ομιλία  της αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της για τις Ευρωεκλογές λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι η Πατρίδα μου και η Ευρώπη είναι το σπίτι μου. Αυτές οι Ευρωεκλογές έχουν μεγάλη σημασία. Πρόκειται για μια μάχη που δίνει το παρελθόν με το μέλλον της χώρας και που θα κρίνει ουσιαστικά την πορεία ανάταξης της χώρας. Σε αυτή τη μάχη συστρατεύομαι και εγώ. Με αίσθημα ευθύνης και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της Ελλάδας και του λαού μας. Ενός λαού που διακατέχεται από διαχρονικές ελληνικές έννοιες όπως η νοικοκυροσύνη, η προκοπή  και το φιλότιμο. Έννοιες που είναι κομμάτι μας και στις οποίες βασίζω το όραμά μου για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Σε αυτή τη μάχη σας ζητάω να με στηρίξετε και πάλι, όπως πολλές φορές στο παρελθόν και σε πολλούς και διαφορετικούς αγώνες που δώσαμε και κερδίσαμε μαζί».

κ. ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ,ΣΥΡΙΖΑ,δελτίον τύπου

Ενημερωτικό Δελτίο [#10]

Θα μου είναι εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές και παρατηρήσεις σας και αναφορικά με το περιεχόμενο που σας στέλνω και ότι άλλο κρίνετε εσείς.

Το περιστατικό στην ομιλία του κ.Μητσοτάκη στη Βέροια επιβεβαιώνει την παλιά γαλλική παροιμία, «οποίος κατουράει στη θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι», χάιδεψε τον εθνικισμό και τώρα του επιτίθεται

Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης παρευρέθηκε την Δευτέρα 01/04/2019 στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Για Την Ελλάδα…» με τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο και μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις των ημερών.


περισσότερα->
 
 

Άρθρο στην εφημερίδα ΑΥΓΗ


Όποια κι αν είναι η ερώτηση, «σκευωρία» είναι η απάντηση;

Η υπόθεση των κομματικών δανείων έρχεται κι επανέρχεται στην επικαιρότητα, χωρίς ωστόσο να έχουμε σημαντικές δικαστικές εξελίξεις, χωρίς δηλαδή να έχουμε εξελίξεις που να ικανοποιούν και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Οι διώξεις για τα θαλασσοδάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ένα ζήτημα που, πέρα από τις καθαρά ποινικές και οικονομικές διαστάσεις του, έχει και μια πολύ συγκεκριμένη ηθική διάσταση.

Διαβάστε περισσότερα->

 
 

Άρθρο στην free press εφημερίδα Hellenic Mail


Να μιλήσουμε πολιτικά για το μέλλον του τόπου

Έχουμε μπροστά μας τρεις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις. Τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές. Καθεμιά από αυτές τις αναμετρήσεις έχει το δικό της πολιτικό «άρωμα», έχει κάποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά, αλλά κυρίως, και οι τρεις αναμετρήσεις έχουν μια κοινή συνισταμένη: την μάχη μεταξύ της προόδου και της συντήρησης, τη μάχη μεταξύ των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων και του υβριδίου νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς.


Διαβάστε περισσότερα->

"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενδιαφέρουσα ενημέρωση



Αθήνα, 9 Απριλίου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Reuters«Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη
όσα της πήρε ο Τσίπρας»

Άλλο ένα μέσο ενημέρωση παγκόσμιας εμβέλειας, όπως είναι το Reuters, αναδεικνύει σήμερα ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται δημοσκοπικά του ΣΥΡΙΖΑ με περισσότερες από δέκα μονάδες και εμφανίζει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ως «τον πιθανότερο επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας». 
 
Στη συνέντευξή του, ο κ. Μητσοτάκης προτάσσει την δέσμευσή του να επιστρέψει στην μεσαία τάξη όσα της πήρε από την τσέπη ο κ. Τσίπρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Υπερφορολόγησαν τους πολίτες και γι’ αυτό σχεδιάζω να τους επιστρέψω μέρος αυτών που αχρείαστα τους πήρε το κράτος. Και το ίδιο θα κάνω και με τις επιχειρήσεις προκειμένου να επανεπενδύσουν τα έσοδά τους και να αναπτυχθεί η οικονομία», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει επίσης ότι θα επαναδιαπραγματευθεί την υποχρέωση της χώρας να επιτύχει τα επόμενα χρόνια πρωτογενή  πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%. «Οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι υπερβολικά υψηλοί και επιβαρύνουν με ένα μεγάλο και περιττό δημοσιονομικό κόστος την ελληνική οικονομία», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ως προς τον χρόνο δε, που θα εκκινήσει αυτή τη διαπραγμάτευση, επαναλαμβάνει ότι αυτό θα γίνει μετά την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας με την υλοποίηση ενός τολμηρού μεταρρυθμιστικού σχεδίου. «Θα εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις όχι επειδή είναι μέρος ενός προγράμματος, αλλά γιατί πιστεύουμε ειλικρινά ότι είναι απαραίτητες για να κάνουμε την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική και για να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Και μόλις υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε για τα πρωτογενή πλεονάσματα», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Τσίπρας είναι ο Όρμπαν του Νότου.

Μιλώντας για τις επικείμενες Ευρωεκλογές και τους κινδύνους από την άνοδο της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού, ο πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας στέκεται στη συμπόρευση του Αλέξη Τσίπρα με τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και την υιοθέτηση των πρακτικών του λαϊκισμού σε συνδυασμό με τον αυταρχισμό της εξουσίας που εκφράζεται με τις παρεμβάσεις στους δημοκρατικούς θεσμούς. 
«Ημουν ο πρώτος που άσκησε κριτική στον κ. Όρμπαν για τις πρακτικές του. Όταν λοιπόν ο κ. Τσίπρας μιλάει για τον Όρμπαν θα πρέπει να γνωρίζει ότι επί της ουσίας κάνει αυτοκριτική, γιατί πολλές από τις πρακτικές που βλέπουμε σε δεξιές λαϊκιστικές κυβερνήσεις, ο κ. Τσίπρας τις έχει αντιγράψει στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Στη λάθος κατεύθυνση.

«Οκτώ στους 10 Έλληνες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Κινούμαστε συστηματικά κάτω από τις δυνατότητές μας. Δεν είναι ακριβές αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι έχουμε βγει από τα προγράμματα. Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες για να δανειστούμε, συνεχίζουμε να έχουμε πρόσθετους περιορισμούς που δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες μετά από προγράμματα διάσωσης, ενώ η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό επιτήρηση με ένα αυστηρό πλαίσιο εποπτείας που επιβλήθηκε από τους πιστωτές μας».
 
Ερωτηθείς για την αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, το οποίο ως γνωστόν, παρέτεινε την παραμονή του στην Ελλάδα εξαιτίας του τρίτου αχρείαστου μνημονίου της κυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει σύμφωνος, καθώς όπως λέει «μια τέτοια εξέλιξη θα βελτιώσει το προφίλ του ελληνικού χρέους». Τονίζει, ωστόσο, ότι «αυτό που θα καταστήσει βιώσιμο το χρέος είναι να κινηθεί η Ελλάδα σε μια διαφορετική τροχιά ανάπτυξης και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με την παρούσα κυβέρνηση».
 
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και για το προσφυγικό ζήτημα. Μιλώντας για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που εξακολουθούν να επικρατούν στα κέντρα υποδοχής του Βορειοανατολικού Αιγαίου επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει διαχειριστεί πολιτικά με λάθος τρόπο το πρόβλημα και ότι η διοικητική ανεπάρκεια της κυβέρνησης είναι πρωτοφανής. «Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί απαιτούνται περισσότερα από 2 χρόνια για την επεξεργασία μιας αίτησης ασύλου», αναφέρει και εξηγεί ότι «το μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση του αριθμού των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών είναι το γεγονός ότι όλοι ζητούν άσυλο».
 

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022