"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ..-Ορίζεται το ύψος κρατήσεων του Αρθρου 9 Νόμου 4826/21..-Νόμιμα συσταθείς ο επιβαλλόΜενος Θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού...ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ!..-Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη,στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης..-Καταργούνται τα έντυπα ειδοποιητήρια.....-"ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-"TO BHMA" Eιδήσεις..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

" Τουρκικές Εκλογές",Γράφει ο κ. Λεωνίδας Κουμάκης


Τουρκικές Εκλογές-Γράφει ο κ. Λεωνίδας Κουμάκης*


Σκίτσο: Payam (Iran), Cartoon Movement
Τουρκικές εκλογές: Η τράπουλα είναι σημαδεμένη
Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες πως στην Τουρκία, στις 24 Ιουνίου 2018, πρόκειται να διενεργηθεί μια δυτικού τύπου εκλογική διαδικασία με αποτέλεσμα το οποίο θα εκφράζει πραγματικά την βούληση του Τουρκικού λαού.

Οι Τουρκικές «εκλογές» θα είναι μια θεατρική υπερπαραγωγή με όλο τον θίασο του καθεστώτος επί σκηνής: Τον Γκαιμπελίσκο, σύσσωμη την «Φαμίλια» Ερντογάν που έχει διευρυνθεί με την προσθήκη ενός χαρακτηριστικού εκφραστή του Τουρκικού πολιτικού υπόκοσμου – του Ντεβλέτ Μπαχτσελή. Θέμα της, μπόλικη δόση Τουρκικής υστερίας και ένας ποταμός υποσχέσεων για «νέες κατακτήσεις», απλόχερες οικονομικές «παροχές» και οθωμανικά μεγαλεία που μαγεύουν τους αμόρφωτους πληθυσμούς της ανατολής.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 24ης Ιουνίου 2018 στην Τουρκία είναι προκαθορισμένο. Η τράπουλα είναι σημαδεμένη. Ο ψευτο-σουλτάνος θα σφραγίσει τυπικά την κυριαρχία του για άλλα πέντε χρόνια και βλέπουμε. Αν δεν το καταφέρει από τον πρώτο γύρο (πρέπει να συγκεντρώσει ποσοστό 50,01%), θα το κάνει στον δεύτερο. Δεν θέλει ποσοστά 90% ή 98% όπως ο Κιμ Γιογκ Ούν στην Βόρεια Κορέα γιατί απλά θα προκαλέσει «πρακτικές» αντιδράσεις που δεν θα είναι δυνατόν να ελεγχθούν. Ένα ελάχιστο 50,01% είναι αρκετό και έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να το πετύχει:

Η Τουρκία από τον Ιούνιο του 2016 βρίσκεται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Αυτό σημαίνει πως η χώρα διοικείται με προεδρικά διατάγματα του ψευτο – σουλτάνου της Άγκυρας ο οποίος μπορεί να κάνει ότι επιθυμεί– π.χ. να απαγορεύσει την κυκλοφορία στους δρόμους, την συγκέντρωση πλήθους, την εκτύπωση και διανομή εφημερίδων ακόμα και την προβολή «ενοχλητικών» κινηματογραφικών ταινιών! «Εκλογές», βουλευτικές και προεδρικές, κάτω από κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» αποτελεί κακόγουστο αστείο ακόμα και με τα πλέον στοιχειώδη πρότυπα δημοκρατίας.

Η Τουρκία την τελευταία διετία, σύμφωνα με την έκθεση της αμερικανικής CPJ (πρόκειται για την μη κυβερνητική οργάνωση «Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων») βρίσκεται στην κορυφή των χωρών με τον μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων δημοσιογράφων και σύμφωνα με την οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» κατέχει την 149η θέση στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου. Φυσικά, δεν υπολογίζονται οι απολυμένοι «αντιφρονούντες» δημοσιογράφοι, που δεν είναι δυνατόν να καταμετρηθούν.

Από τα τέσσερα πολιτικά κόμματα του σημερινού Τουρκικού κοινοβουλίου, το τρίτο σε δύναμη Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (Halkların Demokratik Partisi – HDP), είναι το μοναδικό που διαφωνεί και αγωνίζεται εναντίον της νέο – οθωμανικής φαντασίωσης της Τουρκικής ελίτ. Οι δύο συμπρόεδροι του κόμματος, ο χαρισματικός Σελαχατίν Ντεμιρτάς (υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία) και η Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ βρίσκονται στις φυλακές (όπως και οι μισοί βουλευτές του κόμματος καθώς και χιλιάδες στελέχη του) με την «κατηγορία» της τρομοκρατίας. Το HDP βρίσκεται υπό ανελέητο διωγμό ώστε το ποσοστό του να μην ξεπεράσει το όριο του 10% που απαιτείται προκειμένου να μπει αυτόνομα στο Τουρκικό κοινοβούλιο κατά τις βουλευτικές «εκλογές» του Ιουνίου 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση (Μάρτιος 2018) του γραφείου του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου, οι Τουρκικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση 160.000 πολίτες και έχουν απολύσει άλλους τόσους! Στους 160.000 συλληφθέντες περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες, κληρικοί, ακτιβιστές, καλλιτέχνες, διανοούμενοι κ.ο.κ.ε.

κ. ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΚΑΣΣΑΠΑΚΗ,υπέροχη Κρητική Κουζίνα




Μενού#19: 6-5-2018 ως 12-5-2018May 05, 2018 03:53 am



Έτοιμο και σήμερα το μενού μας! Επιλέξαμε ανοιξιάτικα φαγητά και γλυκά, τα περισσότερα εύκολα . Γι αυτό και προτείνουμε αρκετά πιάτα φούρνου, που δεν θέλουν μεγάλη φροντίδα παρακολούθησης. Έχουμε πολλές δουλειές στο σπίτι εν όψει καλοκαιριού, αλλά δεν θέλουμε να στερήσουμε την οικογένεια από νόστιμα σπιτικά φαγάκια! Κλικ στις φωτογραφίες […]

The post Μενού#19: 6-5-2018 ως 12-5-2018 appeared first on cretangastronomy.gr.
Διαβάστε το άρθρο »

U.S.A.'s interesting latest



Time’s Up for Florida Operation That Pitched Worthless Timeshare Resale Scheme


Defendants permanently banned from selling timeshare resale or rental services, telmarketing

Along with being permanently banned from timeshare resale services and telemarketing, the Florida-based operators behind a deceptive timeshare resale scheme have agreed to surrender approximately $3.4 million worth of assets including homes, vehicles, a Rolex watch, silver coins, and a diamond ring to settle the Federal Trade Commission’s charges against them.

The principals behind the operation and their company, Pro Timeshare Resales, LLC, also are prohibited from making a range of misrepresentations during the sale of any other goods or services, are barred from collecting on outstanding customer accounts, and are prohibited from misusing the consumer information they’ve collected.

According to the FTC’s complaint, between November 2011 and December 2016 the defendants called timeshare property owners, falsely claiming that they had a buyer or renter ready and willing to buy or rent their properties for a specified price, or making false promises to sell the timeshares quickly, sometimes within a specified time period.

Απόσπασμα από την ομιλία του ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου..

Απόσπασμα από την ομιλία του ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Παρακολούθησης των Αποφάσεων του ΕΔΔΑ (3.5.2018)

Για την αναδοχή

Θα πρέπει να σας πω, ότι και το επίκαιρο ζήτημα, το οποίο εκκρεμεί στη Βουλή αυτή την περίοδο, της αναδοχής από οικογένειες οι οποίες έχουν ως νομική βάση Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με βάση τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Εγώ, δε, προσωπικά και ως επιστήμονας και ως Βουλευτής, αλλά και ως Εισηγητής για την εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως ξέρετε, πάντα παίρνω τη θέση υπέρ της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και στην υπόθεση Βαλλιανάτος και στο νόμο για τη σαρία, που εισηγήθηκε το Υπουργείο Παιδείας, αλλά σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο θέμα της αναδοχής. Θα ήθελα, λοιπόν, να σας πω για να είναι καταγεγραμμένα και στα πρακτικά της Επιτροπής, τα εξής:
Υπάρχει μια εξαιρετικά πλούσια νομολογία για την μεταχείριση των δικαιωμάτων των ατόμων ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και σεξουαλικής επιλογής. Η νομολογία είναι πλούσια και είναι ακόμη αντιφατική σε ορισμένα σημεία. Δεν έχει πάρει οριστικές θέσεις για όλα τα θέματα. Δεν έχουμε, ας το πούμε, μια γενική γραμμή σε σχέση, για παράδειγμα, με την υιοθεσία σε κάθε περίπτωση. Δεν έχουμε μια γενική γραμμή σε σχέση με τη χορήγηση γονικής άδειας στον άλλο εταίρο της συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.
Δεν έχουμε απόφαση για την κάλυψη δαπανών τεχνητής γονιμοποίησης σε ζευγάρι που έχει ως νομική βάση σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων προσώπων.
Δεν έχει γίνει δεκτή η ληξιαρχική κατοχύρωση, ως γονέα, του εταίρου σε σύμφωνο συμβίωσης με τη μητέρα ή ακόμη και σε γάμο, σε όποιο κράτος προβλέπεται γάμος.
Σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα που εισάγεται από το νομοσχέδιο. Εφόσον ο νόμος προβλέπει, πράγματι, ότι ανάδοχες οικογένειες μπορούν να γίνουν και αυτές που έχουν ως νομική βάση συνύπαρξής τους σύμφωνο συμβίωσης και όχι μόνο όσες έχουν ως νομική βάση γάμο, δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων οικογενειών ως εν δυνάμει αναδόχων.
Αυτό δε σημαίνει ότι υποχρεωτικά θα γίνουν ανάδοχοι, αλλά ότι θα εξεταστούν και αυτές οι οικογένειες ισότιμα από την κοινωνική υπηρεσία και εν τέλει, από τη δικαιοσύνη. Δεν πρόκειται για μια κατάσταση πραγματική αλλά πρόκειται για μια νομική δυνατότητα.
Κατά τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τα κράτη - μέλη δεν έχουν υποχρέωση να προβλέψουν και γάμο ομοφύλων. Όπως ξέρετε, υπάρχει μια γνωστή απόφαση Schalk και Kopf κατά Αυστρίας της 24.6.2010, η οποία, όμως, δίχασε το δικαστήριο, μια απόφαση 4 – 3. Ο δε, τότε, πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής Ροζάκης, ήταν μεταξύ των τριών μειοψηφούντων δικαστών, με μια εξαιρετικά εμπεριστατωμένη μειοψηφία στο θέμα αυτό.
Έχει πει, όμως, η νομολογία ότι εφόσον τα κράτη - μέλη προβλέπουν τη δυνατότητα σύναψη συμφώνου συμβίωσης, αυτή πρέπει να παρέχεται και στα ομόφυλα ζευγάρια. Μετά την Υπόθεση Βαλλιανάτος, είχαμε την απόφαση Oliari and Others κατά Ιταλίας της 21.7.2015.
Έχει κριθεί, επίσης, ότι ο αποκλεισμός από τη δυνατότητα υιοθεσίας ομοφυλόφιλης γυναίκας λόγω, ειδικά, του σεξουαλικού της προσανατολισμού και όχι άλλων στοιχείων της προσωπικότητάς της, παραβιάζει τα άρθρα 8 και 14 της Σύμβασης. Είναι η υπόθεση Ε.Β. κατά Γαλλίας της 22.1.2008.
Έχει, επίσης, κριθεί, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και αξίζει να το πούμε και να το ακούσει ο Υπουργός, ότι ο αποκλεισμός διαζευγμένου πατέρα που είναι δεδηλωμένα ομοφυλόφιλος από την επικοινωνία με την κόρη του, επειδή το δικαστήριο έκρινε με αίτηση της μητέρας ότι πρέπει το παιδί να μεγαλώνει με βάση τις πορτογαλικές οικογενειακές αξίες, παραβιάζει τα άρθρα 8 και 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική υπόθεση, Salgueiro Da Silva Mouta κατά Πορτογαλίας του 1999. Ήδη, από το 1999.
Έχει, όμως, κριθεί ότι ο αποκλεισμός προσώπου που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με πρόσωπο του ίδιου φύλου από το δικαίωμα συμπληρωματικής υιοθεσίας, δηλαδή, διατηρείται η σχέση του φυσικού γονέα αλλά ο άλλος, εταίρος ή σύζυγος, αποκτά δικαίωμα εξ υιοθεσίας, δεν παραβιάζει την Σύμβαση, εφόσον αναγνωρίζεται μόνο σε γάμο και όχι σε σύμφωνο συμβίωσης. Επειδή δεν υπάρχει υποχρέωση να αναγνωριστεί γάμος ομοφύλων από τη Σύμβαση, υπάρχει το λεγόμενο περιθώριο εκτίμησης του κράτους, το margin of appreciation. Yπάρχει μια απόφαση πρόσφατη, του 2012, Gas et Dubois κατά Γαλλίας της 15.3.2012, που έχει πει αυτό.
Υπό την έννοια αυτή, η γραμμή μας θα πρέπει να είναι η προστασία των δικαιωμάτων, ο σεβασμός της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της νομολογίας του ΕΔΔΑ. Πρέπει, νομίζω, να είμαστε σαφείς στην άποψή μας και να εξηγήσουμε ότι δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα μιας κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας, μιας και η απόκτηση φυσικού τέκνου δεν είναι δικαίωμα μόνο των ετερόφυλων αλλά και των ομόφυλων, αντρών ή γυναικών, είτε βρίσκονται σε σύμφωνο συμβίωσης είτε όχι.
Πλέον, υπάρχουν μεγάλες ιατρικές και βιοτεχνολογικές δυνατότητες, τεχνητή γονιμοποίηση, παρένθετη μητέρα κ.λπ., οπότε δεν μπορούμε να είμαστε υπερευαίσθητοι σε μορφές όπως είναι η αναδοχή.
Άλλωστε, στην Κύπρο ζήσαμε ένα δράμα, όπως ξέρετε, πριν λίγες εβδομάδες, με την αυτοκτονία κοπέλας που ήταν υπό αναδοχή σε οικογένεια έγγαμου κληρικού. Τα πράγματα εξελίχθηκαν τραγικά και οδηγήθηκε σε αυτοκτονία.
Επίσης, πρέπει να σας πω ότι και για τις μονογονεϊκές οικογένειες πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα της υιοθεσίας και της αναδοχής.
Αυτά τα λέω για να έχουμε μια συντεταγμένη αντίληψη υπό την εξής έννοια: Η συνταγματική και νομοθετική ηθική στα κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ε.Ε. ή η κοινή ευρωπαϊκή νομική ηθική της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δεν είναι ούτε η ατομική ηθική του καθενός και της καθεμιάς, ούτε η ηθική των χριστιανικών εκκλησιών, ούτε, εν προκειμένω, η ηθική της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Εγώ σέβομαι απολύτως την ατομική ηθική του καθενός, την ατομική ηθική των χριστιανικών εκκλησιών και δογμάτων, την ηθική και την δογματική της Ορθόδοξου Εκκλησίας, αλλά το κράτος, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ε.Ε. ως οργανισμοί δεν νομοθετούν με βάση την ατομική ή τη θρησκευτική αντίληψη, αλλά με την πολιτειακή και τη νομική αντίληψη.
Άρα, ο καθένας κινείται ως πολίτης στο επίπεδο του κράτους ή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ως πιστός, ως διανοούμενος, ως ατομική πρακτική ή ως ποιμαντική αντίληψη μπορεί να κινηθεί, όπως θέλει, στον χώρο της κοινωνίας των πολιτών.
Σας ευχαριστώ πολύ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ενημέρωση


ΑΑΔΕ: Οδηγίες για τη συμπλήρωση του Ε3

περισσότερα >>

Ημερίδα Πρακτόρων ΟΠΑΠ για φορολογικό, ασφαλιστικό, ρυθμίσεις οφειλών

Ενημερωτική ημερίδα διοργανώνει τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, 14:00 - 17:00, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Πανεπιστημίου 44, Αθήνα) η Ένωση Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ Α.Ε. Υπερνομαρχία Αττικής (Ε.Π.Π.Α.Π.). Καλεσμένοι Φ. Κουρμούσης, Δ. Μπούρλος, Ι. Γκούμας.

περισσότερα >>



Σύντομα το ν/σ για δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ σε μικρομεσαίους

Τι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

περισσότερα >>

Διαβάστε ακόμα

Τι βγάζει η πρώτη φουρνιά εκκαθαριστικών περισσότερα >>


Στα 2,7 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Μάρτιο περισσότερα >>


Επιτροπή ΟΤΑ ΕΕΑ: Δίπλα στους επαγγελματίες του Δήμου Μεταμόρφωσης περισσότερα >>


Προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή περισσότερα >>


Η άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων περισσότερα >>


Προ των πυλών το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία περισσότερα >>


Δικαίωση για εκπρόθεσμη ανακοπή κατά πίνακα κατάταξης ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ περισσότερα >>


Τι θα ισχύει για την οδήγηση στα 17 περισσότερα >>


Και για το 2018 άρση ακινησίας οχήματος με τον μήνα περισσότερα >>





Άμεση ανάγκη για αλλαγές στον Εξωδικαστικό

«Έστω και αυτή την ώρα η κυβέρνηση πρέπει να ξαναδεί το θέμα των κριτηρίων αλλά και την πολυπλοκότητα της διαδικασίας, ώστε να μπορούν να υπαχθούν ακόμα περισσότερες και να γεννηθεί η ελπίδα για αλλαγή του κλίματος».

περισσότερα >>



Η Επιτροπή Λογιστών του Ε.Ε.Α. δίπλα στους επαγγελματίες του κλάδου

Στο πλευρό των επαγγελματιών του κλάδου και με στόχο την επιμόρφωση - ενημέρωσή τους, η Επιτροπή Λογιστών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών οργανώνει την Τρίτη 8 Μαΐου στο ΕΕΑ σεμινάριο για όλες τις αλλαγές σε Ε3 και Ε1.

"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ' γενική συνέλευσις





Γενική Συνέλευση μελών στην Αθήνα


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι Tην Τετάρτη 9 Μαίου και ώρα 11.30 έχουμε την ετήσια Γενική Συνέλευσή της Αθήνας που θα γίνει στο Πολιτ. Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110). 

Θέματα: Απολογισμός - Πρόγραμμα Δράσης Ενημέρωση απ' τον Ε. Σαλαμάρα (δικηγόρο που έχει αναλάβει τις αγωγές μας) για όλες τις υποθέσεις που βρίσκονται στη δικαιοσύνη Ενημέρωση από τον Αντ. Ζήκα (υπεύθυνο της Εταιρίας …


Canada’s investment in Toyota supports thousands of jobs in Ontario


Canada’s investment in Toyota supports thousands of jobs in Ontario

May 4, 2018
Cambridge, Ontario

With its talented workers, world-class companies, and innovative technologies, Canada’s auto sector is well positioned to design and build cars that meet the needs of people today and tomorrow.
The Prime Minister, Justin Trudeau, today announced a $110 million investment to support Toyota Motor Manufacturing Canada’s $1.4 billion investment in its Cambridge and Woodstock plants. Prime Minister Trudeau was joined at the announcement by the Premier of Ontario, Kathleen Wynne.
The investment will support more than 8,000 jobs in Southwestern Ontario, and will create 450 new jobs as well as 1,000 new co-op placements. Toyota will also invest $200 million in Canadian research and development over ten years. Together, these actions will help maintain and create good, well-paying jobs for the middle class, and promote economic growth and long-term prosperity.
Toyota’s investment will bring a new advanced manufacturing platform to the company’s plants in Ontario. Once complete, Canada will be the North American hub for the RAV4 and home to Toyota’s largest hybrid vehicle production in North America.

Quotes

“Companies have confidence in Canada and Canadian workers, and know that we are ready to build the cars of the future. Today’s investment will support thousands of jobs for Canadians, and keep our auto sector globally competitive and at the centre of the growing demand for hybrid cars. We welcome Toyota’s decision to invest in our highly skilled workforce and expand its presence in Canada. This is a smart decision that further establishes our country as the place where cars of the future are built.”
The Rt. Hon. Justin Trudeau, Prime Minister of Canada
“Ontario's $110 million investment in Toyota is about making sure our province stays competitive during a time of rapid economic change, and building the kind of global partnerships that support long-term prosperity. This partnership will establish Cambridge and Woodstock as the North American manufacturing hub for Toyota's RAV4, including hybrid versions. This is a vote of confidence in our highly-skilled, talented workforce, and our entire province.”
Kathleen Wynne, Premier of Ontario
“Toyota Motor Manufacturing Canada has always had a strong partnership with the Canadian government. With 30 years of manufacturing experience, our success is a result of TMMC team members, who are known for their dedication, high levels of skill, and challenge mindset. We're aggressively adopting new technology and innovative processes to ensure our ongoing success.”
Fred Volf, President of Toyota Motor Manufacturing Canada

Quick Facts

  • The vehicles to be manufactured at Toyota’s plants will be significantly more fuel efficient, and select process improvements within the manufacturing process will reduce volatile organic compound emissions in select shops by 10 per cent.
  • Toyota built 153 cars the first year it began manufacturing in Canada in 1988. Today, the plants in Cambridge and Woodstock can produce more than half a million vehicles every year – making Toyota Motor Manufacturing Canada the largest automotive manufacturer in Canada.
  • This project is funded under the Strategic Innovation Fund, a $1.26 billion program to support research, development, and commercialization of new products that pave the way for Canada as a global innovation leader and attract investments that create jobs. The Government of Canada launched the Strategic Innovation Fund in Budget 2017 to ensure Canada remains a top destination for businesses to invest, grow, and create jobs.
  • In addition to the Strategic Innovation Fund, we continue to invest in key programs and services to help businesses innovate, create jobs, and grow Canada’s economy.
  • With a simple, story-based user interface, the new Innovation Canada platform can match businesses with the most fitting programs and services in about two minutes.
  • The automotive sector is Canada’s largest export industry, supporting over 500,000 jobs and contributing $18 billion annually to our economy.
  • On average, the Canadian auto sector manufactures one car every 13 seconds.
  • This is the largest of several recent investments in the Canadian auto sector. Recent investments include:
    • In March 2017, with support from the federal and provincial governments, Ford Motor Company of Canada announced more than $1 billion in investments, including the establishment of a new connected vehicle research centre, and the creation and maintenance of almost 800 jobs.
    • In January 2017, also with support from the federal and provincial governments, Honda of Canada Manufacturing launched a project worth $492 million that will maintain Canadian jobs by supporting advanced and clean technologies.
    • In June 2016, General Motors announced an increase in spending for research and development, which will increase its total number of software engineers in Canada to 1,000.

Associated Link


Prime Minister announces appointment of new Chief Justice of New Brunswick

May 4, 2018
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today announced the appointment of the Honourable J.C. Marc Richard, a judge of the Court of Appeal of New Brunswick, to the position of Chief Justice of New Brunswick.
He replaces the Honourable J. Ernest Drapeau, who elected to become a supernumerary judge effective April 27, 2018, after 20 years of distinguished service as a judge.

Quote

“I am pleased to announce the appointment of J.C. Marc Richard as Chief Justice of New Brunswick. He is truly one of Canada’s preeminent jurists, and has been widely recognized throughout his 15-year judicial career for his ability to apply the law in a way that is both principled and thoughtful. He leads by example, and I wish him well in this new role.”
—The Rt. Hon. Justin Trudeau, Prime Minister of Canada

Quick Facts

  • Chief Justices in Canada are responsible for the leadership and administration of their courts. They also serve as members of the Canadian Judicial Council, which works to improve the quality of judicial service in the superior courts of Canada.
  • Chief Justices are appointed by the Governor General, on the advice of Cabinet and the recommendation of the Prime Minister.
  • The Chief Justice of New Brunswick is a judge of the Court of Appeal and exercises the duties of that office as part of a team of five other regular judges and two supernumerary judges.

Biographical Notes

EUCAP Sahel Niger: new head of mission appointed

 
PRESS
 
Council of the European Union  
 
4/5/2018 

EUCAP Sahel Niger: new head of mission appointed

Frank Van der Mueren, a Belgian senior police official, has been appointed as new Head of the European Union's civilian capacity building mission in Niger, EUCAP Sahel Niger. Frank Van der Mueren was previously seconded to EUCAP Sahel Mali as deputy Head of Mission and Chief of Staff since 2016. He has already worked for EUCAP Sahel Niger between 2012 and 2014.
EUCAP Sahel Niger was launched in 2012 to support capacity building of the Nigerien security actors. The mission provides advice and training to support the Nigerien authorities in strengthening their security capabilities. It contributes to the development of an integrated, coherent, sustainable, and human rights-based approach among the various Nigerien security agencies in the fight against terrorism and organised crime. On 18 July 2016 its mandate was amended to also assist the Nigerien central and local authorities, as well as the security forces in developing policies, techniques and procedures to better control and address irregular migration


"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αθήνα, 4 Μαΐου 2018

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι εγγραφές για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για εκλογή προέδρων ΝΟΔΕ, ΔΗΜΤΟ καθώς και την ανάδειξη συνέδρων για το εκλογικό συνέδριο της ΝΔ έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. 

Περισσότεροι από 140.000 πολίτες έχουν ήδη εγγραφεί μέσω της κάρτας μέλους ενώ 15.000 εξ αυτών είναι νέα μέλη του κόμματος. Πολίτες δηλαδή που δεν είχαν συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2015 και εγγράφονται σήμερα για πρώτη φορά στη Ν.Δ.

Δεδομένης της μεγάλης συμμετοχής,  η Κεντρική Εφορευτική επιτροπή αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής εγγραφής μέχρι και αύριο 5 Μαΐου 2018. Η ηλεκτρονική διεύθυνση για την προμήθεια κάρτας μέλους ή την ανανέωση αυτής είναι η http://ekloges.nd.gr .

Η Νέα Δημοκρατία είναι δική σου. Διαμόρφωσέ τη!»
Αθήνα, 4 Μαΐου 2018

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα,  με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο Κυριζόγλου, με Δημάρχους της περιφέρειας καθώς και με άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Τζιτζικώστα, δήλωσε τα εξής:

«Σε μια συγκυρία δύσκολη για την αυτοδιοίκηση, διαμορφώνεται ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ένα μέτωπο το οποίο έχει διακομματικά χαρακτηριστικά αλλά έχει και αμιγώς αυτοδιοικητική διάσταση. Και πράγματι, οι πρωτοβουλίες αυτές, όπως σωστά είπες, δεν λύνουν κανένα από τα ουσιαστικά προβλήματα. Αντίθετα προσθέτουν ένα πολύ μεγάλο βαθμό αβεβαιότητος σχετικά με το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές. 

"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"


Στον Δρόμο που κυκλοφορεί το Σάββατο 5/5...



Η απάντηση της Μυτιλήνης
Ένα νησί στο πόδι για τα πραγματικά προβλήματα, ακυρώνει την προπαγάνδα των κυβερνώντων που φαντασιώνονται συνεχείς «επιτυχίες» και μάχες με τη Δεξιά και τη διαπλοκή...
Διαβάστε το editorial...
ακόμα μεταξύ άλλων διαβάστε...
Ελληνική κοινωνία και εξωτερική πολιτική. Παρουσίαση έρευνας της Public Issue
Το Ιράν στο στόχαστρο της Δύσης
Ανησυχίες και προβληματισμοί για την εκτόνωση της κρίσης στην Κορέα
Ο Κώστας Μαλαφέκας γράφει για το υλικό των ονείρων του Χάμμετ

Μαζί το ένθετο Νόστιμον Ήμαρ

Συνέντευξη με τον Διονύση Ελευθεράτο
Τα γύψινα λαμόγια της Eπταετίας
Γράφουν οι: Δ. Κούλαλης, Κ. Λουλουδάκης,
Θ. Γιούργας, Κ. Βλαχόπουλος, Αν. Βελισσάριος,
Γ. Μπάκος, Π. Λαγανάς, Γ. Παπαπαύλου,
Δ. Κυριακόπουλος, Α. Μ. Αρβανιτίδου,
Β. Μαμαλούκου, Veron, Γ. Γεράσιμος, Σ. Σπανού.


Ξεκίνησε η λαχειοφόρος του Δρόμου!
Aπό σήμερα ξεκινά η διάθεση των λαχνών για την ενίσχυση του Δρόμου, με έναν ήδη σημαντικό κατάλογο δώρων, που θα εμπλουτίζεται συνεχώς τις επόμενες εβδομάδες (διαρκής ενημέρωση στην ιστοσελίδα www.e-dromos.gr και στα επόμενα φύλλα της εφημερίδας μας). Με 5 ευρώ ανά λαχνό, ο Δρόμος βοηθιέται να εξασφαλίσει τη συνέχιση της κυκλοφορίας του, και παράλληλα προσφέρει στους φίλους και αναγνώστες του όχι μόνο μια πάντα ανήσυχη, ανοιχτόμυαλη και χρήσιμη εβδομαδιαία εφημερίδα, αλλά και πολλές πιθανότητες για να κερδίσουν ένα ωραίο καλοκαιρινό δώρο. Είτε ένα διάλειμμα σε μια όμορφη ευρωπαϊκή πόλη ή σε ένα ελληνικό νησί, είτε η απόλαυση ενός καλού βιβλίου ή μιας συναυλίας, θα είναι πολλές οι ευκαιρίες των φίλων του Δρόμου να ξαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους. Αν και, ενδόμυχα, θέλουμε να ελπίζουμε ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλες και όλους ίσως να είναι ότι θα εξακολουθήσουν να βρίσκουν κάθε Σάββατο πρωί την αγαπημένη τους τροφή για σκέψη στο περίπτερο!
Αγοράστε λαχνό
Our mailing address is:

Dromos tis Aristeras
Rethymnou 11Athens, Attica 10682
Greece



KΡΗΤΙΚΗ,ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ!



Οι πέντε πιο δημοφιλείς συνταγές του Απρίλη!
May 03, 2018 11:56 am




Οι 5 πιο δημοφιλείς συνταγές του Απρίλη δεν ήταν μόνο πασχαλινές! Βέβαια το πρώτο δεκαπενθήμερο «σάρωσαν» τα λυχναράκια και τα φετινά εύκολα τσουρέκια με μαγιά, αλλά τις τελευταίες μέρες ανέτρεψαν την σειρά το συκαλάκι ,η απαλή κρέμα μαστίχας και η κολοκυθόπιτα που είναι από τις δημοφιλέστερες συνταγές μας, κάνει από […]

The post Οι πέντε πιο δημοφιλείς συνταγές του Απρίλη! appeared first on cretangastronomy.gr.
Διαβάστε το άρθρο »

Recent Articles:Το σαρανταβότανο ή σαρανταδέντρι κι ένα χωνευτικό λικέρ με βότανα
Ντοματόρυζο με σύγλινο Κρήτης (video)
Μενού#18: 29-4-2018 ως 5-5-2018
Ψωμί με ζύμη τυριού
Κέικ μπανάνας με γλυκιά μυζήθρα (νωπό ανθότυρο)

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022