"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

2009: ΜΗΝΥΣΗ Της Μαρίας Χατζηδάκη Βαβουρανάκη..ΚΑΤΑ THE BRITISH MUSEUM OF LONDON για τα Αρχαία μας Μάρμαρα:μια κίνηση ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ!!

..μην με ρωτήσει κανείς ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ!!Γιατί απλά...δεν γνωρίζω..
Μ.Χ.Β


ΕΝΩΠΙΟN ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΓΚΛΗΣΗ - ΜΗΝΥΣΗ
Της Μαρίας Χατζηδάκη Βαβουρανάκη του Ανδρέα, κατοίκου Αχαρνών, οδός ...

ΚΑΤΑ

THE BRITISH MUSEUM OF LONDON ( Του Βρετανικού Μουσείου), διεύθυνση Great Russell Street, 38, WC1B 3DG που εκπροσωπείται νόμιμα στην Ελλάδα από την Βρετανική Πρεσβεία ( που εδρεύει στην Αθήνα)

**************
Eίμαι Ελληνίδα Πολίτις και κατοικώ στις Αχαρνές όπου και γεννήθηκα επί της ως άνω αναφερομένης οδού. Επί σειράν δεκαετιών παρακολουθώ με πόνο και οδύνη την παρακράτηση από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου των κλαπέντων Ελληνικών Αρχαιολογικών Θησαυρών από τον Αρχαιοκάπηλο Λόρδο THOMAS BRUCE –ως κάτωθι αναφέρω- τα οποία το Βρετανικό Μουσείο φιλοξενεί και αρνείται να επιστρέψει στην πατρίδα μου παρά το ότι άριστα γνωρίζει ότι είναι προϊόντα κλεπταποδοχής.

Ο Thomas Bruce, έβδομος κόμης του Elgin με ταπεινό κίνητρο την επιθυμία του να γίνει ζηλευτός από τα υπόλοιπα μέλη της υψηλής Βρετανικής κοινωνίας το 1799, όταν διορίστηκε πρέσβης της Βρετανίας στην Οθωμανική αυτοκρατορία και μετατέθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1801 λεηλάτησε το μεγαλύτερο της γης αριστούργημα, σπαράσσοντας, κόβοντας σε κομμάτια και μεταφέροντας τεμάχια του Παρθενώνα στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου 1801 με το πλοίο “Mentor”, το οποίο είχε φέρει για αυτό το σκοπό στην χώρα μου. Αυτός ο ανεκδιήγητος Βρετανός έκλεβε την κληρονομιά του ΄Εθνους μου διαρκώς και συνέχεια μέχρι το 1817 όταν δύο ακόμα πολεμικά πλοία, ο Τάγος και ο Δορυφόρος φορτώθηκαν με ταφόπλακες, χαλκώματα και εκατοντάδες βάζων. Μάλιστα, εάν τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ελληνικός αγώνας για την ανεξαρτησία δεν έδινε τέλος στη λεηλασία του Thomas Bruce Έλγιν ο εγκληματίας αυτός θα είχε μεταφέρει στην Αγγλία ολόκληρο τον Παρθενώνα. 

Από το 1938 εως το 1939, έγινε ο απίστευτος «καθαρισμός» των μαρμάρων του Παρθενώνα όταν το εργατικό προσωπικό του μουσείου χωρίς επίσημη εξουσιοδότηση χρησιμοποίησε χάλκινα εργαλεία για να απομακρύνει αυτό που πίστευε ότι ήταν βρωμιά, που ήταν όμως στην πραγματικότητα η μελόχρωμη πατίνα της ιστορικής επιφάνειας των μαρμάρων. 

Η κίνηση αυτή του Βρετανικού Μουσείου αποδεικνύει την ανικανότητα του να έχει στην κατοχή του και να συντηρεί Αρχαιολογικούς Θησαυρούς.

Η πράξη του κοινού κλέφτη Αρχαιοτήτων λόρδου Thomas Bruce (Ελγιν) ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει τιμωρηθεί και κανείς δεν έχει αποκαλέσει επισήμως τον λόρδο Ελγιν με την πραγματική του ιδιότητα: αυτή του κοινού κλέφτη Αρχαιοτήτων δηλαδή Αρχαιοκάπηλου.

Το Βρετανικό Μουσείο συνέχισε και επικύρωσε παρανόμως την κλοπή των Αρχαίων Ελληνικών Μαρμάρων αφού απεδέχθη την προσφορά του Αρχαιοκαπήλου Βρετανού πληρώνοντας ένα ευτελές ποσόν και ολοκλήρωσε το έγκλημα του με πλημμελή και εγκληματική φύλαξη-διατήρηση της Αρχαίας Κληρονομιάς της πατρίδας μου Ελλάδος την οποία επιπροσθέτως από τότε, εκθέτει και εκμεταλλεύεται οικονομικώς βαπτίζοντάς τη μάλιστα με το όνομα του κλεπταποδόχου (ΕΛΓΙΝΕΙΑ) ενώ άριστα γνωρίζει ότι είναι προϊόν κλοπής.

Όλα αυτά, χαρακτηρίζουν το Βρετανικό Μουσείο ως Κλεπταποδόχο. 

Έκτοτε και παρά τις κατ’ επανάληψιν εκκλήσεις της Ελλάδος το Βρετανικό Μουσείο παρακρατά τον παρανόμως αποκτηθέντα θησαυρό της πατρίδας μου και αρνείται την επιστροφή του.

Προσκομίζω έγγραφα και προτείνω μάρτυρες τους:1. (...)

2. (...)


ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Μηνύω το ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ TOY ΛΟΝΔΙΝΟΥ καθώς και κάθε αρμόδιο επί του θέματος στέλεχός του για κλεπταποδοχή , παράνομη παρακράτηση και οικονομική εκμετάλλευση του Θησαυρού της Χώρας μου, φρικτά εγκλήματα για τα οποία ζητώ την δίκαιη τιμωρία τους.Αιτούμαι την άμεση επιστροφή κάθε Αρχαιολογικού κλαπέντος αντικειμένου που υπάρχει και εκτίθεται εκεί καθώς και όσα ελληνικά έργα τέχνης βρίσκονται το Burlington House έως σήμερα.

Αιτούμαι την επιβολή προστίμου αποκατάστασης μεταφοράς και τοποθέτησης των Μαρμάρων στο μέρος όπου πρέπει να βρίσκονται, δηλαδή στο νέο Μουσείο Ακρόπολης.

Αιτούμαι την καταβολή αναλόγου αποζημίωσης στο Ελληνικό Κράτος για την ζημία που προκάλεσε το Βρετανικό Μουσείο στα Μάρμαρα από πλημμελή και αδιάφορη μεταχείριση υποβιβάζοντας τον εαυτό του σε οίκο φύλαξης αρχαιοτήτων από αδαείς και άσχετους.

Αιτούμαι την δια μέσου πασών των ανα την υφήλιο μέσων μαζικής ενημέρωσης αίτησης συγγνώμης της Βρετανικής Κυβέρνησης προς τον Ελληνικό Λαό , την Αρχαιολογική Περιουσία του οποίου παρανόμως και προκλητικώς επί εκατονταετίες νέμεται και επιπροσθέτως οικονομικώς εκμεταλλεύεται παραγνωρίζοντας ότι είναι προϊόντα Κλεπταποδοχής, έγκλημα που τιμωρείται σκληρότατα από διεθνείς Νόμους και Κανονισμούς.

Παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγουσα για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί σύμπαν το Ελληνικό Έθνος και εγώ ως πολίτις του, για ποσόν 100 ευρώ συμβολικά, με την επιφύλαξη να προσφύγω στα αστικά και διεθνή δικαστήρια.

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2009 


Η ΜΗΝΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΕΝΑΓΟΥΣΑ
MAΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

http://minissistovretanikomouseio.blogspot.com

Προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2018

Αρ. Φύλλου 1454/26 Απριλίου 2018
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Φ.10034/11236/250

Καθορισμός προγραμμάτων, αριθμού δικαιούχων και προϋποθέσεων συμμετοχής στα Προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2018.



Άρθρο 1
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΑΕ ΕΤΟΥΣ 2018

Τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας για το έτος 2018 είναι τα ακόλουθα:
1. Πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού το οποίο θα περιλαμβάνει: α) διακοπές διάρκειας μέχρι έξι (6) ημερών (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα, β) πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι έξι (6) ημερών (5 διανυ- κτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάν πραγματοποίησης έως πέντε (5) απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας και γ) επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατα- σκηνώσεις, διάρκειας μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις).

2. Επιδοτούμενο εκδρομικό πρόγραμμα διάρκειας τεσσάρων (4) ημερών (3 διανυκτερεύσεις). 3. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων. 4. Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες. Άρθρο 2 ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ Ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγρο- τικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2018 καθορίζεται κατ' ανώτατο όριο ως εξής: 1. Για το πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρι- σμού ο αριθμός ανέρχεται στα εξήντα χιλιάδες (60.000) άτομα, εκ των οποίων: α) πενήντα πέντε χιλιάδες (55.000) άτομα, μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι έξι (6) ημέρες διακοπές (5 δι- ανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα, β) τέσσερις χιλιάδες (4.000) συνταξιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν, παράλληλα με τις έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), μέχρι και 5 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πη- γών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας στο πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού και γ) χίλια (1.000) παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχοι του ΛΑΕ, μπορούν να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις) στο επιδοτού- μενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα. 2. Για το επιδοτούμενο εκδρομικό πρόγραμμα ο αριθ- μός ανέρχεται στα δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500) άτομα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκδρομές, διάρκειας τεσσάρων (4) ημερών (3 διανυκτερεύσεις), εντός της χώρας, με συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά γραφεία. 3. Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων ο αριθ- μός ανέρχεται στα εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) άτομα, προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους. 4. Για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημά- των σε πολύτεκνες μητέρες ο αριθμός ανέρχεται σε χίλιες διακόσιες πενήντα (1.250) πολύτεκνες μητέρες.

Άρθρο 3 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 1. Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, εκδρομών, δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου και δωρεάν παροχής βιβλίων για το έτος 2018 έχουν: α. οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιού- χοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128 Α’), όπως ισχύει, β. οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπα- χθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης,
γ. τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, δ. οι υπάλληλοι ή/και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ με την προϋπόθεση ότι καταβάλλουν τις προ- βλεπόμενες εισφορές καθώς και τα μέλη των οικογενει- ών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ. 2. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού έχουν: Οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128 Α’), όπως ισχύει και οι συνταξι- ούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ με την προϋπόθεση ότι καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές. 3. Δικαίωμα συμμετοχής στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα έχουν: α. τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών τα οποία είναι τέ- κνα συνταξιούχων ή ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής και β. τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών εφόσον λαμβάνουν σύνταξη ορφανείας ή επίδομα παραπληγίας - τετραπλη- γίας από τον ΕΦΚΑ (ΟΓΑ). Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 16ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης. 4. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες έχουν: Οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι οποίες έχουν εξοφλήσει τις ασφαλι- στικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση κατα- βολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα. Οι μητέρες πρέπει, κατά το χρόνο υποβολής της αί- τησης, να έχουν τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή να είναι ανίκανα για εργασία σε πο- σοστό 67% και άνω ανεξαρτήτου ηλικίας. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου και 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης. Το ποσό του χρηματικού βοηθήματος καθορίζεται με απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΑΕ. Οι δικαιούχοι που θα κάνουν χρήση του προγράμμα- τος κοινωνικού ή ιαματικού τουρισμού έτους 2018, δεν δικαιούνται, κατά τη χρονική διάρκεια του προγράμμα- τος, να κάνουν χρήση και της παροχής του εκδρομικού τουρισμού και αντίστροφα. Οι δικαιούχοι που θα κάνουν χρήση της παροχής του προγράμματος κοινωνικού ή ιαματικού ή εκδρομικού τουρισμού έτους 2018, έχουν τη δυνατότητα, να κάνουν χρήση των  παροχών των υπολοίπων προγραμμάτων του ΛΑΕ.

Άρθρο 4 ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2018 Για την ένταξη των δικαιούχων στα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2018 υποβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους αίτηση συμμετοχής. Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθ- μό δικαιούχων πέραν του οριζόμενου στο άρθρο 2 για κάθε πρόγραμμα, η επιλογή γίνεται με κλήρωση, η οποία διεξάγεται με τη διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΑ. Εξαιρούνται της διαδικασίας κλήρωσης και συμ- μετέχουν στα προγράμματα κοινωνικού - ιαματικού τουρισμού ή εκδρομικού τουρισμού όσοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω από- λυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας - τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Τα ανωτέρω πρόσωπα, εφόσον δεν έχουν μέλη οικογένειας δικαιούχους του ΛΑΕ, μπορούν να συνοδεύονται από τρίτο πρόσωπο, στο οποίο θα χορηγείται σχετικό δελτίο του ΛΑΕ, επίσης χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει δηλωθεί από τον αιτούντα ως συνοδός στην αίτηση συμμετοχής του. Για τα προγράμματα κοινωνικού - ιαματικού τουρι- σμού, εκδρομών, παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος και δωρεάν παροχής βιβλίων, οι κληρωθέντες δι- καιούχοι, μπορούν να παραλαμβάνουν τα δελτία τους από τα ΚΕΠ ή τα βιβλία τους από τα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, από την έναρ- ξη των προγραμμάτων και μέχρι την ημερομηνία που θα καθοριστεί με απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής. Μετά την ημερομηνία αυτή, τυχόν αδιάθετα δελτία και μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των δικαιούχων, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ και τυχόν αδιάθετα βιβλία θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, σε δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα έτους 2018 και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν μέχρι τότε τα δελτία των παροχών ή τα βιβλία τους.
Άρθρο 5 Η απόφαση αυτή, η ισχύς της οποίας αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσής της, να δημοσιευθεί στην Εφη μερίδα της Κυβερνήσεως.
 Αθήνα, 23 Απριλίου 2018
Η Υπουργός                             Η Αναπληρώτρια Υπουργός
ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ               ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ




κ. ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ,τ. Υπ.Π.τ.Π συνέντευξις


Αθήνα, 10 Μαΐου 2018

Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό

«Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΑ 91,6-105,8 FM»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Θάνος Σιαφάκας και Γιώργος Νερούτσος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΑ 91,6-105,8 FM».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:
· Λυπάμαι πάρα πολύ για την απόφαση του Προέδρου Τράμπ, νομίζω ήταν αναμενόμενη και δημιουργεί μια σειρά εξελίξεων εξαιρετικά αρνητικών. Το πρώτο είναι η άνοδος της τιμής του πετρελαίου και γενικά η αύξηση του κόστους της ενέργειας για μια οικονομία όπως η Ελλάδα όπου το κόστος της ενέργειας αποτιμάται σε δολάρια. Δεύτερον, η ενέργεια εισάγεται και η περαιτέρω αύξηση θα δημιουργήσει ακόμη ένα εμπόδιο στην ελληνική οικονομία η οποία βρίσκεται σε μια φάση πρώιμης προσπάθειας να οδηγηθεί και πάλι στην ανάπτυξη.

· Είναι βέβαιο ότι οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία προκαλεί μια αβεβαιότητα. Η Νέα Δημοκρατία έχει δύο επιλογές : Να διατηρηθεί στην εξουσία η χειρότερη κυβέρνηση που έχει υπάρξει μεταπολιτευτικά στη χώρα δημιουργώντας ακόμη περισσότερη ζημιά ή να αντέξουμε μια βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα για να πάμε σε μια σοβαρότερη κυβερνητική λύση.

· Θα δείτε την εξέλιξη των αγορών με την προκήρυξη των εκλογών. Και μόνο η ελπίδα της κυβερνητικής αλλαγής στην Ελλάδα θα εκτοξεύσει τις αγορές. Δεν αναφέρομαι μόνο στο χρηματιστήριο, αναφέρομαι στην αντίληψη ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και επανέρχεται σε μια κανονικότητα, θα έχει μια normal ευρωπαϊκή κυβέρνηση.

· Οι Θεσμοί δεν επιθυμούν εκλογές αλλά έχουν μπλέξει στο θέμα της Ελλάδας καθώς απαιτούν από την πραγματικότητα να τους δώσει μια επιτυχία έστω και αν αυτή δεν υπάρχει. Συμφώνησαν με την κυβέρνηση σε απίστευτες φορολογικές επιβαρύνσεις της ελληνικής κοινωνίας για να μπορέσει να διατηρήσει μια λογική ψευτοπαροχών. Εμείς στους υπολογισμούς μας θεωρούμε ότι η φορολογική επιβάρυνση στερεί πάνω από 1,5% ποσοστό ανάπτυξης.

· Η Τρόικα όφειλε εάν ήταν σοβαρή να είχε εμποδίσει την κυβέρνηση και από τη στιγμή που συμφώνησε, μόνη της έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική οικονομία. Όφειλε να μην συμφωνήσει, δεν υπάρχει οικονομία πουθενά στον πλανήτη που να έχει αναπτυχθεί με αυτούς τους φορολογικούς συντελεστές. Η Τρόικα εξαγόρασε την ησυχία της δεχόμενη κυβερνητικές προτάσεις απολύτως καταστροφικές για την ελληνική οικονομία.

· Μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που όποτε διαπραγματεύεται πετυχαίνει πάντα το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα, το έχουμε αποδείξει αυτό. Επίσης εμείς έχουμε μάθει από τα λάθη μας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παραδεχτεί κανένα.

· Γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο με τις συντάξεις; Η αρχική κατανόηση ήταν ότι το 50% του προϊόντος των ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πιθανότατα σαν ένα μαξιλάρι για το ασφαλιστικό που εκτροχιάζεται εξαιτίας της ανεργίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κάνοντας ένα απίστευτο διαπραγματευτικό λάθος προτάσσοντας άκαιρα τη ρύθμιση του χρέους, υποχρεώθηκαν αυτό το 50% να πάει εκεί. Από εκεί και πέρα ήταν μονόδρομος στο δικό τους λάθος η περικοπή περαιτέρω συντάξεων με το σφαγιασμό των επικουρικών και διάφορες άλλες ανοησίες όπως ο περιορισμός των συντάξεων χηρείας.

· Μπορεί πιθανότατα να αλλάξει εάν ανταλλαγεί με δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να το δεχτούν οι Εταίροι μας χωρίς να υπάρχει κραδασμός στην οικονομία. Έχω την αίσθηση ότι με μια σοβαρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα δώσει τις εγγυήσεις των δομικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία, αυτό μπορεί να γίνει.

· Δεν έχει έννοια να σας μιλήσω για την μείωση του αφορολόγητου καθώς εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξει συνολικά το φορολογικό σύστημα. Ο δικός μας τρόπος ήταν αποδοτικότερος και σας θυμίζω την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όπου με μικρότερο ΦΠΑ πετύχαμε μεγαλύτερες εισπράξεις.

· Εμείς θα προχωρήσουμε γρήγορα και δραστικά στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι μόνο με την λογική της ταμειακής είσπραξης καθώς αυτό δεν οδηγεί μακριά, είναι χρήματα που παίρνεις μια και έξω, αλλά με την έννοια της δημιουργίας μιας στέρεης οικονομικής ανάπτυξης. Όλα τα πράγματα που καλώς ή κακώς με αυτή την κυβέρνηση δεν προχωράνε γρήγορα με εμάς θα προχωρήσουν, όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών.

· Δεν ισχυριζόμαστε ότι μπορούμε να έχουμε 4% ανάπτυξη εσαεί, αλλά εάν δεν καταφέρουμε το 4% τότε η χώρα δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της. Η προγραμματισμένη πρόβλεψη για την ανάπτυξη είναι για 2,5% - αφήστε που με τις ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτυγχάνεται ούτε αυτό – και με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε λογικό ύψος θα προστεθεί 1,5%. Αυτό μας κάνει το 4% χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Δεν λέω ότι θα γίνει αύριο το πρωί αυτό, αλλά ότι οι αριθμοί βγαίνουν εάν κάποιος είναι σοβαρός και ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική.

· Συνειδητά δεν πήγα στην ψηφοφορία για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια καθώς θεωρώ ότι ο τρόπος που ήρθε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ήταν προσχηματικός με μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης, ως συνήθως, να “πετάει την μπάλα στην εξέδρα” και να συζητάμε για άλλα πράγματα.

Ο.Π.Α..: ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

Αθήνα, 10 Μαΐου 2018

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤεχνολογικόΥ ΙνστιτούτοΥ της Μασαχουσέτης
ΙΩΑΝΝΗ Ν. ΤΣΙΤΣΙΚΛΗ
ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018  και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, την τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πληροφορικής, της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, του Καθηγητή του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ),  Ιωάννη Ν. Τσιτσικλή.

Ο τιμώμενος διδάσκει από το 1984 στο ΜΙΤ όπου είναι Καθηγητής και Διευθυντής του διατμηματικού Εργαστηρίου Συστημάτων Πληροφοριών και Αποφάσεων (L.I.D.S.). Το ερευνητικό του έργο είναι εξαιρετικά ευρύ και εστιάζεται κυρίως στις περιοχές της ανάλυσης συστημάτων, βελτιστοποίησης, αυτόματου ελέγχου και επιχειρησιακής έρευνας. Διαθέτει περίπου 160 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης συγγράψει τέσσερα βιβλία (διδακτικά συγγράμματα και μονογραφίες) και έχει τιμηθεί για το υποδειγματικό συγγραφικό του έργο με το INFORMS Saul Gass Expository Writing Award (2017). Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία, μεταξύ άλλων το ACM Sigmetrics Achievement Award (2016), το ΙΕΕΕ Control Systems Award (2018), το βραβείο Ιδρύματος Μποδοσάκη (1995), το Εθνικό βραβείο της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών (2017) και πολλαπλά βραβεία για διάφορες δημοσιεύσεις από τις επιστημονικές εταιρίες ΙΕΕΕ, ACM και INFORMS. Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ (από το 2007) και επίτιμος διδάκτωρ του Université Catholique de Louvain, στο Βέλγιο (2008).

Η τελετή αναγόρευσης θα αρχίσει με προσφωνήσεις από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Εμμανουήλ Γιακουμάκη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής Καθηγητή Νικόλαο Μαλεύρη. Στη συνέχεια, θα γίνει η παρουσίαση του έργου του τιμωμένου από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογία της Πληροφορίας Καθηγητή Γεώργιο Δ. Σταμούλη. Θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμωμένου σε Επίτιμο Διδάκτορα και η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του με θέμα: «Πληροφορία και αποφάσεις: από τον αυτόματο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη».


Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ 

«Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα για το 2018

Εκδήλωση για την ανακοίνωση των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» για το 2018


Ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα για το 2018

Η «Γαλάζια Σημαία» κυματίζει τη φετινή χρονιά σε 519 ακτές, 5 μαρίνες και ένα σκάφος αειφόρου τουρισμού, και η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στη 2η θέση ανάμεσα σε 47 χώρες παγκοσμίως! Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 14% του συνολικού αριθμού των βραβευμένων ακτών διεθνώς, είναι ελληνικές.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίαςπραγματοποίησε την εκδήλωση ανακοίνωσης των βραβευμένων ακτών και μαρίνων για το 2018 στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Παράλιο Άστρος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κυρία Κατερίνα Ιγγλέζη και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, κύριος Χαράλαμπος Καρίμαλης.

Attica was presented at the 17th “East Med Yacht Show”




Press Release 11/05/2018
Attica was presented as an international marine tourism destination at the 17th “East Med Yacht Show” informing both the public and the professionals

Attica was promoted as an international marine tourism destination in this year’s 17th “East Med Yacht Show”, which was organised by the Hellenic Professional Yacht Owners Association (EPEST) and the Municipality of Piraeus, in co-operation with the Federation of Hellenic Associations of Tourist and Travel Agencies (FedHATTA) and the Greek Professional Bare Boat Yacht Owners Association (SITESAP), at Marina Zeas in Piraeus, from the 3rd until the 6th of May, 2018.

For yet another year, the Region of Attica placed the exposition under its aegis, and actively participated in it, at Stand A28, presenting Attica as a tourism destination. More specifically, at the Region of Attica’s stand, the Directorate of Tourism’s team informed the public and the field’s professionals about Attica’s multiple competences as a short-break holiday destination throughout the year, placing emphasis on marine tourism.

During the opening ceremony of the 17th “East Med Yacht Show”, at Marina Zeas, the Regional Governor of Attica, Ms Rena Dourou, also referred to the establishment of Attica as a marine tourism destination.

In particular, during her welcome speech, she made, among others, the following statements:
“The Region of Attica, for yet another year, places East Med Yacht Show under its aegis. This active support is anything but circumstantial, it is a strategic choice; namely, a choice concerning specifically the establishment of Attica as a marine tourism destination of international range and resonance.
Marine tourism presents Attica’s great challenge, since Attica complies with all the necessary prerequisites, such as an exceptional coastline and the islands of the Saronic Gulf, which can render it in an indispensable destination.”


The Region of Attica’s presence at the “East Med Yacht Show” was concluded with positive comments from plenty of visitors, who received printed information material and expressed great interest in visiting the Saronic islands, Attica’s beaches and the “Athenian Riviera” for their holidays.


Information:
Directorate of Tourism of the Region of Attica
tourismos@patt.gov.gr 

"αυτοδιοίκηση" ενημέρωση

Can't see images? Click here...


Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων: «Θα αναγνωρίσουμε την πραγματική εργασιακή τους σχέση»

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής για τον κοινωνικό τουρισμό (απόφαση)

Σκουρλέτης-3Κ/2018: Μπήκε 1 στους 7 «παρατασιούχους»-Δεν υποσχεθήκαμε προσλήψεις για όλους

Στο Δημόσιο από το 1986 -Ποιες είναι οι επιλογές εξόδου για σύνταξη

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πού θα «χτυπήσει»

Μπακογιάννης: Θα μείνω στην Αυτοδιοίκηση -Τι λέει για Αθήνα

Εκλέχθηκαν οι νέοι τοπικοί εκπρόσωποι της Ν.Δ.

«Βόμβα» από McKinsey: Μη βιώσιμη η ΔΕΗ -Πρόταση για νέα τιμολόγια, μείωση προσωπικού

Τραγωδία στην Κύπρο: 25χρονη εργαζόμενη καταπλακώθηκε από ράφι και σκοτώθηκε

Απίστευτο ξύλο στο Αστέρας Αμαλιάδας-Ηρόδοτος: Οπαδοί χτύπησαν ποδοσφαιριστές (φωτο)

Βιάστηκε παίκτρια σε πασίγνωστο ριάλιτι επιβίωσης -«Κατεβάζει ρολά» η παραγωγή

Η ΠAOKτσου γιαγιά… viral -Πώς πανηγύρισε το Κύπελλο (απίστευτο βίντεο)

Πώς να κερδίσετε έκπτωση φόρου 1.900 – 2.100 ευρώ

Η… viral τούμπα της Έλεν Μίρεν στις Κάννες (βίντεο)

«άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και τις προκλήσεις του αύριο»








Τρίτη 15/5 στις 18:00 στο ξενοδοχείο Caravel,ανοιχτή συζήτηση για το «άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και τις προκλήσεις του αύριο»

Διαβάστε περισσότερα.

Συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη


Αθήνα, 13 Μαΐου 2018

Η συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
όπως δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”


«Ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού»

Ως απάντηση στα κυβερνητικά σενάρια για κατάτμηση της Β' Αθήνας, ο κ. Μητσοτάκης επαναφέρει την πρόταση – πακέτο που κατέθεσε το 2016 για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και για σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, ειδικά της Β΄ Αθήνας, και ζητεί από τον πρωθυπουργό να την ψηφίσουν από κοινού.

«Ας έρθει τώρα στη Βουλή να ψηφίσουμε και τα δύο μαζί. Χρειάζονται 200 ψήφοι και ο νόμος μπορεί να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Εφόσον ο κ. Τσίπρας θέλει να ανοίξει το θέμα δεν έχει παρά να στηρίξει την πρόταση μας η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Θεωρώ το ζήτημα αυτό μείζον. Αν τολμά να έρθει στη Βουλή να το κάνουμε παρέα», προκαλεί τον Πρωθυπουργό.

Η πρόταση της ΝΔ για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό, αφορά μόνο όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι θα προσέρχονται σε πρεσβείες και προξενεία και θα ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας χωρίς σταυρό. Οι ψήφοι θα προσμετρώνται στην Επικράτεια και είναι υπόθεση των κομμάτων αν θέλουν να εντάξουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας πρόσωπα από την ομογένεια. Οι εκλογικοί κατάλογοι θα καταρτιστούν όπως για τους ετεροδημότες και σε τρεις μήνες, υπολογίζουν στη ΝΔ, μπορεί να είναι έτοιμοι. Παράλληλα θα σπάσει η Β΄ Αθήνας σε μικρότερες περιφέρειες, περιορίζοντας το μαύρο πολιτικό χρήμα και διευκολύνοντας την επαφή των υποψηφίων με το εκλογικό σώμα.

«Επιδίωξα συναινέσεις, ο κ. Τσίπρας τις τορπίλισε»

 «Από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα επιδίωξα ευρύτερες συναινέσεις. Ο κ. Τσίπρας τορπίλισε κάθε τέτοια δυνατότητα, υιοθετώντας ο ίδιος και το επιτελείο του έναν λόγο τόσο τοξικό που δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε όποιον διαφωνεί μαζί του, να κάνει έναν εθνικά ωφέλιμο διάλογο. Θυμάμαι, και λόγω οικογένειας, την σκληρή αντιπαράθεση της δεκαετίας του '80. Ποτέ δεν έχω δει τέτοιο επίπεδο γλώσσας και συμπεριφοράς από κυβερνητικό κόμμα! Η πολιτική της συνειδητής συκοφάντησης όχι μόνο των πολιτικών αντιπάλων, αλλά και των συγγενών τους, παραπέμπει σε άλλες είδους καθεστώτα και από μόνη της ακυρώνει κάθε προσπάθεια συνεννόησης. Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού φροντίζει να κρατάει ζωντανή τη χειρότερη μορφή του “αυριανισμού”» σημειώνει.

Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προϊόν της έντασης και της οργής μιας δεδομένης συγκυρίας και ότι σήμερα η κοινωνία βλέπει αλλιώς τα πράγματα, ότι πολύς κόσμος είναι απογοητευμένος και ψάχνει από κάπου να πιαστεί. «Η ΝΔ έχει πρόταση για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας, η οποία θα παράγει πλούτο και θα τον μοιράζει δίκαια. Δεν θα διανέμουμε μονίμως τη μιζέρια μας με πελατειακά και κομματικά κριτήρια, όπως κάνει  η κυβέρνηση», σημειώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει, δεν έχει αλλάξει, δεν έχει «εξημερωθεί» ούτε έχει εξευρωπαϊστεί. «Συνεχίζει τον πόλεμο μιας προηγούμενης εποχής με άλλο τρόπο. Γιατί πόλεμος είναι αυτό που κάνει, ένας συνειδητός διχασμός της κοινωνίας και ευτελισμός του δημόσιου διαλόγου, ο οποίος απαξιώνει την πολιτική διαδικασία. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να μπούμε σε αυτή τη λογική, γι' αυτό επιμένω, αν και είμαι σκληρός στην κριτική μου και απαντώ όταν προκαλούμαι, ότι ο λόγος μας θα περιστρέφεται γύρω από όσα θέλουμε να κάνουμε ως επόμενη κυβέρνηση και από τις απαντήσεις μας στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

«Δεν θα πέσω στην παγίδα της παροχολογίας»

Δεν έχει ασφαλώς αμφιβολίες για το τι θα πράξει ο αντίπαλος του. «Ο κ. Τσίπρας έταξε τα πάντα όταν ήξερε ότι θα γίνει κυβέρνηση. Για σκεφτείτε τι θα τάξει τώρα που ξέρει ότι θα χάσει. Τι θα τον εμποδίσει την προεκλογική περίοδο να κάνει κρεσέντο ακατάσχετης παροχολογίας; Όμως κανένας δεν θα τον ξαναπιστέψει ό,τι κι αν πει ό,τι κι αν υποσχεθεί», προσθέτει.

U.S.A.'s latest



The White House • May 11, 2018
The Day Ahead

President Donald J. Trump will announce his plan to lower drug prices for Americans. Under his leadership, the Food and Drug Administration’s emphasis on generic drug approvals contributed to prescription drug buyers saving $8.8 billion last year. Watch live at 2 p.m. ET.
The First Family’s welcome to Military mothers and spouses

“As a mother myself, I know what goes into raising a child,” First Lady Melania Trump told a group of Military mothers and spouses gathered at the White House this week. “Mother’s Day, which is this Sunday, is celebrated just one time per year. . . . But I think mothers should be celebrated each and every day.”

Military mothers, spouses, and families have an important and sometimes challenging role. “You endure long separations during deployments, and some of them are much longer than you ever bargained for,” President Trump said. “You routinely move your families around the country and all over the world. You maintain morale in your family and across the military community.”

So the President is taking action to help. On Wednesday, he signed an Executive Order to enhance opportunities for military spouses looking for employment in the Federal Government. Beyond the stress of having to move frequently due to deployments, military spouses often have to deal with job searches hampered by state regulation.

Learn more about the President’s Executive Order for Military families.

More: President Trump declares today as “Military Spouse Day.”

The Iran deal was betrayed by its own record

This week, President Trump withdrew America from the flawed Iran nuclear deal. Writing in The Washington Post, National Security Adviser John Bolton explained why the agreement failed. Its intent was to prompt Iran to trade nuclear ambitions for economic incentives. “But rather than focusing on behaving responsibly, Tehran has poured billions of dollars into military adventures abroad,” he writes.

“The future of Iran belongs to its people,” President Trump said. The Wall Street Journalagrees. “Mr. Obama sought to win over the Tehran regime by avoiding confrontation,” the Journal’s editors wrote in January. “Mr. Trump, by contrast, has distinguished between the regime and the Iranian people, much as Ronald Reagan did with the Soviet Union.”

John Bolton: The Iran deal was betrayed by its own abysmal record.

More: Read WSJ’s January editorial about President Trump, Ronald Reagan, and Iran.

Photo of the Day

Official White House Photo by Shealah Craighead

President Donald J. Trump and First Lady Melania Trump welcome home three American returnees from North Korea | May 10, 2018

RUSSIA's newest


Dmitry Medvedev congratulates Mahathir Mohamad on his appointment as Prime Minister of Malaysia

11 May 2018 22:30

The message reads, in part:

“Russia and Malaysia are linked by friendship and partnership. We are consistently developing cooperation in trade and the economy, science and technology, culture, humanitarian ties and other areas. Our countries are successfully carrying out large joint projects. I am ready to work closely with you to further expand the entire scope of Russia-Malaysia cooperation.”


On May 18, the President of Russia will meet with Federal Chancellor of Germany Angela Merkel

On May 18, Vladimir Putin will meet in Sochi with Federal Chancellor of Germany Angela Merkel, who will pay a working visit to Russia.
The two leaders plan to discuss the development of Russian-German relations and pressing international issues.


Vladimir Putin took part in Night Hockey League gala match



The President took part in a gala match of the Night Hockey League held as part of the 7th National Amateur Teams Hockey Festival. The event took place at the Bolshoi Ice Arena in Sochi.
May 10, 2018
17:15
Sochi





Before the gala match of the Night Hockey League.

Before the match, the President took part in the ceremony to present awards to the winning team in the Champions League 40+ category.

* * *

Speech at the closing ceremony of the 7th National Amateur Teams Festival

President of Russia Vladimir Putin: Friends, hockey legends and amateurs,

I want to congratulate you on the Night Hockey League 7th National Amateur Teams Festival.

I congratulate all the participants, especially the finalists. I would like to thank you once again for going in for sports and setting a good example to our future stars, young athletes who are also here today and whom I want to welcome separately.

You set an excellent example to sports lovers of all generations. You are incredible athletes, because, despite the fact that you are busy with your everyday work, you find time for sports.

Thanks to you, millions of people choose a healthy lifestyle. This is an amazing, brilliant and significant contribution to the nation’s health. Thank you very much.

I wish you success in future competitions and in today’s game. Thank you very much, and thanks to the fans.


Working meeting with Krasnodar Territory Governor Veniamin Kondratyev


Vladimir Putin had a working meeting with Krasnodar Territory Governor Veniamin Kondratyev.
May 11, 2018
13:50
Sochi


Working meeting with Governor of Krasnodar Territory Veniamin Kondratyev.

President of Russia Vladimir Putin: Mr Kondratyev, I know about the situation in the region, because you have recently updated me on it. Today I would like to talk about your plans for the main areas of the region’s development and for attaining the goals set in the Presidential Executive Order of May 7, 2018 with due regard for the region’s specifics and economic conditions.

I know that you would like to talk specifically about the use of marine and other biological water resources, as well as about the development of agriculture and agricultural cooperatives. Let us begin with these issues.

Krasnodar Territory Governor Veniamin Kondratyev: Mr President, first of all, I would like to say that the May Executive Order is highly relevant and necessary. Speaking objectively as a representative of a region with developed agriculture, I can assure you that the people waited for this executive order and strongly hope that it will be implemented.

Consequently, we adjusted the region’s development strategy, known as the 2030 Strategy, since it runs until 2030. First and foremost, we do realise that financial resources are something we definitely need in order to deliver on your instructions.

Krasnodar Territory’s gross regional product (GRP) increased on average by 2.3 percent in 2017. Considering the objectives you have already set in your Executive Order, our GRP must double, and not just grow incrementally. The region’s GRP currently stands at 2.3 trillion rubles, which means that in order to comply with the Executive Order it must reach 4.5 trillion, at least.

Annual economic growth must be around 4 percent. It goes without saying that the industrial output must at least double, while labour efficiency must grow 2.5-fold. The regional budget must total about 600 billion rubles.

Let me assure you that we will implement all your instructions, taking into consideration that the regional economy is currently in good shape.

Speaking of the economy, Krasnodar Territory is of course an agro-industrial region, so it is a matter of principle for us to keep up this momentum in agriculture, in agribusiness.





CANADA news

Prime Minister of Canada announces a by-election in Chicoutimi–Le Fjord

May 13, 2018
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today announced that a by-election will be held on June 18, 2018, in the electoral district of Chicoutimi–Le Fjord.

Itinerary for Monday, May 14, 2018

May 13, 2018
Ottawa, Ontario
Note: All times local
Edmonton, Alberta
6:30 p.m. The Prime Minister will visit Gurdwara Millwoods.
Gurdwara Millwoods
2606 Mill Woods Rd. E. NW
Notes for media:
    • Photo opportunity only
    • Media are asked to arrive no later than 5:45 p.m. and present themselves at the parking lot across the street.

Prime Minister welcomes the Voltigeurs de Québec to modernized Armoury

May 12, 2018
Québec, Quebec

National historic sites reflect the rich heritage of our country and provide an opportunity for Canadians to learn more about our diversity, history, and culture. The Voltigeurs de Québec Armoury is an important landmark of the city. Its reconstruction not only commemorates our Army’s proud history and celebrates our armed forces, it will also create good jobs for years to come.
The Prime Minister, Justin Trudeau, today welcomed the Voltigeurs de Québec regiment to their new Armoury, which was rebuilt following a fire in 2008. The new building combines modernism with heritage in a space that is energy efficient and environmentally friendly.
The Government of Canada invested approximately $104 million in the reconstruction of the Armoury, which created close to 700 jobs during the project. In addition to being used for administrative and ceremonial purposes by the Voltigeurs, the new Armoury now includes a large multipurpose space that is available for the general public to host community, cultural, and social events. The additional space has helped modernize this historic building and will continue to support middle-class jobs in Quebec City’s hospitality and events sector.

Quotes

“Today, we celebrate the official return of the Voltigeurs de Québec – the oldest French-Canadian regiment still in existence – to their new home. The Armoury transformation showcases how historical sites can be brought into the 21st century and meet modern environmental standards, while maintaining their architectural integrity. I know this Armoury will remain an important landmark in Québec, and continue to serve the regiment and the community.”
—The Rt. Hon. Justin Trudeau, Prime Minister of Canada
"Today is an important occasion for the Voltigeurs de Québec and for the city. Rebuilding and expanding this historic place will ensure that you have the resources needed today, while encouraging future generations to join the profession of arms tomorrow. We want to thank all the Canadian Armed Forces members in Quebec City, here in the region, and right across the country, for your continued dedication and your exemplary service.”
—The Hon. Harjit S. Sajjan, Minister of National Defence

Quick Facts

  • Les Voltigeurs de Québec is a reserve infantry unit in the Canadian Armed Forces. The regiment is based in Quebec City, and includes 252 members, including a 35‑member band. The regiment has a long and proud list of Battle Honours that includes the most recent addition of “Afghanistan.”
  • In April 2008, the original Voltigeurs de Québec Armoury was damaged by a fire that forced the regiment to move to a temporary site.
  • Public consultations with the local community were held to help develop the plan for the new Armoury. The project sought to minimize the overall cost of the building’s reconstruction and operation, while maximizing energy efficiency and preserving the building’s original architectural integrity.

Associated Links



Statement by the Prime Minister on the 60th anniversary of NORAD

May 12, 2018
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on the 60th anniversary of NORAD:
“Today, we celebrate the 60th anniversary of the creation of NORAD, the North American Aerospace Defense Command.
“This unique bi-national military command is an enduring symbol of the important partnership between Canada and the United States – one that is essential to us both.
“On May 12th, 1958, Canada and the United States formally agreed to do together what no other two countries had done before – or since – to place the defence and security of their countries and citizens into each other’s care.
“Since then, NORAD has watched over North America’s skies to defend and protect our people.
“The key to NORAD’s success has been its ability to evolve and meet new challenges, and to take advantage of new opportunities. We can trust in its ability to continue to adapt as needed to meet the needs of the future.
“On behalf of the Government of Canada, I thank the members of the Canadian and United States Armed Forces working side-by-side in NORAD for their service over the past 60 years. Canada’s commitment to NORAD is unwavering, and we will continue to work together to protect the safety and security of our countries.”


New rail bypass to support recovery and reconstruction in Lac-Mégantic

May 11, 2018
Lac-Mégantic, Quebec
No community should ever have to experience what Lac-Mégantic went through on July 6, 2013. We remember the 47 people who died and stand with all those whose lives were irreparably changed.
Many people in the community face ongoing effects of trauma and loss. Because of the unique nature of this tragedy, and to help more people in the Lac-Mégantic community heal and rebuild their lives, the Prime Minister, Justin Trudeau, today announced that the Government of Canada and the Government of Quebec have signed an agreement-in-principle to jointly fund the rail bypass project.
The 12.8 kilometre route was selected based on a feasibility study managed by the municipality of Lac-Mégantic. The federal government has also reached an agreement with the Central Maine & Quebec Railway, the project proponent, which will also own and operate the new rail infrastructure.
The Government of Canada will continue to work closely with Lac-Mégantic, the neighbouring municipalities of Frontenac and Nantes, the Government of Quebec, and other stakeholders to complete this important project, and support the community as it rebuilds itself once again into a beautiful, vibrant place to live, work, and visit.

Quote

“Hope and resilience have come to define the people of Lac-Mégantic. For nearly five years, they have worked incredibly hard to recover and rebuild, and create a better future for their community. Today, we take another step forward. And while we know there are some wounds that can never heal, we sincerely hope this new rail bypass marks a new beginning for the people of Lac-Mégantic.”
The Rt. Hon. Justin Trudeau, Prime Minister of Canada

Quick Facts

  • The Government of Canada will fund 60 per cent of the total cost of the rail bypass project.
  • The Transportation Safety Board of Canada completed an exhaustive investigation following the derailment in Lac-Mégantic and published its findings and recommendations to help ensure an accident like this does not happen again.
  • The Government of Canada is working to address the Transportation Safety Board’s recommendations and has made significant progress. We also continue to carefully monitor the safety of railway activities and the transportation of all dangerous goods in Canada.
  • The Government of Canada provided financial support for the rail bypass feasibility study, which was managed by the municipality of Lac-Mégantic and conducted by the engineering firm AECOM.
  • The study recommended a 12.8 kilometre rail bypass at an estimated cost of $133 million. The study assessed technical characteristics, social impacts, territorial planning, environmental considerations, and grade crossings and culverts. The next phase of the study will clarify the cost for the rail bypass.

Associated Links

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022