"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
18/4/2024
Χθες 2327  Αυτόν τον μήνα 38947  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: European Council conclusions, 17 and 18 April 2024..-Σε ισχύ από τις 22 Απριλίου το «Καλάθι των Νονών».....-European Council conclusions on Ukraine, the Middle East and Türkiye..-Eurogroup President Paschal Donohoe will represent the Eurogroup at the Spring Meetings of the IMF and World Bank Group in Washington, DC..-CDU latest..- SPD latest..- Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη .....- Ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη..-Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού,ενημέρωση..-Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική Σημαία, τα οποία ναυλοχούν σε Ελληνικά λιμάνια.....-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,πρόσφατο αξιόλογο έργο.....-Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ/ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:Τι απέγινε άραγε,αυτή η ΣΟΒΑΡΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ,ΜΕΣΤΗ,ΘΑΡΡΑΛΕΑ πρόταση..

 ...του " ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ -ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ";
Αποτελεί την ΠΡΩΤΗ ΣΟΒΑΡΗ αλλά και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ πρόταση απο το έτος 2000 που παρακολουθώ τα ώδε δρώμενα!!
Υπάρχει απάντηση;Υπάρχει συνέχεια;






"ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ": δελτίο τύπου


ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΚΙ ΕΓΩ του Σταμάτη Μαλέλη Παίζουν : Σωτήρης Τσόγκας, Μαίρη Ραζή, Κυριάκος Ντούμος, Χρύσα Παπαδοπούλου
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 20:00
Τιμή Εισιτηρίου: γενική είσοδος15€, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές: 10€  

ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΥΣ του Ρομπέρ Τομά Παίζουν : Μαίρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας, Χρύσα Παπαδοπούλου, Αντώνης Πάλλης, Αντώνης Ζιώγας.
Παραστάσεις: Σάββατο 21:00 & Κυριακή 20:00
Τιμή Εισιτηρίου: γενική είσοδος15€, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές: 10€  

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  του Παναγιώτη Μέντη Παίζουν : Κοραλία Τσόγκα, Θωμάς Βούλγαρης
Παραστάσεις: Δευτέρα 20:00 & Τρίτη 21:00
Τιμή Εισιτηρίου: γενική είσοδος15€, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές: 10€  

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΤΙ του Αντώνη Ζιώγα Παίζουν : Πάνος Παναγιωτόπουλος, Λένα Δαρείου, Αλεξία Ξυγαλά
Παραστάσεις: Κυριακή στις 16:00
Τιμή Εισιτηρίου: γενική είσοδος10€, άνεργοι :5€   

ΚΡΗΤΗ:Μαζική , με δύναμη και πάθος η πορεία για τα δικαιώματα των ζώων


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Π.Φ.Π.Ο)
&
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Έδρα: Γαλατάς Χανίων Τ.Κ. 73100

Ταχ.Διεύθυνση: Λύκτου 7 – Ηράκλειο/Κρήτη, Τ.Κ. 71307

Τηλέφωνο: +306979913007 / +306976489349/φαξ+302810762371

Email: info@pfpo.gr

Ιστοσελίδα: http://www.pfpo.gr

Facebook: https://www.facebook.com/pfpomospondia

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:7/10/2018


Μαζική , με δύναμη και πάθος η πορεία για τα δικαιώματα των ζώων

Ένα δυνατό αποτύπωμα στην ιστορία του φιλοζωικού και ακτιβιστικού κινήματος για τα δικαιώματα των ζώων άφησε η χθεσινή συγκέντρωση και πορεία , που στόχο είχε να καταδείξει , ότι τα ζώα έχουν την δική τους εγγενή αξία , την δική τους ζωή ,τις δικές τους επιθυμίες , το δικό τους μέλλον και κανείς δεν μπορεί να τα εκμεταλλεύεται με οποιοδήποτε τρόπο .

Μοναδικές και δυνατές στιγμές έζησαν όσοι συμμετείχαν στην μαζικότερη μέχρι σήμερα στη χώρα μας πορεία για τα ζώα , που διοργάνωσε η ομάδα Ethos and Empathy , με πολλούς φορείς , οργανώσεις , ομάδες και κόσμο να παρίστανται & να συμμετέχουν στα διάφορα δρώμενα .

Η Ομοσπονδία μας έδωσε το δικό της στίγμα με μέλη της απο την Αθήνα αλλά και απο άλλες πόλεις ενώνοντας την φωνή της στο κάλεσμα για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων .


Απόντες , όπως πάντα από δράσεις για τα ζώα , οι ψευτο-φιλόζωοι και ψευτο-θεσμικοί φορείς που η μόνη τους σχέση με αυτά είναι το κυνηγητό των χιλιάδων πολιτών που αγόγγυστα κάθε μέρα δίνουν την μάχη τους στους δρόμους για τα ζώα .Ελάχιστοι γελοίοι και γραφικοί .


Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία θα συνεχίσει μέσα από τις πολυσχιδείς δράσεις της τον αγώνα της για την υπεράσπιση όλων εκείνων των εμβίων που μαζί τους συγκατοικούμε αυτό τον πλανήτη .


Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

















Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς Μέλος του ΙΗΑ:"Δεν διδάσκω τα βλάσφημα βιβλία των Θρησκευτικών"



Δεν διδάσκω τα βλάσφημα βιβλία των Θρησκευτικών


Eπειδή, “Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ‘νεργήσω κι ό,τι θέλουν ας μου κάμουν”, κατά τον πατριδοφύλακα στρατηγό Μακρυγιάννη.

Επειδή, ορκίστηκα ως δάσκαλος, να υπηρετώ το Σύνταγμα της πατρίδας μου και να σέβομαι την θεμελιώδη επιταγή του, η οποία ορίζει ότι η “H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες”.

Επειδή, κατά την εντολή της Αγίας Γραφής, “πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια” (Ψαλμ. 95.5) και “πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις”.

Επειδή, έμαθα να ακούω τους αγίους της Εκκλησίας μας και όχι “ιερές μουρμούρες” συμβιβασμένων ιεραρχών, να υπακούω σε λόγια παλληκαρίσια σαν του αγίου Παϊσίου “…Η Ελλάδα, η Ορθοδοξία, με την παράδοσή της, τους Αγίους και τους ήρωές της, να πολεμείται από τους ίδιους τους Έλληνες και εμείς να μη μιλάμε! Είναι φοβερό! …
Αν οι Χριστιανοί δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοί θα κάνουν χειρότερα. Ενώ, αν αντιδράσουν, θα το σκεφθούν…”

Επειδή, δεν ανέχομαι μια δράκα εκκλησιομάχων να μαγαρίζει ευαίσθητες και αθώες παιδικές ψυχές.

Επειδή, είμαι οργισμένος εξαιτίας της υλικής και πνευματικής λεηλασίας της πατρίδας μου, από ημέτερα και αλλογενή αρπακτικά-“οι μη οργιζόμενοι εφ’ οις δει ηλίθιοι δοκούντες είναι” (κατά τον Αριστοτέλη, δάσκαλο του πρώτου καπετάνιου της προδομένης Μακεδονίας μας, του Μ. Αλεξάνδρου).


Επειδή, ντρέπομαι να ντροπιαστώ ενώπιον της ιστορίας μας και σκέφτομαι ότι κάποτε κάποιοι δάσκαλοι και δασκάλες, υπέγραφαν με το αίμα τους την διδασκαλία τους, σαν τις ηρωικές δασκάλες του Μακεδονικού Αγώνα.

Επειδή, είμαι Έλληνας, Χριστιανός Ορθόδοξος και όχι Γραικύλος της σήμερον.

Επειδή, δεν φοβάμαι και “δεν ξέρω εγώ να τσακάω την μέση μου”, όπως έλεγε ο απροσκύνητος κλεφταρματολός του ’21, Δημήτριος Μακρής.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους, δεν διδάσκω τα βλάσφημα βιβλία των Θρησκευτικών, αλλά “ψυχή και Χριστό”, όπως μας κανοναρχεί ο εθναπόστολος άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, πράγμα που κάνω εδώ και πολλά χρόνια.


Δημήτρης Νατσιός
δάσκαλος-Κιλκίς
Μέλος του ΙΗΑ

--
"Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ"
Capt. Evangelos N.M. Rigos
IHA Director www.professors-PhDs.com
HEC Life Director www.greece.org

NORWAY's latest

  Government.no

Week 40

The Norwegian Fiscal Policy Framework

Artikkel | 07.10.2018
The Government Pension Fund Global and the fiscal rule have since 2001 set out the plan for the phasing-in of petroleum income and investment returns to the Norwegian economy. The Government Pension Fund Act stipulates that the State’s net cash flow from the petroleum industry shall in its entirety be transferred to the Government Pension Fund Global, and that resources in the Fund can only be transferred to the budget pursuant to a decision by Parliament.
News alert about: The economy

National Pollinator Strategy

Nyhet | 04.10.2018
A strategy for viable populations of wild bees and other pollinating insects
News alert about: Climate and environment

National Pollinator Strategy

Plan/strategi | 04.10.2018
A strategy for viable populations of wild bees and other pollinating insects
News alert about: Climate and environment

Norway's intervention in debate at UNHCR

Tale/innlegg | 01.10.2018
State Secretary Marianne Hagen's intervention at the High Commissioner for Refugees  (UNHCR) Executiv Comittee meeting.
News alert about: Foreign affairs

Illicit Financial Flows: Taking Stock and Setting the Agenda

Tale/innlegg | 28.09.2018
Minister of International Development Nikolai Astrup's statement at a side event during the United Nations General Assembly.
News alert about: Foreign affairs

Cold Peace in the Arctic?

Tale/innlegg | 14.09.2018
Minister of Foreign Affairs Ine Eriksen Søreide's speech at Nupi's annual Russia Conference.
News alert about: Foreign affairs

Η Ένωση Επιστημόνων Αττικής (ΕΝ.ΕΠ.Α.) και η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού διοργανώνουν εκδήλωση..



Η Ένωση Επιστημόνων Αττικής (ΕΝ.ΕΠ.Α.) και η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα « Γυναίκα και Πολιτική» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων ΑΤΛΑΝΤΙΣ στην παραλία της Σκάλας Ωρωπού.

Θα μιλήσουν οι κ.κ.:

Μαριέττα Γιαννάκου – τ. Υπουργός, τ. Βουλευτής, τ. Ευρωβουλευτής, επίτιμο μέλος ΕΝ.ΕΠ.Α.

Εύη Χριστοφιλοπούλου – Βουλευτής Αττικής, τ. Υπουργός

Χριστιάνα Καλογήρου – Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου, τ. Βουλευτής

Μαίρη Σορώτου Τσανάκη – Δήμαρχος Κάσου, τ.Νομάρχης Πειραιά & Αιτωλοακαρνανίας*

Τζούλη Κούτσουρη – τ. Αντιδήμαρχος Δήμου Ωρωπιών

Μαρία Ματοπούλου – Φιλόλογος, Πολιτευτής



Για την Ένωση Επιστημόνων Αττικής                               

Για την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού

Δρ. Χριστίνα Νικηταρά – Κρεμμύδα
 Γεώργιος Παναγόπουλος

ΚΡΗΤΗ:η Θεά της Προκοπής...

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο Ευρωπαικό πρόγραμμα «ΤΑΝΙΑ» «για την ενίσχυση της τεχνολογίας της νανοαποκατάστασης στην απορρύπανση εδαφών και υδάτων»

Σήμερα Δευτέρα  και αύριο Τρίτη 9 Οκτωβρίου η Περιφέρεια Κρήτης οργανώνει την 5η Προγραμματισμένη Συνάντηση των εταίρων του έργου  ΤΑΝΙΑ στο Ηράκλειο, στην αίθουσα «Καρούζου» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Το έργο TANIA «TreAting contamination through NanoremedIAtion» ανήκει στην οικογένεια των προγραμμάτων Interreg Europe, και επικεφαλής Εταίρος είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Empolese Valdelsa (ΙΤ). Συμμετέχουν εκτός της Περιφέρειας Κρήτης άλλοι επτά (7) εταίροι από Γαλλία, Φινλανδία, Ουγγαρία, (Regional Council of Päijät-Häme, University of Helsinki, Regional Council of GrandEst, University of Lorraine, County Government of Baranya, Regione Toscana).
Χαιρετισμό στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, έκανε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων,  Γιώργος Αλεξάκης.
Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε την 01-01-2017 και θα διαρκέσει έως την 31-12-2021. Το έργο βρίσκεται στο 4ο εξάμηνο υλοποίησης του και έχει σαν στόχο την ενίσχυση της τεχνολογίας της νανοαποκατάστασης στην απορρύπανση εδαφών και υδάτων. Επιπλέον, αποφασίστηκε πρόσφατα μεταξύ των εταίρων, το πρόγραμμα να καλύψει και άλλες καινοτόμες μεθόδους αποκατάστασης ρύπανσης και να μην περιοριστεί στην νανοαποκατάσταση. Η Περιφέρεια Κρήτης επιπλέον υποστηρίζει ως πεδίο ενδιαφέροντος την εφαρμογή της νανοτεχνολογίας στην επεξεργασία υγρών (ή στερεών) αποβλήτων πριν την τελική τους διάθεση στους αποδέκτες (ή την επαναχρησιμοποίησή τους) και όχι περιοριστικά σε ρυπασμένους χώρους (ύδατα ή έδαφος).
Το έργο έχει τρία στάδια:
Τον 1ο χρόνο  έγινε ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης για την εφαρμογή της νανοτεχνολογίας και των μεθόδων απορρύπανσης στην Περιφέρεια Κρήτης (μέγεθος και κατάσταση μολυσμένων εδαφών, αιτίες, τεχνολογίες απορρύπανσης). Περιγραφή νομοθετικού πλαισίου, περιγραφή ενδιαφερομένων φορέων, Περιγραφή των Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Swat Analysis, Εντοπισμός καλών πρακτικών (solutions) και δημιουργήθηκε η  Τοπική Ομάδα Ενδιαφερόμενων Φορέων (Local Stakeholders Group-LSG).
Το διάστημα αυτό υλοποιείται το 2ο στάδιο κατά τη διάρκεια του οποίου γίνεται εντοπισμός και ανάλυση καλών πρακτικών σχετικά με την νανονετεχνολογία και σε σύγκριση με άλλες καινοτόμες μεθόδους σε συνεργασία με την ομάδα Ενδιαφερομένων φορέων – Παραδοτέο και θα συνεχίσει με την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των εταίρων.
Τέλος, κατά τη διάρκεια του  3ου έτους γίνεται η εκπόνηση του Σχεδίου Δράσης ενώ τα τελευταία 2 χρόνια γίνεται η υλοποίηση και η παρακολούθηση του.
Τον συντονισμό του Προγράμματος εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης έχει η Κατερίνα Βαβαδάκη, Αν. Πρ/νη Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας ΠΕ Ηρακλείου
και τα στελέχη της υπηρεσίας Δαφονμύλη, Αποστολάκη, και Στρατάκης, Καουκάκης.
Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αλεξάκης Γιώργος, παρουσίασε το νησί της Κρήτης στους συμμετέχοντες με αναφορές στην εξωστρεφή ευρωπαϊκή προσέγγιση που υλοποιείται, εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές στρατηγικές, αξιοποιώντας τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και την παρουσία στις Βρυξέλλες μέσω του Γραφείου εκεί της Περιφέρειας Κρήτης.
Ακολούθησε η εισήγηση του κ Δημήτρη Δασενάκη εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Κρήτης αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων ρύπανσης στην Ελλάδα και στην Κρήτη ειδικότερα.

Πανω απο 4000 κοσμου,μικροί και μεγάλοι έτρεξαν σημερα για καλό σκοπό στον 4ο Ημιμαραθώνιο Αρκαλοχωρίου

Περισσότερα από 4.000  άτομα από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα, και 32 χώρες του εξωτερικού «ετρεξαν»σημερα για καλό σκοπό,στον 4ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης που πραγματοποιηθηκε με επιτυχια στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Ηρακλειου.”Ειναι μια μεγαλη γιορτη του Αθλητιςμου,του πολιτιςμου,της Αλληλεγγυης,που κάθε χρόνο μαγνητιζει όλο και περισσότερους αθλητές,νέους,νέες,πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικο και που παράλληλα με τις αξίες του Αθλητιςμου,βιώνουν την φιλοξενια μας,τις παραδόσεις μας ,τις ομορφιές τις φύσης,και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτες του τόπου μας”ανέφεραν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δημαρχος Μινωα Ζαχαριας Καλογερακης καλωσορίζοντας ολους,οπως και οι συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, Αθλητικός Σύλλογος Υγείας (ΑΘΛΗ.Σ.Υ.), Δήμος Μινώα, Πολιτιστικοί σύλλογοι Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Βόννης, Γαλατά και Θραψανού που πρόσφεραν στον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα ενώ εγιναν παράλληλες εκδηλώσεις.
Την εκκίνηση του αγώνα στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης,παρόντων του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλιου Γιώργου Πιτσούλη,του Δημαρχου Ζαχαρια Καλογεράκη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού συμβούλου Αθλητιςμου Νικου Συριγωνακη,Αντιδημαρχων,οργανωτών,ενω ανάμεσα στους χιλιάδες αθλητες-πολίτες που συμμετειχαν στους αγώνες ηταν ο γραμματέας της ΝΔ Βουλευτης Ηρακλειου Λευτερης Αυγενάκης,ο επικεφαλης του Ποταμιού Βουλευτης Σταύρος Θεοδωράκης,ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλειου Ευριπιδης Κουκιαδακης,ο π.Βουλευτης-Νομάρχης Δημητρης Σαρρης,εκπροςωποι φορεων κ.α”Η Περιφέρεια συμμετέχει και στηρίζει όλες τις διοργανώσεις και τις δράσεις που αναδεικνύουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που παρακινούν μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τον μαζικό αθλητισμό.”ανεφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης,ο οποίος και συνεχάρη τους συνδιοργανωτές του αγώνα,ενω περασε απο τα περίπτερα και χαιρέτησε τα στελέχη και μέλη των εθελοντικών οργανώσεων-συλλόγων Αλληλεγγυης και προσφοράς στον συνάνθρωπο.Στους αγώνες 21 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων αλλά και τα 1000 μέτρα για παιδιά, προστέθηκε για πρώτη φορά  φέτος και αγώνας για ΑΜΕΑ.
Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης περασε μέσα από γραφικά χωριά της ενδοχώρας της ΠΕ Ηρακλείου, ανάμεσα σε ελαιώνες,αμπέλια,Ιστορικά τοπία,και όλοι οι αγώνες ολοκληρώθηκαν στο ανοιχτο Δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου με μια μεγάλη γιορτή φιλοξενίας, με την προσφορά περισσότερων από 400 εθελοντών.Στην μεγαλη γιορτη έπαιξαν Κρητικη μουσική το συγκρότημα Γιώργου Γλυκοκοκαλου,Γιώργου Καραγιωργη με τους συνεργατες τους και χόρεψαν παραδοσιακους χορούς τα μέλη του ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης,που χειροκροτηθηκαν θερμα απο τους χιλιάδες παραβρισκομενους.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΦΟΡΕΙΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ-ΘΕΣΜΟ
Σε δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης αναφέρθηκαν:
Οι αγώνες του 4ου Ημιμαραθωνίου Κρήτης οργανώνονται κάθε χρόνο από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλειου,του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, και τους πολιτιστικούς συλλόγους Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Γαλατά, Βόννης και Θραψανού. Σε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια αναφέρθηκαν στην γιορτή του αθλητισμού -όπως χαρακτηρίστηκε- ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο Δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβιζάκης, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων Μανόλης Σμυρνάκης, Κυριάκος Καραγιώργης, η γιατρός βιολόγος της «Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών Όραμα Ελπίδας» Ιωάννα Βαρελά, η αθλήτρια Μαρία Πολύζου κάτοχος του ρεκόρ Ελλάδας στον μαραθώνιο γυναικών κ.α.
Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης , στηρίζει φέτος τον ξενώνα κακοποιημένων παιδιών και γυναικών «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ», ενώ υπηρξε περίπτερο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας για την εγγραφή δωρητών μυελού των οστών.  Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η γιατρός κ. Βαρελά, από τους 75.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών που έχουν κάνει την εγγραφή τους στο «Όραμα Ελπίδας» έχουν βρεθεί 31 συμβατοί δότες.
Σε δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης αναφέρθηκαν:
Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Είναι ένα σπουδαίο αθλητικό πολιτιστικό γεγονός που πραγματικά τιμά την Κρήτη και το Ηράκλειο. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, με πολλαπλά οφέλη, ένας αγώνας που προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρακινώντας τους νέους, όλες τις ηλικίες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όμως και τους εκατοντάδες εθελοντές που μοχθούν για την επιτυχία της διοργάνωσης».
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης: «Τέτοια σπουδαία αθλητικά γεγονότα «αναγεννούν» τον μαζικό αθλητισμό, παρακινώντας τους νέους μας, όλες τις ηλικίες, να ασχοληθούν ενεργότερα με τον μαζικό αθλητισμό. Από τέτοιου είδους διοργανώσεις αναδεικνύονται τα ταλέντα, οι αυριανοί πρωταθλητές. Συγχαρητήρια σε όλους για την προετοιμασία των αγώνων».
Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβιζάκης:”Η επιτυχια ειναι κάθε χρόνο μεγαλύτερη.Η γιορτή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης που πια δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός είναι και ένα πολιτιστικό γεγονός που προβάλλει την παράδοση της Κρήτης τον πολιτισμό της. Περισσότεροι από 400 εθελοντές προσφέρουν εντατικά για να διεξαχθεί με επιτυχία ο αγώνας και τους ευχαριστούμε πολύ. Εκτός Κρήτης συμμετειχαν 1000 αθλητές, και από το εξωτερικό 500».
Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης: «Ο ημιμαραθώνιος Κρήτης που για τέταρτη φορά διοργανώνεται στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας και στο Αρκαλοχώρι αποτελεί πλέον ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που υπερβαίνει την Κρήτη και τη χώρα μας με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών και από το εξωτερικό. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον αθλητικό σύλλογο, στους φορείς της περιοχής μας για την άψογη διοργάνωση που για τέταρτη φορά στέλνει το μήνυμα ότι και η ενδοχώρα του νόμου μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα όταν υπάρχει μεράκι και αγάπη σε αυτό που κάνεις. Θέλω να ευχαριστήσω εκτός από τους φορείς και τους δεκάδες εθελοντές που συμμετέχουν στη διοργάνωση και σε όλη τη διαδικασία που χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός».
Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης:Κάθε χρόνο η επιτυχια ειναι μεγαλύτερη.Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, μια γιορτή του αθλητισμού, συγχαίρω τον αθλητικό σύλλογο Αρκαλοχωρίου, όπου και φέτος με την συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα, χορηγών και εθελοντών μεριμνούν για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων,που οπως αποδεικνύεται ο θεσμός εχει εδραιωθεί και κάθε χρόνο ενδυναμώνεται”
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
Πρώτος “έκοψε” την κορδέλα του τερματισμού στον Ημιμαραθώνιο κάνοντας μάλιστα ρεκόρ διαδρομής- ο Αυστραλός Humerloc Douglas.
Πρώτος στα 5 χιλιόμετρα αναδειχθηκε ο Κωστας Δροσος,ενω στα 5 χιλιόμετρα γυναικών πρώτη ηταν η Μαρινα Μανιαδακη.
Πρώτος στα 10 χιλιόμετρα ανδρών ηταν ο Στ.Ζαγκανας και γυναικών πρώτη η Παναγιωτα Βλαχακη.

Ολα τα Αποτελέσματα με τους τρεις πρώτους νικητές ολων των αγωνων του Ημιμαραθωνίου Αρκαλοχωρίου αναμένεται απόψε να αναρτηθούν στα παρακάτω λινκ:

Χρηματοδότηση 300.000 ευρώ από τον Περιφέρεια για την «Επέκταση εργαστηρίου παρασκευής γευμάτων Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου-Ολοκλήρωση υποδομών»

Την σύμβαση με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ για την κατασκευή του έργου «Επέκταση εργαστηρίου παρασκευής γευμάτων Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου-Ολοκλήρωση υποδομών», υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Το έργο προβλέπει την επέκταση της υφιστάμενης δομής και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη κοινωφελούς έργου και στη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, στη δραστηριοποίηση φορέων για την προσφορά τους σε συνανθρώπους που αδυνατούν να αντιπαρέλθουν και σε βασικές ανάγκες της καθημερινότητας όπως η διατροφή τους.
Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, παρόντες ήταν επίσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου-Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Ανδρέα π. Σπυρίδων Φουκαράκης, μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη, ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας  (Πρότυπο Κατασκευαστική Α.Ε.) που θα υλοποιήσει το έργο Χαράλαμπος Αποστολάκης και υπηρεσιακά στελέχη.

«Οι Μέντορες». Πρωτοποριακό πρόγραμμα σχολικού προσανατολισμού Υλοποιεί η Περιφέρειας Κρήτης σε 50 σχολεία του νησιού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για 50 σχολεία της Κρήτης υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την στήριξη των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στην αναζήτηση ολοκληρωμένης πληροφόρησης για την επιλογή επαγγέλματος από τους κορυφαίους εκπροσώπους κάθε επαγγέλματος.
Οι Μέντορες, είναι άνθρωποι με μεγάλη επιτυχία στον επαγγελματικό τους τομέα. Είτε πρόκειται για καθηγητές πανεπιστημίων με διεθνή παρουσία και προβολή, είτε πρόκειται για επαγγελματίες που υπηρετούν τον τουρισμό, την γεωργία ή οποιοδήποτε άλλο κλάδο της οικονομίας οι οποίοι θα μεταφέρουν την εμπειρία για το επάγγελμά τους στους μαθητές των σχολείων.
Το πρόγραμμα το οποίο είναι εγκεκριμένο από το παιδαγωγικό ινστιτούτο, ξεκίνησε πιλοτικά από την Κρήτη και συνεχίζεται στο νησί με μεγαλύτερη ένταση και συμμετοχή. Χθες υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας δια βίου μάθησης και απασχόλησης και υπηρεσιακών στελεχών που υλοποιούν το πρόγραμμα.
«Σε 50 σχολεία του νησιού μας θα δοθούν από εξειδικευμένα στελέχη οι προτεραιότητες που πρέπει να έχουν τα παιδιά μας στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί το πρόγραμμα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαιδευσης γιατί προσπαθεί οι μαθητές να έχουν και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης κρίσιμη πληροφόρηση», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης εκτιμώντας πως το πρόγραμμα μπορεί να εξελιχθεί πολύ θετικά.
Όπως επεσήμανε κατά την υπογραφή της απόφασης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκαπίδευσης Γιώργος Τερζάκης, «Το πρόγραμμα αξιοποιεί ανθρώπους με υψηλό κύρος στη δουλειά τους, οι οποίοι προέρχονται απ’ όλο τον κόσμο. Έρχονται σε επαφή μαζί τους τα παιδιά και αναλύουν και συζητούν τα μυστικά του επαγγέλματος τους». Ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης για τη συνεργασία, τόνισε πως η συγκεκριμένη δράση εστιάζει στο σπουδαιότερο κομμάτι του επαγγελματικού προσανατολισμού που λείπει από την παραδοσιακή διαδικασία της εκπαίδευσης.
Από την πλευρά ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Παρασύρης επεσήμανε πως το πρόγραμμα αφορά κυρίως απομακρυσμένες σχολικές μονάδες σε επίπεδο Κρήτης, χαρακτήρισε το πρόγραμμα πολύ σημαντικό υπογραμμίζοντας πως «η επαφή των μαθητών και μαθητριών με μέντορες, ανθρώπους που έχουν καταξιωθεί στον χώρο τους και τα παιδιά, πέρα από τις πληροφορίες που έχουν από τον κοινωνικό περίγυρο για τα επαγγελματικά τους βήματα, θα έχουν και μια σημαντική επαφή με ειδικούς που θα τους δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για όσα θέλουν να κάνουν στο μέλλον», δήλωσε.
Την ευθύνη του προγράμματος έχει ο Κωνσταντίνος Φλουρής, Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Σύμβουλος Απασχόλησης, υπάλληλος του τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα βασίζεται σε ομαδικές συνεδρίες σε επίπεδο τάξης, όπου, μέσω της ιντερνετικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί και χρησιμοποιείται από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση TTP, οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν πεδία ενδιαφερόντων (για παράδειγμα, Φυσική, Aρχιτεκτονική, Tουρισμός κ.λπ.) και ανάλογα με το πεδίο να επιλέξουν και τον αντίστοιχο «μέντορα» που θα εκπροσωπήσει τον κλάδο. Επιπλέον, πριν από κάθε συνεδρία δημιουργούν την ατζέντα της συζήτησης, θέτοντάς του τις ερωτήσεις τους με βάση τα ενδιαφέροντά τους. Κατά τη διάρκεια της online video συνεδρίας της πλατφόρμας, ο «μέντορας» παρουσιάζει τον εαυτό του, την ακαδημαϊκή και επαγγελματική του πορεία, απαντάει στις ερωτήσεις που έχουν θέσει οι μαθητές εκ των προτέρων αλλά και σε αυτές που θέτουν εκείνη τη στιγμή. Ταυτόχρονα, η συνεδρία καταγράφεται σε βίντεο και με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια «βιντεο-βιβλιοθήκη» για κάθε σχολείο ξεχωριστά. Η ύπαρξη της βιβλιοθήκης αυτής δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ξαναδούν οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν τις συνεδρίες τους.



"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022