"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

U.S. Department of State Weekly Digest Bulletin





Croatia Statehood Day
05/30/2022
Croatia Statehood Day
05/30/2022 12:01 AM EDT



Antony J. Blinken, Secretary of State

On behalf of the United States of America, I congratulate the people of Croatia as you celebrate your Statehood Day.

As highlighted during our Strategic Dialogue held in March, the United States looks forward to further deepening our people-to-people connections, strengthening trade and investment ties, enhancing energy security, confronting the climate crisis, and working together to address regional and global challenges, including Putin’s unprovoked, unjust, and premeditated war against Ukraine.

At the dawn of our diplomatic relationship 30 years ago, we were proud to stand with Croatia. We are proud to stand with Croatia today as NATO Allies, Transatlantic partners, and as two peoples tied strongly to one another by shared values and unbreakable bonds of friendship.




U.S. Special Envoy to Advance the Human Rights of LGBTQI+ Persons Stern’s Travel to Lithuania, the Netherlands, and Sweden
05/30/2022

U.S. Special Envoy to Advance the Human Rights of LGBTQI+ Persons Stern’s Travel to Lithuania, the Netherlands, and Sweden
05/30/2022 12:02 PM EDT

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Χίου

 

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2022

 

 

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και Βουλευτών

της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Χίου

 

Ένας νέος κύκλος επισκέψεων κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, άνοιξε πριν λίγες μέρες. Στόχος των περιοδειών υψηλόβαθμων στελεχών και μελών του κόμματος, είναι η προβολή του κυβερνητικού έργου, που υλοποιείται υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και η επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Επόμενη στάση ήταν η Χίος. Σε αυτή την τρίτη κατά σειρά επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, μαζί με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή του Νομού, κ. Νότη Μηταράκη και τους Βουλευτές κ.κ., Νόνη Δούνια, Χρήστο Κέλλα και Περικλή Μαντά, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο που υλοποιείται στην περιοχή.

Οι υπουργοί και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησαν με μέλη της διοίκησης και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χίου, επισκέφθηκαν το χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στην περιοχή της ΒΙΑΛ, είδαν από κοντά τις εργασίες που εκτελούνται στο χώρο του υπό ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου και του αεροδρομίου και συνομίλησαν με τους υπευθύνους του Κέντρου Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας στην περιοχή Καλλιμασιά.





Ακόμα τα στελέχη της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας συμμετείχαν σε μια ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Χίου, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Προέδρου της, Λευτέρη Μπλάτζιου και με την παρουσία στελεχών από όλο τον νομό.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλέυρης, ανέφερε σε δηλώσεις του: «Ως  κυβερνητικό κλιμάκιο επισκεφθήκαμε τη Χίο στο  πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιούνται προκειμένου να ακούμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να βλέπουμε την πρόοδο του κυβερνητικού έργου. Είδαμε την πρόοδο του αεροδρομίου που είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι ένα έργο που συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Αντίστοιχα το Δικαστικό Μέγαρο που χρόνιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο έργο για την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου. Παραλληλα επισκεφθήκαμε το Κέντρο Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας που έχει γίνει μία πολλή ωραία σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα. Μαζί με τον Νότη Μηταράκη πήγαμε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Χίου. Είναι χώροι φιλοξενίας χαμηλής πίεσης συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα που φυλάσσονται και στο πλαίσιο του Διεθνούς δικαίου ξεχωρίζουμε αυτούς που πραγματικά χρήζουν προστασίας και όσοι δεν χρήζουν της προστασίας του πρόσφυγα δεν υπάρχει είσοδος προς τη χώρα.  Προφανέστατα ως υπουργός Υγείας πραγματοποίησα συναντήσεις στο νοσοκομείο της Χίου όπου σε γενικές γραμμές βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο με προβλήματα που υπάρχουν συνολικά σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε με κίνητρα που θα δοθούν στους γιατρούς με προκηρύξεις που θα είναι στοχευμένες στις άγονες περιοχές. Αντίστοιχα υπάρχει ένα πλαίσιο χρηματοδότησης ύψους 250 εκ. ευρώ για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που τα Κέντρα Υγείας της περιοχής έχουν ενταχθεί αλλά και 350 εκ για δευτεροβάθμιες δομές που είναι το νοσοκομείο της Χίου. Μέσα στην προκήρυξη για 4.000 θέσεις νοσηλευτών καλύπτονται οι ανάγκες που μας έχει υποδείξει το νοσοκομείο της Χίου καθώς επίσης και στο ιατρικό προσωπικό με κυρίαρχο θέμα των ογκολόγο που θα προκηρυχθεί η θέση.  Γνωρίζω το πρόβλημα που υπάρχει στο ΕΚΑΒ και ήδη ενημέρωσα κα τους ανθρώπους υγείας και στην προκήρυξη των 910 θέσεων για λοιπό προσωπικό έχει προβλεφθεί θέσεις για διασώστες και οδηγούς αλλά θα υπάρξει και εκτάκτως με επικουρικό προσωπικό που θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες θέσεις οδηγών για να λυθεί το θέμα που υπάρχει  και δεν αφορά μόνο τη Χίο αλλά και άλλα μέρη».

KREMLIN's latest

 Weekly information newsletter from the official website of the President of Russia kremlin.ru.

May 30 − June 6, 2022

NORWAY's latest

 

Your news alert

Week 23

The Norwegian Statement at the Stockholm +50 Conference

Speech/statement | 03/06/2022 | Ministry of Climate and Environment

Held by the Norwegian Minister of Climate and Environment at the Stockholm + 50 conference. 2nd of May 2022.

By Klima- og miljøminister Espen Barth Eide

News alert about: Climate and environment

Wounded soldiers from Ukraine to Norway

Press release | 01/06/2022 | Ministry of Justice and Public Security

The Norwegian Government has decided to bring wounded soldiers from Ukraine to Norway for medical evacuation and treatment at Norwegian hospitals.

News alert about: European policy

Statement at debate on food security and nutrition

Speech/statement | 26/05/2022 | Ministry of Foreign Affairs

Minister of International Development Anne Beathe Tvinnereim's statement at a debate on food security and nutrition at the Continental Humanitarian Summit, Malabo, Equatorial Guinea 26 May.

By Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim | Malabo, 26 May

News alert about: Food

About the EEA Agreement

Speech/statement | 23/05/2022 | Ministry of Foreign Affairs

Minister of Foreign Affairs Anniken Huitfeldt's statement on the EEA Agreement at the EEA Council meeting in Brussels 23 May.

By Utenriksminister Anniken Huitfeldt | Brussels, 23 May

News alert about: European policy

Life Skills: Ξεκινάει ο πρώτος κύκλος δίμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Life Skills: Ξεκινάει ο πρώτος κύκλος δίμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης

Πάνω από 55 συμμετέχοντες θα απασχοληθούν συνολικά σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο σε όλη την Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα του British Council

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2022.


 Ο πρώτος κύκλος της δίμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης  που διοργανώνεται σε όλη την Ελλάδα, μέσω του καινοτόμου  προγράμματος Life Skills που εκπονεί το British Council με χρηματοδότηση της HSBC, ξεκινάει.  Το British Council έχοντας σκοπό να συμβάλλει στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα, δίνει την ευκαιρία σε νέους συμμετέχοντες (18  έως 30 ετών) να ζήσουν την εμπειρία  πως είναι να εργάζονται σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο αναλαμβάνοντας πρακτικά καθήκοντα και οργανωτικές θέσεις


Το πρόγραμμα θα δώσει στους νέους πρόσβαση στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων, ευκαιριών για δικτύωση, επαφές με επαγγελματίες του κλάδου των κοινωνικών επιχειρήσεων αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους. Η πρακτική άσκηση συνοδεύεται από επιπλέον εκπαίδευση σε πρακτικά ζητήματα που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να προσαρμοστούν ταχύτερα στους οργανισμούς τους, όπως διαχείριση social media και project management, αλλά και μια πρώτη γνωριμία με τον συναρπαστικό κόσμο των κοινωνικών επιχειρήσεων και του κοινωνικού αντικτύπου. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν τακτική επικοινωνία με καθορισμένο μέντορα, ο οποίος θα τους συμβουλεύει και θα τους καθοδηγεί στα πρώτα τους βήματα.

Στο πρόγραμμα παίρνουν μέρος κοινωνικοί φορείς και επιχειρήσεις από όλα τα μέρη της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Κρήτη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τομέων εργασίας της κοινωνικής οικονομίας.  Μετά το τέλος του πρώτου κύκλου θα επακολουθήσει και δεύτερος κύκλος πρακτικής άσκησης με καινούριους συμμετέχοντες  με τις θέσεις να ανακοινώνονται σύντομα από το British Council.

Επιπλέον μέσω του προγράμματος, συνεχίζεται να διεξάγεται με επιτυχία και η σειρά από εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέσεις  που είναι ανοιχτές για περισσότερους από 1.700  νέους σε όλη την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία σειρά από Start-up Bootcampsόπου οι ωφελούμενοι της πρακτικής άσκησης θα βρεθούν μέσα σε ένα καινοτόμο περιβάλλον συνεργασίας και καινοτομίας μαζί με άλλους νέους υποψηφίους.

Centers for Disease Control and Prevention,update

 

CDC Centers for Disease Control and Prevention CDC 24/7: Saving Lives, Protecting People
June 6, 2022
This message includes updates on the COVID-19 response from CDC. The COVID-19 Outbreak is a rapidly evolving situation and information will be updated as it becomes available.

Understanding How COVID-19 Vaccines Work


When germs, such as the virus that causes COVID-19, invade our bodies, they attack and multiply. This invasion, called an infection, is what causes illness.

Different types of vaccines work in different ways to offer protection. But with all types of vaccines, the body is left with a supply of “memory” T-lymphocytes as well as B-lymphocytes that will remember how to fight that virus in the future.

Sometimes after vaccination, the process of building immunity can cause symptoms, such as fever. These symptoms are normal and are signs that the body is building immunity.

Talk to a doctor about taking over-the-counter medicine, such as ibuprofen, acetaminophen, aspirin (only for people age 18 or older), or antihistamines for any pain and discomfort experienced after getting vaccinated.

Free COVID-19 Self-Tests


Residential households in the U.S. are now eligible for another order of free COVID-19 self- tests on USPS.com.
  • Each order now includes 8 rapid antigen COVID-19 tests
  • Your order will come in 2 separate packages (4 tests in each package), each with its own tracking number
  • Packages will ship free
Self- tests for COVID-19 give rapid results and can be taken anywhere, regardless of your vaccination status or whether or not you have symptoms.

They give your result in a few minutes and are different from laboratory-based tests that may take days to return your result.

Helpful videos to watch: 

Vaccination For Children Who Are Moderately or Severely Immunocompromised


Children ages 5 through 11 years who are moderately or severely immunocompromised should receive a total of 4 doses of Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine to stay up to date.

The 4 doses include a primary series of 3 doses, plus 1 booster (4th dose), given on the schedule shown below.

Primary series number of doses: 3 doses
Timing:
  • 2nd dose given 3 weeks (21 days) after 1st dose
  • 3rd dose given at least 4 weeks (28 days) after 2nd dose
Booster number of doses: 1 dose
Timing:
  • Given at least 3 months after 3rd dose
CDC does not recommend 2nd boosters for anyone in this age group at this time

COVID Data Tracker Weekly Review


Everyone ages 5 years and older in the U.S. is now eligible for a COVID-19 vaccine booster. Most children ages 5 to 11 years old should get their booster 5 months after they finish their initial vaccination series. 


COVID-19 Community Levels


CDC uses COVID-19 Community Levels to determine the disease’s impact on counties and recommend prevention measures.


CDC also tracks cases, laboratory tests, vaccinations, deaths, and other pandemic data and provides them on our COVID Data Tracker.



CDC FacebookCDC TwitterCDC Streaming HealthCDC Instagram

Centers for Disease Control and Prevention

1600 Clifton Rd   Atlanta, GA 30329   1-800-CDC-INFO (800-232-4636)   TTY: 888-232-6348

Έρευνα της Sitecore «Sitecore Brand Authenticity»: Εντυπωσιακά συμπεράσματα για την συμπεριφορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

 Έρευνα της Sitecore  «SitecoreBrandAuthenticity»: Εντυπωσιακά συμπεράσματα για την συμπεριφορά των καταναλωτών στην Ελλάδα  

 

Μόνο το 30% των Ελλήνων αγοραστών έχουν επιστρέψει σε ένα brand  που είχαν ορκιστεί να μην ψωνίσουν ποτέ ξανά, με το κόστος, την εξυπηρέτηση πελατών και την ευκολία να παίζουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις τους

 

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2022 - Η Sitecoreο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή λογισμικού διαχείρισης ολοκληρωμένης ψηφιακής εμπειρίας, παρουσιάζει την νέα έρευνα «Sitecore Brand Authenticity Report» 2022, η οποία διεξήχθη με τη συμμετοχή 1070 καταναλωτών από την Ελλάδα και από την οποία προκύπτουν εντυπωσιακά αποτελέσματα για τα ελληνικά brands.  H Sitecore πραγματοποίησε την έρευνα για να βοηθήσει τις εταιρείες να κατανοήσουν τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των καταναλωτών, αλλά και για να αναδείξει τους λόγους που πρέπει τώρα να δημιουργήσουν στρατηγικές ενσυναίσθησης και εξατομικευμένης εμπειρίας.

 

Συνολικά οι Έλληνες καταναλωτές επιθυμούν τα brands να θυμούνται τις προηγούμενες αλληλεπιδράσεις τους, με το 71% να απαιτεί από ένα brand να δείχνει ενσυναίσθηση και κατανόηση για να χτίσει μια ισχυρότερη σχέση. 6 στους 10 θέλουν να συνδεθούν με ένα brand σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα για τα ελληνικά brands να εγκαταλείψουν τις παλιές πρακτικές και να υιοθετήσουν μια διαφορετική αληθινή συναισθηματική προσέγγιση για να εξασφαλίσουν την ικανοποίηση των πελατών.

 

Τα ελληνικά brands στερούνται μιας ουσιαστικής αξίας για τον καταναλωτή: το Brand Loyalty

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το Brand Loyalty δεν αποτελεί έναν σταθερό στόχο στην Ελλάδα. Μόλις το 18% των καταναλωτών εμφανίζεται να περιγράφει τον εαυτό του ως "οπαδό" του αγαπημένου του brand, ενώ μόνο το 10% δηλώνει ότι είναι "μέλος μιας κοινότητας". Από την άλλη, μόλις το 4% δηλώνει ότι είναι influencer ή υποστηρικτής του αγαπημένου του brand, με τους κλάδους των καταναλωτικών αγαθών, της καταναλωτικής τεχνολογίας και της υγείας και ευεξίας δημιουργούν το μεγαλύτερο brand loyalty.

Επίδομα ρεύματος: Από τις 14 Ιουνίου οι αιτήσεις

 

Αθήνα, 07 Ιουνίου 2022
Δελτίο Ενημέρωσης
Νο. 1544



Επίδομα ρεύματος: Από τις 14 Ιουνίου οι αιτήσεις – Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Μετά τις 14 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την αποζημίωση από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό...

Περισσότερα

Γ. Χατζηθεοδοσίου στη “Ναυτεμπορική”: Οι επιπτώσεις της ακρίβειας στον τουρισμό

Άρθρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά, στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική” (7/6/2022)....

Περισσότερα

Ανάπτυξη 7% το α’ τρίμηνο του 2022

Ισχυρή ανάπτυξη της τάξης του 7% παρουσίασε η οικονομία το α’ τρίμηνο φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο...

Περισσότερα

Το Ε.Ε.Α. στην ημερίδα του σωματείου καταστηματαρχών κουρέων κομμωτών νομού Αττικής «Ο Ερμής» για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έδωσε το “παρών” στην ημερίδα που διοργάνωσε το σωματείο καταστηματαρχών κουρέων κομμωτών νομού Αττικής «Ο Ερμής»,...

Περισσότερα

ΟΑΕΔ: Δεύτερος κύκλος αιτήσεων για την πρόσληψη 4.000 ανέργων

Δεύτερος κύκλος αιτήσεων για την πρόσληψη 4.000 ανέργων προκηρύχθηκε από τον ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις αυτού του κύκλου υποβάλλονται έως...

Περισσότερα

Ν. Κογιουμτσής στο Bluesky: “Φρένο” στην αγορά λόγω της ακρίβειας

Για μείωση της κατανάλωσης στην αγορά, με βάση τις προσλαμβάνουσες από όλη την Ελλάδα, έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος του...

Περισσότερα

Δ. Γαβαλάκης στο asfalisinet.gr: Οι ψηφιακές αλλαγές στη διανομή γίνονται χωρίς την ουσιαστική συνεισφορά της διαμεσολάβησης και την τήρηση όλων των κανόνων

Ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (Ε.Ε.Α) και επικεφαλής της επιτροπής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης του...

Περισσότερα

Νέα από το e-forologia.gr (6/6/2022)

Άρθρα Περιπτώσεις αφορολόγητων ποσών που αποκτούνται από πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα Ερωτήματα Επιχείρηση απαλλασσόμενη του ΦΠΑ πως αντιμετωπίζει...

Περισσότερα

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022