"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
18/4/2024
Χθες 2327  Αυτόν τον μήνα 38947  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: European Council conclusions, 17 and 18 April 2024..-Σε ισχύ από τις 22 Απριλίου το «Καλάθι των Νονών».....-European Council conclusions on Ukraine, the Middle East and Türkiye..-Eurogroup President Paschal Donohoe will represent the Eurogroup at the Spring Meetings of the IMF and World Bank Group in Washington, DC..-CDU latest..- SPD latest..- Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη .....- Ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη..-Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού,ενημέρωση..-Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική Σημαία, τα οποία ναυλοχούν σε Ελληνικά λιμάνια.....-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,πρόσφατο αξιόλογο έργο.....-Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ενημέρωση

29.5.20

KΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ

Ο Υπουργός Χ. Θεοχάρης και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ.Μ. Κόνσολας ξεκαθαρίζουν ότι ο ελληνικός τουρισμός «ξανά-ανοίγει» τις πύλες του, σταδιακά, με υγειονομική ασφάλεια και προσοχή, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες στη χώρα μας.

Ξανά-ανοίγει σε όλη τη χώρα με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Η υγειονομική ασφάλεια εδράζεται στους τέσσερεις πυλώνες του σχεδίου Restart Tourism οι οποίοι είναι:

Πρώτον, η προσεκτική επιλογή των χωρών προέλευσης τουριστών με υγειονομικά κριτήρια,

δεύτερον, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα επιτρέψουν τη συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης από τους ειδικούς,

τρίτον, τα ανακοινωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που εξασφαλίζουν τη μείωση της διασποράς της νόσου και

τέταρτον, η υγειονομική θωράκιση κάθε προορισμού ώστε να μην εκτεθούν σε κίνδυνο ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι ούτε οι επισκέπτες, ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ και κάθε συναρμόδια υπηρεσία να ενισχυθεί κάθε προορισμός.

Ξανά-ανοίγουμε με την γνώση πως όλοι, όπου και να διαλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους θα έχουν την φροντίδα που χρειάζονται.

Η κυβέρνηση δεν κάνει εκπτώσεις, ούτε στην ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών ούτε στο άνοιγμα της οικονομίας.

Ο ελληνικός τουρισμός, με ενότητα, σχέδιο και πολλή δουλειά από όλους μας, θα ξεπεράσει και αυτή την πρωτόγνωρη, εξωγενή, περιπέτεια.
                                                                             
29.05.2020

Συνέντευξη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στον Richard Quest στο CNN

Στην Ελλάδα που επίσης ανοίγει πάλι. Θα επανεκκινήσει τον τουρισμό. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο είναι σχεδιασμένο με πρακτικό τρόπο για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Ο Χάρης Θεοχάρης, ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού, είναι μαζί μου τώρα. Κύριε Θεοχάρη, ευχαριστούμε που ήλθατε στην εκπομπή μας. Κοιτάζοντας την πρόταση την οποία θέτετε σε εφαρμογή .Από τη Δευτέρα ήρθησαν οι περιορισμοί για τα σκάφη αναψυχής, την 1η Ιουνίου θα αρθούν οι περιορισμοί για τα κάμπινγκ. Μετά προχωράτε... έως τις 15 Ιουλίου, στη σταδιακή άρση όλων των περιορισμών. Πώς περιμένετε ότι θα γίνουν όλα αυτά ;


Είναι χαρά μου να είμαι μαζί σας. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Βεβαίως, συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα: Αίρουμε σταδιακά τους εσωτερικούς περιορισμούς, καφετέριες, όπως αναφέρατε, η ακτοπλοΐα έχει ήδη αρχίσει να επαναλειτουργεί, αν και με το 50% της χωρητικότητά της και αίρουμε τους περιορισμούς στα σχολεία κλπ. Το ίδιο ισχύει και για τον εσωτερικό τουρισμό, σκάφη αναψυχής, κάμπινγκ, και για ξενοδοχεία και στο τέλος τα πάντα θα επαναλειτουργούν. Και από τις 15 Ιουνίου προχωρούμε στη σταδιακή άρση των εξωτερικών περιορισμών στα σύνορα. Θα ξεκινήσουμε με τα δύο μεγάλα αεροδρόμια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από τις 15 Ιουνίου και με περιορισμένο κατάλογο χωρών και τέλος με τις περισσότερες χώρες σε όλα τα αεροδρόμια μας από την 1η Ιουλίου.



Ας έχουμε στο νου μας αυτό που μόλις είπατε: Καθώς προετοιμάζεστε, θα έχετε αυτές τις “αερογέφυρες” που είναι σημαντικές από εγκεκριμένες χώρες και ο τρόπος που αυτές θα εφαρμοστούν. Είναι διμερείς μετακινήσεις που θα επιτρέψουν ελεύθερη ροή επιβατών από χώρες όπως η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, που εξετάζονται. Αυτοί που θα έρχονται μέσω των “αερογεφυρών” θα μπορούν να αποφύγουν την υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα. Είναι αυτό συνετό; Διότι πρόσεξα ότι είναι μέρος του σχεδίου σας να μην έχετε υποχρεωτικά τεστ και υποχρεωτική καραντίνα για αυτούς τους επιβάτες που θα φτάνουν στη χώρα.



Όπως γνωρίζεις, Ρίτσαρντ, από την πρώτη μέρα ο Πρωθυπουργός μας και όλη η κυβέρνηση ζήτησαν από τους ειδικούς της υγείας να μας καθοδηγήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Και αυτό εξακολουθούμε να κάνουμε. Το σχέδιό μας για την επανεκκίνηση του τουρισμού είναι συνολικό ως προς αυτό που κάνει και μέσω της καθοδήγησης αυτών των ειδικών έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα, για να διασφαλίσουμε τα ταξίδια χωρίς ρίσκο. Αυτό σημαίνει, πρώτον, ότι επιτρέπουμε ταξιδιώτες μόνο από συγκεκριμένες χώρες που οι ειδικοί στην υγεία μας λένε ότι πρέπει να επιτρέψουμε, διότι αυτό μειώνει το ρίσκο. Δεύτερον, κάνουμε εκτενείς, αλλά δειγματοληπτικούς, ελέγχους, για να διασφαλίσουμε ότι παρακολουθούμε την κατάσταση. Τρίτον, ενισχύσαμε με πόρους τις περιοχές όπου θα είναι οι τουρίστες, ώστε το σύστημα υγείας μας να μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε ενδεχόμενο. Και τέταρτον, έχουμε πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στη λειτουργία, σε κάθε βήμα, στο ταξίδι, στα ξενοδοχεία κλπ. για να διασφαλίσουμε ότι δε θα υπάρξει διάδοση της νόσου.



Εντάξει, αυτές είναι σπουδαίες πολιτικές εάν εφαρμοστούν και λειτουργήσουν καλά. Ωστόσο, η χώρα έχει κάνει τόσο καλή δουλειά με την κρίση μέχρι τώρα. Δεν το ρισκάρετε αυτό; Διότι, βασικά, ο τρόπος που "ανοίγετε" δείχνει ότι το κύριο πλάνο σας είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση και η διενέργεια διαγνωστικών τεστ.



Λοιπόν, ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας μας; Τρία μέρη, εάν θέλετε: η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού μας που πήρε τη δύσκολη απόφαση τόσο νωρίς, η αποτελεσματικότητα της υπόλοιπης κυβέρνησης, του δημοσίου τομέα και του προσωπικού της πρώτης γραμμής, που είχαν το καθήκον να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, και η υπευθυνότητα του κόσμου που διασφάλισε ότι όλοι συμμορφωνόμαστε στους κανόνες. Αυτά τα τρία στοιχεία θα είναι εκεί και από την επόμενη ημέρα. Επομένως, αυτό δεν αφορά απλώς το παρελθόν, αφορά επίσης το μέλλον. Ο τρόπος που έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε [... την υγεία ... ] των πολιτών μας, με τον ίδιο τρόπο θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε. Έτσι λοιπόν, θα είμαστε σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία, και κάθε τμήμα του συστήματος θα λειτουργήσει για να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών μας και των ταξιδιωτών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΣΤΟ LINK:

https://youtu.be/afa01RUXoJU

29.5.2020

Ανακοινώνεται η λίστα με τις χώρες, που από τις 15 Ιουνίου, «ανοίγουν τα σύνορα» για τους τουρίστες , με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η λίστα με τις 29 χώρες, διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στους επισκέπτες από τις παρακάτω χώρες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος.

Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

H λίστα, η οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

Αναλυτικά η λίστα των χωρών είναι η ακόλουθη:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:Τοποθετήσεις στην Επιτροπή Περιβάλλοντος




Τοποθετήσεις στην Επιτροπή Περιβάλλοντος


Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος τοποθετήθηκε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης για την την ευρωπαϊκή στρατηγική για την βιοποικιλότητα, την αγροτική πολιτική "Από το χωράφι-στο ράφι" και το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου των Αθηνών.

Ο κ. Αρβανιτίδης τόνισε την μεγάλη ευκαιρία που έχει η χώρα μας, ώστε με το πακέτο των 33 δις ευρώ ρευστότητας που δικαιούμαστε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει ενός σχεδίου να «τρέξουμε» την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα εισάγοντας τις νέες τεχνολογίες και ψηφιακές υποδομές μαζί με την προστασία της βιοποικιλότητας στην αγροτική παραγωγή και ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Στο Κίνημα Αλλαγής μιλάμε για μια «πράσινη-ευφυή-γεωργία» με στόχο την προσαρμογή στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας".

Παράλληλα, σημείωσε τις θετικές πλευρές των ανακοινώσεων για την ολοκλήρωση του μεγάλου περιπάτου των Αθηνών θα πρέπει όμως να υπάρξουν και κίνητρα για επιστροφή των κατοίκων, που μια πόλη σαν την Αθήνα θα πρέπει να επιδιώκει να τους ξαναφέρει στο κέντρο της, διασφαλίζοντας ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον (ατμοσφαιρική ρύπανση, εγκληματικότητα κλπ). Και σε αυτή την κατεύθυνση "δυστυχώς δεν έχουμε δει ούτε ακούσει κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία" όπως ανέφερε ο κ. Αρβανιτίδης καθώς και ότι "καλοί οι ποδηλατόδρομοι, οι πεζοδρομήσεις και η απελευθέρωση του κέντρου από τα ΙΧ αλλά αφού έχουν προηγηθεί συγκοινωνιακές και άλλες μελέτες και διαβούλευση με του κατοίκους."

#kinima_allagis #farmtofork #Athens


ΠΟΞ:Δευτέρα ανοίγουμε και δεν έχουμε πάρει ακόμη «αριθμό πρωτοκόλλου λειτουργίας»


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
Σταδίου 24, 105 64 Αθήνα
Τηλ. 210-3312535-36, Φαξ.210-3230636
www.hhf.gr        info@hhf.gr

Αθήνα, 30 Μαϊου 2020


Δήλωση κ. Γρ. Τάσιου: Δευτέρα ανοίγουμε και δεν έχουμε πάρει ακόμη «αριθμό πρωτοκόλλου λειτουργίας»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επανεκκίνηση της λειτουργίας των ξενοδοχείων από την ερχόμενη Δευτέρα 1ηΙουνίου 2020, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, δήλωσε τα εξής:

«Αναμένοντας τα πρωτόκολλα…
Δύο ημέρες πριν την εξαγγελθείσα ημερομηνία επαναλειτουργίας των ελληνικών ξενοδοχείων τα υγειονομικά πρωτόκολλα αγνοούνται, στα εργασιακά οι ξενοδόχοι είμαστε χαμένοι στη μετάφραση και ως προς το σοβαρόζήτημα της ρευστότητας τα Μέλη μας ψάχνουν ακόμα να βρουν τα εκατομμύρια που δανείζουν οι Τράπεζες. Όπως φαίνεται, την 1η Ιουνίου μόνο τα παράνομα καταλύματα και τα ακίνητα που μισθώνονται βραχυχρόνια θα είναι σε θέση να υποδεχθούν πελάτες. Άλλωστε αυτά, όπως φαίνεται, μάλλον θεωρούνταιπερισσότερο ασφαλήακόμα και μέσα στην πανδημία, για αυτό και αφήνονται να λειτουργούν χωρίς υγειονομικούς όρους και το κυριότερο: δεν έχουν μπουφέ…»


Fake news για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»


Αθήνα 30.5.2020

Fake news για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»
(social media, ΜΜΕ)

Σχετικά με δημοσιεύματα και αναρτήσεις περί δήθεν κλεισίματος του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», διευκρινίστηκαν άμεσα από το Υπουργείο Υγείας τα εξής:

Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό του Αγία Σοφία όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά ανακαινίζεται, εκσυγχρονίζεται και ενισχύεται χάρη σε μεγάλη δωρεά από τον ιδιωτικό τομέα. Οι εργασίες ανακαίνισης έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έκτοτε, τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης, αντιμετωπίζονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους από το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», του οποίου η φήμη για τις επεμβάσεις καρδιάς είναι διεθνής. Από τη στιγμή που έχει αρθεί η αναστολή των τακτικών χειρουργείων, η λίστα των τακτικών χειρουργείων που εκκρεμούν, εξετάζεται από ομάδα γιατρών του Ωνασείου έτσι ώστε όσα πρέπει, να πραγματοποιούνται άμεσα. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να σημειωθεί ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», υποδέχεται όλα τα περιστατικά COVID-19 ανηλίκων. Αν σταματούσε η λειτουργία της ως ΜΕΘ-COVID προκειμένου να εξυπηρετεί τακτικά χειρουργεία, αυτό θα είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει στη Νότια Ελλάδα ΜΕΘ Παίδων για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.


Fake news για τη Μονάδα Μαστού του Γενικού Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»
(social media, ΜΜΕ)

Όσοι διασπείρουν fake news περί δήθεν κλεισίματος της μονάδας μαστού του Γενικού Νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου αναφέρονται σε μια απόφαση της διορισμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ διοικήσεως του νοσοκομείου η οποία έχει ανακληθεί από το Υπουργείο Υγείας. Η απόφαση αφορούσε τη συγχώνευση της Μονάδας με τη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, και πάρθηκε από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Ευαγγελία Παππά (επιλογή Πολάκη, θητεία ως το 2021) και τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κα Ευτυχία Κούκκου. Για την συγκεκριμένη απόφαση, δεν είχαν ενημερωθεί ούτε η αρμόδια 1η Υγειονομική Περιφέρεια, ούτε το Υπουργείο Υγείας!

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Νοσοκομείου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή να ανακληθεί και να συνεχίσει κανονικά η αυτόνομη λειτουργία της Μονάδας Μαστού.


Fake news για τον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη
(στελέχη ΣΥΡΙΖΑ, social media, ΜΜΕ)

Η Αντεγκληματική και Σωφρονιστική πολιτική δεν ασκείται με όρους επικοινωνίας και πιέσεων, από όποια πλευρά και εάν προέρχονται.
Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης ήταν ο βασικός υποκινητής της εξέγερσης στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς διέδιδε ψευδώς φήμες περί ύπαρξης κρούσματος κορονοϊού στο κατάστημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την στάση εργασίας των εργαζόμενων κρατουμένων στα μαγειρεία, προκαλώντας έτσι προβλήματα στη σίτιση του συνόλου των κρατουμένων και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Κρίθηκε αναγκαίο για την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, ο κρατούμενος Δημάκης να απομακρυνθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η μεταγωγή του πραγματοποιήθηκε στις 17/04 στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, καθόσον, το εν λόγω κατάστημα διαθέτει υποδομή για τηλεκπαίδευση και εκεί θα μπορούσε να συνεχίσει ανεμπόδιστα τις σπουδές του. Σημειώνουμε ότι από τις 26/03 αποφασίστηκε από το ΕΚΠΑ η τηλεκπαίδευση ως αποκλειστικός τρόπος παροχής εκπαιδευτικού έργου μέχρι και το τέλος του εξαμήνου, αποκλείοντας την φυσική παρουσία. Στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών πραγματοποιούν σήμερα τηλεκπαίδευση 5 κρατούμενοι. Παρά την υπάρχουσα υποδομή, ο Δημάκης αρνήθηκε πεισματικά την παρακολούθηση των μαθημάτων του, καθόσον, όπως δια μέσου του συνηγόρου του διεμήνυσε, δεν ήθελε με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσει την απομάκρυνσή του από την Αθήνα. Μόλις οι συνθήκες επιστροφής του ήταν ώριμες, το συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του κρατουμένου, αποφάσισε την επιστροφή του στον Κορυδαλλό. Συγκεκριμένα μετήχθη σε ειδικό χώρο του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού ΙΙ στις 09/05, προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού, για την ασφάλεια του ίδιου, των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Αυτά προϋπόθεταν την παραμονή του επί
14ήμερο σε ειδικό χώρο απομόνωσης. Παρόλο που, ομοίως, το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού ΙΙ παρέχει την δυνατότητα της τηλεκπαίδευσης, ο Δημάκης ηρνείτο επίμονα να παρακολουθήσει τα μαθήματά του, δηλώνοντας ότι θέλει μόνο να επιστρέψει στο κελί του στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι. Σε όλα τα στάδια των μεταγωγών του και σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης από τα οποία διήλθε, τηρήθηκαν στο ακέραιο όλοι οι κανόνες που διέπουν τόσο το πλαίσιο λειτουργίας των φυλακών όσο και το πλαίσιο ατομικών δικαιωμάτων των κρατουμένων, παρέχοντας του εν προκειμένω πλήρη, καθολική και κανονική πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. Εν ολίγοις, εμπόδιο για τις σπουδές του Βασίλη Δημάκη δεν υπήρξε ποτέ η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και η Κυβέρνηση, αλλά αποκλειστικά ο ίδιος ο κρατούμενος.


Fake news για το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία: Η κυβέρνηση μείωσε τους μισθούς 20%
(ανακοινώσεις & δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, ΜΜΕ, social media)

O μηχανισμός αναπλήρωσης του μισθού ΣΥΝεργασία είναι ένα έκτακτο, μη οριζόντιο, προσωρινό αλλά αναγκαίο μέτρο για να αναπληρώνεται ο μισθός του εργαζόμενου στην περίπτωση που ο εργοδότης του ασκήσει το δικαίωμα περιορισμού του χρόνου εργασίας του μέχρι και 50%. Το δικαίωμα δηλαδή της εκ περιπτροπής απασχόλησης που έχει και είχε πολύ πριν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πολύ πριν τον Covid και πολύ πριν την διακυβέρνηση Μητσοτάκη, συγκεκριμένα από το 1990. Δικαίωμα η άσκηση του οποίου από τις επιχειρήσεις αυξήθηκε κατακόρυφα στην Ελλάδα επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες παγκόσμιας και πανευρωπαϊκής ανάπτυξης, καθιστώντας την μερική και την εκ περιτροπής απασχόληση κυρίαρχες χωρίς φυσικά κανένα αντίστοιχο πλαίσιο προστασίας και αναπλήρωσης μισθού τότε. Η ΣΥΝεργασία έρχεται όχι μόνο να αναπληρώσει το μισθό όποιου εργαζομένου ενταχθεί στο συγκεκριμένο πλαίσιο αλλά και να εγγυηθεί και για την θέση εργασίας του καθώς για όσο διάστημα ο εργαζόμενος βρίσκεται σε καθεστώς μειωμένης απασχόλησης, ο εργοδότης ΔΕΝ επιτρέπεται να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας ούτε σε μείωση του ύψους της αμοιβής του εργαζομένου. Ενώ, προϋπόθεση για τη ένταξη στο πρόγραμμα είναι και η μη μεταβολή της σχέσης εργασίας του εργαζομένου καθώς μετά τη λήξη του προγράμματος ο εργαζόμενος επιστρέφει στην πρότερη μισθολογική και εργασιακή σχέση που είχε με την επιχείρηση.

Στην περίπτωση που ο εργοδότης θέλει να εντάξει έναν εργαζόμενό του στο καθεστώς της ΣΥΝεργασίας, τότε θα μεταβληθεί το ωράριο του εργαζόμενου σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει το 50%, όπως γινόταν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες με όσους εργαζόμενους μετέβαλλαν τη σχέση εργασίας τους από πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής. Η διαφορά είναι ότι τωρα για πρώτη φορά το κράτος έρχεται να ενισχύσει τον εργαζόμενο αυτό καλύπτοντας το 60% της αμοιβής που αντιστοιχεί στο διάστημα κατά το οποίο μειώνεται η εργασία του. Δηλαδή κάποιος ο οποίος θα εργάζεται τις μισές ώρες, θα παίρνει από 100% (για όσους αμοίβονται με τον βασικό μισθό) ως 83% του μισθού που έπαιρνε ενώ παράλληλα θα καλύπτονται πλήρως οι ασφαλιστικές εισφορές του ονομαστικού του μισθού.

Η αμοιβή αυτή δεν έχει περιορισμό προς τα πάνω, ενώ, σε περίπτωση που η καθαρή αμοιβή, μετά την προσαρμογή, υπολείπεται του κατώτατου μισθού, η διαφορά θα καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το κράτος. Δυνατότητα συμμετοχής στο σχήμα θα έχουν όλοι οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης των εν λόγω επιχειρήσεων. Ενώ, για τις εποχικές επιχειρήσεις, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που θα προσληφθούν, μέχρι τον αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που είχαν πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα. Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να καλύπτει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών του εργαζομένου (επί του 100% που προβλέπεται στη σύμβαση εργασίας).

Η χρηματοδότηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» γίνεται μέσω του προγράμματος SURE, που σε πρώτη φάση για την Ελλάδα αντιστοιχεί σε 1,4 δισ. ευρώ. Η χρονική περίοδος εφαρμογής είναι από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Δικαίωμα συμμετοχής στο μηχανισμό έχουν ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις της χώρας, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που παρουσιάζουν πτώση τζίρου από 20% και πάνω σωρευτικά από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και έναν μήνα πριν την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Συμπερασματικά δεν ενισχύεται η ευελιξία στην αγορά εργασίας, αντίθετα ενισχύονται οι εργαζόμενοι των οποίων οι επιχειρήσεις θα αξιοποιήσουν το ήδη υπάρχον πλαίσιο ευελιξίας προκειμένου να κρατηθούν στη ζωή . Δεν μειώνονται οι μισθοί, αντίθετα αναπληρώνονται μισθοί εργαζομένων οι οποίοι χωρίς το συγκεκριμένο πλαίσιο είτε θα μηδενίζονταν (απόλυση) είτε θα μειώνονταν έως 50% (εκ περιτροπής απασχόληση χωρίς το προστατευτικό πλαίσιο ΣΥΝεργασία). Και όλα αυτά, διασφαλίζοντας αφενός την θέση εργασίας, καθώς το πρόγραμμα συνδέεται με απαγόρευση απόλυσης και αφετέρου την πλήρη προστασία της υφιστάμενης (προ ΣΥΝεργασίας) σύμβασης εργασίας με ασφάλιση πλήρους απασχόλησης καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος και πλήρη επιστροφή στη προγενέστερη εργασιακή και μισθολογική σχέση μετά το τέλος του.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:

Μικτός μισθός 650 ευρώ (καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων: 550 ευρώ)
Μείωση της απασχόλησης 25%:
Μείωση μισθολογικού κόστους - όφελος για τον εργοδότη: 17%
Καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων: 550 ευρώ - Ποσοστό αναπλήρωσης για τον εργαζόμενο: 100%
Μείωση της απασχόλησης 50%:
Μείωση μισθολογικού κόστους - όφελος για τον εργοδότη: 34%
Καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων: 550 ευρώ - Ποσοστό αναπλήρωσης για τον εργαζόμενο: 100%

Μικτός μισθός 700 ευρώ (καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων: 593 ευρώ)
Μείωση της απασχόλησης 25%:
Μείωση μισθολογικού κόστους - όφελος για τον εργοδότη: 17%
Καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων: 550 ευρώ - Ποσοστό αναπλήρωσης για τον εργαζόμενο: 93%
Μείωση της απασχόλησης κατά 50%:
Μείωση μισθολογικού κόστους - όφελος για τον εργοδότη: 34%
Καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων: 550 ευρώ - Ποσοστό αναπλήρωσης για τον εργαζόμενο: 93%

- Μικτός μισθός 1.000 ευρώ (καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων: 809 ευρώ)
Μείωση απασχόλησης 25%:
Μείωση μισθολογικού κόστους - όφελος για τον εργοδότη: 17%
Καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων: 742 ευρώ - Ποσοστό αναπλήρωσης για τον εργαζόμενο: 92%
Μείωση της απασχόλησης κατά 50%:
Μείωση μισθολογικού κόστους - όφελος για τον εργοδότη: 34%
Καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων: 675 ευρώ - Ποσοστό αναπλήρωσης για τον εργαζόμενο: 83,5%.

Μικτός μισθός 1.200 ευρώ (καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων: 934 ευρώ)
Μείωση απασχόλησης 25%:
Μείωση μισθολογικού κόστους - όφελος για τον εργοδότη: 17%
Καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων: 859 ευρώ - Ποσοστό αναπλήρωσης για τον εργαζόμενο: 92%.
Μείωση της απασχόλησης 50%:
Μείωση μισθολογικού κόστους - όφελος για τον εργοδότη: 34,1%
Καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων: 783 ευρώ - Ποσοστό αναπλήρωσης για τον εργαζόμενο: 84%.

Μικτός μισθός 3.000 (καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων 1.923 ευρώ)
Μείωση της απασχόλησης 25%:
Μείωση μισθολογικού κόστους - όφελος για τον εργοδότη: 17%
Καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων: 1.782 ευρώ). Ποσοστό αναπλήρωσης για τον εργαζόμενο: 93%
Μείωση της απασχόλησης 50%:
Μείωση μισθολογικού κόστους - όφελος για τον εργοδότη: 34,1%
Καθαρός μισθός μετά εισφορών και φόρων: 1.631 ευρώ - Ποσοστό αναπλήρωσης για τον εργαζόμενο: 85%.
 

BARACK OBAMA latest news


Obama Foundation
Obama.org

Hi there,

When the COVID-19 pandemic ricocheted around the world, it upended our societies and brought our lives to a standstill. But today in the US, we wake up in a country where it is clear not everything has stood still. Racism has not stood still. Bigotry has not stood still. The fatal disparity that people of color face—whether at the hands of law enforcement or the whims of our health care system—has not stood still.

On Friday, President Obama shared this video from 12-year-old Keedron Bryant, putting into song the anguish and heartbreak millions share after the senseless killings of George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery, and too many more.

We wanted to share this video with you today, as well as the President’s own words about the tragic events of the past several weeks.

It’s natural to wish for life “to just get back to normal” as a pandemic and economic crisis upend everything around us. But we have to remember that for millions of Americans, being treated differently on account of race is tragically, painfully, maddeningly “normal” – whether it’s while dealing with the health care system, or interacting with the criminal justice system, or jogging down the street, or just watching birds in a park.⁣ ⁣

This shouldn’t be “normal” in 2020 America. It can’t be “normal.” If we want our children to grow up in a nation that lives up to its highest ideals, we can and must be better.⁣ ⁣
Six years ago, President Obama launched My Brother’s Keeper so that every boy and young man of color in America would know that their dreams mattered—that Keedron’s dreams would matter—as much as any other child’s. Today, that urgent work continues through the My Brother’s Keeper Alliance and through the work of several of our leaders who are fighting systemic racism throughout the world.

While now is a time for grief and anger, it is also a time for action and resolve.

Follow these links to find resources for Black people struggling to process this needless trauma and information on how we all can take action to combat systemic racism in the United States.

And read the story below about how our neighbors here in Chicago are helping care for the communities of color disproportionately affected by COVID-19.

This is no time to stand still.

—The Obama Foundation
We Got Us - Find Out More

After a Chicago community call with President Obama, community organizers from across Chicago collaborated to create We Got Us, an initiative delivering packages of essential supplies to the city’s South and West Sides. Their mission goes beyond providing immediate aid to the communities that have been disproportionately affected by the virus—these organizers want to help restructure systems to be more inclusive of the neighborhoods they serve. 

ΕUROPEAN COUNCIL -COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION weekly digest


European Council
Council of the European Union
 
Brussels, 31 May 2020

Weekly digest


24/05/2020 10:32 | Media advisory | Economy & finance

Media advisory - Press briefing on EU-Japan relations

Media advisory - Press briefing on EU-Japan relations
Read the full item
26/05/2020 09:16 | Media advisory | Foreign affairs & international relations

Media advisory - EU-Japan leaders' meeting (videoconference), 26 May 2020

On 26 May 2020 the EU-Japan leaders' meeting will take place via video conference. President Charles Michel and President Ursula von der Leyen will represent the EU. Japan will be represented by Prime Minister Shinzō Abe.
Read the full item
26/05/2020 12:23 | Statements and remarks | Foreign affairs & international relations

Joint press release: Japan-EU Leaders' meeting

Prime Minister Abe and Presidents Michel and von der Leyen held a Leaders' meeting via video conference. They reaffirmed their commitment to the Japan-EU strategic partnership that will play an important role in recovering from the effects of the COVID-19 pandemic and in tackling other common challenges that have not diminished.
Read the full item
27/05/2020 15:36 | Press release | Budget

Charles Michel on the recovery fund: “Our citizens and businesses have been heavily impacted by the pandemic. They need targeted relief without delay”

European Council President Charles Michel comments on the European Commission’s proposal for the Recovery Fund and the Multiannual Financial Framework.
Read the full item

European Council
25/05/2020 12:44 | Press release | Transport

COVID-19: Council adopts relief measures for aviation and railways

The EU acts to reduce administrative burdens and provide flexibility for the aviation and rail sectors to mitigate the impact of the coronavirus crisis.
Read the full item
Council of the European Union
25/05/2020 15:20 | Press release | Foreign affairs & international relations

Joint statement of the members of the EEA Council, 25 May 2020

The members of the EEA Council on 25 May 2020 adopted a joint statement.
Read the full item
25/05/2020 15:54 | Media advisory | Institutional affairs

Media advisory - Video conference of ministers for European affairs, 26 May 2020

A press conference held following the video conference of ministers for European affairs, 26 May 2020.
Read the full item
Council of the European Union
26/05/2020 17:59 | Press release | Foreign affairs & international relations

Border management: EU concludes agreements with Montenegro and Serbia on Frontex cooperation

These agreements will allow Frontex to assist Montenegro and Serbia in border management, carry out joint operations and deploy teams in the regions of these countries that border the EU, subject to the country's agreement.
Read the full item
27/05/2020 14:35 | Press release | Foreign affairs & international relations

Belarus: EU concludes agreements on visa facilitation and readmission

The visa facilitation agreement will make it easier and cheaper for citizens to obtain a visa for short term travel. This is accompanied by an agreement on the readmission of persons residing without authorisation.
Read the full item
Council of the European Union
26/05/2020 19:21 | Press release | Education & training

European teachers and trainers: the Council adopts conclusions

Council adopts conclusions on European teachers and trainers for the future.
Read the full item
26/05/2020 19:42 | Press release | Culture

Culture and audiovisual: the Council adopts conclusions on risk management in the area of cultural heritage, media literacy and the amendment of the Work Plan for Culture (2019 - 2022)

Council adopts conclusions in the area of culture
Read the full item
26/05/2020 19:43 | Press release | Education & training

Raising opportunities for young people in rural and remote areas: the Council adopts conclusions

Council adopts conclusions on raising opportunities for young people in rural and remote areas.
Read the full item
Council of the European Union
28/05/2020 08:09 | Media advisory | Foreign affairs & international relations

Media advisory - Press briefing ahead of the video conference of foreign affairs ministers of 29 May 2020

A press briefing held ahead of the video conference of foreign affairs ministers of 29 May 2020.
Read the full item
28/05/2020 15:00 | Media advisory | Foreign affairs & international relations

Media advisory - online press conference by High Representative Josep Borrell after the video conference of foreign affairs ministers, 29 May 2020

An online press conference heldy by High Representative Josep Borrell after the video conference of foreign affairs ministers, 29 May 2020
Read the full item
28/05/2020 19:34 | Press release | Foreign affairs & international relations

Operation IRINI: Council appoints new Force Commanders

The Council approved the appointment of two Force Commanders for Operation IRINI.
Read the full item

Council of the European Union

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022